22 Νοεμβρίου 2007

Λος Άντζελες


Σήμερα το απόγευμα πήγα μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.. λατρεύω τα βιβλιοπωλεία!
Μπορεί να περάσω ώρες εκεί.. να χαζεύω τους τίτλους των βιβλίων, να ανακατεύω τίτλους, να ψαχουλεύω τα εξώφυλλα, να χάνομαι μέσα τους! Αγόρασα το καινούργιο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου.
Το τίτλος του είναι «Λος Άντζελες» και πρόκειται για μια συνεργασία της Σώτης και του φωτογράφου Πέτρου Νικόλτσου.

Όπως αναφέρεται στο site του Εκδοτικού οίκου Μελάνι, «δεν πρόκειται για φωτογραφικό λεύκωμα με συνοδευτικές λεζάντες, ούτε για εικονογραφημένο μυθιστόρημα, μιας και συχνά το κείμενο και η εικόνα μας μεταφέρουν κάτι τελείως διαφορετικό. Στο βιβλίο αυτό ο Πέτρος Νικόλτσος και η Σώτη Τριανταφύλλου δεν συνεργάζονται με συμβατικό τρόπο: ο καθένας αναδεικνύει μια διαφορετική εκδοχή του Λος 'Άντζελες».

Στο ‘Λος Άντζελες’ βλέπουμε αποσπάσματα από μια σύγχρονη μητρόπολη. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα μάς παρέχουν πληροφορίες και εντυπώσεις. Το θέμα του βιβλίου όμως δεν είναι αυτό: το βιβλίο μοιάζει με το αντίθετο ενός εικονογραφημένου ταξιδιωτικού οδηγού.
Ίσως στις σελίδες του δούμε και την δική μας πόλη, καθώς κι εμάς τους ίδιους, ενώ περιπλανιόμαστε στο κέντρο και στις παρυφές ενός αλλόκοτου, ασπρόμαυρου κόσμου.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ήμουν ένα αποδημητικό πουλί, ένα πουλί: τα σχέδιά μου δεν ξεπερνούσαν την επόμενη μέρα. Μαζί με τα χρόνια συσσωρεύτηκαν οι φυγές κι οι επιστροφές, οι επιστροφές στις παλιές αυταπάτες. Οι δρόμοι δεν τελείωναν πουθενά, μονάχα διακόπτονταν· δεν με οδηγούσε κανένα φως, με οδηγούσε το εγχειρίδιο των τροχαίων σημάτων, ο άτλαντας του κόσμου. Υπήρχα μέσα στον χώρο, έξω απ΄ τον χρόνο: γλιστρούσα στον ανάγλυφο χάρτη, παραμόνευα σαν τα θηρία της ξηράς, σαν τα θαύματα. Δεν είχα ταξιδιωτικές εντυπώσεις, δεν ήμουν περιηγήτρια, δεν είχα καμιά ιδιότητα· περιφρονούσα τους φυσιολατρικούς ομίλους, τους τουρίστες και τους περιπατητές, τα μουσεία και τα μνημεία. Αγαπούσα το μπετόν, όπως ο Οράτιος Γκρήνοου, να τι αγαπούσα: μίκραινα μέσα στις γεωμετρικές προοπτικές, διαλυόμουν στην τροχιά των πόλεων, δεν νοσταλγούσα τα δέντρα, ούτε τα νερά και τα ξέφωτα - τα τοπία ήταν χέρσα και άγονα, τα καρότα ψυχεδελικά, αιχμηρά, φτιαγμένα από ενδιάμεση ύλη. 'Έτσι, έφτασα εκεί όπου έκανε όση ζέστη χρειαζόμουν, έφτασα εκεί όπου, ακόμα κι αν με φώναζες, δεν θα μπορούσα να σ΄ ακούσω.
Σύμφωνα με τη Σώτη Τριανταφύλλου, το 'Λος Άντζελες' αποτελεί μια περίληψη του κόσμου που ζούμε.

«Για όποιον ενδιαφέρεται για τη γέννηση, την ανάπτυξη και τον θάνατο των πόλεων, το Λος Άντζελες είναι μία καταιγίδα εικόνων και πληροφοριών. Επίσης, είναι μια περίληψη του κόσμου στον οποίον ζούμε και κινούμαστε καμιά φορά, είναι ένα μήνυμα από το μέλλον...».

Η συγγραφέας προτρέπει τους αναγνώστες ν' ανακαλύψουν το Λος Άντζελες με τον δικό τους τρόπο.

«Οι φωτογραφίες ερμηνεύονται με ποικίλους τρόπους. Οσο για τα κείμενα, εκτός από ορισμένα που σχετίζονται με τις σπουδές που έχω κάνει πάνω στις αμερικανικές πόλεις και ειδικά πάνω στο Λος Άντζελες, αναφέρονται, ελλειπτικά νομίζω, στα γνώριμα ζητήματα της ζωής: την εσωτερική περιπλάνηση, την ενηλικίωση, τον τρόμο αλλά και το μεγαλείο της απόλυτης μοναξιάς».

Για ποιο Λος Άντζελες γίνεται λόγος εδώ; Πρόκειται για μια πόλη κυριολεκτικά μαγική στο συλλογικό ασυνείδητο - ερωτεύσιμη για τους ονειροπόλους, ιδανικός προορισμός για σινεφίλ, μουσικόφιλους και όσους αναζητητές του «αμερικάνικου ονείρου».

Η φωτογραφική μηχανή αναλαμβάνει τον ρόλο του αφηγητή μέσα από τα βλέμματα των κατοίκων, τα πελώρια αυτοκίνητα, τα βρώμικα πεζοδρόμια, τον ορίζοντα πάνω από τις στέγες, τη γεωμετρία των σκιών και του φωτός.

54 σχόλια:

gerasimos είπε...

Άχου... και νόμιζα ότι μόνο εγώ ανεβάζω ένα ποστ τη μέρα. Για τη Σώτη Τριανταφύλλου δεν έχω άποψη. Αλλά θα σου πρότεινα αντίστοιχα για την Αθήνα το εξαιρετικό 'Ομόνοια 2000: ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας' του Φίλιππου Φιλίππου από τις εδκόσεις ΑΓΡΑ.

Σπύρος είπε...

Καλημέρα χαίρομαι που μοιαράστηκες μαζί μας μια αγορά γνώση :) Να είσαι καλά θα το έχω υπ'όψην μου.

Λακων είπε...

Δεν τον ξέρω το συγγραφέα. Το απόσπασμα πάντως μου θυμίζει post απο blog που περιγράφει ταξίδια ;)

Roadartist είπε...

@Gerasimos: Καλή σου μέρα!.. Αναλόγως με τα κέφια Γεράσιμε και αν νιωθω οτι εχω κατι να σας γράψω! Ευχαριστώ για την πρόταση σου, φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον το βιβλίο αυτό!

@ lockheart: Καλημέρα Σπύρο! Η αλήθεια ειναι οτι όποτε αγοράζω ένα καινούργιο βιβλίο το καταχαίρομαι, σκέφτομαι σε ποια γωνίτσα της βιβλιοθήκης θα το βάλω αφού το διαβάσω..Τόσο που θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!!.. :))

@λακων: Kαλημέρα Λάκων! Η Σώτη Τριανταφύλλου έχει ένα ιδιόμορφο τρόπο γραφής..ίσως να μην είναι αρεστή στο ευρύ κοινό, αν και έχει πλεον καταξιωθεί και είναι αρκετά ευπώλητη. Έχω διαβάσει πολλά απο τα βιβλία της.. και τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να την είχα βάλει στο προφίλ στα "μου αρέσει να διαβάζω"..Θα μπει:)) Όντως ίσως ο παραλληλισμός σου να μην είναι λάθος..Μπορείς να πεις οτι μοιαζει με ενα...τεράστιο post όπου έχει απο τη μια σελίδα .. ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Λ.Α. και απο την άλλη όχι περιγραφή τους, αλλά με αφορμή τις φωτογραφίες και απο μια σχετική ιστοριούλα. Να' σαι καλά, καλή μέρα :))

Ανώνυμος είπε...

Ακουγεται πολύ ενδιαφέρον το θέμα...ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάντα είναι ωραία να μαθαίνεις για νέα βιβλία.

Καλημέρα

Roadartist είπε...

@ Trelofantasmeni: Καλημέρα ΤρελοΦαντασμένη!!!! Εγώ σε ευχαριστώ για την ανοικτή ματιά και τη δεκτικότητα :)))

Roadartist είπε...

Σύντομο Βιογραφικό της Σώτης Τριανταφύλλου, για όσους τώρα την 'συνάντησαν'..

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Φαρμακευτική στη Φυσικομαθητική Αθηνών, Ιστορία και Πολιτισμούς στην Εcole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι, Ιστορία της Αμερικανικής Πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι θαυμαστές της Σώτης Τριανταφύλλου τονίζουν τη δυνατότητα του έργου της να 'ταξιδεύει' μέσα από μια ποικιλία εικόνων, σε διάφορα μέρη του πλανήτη και διάφορες ιστορικές περιόδους (από τις γειτονιές της Νέας Υόρκης, μέχρι τα σπίτια της ελληνικής κοινότητας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το Λονδίνο των αρχών του 20ου αιώνα). Στο έργο της Σώτης Τριανταφύλλου συμπεριλαμβάνεται η αρθρογραφία της σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Τα άρθρα της στον αθηναϊκό τύπο αντικατοπτρίζουν τις αριστερές ανθρωπιστικές αξίες, ενώ πολλές φορές παράλληλα στέκονται κριτικά απέναντι στη αριστερά και τις επιλογές της στο χρόνο. Έχει γράψει τρεις συλλογές διηγημάτων («Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι», «Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ», «Άλφαμπετ Σίτυ»), δύο βιβλία για τον κινηματογράφο («Κινηματογραφημένες πόλεις», «Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992»), τέσσερα μυθιστορήματα («Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης», «Αύριο, μια άλλη χώρα», «Ο υπόγειος ουρανός», «Το εργοστάσιο των μολυβιών») καθώς και ένα βιβλίο για παιδιά «Η Μαριόν στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση» (1999). Εργάζεται επίσης ως μεταφράστρια, επιμελήτρια εκδόσεων, reader σε εκδοτικούς οίκους και καθηγήτρια της Ιστορίας του Κινηματογράφου.

Ατθάνα είπε...

Χμμμ...εγώ πήρα το νέο βιβλίο του Μανφρέντι Βαλέριο Μάσιμο το «ΖΕΥΣ»!
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ως τοπογράφος του αρχαίου κόσμου και πραγματικά έχει γράψει διαμάντια.
Προτείνω ανεπιφύλακτα τα... «ΧΡΗΣΜΟΣ» και «ΧΙΜΑΙΡΑ»!
Η ξενάγηση σου πάντως στα δρομάκια του L. A. ήταν εξαιρετική!
Φιλιά κι Ευχαριστώ! :)))))

Roadartist είπε...

@ karyatida: Πολύ μου αρέσει αυτή η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για νεά βιβλία!! Ευχαριστώ πολύ Καρυάτιδα μου, θα το ψάξω κ αυτό! :)

Greca είπε...

καλημέρες!
χαίρομαι πολύ που σε βρήκα...
πολύ ωραίο σπιτικό έχεις...
αφήνω τα γλυκά στο τραπεζάκι και στρογγυλοκάθομαι στον καναπέ σου για να μάθω όλα τα "νέα" σου...
καλώς σε αντάμωσα λοιπόν...
ειρήνη

Roadartist είπε...

@ greca: Ειρήνη καλώς όρισες!! Τα γλυκόλογα..και τα γλυκά.. είναι πάντα ευπρόσδεκτα :)) Ψάξτο..ίσως κάτι να βρεις που να σε κρατήσει εδώ.. Είσαι πάντως καλοδεχούμενη στη παρέα!! :)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία πόλη το ΛΑ.

Καλημέρα :-)

Roadartist είπε...

@ Βιργινία: Καλημέρα Βιργινία, ναι ωραία πρέπει να είναι!.. Αφού δεν μπορώ να πάω..την χαζεύω απο τα βιβλία :)
Εσύ την Σώτη την ξέρεις?.. Χρόνια στη Γαλλία..αλλά επιστρέφει τελευταία στην Ελλάδα, την πάω πολύ!

αντωνης είπε...

καλημερα road (& στην παρεα)
Γιατι νομιζω οτι η συγγραφεας μενει στη Ν. Υορκη; Ετσι θυμαμαι οτι ειχα ακουσει σε μια συνεντευξη της

Roadartist είπε...

@ a.g: Καλημέρα Αντώνη! Η Σώτη μένει πότε στην Αμερική (Νέα Υόρκη), πότε στο Παρίσι και πότε στην Αθήνα!!.. :))

Μετεωρίτης είπε...

καλημέρα,
για την Σώτη τι να πει κανείς;!
Αξεπέραστο ταλέντο, μιλάει στην καρδιά μου και νομίζω, τα περισσότερά της βιβλία τα έχω διαβάσει.
Φοβερό φαίνεται το "αντι-λεύκωμα" (ή κάτι τέτοιο) που μας προτείνεις! Να ένα ωραίο δώρο λοιπόν (για τον εαυτό μου!).
Ή Σώτη έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε κάνει να αγαπάς πόλεις που δεν ξέρεις, που δεν έχεις επισκεφτεί... είναι η άτιμη, απίστευτη!!
Ευχαριστώ για την πληροφορία και ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Kαλημέρα καλέ μου Μετεωρίτη!! Χαίρομαι, είσαι η 2η που την ξέρεις!! Δεν είναι φοβερή? Αυτό που λατρεύω σε ενα συγγραφέα είναι η διαφορετικότητα του, και εγώ έχω διαβάσει αρκετά βιβλία της.. Είναι όντως ωραίο να κάνουμε δώρα στον εαυτό μας :))

Ανώνυμος είπε...

roadartist xairomai pou anafereis tin soti triantafillou giati einai mia poli kali suggrafeas i agapimeni mou, grafei kai stin Athens Voice stin efimerida pou den xano me tipota tin diabazo panta! Filakia
Nefeli

Roadartist είπε...

@ Nefeli: Καλώς όρισες κ εσύ Νεφέλη, μου αρέσει που σιγά - σιγά εμφανίζονται και άλλοι φαν της Σώτης! Καλή σου μέρα :)

mrs Smith είπε...

Ότι ε΄χω διαβάσει από τη Σώτη είναι όχι βιβλία, αλλά άρθρα.
Μου αρέσει η γραφή της, "χειρουργική" κατά μία έννοια, ποιητική κατά άλλη.
Περισσότερο από όλα με έλκει ότι είναι ταξιδεύτρια πλατιών οριζόντων.
Από την άλλη δεν με έλκει το μπετόν αλλά η φύση. Αυτό καθόλου δεν έχει σημασία αν επιλέξεις να δείς και τα κτίρια ως δάσος.
Να μιλάμε για βιβλία.
Να μιλάμε.

@karyatida
αν έχεις παρουσιάσει κάποιο βιβλίο του Μανφρέντι στο blog σου (που δεν προλαβαίνω να μπω σήμερα), άπό αυτά που αναφέρεις θα με ενδιέφερε.

doctor είπε...

Προτείνω από την ίδια συγγραφέα και τον ίδιο εκδοτικό οίκο ένα βιβλίο (που η Σώτη έγραψε μαζί με τον Ιωακείμογλου) το οποίο είναι πολύ ωραίο: "Για τη σημαία και το Έθνος".

doctor

Roadartist είπε...

@ Mrs Smith: Καλώς όρισες στη παρέα! Χαίρομαι που βρίσκεις ενδιαφέρον το post. Και εγώ τη φύση προτιμώ, αλλά έχουν και οι πόλεις τη χάρη τους..Όλα εξαρτιώνται απο το πως τα βλέπουμε! Βέβαια να μιλάμε για βιβλία! :))

@ doctor: καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, θα το ψάξω!!

Ra Ma είπε...

Διάβασα το «Κινέζικα Κουτιά» και αυτό γιατί είχα ακούσει καλά λόγια και παντού έπεφτα πάνω σε αυτό. Το «Εργοστάσιο των Μολυβιών» της ιδίας ήθελα να αγοράσω αλλά παρασύρθηκα από τη διαφήμιση.

Δεν βρήκα αυτό που περίμενα, μια ιστορία μάλλον αστυνομική, ίσως φιλοσοφική, σε μια Νέα Υόρκη μάλλον της δεκαετίας του 90, με μικρές πολιτικές αναφορές, με Αμερικάνικο Νότο και φαινόμενα ρατσισμού και με τον δολοφόνο που δεν αποκαλύφθηκε.
Η φιλμ νουαρ ατμόσφαιρα, οι περιγραφές της Τσάινα Τάουν, του Μανχάταν και του χώρου γενικότερα που κινούντο οι ήρωες, ήταν ο μόνος λόγος που δεν το εγκατέλειψα!

Η συγγραφέας έχει κάνει σπουδές πάνω στις αμερικάνικες πόλεις, το γράψιμό της είναι καλό, στιβαρό οπότε το καινούργιο βιβλίο της θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρον. Τελικά που κατατάσσετε, στα ταξιδιωτικά?

Από την άλλη μεριά 21 βιβλία σε 17 χρόνια (κάπου εκεί κοντά είναι τα νούμερα) κάτι λέει. Κανονική παραγωγή, όχι καλό!

Ευχαριστώ που με υπομείνατε.

Καλό μεσημέρι!

Roadartist είπε...

Kαλησπέρα!! Σιγά μην υποτιμάμε τον Radio Marconi :)))Πολύ σωστές και ενδιαφέροντες οι απόψεις σου! Όντως τα Κινέζικα Κουτιά δεν ήταν απο τα πιο καλά της. Αυτό είναι βέβαια και υποκειμενικό θέμα. Εννοώ η προτίμηση ενός βιβλίου ή όχι. Προσωπικά μου άρεσε πολύ το "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΜΟΛΥΒΙΩΝ", το "ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" και η "ΦΤΩΧΗ ΜΑΡΓΚΟ"!
Το συγκεκριμένο που αγόρασα εχτές δεν έχω προλάβει να το διαβάσω ακόμα, αλλά φαίνεται ενδιαφέρον! Οχι δεν κατατάσσεται στα ταξιδιωτικά. Όπως αναφέρει ο Εκδοτικός Οίκος :
"Πρόκειται για ένα βιβλίο μάλλον πειραματικό, για ένα υβρίδιο: δεν πρόκειται για φωτογραφικό λεύκωμα με συνοδευτικές λεζάντες, ούτε για εικονογραφημένο μυθιστόρημα, μιας και συχνά το κείμενο και η εικόνα μας μεταφέρουν κάτι τελείως διαφορετικό".
Έχει σίγουρα πάντα κάτι το διαφορετικό να πει!

Axis Mundi είπε...

ενδιαφέρον ακούγεται, αφού αφορά και φωτογραφία σίγουρα θα μ΄αρέσει (δλδ χτες το απόγευμα μπορεί να σκόνταψα και πάνω σου στο κέντρο)

Roadartist είπε...

@ S: Εκεί τριγύρναγες και εσύ??..:))) Όταν το διαβάσω θα σου πω.. Προσωπικά παρακολουθώ τις δουλειές της.. όπως και άρθρα της..

Ra Ma είπε...

Δεν είμαι απόλυτος στη κριτική μου γιατί δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία της για να πω ότι είναι στην καλύτερη εποχή της ή «κάνει κοιλιά». Από αυτά που είχα ακούσει από πιο παλιά, για νέο αίμα, για νέα γενιά συγγραφέων, περίμενα κάτι πολύ καλό.

Αυτά τα μαρκετίστικα, λίγο έτσι, αλλά και έτσι, δεν τα μπορώ καθόλου. Λες και τους βλέπω γύρω από το μεγάλο τραπέζι να ρίχνουν ιδέες για το πώς θα πλασάρουν το βιβλίο (παντού γίνεται αυτό!).

Είμαι βέβαιος ότι το πήρες από την κατηγορία «Ταξιδιωτικά» - αν είναι στο βιβλιοπωλείο χωρισμένα ανά κατηγορία. Από περιέργεια αν θυμάσαι πες μου.

Περιμένω κριτική σου.

Φιλιά
(έχω πολύ δουλειά παράλληλα!)

Βάσσια είπε...

Μου αρέσει η Σ. Τριανταφύλλου και την διαβάζω. Απογοητεύτηκα όμως με τα "Κινέζικα κουτιά".
Ελπίζω αυτό να είναι αντάξιο των προηγούμενων της.
:-)

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi: marconi το ζήτησα και μου το έδωσαν, δεν ήταν στην κατηγορία με τα ταξιδιωτικά, ίσως επειδή δεν το αγοράσα σε ένα απο τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Αλλά απο τον εκδοτικό στη Σκουφά. Ίσως όντως να περνάει μια κοιλιά (εφόσον τα Κινέζικα Κουτιά δεν ήταν καλό βιβλίο, να μην έχεις άδικο. Εξακολουθεί όμως να έχει γράψει κάποια καταπληκτικά βιβλία που άλλοι δεν τα πλησιάζουν καν απο τη γενιά της. Γι'αυτό ειναι αξιόλογη για εμένα.
Πάντως όπως σου ξαναείπα είναι πάντα θέμα γούστου. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου φαίνεται πρωτότυπο και καλοδουλεμένο. Προτιμήσεις είναι αυτές.. Δεν το βλέπω ως αρπακτή, αλλά ως μια ωραία κίνηση, με ενθουσίασε οτι συνεργάστηκε και με ενα νεο φωτογραφο. Νομίζω οτι θα αξίζει. Είναι βέβαια παντα τι σε τραβάει.

@ Vassia: Καλησπέρα Βάσσια! Δεν είναι βιβλίο όπως τα προηγούμενα, αν θα δεις, ειναι διαφορετικό. Προσωπικά ως ιδέα μου άρεσε.

Roadartist είπε...

Το οτι άλλοι δεν τα πλησιάζουν καν απο τη γενιά της είναι καθαρά προσωπική άποψη, δεν σημαίνει οτι ειναι κ σωστή.

spy είπε...

ΦΗΛΗ ΚΑΛΛΗΤΕΧΝΙΔΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Η ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ Κ ΣΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ Κ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!
ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!

revqueer είπε...

Επιβάλλεται να αρχίσω να διαβάζω Τριανταφύλλου!!! Πολύ καιρό το αναβάλλω!

Roadartist είπε...

@ spy: ευχαριστώ πολύ, και εσύ να περνάς καλά! ...

@ revqueer: πρέπει, πρέπει!! :)

BLUEPRINTS είπε...

μου έχουν λείψει πολύ οι βόλτες σε βιβλιοπωλεία με τις ώρες όπως κι η ανάγνωσή τους που έχω παραμελήσει τελευταία

Pan είπε...

Πιθανόν να μην κατάλαβα εγώ αλλά...σου άρεσε;

Αλεξάνδρα είπε...

Εχω διαβάσει "Το εργοστάσιο των μολυβιών" και μου άρεσε.

Δεν ήξερα γι αυτό το τελευταίο της.

Να ΄σαι καλά που μου το σύστησες!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω και Αμερικάνικη υπηκοότητα αλλά έχω πιο πολλές σχέσεις με Βοστώνη παρά με ΝΥ :-(

KitsosMitsos είπε...

Ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

το los angeles καποτε το ονειρευομουν ακομη και στον ξυπνιο μου...το αποσπασμα απο το βιβλιο ηταν καταπληκτικο...

καλο βραδυ!

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS: Καλησπέρα blueprints! Δεν έχεις καθόλου χρόνο για βόλτα?.. Έρχονται οι γιορτές..πιστεύω οτι τότε θα βρεις χρόνο να ασχοληθείς με ότι σου έχει λείψει! :)

@ Pan: Απ' όσο έχω διαβάσει εως τώρα, αρκετά!

@ Αλεξάνδρα: καλησπέρα Αλεξάνδρα, το εργοστάσιο των μολυβιών μου άρεσε και εμένα!

@ Βιργινία: καλησπέρα Βιργινία, απο οσο διαβάζω μάλλον αρνητικά βλέπει το L.A. παρά θετικά! Κλασσική Σώτη!!:)

@ KitsosMitsos: Καλώς όρισες.. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!

@ una mama και οχι μονο: Όταν το διαβάσω όλο θα σας πω τις τελικές μου εντυπώσεις και αν το θέλετε μπορώ να σας ποστάρω και όσα αποσπάσματα θα μου αρέσουν! Να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι ακόμα και στον ξύπνιο σου!! Κάνει απίστευτα καλό :))

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Την γουστάρω την συγκεκριμένη συγγραφέα και θα το ξεφυλίσσω για να πάρω μία ιδέα.Και εγώ πάντως το μόνο μέρος που χαζεύω είναι τα βιβλιοπωλεία.

Roadartist είπε...

@ ΝΙΚΟΣ: καλησπέρα Νίκο και εγώ το ίδιο! Ναι αν περάσεις απο κάποιο βιβλιοπωλείο, πάρε το βιβλίο και χάζεψε το! Θέλω εντυπώσεις.. Προσωπικά πάντως πραγματικά δεν το μετάνιωσα! Αλλά είναι γούστα αυτά!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

οκ,θα σε τις πώ τις εντυπώσεις μου.Αυτό τον καιρό πάντως διαβάζω τον αγαπημένο μου yalom και δύσκολα θα μου τράβαγε την προσοχή κάτι άλλο.Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ ΝΙΚΟΣ: Eννοείται διάβασε οτι θες..Μη το αγοράσεις..απλά ρίξτου μια ματιά, καλό σου βράδυ!

seizeTHEsky είπε...

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το βιβλίο. Όσο για τη βόλτα σε βιβλιοπωλείο την έκανα κι εγώ χθες. Πολύ μου αρέσουν κι εμένα τέτοιες μικρές ανάσες αλλά μόνος μου βαριέμαι εύκολα.
Καλό ΠΣΚ να έχεις!

Roadartist είπε...

@ seizeTHEday: Η βόλτα σε βιβλιοπωλείο δεν είναι βαρετή ακόμα και αν είσαι μόνος..Γιατί εχεις όλο το χρόνο και τη προσοχή σου σε αυτά. Ξεχνιέσαι, είναι απο τις στιγμές που χαίρεσαι τη μοναξιά νομίζω! Καλό ΣΚ!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Η Τριανταφύλλου είναι
από τις αγαπημένες μου

Καλό πρωινό

Roadartist είπε...

@ Sailor: Kαλημέρα ξανά Δημήτρη, χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον, καλό πρωινό και σε σένα!!

alima είπε...

γεια σου καλλιτέχνη! Κι εγώ βγαίνω βόλτα στα βιβλιοπωλεία και ιδιαίτερα στο public που άνοιξε πρόσφατα στο Βόλο... Κάθομαι με τις ώρες και διαβάζω διάφορα και ποτέ δεν φεύγω χωρίς ένα βιβλιαράκι. Να, προχθές βρήκα ένα εξαιρετικό βιβλίο, την Μπαλάντα της φυλακή του Ρεντινγκ του Όσκαρ Γουάιλντ και σου το προτείνω ανεπιφύλακτα. όσο για την Σώτη, μ'αρέσει γιατί είναι δυναμική και γιατί δεν αποστασιοποιείται από το αναγνωστικό κοινό. Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ orlando: Καλησπέρα σου, ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σου, θα το κοιτάξω σίγουρα.. Χαίρομαι που σου αρέσει η Σώτη και εγώ πιστεύω οτι ξεχωρίζει.. Να είμαστε καλά να κάνουμε πάντα τέτοιες ωραίες βόλτες .. και να μοιραζόμαστε τις προτιμήσεις μας! Καλό απόγευμα!

fpboy είπε...

Διαβάστε το ''Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης'' και δεν θα χάσετε ! Υπέροχο βιβλίο !

Roadartist είπε...

@ fpboy: Καλησπέρα!! Το έχω διαβάσει και προσυπογράφω!! :))

Cinderelen είπε...

Ax θέλω να σ πω ότι κι εγώ λατρεύω να περνάω την ώρα μου (ή τις ώρες μου καλύτερα :P ) σε βιβλιοπωλεία. Η ησυχία, η μυρωδιά των βιβλίων, το ψάξιμο.... χεχε...
Πολύ ωραία !

καλό βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ Princess Elen: Tελικά πολλοί φαίνεται να αγαπούν τα βιβλιοπωλεία ε?... Χαίρομαι! Καλό βράδυ να έχεις :))

Related Posts with Thumbnails