14 Δεκεμβρίου 2012

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη στο Μετρό





Οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) και το Εθνικό Θέατρο προσκαλούν τους επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς σε ένα δρώμενο για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά! Οι συντελεστές της παράστασης «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, θα παρουσιάσουν στους επιβάτες ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 στο σταθμό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» στο χώρο επικύρωσης εισιτηρίων. Πρόκειται για μια ακόμα κοινή δράση από τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και το Εθνικό Θέατρο, που στόχο έχει να δώσει μια εύθυμη νότα στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να φέρει τον πολιτισμό μέσω του θεάτρου πιο κοντά στη ζωή της πόλης.



«Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου», ένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα ελληνικά παιδικά μυθιστορήματα της Άλκης Ζέη, επαναλαμβάνεται για δεύτερη επιτυχημένη χρονιά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά!

Η πορεία ενός εννιάχρονου αγοριού του Πέτρου, γεμάτη θαυμαστές περιπέτειες και οι δυσκολίες, στην Αθήνα της κατοχής αλλά και το θάρρος και η επινοητικότητά του, συναρπάζουν τους μικρούς θεατές, καθώς στη σκηνή ζωντανεύει ένα έργο, που έχει αγαπηθεί όσο λίγα από μικρούς και μεγάλους!



Οι Σταθερές Συγκοινωνίες και το Εθνικό Θέατρο επιφυλάσσουν μια ακόμη έκπληξη για τους επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς. Πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του δρώμενου οι επιβάτες θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (σημείο: έξω από το γραφείο του Υπευθύνου Σταθμού) στην κλήρωση, που θα αναδείξει 20 τυχερούς, οι οποίοι θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Αξίζει να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη παράσταση μικροί και μεγάλοι στο : Εθνικό Θέατρο.

Πηγή

22 σχόλια:

Roadartist είπε...

Μέχρι να βρω το χρόνο και τη διάθεση να σας γράψω για κάποια άλλη θεατρική παράσταση που έχω δει (και είναι αρκετές), αναδημοσιεύω αυτή την κίνηση, πιστεύω πως αξίζει να αναδειχθεί μέσα στην εποχή που ζούμε.
Ειδικά για τα μικρά παιδιά, αν αύριο βρεθείτε στο μετρό του Συντάγματος.

MYSTELIOS είπε...

Πολύ καλή πρόταση !!!
Καλό Σαββατοκύριακο !!!

thalassamov είπε...

Αγαπημένο παιδικό βιβλίο,διαχρονική η ιστορία του.Στην Κύπρο τουλάχιστον το διδασκόμασταν στην Α'Γυμνασίου,και δεν ξέρω αν υπήρχε παιδί που να μην αγάπησε τους μικρούς του ήρωες.
Πολύ καλή κίνηση,εύχομαι να την αγκαλιάσει ο κόσμος.

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ... ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΩ... :) ΙΣΩΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ Κ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ,
Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

Hfaistiwnas είπε...

Δεν το έχω διαβάσει...
Κακώς ε;

Μηθυμναίος είπε...

«ένα δρώμενο για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά»… οπότε έχω πρόσβαση.
Ενδιαφέρον ακούγεται –και πρέπει να είναι– θα το προγραμματίσω.

Καλό βράδυ, Καλλιτέχνιδα!

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : Νομίζω όσοι βρεθούν στο μετρό εκείνη την ώρα θα το χαρούν!

Roadartist είπε...

@ thalassamov : μήπως τελικά στην Κύπρο έχετε καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα από ότι εμείς;... Αναρωτιέμαι! Μπράβο πάντως, σε εμάς δεν εντασσόταν στην διδακτέα ύλη.

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : Να πάτε στο εθνικό οπωσδήποτε :)



@ Hfaistiwnas : Η thalassamov πιο πάνω το διδάκτηκε και στο Γυμνάσιο... (στην Κύπρο)!

Roadartist είπε...

@ Μηθυμναίος : Καλό βράδυ Στράτο και καλό σου σκ!

nikiplos είπε...

πολύ όμορφη ιδέα και πρόταση... θυμάμαι στο Παρίσι, είχαν δωρεάν θέατρα... δεν είχαν σταθερές παραστάσεις (ρεπερτόριο εννοώ). Ο Δήμος διέθετε απλά το χώρο... Οι διάσημοι ηθοποιοί που ήταν σε άλλους θιάσους συνενώνονταν ξεχωριστά τοπικά όπου υπήρχαν αυτοί οι ελεύθεροι χώροι και σχημάτιζαν θιάσους μόνο για τις ελεύθερες παραστάσεις... εξυπακούεται, πως η συμμετοχή ήταν εθελοντική... αυτές οι παραστάσεις δίνονταν δωρεάν για τον κόσμο που δεν είχε χρήματα... είχα παρακολουθήσει κι εγώ κανα δυό φορές και ήταν πραγματικά μοναδική εμπειρία... έχω και φωτογραφίες του θεάτρου απ' έξω...
Λοιπόν, μακάρι να ευοδώσουν τέτοιες ιδέες κι εδώ...

Roadartist είπε...

@ nikiplos : αν έχεις διάθεση και κυρίως αν δε σε βάζω σε κόπο, τότε κάποια στιγμή στείλε μου κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες... Το μόνο που μας έχει μείνει ζωντανό Νικιπλέ μου είναι η τέχνη.

VAD είπε...

Το ειχα διαβάσει μαζί με τα παιδιά μου,οταν ήταν μικρά,μα δε θυμόμουν καθόλου το θεμα του μυθιστορήματος,
περάσαν τόσα χρόνια,γερνάμε πια:((
Σ'ευχαριστω που μου το θύμισες:)

Ρουμπάκης Γιάννης είπε...

Αγαπημένο βιβλίο, ελπίζω να προλάβουμε να δούμε την παράσταση.Όσο για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, είναι πολύ μπροστά από μας. Προσπαθούμε βέβαια να το αντιγράψουμε, δυστυχώς ανεπιτυχώς.Καλές βόλτες.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη κίνηση
Ευχαριστώ που μας ενημέρωσες
Φιλάκια...

Άστρια είπε...

Τελικά, η Τέχνη μπορεί και βρίσκει τρόπους να πλησιάσει τους ανθρώπους, να τους συναντήσει στους δρόμους στους σταθμούς στις αγορές.

Αναρωτιέμαι, όταν επέλεγες το ψευδώνυμό σου πριν τέσσερα χρόνια αν είχες στο μυαλό όλα αυτά που έγιναν και γράφτηκαν εδώ κι αλλού για την τέχνη στους δρόμους:)
(Κι εγώ την έκτασή της σε τόσες μορφές εδώ συνάντησα).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο που κάνεις
σε φιλώ
Καλο Σουκου (κι αυτό εδώ το έμαθα):))

Roadartist είπε...

@ VAD : Tυχερά παιδιά :))) Καλή Κυριακή!!



@ Ρουμπάκης Γιάννης : Μπράβο στην Κύπρο, γιατί άραγε; Κρίμα για εμάς. Τι σπουδαίο και σε άλλη ανάρτηση η thalassomov είχε παρέμβει, σε λογοτεχνικό θέμα, και είχε πάλι γράψει για βιβλία που διδάκτηκε στο Γυμνάσιο τα οποία εμείς δε τα είχαμε στην ύλη. Χρειάζονται τόσες αλλαγές...

Roadartist είπε...

@ Μαρία Έλενα : Nα'σαι καλά!




@ Άστρια : Φίλη μου άστρια, όταν άνοιξα το blog, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έχει τέτοια αποδοχή και να μοιραστώ τόσα πολλά πράγματα μαζί σας. Όσο περνά ο καιρός, σε μια κατάσταση πολέμου, όπως αυτές που ζούμε, σαφώς επηρεάζομαι αρκετά και σίγουρα εδώ, όμως όπως μπορώ συνεχίζω να μοιράζομαι.
Και η αιτία για αυτό, είστε όλοι εσείς. Έχω βρει μοναδικούς ανθρώπους εδώ.
Σε ευχαριστώ, σε φιλώ.

eleni είπε...

Το έχω διαβάσει χρόνια πριν,τότε που το είχα αγοράσει για τα κορίτσια-πάντα διάβαζα και τα δικά τους βιβλία.
Αγαπημένη συγγραφέας η Ζέη.
Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ eleni : Μοναδική συγγραφέας η Άλκη Ζέη...

VAD είπε...

Τυχερός εγω:))

Καλή εβδομάδα...

roadartist είπε...

@ VAD : Σωστό κ αυτό!! :)

Related Posts with Thumbnails