10 Νοεμβρίου 2007

Ενόψει της αυριανής εκλογής…

Δεν ξέρω για εσάς ..
Προσωπικά έχω σιχαθεί τόσο τους πολιτικούς, που έχω πάψει να παρακολουθώ τις ειδήσεις! Αυτή η απίστευτη διπροσωπία, η ψευτιά… Το πως τρώγονται μεταξύ τους…, ξεχνάνε στη στιγμή ότι είπανε πριν από λίγο, σου υπόσχονται μεγάλα ΘΑ και προσπαθούν να σε πείσουν ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρουν καλύτερα. Ζητάνε μια ευκαιρία ακόμη, λες και σε εμάς έδωσε ποτέ κανείς τους έστω ΜΙΑ ευκαιρία…

Υποσχέσεις μέχρι την αμέσως επόμενη των εκλογών, που όλα μένουν ίδια......
Η σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα με βρίσκει παγερά αδιάφορη.
Νιώθω ότι δεν υπάρχουν πρότυπα..
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αξιόπιστος που να μπορείς να βασιστείς, να σε κάνει να τον πιστέψεις, να έχει κάποιο όραμα, ειλικρινείς προθέσεις.
Αντίθετα, στα αυτιά μου οι υποσχέσεις τους φτάνουν ως απεγνωσμένες απόπειρες να μην χάσουν την καρέκλα τους.
Αύριο δεν θα παρακολουθήσω καθόλου στατιστικά και αποτελέσματα. Ήδη έχω πάθει ένα overdose από τις πρόσφατες εκλογές..
Εύχομαι να αξιωθεί αυτή η χώρα κάποια στιγμή να κυβερνηθεί από ανθρώπους με μεράκι και πραγματική αγάπη προς αυτή.

31 σχόλια:

βασίλης είπε...

Χα χα πολύ καλό με το μποξ. Τους τάραξα στις μπουνιές. Η αυριανή εκλογή θα έχει ενδιαφέρον κυρίως δημοσιογραφικό και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Δυστυχώς ούτε σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές όπως και στις εθνικές δεν ακούστηκαν θέσεις (ασφαλιστικό, κυπριακό, οικονομικό μοντέλο κλπ) αλλά μόνο αντιπαραθέσεις προσωπικές

Roadartist είπε...

ακριβώς Βασίλη, χαίρομαι που συμφωνούμε..Δυστυχώς για μπουνιές είναι όλοι τους! :)

παράλληλος είπε...

"Για τον γάιδαρο καβάλα είναι", έτσι λέμε στο χωριό μου.

Roadartist είπε...

@παράλληλο: σοφοί οι επαρχιώτες :)

Σοφία είπε...

Το ανεκδοτάκι με τους έξυπνους, τίμιους και δημοσιουπαλλήλους Έλληνες είναι εμπνευσμένο. Respect!

Roadartist είπε...

ναι ρε είναι άπαικτος!

Roadartist είπε...

Σοφία επειδή είσαι εξωτερικό και μάλλον δεν θα έχεις παρακολουθήσει την σάτιρα του, αν θες ρίξε μια ματιά και στα άλλα video του. Πέρα απο την πλάκα, θίγει αρκετά θέματα με πολύ έξυπνο τρόπο. Κάνε επιλογή, αφού τελειώσει το συγκεκριμένο βίντεο, στα υπόλοιπα απο κάτω που φαίνονται! Καλή κυριακή!

Thodoris είπε...

Πολύ καλό το παιχνιδάκι, αλλά όσες μπουνιές και να ρίξουμε δε τους βλέπω να φεύγουν σύντομα από το ρινγκ της Ελλαδίτσας..

Roadartist είπε...

Καλώς όρισες DrTeddy στο blog! Συμφωνώ δυστυχώς δεν θα αλλάξει η κατάσταση.. Ουτοπίa είναι προς το παρόν η σκέψη..

Disillusa είπε...

Μαθαίνω την ελληνική πολιτική επικαιρότητα αποσπασματικά και κυρίως μέσω σύντομων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και εφημερίδων (που λαμβάνω με μερικές εβδομάδες καθυστέρηση). Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν είμαι ενήμερη αλλά ακόμα και με τα λίγα που έχω διαβάσει/ακούσει έχω φρίξει! Έλπίζω να δοθεί σύντομα ένα τέλος σε αυτή την περίοδο πολιτικής παρακμής και κατινιάς...

Πολύ καλό το μποξ! Και εκτονωτικό!

Roadartist είπε...

Καλημέρα disillusa! Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική! Οι περισσότεροι ακολουθούν ένα κόμμα λόγω των οφελών που περιμένουν να αποκομίσουν. Δεν κατηγορώ για αυτό όμως κανένα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, η ανεργία μεγάλη και ο καθένας προσπαθεί όπως μπορεί για να κάνουν κάτι τα παιδιά του..Όμως γι' αυτό έχουμε φτάσει ως εδώ. Γιατί όλοι νοιάζονται για το δικό τους παρόν και μέλλον και όχι για το κοινό συμφέρον. Έτσι όπως το είπες πρόκειται περί κατινιάς!

Katerina ante portas είπε...

Αγαπητή roadartist, ακόμα ελπίζω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι..
Αλλά με τις τόσες παροχές και την ευκολία της παχυλής σύνταξης σε δυο τετραετίες (το ΟΝΕΙΡΟ κάθε πικραμένου εργαζόμενου, που ζει με το φάσμα της εξαφάνισης της σύνταξής του), φαντάζεσαι να αντιστέκεται κανείς στο κόμμα, στον αρχηγό, στα όργανα και να θυμάται τον εκ του Συντάγματος ρόλο του;

(Σε ευχαριστώ για το commend, θα σε επισκέπτομαι)

Roadartist είπε...

@ Katerina ante portas: θα ήθελα πολύ να πιστέψω σε κάποιον. Δεν μου αρέσει η ισοπέδωση, αλλά δεν με εμπνέει κανείς.
Ναι θα ήθελα κάποιον που να κοιμάται και να ξυπνάει με τη σκέψη του στον κάθε πικραμένο εργαζόμενο, να αντιστέκεται στα λάθη του κόμματος του, να εκφράζει τον άνεργο, να τιμά τον πολίτη που τον ψήφισε, να μην έχει στο μυαλό του την αρπακτή και τη μίζα.. Να χρησιμοποιήσει την δύναμη της βουλευτικής του ικανότητας για να κάνει κάτι!
...Ίσως και οι τόσες παροχές και η ευκολία της παχυλής σύνταξης τους σε δυο τετραετίες, να έπρεπε να αλλάξει! Θα μου πεις..τότε θα ήταν που δεν θα αφήναν τίποτε να μην το αρπάξουν..

Εγώ σε ευχαριστώ!

venus in furs είπε...

lovely profile, γιατί σπαταλάς χώρο στο πλούσιο blog σου για κάτι που δε σε γεμίζει;

doctor είπε...

Ποιος κέρδισε τελικά;

Ο Παναθηναϊκός μάλλον....

Roadartist είπε...

@ venus in furs καλησπέρα σου! Ευτυχώς σήμερα την γλύτωσα, δεν άνοιξα καν tv!.. Σίγουρα το συγκεκριμένο δεν με γεμίζει, αλλά ήταν ένας προβληματισμός.. για την όλη κατάσταση.........:)

Roadartist είπε...

doctor το πιστεύεις οτι δεν ξέρω? Ουτε και ρώτησα? Προτίμησα μια βόλτα έξω... Πάντως οτι κέρδισε ο Παναθηναϊκός το άκουσα, κάποιος βρέθηκε να μου το πει... :)

the navigator είπε...

Με την αναμέτρηση να έχει κριθεί για σήμερα ήθελα να καταθέσω το εξής...

οι πολιτικοί δεν είναι κάτι "άλλο"...κάτι ξέχωρο από εμάς...

είναι...εμείς....

άρα όλα αρχίζουν και καταλήγουν στον καθένα μας...

με baby steps αλλάζει το πράγμα...

εγώ ακόμα πιστεύω στο να ανακατεύεται κανείς με την πολιτική...

ίσως έχω βίτσια βέβαια...

Υ.Γ. το ξέρω ότι σε πρόσωπα τα χώνεις, όχι στην ιδέα του να πολιτεύεται κανείς...απλώς ήθελα να τα πω !

Roadartist είπε...

@ the navigator ακριβώς έτσι σε πρόσωπα.. δεν είμαι κατά της πολιτικής ως πράξης. Άλλωστε και με το να γράφω εδώ ένα post για τη κατάσταση και να ασχολούμε τότε αυτόματα πέρνω θέση και συμμετέχω. Η αποχή ποτέ δεν είναι λύση. Υπάρχουν όμως κάποιες καταστάσεις που νιώθεις σαν να είναι το ίδιο και να μην συμμετάσχεις..Ανούσιο.. Δεν ξέρω. Το οτι οι πολιτικοί δεν είναι κατι "άλλο" απο εμάς, αλλά εμείς....και είναι έτσι, κάπως με τρομοκρατεί :)...

Σπύρος είπε...

Βασικά περίμενα πως και πως αυτή την ημέρα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο πολιτικό σκηνικό βαρεθήκαμε ποια , δεν προλάβαμε να ηρεμήσουμε απο το βομβαρδισμα των ειδήσεων στις εκλογες και στα καπάκια εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Εχουν παγώσει τα πάντα η Βουλή ειναι ανύπαρκη και ο λαός ψάχνει να βρεί ευρω στις άδειες του τσέπες. Ας δούμε τι θα δούμε στην συνέχεια. Πάντως ο ΛΑΚΗΣ ειναι το πραγματικό αλατοπίπερο στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της χώρας .

Roadartist είπε...

LOCKHEART μακάρι να αλλάξει το πολιτικό προσκήνιο και να υπάρχει τώρα μια καλή αντιπολίτευση..αλλά δεν ξέρω έχω επιφυλάξεις. Γενικότερα δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα..
Όσο για τον Λαζόπουλο έχει πραγματικά πανέξυπνη σάτιρα. Τον παραδέχομαι επειδή δεν φοβάται κανένα.

Roadartist είπε...

Eπίσης LOCKHEART μάλλον καθυστερήσαν αρκετά την ψηφοφορία.. Κουραστήκαμε όλοι έτσι..

Alexis B είπε...

Το όλο σκηνικό με το ΠΑΣΟΚ μας αποκάλυψε, πώς πραγματικά λειτουργούν τα κόματα στην χώρα μας, και τί πραγματικά πρεσβεύουν.
Ελπίζω όλοι να μάθαμε το μάθημά μας.
Σέ παραπέμπω σε σχετικά ποστ στό blog μου.

Roadartist είπε...

Πραγματικά Alexis B, ελπίζω τουλάχιστον να ξυπνήσουμε.. Σε ευχαριστώ για τη πρόσκληση, θα περάσω σίγουρα + σύντομα.

αντωνης είπε...

ενα μικρο σχολιακι
"Εύχομαι να αξιωθεί αυτή η χώρα κάποια στιγμή να κυβερνηθεί από ανθρώπους με μεράκι και πραγματική αγάπη προς αυτή".

Αυτο δεν εξαρταται και απο εμας; Εμεις τι ειμαστε, επισκεπτες σε αυτη τη χωρα;

Roadartist είπε...

Δεν ξέρω a.g, πραγματικά το τελευταίο καιρό αυτό αναρωτιέμαι! Μάλλον.. γιατί οι περισσότεροι πηγαίνουμε και ψηφίζουμε σαν να μην ζούμε στην Ελλάδα, αλλά σαν να είμαστε επισκέπτες!

αντωνης είπε...

Τοτε road, για οσους απο εμας ειμαστε επισκεπτες, ας μην διαμαρτυρομαστε μετα αν τα πραγματα δεν ειναι καλα. Εγω απλα πιστευω οτι εχουμε τους πολιτικους που μας ταιριαζουν, και οχι μονο. Και τους επιχειρηματιες και τους δημοσιογραφους και ολους.
Και οταν λεω μας ταιριαζουν εννοω στην πλειοψηφια του ελληνικου λαου. Ολοι εχουμε τις ευθυνες που μας αναλογουν, ειτε συμμετεχουμε ενεργα ειτε απλα καθομαστε και γκρινιαζουμε για οσα συμβαινουν, ειτε προβληματιζομαστε γενικως.
Θεωρω πολυ θετικο το γεγονος οτι το συζηταμε τουλαχιστον, αρκει η ενεργεια μας να μην σταματαει στο γραψιμο σε καποιο blog, αλλα να αρχιζει απο εδω και να συνεχιζεται και εξω απο την πραγματικοτητα της τεχνολογιας η οποια πολλες φορες φερνει διαφορους ανθρωπους κοντα, αλλά πολλες φορες μας δημιουργει την ψευδαισθηση της συμμετοχης στα "κοινα".

Roadartist είπε...

Φυσικά συμφωνώ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σε καμία περίπτωση επισκέπτη στην χώρα. Βιώνω απόλυτα τις δυσκολίες της και έχω πλήρη επίγνωση των καταστάσεων. Κάποιος όμως που συνεχίζει να ψηφίζει τους ίδιους ανθρώπους που να τον εκπροσωπήσουν στη Βουλή, οι οποίοι έχουνε αποδείξει οτι μόνο για τη χώρα δεν νοιάζονται και κάποιοι απο αυτούς οτι δεν είναι ικανοί να κάνουν κάτι, τότε συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ΠΟΥ ζούνε. Τότε ναι, τους θεωρώ επισκέπτες.
Φοβάμαι οτι δύσκολα θα αλλάξει το όλο σκηνικό. Μας κυβερνούν 2 οικογένειες εδώ και δεκαετίες και σε λίγα χρόνια..τα παιδιά τους! Δεν μεμψιμοιρώ, ΘΕΛΩ. Μακάρι να αλλάξει κάτι a.g., αυτό εννοούσα με την τελευταία φράση μου στο post. Aν δεν με απασχολούσε δεν θα άνοιγα καν τη συζήτηση. Ζω και έχω άποψη.

Roadartist είπε...

Kαι συνεχίζει να ψηφίζει τους ίδιους, γιατί περιμένει κάποιο όφελος προσωπικό, όπως π.χ. να διοριστεί το παιδί του, δεν τον αδικώ γι'αυτό, είναι δύσκολες εποχές κ το ξέρω. Φταίει όμως γιατί συμβάλλει στο να διαιωνιστεί το μπάχαλο. Απλά καταθέτω την άποψη μου.

αντωνης είπε...

Aν δεν με απασχολούσε δεν θα άνοιγα καν τη συζήτηση. Ζω και έχω άποψη.

το καταλαβα, και γι' αυτο το συζηταω μαζι σου. Τι πιστευεις οτι ειναι καλο να γινει για να αλλαξουν τα πραγματα;

Απλά καταθέτω την άποψη μου.

και πολυ καλα κανεις road. Εδω (και εκει και αλλου) θα ειμαστε να τα λεμε.
:)))

Roadartist είπε...

soy stelnw email a.g.

Related Posts with Thumbnails