30 Δεκεμβρίου 2018

...τέλος του 2018




Το 2018 στο instagram, αυτές είναι οι φωτογραφίες που "αγαπήσατε" περισσότερο
Πολύ Αθήνα και Βιβλία.


Μια χρονιά φτάνει στο τέλος της κι ό,τι θα διαβάσετε εδώ είναι κάποιες σκέψεις από τις εμπειρίες του έτους που σύντομα τελειώνει. Το 2018 ήταν μέχρι και το τέλος του μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Πολλές αρμοδιότητες, παράλληλα ένας νέος κύκλος σεμιναρίων, νέοι άνθρωποι στη ζωή μου, είχε λάθη, επαναπροσδιόρισα απόψεις, προσπάθησα να κατανοήσω και να ψυχολογήσω συμπεριφορές -το ένστικτο μου αποδείχτηκε αλάνθαστο σε ανθρώπους και καταστάσεις- νομίζω κατάφερα να κρατήσω χαμηλούς τόνους και να συνεχίσω διακριτικά σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, ακολουθώντας τη ροή. 


Το 2018 λίγο πριν αποτελέσει οριστικά παρελθόν, μου ψιθύρισε κάποια λόγια, τα οποία σας μεταφέρω:

· Να εξελίσσεσαι συνέχεια, να μαθαίνεις και να συνεχίζεις. Η γνώση και η επιθυμία για αυτή δε σταματά ποτέ. Το 2018 είχε νέες συνήθειες, οι οποίες όσο και αν με δυσκόλεψαν - όσο και αν δε μπόρεσα να κρατήσω δυνατές συνεχώς - στο τέλος του έτους συνειδητοποιώ την αξία τους και θέλω να ενδυναμώσω.

· Να συγχωρείς. Να κατανοείς ότι ο καθένας εκεί έξω δίνει μια μάχη. Και εγώ που γράφω τώρα εδώ δίνω τη δική μου, κ ας μην την εκθέτω στα social media. Μη το ξεχνάμε, δε ξέρουμε τι αγώνα δίνει ο άλλος.

· Να είσαι τόσο καλή που να μη μπορεί ο άλλος να το αγνοήσει, και να το κάνεις κυρίως για σένα. Να γεμίζεις από αυτό που παράγεις και προσφέρεις. Να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, με αφοσίωση και ενθουσιασμό, ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Αν δεν εκτιμηθεί, αυτό δε θα είναι δικό σου πρόβλημα.

· Να θέτεις όρια, και όταν ξεπερνιούνται να αποχωρείς. Τίποτα δεν έχει περισσότερη αξία από την ηρεμία. Όπως σέβεσαι εσύ τον άλλο έτσι πρέπει να σε σέβεται και εκείνος. 

· Να είσαι ανοικτή στο καινούργιο, και να πηγαίνεις κόντρα στο φόβο σου. Δεν υπάρχει αποτυχία, υπάρχει μόνο αποφυγή της προσπάθειας. Οι μόνοι που δεν κάνουν λάθη είναι εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα. 

· Όλα από μέσα ξεκινούν. Πρώτα πρέπει να είσαι εσύ καλά μέσα σου για να μπορέσεις να συνεργάζεσαι, να συμπορεύεσαι και να προσφέρεις στον άλλο. Η αρχή κάθε ανθρώπινης σχέσης πρέπει να είναι η ελευθερία. 

· Ότι δεν σε εκτιμάει, σε χάνει. Και αντιστρόφως. 

· Δίνε. Μοιράσου. 

Στο κατώφλι του νέου έτους, προτού ολοκληρώσω αυτό το τελευταίο post, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εσάς που ακολουθείτε πιστά αυτό το blog τα τελευταία 11 χρόνια. Για μένα αυτός εδώ ο ιστότοπος είναι η δική μου «μηχανή αγάπης», κάπως έτσι τον αντιλαμβάνομαι. Δυστυχώς ο χρόνος μου δεν είναι αρκετός για να μπορώ να μοιράζομαι όσα θέλω και όσο συχνά θέλω από εδω. Συνεχίζουμε όμως και αυτό είναι σημαντικό.

Φίλοι μου, υγεία για το νέο έτος για όλους τους αγαπημένους μας. Στείλτε μου θετική ενέργεια πάνω σε αυτό, θα τη χρειαστώ. 

Ευχές για μια καλή, δημιουργική χρονιά σε όλους!

21 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

καλή νέα χρονιά!
πάντα τα κείμενα σου με συγκινούν και αυτό το ίδιο.
να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ DaisyCrazy: Με τιμάς. Σε ευχαριστώ πολύ από καρδιάς, καλή χρονιά!

Άιναφετς είπε...

Πλούτος ο απολογισμός σου, Μαίρη μου!
Δεν έχω fb ούτε istagram κλπ αλλά τόσα χρόνια σε διαβάζω από το blog σου και ας μην αφήνω σχόλια!
Εύχομαι να συνεχίσεις να είσαι δοτική, δημιουργική και να μοιράζεσαι ότι αγαπάς!

Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και Αγάπη!

Rodia είπε...

"Δίνε. Μοιράσου" αυτό είναι και δικό μου τσιτάτο! Καλή Χρονιά, Χαρούμενη και Τυχερή! δημιουργική θα είναι σίγουρα :)

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Βζ βζ βζ βζ βζ βζζζζζζζζ ...

Έφτασε η θετική ενέργεια;

Τι; Κι άλλη; Άκου να σου πω, επειδή είμαι κουρασμένος κιόλας και θέλει επαναφόρτιση η πηγή της θετική μου ενέργειας (είμαι μόλις στο 2%, ανάβει το κόκκινοκουμπάκι όπου να 'ναι):

Θετική ενέργεια, κυρία μου, να πάρεις από το ΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ που μόλις έγραψες.
Θετική ενέργεια να πάρεις απ' αυτό που είσαι κι απ' αυτό που ξέρουμε εμείς ότι είσαι.
Θετική ενέργεια (πω, πωωωω, επαναλήψεις, θα τις κόψω, πάει) να πάρεις
απ' τα βιβλία
απ' την Αθήνα
απ' τα θέτρα
απ' τα παραμύθια
απ' τα παιδιά
απ' τους ηλικιωμένους,
απ' ό, γύρω σου ζουζουνίζει και κυρίως
απ' ό,τι δε ζουζουνίζει.

"απ' .. απ' ... απ..": Αυτό το επανέλαβα ευχαρίστως γιατί παραπέμπει στο UP, το οποίο είναι και γλωσσικά η θετική ενέργεια προσωποποιημένη.

Ελπίζοντας ότι αυτές ήταν οι τελευταίες βλακείες που διάβασες το 2018,
σε παίρνω αγκαλιά, στρέφουμε το κεφάλι και το βλέμμα ψηλά, παιδάκι μικρά μπροστά στο θαύμα του χρόνου, χαιρετάμε το κομμάτι του που ονομάσαμε 2019 και ανταλλάσσουμε τις πιο εγκάρδιες ευχές μας.

Λίγο πιο σοβαρά: Πόσο χαίρομαι που όλα αυτά τα χρόνια είσαι εδώ και είσαι έτσι!

Giannis Pit. είπε...

Αγαπητή φίλη Μαίρη,
να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
Να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά τα όμορφα που χρόνια μας χαρίζεις. Και να ευχηθώ για το καλύτερο στη ζωή σου.

Roadartist είπε...

@ Άιναφετς : Δε το ήξερα ότι με διαβάζεις σιωπηλά Άιναφετς, σε ευχαριστώ πολύ! Ήταν μια γεμάτη χρονιά, είμαι ευγνώμων, ελπίζω το 2019 να μας φέρει μόνο καλά! Αντεύχομαι καλή χρονιά με υγεία και Αγάπη!!

Roadartist είπε...

@ Rodia : Ευχαριστώ πολύ, πολύ, Ροδιά μου! "Σπάω το ρόδι" :) Και εύχομαι τύχη για όλους μας! Υγεία να έχουμε και πολυ αγάπη! Σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Ναιιιιιιιιιι ήδη νιώθω καλύτερα!!! Σαν να έφτασε! Συνέχισε όμως να στέλνεις εσύ ε; Όλα τα ξωτικά ενωθείτε!!! Υπερ μου! Χι χι . Υγεία Διονύση μου... Όσο για τα λόγια που έγραψες, υπερρρρρρρρευχαριστω!
Να διαβάζω και τα ξαναδιαβάζω και σκέφτομαι "σαν να άξιζαν κάτι αυτά τα χρόνια, τα μοιράσματα όλων μας εδώ". Σίγουρα προσθέτουν πολλά στην καθημερινότητα μου. Ευχαριστώ πολύ, με έκανες να κατακοκκινήσω... Πόσο χαίρομαι που μέσω των blogs μας επικοινωνούμε ολα αυτά τα χρόνια! Δε φαντάζεσαι. Ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Giannis Pit : Γιάννη μου, ευχαριστώ! Καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη!

Αρτίστα του βωβού είπε...

Σου στέλνω ένα τσουβάλι θετική ενέργεια κι ένα πουγκί με ευχές για τον καινούργιο χρόνο!
Αποστέλλω κι έναν ασπασμό, γιορτινό, πασπαλισμένο από τη ζάχαρη άχνη που θα βάλω στη βασιλόπιτα (αν δεν την κάψω)!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...


Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!🌟🎄 Στελνω ολη τη θετικη ενεργεια στο σπιτικο σου!!!!

Roadartist είπε...

@ Αρτίστα του βωβού: Καλή Πρωτοχρονιά, καλή χρονιά!!!!!!!!!!!! Δώσε το , ναι ναι ναι το θέλω και το χρειάζομαι, ανταποδίδω!!! Ελπίζω ότι δε κάηκε η βασιλόπιτα και ότι βρήκες το φλουρί!!!! Φιλάκια!!!!!

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Καλέ μου σκρουτζάκο, που μόνο σκρουτζ δεν είσαι με τόση γενναιοδωρία - σε ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω! Καλή χρονιά, ναιιιιιιιιιι θετική ενέργεια, ευπρόσδεκτη!

🌟🎄

Leviathan είπε...

Καλή χρονιά! Υγεία, ευτυχία, ζεστασιά εύχομαι από καρδιάς 🏵️

Αρτίστα του βωβού είπε...

Καλή χρονιά Ροαδάρτιστ!
Ήλθα να σου πω ότι η βασιλόπιτα εφέτος, όλως παραδόξως, δεν κάηκε και μάλλον αυτό οφείλεται στη δική σου ευχή!
Θα παραθέσω και φωτογραφία, δια του λόγου το αληθές, στο επόμενο ποστ που θα κάνω!
Κίσιζ δίαρ!

Roadartist είπε...

@ Leviathan : Kαλέ μου Leviathan σε ευχαριστώ πολύ, αντεύχομαι!!

Roadartist είπε...

@ Αρτίστα του βωβού: Πως είναι ο χειμώνας εκεί στα μέρη σου;;; Γέλασα πολύ με την απάντηση σου... χαχα παραδοξως και η δική μας βασιλόπιτα δε κάηκε φέτος :PP και ήταν πολύ νοστιμη. Θα περάσω να δω! Kiss kiss!

Αρτίστα του βωβού είπε...

Ο χειμώνας καλά κρατεί στο Άργος, αλλά χωρίς χιόνι...
Η θερμοκρασία είναι από -2 έως 7 ή και 10 βαθμούς.
Ευτυχώς δεν έχουμε άστεγους, οπότε απολαμβάνω χωρίς ενοχές την καλή λειτουργία του μυαλού μου, που μού προσφέρει το κρύο!
Χαίρομαι που και η δική σας βασιλόπιτα είχε επιτυχία!
Καλό σου βράδυ Ροαδάρτιστ!

Roadartist είπε...

@ Αρτίστα του βωβού: Ηρεμία να έχεις και όλα τα άλλα μια χαρά τότε... Σε ευχαριστώ, καλό βράδυ!

Related Posts with Thumbnails