25 Αυγούστου 2012

Ιωνικές Γιορτές 2012, του Δήμου Νέας Σμύρνης



Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές 2012, ένα πολιτιστικό θεσμό που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια και πραγματοποιείται στο Άλσος Νέας Σμύρνης.  πολιτισμός φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και μας εμβολιάζει με αντισώματα για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε".


Στις Ιωνικές Γιορτές 2012, θα φιλοξενηθούν όλες οι μορφές τέχνης: θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά και βέβαια οι εκδηλώσεις της επετείου της μνήμης των 90 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης (ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, συναυλίες, εκθέσεις).

Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, ενώ στις "μεγάλες" παραστάσεις θα υπάρχει συμβολικά είσοδος 5 ή 10 ευρώ. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του δήμου.




Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέατρο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μεταξύ άλλων: τους «Ιππής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ρόλο του Αλλαντοπώλη και τον Γιάννη Ζουγανέλη στο ρόλο του Παφλαγόνα (7/09), τη μουσικοθεατρική παράσταση- αφιέρωμα στα 90 χρόνια που πέρασαν από την κατστροφή της Σμύρνης, με τίτλο «90 χρόνια πέρασαν από τότε», με τους Πασχάλη Τόνιο, Γρηγόρη Βαλτινό και την Ελένη Πέττα (8/09), την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάϊνα, Ιωάννα Παππά και Mηνά Χατζησάββα (9/09), τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τους Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Κώστα Κόκλα (13/09), το «Δον Ζουάν- Η Επιστροφή» σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη (14/09), «Το μεγάλο μας Τσίρκο» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με τους Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια και Μαρίνα Ασλάνογλου (16/09) κ.ά.


Στο μουσικό κομμάτι των Ιωνικών Γιορτών θα πραγματοποιηθούν μουσικά αφιερώματα: για τα «30 Χρόνια Χωρίς το Μάνο Λοΐζο» (3/09) αλλά και για τα «90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης» με τους Δημήτρη Μπάση και Τζίνα Φωτεινοπούλου (11/09), καθώς και συναυλίες κλασσικής και jazz μουσικής, με τη Νεανική-Παιδική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, και το Κουαρτέτο Jazz του Μάνου Αθανασιάδη (10/09). Ενώ με τις μουσικές τους φιλοδοξούν να ψυχαγωγήσουν το νεανικό κοινό ο Μιθριδάτης και η dj Vanilla (1/09) και οι Πάνος Μουζουράκης και Απόστολος Βαλαρούτσος (15/09)



Τέλος, οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν επί σκηνής έργα αγαπημένων τους συγγραφέων, όπως την απολαυστική μουσική περιπέτεια του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Τζιμ και το Τζιτζίκι» από τον θίασο 81 (31/8) και τους «Άθλους του Ηρακλή» της Κάρμεν Ρουγγέρη (12/09).

Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.
Όπου υπάρχει εισιτήριο θα κοστίζει συμβολικά 5 ή 10 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ 210.9310408

7 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλό ΣΚ! :)

theatre είπε...

Πολυ φθηνο εισητηριο, σε εξαιρετικες παραστασεις, ενα φεστιβαλ που δεν ειχε ακουστει αρκετα τα προηγουμενα χρονια. Θα παμε σιγουρα εκει σε καποια θεατρικη παρασταση, σε ευχαριστουμε.

Ερατώ είπε...

Πολύ όμορφα!
Να έχουμε να πηγαίνουμε κάπου το Σεπτέμβριο!
Καλημέρα!

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΟΝΤΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!

MYSTELIOS είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την επισκέψη και τις πληροφορίες , καλό Σαββατοκύριακο και καλή συνέχεια !!!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : επίσης :)



@ theatre : τα προσμένω κάποια συγκεκριμένα φεστιβάλ.



@ Ερατώ : Συμφωνώ! Ένας λόγος που μπορώ να υποδεχτώ πιο 'εύκολα' το φθινόπωρο είναι οι παραστάσεις, συναυλίες, όλα τα πολιτιστικά που ξεκινούν κάθε χρόνο, καιρός να ξαναβρεθούμε στους δρόμους κ στις πλατείες :)



@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : όντως πολύ οικονομικές.




@ ART-TRAVELLER : να είσαι πάντα καλά ταξιδευτή της τέχνης :)

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! καλημέρα Ρόουντ ;-)))

Related Posts with Thumbnails