12 Δεκεμβρίου 2007

Φιλοζωϊκό Bazaar

Μερικές από τις πιο όμορφες και γλυκείες υπάρξεις αυτής της πόλης κυκλοφορούν αδέσποτες και πεινασμένες. Οι ψυχές τους είναι πολύ πιο αληθινές από πολλών από εμάς, η αγάπη που μπορούν να σου χαρίσουν είναι σίγουρα μεγάλη, ενώ η φιλία τους αποδεδειγμένα καλύτερη και πιο αληθινή από όλη όση έχεις εισπράξει από κάθε άνθρωπο στη ζωή σου.
Αν πραγματικά θες κάποιον που θα κάνει τρέλες μόνο και μόνο που θα σε βλέπει…
Αν θες κάποιον που θα τρώει οτιδήποτε του βάζεις στο πιατάκι του… και θα νιώθει βαθιά ευγνωμοσύνη για αυτό…
Αν θες κάποιον που θα θέλει να βγαίνει έξω οποιαδήποτε στιγμή, για όσο και όποτε το θελήσεις εσύ...
Αν θες κάποιον που δεν θα αγγίζει ποτέ το τηλεκοντρόλ, θα βλέπει μαζί σου όποια ταινία σου αρέσει εσένα, θα ακούει πάντα το δικό σου αγαπημένο cd, δεν θα σε κριτικάρει ποτέ, αλλά θα ζητά μονάχα μια αγκαλιά σου…
Αν θες κάποιον που θα χαίρεται να σου ζεσταίνει τα πόδια στο κρεβάτι…
Τότε πάρε ή βοήθησε όπως μπορείς κάποιο από τα αδέσποτα αυτής της πόλης..

Θα τα βρεις στη βόλτα σου στη πόλη..

Θα τα βρείς έξω απο το σταθμό του μετρό..

Θα τα βρεις έξω από την νυχτερινή σου έξοδο…

Φιλοζωικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar - 16 Δεκεμβρίου 2007 - Ηρακλειδών 16

71 σχόλια:

CsLaKoNaS είπε...

Είναι τεράστιο θέμα τα αδέσποτα.

Χρόνια προσπαθώ να καταλάβω ποια η λογική να παίρνει κάποιος ένα κατοικίδιο έτσι για μαγκιά και στυλ, και όταν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να το κρατήσει να το παρατάει αδέσποτο στους δρόμους....

Έχουμε τελείως βλαμμένους συμπολίτες.

Dr_MAD είπε...

Όντως μεγάλο θέμα. Εγώ διαθέτω 2 γατόνια (που τα βρήκα κάτω από το αμάξι μου στη δουλειά) αλλά τα έχω στην αυλή και όποτε τις έχω μεράκι τις ανεβάζω πάνω για παιχνίδι. Μακάρι όλοι να μη γύριζαν την πλάτη σε αυτές τις ψυχούλες.

PS: Η λογική "εδώ εμένα δε μπορώ να κοιτάξω, θα προσέξω και το ζωνατανό" είναι τελείως άκυρη. Σιγά τις απαιτήσεις που έχει ένα ζώο δίπλα σου. Θα θέλαμε εμείς να ζούμε έτσι? (άλλο τεράστιο θέμα αυτό των αστέγων συμπολιτών μας)

island είπε...

Διέθετα ένα γατί που μου γέννησε άλλα 9.Ένα ένα χαθήκαν.Το γατί παρέμεινε για άλλα τρία ρόνια.Ξαφνικά το έχασα.Το βρήκα μετά από 2 μέρες μισοξεψυχισμένο κάτω από μία πεσμένη μάντρα.Μόλις μ είδε νιαούρισε μία φορά και ψόφησε.Δεν ξέρω αν θα ξαναφιλοξενήσω κατοικίδιο.

Είναι μεγάλη η αυθύνη και ας το βλέπουν αυτοί που τα παρατάνε σαν σπορ.

Την καλησπέρα μου

island

the_sailor είπε...

Νομίζω πως το επιχείρημα με το τηλεκοντρόλ είναι ατράνταχτο!! :)))

Και λίγο σοβαρά τώρα, αν μη τι άλλο για όλους αυτούς που νόμιζαν πως μπορούν να κρατήσουν ένα κατοικίδιο αλλά η πράξη απέδειξε το αντίθετο, ας κοινοποιηθούν κάποιες διευθύνσεις, κάποιοι φορείς στους οποίους να μπορούν να απευθυνθούν. Ανθρώπινο είναι να συμβεί το παραπάνω.

Δεν είναι όμως ανθρώπινο το να παρατάς στο πουθενά, ένα κατοικίδιο που όσο ζούσε είχε έναν άνθρωπο να φροντίζει για αυτό...

H.Constantinos είπε...

Ωραίο πόστ, αλλά λέω να το δώ κάπως αλλιώς...
Δες το κι εσύ με χιούμορ...

Με όλα αυτά τα τόσο καλογραμμένα "Αν θές..." περιγράφεις υπέροχα την αδυναμία πολλών ανθρώπων να συνυπάρξουν/συμβιώσουν με πλάσματα που έχουν άποψη και θέλω, όπως οι γάτες και (κυρίως) οι άλλοι άνθρωποι...

Περιγράφεις υπέροχα τον τρόπο που ένα ζώο γίνεται αντίδοτο στην φρικτή μοναξιά. Και εύχρηστο υποκατάστατο της μή ανεκτής (γιά τους παραπάνω) ανθρώπινης παρουσίας.

Περιγράφεις υπέροχα τον τρόπο που η χρήση αυτού του πλάσματος ως αντίδοτο στην μοναξιά έχει φθάσει να λέγεται "φιλοζωία", και ο μαγκούφης/μαγκούφα ή μονόχνωτος/μονόχνωτη που το χρησιμοποιεί έτσι (το δυστυχισμένο ζώο), ονομάζεται "φιλόζωος"...

Natassa είπε...

να συμφωνήσω σε όλα μαζί σου πλην του θέματος φαγητό, είχα ένα σκυλάκι ... φφφφου .... ο μπαγάσας σιχαινόταν πολλά και διάφορα φαγητά και μου κάνε απεργία πείνας, το αγαπημένο του ...παϊδάκια !
επίσης να συμφωνήσω και με τον the sailor... αυτό με το τηλεκοντρολ είναι ΤΟ επιχείρημα!
καλημέρες:)

Ιμμαήλ είπε...

Καλημέρα Roadartist!!!!
Έχω μαζέψει κατά καιρούς σκυλάκια και γατάκια απο τον δρόμο και τα έχω στείλει στην μητέρα μου στην επαρχία που έχει κήπο.Τώρα με τον φίλο μου ταίζουμε ένα σκύλο έξω απο το μαγαζί του.Δεν μπορώ να τα προσπεράσω και να τα αφήσω στην τύχη τους γιατίέχουν και αυτά ψυχούλα και καρδιά και αισθήματα.
Μακάρι να αλλάζαμε όλοι νοοτροπία και να χαρίζαμε μια ζεστή φωλιά σε όλα αυτά τα πλάσματα,αδειάζοντας την δυστυχία απο τους δρόμους.

roadartist είπε...

@ CsLaKoNaS: Καλημέρα clakona! Νομίζω ειμαστε απο τις πρώτες χώρες και ... στα αδέσποτα! Ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων έχει παρατηρηθεί οτι γονείς χαρίζουν αρκετά ζώα στα παιδιά τους λόγω των εορτών, αυξάνονται οι πωλήσεις τους, αλλά μετά απο λίγες μέρες...τα βαριούνται ή βλέπουν πόσες ευθύνες έχουνε..και τα παρατούν στο δρόμο!.. Μετά τις γιορτές γεμίζουν οι δρόμοι .. απο ζώα! ΑΙΣΧΟΣ!

roadartist είπε...

@ MAD: Καλημέρα !! Είχα και εγώ ενα τέλειο γατονι, απ'εξω τον είχα μαζέψει και εγώ, αλλά μιλάμε για τέλειο όμως...Δυστυχώς πέθανε τον προηγούμενο αύγουστο .. απο καρκίνο. Ασε μέχρι και στα ζώα θερίζει.....
ΣΥΜΦΩΝΩ σε όσα λες, επιπλέον ενα ζωο σου δίνει&αρκετά. Το θέμα των αστέγων "καίει" πραγματικά :(

roadartist είπε...

@ island: Τι να πω..με τελείωσες τώρα..Και εμένα όταν ψώφησε το γατόνι μου, στενοχωρήθηκα πραγματικά σαν να έχασα άνθρωπο (μα ήταν ουσιαστικά "μέλος" κανονικότατο της οικογένειας) :) Απο τότε είπα στον εαυτό μου οτι δεν θα ξαναπαρω ζώο. Γιατι ειχα στενοχωρηθεί παρα πολύ, όμως όσο περνάει ο καιρός..τόσο σκέφτομαι το επόμενο κατοικίδιο.. Είναι αναντικατάστατα..αξιολάτρευτα! :)

gerasimos είπε...

Με τα ΑΝ νόμιζα προς στιγμήν ότι μιλούσες για τον ιδανικό άντρα-σύζυγο κάθε ελληνίδας.

red rose είπε...

Road μου άνοιξες ένα τεράστιο θέμα. Θα σου πω μόνο ότι εδώ υπάρχουν κάποιοι πυροβολημένοι που μαζεύουν μικρά γατάκια το καλοκαίρι και τα έχουν για μασκότ στο ξενοδοχείο τους αφού οι ξένοι τα λατρεύουν. Και μόλις έρθει ο Οκτώβρης που φεύγουν όλοι, βάζουν φάρμακα και τα φαρμακώνουν:((( Κι όχι μόνο αυτά αλλά φωνάζουν και μαζεύονται όλες οι γάτες της γειτονιάς και πεθαίνουν όλες όσες πάνε και φάνε. Έχω χάσει γάτες πολλές έτσι κι έχω ρίξει κλάμα μαζί με τα παιδιά αμέτρητες φορές...Είναι κοινό μυστικό στη γειτονιά ποιοί είναι που δηλητηριάζουν, όμως δεν έχουμε καμία απόδειξη και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τους το χω πει ότι όλοι τους ξέρουμε αλλά σιγά μην το παραδεχτούν... Φαίνεται ευτυχώς ότι πιο πέρα υπάρχουν και άνθρωποι κι όχι μόνο απάνθρωποι που στο βωμό του κέρδους μπορούν και σκοτώνουν..
Γλυκιά Καλημέρα!!

roadartist είπε...

@ tHe_sAiLoR: χαχα το ήξερα οτι αυτό θα σας άρεσε σε όλους!! Αλήθεια δεν ειναι?? Είναι εγκληματικό, και πραγματικά θα έπρεπε να υπήρχαν νόμοι που θα τους τιμωρούσαν!..Δεν ξερω αν σε κάποια πιο πολιτισμένη κοινωνία θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά μακάρι πραγματικά.

roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Καλημέρα Κωνσταντίνε. Ένα ζώο στο σπίτι φυσικά και είναι αντίδοτο στη μοναξιά. Αυτό είναι αποδεδειγμένο απο ιατρικές έρευνες και δεν το βρήσκω καθόλου κακό.
Επιπλέον έχει αποδεικτεί οτι αν ενα μικρό παιδί μεγαλώσει και έχει ένα μικρό ζωάκι συντροφιά του (και μεγαλώσουν παράλληλα)γίνεται πιο κοινωνικό, πιο ευαίσθητο και γενικά πέρνει αρκετά πράγματα απο την επαφή του με το ζώο.
Άλλωστε ας μη ξεχνάμε οτι με το να έχεις ένα ζώο δεν κάνεις καλό μόνο σε αυτό, προσφέροντας του τροφή, στέγη και αγάπη, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό.
Το πιστεύω απόλυτα οτι τα ζώα είναι απείρως καλύτερα απο πολλούς ανθρώπους.
Το να έχεις ένα ζωο μέσα στο σπίτι σου, και να του συμπεριφέρεσε σαν ισότιμο μέλος της οικογένειας (δηλαδη να ειναι μεσα σε ολα ..) τότε δεν κάνεις καμία "χρήση" σε κανένα πλασματάκι, αντίθετα του δίνεις πραγματική χαρά, αγάπη και όλα όσα του λείπουν.
Στην τελική εγώ πιστεύω οτι ακριβώς αυτή ειναι η καλυτερη σχεση που μπορείς να εχεις με ενα κατοικιδιο σου..Δηλαδή π.χ. ενας τυφλός που έχει ενα σκυλί ως οδηγό τότε το "χρησιμοποιεί" παράλογα? Τα ζώα στο σπίτι ειναι πραγματική σχέση ζωής. Δεν είναι απλά μια βόλτα, λίγο φαγητό και στο κουτί του. Θέλουν φροντίδα και προσοχή.
Ίσως τα έθεσα λίγο χιουμοριστικά στο post, για να ελαφρύνω το πολύ δυσάρεστο θέμα, και προφανώς το παρερμήνευσες.

@ Γερασιμος: Γεράσιμε με τα παραπάνω απαντώ @ σε σενα :)))

roadartist είπε...

@ Natassa : Καλημέρα Νατάσσα! Είναι πως θα τα μάθεις..Αν του δίνεις και άλλα φαγητά τότε θα τα τρώει..Πάντως πολύ γλύκας πρέπει να ήταν ο "κίων" :))) Αξιολάτρευτα μέχρι και τις αδυναμίες, τους τις συγχωρείς!! Το ήξερα οτι θα το καταλαβαίνατε το αστειάκι με το τηλεκοντρολ και χαίρομαι που σου άρεσε :))

roadartist είπε...

@ Ιμμαήλ : Καλημέρα και καλώς όρισες!! Σίγουρα έχουν ψυχούλα και καρδιά και αισθήματα, ίσως πιο καλά απο πολλών απο εμάς! ΑΝ συνειδητοποιούσαμε τι χαρά μπορούν να μας προσφέρουν και πόσα 'μαθήματα' συμπεριφοράς όλοι θα κάναμε αυτό που κάνεις εσύ κάθε μέρα. Να 'σαι καλά, καλή σου μέρα!!

roadartist είπε...

@ red rose: Καλημέρα red rose, ημουν σίγουρη οτι εσύ θα εκδήλωσες την αγάπη σου, πως το ήξερα!! Αυτό ειναι οτι πιο απάνθρωπο, μακάρι να μπορούσες να κάνεις κάτι. Τι να πω ελληνική νοοτροπία?? Δεν το είχα φανταστεί οτι στην επαρχία εχουνε τα γατιά ως ατραξιόν...και τα σκοτώνουν το χειμώνα!! ΑΝ ειναι ποτέ δυνατόν!! Κάτι πρεπει να κανεις rose.. Τώρα βέβαια δεν ξερω κατά πόσο μπορείς να κάνεις κάτι. Υπάρχουν ανεγκέφαλοι.. Αυτό επιβεβαιώνει οτι ο άνθρωπος ειναι το "χειρότερο" ζώο που έχει περάσει απο το πλανήτη...γη..

Σπύρος είπε...

Μακάρι αυτές οι ζωικές ψυχούλα να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά . . :)

Εγω εχω την ΗΡΑ 3 χρονων κανισακι! ! την λατρευω και την εχω σαν αδερφουλα :)!!


φιλια ...μπραβο για την ευαισθησια σου

Νicola Beerman είπε...

Λόγια ασήμων(κι ενίοτε μεθυσμένων) ανδρών

''Δύσκολο εώς απίθανο να σε καταλάβει ένα σκυλί,τουλάχιστον σε ακούει...και σπάνια θα σε διακόψει''

(beerman)

roadartist είπε...

@ LOCKHEART: ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑΑΑΑ!!! ΣΠΥΡΟ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!! Το ξερω στα ειπα και στο blog σου, αλλά στα λέω και απο εδώ.. :)))))))

roadartist είπε...

@ nicola beerman: Καλημέρα beerman και απο εδώ..πολύ σωστό..!! :) (Αν και πιστεύω οτι μπορεί να σε καταλάβει..-μη μου το χαλάσεις..)

gerasimos είπε...

Γαβ!

Poet1 είπε...

Καλημέρα roadartist.Ανοιξες μεγαλο και λεπτο θεμα.Μακαρι ολοι μας να δειχναμε την αγαπη και την ζεστασια,εστω τη μιση, που δειχνουμε σε αγαπημενα προσωπα δηλαδη ανθρωπους και ολα θα ηταν καλυτερα σαφεστατα ...

roadartist είπε...

@ gerasimos: γαβ..και σε σενα γεράσιμε! :)))

roadartist είπε...

@ Donald : Ας αφήσουμε τότε τα λόγια και ας το κάνουμε πράξη! Μια καλή ευκαιρία ειναι τα χριστουγεννιάτικα bazaar για αυτο το σκοπό, ή το να παρουμε κάποιο απο αυτά τα ζώα..σπίτι μας!!

Love and Poison είπε...

Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνονται πιο συχνά, όχι μόνο στις γιορτές και να προβάλονται περισσότερο από τα μμε. Και εκτός Αθηνών επίσης.

Κατά τ'άλλα μαζί σου και πολύ όμορφο θέμα ;)))))))

ELENA είπε...

Η αληθεια ειναι οτι ειναι τραγικο το πως συμπεριφερετε ο κοσμος στα ζωα και τα παραταει ειτε στα βουνα ειτε στα σκουπιδιαρικα! Για μενα ειναι ολα θεμα παιδειας.
Επειδη ομως εχω κ εγω ενα μαναρακι ( σκυλακι ;-) ) δεν μπορω, παρα να σκεφτομαι καποιες φορες αν ειναι πραγματικα πιο ευτηχισμενο απο τα αδεσποτα. Και ο λογος που το λεω αυτο ειναι, επειδη μενω σε διαμερισμα 55τετραγωνικα, δεν εχει ουτε τον χωρο να τρεξει,να παιξει,να σκαψει και γενικα ολα αυτα που η φυση του προσταζει.Το βγαζω σε ενα τεραστιο παρκο 2 φορες την ημερα αλλα δεν ξερω αν αυτο του ειναι αρκετο.
Ισως καποιες φορες να χρησιμοποιουμε κ εμεις τα ζωα για εγωιστικους λογους, τουλαχιστον στην αρχη,οταν τα πρωτοπαιρνουμε,γιατι μετα...

Βιργινία είπε...

τι γλύκεεεεεεεεεεεες

Roadartist είπε...

@ Love and Poison: Καλημέρα, το ξέρω έχεις δίκιο. Καλώς ή κακώς (μάλλον πολύ κακώς) οι ευαισθησίες των ανθρώπων 'αυξάνονται' μέσα ή πριν απο τις γιορτές..και μετά πάλι ξεχνιούνται. ΑΥΤΟ ειναι κατι που με εκνευρίζει στις γιορτές. Οτι και καλά όλοι στις γιορτές έχουμε πιο "αγάπη" και "ευαισθησία", ενώ μετά τι? Βγαίνει το πραγματικό μας πρόσωπο και ...όλα που πριν λιγες μέρες πιστεύαμε, διναμε κλπ..ξαφνικά τι? Χάνονται? ...

Roadartist είπε...

@ ELENA: Καλημέρα Έλενα! Σε καταλαβαίνω απόλυτα, ..αυτός ειναι ενας λογος που ειχα γατούλι και οχι σκύλο. Γιατί ο γάτος μπορεί να προσαρμοστεί στο διαμέρισμα, ενώ το σκυλί θέλει το κήπο του..κυρίως τα μεγαλόσωμα. ΟΜΩΣ ΜΗΝ κατηγορείς τον εαυτο σου!! Τα ζώα ειναι και αυτά ψυχές,θέλουνε αγάπη και επιζητούν πάνω απο όλα την ανθρώπινη φροντίδα και επαφη! Να ξερεις οτι το σκυλί σου παραείναι ευτυχισμένο μόνο και μονο που του δινεις τοση αγάπη (αυτό φάνηκε και απο την αποκάλεση "μαναρακι"), που έχει τη προσοχή σου! Τι λες να ηταν καλυτερα παρατημένο στους δρόμους, κακομεταχειρισμένο και πεινασμένο? Πάντα τέτοια comments Έλενα και περιμένω να δω φωτο του στο blog σου!!!!!!!! :)))

Roadartist είπε...

@ Βιργινία: Γλύκιες σαν τη γλυκιά την Βιργινία μας :)) Καλημέρα!!

ELENA είπε...

Παντως,πιστευω, αμα παραδειγματιστουμε στο ελαχιστο απο αυτα τα ζωα ισως (σιγουρα δηλαδη ) κ εμεις γινουμε καλυτεροι ανθρωποι :-)

π.σ. εχω κανει ποστ για τους φιλους της σκυλιτσας μου απο το παρκο ( βλεπε στο blog "εικονες", 2006 αρχειο, ειναι πρωτο πρωτο ) το μαναρακι μου ειναι στην πρωτη εικονα το ασπρουλι.

Roadartist είπε...

@ ELENA: Άχουτο!! έρχομαι να το δω :))

Μετεωρίτης είπε...

Οι Ελληνες είναι ακόμα κάφροι με τα ζώα και ειδικά με τα σκυλάκια.
Παρόλα αυτά, στη γειτονιά μου κάθε σπίτι έχει σκύλο και μόνο στην πολυκατοικία έχουμε πέντε!!!!

Εχω την αίσθηση πάντως
ότι αρκετός κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί. Γιατί κακά τα ψέμματα, το να είσαι καλός με τα αξιαγάπητα ζωάκια δεν είναι σαν να σου ζητάνε να... κάνεις απεργία!

Εγώ φροντίζω κάθε μέρα να ταϊζω τα γατοσκυλάκια της γειτονιάς (κατεβαίνω και τους αφήνω φαγητό σε πιατάκι).
Είχα σκύλο και ήταν πολύ οδυνηρή εμπειρία όταν χρειάστηκε να τον αποχωριστώ οπότε...

Πέθανε μόλις και ο σκύλος του καλύτερού μου φίλου, ο Μπλουζ...

Καλημέρα
(τα λατρεύω τα σκυλάκια και η αγάπη που έχω νιώσει, ειλικρινά, συγκρίνεται με... αυτή που νιώθεις για το παιδί..)

Βάσσια είπε...

Road, τα ζώα..... οι φίλοι μας.
Εγώ έχω ήδη, μια ζεστή μουσούδα (ημίαιμη) στη ζωή μου, που λατρεύουμε, κι εγώ και ο γιος, και η γείτονες μπορώ να πω.
:-)
Μακάρι, επιτέλους, οι Έλληνες, να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τα ζώα, ως ανεπιθύμητα, μπελάδες, βρωμιά κι ότι άλλο μας έρχεται στο μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

ελα και απο εδω να δεις σκυλι και γατι αλλα με μια διαφορα εδω τα προσεχουν πολλοι τα ζωα και ολοι εχουν απο ενα στο σπιτι τους...υπαρχει και ειδικο προγραμμα για στειρωση και πανε ολοι ειτε εχουν λεφτα ειτε οχι για καλο ολων φυσικα αφου αμα γεννανε αστα να πανε μετα...στην ελλαδα ειχα ζωο μεχρι τα 15 μου μετα πηγα σε διαμερισμα και το ξεχασα και αυτο...τωρα στο σπιτι μου θα πρεπει να σκοτωθω με τον αδερφο μου για να βαλω κανενα ζωο αλλα και δεν θελω σε διαμερισμα σε 5οροφο να ζει ενα σκυλι η γατα...εδω ομως ολοι οι συγγενεις μου εχουν απο ενα η και πιο πολλα ζωα και εχω τρελαθει στο παιχνιδι...καλη κινηση παντως να μας ενημερωσεις για το φιλοζωικο bazaar...besitos..

TzinaVarotsi είπε...

Εμείς πήραμε πριν λίγο καιρό τον Δία....ομόρφυνε τη ζωή μας και ...σαβούρωσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο...χαλάλι του όμως :)))

βασίλης είπε...

Πολύ ωραίο ποστ και η πρωτοβουλία σου. Τα αδέσποτα χρειάζονται την προσοχή μας. Και για εκείνα. Και για μας. Καλό μεσημέρι.

roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Καλησπέρα μετεωριτάκο απεργείς ή ..καλύτερα άλλη ερώτηση??.. Κοίτα οι Έλληνες σε πολλά θέματα ειναι κάφροι και δεν βλέπω να αλλάζουν..και η αντιμετώπιση προς τα ζώα ειναι ένα κ αυτό!.. Υπάρχουν και πολλοί δήθεν φιλόζωοι που έχουνε ζώα και τα κακομεταχειρίζονται, ασε αυτό δεν μπορώ ουτε να το διανοηθώ. Και εγώ οδυνηρή εμπειρία είχα τέτοια που λες..Αλλά η ζωή έχει και τέτοιες στιγμές τελικά..οπότε.. Οσο για το τελευταίο σου σχόλιο νομίζω και εγώ το ίδιο.

roadartist είπε...

@ Vassia: Καλή σου μέρα Βάσσια! Δεν έχει αλλάξει τη ζωή σου όλη?? Φαντάζομαι οτι θα σε έχει παιδέψει στο σπίτι, αλλά η χαρά που θα πέρνεις θα είναι τεράστια..Μπράβο, θα παρω και εγώ σίγουρα σκυλί κάποια στιγμή στο μέλλον ! :))

roadartist είπε...

@ argentina:_hellas: Εδώ ελάχιστοι τα προσέχουν τα ζώα..νόμιζα οτι στην επαρχία υπήρχε πιο ευαισθησία αλλά τελικά αποδεικνύεται και εκεί η ίδια κατάντια..Μόνο στην Υδρα θυμάμαι να εχω δει την απόλυτη αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων - ζώων...Δεν υπάρχουν και αμάξια και βλέπεις παντού γατόνια ευτυχισμένα να κάνουν τις χαζομάρες τους τις όμορφες.. Καλή σου μέρα!

roadartist είπε...

@ ΝΙΟΒΗ: Καλημέρα σου Νιόβη, αυτό που έγραψες για το σκυλάκι που πήρατε τον "δία" :)), ειναι το καλύτερο μήνυμα "ομόρφυνε τη ζωή μας και ...σαβούρωσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο...χαλάλι του όμως.." χαχα και εμάς ο γάτος μας έριχνε συνέχεια το δέντρο, συνέχεια το είχε άχτι.. αλλά πάντα είχε τοση πλάκα..το πως μετά κρυβόταν μη τις αρπάξει.. χε χε Οντως οι σκανταλιές τους ειναι που ομορφαίνουν τη ζωή μέσα στο σπίτι!

roadartist είπε...

@ βασίλης: Καλό σου μεσημέρι Βασίλη. Συμφωνώ είναι ολα τα λεφτά τα μικρούλια :-)

Unknown είπε...

λατρεύω τα αδέσποτα, τα θεωρώ πανέξυνπνα και χρειάζονται την προσοχή μας και τη φροντίδα μας

Tali είπε...

Θα ξαναρθω στο επομενο ποστ!
Μου φτανουν τα μαυρα χαλακια στης Αβας!!:)

(στο προφιλ σου δεν εχεις λινκ..
-Οταν καποιος θελει να σας επισκεφθει πως μπορει να σας βρει:::)))-"Δυο ξενοι"

roadartist είπε...

@ street spirit: Καλώς όρισες! Είναι πανέξυπνα κ όντως μας χρειάζονται. Χαίρομαι πολύ που πέρασες, νομίζω οτι θα έχουμε πολλά να ανταλλάξουμε εμείς :) απο οτι κατάλαβα απο το blog σου. Καλά να περνάς (είμαι σίγουρη για αυτό).

roadartist είπε...

@ Talisker Stt.: Καλησπέρα και καλώς ορισατε!! Να ξανάρθεις βέβαια εννοείται. Αν θέλετε να με βρείτε εχω email στο προφιλ..Τώρα για το link δεν κατάλαβα, σόρυ δεν το κατέχω πολύ το 'άθλημα' blogging αν κατι έχω ξεχάσει να βάλω, πες μου να διορθωθώ :) (έπαθα ενα μπέρδεμα, απευθύνομαι πότε σε έναν - πότε σε δύο ξένους) :))

KitsosMitsos είπε...

Πέρασα να πω απλώς μια καλησπέρα.

BLUEPRINTS είπε...

όνειρο τρελό (που ευτυχώς έχει πραγματοποιήσει "γνωστή" φίλη): να έχω τεράστια έκταση γεμάτη αδέσποτα που θα ζουν με αξιοπρέπεια, όποιος μπορεί ας στηρίξει αυτή την κίνηση, δεν υπάρχουν πιο έξυπνα όντα, δείχνοντας ευγνωμοσύνη με ελάχιστο αντάλλαγμα σ'όποιον τα φροντίσει

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos: Καλησπέρα σου.

@ BLUEPRINTS: για μια γνωστή τραγουδίστρια λες..νομίζω κατι εχω ακούσει σχετικό. Εχεις δίκιο blueprints, οποιος αγαπαει τα ζώα αν δεν μπορεί να εχει κάποιο δικό του στο σπιτι του, ας βοηθήσει όσους κάνουνε κινήσεις για τα αδέσποτα της πόλης.

Utopia είπε...

Καλησπέρα roadartist!Ωραίο το ποστ σου...Έχω κι εγώ ένα αδέσποτο σκυλάκι από τη φιλοζωική εταιρία(εδώ και τρία χρόνια).Τι σκυλάκι δηλαδή...ολόκληρος σκύλαρος έχει γίνει(45 κιλά!).Παλιότερα είχα γατιά ,πρώτη μου φορά έχω σκύλο...Ένα είναι το σίγουρο.Η ζωή δεν είναι ίδια από τότε που συγκατοικούμε.Είναι πολύ καλύτερη!CU...

Meropi είπε...

Την καλησπέρα μου
Πολύ φιλόζωη σε βρίσκω φιλεναδίτσα μου...
Αχ εγώ δεν έχω εξοικείωση με τα ζώα. Και ούτε είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι έχουν, αγαπάνε και τους ανθρώπους. Βλέπε Μπριζιτ Μπαρντό.....Που ήθελε λέει να πετάξει το παιδί της όταν γέννησε....

Talisker είπε...

χαχαχχα..οχι δεν λεω για το mail..

προσπαθησα να σου γραψω πατωντας το νέιμ σου για να με βγαλει στο προφιλ σου..
και απο κει στη σελιδα σου..
ετσι κανω συνηθως
αλλα στο προφιλ σου
δεν εχεις λινκ που να παραπεμπει στη σελιδα σου..

αυτο εννοουσα
μετα πηγα νομιζω στου Γιαννη και πηρα το λινκ απο τα λινκ του..

κι εγω ετσι το ειχα για καιρο εν αγνοια μου ..αλλα δεν θυμαμαι πως το αλλαξα κατι πρεπει να κανεις στις ρυθμισεις νομιζω εκει στο προφιλ..

Talisker είπε...

στην αλλη μου επισκεψη θα ερθει ο Μαρκορας..μην τρομαξεις!:)

cinderella είπε...

Σιχαίνομαι όσους παίρνουν ένα ζωάκι και μετά από λίγο καιρό το βαριούνται και το αφήνουν στους πέντε δρόμους. Τρελαίνομαι με κάτι τέτοιες συμπεριφορές. Δεν κατηγορώ όσους δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα ζώο.Κατηγορώ όσους πρώτα το παίρνουν και μετά συνειδητοποιούν οτι ωπα λάθος,είμαι ανίκανος, ας ανοίξω τη πόρτα να το βγάλω έξω!
Συγνώμη καλή μου για το έντονο της γραφής αλλά πραγματικά κάτι τέτοια περιστατικά με εξοργίζουν!

Βάσσια είπε...

Ναι πολύ την άλλαξε, είναι η πρώτη φορά που έχουμε σκύλο, είχαν προηγηθεί γάτες και καναρίνια για χρόνια.
:-)

roadartist είπε...

@ Utopia: Ωραίος ο σκύλαρος.. :)) Μπράβο..σίγουρα αλλάζει ριζικά η ζωή σου προς το καλυτερο δεν το συζητώ..Εμένα απο οταν ψώφησε ο γατούλης μου άδειασε το σπίτι.. :(

roadartist είπε...

@ Meropi: Καλησπέρα meropi δεν θα με χαρακτήριζα εγώ έτσι, καλύτερα να το πουνε οι άλλοι - όσοι με ξέρουν. Τέλοσπαντων, δεν ξερω τι έκανε η Μπριζιτ Μπαρντό.. Το σίγουρο ειναι (για μενα παντα) οτι οση αξια εχει ενας σκύλος, άλλη τόση εχει και ενας άνθρωπος. Προσωπική μου γνώμη. Δεν θεωρώ οτι οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ανάγκη για αγάπη απο όσο ένα ζώο.

roadartist είπε...

@ Talisker: Καλησπέρα talisker. Μήπως κάνεις κάποιο λάθος?.. Μπήκα στο προφίλ μου και μπορώ να μπω στο blog. Υπάρχει link στο τέλος της σελίδας..Δεν ξερω τι παιζει.. εμενα μου βγαζει και link και τα υπολοιπα του προφιλ. Κανε ολη μια προσπαθεια αργοτερα και αν παλι εχεις προβλημα..τοτε πρεπει να το δω καποια στιγμη. Αλλα δεν καταλαβαίνω..ολα τελικα περνουν πρωτοβουλία στη ζωή μου...Μεχρι και το προφιλ κανει οτι του ερθει.. :)) Ευχαριστώ για την διάθεση σου να μου το πεις παντως. Ευχαριστώ και θα τα λεμε :))

roadartist είπε...

@ cinderella : Μαζί σου!! Καλά κάνεις και εγώ το ίδιο.. Χώσταααα..

roadartist είπε...

@vassia: τα σκυλιά ειναι άλλη φάση το πιστεύω, πιστεύω οτι μελλοντικά θα παρω σίγουρα σκυλί!! :-)

Roadartist είπε...

talisker καταλαβα τωρα τι εννοεις και δεν ξερω..πως φτιάχνετε.. Τωρα γέλα.!!!!! Θα προσπαθήσω να το διορθώσω..αν δεν μπορέσω..θα μεινει ετσι :(

αντωνης είπε...

Καλησπερα road
Ειχαμε δυο σκυλια στο σπιτι, μετα απο κλοπη πηραμε το πρωτο. Και τα δυο εφυγαν απο κοντα μας απο καλαζαρ, εδω και δυο χρονια δεν εχουμε. Αγαπημενα τα σκυλια, αλλά τα αδεσποτα δεν τα μπορω. Στη γειτονια εχουμε πολλα που τριγυρνανε, τωρα ποιοι "κοπριτες" τα αμολησαν και για ποιο λογο ουτε ξερω. Δεν ξερω αν ειναι εμβολιασμενα. Δεν υπαρχει κανεις να τα μαζεψει και να τα παει καπου; Ουτε αυτο το ξερω. Αλλά ειναι ενοχλητικα ορισμενα απο αυτα. Καποια αλλα ειναι απλα για λυπηση.

Roadartist είπε...

@ talisker: Βρε συ....θα με τρελάνει τελείως το blog!!!! Δεν παίζεται.. Πριν δεν εμφανιζόταν προφίλ..τώρα όλα ειναι μια χαρά.. αλλες φορές βγαίνει το avatar, αλλες εμφανίζεται. Φαίνεται οτι δεν ειμαι της τεχνολογίας ε.. ?? :)) Απειθαρχα τα παντα στη ζωη μου.. Λοιπον αν δεις και υπαρχει παλι προβλημα και παλι pls μπες στο κοπο να μου στειλεις ενα email. ΒΥΕ!

Roadartist είπε...

@ a.g: Καλησπερα απεργέ Αντώνη :)) Βρε Αντώνη λογικό είναι! Απο τη στιγμή που ειναι μονα τους, πεινασμένα, στο κρύο, ολη την ωρα να τριγυρνανε και να τα κλωτσανε, πολλα απο αυτά κακοποιημένα, πως λες να ήταν? Λογικό ειναι και να αγριέψουν και να γίνουν εχθρικά κάποια απο αυτά προς τον άνθρωπο. Ειδικά κοντα στη περιοχή που μενεις εκεί ειναι πιο αισθητό το πρόβλημα γιατι ειναι πιο αραιοκατοικημένα και ειναι πιο δύσκολο να βρουν τροφή.
Σιγά μην ειναι εμβολιασμενα. Οχι προφανώς και δεν υπαρχει κανεις να τα μαζεψει. Δεν υπάρχει κράτος να τα παει καπου. Μονο κατά τη περίοδο των Ολυμπιακων Αγωνων τα μαζεψαν νομίζω.
Και εσύ στη θέση τους Αντώνη ενοχλητικός θα είσουνα..και για λύπηση..

Talisker είπε...

αχαχα..οκ..μαλλον ειναι θεμα τεχνικο δικο τους...μολις ανακαλυψα κι εγω 22 μειλ απο απαντησεις στα μπλοκ τριων ημερων στα αχρηστα !

χτες νομιζα πως ολοι ελειπαν και δεν εγραφε κανεις...
και σημερα επισης τελικα ολα πηγαιναν απο μονα τους στα αχρηστα..

παντως απο τη σελιδα μου σε βγαζει χωρις λινκ κι οχι μονο εσενα ...

(ειναι που ειμαι στραβη ως γιαλος!!):)


καληνυχτα!

Talisker είπε...

roadartistΣτατιστικά Χρήστη
Στο Blogger Από Νοέμβριος 2007
Προβολές Προφίλ 162


κι απο το δικο σουμπλοκ ομως
αν μπω στο προφιλ σου...μονο αυτο γραφει!

roadartist είπε...

@ Talisker: Πρέπει να τα έχουνε παίξει τελείως.. δεν καταλαβαίνω οτι θελει....Ας το ξαναδούμε και αύριο! Ευχαριστώ!

αντωνης είπε...

καλο βραδυ road
***

roadartist είπε...

Καλό βράδυ και σε σένα a.g!

Κώστας είπε...

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τα καημένα τα αδέσποτα.

Σημαντικό επίσης είναι να τα στειρώνουμε.

Related Posts with Thumbnails