11 Ιανουαρίου 2014

Ανακάλυψε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε 3' (video)


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Πρόκειται για το μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή από φιγούρες της Κυκλαδικής τέχνης και με πολυσήμαντες περιοδικές εκθέσεις. 

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείς να περιηγηθείς στο Μουσείο σε μόλις 3' : 

 

More info : Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

7 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

Δεν έχω πάει ποτέ... :-(

Τί ωραίο βιντεάκι!

treno fantasma είπε...

Poli wraio, diadrastiko video, den mas exoun sinithisei etsi ta ellinika mouseia.

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Μα πως, γιατί; :) Και μόνο για το κτίριο από αρχιτεκτονική άποψη, πίστευα ότι θα είχες πάει. Έχω ανεβάσει αρκετά posts με παρουσιάσεις για το συγκεκριμένο μουσείο, κυρίως για περιοδικές εκθέσεις. Έχει και ωραίο καφέ. Βάλτο στο πρόγραμμα. Ναι ωραίο βίντεο. :)

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Πολύ καλό βίντεο, μου άρεσε και γι' αυτό το μοιράστηκα.

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Όντως, το μουσείο είναι καταπληκτικό και οι θεματικές εκθέσεις του είναι πάντα ιδιαίτερες. Και για όσους έχουν μικρά παιδιά ή εγγόνια, έχει πολύ καλά προγράμματα. Συμφωνώ για το καφενεδάκι του, αν και μικρό είναι κομψό και φιλόξενο. Ωραία η ιδέα σου, και να συμπληρώσω ότι τα ελληνικά μουσεία, παρά τα όποια και όσα προβλήματα, έχουν περιεχόμενο και αξίζουν να τα επισκεπτόμαστε.

Roadartist είπε...

@ Κατερίνα Τοράκη : Συμφωνώ Κατερίνα ότι έχουμε καταπληκτικά μουσεία, οι συλλογές τους συγκαταλέγονται στις πιο πλούσιες παγκοσμίως. Συνυπογράφω όσα έγραψες για το Κυκλαδικό Μουσείο, κατά καιρούς έχω ανεβάσει αρκετές παρουσιάσεις εκθέσεων του, όπως π.χ. εκείνη με θησαυρούς μουσείων του Αιγαίου, ή για τον Χορν κ.α. Αυτές τις μέρες τρέχει μια έκθεση για τον Κ.Καβάφη, την οποία θέλω να παρακολουθήσω και έπειτα ίσως μοιραστώ από εδώ κάποιο ποστ. Ένα πράγμα όμως που είναι αρνητικό για το Κυκλαδικό (και μάλλον θα το αναφέρω κ σε εκείνο το ποστ) είναι ότι δεν υπάρχει μειωμένο εισητήριο για όσους είναι άνεργοι. Όλα τα μουσεία έχουν ευαισθητοποιηθεί σε αυτό το θέμα - το δε Μουσείο Μπενάκη φρόντισε να έχει και ελεύθερη είσοδο κάθε Πέμπτη (και ελεύθερη για ανέργους) - κάτι τέτοιο επιβάλλεται να κάνει και το Κυκλαδικό Μουσείο.

Ευχαριστώ για το σχόλιο,
καλή Κυριακή.

MYSTELIOS είπε...

Ωραίο Βίντεο, σίγουρα ένα εξαιρετικό μουσείο που αξίζει κανείς να επισκεφτεί όχι μια αλλά πολλές φορές !!!
Καλημέρα και σε ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας !!!

Related Posts with Thumbnails