7 Ιουλίου 2012

αόρατο στα μάτια

Χάζευα την πανσέληνο του Ιουλίου. 
Περίεργο το φετινό καλοκαίρι. Πέρσι υπήρχε ελπίδα...
Εφέτος τα ψέματα μπορεί να συνεχίζονται, μα οι καταστάσεις έχουν αλλάξει ριζικά.
Πόσοι μπορούν να αντέξουν την αλήθεια; Πόσοι ξέρουν τι θέλουν;
Βουτάς στη θάλασσα και αμέσως αισθάνεσαι σαν να αλλάζεις διάσταση.
Σαν να περνάς σε ένα άλλο απρόσιτο σύμπαν, γεμάτο με μυστήριο, ανεξερεύνητο, μοναδικά ανέγγιχτο. Είναι σαν να φεύγεις από αυτό τον κόσμο. Της ύλης, του χρέους, των άνευ ουσίας καταστάσεων, όλα αυτά δεν έχουν υπόσταση εκεί... 


Είναι μαγικός ο βυθός. Θες απλά μόνο να τον χαζεύεις. 
Κάθε μια βουτιά και μια είσοδος σε έναν άλλο κόσμο. Κοιτάς τριγύρω... μέσα στο γαλάζιο του θαλασσινού νερού, βλέπεις κοχύλια, φύκια, βότσαλα, αχινούς... πιάνεις κάποια και τα βγάζεις έξω στην ακτή σαν τα πιο πολύτιμα λάφυρα...

Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Ότι ο αχινός ακανθώδης και τόσο επιθετικός εξωτερικά, κρύβει  ένα μικρό θαύμα μέσα του. Κάθομαι και τον παρατηρώ. Μέχρι και αυτό το μικρό 'δημιούργημα', μπορεί να με εκπλήσσει. Πόσοι μας εντυπωσιάζουν με εξωτερικά χαρακτηριστικά και τελικά αποδεικνύονται κενοί; Πόσοι αντίθετα κρύβουν διαμάντια μέσα τους; Πόσο μπορεί να εξαπατήσει η εικόνα.
Θυμήθηκα ξαφνικά τον Μικρό Πρίγκιπα, "Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια"...

Αν σε ενδιαφέρει το ουσιώδες, ψάξτο. 
Αν μπορέσεις, σταθείς τυχερός και ικανός για να το βρεις, μην αφήσεις να φύγει από τη ζωή σου. 
Αξίζει κάθε θυσία σου, σεβασμό, υπομονή και θα χαρίζει απλόχερα πληρότητα, ολοκλήρωση, ομορφιά, ανάσες...



39 σχόλια:

lena_zip είπε...

Ακριβώς με τις ίδιες σκέψεις κι εγώ, και χαίρομαι που το συνέδεσες με τον μικρό πρίγκιπα!
Τα λόγια σου με εκφράζουν απόλυτα σήμερα!
Καλές βουτιές... έκανα κι εγώ!

city addict είπε...

Μa poso yperoxi h moysikh apo to programmataki apo dipla!!!

Anoija ti mousiki me to vals na akoygetai kai htan san na akoyw ton ixo twn kymatwn..tairiazei apoluta me to post soy. Kalo ximerwma!!!

eirini είπε...

Αχ...και πόσοι βλέπουν το περιτύλιγμα και όχι την ουσία! Και πόσοι απορρίπτουν μία πανέμορφη ουσία λόγω του άσχημου περιτυλίγματος! Και όταν γίνεται αυτό καταλήγουμε να αντικρύζουμε το κενό...
Διάβαζα αυτά που έγραφες για τον βυθό και σκέφτηκα ότι εγώ εκεί ακριβώς θα ήθελα να ζω αυτή την στιγμή... είναι σίγουρα ένας πολύ πιο όμορφος κόσμος!
Σε φιλώ!!!!

iLiAs είπε...

οτι μας κανει να χαμογελαμε, οτι αξιζει...να μενει διπλα μας συνεχεια..να γινομαστε, ενα, μαζι του!! :)

καλο σαβ/κο Αρτιστα!! :)

leonidas είπε...

Ομορφιά.... παντού γύρω... για όσους μπορούν να την δουν... αρκεί να έχουν και λίγη μέσα τους...

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Την καλημέρα μου από την Κρήτη.

Roadartist είπε...

@ lena_zip : Έρχεται κάποια στιγμή που κάνεις θες δε θες τέτοιες σκέψεις και καταλαβαίνεις τι αξίζει και τι όχι.
Που αξίζει να δώσεις ευκαιρίες και που όχι. Μεγάλη συζήτηση αυτή, χαίρομαι που συμφωνείς. Ελπίζω να τις χάρηκες, καλά να περάσεις αυτή την εβδομάδα, να χαρείς τις διακοπές !! :)

Roadartist είπε...

@ city addict : πολύ αγαπημένη!

Roadartist είπε...

@ eirini : παρομοίως. Εκεί μακρυά από όλα, που δεν μοιάζουν απλά μα είναι πάρα πολύ μίζερα εδώ και τρελαμένα. Όσο πιο μακρυά γίνεται ειρήνη! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ iLiAs : προσυπογράφω, μακρυά κρατάμε τους κακούς και όσους δε θέλουν τη χαρά μας, καλημέρα!!

Roadartist είπε...

@ leonidas : πολύ όμορφη σκέψη, σε ευχαριστώ για τη θετικότητα που μόλις άφησες...

Roadartist είπε...

@ ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ : τυχερέ Κρητικέ, να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι, καλημέρα!

Hfaistiwnas είπε...

Το ουσιώδες, τι ωραία που τα γράφεις.. θάλασσα μαγεία.. :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : να είσαι καλά φίλε ηφαιστίωνα, αυθόρμητες φιλοσοφικές σκέψεις εξαιτίας ενός αχινού lol, είναι μεγάλη μαγεία :)

Ανώνυμος είπε...

Τα καλά πράγματα είναι σαν τ' αστέρια.
Δεν τα βλέπεις πάντα, αλλά υπάρχουν...

Μια τρυφερή μουσική ανάγνωση:

http://youtu.be/TbFK2Ds2Rb4


κ.κ.

fish eye είπε...

πολυ ομορφη αναρτηση εκτος της πρωτης παραγραφου.. δε θελω γκρινια δε θελω γκρινια..

ναι;

φιλια!

Roadartist είπε...

@ k.k. : Πάρα πολύ όμορφη μελωδία, ήδη παίζει στο pc :) και υπέροχη φράση! Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο! Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ ❤ : ναι :)πίστεψε με το προσπαθώ πάρα πολύ... Προσπαθώ, σόρυ μα οι σκέψεις τρέχουν παράλληλα με τα συναισθήματα... Λογική vs καρδιά... Θα προσπαθήσω στο υπόσχομαι, φιλιά πολλά!

Άρης Άλμπης είπε...

Ορεσίβιος ων, αρκούμαι στην τηλεοπτική εκδοχή τών θαυμαστών θαλασσίων βυθών. Απολαμβάνω όμως καθαρά (900 και πλέον μέτρα ψηλότερα απ’ τη θάλασσα) τον αντίποδα των βυθών, τον έναστρο ουρανό. Τη ζωντάνια που «είδαν» εκεί πάνω αυτοί οι απίθανοι πρόγονοι. Τον Ωρίωνα, την Καλλιστώ μέσα στην Άρκτο, την Κασσιόπη και τι και τι.
Και στο φως του ήλιου, τις ζωγραφιές σε μια ασήμαντη πέτρα ή σ’ ένα φυλλαράκι σφενταμιού (όσοι έχουν μάτια βέβαια να τα δουν).
Αυτά δεν θα μας τα πάρει κανείς. Γι αυτά δεν υπάρχουν …αγοραστές.

Roadartist είπε...

@ Άρης Άλμπης : σίγουρα έχουν τη δική τους μαγεία τα βουνά. Αληθεύει άραγε ότι σε αυτά κατοικούν οι νεράιδες; :)
Αλλά η θάλασσα έχει κάτι που σε εξαγιάζει. Ο ουρανός, ο βυθός, ο ορίζοντας, η ανατολή, η δύση, τα ποτάμια, τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν πουλιούνται και δεν εξαγοράζονται.

koulpa είπε...

xaxa θα μπορούσα να έχω βγάλει λέπια και μεμβράνες ανάμεσα στα δάκτυλα.. 8 μηνών με βούτηξαν.. ιούνιο του 65 στην καστέλα.. και δεν ήθελα να βγώ.. για 47 χρόνια ακόμα.. :) :)
αισθάνόμαι ότι το ενδιαφέρον της ζωής βρίσκεται στη θάλασσα και στο βουνό.. οι εύφορες κυλάδες.. παράγουν τεμπέλιδες.. ίσως να έπρεπε να μένουμε εκεί μόνο από υποχρέωση.. για μικρό χρονικό διάστημα.. η ζωή είναι ωραία.. και δεν αγοράζεται τελικά η χαρά.. τα μωράκια χαίρονται με την ανακάληψή της.. μέχρι να τα βάλουμε σε φόρμες και προαποφασισμένους τρόπους χαράς.. :) :)
κι εγώ χαίρομαι σε κάθε ποστ σου.. τελικά αυτό είναι πολιτισμός.. :) :)
καλησπέρα roadartistaki μου :) :)

koulpa είπε...

χαχα κάποια αβλεψία δε μου επέτρεψε να διαβάσω τα 2 παραπάνω σημαντικά σχόλια.. αλλά σχολίασα περίπου σαν να απαντώ και σε αυτά.. η αγαπημένη μου γιαγιά.. ορεσίβια ούσα.. δεν πίστηκε στα 96 χρόνια της ζωής της ότι η θάλασσα είναι αλμυρή.. συμβιβάστικε με μια ζωή σε οροπέδιο.. μα οι μνήμες της οι σημαντικές.. ήταν όλες σε κορφές πλαγιές και ποτάμια.. :) :)
καλή εβδομάδαααα :) :)

Crazy Tourists είπε...

Τι να σχολιάσει κανείς σε αυτή την ανάρτηση;
Τα είπες όλα σε μερικές γραμμές...

Τρελοτουρίστρια

Roadartist είπε...

@ koulpa : Βρε κουλπάκι τι όμορφο σχόλιο είναι αυτό πάλι; "η ζωή είναι ωραία.. και δεν αγοράζεται τελικά η χαρά.. τα μωράκια χαίρονται με την ανακάληψή της.. μέχρι να τα βάλουμε σε φόρμες και προαποφασισμένους τρόπους χαράς.. :) :)
κι εγώ χαίρομαι σε κάθε ποστ σου.. τελικά αυτό είναι πολιτισμός.."

Μα πόσο σε ευχαριστώ!
Να έχεις ένα όμορφο υπόλοιπο καλοκαιριού, κοντά στη θάλασσα που τόσο αγαπάς :)

Roadartist είπε...

@ koulpa : Υπέροχη και η γιαγιά. Και τα βουνά γεμάτα θαύματα και αιώνια μυστικά είναι... Η αλήθεια είναι πως η ζωή στις πόλεις πλέον γίνεται αβίωτη... Μάλλον πρέπει να πάρουμε τα βουνά και εμείς :) καλησπέρα!!

nikiplos είπε...

Ένα από τα "σπορ" που μου αρέσει να κάνω τα καλοκαίρια, είναι να εξερευνώ με μάσκα και στοιχειώδη εξοπλισμό, στην ουσία να χαζεύω απλά το βυθό... πρόσφατα έμαθα ότι έχει και όνομα αυτό το πράγμα, λέγεται snorkelling. Δεν ξέρω περί ονομάτων, εμένα όμως μου δίνει όμορφες εικόνες τις οποίες ανακαλώ το βράδυ όταν κλείνω τα μάτια... ηρεμία, γαλήνη, ισορροπία... με ελπίδες ή όχι, αναγκαστικά θα διαβούμε από δύσκολες γεμάτες φωτιά καταστάσεις... που θα κάψουν τα ψεύτικα και θα σφυρηλατήσουν τα γνήσια... δεν ξέρω πόσοι θα μείνουμε όρθιοι... πάντως μόνο η ουσία θα μείνει... και αυτή της καρδιάς είναι δοτική αν μη τι άλλο...
φιλιά

Roadartist είπε...

@ Crazy Tourists : χαίρομαι που ταυτίστηκες και σου άρεσε. Σε ευχαριστώ πολύ, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού :) με αλήθεια και θάλασσα!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Και εγώ μονάχα για να τον χαζεύω, να φεύγω από τον χρονοχώρο που έχουμε στη στεριά και να μπαίνω σε μια άλλη όμως παράλληλη διάσταση. Όλα "μικραίνουν" εκεί και παράλληλα κάποια περιέργως μεγενθύνονται. Όπως ένα κοχύλι που σου φαίνεται μεγάλο, βουτάς το πιάνεις και όταν το φέρνεις στην επιφάνεια βλέπεις πως τελικά ήταν τόσο μικρό :)
Αλλάζουν τα πάντα εκεί.

Δεν γνώριζα την ονομασία του, σε ευχαριστώ για τη γνώση που μου χάρισες. :) Προσυπογράφω με λίγο φόβο μα δυστυχώς πλήρη επίγνωση το τέλος του σχολίου σου για το τις "δύσκολες γεμάτες φωτιά καταστάσεις... που θα κάψουν τα ψεύτικα και θα σφυρηλατήσουν τα γνήσια..." Ούτε εγώ ξέρω αλήθεια πόσοι θα μείνουμε όρθιοι, εύχομαι να έχουμε δίπλα μας κάποιον. Καλό μεσημέρι :)

Eva Psarrou είπε...

Θέλει κόπο η αναζήτηση της ουσίας, θέλει δουλειά.. κι εμείς, πού καιρός για δύσκολα...
Να περάσεις καλά, να γεμίσεις μπαταρίες και να χαρείς τις ομορφιές που υπάρχουν απλόχερα γύρω μας αλλά περπατούμε πολύ σκυφτά για να τις δούμε...
Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ Eva Psarrou : και που καιρός, που διάθεση τώρα για τα αληθινά και τα ουσιώδη, σωστά; Που καιρός για δύσκολα. Έτσι πάει Εύα μου. σε ευχαριστώ, και εσύ να χαρείς το υπόλοιπο του καλοκαιριού, καλημέρα, φιλιά πολλά :)

PiciFriki είπε...

καλά να περνάς!

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΣΟΥ.............

treno fantasma είπε...

Kali fugi, na prosexeis
tha mas leipheis, mi leipheis poli.

Roadartist είπε...

@ PiciFriki

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ

@ treno fantasma :


σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Καλό καλοκαίρι, τα λέμε σύντομα :) φιλιά!

Άστρια είπε...

Δεν μπορούσα να μην μπω (αν και καθυστερημένα:) εδώ στο "αόρατο στα μάτια" δηλαδή εκεί που βλέπει κανείς με τα μάτια της ψυχής..
Όμορφα να βλέπεις έτσι πάντα τα πράγματα, αυτά που φαίνονται και αυτά που δεν φαίνονται !:)
Η πρώτη φωτογραφία καταπληκτική!

*Κι αυτά τα υπέροχα σχέδια στο κουφάρι του αχινού πολλές φορές τα κοίταζα με θαυμασμό:)

Roadartist είπε...

@ Άστρια : όμορφο είναι σίγουρα, για όσους ακόμη μπορούν να το κάνουν και το κάνουν! Τσέκαρε το εμαιλ σου, φιλιά πολλά, τα λέμε ξανά σύντομα :)

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφα! λόγια και εικόνες!!!

Δεν ξέρω τι άλλο να πω!

Καλά να περνάς ότι κι αν κάνεις! :)

MYSTELIOS είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τόσο καλό και ευγενικό σου σχόλιο , πραγματικά με γεμίζεις χαρά και ικανοποίηση για αυτό που κάνω . Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να έχεις φίλους που να σε στηρίζουν και να σου δίνουν δύναμη για την συνέχεια !!!
Εύχομαι να περάσεις και εσύ καλά στις καλοκαιρινές διακοπές !!!

Roadartist είπε...

@ ΝέΜεΣις : σε ευχαριστώ πολύ :)



@ ART-TRAVELLER : να είσαι πάντα καλά και εγώ σε ευχαριστώ!




@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : καλό καλοκαίριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι φιλιά!

Related Posts with Thumbnails