17 Δεκεμβρίου 2007

The Brain


Στον Ελληνικό Κόσμο παρουσιάζεται έως και τις 16 Μαρτίου, η έκθεση ‘The Brain’. O επισκέπτης μέσα από 42 δραστηριότητες, ξεναγείται στις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου, του σημαντικότερου οργάνου του σώματός μας. Παράλληλα εξοικειώνεται με τον τρόπο λειτουργίας του, επηρεάζοντας τις κινήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις.
O εγκέφαλος μοιάζει με χυλό βρώμης με παράξενες πτυχώσεις. Είναι όμως το πιο εντυπωσιακό πράγμα του σύμπαντος. Μπορεί να μάθει κινέζικα, ισπανικά ακόμα και σουαχίλι, ανάλογα με το ποιος του μιλάει. Μπορεί να ανακαλύψει και να κατασκευάσει διαστημόπλοια, μικροσκόπια, πυραμίδες και βηματοδότες. Μπορεί να μάθει να ισορροπεί και να κατευθύνει το σώμα πάνω σε ακροβατικό σκοινί ή να συνθέτει μουσική.
Αν και είναι κλεισμένος μέσα στο κρανίο, μπορεί να στέλνει τις σκέψεις του στο εσωτερικό της γης, στα μακρινότερα αστέρια, ή πίσω στην εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων.
Η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ, αλλά και στο πιο εξειδικευμένο κοινό.
Προσωπικά πάντα με γοήτευαν οι παραπλανητικές εικόνες.. σας παραθέτω μερικές από όσες παρατίθενται στην έκθεση. (http://www.thebrain.gr)

77 σχόλια:

ΩΣΗΕ είπε...

Καλησπέρα, οι οφθαλμαπάτες αρέσουν και σ' εμένα πολύ. Mind games...

Alexis B είπε...

Καλημέρα καλή εβδομάδα.
Καταπληκτικές οι εικόνες.

maria λεμονατη! είπε...

thanks for the info and the eye/brain trip, καλλιτεχνη του δρομου.

Dr_MAD είπε...

Πολύ όμορφο post αρτίστα μου! Είχα γνώση και έχω προγραμματίσει και πότε θα πάω. Μπορεί βέβαια να μην έχει καμία σχέση με τα ανάλογα "The Brain" εκθέματα που παρουσιάζονται σε άλλες χώρες, αλλά σίγουρα αποτελεί έναν τρόπο για να κατανοήσουμε ότι ο ανθρώπινος νους όλα τα μπορεί.

PS: Οι εικόνες-οφθαλμαπάτες είναι πνευματικής ιδιοκτησίας του Euler. Υπάρχουν χιλιάδες από δαύτες στο net ;-)

Καλή εβδομάδααα

the navigator είπε...

Ωραίο...

τις εικόνες τις είχα ξαναδεί αλλά πάντα με ιντριγκάρουν...

θα πάω σίγουρα...

αντωνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
αντωνης είπε...

Καλημερα καλλιτεχνιδα & καλη εβδομαδα! Που ειναι αυτη η εκθεση;

roadartist είπε...

@ ΩΣΗΕ : Καλημέρα ωσηε! Αυτό ακριβώς .. Παιχνίδια του μυαλού! Και εγώ πιστεύω οτι ειναι πολύ συναρπαστικά!

roadartist είπε...

@ Alexis B: Καλημέρα Αλέξη καλή εβδομάδα και σε σένα! Χαίρομαι που σου άρεσαν..είχα πολλές.. αλλά δεν μπορούσαν να μπουν όλες..ήδη πολλές έβαλα :)

roadartist είπε...

@ maria λεμονατη!: Καλημέρα μαρία λεμονάτη :))) Μα, δεν είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά? Οι παγίδες του μυαλού και πως αντιδράει σε όλα αυτά?! Νομίζω οτι όποιος πάει στην έκθεση θα φύγει με κάτι σημαντικό απο εκεί.. θα δει κάτι που δεν το είχε σκεφτεί..

Roadartist είπε...

@ MAD: Καλημέρα Mad! Του Εscher!! Το ξέρω mad. Μάλιστα εχτές το βράδυ ήμουν σε δίλημμα για το αν θα αναφερθώ στην έκθεση που τρέχει αυτό το διάστημα ή στον Εscher (καταπληκτικός!!!!). Κατέληξα οτι ειναι καλύτερη μια αναφορά στην έκθεση, μήπως κάποιος θελήσει να παει.. Και αργότερα θα κάνω κ ενα μικρό αφιερωματάκι στον Escher, δεν μου τη γλυτώνετε εύκολα απο οτι κατάλαβες :))

Roadartist είπε...

@ the navigator: Kαλημέρα! Είμαι σίγουρη οτι πολλοί θα τις έχετε ξαναδεί...αλλά ακριβώς επειδή και εγώ πάντα κολλάω όποτε τις βλέπω και χαζεύω..γι'αυτό τις παρέθεσα! Νομίζω οτι αξίζει και θα πάω κ εγώ!

Roadartist είπε...

@ a.g: Καλημέρα a.g.!! H έκθεση είναι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος! Βρίσκεται στο Ταύρο, στην Πειραιώς 254(δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-19:00
Διαρκεί εώς έως τις 16 Μαρτίου 2008

αντωνης είπε...

Thanks road :)))

roadartist είπε...

Καλή σου μέρα ag!

Σπύρος είπε...

Εχω ακούσει τα καλύτερα για τον χώρο αυτό με κάποιες όμορφες δοκιμασίες που έχουν φτιάξει..

οσο για τις εικόνες λατρεύω τα OPTICALL ILLUSIONS όπως και τα ..STEREOGRAMS !

roadartist είπε...

@LOCKHEART: Σπύρο καλημέρα! Ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσαν!!! Πως πέρασες στο ταξιδάκι σου? Είμαι περίεργη να μάθω που πρωτοπήγες τελικά.. :)

H.Constantinos είπε...

Ενδιαφέρον. Και ακόμη πιό ενδιαφέρον είναι να μπορείς να προβλέψεις τις λειτουργίες του...

Ατθάνα είπε...

καλημερούδια γλυκό μου :)
μουααααααααχ! εμ...αυτό ήταν χασμουρητό!
φοβερή φάση ο εγκέφαλος λέμε!
υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά στα αυλάκια του!
και οι εικόνες που έβαλες, χάσιμο!
φιλιά κουκλίτσα μου, ΠΙΩ ΤΖΟΥΡΑ ΚΑΦΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΩ! :PpP

3 parties a day είπε...

Τα πάντα μπορεί να κάνει ο εγκέφαλος, αρκεί να τον χρησιμοποιούμε :))

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Καλημέρα Κωνσταντίνε! Αυτό όντως θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Στην έκθεση διάβασα οτι έχει διάφορες λειτουργίες, όπου πειραματίζεσαι με τις αντιδράσεις του. :-)

Roadartist είπε...

@ karyatida: Καλημέρα γλυκό καρυατιδάκι!! Που το ξενύχτησες εχτές παιδί μου?.. Κάπου τα έπινες και σήμερα .. παραπατάς?:) Συμφωνώ ότι οι εικόνες ειναι χάσιμο! Θυμάμαι στο σχολείο τις πέρναμε στο μάθημα και στραβωνόμασταν...να καταλάβουμε πως γίνεται και βλέπουμε άλλα απο αυτά που φαίνονται.. ε?.. ναι!

Roadartist είπε...

@ 3 parties a day: ΠΟΛΥ σωστή η παρατήρηση σου. Να πάντα ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!! Άλλωστε ότι μένει σε στασιμότητα..κολλάει!! Επίσης, εκτός απο αυτό να είμαστε και "ανοικτόμυαλοι".. ανοικτοί σε καινούργια πράγματα, ιδέες, γνώση!

red rose είπε...

καταπληκτικές εικόνες road μου! Πρώτη φορά τις βλέπω και πραγματικά μιλάμε χάζεψα σκεφτόμενη το θαύμα που ονομάζεται εγκέφαλος!!
Καλημέρα γλυκούλα μου!!

Ατθάνα είπε...

Δεν το ξενύχτησα εχθές, αλλά πληρωνω τις συνέπειες από προχθές! οπότε μέσα έπεσες μουτράκι!!!! :)))

Roadartist είπε...

@ red rose: Πραγματικά μου αρέσει πολύ που το βρήκες ενδιαφέρον! Στο μέλλον θα βάλω κ άλλα σχετικά ποστάκια :)) Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ karyatida: Κατάλαβα! Αυτά για μένα ειναι καλά..προσωπικα μου αρέσουν! Τώρα στις γιορτές να δούμε ποιος θα σε πρωτομαζέψει χαχα!! Καλή εβδομάδα μικρή καρυατιδα!

Μετεωρίτης είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Πάντα μου άρεσαν οι παραπλανητικές εικόνες, άφησε που κάποτε ξεστραβωνόμουν και αλλοιθώριζα για να δω την εικόνα πίσω από την εικόνα..!!
Well, άντε να δούμε που θα προλάβουμε να ΠΆΜΕ! :)

(άσε, με αυτήν την ψηφοφορία...
κι εμένα μου λείπουν τα κείμενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
Κάτι ανέβασα...)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

Poet1 είπε...

Πολυ καλη η προταση σου... Οκ θα την επισκεφτουμε και εμεις.Καλησπερα και καλη εβδομαδα ευχομαι...

Βάσσια είπε...

Οι λειτουργίες του εγκεφάλου;
Έχει και λειτουργίες; :-)
Καλησπέρα

Νicola Beerman είπε...

ενδιαφέρον,thanks!

Dr_MAD είπε...

O Euler είναι ο εμπνευστής του Escher ;-)

Παίζει έκθεση Escher Αθήνα? Πάλι για τουρνέ με κόβω

cinderella είπε...

Ax τέλειες οι παραπλανητικές εικόνες! Άψογο!! Ευχαριστούμε! :))

Ανώνυμος είπε...

APSOGO POST... xaxaxa!! Epatha plaka me ta zwa k th jioconda!! :)

Angel Vs Life είπε...

mas exeis parei ta BRAINS :o) xaxaxa!

νατασσΆκι είπε...

Φοβερά τα "παιχνίδια του μυαλού". δεν είναι;
Ελπίζω να προλάβουμε να πάμε - μπράβο που το έγραψες, δεν το είχα πάρει χαμπάρι!

Καλή εβδομάδα!
:)

nikiplos είπε...

Καλημέρα... Οι εικόνες οφθαλμαπάτης είναι φανταστικές και κάποιοι τις θεωρούν ιδιαίτερη μορφή τέχνης... Προσωπικά πιστεύω ότι ο εγκέφαλος είμαστε εμείς οι ίδιοι, ο νους, καίτοι η ορθοδοξία τοποθετεί την ψυχή στην καρδιά... (ενδεχομένως μια μεταφορά στον όρο καρδιά να σώζει τα πράγματα...)

και πάλι εύγε!

roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Και εγώ το ίδιο είχα ξεστραβωθεί..άσε..χαχα..Ωραίο το κειμένακι..άντε μπράβο με τις μουσικές είχαμε παθει ενα overdose.
:)

roadartist είπε...

@ Donald: Καλησπέρα Ντόναλτ! Τι κανει η daisy??Ολα καλα? Να πάτε παιδάκια..τώρα οι ημέρες που έρχονται ειναι για βόλτες.. :))

roadartist είπε...

@ Vassia:Αμ πως!! Δεν έχει? Πολλά στοιχεία έχει που ούτε καν τα φανταζόμαστε..γι'αυτό θα πάμε στην έκθεση να τα "δούμε" όλα! :) Αν θέταμε σε λειτουργία όλες τις δυνάμεις του μυαλού μας τότε θα καταφέρναμε τα πάντα! Εχει τεράστια δύναμη!!

roadartist είπε...

@ nicola beerman: Να'σαι καλά beerman! :)

roadartist είπε...

@ MAD: Oυπς!!..Ωραίος..Δεν το ήξερα..Απο οτι θυμαμε είχε πέρσι μία έκθεση του Escher στο Ηρακλειδών, πολύ καλή! Για εφέτος δεν εχω ακούσει κάτι. ΟΜΩΣ στο Ηρακλειδών τρέχει αυτή τη περίοδο και νομίζω μέχρι το Μάιο, μια πολύ καλή έκθεση για τον Toulouse-Lautrec!! Σκέφτομαι να πάω! :) Θα σας πω λεπτομέρειες..

roadartist είπε...

@ cinderella: Χαίρομαι που σου άρεσε!! Είχα πολλές αλλά που να χωρέσουν όλες.. Για περισσότερες στην Έκθεση.. :)

roadartist είπε...

@ doremi: Γειά σου Ντορεμί! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν! Και εμένα μια απο τις πιο αγαπημένες μου είναι αυτή με τη mona lisa! Και η πρώτη μου αρέσει πολύ με τους κυλίνδρους..που είναι ακίνητοι και όμως ρε γαμώτο φαίνονται σαν να μην έχουνε σταματημό??? :)

roadartist είπε...

@ Angel Vs Life: Χαίρομαι πολύ για αυτό να ξέρεις!! :)) Την καλησπέρα μου!

roadartist είπε...

@ νατασσάκι: Καλησπέρα Νατασσάκι, όλα αυτά τα "κυνηγάω" με το δίκανο χεχε Δεν μου ξεφεύγουν..Οτι όμορφο παίζει στην πόλη θα σας το γράφω.. εμένα να διαβάζετε ε..αφήστε τους οδηγούς.. :)) ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

..."τσιγκλάς" ευαίσθητες χορδές -))

roadartist είπε...

@ nikiplos: Καλησπέρα σου! Και εγώ πιστεύω οτι ειναι μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να δημιουργηθούν! Χρειάζεται πολύ κόπο..γνώση γεωμετρίας..πολλά! Όλα αυτά όμως θα παρουσιαστούν σε κάποιο επόμενο post μου σίγουρα! Σ'ευχαριστώ καλό σου απόγευμα!

roadartist είπε...

@ Σπίθας: αλήθεια? Γιατί? Έχεις κάποια ιδιαίτερη αδυναμία στις εικόνες-οφθαλμαπάτες?? Τότε μη χάσεις την έκθεση αυτή.. Θα παρουσιαστεί σε πολλές χώρες..εδώ θα είναι μέχρι το Μάρτιο..

ο μικρός πρίγκιπας είπε...

τι γαμάτο!!!!πάντα με ενθουσίαζαν αυτά!!!!!!!!!

Utopia είπε...

Δεν έχεις δει τίποτα...Έχω κάνει ποστ στο ONE world (είναι καιρός βέβαια)με κάτι που θα πάθεις πλάκα...Ψάξε στο "Illusions" ή Utopia, ή γράψε μου να στο στείλω...CU...

Ανώνυμος είπε...

hi roadartist,
telika to kallitexniko sou stoixeio den mporeis na to apobaleis apo mesa sou. Pantos oi eikones autes einai pragmatika ftiagmenes apo anthropous me "big brain"!! Mou aresei otidipote exei na kanei me tin anthropini eustrofia!!
Filakia Polla brainy
Nefeli!

Roadartist είπε...

@ ο μικρός πρίγκιπας: Καλησπέρα Μικρέ Πρίγκιπα, χαίρομαι που το χάρηκες! :)

Roadartist είπε...

@ Utopia: Καλησπέρα! Ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα περάσω να τα δω καλό σου απόγευμα!

Μετεωρίτης είπε...

ROADARTIST,
κι εγώ overdose έχω πάθει με τις μουσικές, αλλά πάπαλα σε λίγο!
Πω, πω... σε ένα τέταρτο σχολάω και φεύγω σφαίρααααααα!
Έχω κάτι εγκαίνεια (μες στο κρύο) και ΔΕΝ θέλω να πάω.
Βαριέμαι.
Πέρασα να γκρινιάξω και φεύγω :)
Φιλάκια,
τα λέμε σύντομα!

Roadartist είπε...

@Nefeli: Νεφέλη σε ευχαριστώ να είσαι καλά! Η αλήθεια είναι οτι δεν μπορώ να το αποβάλλω, είναι μια τρέλα, αγάπη, που πλέον έχει γίνει τάση ζωής.. Να το ψάχνω και όσο μπορώ να τα παρακολουθώ οτι θεωρώ ενδιαφέρον. Και εγώ θαυμάζω ιδιαίτερα τους ευφυείς ανθρώπους! Ευχαριστώ για το πέρασμα, καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Καλησπέρα μετεωρίτη, καλά κάνεις..να περνάς και να ξεσπάς..και εμένα με εκνευρίζουν όλα αυτά..τυπικούρες και .. των δημοσίων σχέσεων δεν τα μπορώ! :) Οπότε σε καταλαβαίνω! Άντε ντε τελείωσε το πια!! :)

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα
και σημαντική έκθεση που πιστεύω
ότι πρέπει όλους μας να μας
ενδιαφέρει γιατί πρόκειται
για τον εγκέφαλο. Το πιο καταπληκτικό δημιούργημα του
δημιουργού
Σκέψου τι είναι ο εγκέφαλος
του ίδιου του δημιουργού

Καλό βράδυ
Να είσαι καλά για την παρουσίαση

Love and Poison είπε...

Τυφλώθηκααααααααααα.... Βλέπω γραμμούλες μπροστά μου παντού να πετάνε!!! Τι μου έκανες άτιμη roadartist!! ;ΡΡΡΡΡ

Ra Ma είπε...

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες Road. Είχα δει videaki που αλλού? στο τραμ αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς είναι...

Τα illusions αν και έχω δει πολλά (ξέρεις με τι ταχύτητα διαδίδονται στο net!) όσες φορές και να τα δω με μαγεύουν.

Να έχεις ένα καλό απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραία αυτά τα παιχνιδάκια του μυαλού!! χιχι... Θα πάωωωωω!! Καλησπέρα!!

γιάννης φιλιππίδης είπε...

ενδιαφέρουσα πολύ η έκθεση αυτή, πάντα πίστευα στην εξαιρετική δύναμη που του εγκεφάλου μας, την ανεξερεύνητη αυτή ακόμη δύναμη…

κι οι εικόνες, μου θυμίζουν τις σελίδες μου σε περιοδικά, που με βοήθεια τη συντακτ. Ομάδα, μπερδεύαμε ασταμάτητα τους αναγνώστες με τέτοιες παράξενες εικόνες… :)

φιλι

Roadartist είπε...

@ sailor: Καλησπέρα καπετάνιε. Όντως πρέπει να έχει πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη έκθεση. Kαλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ Love and Poison: Χα χα βλέπεις παντού γραμμές??.. :) μου θύμισες το "ακούω φωνές.." φιλιά καλό απόγευμα :)))

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Καλησπέρα μαρκόνι! Συμφωνώ οσες φορές κ αν δεις illusions παντα μαγνητίζουν! Και το θετικό είναι οτι βάζουνε το μυαλό σε σκέψη! :) καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ laxanaki: Να πας!! Και να μου πεις τη γνώμη σου!! :)

Roadartist είπε...

@ Γιάννης Φιλιππίδης: Αχα ώστε τέτοια έκανες για να παιδεύεις το κόσμο? Σε ποιο περιοδικό? Μήπως είχες παιδέψει και εμένα .. :)) Όντως Γιάννη μου πρέπει να έχει ενδιαφέρον..Ο "Ελληνικός Κόσμος" γενικότερα ως πολιτιστικό κέντρο έχει ενδιαφέρον! Φιλιά :)

Aggelos Spyrou είπε...

Εξαιρετική η έκθεση. Εξαιρετικό και το μυαλό μας.

Ίσως κάποιοι να το θέλουν κοιμισμένο...

Καλησπέρα! :)

Sophie's eyes είπε...

εντυπωσιακές εικόνες... ελπίζω να μου δωθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσω κάτι τέτοιο. καλή εβδομάδα!

roadartist είπε...

@ Aggelos Spyrou: Καλησπέρα Άγγελε, σίγουρα το θέλουνε κάποιοι κοιμισμένο!! Καλώς όρισες στη παρέα! :)

roadartist είπε...

@ Sophie's eyes: Σοφία χαίρομαι που σου άρεσαν! Αν βρεις χρόνο μπορείς να πας .. καλό σου βράδυ!

Βιργινία είπε...

την καλησπέρα μου..τρομερές εικόνες

Roadartist είπε...

@ Βιργινία: Καλησπέρα κ σε σένα Βιργινία, καλώς να μας έρθεις και στην Ελλάδα :))

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα πληροφορηθεί, θα μπει στο πρόγραμμα κ αυτή η έκθεση :)
Χτες πήγα στην έκθεση για τον Toulouse που αναφέρεις' μου άρεσε αρκετά, αλλά οι εντυπώσεις δεν έφτασαν αυτές για τα έργα του Escher!!! [υπάρχει ακόμα μια μόνιμη έκθεση στο Ηρακλειδών]

Μαρια είπε...

Πάρα πολύ όμορφο ...

roadartist είπε...

@ wisdom: Καλημέρα wisdom! Ωραία η έκθεση του Toulouse?? Θα πάω οπωσδήποτε τότε!! Ίσως και μέσα στο σκ! Ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με τη μόνιμη έκθεση του escher, θα τα λεμε :)

roadartist είπε...

@ Μαρια: χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον, είναι σημαντικό να ανταλλάσουμε και απόψεις σε εκθέσεις που βλέπουμε..Ευχαριστώ για το πέρασμα, σε περιμένω να ξαναπεράσεις..και να μείνεις :-)

Related Posts with Thumbnails