17 Δεκεμβρίου 2007

Οφθαλμαπάτες..

Σε συνέχεια του χτεσινού μου post και με την άδεια της UTOPIAS σας παραθέτω ένα παλιότερο post της, σχετικό και πάλι με τις εικόνες οφθαλμαπάτης, το οποίο βρήκα εκπληκτικό ..
Άν δείτε τις παρακάτω εικόνες από τη θέση του υπολογιστή σας, ο κ.Θυμωμένος είναι στα αριστερά και η κ. Ήρεμη στα δεξιά. Σηκωθείτε από τη θέση σας και κάντε πίσω γύρω στα 5 βήματα (σχετικά μεγάλα) και δείτε!! Αλλάζουν μεριές!! Αυτή η παραίσθηση δημιουργήθηκε από τους Phillippe G.Schyns και Aude Oliva του πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

Ομολογώ οτι όλες αυτές οι εικόνες, με παρακινούν σε σκέψεις.
Έχετε αναλογιστεί οτι ίσως να μη βλέπουμε πάντα αυτό που πραγματικά υπάρχει?
Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί οτι υπάρχουν χιλιάδες πράγματα γύρω μας για τα οποία ακομα δεν έχουμε ακριβείς ενδείξεις.. δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν άλλες κρυμμένες διαστάσεις..
Έχετε ποτέ σκεφτεί οτι τα "μάτια" μας δεν είναι και τόσο ικανά τελικά για να "δουν" τα πάντα? Ότι ίσως δεν είμαστε τίποτα περισσότερο απο θύματα ενός Μάτριξ που υπαγορεύει τον κόσμο που βλέπουμε στις αισθήσεις μας?..
Η γύρω μας πραγματικότητα μπορεί και να μην είναι αρκετή...
Παρακάτω κάποιες φράσεις απο τη ταινία "the Matrix":
Morpheus: "Είναι αυτή η αίσθηση που είχες όλη σου τη ζωή ότι κάτι ήταν λάθος με τον κόσμο. Δεν ξέρεις τι είναι, αλλά βρίσκεται εκεί, σαν μια αγκίθα στο μυαλό σου που σε τρελαίνει [...] Ο Matrix βρίσκεται παντού, είναι γύρω μας, ακόμα και σ' αυτό εδώ το δωμάτιο [...] Είναι ο κόσμος που σου σκεπάζει τα μάτια για να σε κάνει τυφλό στην αλήθεια".

Neo: "Ποιά αλήθεια;" .

Morpheus: "΄Οτι είσαι ένας σκλάβος, Νέο. Ότι κι εσύ, όπως και όλοι οι άλλοι, γεννήθηκες δούλος... κρατούμενος σε μια φυλακή που δεν μπορείς να μυρίσεις, να γευθείς ή να αγγίξεις. Μια φυλακή του νου σου".

97 σχόλια:

gerasimos είπε...

Άχου... άμα δεν πιστεύουμε ούτε στα ίδια μας τα μάτια πια τι άλλο μένει; Προτείνω να γίνει το ίδιο με μια φωτογραφία του Κωστάκη αριστερά και του Γιωργάκη δεξιά και να κυκλοφορήσει σε αφίσες πριν τις επόμενες εκλογές.

Nefelli είπε...

Roadartist,
έχεις αναλογιστεί πως αν συνεχίσεις να με προβληματίζεις με οφθαλμαπάτες θα κάψεις το δικό μου το μυαλο?
gerasimos,
Πολύ πετυχημένη η παραπομπή!!!

Zorba the Greek είπε...

Από τη θέση του υπολογιστή στα αριστερά είναι ο θυμωμένος και στα δεξιά η ήρεμη. Πέντε βήματα και βάλε πίσω, μου φαίνονται και οι δύο θυμωμένοι. Συμπέρασμα: Ή εγώ έχω πρόβλημα ή οι τύπο στο μόνιτορ έχουν κάτι μαζί μου.

Locus Publicus είπε...

Οντως αλλάζουν θέση! Τρομερό.
Εκανα πίσω και βλέπω μια όμορφη γυναίκα. Πλησιάζω, και πέφτω πάνω σε εναν ζοχαδιασμένο Πολύδωρα!

Equilibrium είπε...

το συγκεκριμένο και να το τυπώσεις πάλι αυτό είναι το αποτέλεσμα που ανέπτυξες... άγνωστος ο εγκέφαος του ανθρώπου... απο βδομάδα θα'μαι αθήνα, προλαβαίνω λες την έκθεση Brain?

ps. καλλιτέχνη του δρόμου, σε προσκαλώ στο bloggame μου, αν θέλεις, δες την προτελευταία μου ανάρτηση. καλές γιορτές να'χουμε!

Adonios GK είπε...

Επιστημονικά είναι αλήθεια ότι όχι μόνο δεν μπορούμε να δούμε καλά, αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν τα βλέπουμε καθόλου!
Είναι λογικό που μερικές φορές τα μάτια μας κάνουν "πουλάκια" αφού υπάρχουν διάφορα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με την όραση!
Πόσο μάλλον να κατανοήσουμε τις ψευδαισθήσεις!

Άλλωστε τι είναι το μάτι; Ένας φακός που είναι ρυθμισμένος να αντιλαμβάνεται αντικείμενα των 3 διαστάσεων! :)

Καλή σου μέρα!

roadartist είπε...

@ gerasimos: χαχα καλό!! Άρε Γεράσιμε! Μόνο που πρέπει πραγματικά να ξανασκεφτείς λίγο τη πρώτη σου πρόταση :) Καλή σου μέρα!

roadartist είπε...

@ Nefelli: Καλημέρα Νεφέλη, μα γιατί ρε παιδιά? Λίγο σκέψη μόνο καλό μας κάνει...Αλλά οκ don't panic guys αλλάζουν οι αναρτήσεις ριζικά!! Σιγά - σιγά οκ :)))

roadartist είπε...

@ Zorba the Greek: Αυτό που λες είναι όντως περίεργο και με έβαλε σε σκέψεις.. :))

roadartist είπε...

@ LocusPublicus: αχαχαχα!! Ξέρεις κάτι locupublicus του μοιάζει μη σου πω οτι ειναι φτυστός ο Πολύδωρας!!! :))

roadartist είπε...

@ Equilibrium: Καλημέρα, ναι βρε είναι μέχρι το Μάρτιο. Οκ equilibrium θα περάσω να δω το παιχνίδι! Σ'ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση ετσι κ αλλιώς! :)

roadartist είπε...

@ Adonios: Καλημέρα Αντώνη. Εχεις πολύ δίκιο, σωστά. Απλά όλο αυτό σε βάζει σε σκέψεις..για το πόσα πράγματα προσπερνάμε κάθε μέρα γύρω μας :)

Manos S. είπε...

Απίστευτο...

nikiplos είπε...

Καλημέρα... Ας μου επιτραπεί μια μικρή σημείωση... Βλέπουμε με το μυαλλό μας, τα μάτια μας απλώς μεταφέρουν την πληροφορία που ο νους μας επεξεργάζεται...

Πολλές φορές έχω δει κάτι ή κάποιον/α που μου έχει κάνει εντύπωση για μια μόνο φορά. Τον ξαναβλέπω μετά από λίγο καιρό, είμαι σίγουρος για το πως δείχνει, αλλά φευ! βλέπω κάτι διαφορετικό με τη δεύτερη και μετά από καιρό ματιά...

Αυτή η brain!!!

kalynama είπε...

με έβαλες σε πολλες σκέψεις...ειλικρινά...
ίσως ποτέ να μη μάθουμε τον τρόπο που κοιτάμε...

Την καλημέρα μου :-)))

Utopia είπε...

Καλημερούδια...Συμφωνώ απολύτως με τον gerasimos...Πλάκα που θα ΄χει να δούμε τέτοια αφίσα!

roadartist είπε...

@ Manos S.: Καλημέρα, όντως δεν είναι??!!!

roadartist είπε...

@ nikiplos: Πολύ σωστή η παρατήρηση σου..Τζουπ και πάλι ο κύριος εγκέφαλος..χε χε Αυτή την έκθεση τελικά δεν την χάνω με τίποτα!! Πρέπει να πάω!! :)

roadartist είπε...

@ kalynama: Χαίρομαι πολύ, μου αρέσει αυτό!!! :) Ελεύθερα πάντως να αναπτύξεις τις σκέψεις σου.. ίσως παρακινήσεις κ εσύ με τη σειρά σου..τις δικές μας! Καλημέρα!

roadartist είπε...

@ Utopia: Καλημέρα Ουτοπία και ευχαριστώ πολύ ξανά για την παραχώρηση του post.. Του πρόσθεσα βέβαια κ εγώ τις σκέψεις μου απο κάτω, δεν μπορούσα!! :)

Σπύρος είπε...

Εχει να κάνει και με την συνεργασία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου όπως και στα στερεογράμματα..ειναι όμως εκπληκτικό

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : Καλημέρα Σπύρο! :)

red rose είπε...

Καλημέρα road μου! πραγματικά με μαγεύουν ολ'αυτά που έχουν σχέση με το μέγα μυστήριο που λέγεται ανθρώπινος εγκέφαλος.
Πολλές φορές προβληματίζομαι αν αυτό που βλέπω το βλέπουν το ίδιο και οι υπόλοιποι, π.χ. τα χρώματα. και γενικά αν αντιλαμβανόμαστε όλοι το ίδιο τις μυρωδιές, τη γεύση και πολλά άλλα.
Υπέροχα posts!! Φιλιά:))

Βασιλική Ν. είπε...

Θα μπορούσα να κάνω ολόκληρη ανάλυση γύρω από αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που γράφεις, για τον ααλούστατο λόγο ότι εγώ βλέπω όντως παρα πολύ διαφορετικά, αλλά σηκώνει πολύ ανάλυση και έκθεση προσωπική που δεν είναι της παρούσης. Πάντως είναι βέβαιο πως κανείς δεν βλέπει το ίδιο με κανέναν και αυτό έχει αποδειχθεί και από τους ζωγράφους. Ούτε καν τα ίδια χρώματα δεν βλέπουμε στις ίδιες εντάσεις και ποιότητες.

Εμ, το χάος της συνενόησης του ανθρωπίνου γένους έχει και κάποια διακαιολογητικά, πώς να το κάνουμε δηλαδή;
Καλημερούδια!

roadartist είπε...

@ red rose: Καλημέρα redrose! Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σου αρέσαν! Και πολύ περισσότερο χαίρομαι που έγινε αφορμή για σκέψη! Και εμένα με έχουνε κατά καιρούς απασχολήσει όλα όσα αναφέρεις! :)

roadartist είπε...

@ Βασιλική Ν.: Καλησπέρα Βασιλική, θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τις δικές σου αναλύσεις, στο πως τα βλέπεις διαφορετικά.. Και ξέρεις είναι να μη με τσιγκλίσεις εμένα για συζήτηση και ανάλυση (εφόσον κάτι με ενδιαφέρει όμως). Να είσαι καλά Βασιλικούλα, φιλιά πολλά :)

Dr_MAD είπε...

Γνώση: Τα μόνα χρώματα που βλέπουμε όλοι ίδια είναι το άσπρο και το μαύρο (παρουσία-απουσία φωτός δλδ). Ολα τα υπόλοιπα χρώματα τα "μαθαίνουμε σαν ονόματα" από τους γονείς μας όταν είμαστε bebe. Δλδ εγώ βλέπω πράσινο και ρωτάω τη μάνα μου: Τι χρώμα είν τούτο? Μπλε μου λέει. Κι από τότε λέω το πράσινό μου μπλε. Απλά όλοι έχουμε συμμορφωθεί στους κοινούς κώδικες. Κι η ανάγκη κώδικα στην επικοινωνία, έστω και υπό μορφή γλώσσας, είναι ένα τρυκ για να μη μάθουμε να επικοινωνούμε ποτέ ουσιαστικά. Αλλωστε χρησιμοποιούμε όλοι μας <10% του εγκεφάλου μας. Ξέρεις τι δυνατότητες έχουμε?

PS1: Άσε που τα βλέπουμε όλα ανάποδα
PS2: Ασε που έγινα ρεζίλι στη δουλειά μόλις σηκώθηκα για να παρατηρήσω τις εικόνες κάνοντας τα πίσω βήματα αργά αργά μήπως δεν πιάσει

spy είπε...

ΚΑΛΗΤΕΧΝΙΔΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΤΡΙΞ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΛΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ!
ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ>ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΑΚΟΥΜΕ, ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ,ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ, ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ? ΜΗΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΗΚΗ?
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ!!

Μετεωρίτης είπε...

καλησπέρα roadartist!
Πέρασα να πιω ένα διπλο εσπρεσσάκι
και να φύγω σφαίρα...!

Roadartist είπε...

@ MAD: Πραγματικά όμορφα και ενδιαφέροντα όσα παρέθεσες. ΔΕΝ πρόκειται να χάσω αυτή την έκθεση τελικά (the brain).
PS γέλασα πολύ με το σκηνικό στο γραφείο, στη προσπάθεια να δεις τη εικόνα :)

Roadartist είπε...

@ spy : καλησπέρα spy! Απο οσο θυμάμαι, ο Αριστοτέλης σε αντίθεση με τον Πλάτωνα (που πίστευε πως οι ιδέες είναι τα αληθινά όντα) υποστήριξε πως η αληθινή πραγματικότητα δεν μπορεί να υφίσταται έξω από τα αισθητά πράγματα, δηλαδή στον κόσμο των ιδεών.
Σύμφωνα με τον Πλάτωνα τα αισθητά πράγματα είναι ανύπαρκτα, είναι σκιές και είδωλα των ιδεών.
Τα αισθητά πράγματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά απατηλές εικόνες των αισθήσεων. Ο Αριστοτέλης, ιδιαίτερα κατά την λεγόμενη περίοδο της ωριμότητας του, μελέτησε το ιδεώδες περιεχόμενο του αισθητού κόσμου ο οποίος υπάρχει στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με αυτόν η ‘αίσθηση’ είναι κοινή σε όλα τα ζώα. Ενώ οι σημαντικότερες αισθήσεις είναι η όραση και η ακοή.

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Καλησπέρα μετεωρίτη βολέψου..ηρέμησε και απόλαυσε το καφέ .. Αυτή η βιασύνη.. άστα όλα να κυλήσουν..και οτι γίνει :)

Βάσσια είπε...

Έτσι κι αλλιώς αυτό που βλέπει ο καθένας μας, είναι η αλήθεια του.
Αυτά που δεν φαίνονται, πιθανόν να είναι τα ουσιώδη.
:-)road

KitsosMitsos είπε...

Όλα είναι σχετικά. Και υποκειμενικά. Απλώς, επιλέγουμε να πιστέψουμε αυτό που θέλουμε.
Την καλησπέρα μου.

Unknown είπε...

Δεν είχα ξανάρθει από εδώ και την χάρηκα την επίσκεψη. Όλη η σελίδα και η διάθεσή της για κάποιο λόγο μου έφερε στο νου το within without you των Beatles...


Who gain the world and lose their soul- They don't
know-they can't see-are you one of them? When
you've seen beyond yourself-then you may find,
peace of mind, Is waiting there- And the time will
come when you see we're all one, and life flows on
within you and without you.

Roadartist είπε...

@ Vassia: Βάσσια καλησπέρα σου! Και εγώ αυτό θα ήθελα αυτό να πιστεύω, πως ίσως όσα δεν φαίνονται είναι τα πιο ουσιώδη! :)

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos: Καλησπέρα! Ίσως μερικές φορές να μην εξαρτιώνται τα πάντα απο εμάς. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και βοηθούν στο να καταλήξει ο καθένας το δικό του συμπέρασμα :)

Roadartist είπε...

@ politispittas: Καλησπέρα και καλώς όρισες! Σ'ευχαριστώ πολύ για τους στίχους, το κομμάτι αυτό είναι πολύ αγαπημένο! :) Θα χαρώ πολύ να μας έρχεσαι και να μείνεις :)

tuco είπε...

καταπληκτική η εικόνα. Μαγεία...
Από το Matrix, προτιμώ τη φράση του πράκτορα Smith: "το ανθρώπινο είδος είναι ένα είδος ιού...ένας καρκίνος για τον πλανήτη"
γεια σου Roadartist!!!!!!!!

Crazy Chef είπε...

mindbreaking....

Greca είπε...

απίστευτο!!!!
και αρχικά νόμιζα ότι είχα μεθύσει απο τη sprite!!!!
καλησπέρες!!!

Ατθάνα είπε...

roadartistaki μου τι κάνεις; πέρασα να πάρω τη δόση μου, και να σε ρωτήσω αν έχεις δει το ντοκιμαντέρ/ταινία "τι στο μπιπ γνωρίζουμε". αν δε το έχεις δει ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ! θα με θυμηθείς...είναι αξιολογότατο...
έχει σχέση και με το post σου...
σε φιλώ γλυκό μου, φιλούνια με κόκκινο τόνο...κοκκίνησε από το κρύο!:p

ΩΣΗΕ είπε...

Καλησπέρα. Είπαμε, mind games are not just games...

Αφήνω το φτερούγισμα του φαλκονιού

Natalia είπε...

τελικά, άτιμο πράγμα ο νους....
πολλές φορές αυτό που φαίνεται ίσως να μην είναι αυτό που πραγματικά βλέπουμε

ωραίος προβληματισμός
καλησπέρα roadartist

bluesmartoula είπε...

Εκπληκτικό!
Δεν πίστευα στα μάτια μου!
Καληνύχτα

roadartist είπε...

@ tuco: Πολύ ωραίο tuco. Δεν εχει και τόσο άδικο καλό σου βράδυ!

roadartist είπε...

@ Crazy Chef: Βreaking δεν λες τίποτα..

roadartist είπε...

@ greca: Καλησπέρα και σε σένα greca! ... είδες ??..

roadartist είπε...

@ karyatida: hello μικρή.. την έχω δει φιλενάδα και συμφωνώ οτι λέει πολύ! Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση βρε, καλό βράδυ, φιλούνια!

roadartist είπε...

@ ΩΣΗΕ : hello! σωστά ωσηε έτσι.. :)

roadartist είπε...

@ Natalia: Χαίρομαι πολύ που σε προβλημάτισε λίγο Ναταλία, όλα αυτά νομίζω οτι αξίζουν τουλάχιστον μια δεύτερη σκέψη.. πήγαινε αν βρεις χρόνο στην έκθεση πρεπει να αξίζει.. Θα σας πω όταν παω..Καλό σου βράδυ!

roadartist είπε...

@ bluesmartoulis: Καλησπέρα, αυτό είναι το όλο θέμα.. ''να μη πιστεύεις στα μάτια σου'' χεχε Καλό βράδυ!

Alexis B είπε...

Ενδιαφέρων post.
Ρίξε μιά ματιά και εδώ

http://www.salvador-dali.org/dali/coleccio/es_50obres.html?ID=W0000391#top

Και πές μου τί βλέπεις.
Δέν είναι ωραίο?????

Manos S. είπε...

η πλάκα είναι πως νόμιζα οτι είχα "αετίσιο" μάτι ;)

Ανώνυμος είπε...

καλη σου μερα! μου την εχουν στειλει κ μενα αυτην την οφθαλμαπατη.. οντως τα ματια πολλες φορες βλεπουν με το δικο τους τροπο τις εικονες.. αλλωστε αν ρωτησεις διαφορετικα ατομα για μια οχι σαφη εικονα τι εκφραζει θα σου δωσουν χιλιαδες απαντησεις..

roadartist είπε...

@ Alexis B: Καλημέρα!.. Ωραίο, ενα πρόσωπο, ενω παραλληλα μια κοπελα που κραταει ενα βιβλιο ... 2 σε 1 :))

roadartist είπε...

@ Manos S: χε χε :))

roadartist είπε...

@ ocean: και αυτό ειναι συγκλονιστικό αν το σκεφτείς!! :)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Καλημέρα.-)

ELENA είπε...

Καλημερουδια!!!

Το θεμα που εχεις θεσει ειναι πολυ ενδιαφερων για αυτο και σου προτεινω (ανεπιφυλακτα) το παρακατω Link. Ειναι ενας παγκοσμιος οργανισμος που κανει συζητηση για αυτα τα θεματα (κ οχι μονο).Πραγματικα πιστευω οτι θα σε εντυπωσιασει ;-)

http://www.ted.com/themes/view/id/33

Roadartist είπε...

@ Σπίθας: καλημέρα!

@ ELENA: Καλημέρα Έλενα! Ευχαριστώ πολύ για το link, θα μπω να το ερευνήσω, να σαι καλά, καλή σου μέρα!!

doctor είπε...

Εκπληκτική η ... ψευδαίσθηση.

Το ποστ θύμισε πολύ από Πλατωνισμό (ο κόσμος των ιδεών και τα αρχέτυπα επιβάλλονται επί του εμπειρικού κόσμου).

doc

Angel Vs Life είπε...

matrix, nai, kai me tis sfaires na petoun se slow (e)motion...

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεύει στον εγκέφαλο την περιφερειακή όραση ;-)

Roadartist είπε...

@ doctor : Καλησπέρα doc, συμφωνώ απολύτως με το συνειρμό σου για Πλατωνισμό. ΑΚΡΙΒΩΣ.

Roadartist είπε...

@ Angel Vs Life: Τέλεια ταινία, καταπληκτική η σκηνή που λες.. άπαικτη :)

Roadartist είπε...

@ diianeira: Hello diianeira καλώς όρισες! :)))))))))))

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μα δεν λέει και η λαϊκή παροιμία: "πίστευε απ' όσα βλέπεις τα μισά κι απ' όσα ακούς τίποτα";

Ανώνυμος είπε...

Κοπελα μου πού ησουν τοσο καιρο? Πώς δε σε ειχα ανακαλυψει? Εριξα μια συντομη ματια στις προσφατες αναρτησεις σου και...τι να πρωτοπω...μονο και μονο που ακους nouvelle vague και Κοοp ηταν αρκετο για να με προσεγγισεις.Λοιπον ηρθα και θα μεινω!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

..ή άλλα βλέπουμε και άλλα καταλαβαίνουμε, ασκαρ.-)
Και αν δεν βλέπουμε..τίποτα;

roadartist είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί: Πάντα τελικά οι λαϊκές παροιμίες έχουνε δίκιο έ? Καλό σου απόγευμα!

roadartist είπε...

@ nelly : Χαίρομαι γι'αυτό Νelly, καλώς όρισες λοιπόν και καλώς να μας έρχεσαι! Το ξεκίνησα εδώ και κανένα μήνα :) Αν βρεις χρόνο και έχεις διάθεση, δες κ πιο παλιά posts, για να έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα :) Καλό σου βράδυ.

nyctolouloudo είπε...

είδες; ακόμα και την εικόνα αυτή την βλέπουμε διαφορετικά...
για τα δικά μου τα μάτια, στο 1,1/5 βήμα είναι και οι δύο θυμωνένοι.

στην ζωή μας, υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες που είναι αδύνατο να τις αντιληφθούμε. άλλοι κόσμοι μπορεί να είναι πέντε, εφτά, εννιά διαστάσεων ή και 21... μπορεί οι διαστάσεις να είναι άπειρες.

χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στις 4 γήινες διαστάσεις!

roadartist είπε...

@ nyctolouloudo: ..και εμένα γιατί αρχίζει και μου αρέσει πολύ αυτή η προοπτική?..οτι υπάρχουν πολλά γύρω μου που δεν τα βλέπω?.. κανονικά να με χαλάει δεν θα έπρεπε??.. (καλώς όρισες..)

Dr_MAD είπε...

Σκέφτομαι να ανοίξω link για ερωτήσεις σας και να απαντώ σε ιατρικά θέματα. Τι σκατ.. τι σόι γιατρός είμαι...

Λες να έχει πέραση? Η θα περνάω ώρες προσπαθώντας να απαντάω? Σε ρωτάω σαν παλαιότερη (αν και νεαροτάτη) εδώ ;-)

roadartist είπε...

@ MAD: Καλέ τι παλαιότερη?? Πλάκα κάνεις?? Τέλη Οκτωβρίου άνοιξα το blog..Φρεσκαδούρα πες καλύτερα :)) εγώ ακόμα σας μαθαίνω.. :)

giant13 είπε...

Η οικοδέσποινα, είπε

"Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί οτι υπάρχουν χιλιάδες πράγματα γύρω μας για τα οποία ακομα δεν έχουμε ακριβείς ενδείξεις.. δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν άλλες κρυμμένες διαστάσεις.."
----------------------------

Θυμήθηκα μιά ενημερωτική εκπομπή που παρακολούθησα πριν 5 περίπου χρόνια, δεν θυμάμαι κανάλι και δημοσιογράφο, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα μαθηματικά και την φυσική.
Απαντούσε στις ερωτήσεις του παρουσιαστή, ένας διακεκριμένος έλληνας μαθηματικός του εξωτερικού.
Μάλλον ηταν καθηγητής και ερευνητής στην Αμερική.

Σε ερώτηση, γιά ένα παράδειγμα, εστω και χοντροειδές, αλλά κατανοητό στους θεατές, είπε το εξής καταπληκτικό:

Αυτό το τραπεζάκι μπροστά μας, συμφωνείτε προφανώς και σεις πως έχει μήκος γύρω στο 1 με 1,2 μέτρα.
Το βλέπουμε τόσο λόγω των τριών διαστάσεων που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, αλλά και λόγω της ατέλειας των ματιών μας.
Μπορώ κάλλιστα να σας αποδείξω, με μαθηματικά 5 διαστάσεων, και με τον χρόνο μεταβαλλόμενο πως το πραγματικό μήκος του είναι πάνω από 2 μέτρα.

Τι μπορούμε να προσθέσουμε;

Roadartist είπε...

@ giant13: Γίγαντα απάντησες σε όλα με το σχόλιo σου . Να είσαι καλά για την όμορφη παράθεση, σε ευχαριστώ. Καλό σου βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Την καλησπέρα μου δεσποσύνη

roadartist είπε...

@ diianeira: και την δική μου καλησπέρα..έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια πλέον.. :)

Meropi είπε...

Καλησπέρα Roadartist μου,
Πράγματι είναι όπως το λες! Ασε που κόντεψα να γκρεμίσω τον υπολογιστή μου για να το δω. Βλέπεις πίσω μου είναι η βιβλιοθήκη και τον γύρισα από την άλλη πλευρά.
Μήπως έτσι δεν είμαστε κι εμείς;;; Από την ηρεμία στο θυμό σε δευτερόλεπτα!

roadartist είπε...

@ Meropi: χαχαχα μερόπη λύθηκα!! Φαντάζομαι θα το πάθανε αρκετοί αυτό..Και ο mad είχε παρόμοιο πρόβλημα στη δουλειά! Χαίρομαι που συμφωνεί..Ναι ακριβώς έτσι είμαστε και εμείς .. :))

Αλητισσα είπε...

Πολυ ενδιαφερον το ποστ σου..
Τις εικονες στο προηγουμενο τις εχω ξαναδει αλλα αυτο με τις φωτο ειναι εκπληκτικο..
Αχ μακαρι να ειμαι μια "θεα" και απλα να μην το βλεπω στον καθρεπτη..
χα χα σε φιλω..

Ra Ma είπε...

Έριξα τόσο διάβασμα, βρήκα αξιόλογες ιδέες και ερεθίσματα για έρευνα, έριξα ΤΟ γέλιο και το ευχαριστήθηκα...

Καλό βράδυ!

roadartist είπε...

@ Αλητισσα: σε ευχαριστώ, καλό σου βράδυ!

roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Sorry marconi ολα αυτά τα έπαθες απο το post??.... θα με τρελάνεις.. καλό σου βράδυ!

Haris είπε...

Είναι πολύ πιθανόν οι αισθήσεις μας, να μας απατούν. Άλλωστε, για πάνω από 400 χρόνια, ήταν το κύριο πρόβλημα των φιλοσόφων αυτό...

roadartist είπε...

@ Haris: Καλημέρα σου και καλώς όρισες, ακριβώς αυτό ηταν και το θέμα του ποστ. Μάλλον το πιο σίγουρο είναι.

Μαρια είπε...

Καλημέρα λες

''Έχετε αναλογιστεί οτι ίσως να μη βλέπουμε πάντα αυτό που πραγματικά υπάρχει?''

να ξερες πόσο με εκφράζεις ...

Roadartist είπε...

@ μαρια: Καλημέρα και σε σένα Μαρία, δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ χαίρομαι οταν κάποιος μου το γράφει αυτό. Πραγματικά. Να είσαι καλά να τα λέμε. :)

marianaonice είπε...

Μήπως η ζωή μας δεν είναι μία οφθαλμαπάτη;;
Ο Πλάτωνας πρώτος είπε ότι δεν βλέπουμε το πραγματικό αλλά το είδωλό του...
Μεγάλη αλήθεια!

Roadartist είπε...

@ marianaonice: Μαρία συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου. Θα ήταν όλα πιο καλά αν ζούσαμε με αυτό ως δεδομένο στη ζωή μας. Φαντάσου πόσο πιο αγνοί θα είμασταν και πόσο πιο βολικοί..προς τα πάντα!!

Cinderelen είπε...

Ωχ καλό αυτό με τις εικόνες! Το είχα δει και κάπου παλαιότερα και πάλι μου είχε κάνει εντύπωση.

Φιλιά

Roadartist είπε...

@ Princess Elen: Καλησπέρα Ελένη, και εμενα με εξιτάρουν όλα αυτά!! :)

Mogwai είπε...

εχω τοιχο ακριβως απο πισω ρε γαμωτο

roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
roadartist είπε...

@ Mogwai: Καλησπέρα! Δεν πειράζει, κ άλλοι 2 είχανε το ίδιο προβληματάκι.. Νομίζω οτι αν το εκτυπώσεις και πάλι ισχύει η ίδια οφθαλμαπάτη (όπως αναφερθηκε απο καποιο blogger). Οπως και να εχει, καλως ορισες :))

Related Posts with Thumbnails