24 Μαΐου 2014

37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών, από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου!


Μου άρεσε η επιλογή του κτηρίου του Ωδείου Αθηνών ως χώρο διεξαγωγής της 37ης Γιορτής Βιβλίου! Το αξίζει ο χώρος να γεμίσει με βιβλιόφιλους, να περιποιηθεί, να καθαριστεί και να προβληθεί μέσω και αυτού του θεσμού. Δίπλα από το Λύκειο του Αριστοτέλη, βρίσκεται το υπέροχο κτήριο όπου στεγάζεται το Ωδείο Αθηνών αλλά και ως τώρα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (μέχρι τη μεταστέγαση του στο νέο κτήριο επί της Λεωφόρου Συγγρού). Έξυπνη κίνηση, έτσι δημιουργείται ένα δίκτυο πολιτισμού! Μακάρι να γεμίσει κόσμο!





Μεταφέρω από το Δελτίο Τύπου του ΣΕΒΑ :


Η δραματική μείωση του εισοδήματος του αναγνωστικού κοινού, που ευθέως μεταφέρθηκε στους εκδοτικούς οίκους, η περιφρονητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους επαγγελματίες του βιβλίου (βλ. κατάργηση ενιαίας τιμής), μας επιβάλλουν να προβάλουμε την πολιτιστική αξία του βιβλίου, αλλά και τη σύνδεση των παραγωγών του με την πόλη μας. 

Το Ωδείο Αθηνών, ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας, ένας χώρος εκπαίδευσης άμεσα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό, συγκεντρώνει τις ιδιότητες που ο κλάδος και το κοινό μας επιθυμούν να προστατεύσουν. Στα επιπλέον πλεονεκτήματά του, το Ωδείο Αθηνών, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει άριστη πρόσβαση από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (πλησίον σταθμού μετρό Ευαγγελισμού).


Η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο περιστύλιο του κτηρίου (μήκος 150 μ., πλάτος 8,10 μ.) και οι εκδηλώσεις τόσο σε κάποιες από τις αίθουσες που μας διαθέτει το Ωδείο, όσο και στο αίθριο και τον περίβολο.


Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών επιθυμεί να καταξιωθεί η Γιορτή Βιβλίου ως μείζον πολιτιστικό γεγονός της πόλης των Αθηνών, την οποία εκπροσωπεί, και στην οποία εδρεύουν οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι. Ελπίζουμε πως οι εκδηλώσεις που θα συνοδεύουν την έκθεση, και η δημοσιότητα που θα προκαλέσουν, θα προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών από τις πρόσφατες ανάλογες διοργανώσεις. 

Η 37η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου στους χώρους του Ωδείου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης, Βασιλέως Γεωργίου Β΄και Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.seva.gr/

8 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Εξαιρετική η επιλογή του Ωδείου για την Έκθεση Βιβλίου!
Δεν θα πρέπει να τη χάσουμε.

Χίλια ευχαριστώ για την πληροφορία!

Κωστης είπε...

Ωραια αλλαγη
ευπρόσδεκτη, ελπιζω οι τιμες να ειναι προσιτες

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τους αναγνώστες, όπως και για τους εκδότες, καλή επιτυχία να έχει!

πνευμα είπε...

Καιρός να ανταμώσουμε ξανά στον κόσμο του βιβλίου λοιπόν...

Την καλησπέρα μου

Ένα Πνεύμα

Ξενικός είπε...

αυτό μάλιστα!
Ξενικός

Roadartist είπε...

@ Stratos Doukakis : Οποιος μπορεί και θέλει, να περάσει μια βόλτα. Να είσαι καλά Στράτο! :)

@ Κωστης : Καλημέρα!

@ Hfaistiwnas : Πολύ θα έλεγα. Έτσι είναι!

Roadartist είπε...

@ πνευμα : Καλημέρα πνευματάκι όμορφα να ανταμώνουμε, καλώς σε βλέπω με αφορμή τα βιβλία :)

Roadartist είπε...

@ Ξενικός : Καλημέρα!

Related Posts with Thumbnails