28 Ιανουαρίου 2014

The Benaki Museum // μια ταινία μόλις 7' για το Μουσείο Μπενάκη



Ανακάλυψε τη διαδρομή και την ιστορία του Μουσείου Μπενάκη σε αυτή την εξαιρετική ταινία, μόλις 7 λεπτών. Αφιερωμένη στο Μουσείο, την ιστορία του και τον ιδρυτή του.


Μία καταπληκτική ταινία που ξετυλίγει με υπέροχο τρόπο την ιστορία του Μουσείου Μπενάκη, με την υπογραφή της Faliro Hoyse Productions και της Αθηνάς Τσαγγάρη.



14 σχόλια:

Dee Dee είπε...

Πολυ ομορφο βιντεακι. Προσωπικα δεν γνωριζα καθολου την ιστορια του μουσειου :)

Καλημερα αρτιστουλα μου

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρες! Ωραίο βίντεο! Μπράβο τους!

librarian είπε...

Εξαιρετικό!

ασωτος γιος είπε...

ηταν στα προσεχως να το κανω αναρτηση\
ειναι τελειο βιντεο

ξωτικό είπε...

Το είχα ξαναδεί λίγο βιαστικά , όμως σήμερα το απόλαυσα με ησυχία.

Εμπνευσμένο ,θα το ήθελα και με μια αντίστοιχη ελληνική φωνή και η "συνομιλία" με τα παιδιά ,ελπίζω να βρεί το στόχο της...
γιατί πάντα υπάρχει αυτό το πικρό επιστέγασμα του πόσο έξω απ'την ζωή μας είναι....

Αυτό με την καρδιά συγκλονιστικό ,δεν το ήξερα .

Ας το διακινήσουμε όλοι όσο περισσότερο γίνεται !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καιρό είχα να μπω στο μπλογκ σου. Βλέπω με χαρά πως συνεχίζεις ακάθεκτη.
Είναι σημαντικό να προβάλλονται τα φωτισμένα μονοπάτια του κόσμου μας.
Όσο για το βιντεάκι το βρήκα πολύ "ελαφρύ" για τα δεδομένα ενός τέτοιου μουσείου. Αυτό το "κολπάκι" με τα παιδιά ταιριάζει καλύτερα (και ξέρω πως χρησιμοποιείται) σε τουριστικού περιεχομένου βίντεα!
Μου απάντησε όμως σε ένα σχόλιο που λίγο πριν είχα αφήσει στην ανάρτησή σου για το μουσείο του Γκίκα!
Να΄σαι καλά.

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Δεν είναι τέλειο; Αξίζει να το δούνε όλοι :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Πανέμορφο :)

Roadartist είπε...

@ ασωτος γιος : Να το κάνεις! Αξίζει να το δούνε περισσότεροι!!!

Roadartist είπε...

@ librarian : όντως!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Ας το διακινήσουμε και ας το επισκεφτούμε! Αξίζει όσο λίγα πράγματα στην πόλη. Είναι όντως κρίμα τέτοιου είδους πολιτιστικά ιδρύματα να μην αποτελούν μέρος της ζωής μας. Προσωπικά προσπαθώ και να τα επισκέπτομαι, και να ενημερώνομαι για κάθε κίνηση τους και να τα προωθώ όσο μπορώ, φιλιά.

Υγ τη λεπτομέρεια με την καρδιά ούτε εγώ την ήξερα...

Άστρια είπε...

Από τα αγαπημένα μουσεία. Εκτός από την πλούσια συλλογή του με ποικίλες και εξαιρετικές πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το βίντεο πολύ ωραίο.
Η παραγγελία του για εντοιχισμό της καρδιάς του Αντώνη Μπενάκη συγκλονίζει!
Πέραν της προσφοράς, της πλήρους αφοσίωσής και αφιέρωσης χρόνου και χρημάτων για το Μουσείο, αντιγράφω κάτι που είχα διαβάσει γι' αυτόν συμπτωματικά σχετικά πρόσφατα: "Ήταν κοσμοπολίτης και αρχοντικός. Διέθετε κούκλα-ομοίωμα σ’ ένα από τα ραφτάδικα στο εξωτερικό, για να ράβονται εκεί τα κοστούμια του και να στέλνονται στην Ελλάδα. Στο Μουσείο πήγαινε καθημερινά, από το πρωί, με το άψογο, πρωινό του κοστούμι, εκεί επέστρεφε το απομεσήμερο, με το απογευματινό του κοστούμι.

Όταν κατέρρευσε το αλβανικό μέτωπο το 1941 και έγινε η γερμανική εισβολή, φρόντισε να φυγαδεύσει τα εκθέματα και να καλύψει με σακιά τα παράθυρα και τις πόρτες του Μουσείου. Και, έδωσε όλα του τα κοστούμια πρωινά, απογευματινά, βραδινά, στους εξαθλιωμένους στρατιώτες που μόλις είχαν επιστρέψει από το μέτωπο. Από εκείνη την ημέρα –όπως αφηγήθηκε ο επί χρόνια διευθυντής του Μουσείου, Μανώλης Χατζηδάκης στον Χρήστο Γιανναρά– και για τα τριάμισι χρόνια που διήρκησε η Κατοχή, ο Αντώνης Μπενάκης κυκλοφορούσε με το ίδιο, ένα και μοναδικό κοστούμι."

Roadartist είπε...

@ solomantzaros : Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Θα είναι χαρά μου να σε βλέπω εδώ. Συνεχίζουμε όσο μπορούμε γιατί νομίζω ότι αξίζει αυτή η προσπάθεια. Συγνώμη για την καθυστερημένη κάπως απάντηση, έγραψα τώρα ένα σχόλιο.
Όσο για το βίντεο, είναι πολύ καλό να γίνονται όσο το δυνατόν πιο ευκολονόητα και προσιτά στο ευρύ κοινό βίντεο, να χρησιμοποιείται το διαδίκτυο για να φέρει κοντά τους ανθρώπους στα μουσεία. Τα μουσεία που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα πλέον βιωσιμότητας. Δε θα μπορούσα να φανταστώ αυτή την πόλη δίχως το Μουσείο Μπενάκη, για αυτό και το υποστηρίζω όπως βέβαια μπορώ.

Στα μουσεία του Εξωτερικού τέτοια βίντεο είναι πολύ συχνή υπόθεση, στην χώρα μας μόλις τώρα (!!!) άρχισαν να γίνονται τέτοιες κινήσεις... Ελπίζω ότι θα συνεχιστούν. Κ αν είμαστε εδώ θα τις μοιραζόμαστε, καληνύχτα.

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Συγκλονιστικό η αναφορά για την καρδιά, όπως και αυτό το συμβάν που μας έγραψες εδώ. Άνθρωποι που έδιναν για τον τόπο, ότι ακριβώς σπανίζει σήμερα. Καλό βράδυ.

Related Posts with Thumbnails