9 Φεβρουαρίου 2012

επιλεκτική γενοκτονία


Επιλεκτική γενοκτονία, ειδικά προσαρμοσμένη στους φτωχούς, 
στους αδύναμους, στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους, 
στην κατώτατη και στη μεσαία τάξη.


Αν και απέτυχαν όλα τα 'μέτρα' ως τώρα, συνεχίζουν μέχρι την τελική 
ισοπέδωση των γονιών, των παππούδων, των επόμενων γενεών.


Οι πολιτικοί δε μπορούν να εκπλήξουν ούτε τους εαυτούς τους. 
Κάπως έτσι η βία μεταφέρεται στην καθημερινότητα σου.
Κάπου εδώ τελειώνουν και τα λόγια.

35 σχόλια:

{Marianna} είπε...

Μίλα τώρα που μπορείς, γιατί από αύριο θα τρώμε... ACTA... :/
Καλημέρες...

ΔΙΟΝΥΣΗΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ, ΑΛΗΤΕΣ...

treno fantasma είπε...

Katargeite i koinwniki estia, ...kathe "koinwniko" tha katargithei.

kovo voltes... είπε...

Και τη συνενοχή των πολιτών θα πρόσθετα μέσα απο τη σιωπή τους.Η ασφυξία αποτελεί πλέον αυτονόητο (??)...

thalassamov είπε...

αν σκίζεις συνέχεια κομμάτια από τη βάση,και δεν αγγίζεις καθόλου την κορφή,κάποια στιγμή θα πέσει η πυραμίδα,δεν γίνεται αλλιώς.
Δεν το καταλαβαίνουν,δεν το καταλαβαίνουν.
Μια μετάφραση υπάρχει μόνο: "Δεν τους ενδιαφέρει."

so simple είπε...

http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/02/06/the-greek-vise/?src=tp

Ανώνυμος είπε...

Σώσιμο με κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και των φοροαπαλλαγών!
http://urlmin.com/bnk

Ακόμη λένε πως δεν έχουμε χρεοκοπήσει.
Ο Saramago είχε δίκιο με τον όρο 'γενοκτονία', ΑΛΛΑ το 'επιλεκτική' το ζούμε εδώ πρώτη φορά και το καταλαβαίνουμε πλέον όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΤΣΙ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ.
ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ.

ROADARTIST ΜΟΝΟ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ :(

o.b. είπε...

Αν στο πρώτο μνημόνιο αιφνιδιαστήκαμε και μασήσαμε μπροστά στο δίλημμα "τα μέτρα ή καταστροφή", στο δεύτερο το δίλημμα αντιστρέφεται: καταστροφή θα είναι η υπογραφή του, δρόμος χωρίς γυρισμό θα είναι η υπογραφή του, τελειωτική κατεδάφιση θα είναι η υπογραφή του.

Παλιά στα εργοτάξια των δρόμων υπήρχαν ταμπέλες που έγραφαν: "Η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, αλλά η βελτίωση της ζωής μας μόνιμη". Το αντίστροφο συμβαίνει με τους όρους που συνοδεύουν κάθε δόση: η ταμειακή ανακούφιση είναι προσωρινή και η διάλυση της κοινωνίας μόνιμη.



Δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο, δεν υπάρχει πιο δραματικό σενάριο από την επιβολή των όρων του νέου μνημονίου. Οσοδήποτε δραματικές κι αν θα είναι οι συνέπειες της άρνησής του, οφείλουμε να μην αυτοκτονήσουμε σαν κοινωνία, οφείλουμε να πούμε και στην εξωτερική και την εσωτερική τρόικα πως εδώ είναι δημοκρατία και όχι πειραματικός σωλήνας, πως εδώ ζούνε άνθρωποι και όχι ζώα, πως εδώ είναι ανεξάρτητο κράτος που πριν απ' όλα και πρώτα απ' όλα οφείλει να διασφαλίσει την μη εξαθλίωση των πολιτών του, την μη κατάρρευση των δομών του, την μη αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού του.
Οφείλουμε να το πούμε εκατομμύρια πλέον άνθρωποι στους δρόμους. Ούτε δεκάδες ούτε εκατοντάδες χιλιάδες. Εκατομμύρια.
Όχι στην ταξικότατη πολιτική των εγκληματιών ειρήνης, όχι στην κατάργηση του εργατικού δικαίου, όχι στην αναίρεση του νομικού πολιτισμού που συνιστά την Ευρώπη, όχι στην μετατροπή της Ευρώπης σε τρίτο κόσμο.
Η Ιστορία δεν γράφεται ερήμην μας, η Ιστορία γράφεται από εμάς τους ίδιους.
Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα θα ξαναβρεθούμε σε τρεις μήνες εκβιαζόμενοι ξανά, ένα επίπεδο εκβιαστικών μέτρων πιο κάτω, ένα επίπεδο διάλυσης πιο κάτω. Και πάει λέγοντας, μέχρι πια να μην απομείνει τίποτα. Ας σώσουμε ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί. Το οφείλουμε. Και το μπορούμε. Μπορούμε να γίνουμε παράδειγμα για τους λαούς που θα έρθουν αύριο στη θέση μας, μπορούμε να γίνουμε ανάχωμα στους ευρύτερους ταξικούς σχεδιασμούς, μπορούμε να δείξουμε ότι το πείραμα ως εδώ μπορούσε να πάει. Από εδώ και πέρα το πειραματοζώο ή αντιδρά ή πεθαίνει αργά και βασανιστικά από το φάρμακό του.

http://old-boy.blogspot.com/2012/02/blog-post_09.html

mahler76 είπε...

kai αρχίζουν ελπίζω οι πράξεις.

Μαριάνθη είπε...

Καθολική ... θα έλεγα!
Καλό σου απόγευμα.

ELvA είπε...

Ας...επιλεξουμε, τοτε,φιλη Road, οσοι απο εμας θιγονται, (γιατι δεν θιγονται ΟΛΟΙ,μονο τα χαμηλοτερα στρωματα ), να στειλουμε στα αζητητα την ταξη των ξεπουλημενων πολιτικων!
Καποια θεματα δεν χρειαζονται πολυ σκεψη. Μονο αποφασεις,ετσι δεν ειναι;

Άστρια είπε...

Πόσο δίκηο έχεις!
Και πόσο αληθινά, μόνο το μαύρο εδώ ταιριάζει!

Ούτε μια μικρή τελίτσα γκρίζο δεν χωράει, δεν μιλάμε καθόλου για χρώμα κάποιας χαράς, ούτε βέβαια για το άσπρο, το αγνό το καθαρό.
Μαύρο το χρώμα που μας πετάνε και μας περικυκλώνει ασφυκτικά, αλοίμονο ακόμα και πάνω στα καθαρά λαμπερά ρούχα των παιδιών.

Ευτυχώς τα χρώματα βασιλεύουν βαθιά ακόμα μέσα στην ψυχή μας πολύτιμα φυλαχτά, όσο κι αν προσπαθούν να μας τα εξαφανίσουν.

φιλιά πολλά (πολύχρωμα)

Thalassenia είπε...

Σου κόβεται η μιλιά από τα αίσχη που κάνουν και ετοιμάζονται να ζητήσουν ψήφο.
Έφαγαν του σκασμού μας πίνουν και το αίμα.

Margo είπε...

Όταν τους ακούω να τσακώνονται ποιος "κόπιασε" πιο πολύ μου έρχεται αναγούλα....

θα σταθώ στο σχόλιο ανάρτηση του old boy.. η Ιστορία γράφεται από εμάς τους ίδιους.. ας μην λιγοψυχήσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδια μας φταίνε σώνει και καλά οι πολιτικοί;
Οταν άνοιξε η πόρτα της παγκοσμιοποίησης εμείς κάναμε αντιρατσιστικές συναυλίες για να επιβραβεύσουμε την αθλιότητα αντί να προστατεύσουμε το σπίτι μας.
Αντί να ρίχνουμε μια ζωή κατάρες στους άλλους που μας φταινε πάντα, ας αναλογιστούμε...μήπως τελικά αυτό μας αξίζει;
Αυτοί οι πολιτικοί που βρίσκονται πάνω και κάτω μόνοι τους ηρθαν;
Μήπως ειχαμε βολευτεί μια χαρά με τα 700 ευρώ που και αυτα ακόμα δεν τα αξίζαμε και το ξέραμε γιαυτο κάναμε την πάπια;
Οπως και νάχει η αθλιότητα συνεχίζεται με τους αγρότες να κάνουν τα χωράφια τους σαν σεληνιακά τοπία (εδω οι οικολόγοι που ειναι?) με τα ηλιακά πάνελ και να μπεκροπίνουν στούς καφενέδες,με τους τοκογλύφους να εχουν βρεί τον παράδεισο τους και να μη τους ενοχλεί κανείς, με τα παιδιά μας που αντί να τα σπρωχνουμε προς την παιδεία τά αφήνουμε ερμαια στα greeklish και στις πόζες αλλα πορνοστερ στο facebook; Ξέχασα εδω να τονίσω για τους ηρωικούς μαχητές του fb που προτρέπουν για αντίσταση και πόλεμο κατά της εξουσίας με βαρύγδουπες πατριωτικές εκφράσεις αλλά arabia.Ξέρεις ποιό ειναι το κακό Roadartist; Είναι οτι κάποιοι εχουν θυμώσει πολύ πάρα πολύ όχι όμως με τους πολιτικούς αλλά με αυτούς που πραγαματικά δημιούργησαν αυτη τη κατάσταση και ενω υποφέρουν απο μέσα τους λένε...μακάρι να κρατήσει ακόμα λίγο μπάς και ξεβρωμίσει απο κηφήνες αυτός ο τόπος.
Την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα

με σχολια σαν το παραπανω, οπου ενας ανθρωπος αθωωνει για τα παντα τους πολιτικους και φορτωνει τις ευθυνες (για παιδεια, αγροτικη πολιτικη κλπ) στο συνολο της κοινωνιας, συνειδητοποιεις πως ο Εμφυλιος για ακομη μια φορα θα ειναι το αποτελεσμα.
Αυτος ειναι ο Ελληνας αποποιειται τις ευθυνες του κοιτωντας το διπλανο του με φθονο, με μισος. Ξεχναει την αξια της πολιτικης, την αξια της ηγεσιας. Ετσι λειτουργουν οι οργανωμενες ομως κοινωνιες. Με ηγεσιες.
Πεθανε στην πεινα γριουλα, μεινε ανεργος νεε, μεινε διχως ασφαλεια -αν και την πληρωνες χρονια- γιατι στην εκλεψαν και την επαιξαν στο χρηματιστηριο!
Για αυτο οι πολιτικοι τον εχουν κατακλεψει, για αυτο
μεχρι και τωρα τον προδιδουν.
Ας ξυπνησουμε μηπως αλλαξει το πολιτικο συστημα καποτε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κατάλαβες,οτι αθωώνω τους πολιτικούς και μου φταίνε οι γιαγιάδες;

treno fantasma είπε...

@ Τhalassokrator : Kala re file poios apofasizei, poios ypografei mnimonia, poios mas pige sto DNT, poios exei tin euthuni gia tin apotixia tou prwtou mnimoniou, kai gia tin ypografi enos 2oy pou xeroume pws hdh tha apotixei?

Poios odigei to kosmo ston gkremo? Exoume mia kivernisi pou den einai eklegmeni nomima, me auta akrivws ta metra thanatonoun ton lao.

Tin eukairia ti dinoun sto lao oi politikoi me tis apofaseis tous kai auti ti fora Thalassokrator prepei na apofasisoun, afou omws diabasoun to mnimonio (to prwto kapoioi oute to diabasane)
kai gnwrizontas pws ousiastika me auto skotonoun to aurio autis tis xwras. Skephou tis duo praxeis kai tha katalabeis tis euthunes tou politikou sistimatos kai poso desmios einai o politis.

Diabase to mnimonio an to ekanes. Kai episis enimerwsou kai gia tis epiptwseis tou.

Teleutaia eukairia : http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=12532

mahler76 είπε...

παίδες μάλλον δεν πήρατε πρέφα τι σας είπε ο Τhalassokrator. Μίλησε για την συλλογική ευθύνη μας ως κοινωνία μέρος την οποίας και σάρκα εκ της σαρκός της είναι οι πολιτικοί μας. Όλοι ξέρουμε πως ΣΕ ΕΝΑΝ βαθμό το μαζί τα φάγαμε ήταν αληθινό για αυτό και στραβώσαμε τόσο πολύ.

Και αλήθεια ρε μάγκες αν για όλα φταίνε αποκλειστικά οι πολιτικοί τι πρέπει να πούμε για αυτούς που συνεχίζουν ακόμα να δίνουν ένα 30% στον Σαμαρά και θα δώσουν άλλο τόσο στο ΠΑΣΟΚ όταν θα έρθει η ώρα???

mahler76 είπε...

από εκεί και πέρα νομίζω δεν έχει νόημα τόσο πολύ να αναμοχλεύουμε μοιρολατρικά το παρελθόν προσπαθώντας να καταλογίσουμε ευθύνες οι μέν στους δέ, αλλά να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα και πως θα αντιδράσουμε, επιβιώσουμε όπως θέλετε πείτε τό.

treno fantasma είπε...

@ mahler76 : Diladi, ayto katalabes apo to sxolio mou?? Ennoeitai pws yparxei euthini apo osous phifizan, apo osous adiaforousan, gia auto to logo exoume omws tetoious politikous, pou apodeikniontai anaxiopoiopistoi, den tous noiazei KATHOLOU o dromos pou tha travixei i xwra, den tous NOIAZEI KATHOLOU to mellon sou, oute to aurio.
Mono i karekla tous. Omws exoune ti dinami twn apofasewn sta dika tous xeria.

Ok eftaxan osoi tous phifizan, dekto!

Proswpika eimai apagoiteumenos apo ton kosmo kai apo tous politikous.
Eipa, h dinami brisketai se autous pou twra tha phifisoun, kai auti ti fora to "nai" sto mniminio 2, katadikazei tin ellada se apisteutes peripeteies, xeiroteres apo ti xreokopia.
Ena "Oxi" tis dinei omws dikaioma diapragmateusis kai mia dinami gia ena kalutero aurio.
Auto exigisa ston Thalassokratwr.

Agwniw kai noiazomai, katathetw tin agwnia mou oso mporw prolaboume nea lathi.

Pisteuw pws eidika tetoies wres einai lathos i yperenoxopoihsh twn politwn kai i apenexopoihsh twn politikwn.

treno fantasma είπε...

Simfwnw apolita Mahler.

Xanalew eidika tetoies wres einai lathos i yperenoxopoihsh twn politwn kai i apenexopoihsh twn politikwn.

PS eyxaristw tin road gia auto to xwro kai to meso ekfrasis...

mahler76 είπε...

@ treno fantasma
δεν πήγαινε μόνο σε εσένα το σχόλιό μου αλλά και σε όσους μελλοντικά θυμώσουν με τα όσα έγραψε ο Thalassokrator. Νομίζω πως είναι θετικό που μπορούμε όλο αυτό το πρωτόγνωρο που βιώνουμε να το συζητάμε μεταξύ μας. Είναι νομίζω ένα πρώτο βήμα για να δούμε πως θα οργανωθούμε ώστε και να βοηθήσουμε αλλήλους και να βγούμε συνολικά ως κράτος από την κατάσταση αυτή. Καλή σου μέρα :)

H.Constantinos είπε...

Αν και σε κανέναν μας δεν είναι συμπαθής η βία, μάλλον θα αρχίσουμε να ελπίζουμε σε αυτήν... Δυστυχώς.

Μηθυμναίος είπε...

«Οι πολιτικοί δε μπορούν να εκπλήξουν ούτε τους εαυτούς τους», γράφεις φίλη μου. Να όμως που, κάθε τόσο, εκπλήσσουν εμάς με το να μας παραμυθιάζουν πως παλεύουν για τη σωτηρία μας.

Να ’ναι καλά οι άνθρωποι -και ιδίως οι πρόεδροι- που ο ένας με τη σιωπή του, ο άλλος με την «Καβάφεια» ρήση του κι άλλος μ’ αυτό το κορυφαίο, το άτιμο πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποιεί λέγοντάς μας: «παλεύω»!
Μας εκπλήσσουν!!!

teleytaios είπε...

Οι ασήμαντοι που μας κυβερνούν έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Νομίζω ότι είναι καιρός να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

Ανώνυμος είπε...

mahler χίλια ευχαριστώ για τη σωστή διατύπωση.

ειρήνη είπε...

Roadartist οι δύο τελευταίες αναρτήσεις σου ήταν ανατριχιαστικά εύστοχες. Είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο και ζηλεύω όσους βλέπουν τα πράγματα ξεκάθαρα. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο η αντίσταση (των πολιτικών στα μέτρα λιτότητας)είναι πλέον ωφέλιμη ή απλά θα μας πάει στην κατηφόρα μια ώρα νωρίτερα. Λυπάμαι, αλλά πλέον δεν βλέπω λύση. Βλέπω αργό ή γρήγορο θάνατο(διαλέξτε και πάρτε) και αισιοδοξώ για αναγέννηση από τις στάχτες. Μια χώρα που δεν έχει αυτάρκεια στα στοιχειώδη, πώς πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθει στην δεδομένη άτακτη χρεοκοπία που θα ακολουθήσει μια παύση της πίστωσης (στην οποία μα****δως έχουμε παγιδευτεί)?
Στο θέμα τον ευθυνών: φταίνε οι πολιτικοί και κανείς δεν μπορεί να τους απαλλάξει, ακόμη και να το ήθελε. Σύμφωνοι. Αλλά και εμείς σαν λαός, είμαστε σάπιοι σε πολλά θέματα. Οταν σε σπρώχνουν να είσαι ύπουλος ή/κ παράνομος(φοροδιαφυγή, εργασία με μέσον ή ανασφάλιστη) έχεις την επιλογή να αντισταθείς. Να "καταδόσεις" αυτόν που ζητάει λάδι, να δόσεις 3 φορές το δίπλωμα οδήγησης αν χρειαστεί, να κουραστείς διπλά γιατί θες πάση θυσία να γίνονται όλα με τον σωστό τρόπο. Βολευτήκαμε. Μιλάω για καθημερινή ευθύνη (πχ ποιον επιλέγεις να ενισχύεις οικονομικά
). Εάν πασχίζαμε και θέλαμε να είμαστε σωστοί, θα απαιτούσε τόσο κόπο, που αποκλείεται να ανεχόμασταν αυτές τις κυβερνήσεις. Ούτε και να τις ψηφίζαμε.
Δεν φταίμε καθόλου βέβαια για ότι σκοπίμως αποκρύπτονταν: η διαχείριση των οικονομικών της χώρας, η λήψη δανείων πέρα από τις δυνατότητές μας, κάποια από τα φαγοπότια...
Για να το θέσω αλλιώς ο βιαστής κατά κανόνα έχει την αποκλειστική ευθύνη αλλά αν ανέχεται κάποιος συστηματική κακοποίηση έχει και ο ίδιος ένα μερίδιο ευθύνης.
Οπως και να είναι, ήρθε η ώρα να στηρίξουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτούς που δεν έχουν ούτε σπίτι, αλλά και μεταξύ μας οι υπόλοιποι που ακόμη αντέχουμε.

zoyzoy είπε...

Η κατρακύλα μας δεν έχει τελειομό και αντί να καθόμαστε να ρίχνουμε ευθύνες στους γύρω μας καλό είναι να πάρει ο καθένας την ευθύνη των πράξεών του και περισσότερο το μέλλον που θ'αφήσει στα παιδιά του.
Καλός ο αγώνας με τα πληκτρολόγια αλλά δεν φτάνει ας πάρουμε τους δρόμους για ν'αντισταθούμε γιατί σε λίγο θα χάσουμε και την πολυτέλεια ν'
αντιδρούμε και μέσα απο'δω καθιστοί με το καφεδάκι μας πλάι!

Roadartist είπε...

Μόλις γύρισα από το άδειο Σύνταγμα. Δεν ξέρω ειλικρινά πόση αποχαύνωση και αποβλάκωση έχει πλακώσει αυτό το λαό.
Aν ψηφιστεί και το νέο μνημόνιο, δεν βλέπω λόγο να μιλάμε για αντίσταση, διαμαρτυρία, θα είμαστε οριστικά ηττημένοι.

Δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί, εννοείται φταίνε και οι πολίτες. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν, για πολλούς ακόμη και τώρα όμως ακόμη αυτή τη στιγμή για την τελική και οριστική αδιαφορία τους. Ενημερωθείτε, διαβάστε...

Κάποιοι "βουλευτές" δηλώνουν παραίτηση (δε μπορούν άραγε να πούνε ΟΧΙ;).
Κάποιοι δήλωσαν πως "δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν όλους τους όρους του μνημονίου", όσοι θα τους αντικαταστήσουν μέσα σε λίγες ώρες θα μπορέσουν να διαβάσουν τι ακριβώς υπογράφουν; Σε τι μας δεσμεύουν όλους εμάς για τα επόμενα χρόνια;

Αν δεν μιλήσουμε τώρα, δε θα έχουμε δικαίωμα (!) να το κάνουμε αύριο! Απλά αυτό σκεφτείτε το.

Roadartist είπε...

Απαντώ σε ένα γενικό σχόλιο σε όλους σας. Σας ευχαριστώ, με τις απόψεις σας, σκέφτομαι και γίνομαι και εγώ καλύτερη.

claire είπε...

Εδώ και μήνες καθημερινός βιασμός του κόσμου ,απο αλήτες προδότες και παρτάκηδες πολιτικούς !Ποτε επιτέλους θα τους διαολοστείλουμε;

Coco είπε...

φοβήθηκαν μην τους εμποδίσουν ο Γλέζος με το Μίκη ν΄ανεβάσουν τον αγκυλωτό πάλι;

καλά

αυτόν τον ξεφτιλισμό της Ελλάδας θα τον πληρώσει πολύ ακριβά η Ευρώπη όλη

Roadartist είπε...

@ Coco : πόσο μα πόσο δίκιο έχεις, την ίδια σκέψη έκανα. Μεγάλη ξεφτίλα που οι δικοί μας δεν μπορούν να την αποτρέψουν, και συμφωνώ πως θα πληρώσει πολύ άσχημα όλη η Ευρώπη αυτή την πολιτική. Και όμως τους φοβήθηκαν...

Related Posts with Thumbnails