22 Δεκεμβρίου 2007

Έλλη Πασπαλά - Ευανθία Ρεμπούτσικα

Χρωστούσα στον εαυτό μου το αποψινό βράδυ!
Χρόνια ακούω την Έλλη Πασπαλά, όμως ποτέ ως τώρα δεν την είχα δει σε live. Απόψε την απόλαυσα στο ΠOLIS THEATER με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Τι να πει κανείς για την Έλλη Πασπαλά.. απερίγραπτη! Αυτή η γυναίκα έχει ένα μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο να ερμηνεύει τα τραγούδια! Έχει μια μοναδική ποιότητα στη φωνή της, μια εξαιρετική αισθητική και σπάνια εκφραστικότητα! Πάντα με καθηλώνει και με συγκινεί με την ερμηνεία της στα τραγούδια από την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι και σήμερα.
Δεν υπάρχουν λόγια, απλά μοναδική!

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσίασε αρκετές συνθέσεις της! Όλες όμορφες, αλλά ξεχώρισα τη μουσική από τη «πολίτικη κουζίνα», που όσες φορές και να την ακούσω με ταξιδεύει..
Όμως είχα τη τύχη να δω και την εκπληκτική Badi Assad από τη Βραζιλία. Ευχάριστη έκπληξη, καθώς η Badi Assad είναι σήμερα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στην παγκόσμια σύγχρονη μουσική σκηνή!! Μια ταλαντούχα κοπέλα, η οποία εμπλουτίζει τη βραζιλιάνικη παράδοση με ρυθμούς από όλο το κόσμο, μπαίνοντας στον χώρο της σύγχρονης τζαζ και της ποπ. Εχει ανακηρυχθεί Καλύτερη Κιθαρίστρια της Βραζιλίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Villa Lobos και Καλύτερη Ακουστική Δεξιοτέχνης Κιθαρίστρια από τους συντάκτες του περιοδικού Guitar Player! Εξαιρετική η ικανότητα της να παίζει κρουστά με το στόμα και το σώμα της. Μια ορχήστρα μόνη της!!

Εξαιρετικοί & οι μουσικοί της παράστασης! Μια μεγάλη παρέα, όλοι ένας και ένας!!
Οι στιγμές που ξεχώρισα...αρκετές. Απο τα τραγούδια που άκουσα, δεν ξέρω ποιο να ξεχωρίσω να σας παραθέσω..
Προτιμώ να σας αφήσω με ένα κομμάτι που τραγούδησε μοναδικά η Έλλη και κατάφερε να με ταξιδέψει .. μέχρι τη Πράγα..


67 σχόλια:

antigonos είπε...

Μην ξεχάσεις να περάσεις κι από το σύζυγο που εμφανίζεται μαζί με την μοναδική Νατάσα Μποφίλιου, Μαραβέγια κτλ στην X-edra:)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένες και οι δύο, αλλά δε νομίζω ότι θα καταφέρω να πάω (σνιφ, κλαψ, λυγμ) :P

gerasimos είπε...

Xαίρομαι που πέρασες όμορφα... νομίζω τα Χριστούγεννα και οι γιορτές γενικά είναι για να κοιτάξουμε να κάνουμε και πράγματα που μας αρέσουν και κυρίως για να βλέπουμε ανθρώπους που μας αγαπούν. Σου εύχομαι να περνάς όμορφα αυτές τις μέρες.

νατασσΆκι είπε...

Πολύ αγαπημένες και οι 2,
(αλλά μάλλον κι εγώ δεν θα μπορέσω να πάω, κλαψ!)

Πολύ όμορφα πέρασες, μπράβο!
Καλό Σαββατοκύριακο!
:))

roadartist είπε...

@ antigonos: Καλημέρα! Εννοείται οτι η Χ-edra είναι και αυτή στο πρόγραμμα! Θαυμάζω πάρα πολύ τη Μποφίλιου!! Και τον Καλατζόπουλο! ΦΙλια!

roadartist είπε...

@ confused: Καλημέρα μπερδεμένη θαλασσινή!!! Κοίτα δεν γίνεται να πάμε και παντού! Επιλέγουμε!.. Οπότε είμαι σίγουρη οτι θα πας κάπου που θα σου αρέσει το ίδιο πολύ! Σωστά? Καλή σου μέρα!!

roadartist είπε...

@ gerasimos: Καλημέρα Γεράσιμε μου, ακριβώς! Αυτό κάνω κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Πράγματα που με 'γεμίζουν' με ανθρώπους που νιώθω πραγματικά κοντά μου. Το δυσάρεστο εχτές ήταν οτι το μαγαζί δεν είχε και τόσο πολύ κόσμο... Λογικό να το πεις? Δεν ξερω.. Τους αξίζει η αποθέωση.. Τέλοσπαντων, εγώ πάντως χάρηκα πολύ τη παράσταση, ήταν πραγματικά κάτι διαφορετικό! Και σε σένα εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα!

roadartist είπε...

@ νατασσάκι: Καλημέρα Νατασσάκι, να σαι καλά και όλα θα γίνουν :) Φιλιά πολλά καλή σου μέρα !!

red rose είπε...

road ζηλεύω...
εύχομαι να έχεις πάντα τη δυνατότητα να επιλέγεις και να κάνεις αυτό που σου αρέσει!!! Να μας τα μεταφέρεις εδώ να παίρνουμε κι εμείς μια γεύση και να χαιρόμαστε που περνάς όμορφα!!!
Φιλιά:)))

Axis Mundi είπε...

Για την Πασπαλά.. από την πρώτη φορά που την είχα δει live το μόνο που μπορώ να πω είναι πως την θεωρώ μια τραγουδίστρια με αγγελική φωνή που το νιώθει αυτό που τραγουδάει και έχει την δύναμη να στο μεταφέρει. Κάτι αρκετά σπάνιο.
Για την Ευανθία... τι να πω για μία απο τις καλύτερες - κατά τη γνώμη μου πάντα - συνθέτριες των τελευταίων ετών. Βέβαια επειδή μ'αρεσει πολύ το βιολί και στην πλειοψηφία των συνθέσεων της το χρησιμοποιεί δεν θα μπορούσα να είμαι και απόλυτα αντικειμενικός :)
Τι να πω βρε καλλιτέχνιδα μου του δρόμου, πάλι με έκανες να ζηλέψω που δεν το είδα αλλά θα το προσπαθήσω σίγουρα!!!

roadartist είπε...

@ red rose: βρε red rose είσαι στην Κάρπαθο!!!!! Έχεις άπειρες άλλες ομορφιές που εμείς εδώ δεν τις έχουμε! .. Ξέρεις πόσο πολύ σε ζηλευω κ εγώ? Καλή μου σου υπόσχομαι πως θα σου μεταφέρω όπως καλύτερα μπορώ οτι βλέπω και μου αρέσει. Πολλές φορές και μέσω των σκέψεων των άλλων, μεσω ενός τραγουδιού ή ενός βίντεου μπορείς να χαρείς το ίδιο. Αρκεί να το θες πολύ! Οπως εγώ π.χ. που πήγα στη Πράγα εχτες...χεχε νοερά..αλλά πήγα! :)

roadartist είπε...

@ S : ..χαίρομαι πολύ για οσα εγραψες. 'αγγελική φωνή' όντως. Και η Ευανθία έχει τεράστιο ταλέντο, με όσα κάνει με το βιολί της σε μαγεύει! Καλά να περάσεις και εσύ στις γιορτές κοσμικέ άξονα :)

Αλητισσα είπε...

Τους ειδα κι εγω περσι στο Ηρακλειο, περιττο να σου πω οτι ήταν συγκλονιστικη εμπειρια,δεν μπορουσα να πιω, να καπνισω, να μιλησω..
Νομιζα οτι ειχα διασκορπιστει στον αερα, απιστευτα συναισθηματα..
Οι ανθρωποι επαιζαν για παρτη τους και το ζουσανε, τετοια μεταδοση συναισθηματων εχω νιωσει σε πολλη προσωπικες στιγμες μονο..

roadartist είπε...

αλήτισσα: σε ευχαριστώ για αυτή την τόσο όμορφη ανάμνηση που μοιράστηκες μαζί μας! Μπορώ να καταλάβω τι εννοείς! Αυτό εισέπραξα και εγώ. Ηταν μια μεγάλη και δεμένη παρέα, τραγουδούσανε όλοι μαζί, μουσικοί και τραγουδίστριες, χορεύανε με αρκοντεόν..μαγικές στιγμές! Είχα κολλήσει και τους χάζευα. Οπως το έγραψες, απλά με είχανε μαγνητίσει.

Ανώνυμος είπε...

δεν ακουσα τιποτα ακομα αλλα ηρθα να πω ενα χρονια πολλα και πολλους χαιρετισμους...πολυ κρυο εδω στην ελλαδα τα εχω παιξει....besitos...

Meropi είπε...

Αχ βρε μικρούλα μου Roadartist..
Μόλις τέλειωσα μια δική μου ανάρτηση για το ότι δεν μπορώ να αντέξω τη δυνατή μουσική. Δυστυχώς όλα τα μέρη που τραγουδούν τραγουδιστές, έστω και σοβαροί, έχουν πολύ δυνατά τον ήχο. Κι εγώ τρελλαίνομαι. Λες να φταίει και ηλικία;; Προτιμώ να ακούω μουσική σπίτι μου με τη δική μου (χαμηλή) ένταση).
Να σαι καλά μικρούλα μου και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

island είπε...

Ότι χρωστάς στον εαυτό σου να του το δίνεις και με το παραπάνω...πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέτοιες συναυλίες....Κάνε κι άλλα πολλά τέτοια....γιορτές έρχονται...

Roadartist είπε...

@ argentina:_hellas: hello damian κρυο?? σήμερα νομίζω ήταν νορμάλ τα πράγματα..μάλλον απο την αλλαγή σε σχέση με Αργεντινή..θα λες.. Σου εύχομαι καλή προσαρμογή και να χαρείς τα καλά δρώμενα της πόλης!!

Roadartist είπε...

@ Meropi: καλησπέρα Μερόπη μου. Λογικό είναι μεγαλώνοντας να έχεις διαφορετικές απαιτήσεις ή να μην ανέχεσε κάποιες καταστάσεις. Δεν είναι παράλογο, ίσως και να είναι εξέλιξη αυτό σε έναν άνθρωπο. Μη κατηγορείς τον εαυτό σου, ούτε να τον κρίνεις γι'αυτό. Ο καθένας διασκεδάζει και χαλαρώνει όπως επιθυμεί. Σε ευχαριστώ καλό σου απόγευμα :)

Roadartist είπε...

@island: δίκιο έχεις island και εγω το εχω ως αρχη στη ζωη μου να ακολουθω παντα τη καρδια μου και όσα πραγματικά θελω να κάνω εγώ.. και όχι όσα μου επιτάσσει η μόδα κλπ. Οκ καλό απόγευμα εύχομαι καλά να περάσεις απόψε κ αύριο!!

Utopia είπε...

Πάντα τέτοια roadartist...Σωστές επιλογές με οδηγό τη διαίσθηση σου περισσότερο και όχι τις προτεινόμενες από διάφορους..."ειδικούς"!
Καληνύχτα!:-))

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΕ ΔΕΙΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Locus Publicus είπε...

Mεγαλωμένη στο NJ, ανακάλυψη του Μάνου, η Ελλη Πασπαλά έχει μια υπέροχη και σεμνή παρουσία στη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Επικροτώ τη γνώμη σου γι' αυτή.

roadartist είπε...

@ Utopia: Καλησπέρα ουτοπία..αυτό ακριβώς πράττω κατά λέξη στη ζωή μου.. Με οδηγό τη διαίσθηση, να είσαι καλά :) καλό βράδυ!

roadartist είπε...

@ diianeira: Γιατί???????????

roadartist είπε...

@ LocusPublicus : Να είσαι καλά locuspublicus σε ευχαριστώ πολύ, η γυναίκα ξεχωρίζει .. :)

Natalia είπε...

καλησπέρα roadartist

ωραία βραδινή έξοδος!
και το τραγούδι του video σκέτη απόλαυση

mania είπε...

Βρε καλλιτεχνάκι μου,
Πέρασα για μια καλημέρα. Γ...τη έξοδο έκανες....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

γιάννης φιλιππίδης είπε...

αρτιστάκι μου,

την έλλη πασπαλά, τη γνώρισα νωρίς, την είδα και την ξανάδα σε ένα πλήθος χώρους, από το μέγαρο, ως το χάραμα, ως λαϊκή φωνή στο πρόγραμμα της δήμητρας γαλάνη…

άναυδος πάντα, μαγεμένος, από την ιδιαιτερότητα της φωνής της, είτε την ακούω μέσα από χατζηδάκι, προσωπικούς της δίσκους, συμμετοχές αλλού, δεμένη άψογα ακόμα και με τους άκτιβ μέμπερ… κλπ κλπ…

πολλά τα ακούσματα, πολλές οι όμορφες αισθήσεις / σκέψεις

για την ευανθία ρεμπούτσικα, ούτε λέξη παραπάνω δε θα πω, για χρόνια αποτέλεσε κι αποτελεί το σάουντρακ κάποιων ιδιαίτερων μου στιγμών…

το φετινό πρόγραμμα δεν το ‘χω δει, μακάρι να προλάβω…

σ΄ευχαριστώ για το όμορφο κυριακάτικο ξύπνημα…

φιλι φιλι

Βάσσια είπε...

Road, μου αρέσουν, πάρα πολύ και οι δύο.
Για την Πασπαλά, θέλω μόνο να παρατηρήσω, ότι κάπου δεν έχει αποφασίσει τελικά ποιο είναι το ύφος της, τραγουδιστικά. Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ.
Η Ρεμπούτσικα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που την άκουσα όταν όχι απλά έντυσε μουσικά, αλλά "ζωγράφισε" την "Αίθουσα του Θρόνου" (πω πω πρέπει να γράψω για αυτή την υπέροχη σειρά, με πολλούς αγαπημένους συμμετέχοντες).
:-)

roadartist είπε...

@ Natalia: Τη καλημέρα μου Ναταλία χαίρομαι πολύ που σε άγγιξε το βίντεο..μερικά τραγούδια μπορούν και σε ταξιδεύουν :) Φιλιά.

roadartist είπε...

@ mania: χαχα να είσαι καλά, σε ευχαριστώ, στην ανταποδίδω τη καλημέρα, με πολλά φιλιά :)

roadartist είπε...

@ Γιάννης Φιλιππίδης: Καλημέρα Γιάννη, εγώ σε ευχαριστώ για τις όμορφες σκέψεις που μοιράστηκες εδώ μαζί μας. Συμφωνώ εννοείται και για τις δυο. Μοναδικές δεν υπάρχουν και λόγια μερικές φορές να εκφράσεις τα συναισθήματα που μπορεί ένας καλλιτέχνης να σου μεταδώσει. Να είσαι καλά και να περάσεις πολύ όμορφα αυτές τις μέρες, μαζί με όσους αγαπάς.

roadartist είπε...

@vassia: καλημέρα Βάσσια μου, δεν έχω φτάσει ακόμα στο επίπεδο να την κρίνω :) εννοώ οτι πραγματικά είμαι προς το παρόν στη φάση να μη βρίσκω κάτι αρνητικό σε αυτή! Μου αρέσει όπου και ότι κ αν επιλέγει να κάνει. Καλή σου μέρα φιλιά!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Υπέροχες και οι δύο!
Τις είχα δεί με τον δούκα των Ανωγείων...
Καλές γιορτές !!

roadartist είπε...

@ σπιθας: Καλημερα Σπιθα και καλες γιορτες! Καταπληκτικος ο συνδιασμος με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων..

kalynama είπε...

Καλές γιορτές γεμάτες υγεία, αγάπη και ευτυχία να έχεις roadartist μου.
Να μας ταξιδεύεις συνέχεια μέσα από τη μουσική σου...

Φιλιά πολλά :-))

roadartist είπε...

kalynama: Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, στις ανταποδίδω κ εγώ. Να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες κάνοντας ότι σε 'γεμίζει' και ακούγοντας τις μουσικές που σε ταξιδεύουν. Τις καλύτερες ευχές μου!

Aντώνης είπε...

Ωραία, εγώ οφείλω μια επίσκεψη στις Πασπαλά - Ρεμπούτσικα κι εσύ ένα πέρασμα από την Χ-εδρα με Καλαντζόπουλο, Μποφίλιου, Μαραβέγια, Καρακώστα! Σπεύσε, θα περάσεις σούπερ!

maria λεμονατη! είπε...

ομορφα μας σεργιανησες, καλλιτεχνη του δρομου!
καλα χριστουγεννα να εχεις, μουσικα!

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα

Aggelos Spyrou είπε...

Μερικούς καλλιτέχνες τους καταλαβαίνεις όχι με τα αυτιά αλλά με την ψυχή!

Καλές γιορτές φίλε, με υγεία πάνω απ' όλα! :)

roadartist είπε...

@ Aντώνης: Καλησπέρα Αντώνη, ήδη έχω αρχίσει να το κανονίζω για Καλαντζόπουλο, Μποφίλιου, Μαραβέγια, Καρακώστα!! Δεν τους χάνω, όλοι ένας + ένας! Ευχαριστώ για την πρόταση και εσύ σπεύσε Πασπαλά-Ρεμπούτσικα! Καλό σου απόγευμα, καλά να περάσεις τις μέρες αυτές :)

roadartist είπε...

@ maria λεμονατη!: Σε ευχαριστώ πολύ μαρία! Καλά Χριστούγεννα και σε σένα!! :)

roadartist είπε...

@ diianeira : πολύ καλησπέρα..

roadartist είπε...

@ Aggelos Spyrou: καλησπέρα Άγγελε, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου.
Βρε κοριτσάκι είμαι :((( γιατί ρε γαμώτο μπερδεύοσαστε.. Ας είναι φιλιά πολλά ευχαριστώ πολύ :))

spy είπε...

ΚΑΛΗΤΕΧΝΙΔΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΝΑΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!
ΠΕΡΝΑ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΟΥ, ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ.

Roadartist είπε...

@ spy: καλησπέρα spy, πολύ όμορφη η διήγηση σου..αληθινή!! Αυτές οι μέρες ειναι για τα παιδιά, προσυπογράφω σε όλα :-) Να είσαι καλά ευχαριστώ για τις ευχές και εσύ να περάσεις τόσο όμορφα και αληθινά όπως τα περιέγραψες στο "περίπτερο" σου, ευχαριστώ :))

Alexis B είπε...

Καλησπέρα, να ευχιθώ να έχεις καλά ευτυχισμένα πολύ πολύχρωμα χριστούγεννα.
Χρόνια πολλά και τα όνειρά σου ευχές μου, πολλά και μεγάλα, μέχρι τα αυτιά, χαμόγελα ευτυχίας

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@roadartist
Ναί..καλή μου τον "Λουδοβίκο" των Ανωγείων
..είπα λόγω των ημερών να τον κάνω...
."δούκα"..-))

boutsoukas είπε...

Υπέροχες και οι δύο πραγματικά!! Να είσαι καλά που μας μετέφερες λίγο από τη μαγεία τους... (ζηλεύω....)
Σου εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα κοντά σε ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν!
Καλά Χριστούγεννα!

seizeTHEsky είπε...

Πάρε και κανένα τηλέφωνο να πάμε παρέα! Χα,χα.. Και εμένα μου αρέσουν πολύ πάντως! Και δεν τις έχω δει ζωντανά.

Εύχομαι ότι το καλύτερο σε εσένα, την οικογένεια σου και τους ανθρώπους που αγαπάς αυτές τις μέρες!
Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα & Καλή Πρωτοχρονιά!

Roadartist είπε...

@ Alexis B: καλησπέρα Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Οσο για τα μεγάλα χαμόγελα, μέχρι τα αυτιά, πραγματικά ευσπρόδεκτα!! Σε ευχαριστώ πολύ η πιο όμορφη ευχή! Και εσύ οτι επιθυμείς, υγεία αγαπη και πολλές χαμογελαστές μέρες :)

Roadartist είπε...

@ Σπίθας: Οκ σπίθα πολύ καλά τον έκανες "δούκα" νομίζω του αξίζει ετσι? :) χεχε

Roadartist είπε...

@ boutsoukas: Μπορείς να πας αν θες .. :) Να είσαι καλά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου, και εσύ ό,τι επιθυμείς... Κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα..με το πραγματικό πνεύμα των ημερών :)

Roadartist είπε...

@ seizeTHEday: Καλησπερα σου, νομίζω οτι αυτές οι μέρες είναι οτι πρεπει για τετοιες εξοδους. Ευκαιρία να τις απολαύσεις λοιπόν! Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου και εσύ οτι επιθυμείς! Πάντα υγεία και δημιουργία :)
Να περάσεις όμορφα με οσους αγαπας.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρες μικρή

roadartist είπε...

@ diianeira: καλησπέρες.. :) τι επαθε το gmail talk προχτες? σε "πέταξε"..ξαφνικά? Έφυγα μετά για τη Πασπαλά και δεν ξαναμπήκα :(

Ανώνυμος είπε...

δεν έρχω ιδέα..μου έδειχνε σαν να μην απαντας εσύ... πφφφφφφφφφφφ

Ανώνυμος είπε...

δεν έρχω ιδέα..μου έδειχνε σαν να μην απαντας εσύ... πφφφφφφφφφφφ

roadartist είπε...

το gmail φταιει!! το κανει συνεχεια τελευταια.. Ελπιζω να εισαι καλυτερα.. Εχεις τα φιλια μου να μη στενοχωριεσαι :)

Γ.Π. είπε...

Πραγματικά νομίζω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή! Η Ευανθία χαράζει τη ρώτα και η Έλλη κρατάει το τιμόνι σε αυτό το όμορφο ταξίδι!

Roadartist είπε...

@ Καημος: καλώς όρισες, ευχαριστώ. Ήταν όντως πολύ όμορφα. Καλές γιορτές να έχεις :)

helorus είπε...

Τι ωραία και άμεσα που περιγράφεις την βραδιά αυτή. Τι να πω εκτός από το ότι ζήλεψα και θέλω κι εγώ!

Με την ευκαιρία, ευχές για καλές γιορτές.

roadartist είπε...

@ helorus: Καλώς όρισες στη παρέα. Περιέγραψα ακριβώς ότι ένιωσα. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, να περασεις κ εσυ πολυ ομορφα κοντά σε όσους αγαπάς!

Ανώνυμος είπε...

Είχα κι εγώ την ευκαιρία να τις δώ ζωντανά στο παρελθόν. Είναι πραγματικά απίστευτες!!

Κυριολεκτικά σε μαγεύουν και σε καθηλώνουν!

roadartist είπε...

@ CyberComandante Manos: Καλώς όρισες συμφωνώ απολύτως!! :))

Related Posts with Thumbnails