26 Αυγούστου 2012

Εκδηλώσεις στο φως του φεγγαριού



Μια μοναδική βραδιά υπό το φως της πανσελήνου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό την Παρασκευή 31 Αυγούστου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όλης της Ελλάδας. 

Η μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει σταθερά ο θεσμός τα τελευταία χρόνια, οδήγησε φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού να ανοίξει ακόμα περισσότερα μνημεία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 120 από 80 που ήταν πέρυσι. Σε 85 από αυτά θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υπάλληλοι του ΥΠΑΙΘΠΑ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεων Αρχαιοτήτων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων. 

Μπορείτε να διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα 
των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα πατώντας εδώ.

Αθήνα 


Το Νομισματικό Μουσείο επέλεξε να λάβει μέρος σε αυτή την καλοκαιρινή γιορτή με τη μουσική εκδήλωση «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι». Η Αναστασία Μουτσάτσου θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια με τη συνοδεία του Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Οι εκθεσιακοί χώροι του Νομισματικού Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό έως τις 8.30 μ.μ. Οργανωμένες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. 

Στην Αθήνα θα είναι επίσης ανοιχτή η Ρωμαϊκή Αγορά, όπου θα δώσει συναυλία με τραγούδια Ελλήνων συνθετών η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων.

Στο Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1) θα προβληθεί η ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή «Η αγέλαστος πέτρα» στις 8.30 μ.μ. 

Στον Αρχαιολογικό χώρο Σουνίου (εκτός περίφραξης χώρου, περιοχή Τουριστικού Περιπτέρου) θα δοθεί συναυλία με τις Τάνια Τσανακλίδου και Ελένη Τσαλιγοπούλου σε τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου. 

Στο Αμφιαράειο θα γίνει μουσική εκδήλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού. 

Στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας (Μεγάλα Προπύλαια) εκδήλωση με τους Μάρθα Φριτζήλα και Τάκη Φαραζή σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και η Κρήνη Θεαγένους θα είναι ανοικτά για το κοινό.

Θεσσαλονίκη 

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού προσκαλεί σε μια βραδιά με μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Η συναυλία “Ο Ανδρέας Καρακότας και το Plaza Ensemble ερμηνεύουν Μάνο Χατζιδάκι” πραγματοποιείται την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 στις 21.00 στο Αίθριο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Αυγουστιάτικη Πανσέληνος” και “Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της Πόλης”.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανικές διασκευές και τραγούδια από τους κύκλους: “Μεγάλος ερωτικός”, “Ματωμένος γάμος”, “Τα τραγούδια της αμαρτίας”. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Κρήτη 

Οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο κυριαρχούν και φέτος στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης. Στο Νομό Χανίων, στον αρχαιολογικό χώρο Απτέρας θα γίνει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Νότες Μουσών και Σειρήνων» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων. Επίσης στο Ηράκλειο, ο διάσημος αρχαιολογικός χώρος της Kνωσού θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 21.30 το βράδυ έως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα. 
Μουσική εκδήλωση στο μινωικό ανάκτορο Μαλίων διοργανώνει ο δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Τη βραδιά της 31ης Αυγούστου, από τις 21.30, στον αρχαιολογικό χώρο του μινωικού ανακτόρου θα ακουστούν μελωδίες της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη με τίτλο BLUE MOON – Το δεύτερο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα 

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ξεχωρίζουν η εκδήλωση που ετοίμασε το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας με τίτλο «Οι ποιητές μας κάτω απ' την πανσέληνο του Αυγούστου» στο παλαιό φρούριο Κέρκυρας. Η συναυλία της Μαρίζας Κωχ στο Ακρωτήρι Σαντορίνης. «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου που θα ακουστεί σε νησιά του Νότιου Αιγαίου (Αμοργός, Ανδρος, Κέα, Μήλος, Σαντορίνη Μύκονος, Σάμος κ.ά.). 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ευχαριστεί όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΠΑ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεων Αρχαιοτήτων, οι οποίοι, στο όνομα της καλής συνεργασίας που έχει εγκαινιαστεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων. 

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα εδώ.

Πηγή : Έρρωσο

12 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

Like! -αν και δεν θα είμαι Αθήνα...

Ευρύνοος είπε...

θα με βρείς στο Σούνιο αυτή την βραδιά :)

καλησπέρα !

MYSTELIOS είπε...

Σίγουρα θα είναι μια υπέροχη βραδιά !!!
Φέτος ο Αύγουστος φάνηκε πολύ γενναιόδωρος αφού θα μας χαρίσει ακόμη μια πανσέληνο , θα πρέπει να την χαρούμε και να την απολαύσουμε δεόντος !!!
Ευχαριστούμε πολύ για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση !!!
Καλή Κυριακή και καλή συνέχεια !!!

Ανώνυμος είπε...

Σ΄ευχαριστούμε πολύ Αρτιστάκι !
Καλό ξημέρωμα και καλή Κυριακή σε όλους !!!
Ευγενία

VAD είπε...

θα αρκεστουμε σε μια ακομα επισκεψη στο Δίον(το τακτικο ετήσιο προσκυνημα ήδη το εχουμε πραγματοποιήσει)μια και ειναι στη γειτονιά μας....
http://apouro.blogspot.gr/2012/06/blog-post_25.html

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Φεύγεις ταξιδάκι; Δες μήπως υπάρχει κάποια εκδήλωση στην περιοχή που πηγαίνεις!

Roadartist είπε...

@ Ευρύνοος : νομίζω ότι και εγώ προς τα εκεί θα πάω :)

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : Μου αρέσει πολύ η ματιά με την οποία είδες την ανάρτηση...για τις δυο πανσελήνους εννοώ :) Καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ Ανώνυμος : Καλή Κυριακή κ σε σένα Ευγενία, να είμαστε καλά :)

Roadartist είπε...

@ VAD : Ποτέ δεν αρκεί μόνο μια προσκύνηση στο Δίον! Να περάστε όμορφα!! Αν έχετε τέτοια γειτονιά, εννοείται να τη χαιρόσαστε :)

Hfaistiwnas είπε...

Καλά να περάσετε όσοι πάτε!

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ Κ ΑΥΤΑ.

Related Posts with Thumbnails