26 Αυγούστου 2013

σταχυολογώντας...


...ή αλλιώς τι κρατάω από τις φετινές διακοπές...

Οι ομορφιές της χώρας είναι ανεξάντλητες. Ακόμα και στη χειρότερη της κρίση, τόσο λαβωμένη οικονομικά και κοινωνικά, εξακολουθεί να έχει μια απίστευτη φυσική, συχνά απόκοσμη ομορφιά, που μπορεί να σε μεθύσει, να σε κάνει να αποξεχαστείς. 
Στιγμές σκέφτεσαι πως ακόμη και όταν όλοι εμείς θα χαθούμε, εκείνη θα στέκεται αγέρωχη να σκορπά την ομορφιά της στις ταλαιπωρημένες ψυχές του κόσμου... 


* Να κοιτάς πάντα προς το φως και προς τη γραμμή του ορίζοντα.
Ότι και αν συμβαίνει, όσο δύσκολα κ αν είναι τα πράγματα, ψάξε για διαφυγές, πάλεψε για να βρίσκεις το φως στο σκοτάδι. Ας έχεις δίπλα, ότι φωτεινότερο διακρίνεις στον ορίζοντα. 
Να το φέρεις κοντά, όσο μακρυά και αν φαντάζει ότι είναι σήμερα.


Τα βιβλία λειτουργούν σαν "χάρτες" στη ζωή.  Όπως άλλοι ενεργοποιούν το gps για να βρουν μια διαδρομή, έτσι τα βιβλία σε οδηγούν στους δικούς τους κόσμους. Ξεφυλλίζεις τις σελίδες τους και σε πηγαίνουν στα καλύτερα σημεία του σύμπαντος, σε ξεναγούν στους μεγαλύτερους θησαυρούς του. Αρκεί μονάχα να αφεθείς στα σπουδαιότερα πνεύματα που πέρασαν από αυτό τον κόσμο και θα σε παρασύρουν στις αντανακλάσεις των εμπειριών τους. Ψυχές πεθαμένες, μα που ζωντανεύουν μέσα από τα γραπτά τους. Ψυχές που εκμυστηρεύονται στο χαρτί τις πιο σπάνιες εσωτερικές αναζητήσεις. 


* Υπάρχουν κάποια μέρη που επιδρούν στην αύρα σου με ένα μαγικό τρόπο...
Ένα από αυτά είναι η Επίδαυρος. 


* Δεν έχει τόση σημασία το πού θα βρεθείς, μα το ποιούς θα συναντήσεις στο ταξίδι σου. Οι αληθινοί σύντροφοι, φίλοι, άνθρωποι είναι σπάνιοι, η μεγαλύτερη περιουσία στη ζωή.


* Η θάλασσα έχει απίστευτη ψυχοθεραπευτική δύναμη. 
Να χαζεύεις το βυθό. Να αφήνεσαι στο κύμα. Το θαλασσινό νερό, να θεραπεύσει κάθε πληγή σου, ψυχική και ενίοτε σωματική.  
Να διώξει κάθε φόβο, αρνητική σκέψη.  Να σε παρασύρει στα μυστικά του. 


* Είναι όμορφο να κάνεις όνειρα και ας φαντάζει δύσκολο ότι θα πραγματοποιηθούν. Σε αυτό τον πλανήτη υπάρχει τόση δυστυχία, μα υπάρχουν και χιλιάδες θαύματα. Κάθε του γωνιά, κάθε σημείο του, κρύβει τόσα ενδιαφέροντα ιστορικά, φυσικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά στοιχεία, μπλεγμένα με μύθους και δοξασίες, που μια ζωή δεν αρκεί για να τα γνωρίσεις και να τα χορτάσεις... Ιδιαίτερα αυτός ο τόπος εξάπτει τη φαντασία του αληθινού ταξιδευτή.


* Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να περάσεις ξέγνοιαστα.  
Αρκεί να έχεις : μια μουριά, μια αιώρα, ένα καφέ και πολλά βιβλία. 
Αυγουστιάτικα μεσημέρια. Τα τζιτζίκια βουίζουν, εσύ διαβάζεις, ενώ η θάλασσα περιμένει για μια βουτιά. 


* Να νικάς το φόβο. Να πέφτεις στα παγωμένα νερά και να γεύεσαι καθετί καινούργιο. Οι εναλλαγές είναι κάτι τόσο πολύτιμο, όσο και η αίσθηση της ασφάλειας. Η γνώση είναι το ίδιο σπουδαία με τη δεκτικότητα των νέων βιωμάτων. Όταν ο μύθος και η ιστορία εμπλέκονται με την πραγματικότητα, τότε μπορείς να πεις πως έζησες στιγμές που αξίζει να αντέξουν στη μνήμη σου.


* Ο δρόμος είναι η ζωή. Τίποτα δεν μένει ίδιο και σταθερό, τα πάντα αλλάζουν. 
Αν η ζωή είναι ωραία, οφείλεται ακριβώς στο ότι έχει συνέχεια εναλλαγές. Φρόντισε το σκηνικό της να είναι γεμάτο ηλιοβασιλέματα, ανατολές, εξερευνήσεις, περάσματα από νέους τόπους...
Ας σκηνοθετήσουμε το road movie της ζωής μας. 

"...πήγαιναν χορεύοντας μέσα στους δρόμους σαν τρελοί, και σερνόμουν από πίσω τους όπως κάνω σ’ όλη μου τη ζωή για ανθρώπους που μ’ ενδιαφέρουν...
(Jack Kerouac, «Στο δρόμο», μτφρ.: Δήμητρα Νικολοπούλου,επιμ.: Αλέξης Ζήρας, «Πλέθρον»,1996)

*Καλώς σας βρίσκω ξανά! 

42 σχόλια:

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Γεμίζεις το πουγκί σου ομορφιά, χαλάρωση, περισυλλογή, ανάσες οξυγόνου και αρμύρας στους πνεύμονες του σώματος και της ψυχής!
Η Κάθαρση!

Κλειω είπε...

Καλως ηρθες, μας ελειψες παρα μα παρα πολυ. Μεγαλη απουσια!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Καλωσορισες! Γεματη οπως παντα απο ομορφες εικονες και ομορφες στιγμες!
Φιλια!

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα σου και Καλή σου βδομάδα. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ....ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ; είναι ένα θέμα.....
Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά ανάσα εικονικής ζωής μέσα από το θέμα και τις φωτογραφίες σου.
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Πολύτιμες στιγμές αντίστοιχα φωτογραφημένες.
Αν οι διακοπές όλων των ανθρώπων έμοιαζαν με τις δικές σου, οι φυλακές και τα ψυχιατρεία θα ήταν σχεδόν άδεια.

kovo voltes... είπε...

Φωτογραφάκι μου, τι να σου πω τώρα...Μπράβο άλλη μια φορά για τις εικόνες σου? Μπράβο για όσα γράφεις και προσυπογράφω απολύτως? Μπράβο για την επιλογή αποσπάσματος και βιβλίου στο τέλος? Ε, ναι, μπράβο για όλα. Και εντέλει αυτά όλα είναι μακριά απο χρήματα. Με ψυχή έχουν να κάνουν. ΜΟΝΟ...;)
*καλώς επέστρεψες, καλώς συνεχίζουμε...
**η Επίδαυρος με τσάκισε και στο φ/μπ όταν την ανέβασες...Κάθε καλοκαίρι ο ίδιος καημός. Είναι μακριάαααα γμτ....;)

H.Constantinos είπε...

Ηταν όλα υπέροχα!

Καλώς μας ήρθες ξανά!

ξωτικό είπε...

Ωωω καλώς το μου !!!!

Στη....θεωρία πάντως σκίζεις ;-))

και στις φωτό βεβαίως!!!!!
(καλά αυτό το σημείο του δρόμου στην Εθνική για ( ή μάλλον απο ; ) Επίδαυρο έχω πεί χίλλιες φορές να το φωτογραφίσω... τέλειο το έκανες.

Αν εκτιμούσαμε ό,τι έχουμε κάθε στιγμή θα ήμασταν σχεδόν μόνιμα ευτυχισμένοι ή τουλάχιστον όπως λέει ο Ηλιογράφος τα ψυχιατρεία θα ήταν άδεια....

Η Επίδαυρος δεν είναι θέατρο είναι...τόπος προσκυνήματος !!!

Φιλούδιααααααααααααααα

Margo είπε...

Σαν υπόσχεση για ένα υπέροχο Φθινόπωρο/Χειμώνα ήταν οι διακοπές σου :-)

Καλωσόρισες!

Φιλιά πολλά!!!

Roadartist είπε...

Καλησπέρα σε όλους, σας ευχαριστώ για τα καλοσωρίσματα. Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλους, καλώς σας ξαναβρίσκω μετά από μια "διαδικτυακή αποτοξίνωση".



@ Υπατία η Αλεξανδρινή : καλώς σε βρίσκω και επίσημα από εδώ Υπατία μου, προσπαθώ να κρατώ τα θετικά όπου τα εντοπίζω. Μόνο έτσι και όσο περισσότερο μπορούμε.

Roadartist είπε...

@ Κλειω : Σε ευχαριστώ πολύ. Εδώ είμαστε. :)

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Σε ευχαριστώ πολύ πεταλούδα, να αντέχουμε σε πείσμα όλων!

Roadartist είπε...

@ Giannis Pit : Καλησπέρα Γιάννη, καλώς σας βρίσκω, εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη κόντρα σε όλα όσα συμβαίνουν. Ναι η εποχή είναι πραγματικά σκληρή, για αυτό και εμείς πρέπει να χαιρόμαστε και την παραμικρή όμορφη γωνιά. Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια. Όσο μπορώ θα συνεχίσω (ελπίζω) εδώ, έτσι. Καλώς σας βρήκα!

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : μου χάρισες ένα χαμόγελο, τα περισσότερα ίσως είναι μέσα στο μυαλό, καλή παρέα να υπάρχει και διάθεση για να παλέψεις τις αντιξοότητες, να μη μας σκοτώσουν έτσι το όνειρο, μόνο έτσι ίσως κάποτε πραγματοποιηθεί. :) Μου άρεσε πολύ το σχόλιο σου. Ισχύει, αυτή η χώρα έχει τόση ομορφιά, όσο κ αν την 'σκοτώνουμε'. Καλώς σας βρήκα πάλι!

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Ακριβώς έτσι, τις περισσότερες φορές είναι μακριά από χρήματα, τουλάχιστον όσα περιέγραψα στην ανάρτηση. Λίγο χαμόγελο, το έχουμε τόσο ανάγκη. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου. Καλώς σας βρήκα, καλώς να τα λέμε πάλι.

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, καλώς σας βρίσκω!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Ξωτικούλι στα δύσκολα είναι δύσκολο και να το φιλοσοφείς :) στα εύκολα όλοι καλοί είμαστε και στη θεωρία. :) Βήμα-βήμα. Για να μπορούμε να χαμογελάμε και να συνεχίζουμε. Συμφωνώ μαζί σου. Αυτό το σημείο είναι στο δρόμο προς την Επίδαυρο. Όντως καταπληκτική διαδρομή. Καλά για το χώρο δε το συζητώ... Θέλω να ανεβάσω ανάρτηση. Στα προσεχώς. Μου έλειψες, φιλιά πολλά! :))

Roadartist είπε...

@ Margo : Όπως τα είπαμε και στο email, φιλικά, όμορφα, ευχή μου να συνεχιστούν καλώς και οι επόμενοι μήνες. Ευχαριστώ και αντεύχομαι, καλώς να τα λέμε Μάργκο. :)

Άστρια είπε...

Προσυπογράφω εντελώς κάθε υπέροχο σταχυολόγημά σου, ανάσα και πολύτιμο απόσταγμα αληθινής ζωής!

Οι φωτογραφίες σου μιλάνε από την πιο τρυφερή οπτική γωνία της κάθε στιγμής που αποτυπώνουν.

Πολύ όμορφα ανοίγεις πάλι τα παράθυρα του αγαπημένου blog σου!

φιλάκια:)

MYSTELIOS είπε...

Καλώς μας ήρθες ξανά στην όμορφη παρέα μας, η απουσία σου ήταν σίγουρα αισθητή αλλά μας αποζημείωσες με την ωραία σου ανάρτηση και τις καταπληκτικές σου εικόνες !!!
Καλημέρα και καλή συνέχεια !!!

Ανώνυμος είπε...

καλώς όρισες!
Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι όμορφες στιγμές κι εικόνες!

Κατερίνα

b|a|s|n\i/a είπε...

(σχεδόν) τα πάντα στο μυαλό είναι. και όντως μοιάζουμε τυχεροί που ζούμε σε μια τέτοια χώρα με ολούθε ήλιο θάλασσα και τόσες γωνιές για ανακάλυψη. αρκεί να υπάρχουν πάντα τα κλικ και δη τα αληθινά! φιλιάάά πολλάάά! ;)

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Άστρια οι φωτογραφίες αυτές είναι αποτύπωμα στιγμών, που αντικατοπτρίζουν κάτι σαν μικρά κεφάλαια του φετινού Αυγούστου. Ένας μήνας όμορφος, ας έρθουν και ωραιότεροι, να είμαστε καλά.
Καλώς ήρθατε ξανά! :)

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : να είσαι καλά ταξιδευτή της τέχνης, καλώς σας βρίσκω!

Roadartist είπε...

@ Κατερίνα : Χαρά είναι να μοιράζεσαι όμορφες στιγμές και εικόνες, γιατί έτσι είναι σαν να τις ξαναζείς. Καιρός για νέες αναρτήσεις! :)

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Βασίληηηηηηη νομίζω πως σου έφερα τύχη σήμερα, καλή αρχή, πάντα να είσαι καλά. Σωστά έγραψες, "ΣχεδόΝ" τα πάντα είναι στο μυαλό. Για ότι περνά από το χέρι μας λοιπόν.
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

'Ομορφες φωτος, όμορφες σκέψεις,

και του χρόνου!!

καλό υπόλοιπο Αυγούστου, Ρόουντ
:-)))

Roadartist είπε...

@ irinivergopoulou : Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου, καλό υπόλοιπο Αυγούστου!!

thinks είπε...

Καλή επιστροφή! Είναι δώρο μεγάλο να έχει κανείς τα μάτια να βλέπει την ομορφιά πάντα, και να την αφήνει να ποτίζει την ζωή, ότι άλλο και νά 'χει ο κήπος! Νάσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ thinks : Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Καλώς να τα λέμε και πάλι από εδώ. Ακριβώς έτσι, σκεφτόμουν κάποιους που θα ταξίδεψαν φέτος το καλοκαίρι σε εξωτικούς προορισμούς και θα μιζέριαζαν μπροστά στην 3D τηλεόραση του πανάκριβου ξενοδοχείου τους... :) Σε ευχαριστώ!

nikiplos είπε...

τόσο όμορφα λόγια, δοσμένα με τόσο όμορφες εικόνες... δεν έχει νόημα να σχολιάσω τίποτε περαιτέρω... μόνο να προσθέσω πως το βλέμμα μου ταυτίστηκε με το δικό σου... αυτές τις μικρές λεπτομέρειες κι εγώ συνήθως θέλω να "φυλακίσω" στη μνήμη μου και στο φακό μου και ν' ακούσω τις ιστορίες που έχουν να μου διηγηθούν με το βάρος των χρόνων τους...

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Απλά συναντάς το μεγαλείο...
Μια αναμονή και φύλαξη μου φάνηκε.
Για τον εξαγνισμό.
Δεν έχει σημασία αν είσαι ΕΚΕΙ!
Μπορείς και με την περιήγηση κάποιου άλλου να το κρατήσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το "άλλο" είσαι ΕΣΥ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Roadartist είπε...

@ nikiplos : υπάρχει και η ομορφιά - ευτυχώς - ακόμη δίπλα μας Νικιπλέ, ας ευχηθούμε να μη χαθεί ποτέ. Σε ευχαριστώ για την παρουσία σου εδώ, στέλνω πολλά φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη : Εγώ σε ευχαριστώ για τα λόγια που άφησες Αντιγόνη μου. Από καρδιάς! Να είσαι καλά, καλώς βρισκόμαστε πάλι. :)

Ανώνυμος είπε...

Μοιράστηκες με εξαιρετικό τρόπο τις σκέψεις σου μαζί μας. Ότι έγραψες φαίνεται πως είναι δουλεμένο, επεξεργασμένο και επαληθευμένο από σένα. Γι' αυτό και οι οδηγίες σου μας βρίσκουν σύμφωνους όλους!!

Το Σεπτέμβρη θα κάνει τις ωραιότερες καλοκαιρινές μέρες, γι' αυτό και ανυπομονώ εύχομαι σε σένα και σε όλους να τις γευτούμε πριν αρχίσουν οι φθινοπωρινές ιώσεις..!

Άστρια είπε...

Μια καλημέρα και καλό μήνα! Στη roadartist και στο αγαπημένο της blog!!!

Roadartist είπε...

@ maviakoufetaria : Ο Σεπτέμβριος μας ήρθε με φθινοπωρινές διαθέσεις, ελπίζω και εγώ να μας χαρίσει ωραίες καλοκαιρινές μέρες / βραδιές. Σίγουρα είναι επαληθευμένες, σε ευχαριστώ πολύ. Καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Καλημέρα άστρια, καλό μας μήνα! :))

Thalassenia είπε...

Πόσο μοναδικά μας δείχνεις πάντα τον τόπο μας και πόση ομορφιά έχουμε γύρω μας !!!
Τα λόγια σου μεταξωτό χαλί στις εικόνες :)

Καλώς ήρθες κούκλα μου και καλό μήνα.
Φιλιά θαλασσένια.

Hfaistiwnas είπε...

"Η θάλασσα έχει απίστευτη ψυχοθεραπευτική δύναμη" Δεν το συζητώ, πέταξα στο Ιόνιο άγχος ενός έτους.. :)
Καλό Φθινόπωρο!

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου θαλασσένια. Να είμαστε καλά για να "ταξιδεύουμε" όπως μπορούμε.
Καλώς να τα λέμε και εφέτος!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Τυχερούλη! Χαίρομαι που χάρηκες το Ιόνιο, μπράβο και σε άλλες όμορφες αποδράσεις! Καλό φθινόπωρο Ηφαιστίωνα μας, φιλιά!

Related Posts with Thumbnails