7 Νοεμβρίου 2011

πλούσια








Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το Amelie Cafe, το οποίο συνάντησα τυχαία 
καθώς περπατούσα το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα. Ονειρεμένα Εξαιρετικό!


Υπήρξα αυστηρή και άδικη προς τον εαυτό μου. Άφησα όλη αυτή την αθλιότητα, την ηλιθιότητα και την χυδαιότητα των τελευταίων ετών να εισβάλλουν ορμητικά μέσα μου, επέτρεψα σε αυτόν τον αναδυόμενο εφιάλτη να καθορίσει σημαντικά τη ζωή μου. Όταν η ήττα ολοκληρώνεται δίχως τη συμμετοχή σου, όταν ξεσπά με αλυσιδωτές επιδράσεις στις ζωές όλων, είναι δύσκολο να διαφοροποιηθείς. 

Αυτό το σαββατοκύριακο άφησα στην άκρη όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στη χώρα μου. Έκλεισα τα μάτια και επέστρεψα κάποια χρόνια πριν. Στην απόφαση. Στη χαρά. Στο δόσιμο. Στο φόβο. "Θα τα καταφέρω;" "Θα μπορέσω να ανταποκριθώ;" "Αξίζει;" Δεκάδες ερωτήσεις και εμπόδια... Έπειτα στάθηκα στην προετοιμασία, στις θυσίες, στις στερήσεις, στα ξενύχτια, στο σβήσιμο-γράψιμο, στο γράψιμο-σβήσιμο, στην αγωνία, στις δοκιμασίες, στη χαρά της επιβράβευσης, στην ικανοποίηση της επιτυχίας, στην αντοχή των δικών μου ανθρώπων, στη στιγμή του ανοίγματος σε ένα μεγάλο πέλαγο που προμήνυε πολλαπλό κόπο. Ένας ολόκληρος μαγικός κόσμος σταδιακά φανερώθηκε, υπήρχε εκεί μα δεν τον έβλεπα, δεν είχα τη δυνατότητα να πλησιάσω. Είχα τις αισθήσεις, μα έλειπε η γνώση της προσέγγισης του. Αν όμως έχεις τη θέληση και τη ψυχή, τότε έρχεται η στιγμή που ο δρόμος ξεκινά να χαράσσεται, έπειτα αντιλαμβάνεσαι έναν απίστευτο πλούτο, έναν αστείρευτο θησαυρό να χαρίζεται, στη μύηση μιας πορείας αρκετά ιδιόμορφης.  Σκέψεις για όσους τα παράτησαν κάποια στιγμή κουρασμένοι, σε όσους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το ταξίδι. Και σε μια ψυχή που έφυγε, πόσο θα ήθελες να ήταν εκεί να της έσφιγγες δυνατά το χέρι.  Ίσως να σε είδε, ίσως διπλά να χάρηκε.

Όταν η ήττα της κοινωνίας έρχεται να σε συναντήσει, όταν ολόκληρος ο κόσμος που κληρονομείς είναι πιο βρώμικος από ποτέ, γιατί έχει χάσει τα πιο θεμελιώδη συστατικά του, τότε είναι επόμενο να ξεχάσεις όλα τα παραπάνω, να παραβλέψεις τις βαθύτερες αλήθειες σου και να αφεθείς σε αργό θάνατο.  Τότε είναι που δεν πρέπει να πιστέψεις πως σου αξίζει αυτό το αύριο, να μην αφεθείς στη σάπια ελπίδα τους, να μην εμπλακείς στο στημένο παιχνίδι τους, να ανοίξεις την καρδιά σου μονάχα όπου αληθινά θα εισακουστείς, να αγγίξεις το χέρι των κοντινών φίλων, να μεταδώσεις το τρόπο σκέψης σου, να γυρίσεις την πλάτη σε όσους στερούν όσα σου ανήκουν, σε όσους αμφισβητούν και καιροσκοπούν, να αφεθείς σε όσους έχουν επίγνωση της αξίας σου, σε όσους χαίρονται όταν σε βλέπουν αληθινά ευτυχισμένη.

Κοιτάζοντας τους αγαπημένους, διαβάζεις καλύτερα τον εαυτό σου. Σε μια χώρα που μεθοδικά καταρρέει, συμπαρασύροντας ζωές, σ' έναν κόσμο που συνθλίβεται, είναι ευλογία να κοιτάς δίπλα σου και να βλέπεις ανθρώπους να χαμογελούν παρ' όλες τις δυσκολίες, να είναι εκεί και να δίνουν χαρά από το χαμόγελο τους, να βλέπεις μάτια βουρκωμένα και περήφανα. Υπό αυτήν την έννοια, αισθάνομαι πλούσια. Τις προηγούμενες μέρες ένιωσα γεμάτη και πολύ πλούσια, σε μια χώρα πτωχευμένη.  

72 σχόλια:

Dee Dee είπε...

Χαιρομαι για σενα αρτιστακι μου!
Και νιωθω και περηφανη για σενα.
Γιατι μπορει να φαινεται λογικο να εκτιμας αυτα που εχεις, αλλα η επικαιροτητα σου κλεινει τα ματια κι αν καταφερνεις να τα βλεπεις ειναι δικο σου ταλεντα. Ανοιγουν τα ματια της ψυχης που ελευθερωσες :)

Το Ameli καφε πολυ ατμοσφαιρικο!!! Θα ηθελα πολυ να πιναμε μαζι εκει ενα καφεδακι καποτε, ακουγοντας αυτη τη μουσικη :)

Καλο βραδακι γλυκια μου!

Βαρθακούρης είπε...

Εξαιρετικό κείμενο.

kostas είπε...

Poli Kalo.
Kai egw tha ithela na piname ekei ena kafedaki parea. Apla xalara kai na milousame. Akomi kai gia autin tin epikairotita, thisia xaxa :)
Pigame Patra to sk?

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;....... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!

Άστρια είπε...

Μπράβο! Επιτέλους!
Μα βέβαια είσαι πολύ πλούσια και δεν θα σταματάω να το λέω!
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα με αυτή την ανάρτηση και συγχώρεσέ μου τον προσωπικό αυθορμητισμό.
Είναι το δίκηο σου, δίπλα στα όμορφα αυτής της ζωής.
Σε φιλώ πολύ!

υγ. και σε φαντάζομαι άνετα μέσα σ' αυτό το παραμυθένιο καφέ:)))

theatre είπε...

Να είστε καλά για τα από καρδιάς σας μοιράσματα. Ο πλουσιότερος τόπος είναι η ψυχή. Ένας θησαυρός όταν οι άλλοι δίνουν, όταν στέκονται, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προφανώς και εσείς το αξίζετε.

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Αυτό που με έκανε να μοιραστώ μαζί σας όλες αυτές τις προσωπικές σκέψεις, ήταν η περηφάνια που είδα να αισθάνονται για μένα δικοί μου άνθρωποι. Αυτός ήταν και είναι διαρκής στόχος για μένα. Και κυρίως η αγάπη που εισέπραξα. Είναι πολύ δύσκολο να μην εγκλωβιστείς σε αυτή την απίστευτα άδικη και παρανοική εποχή, να φορτώσεις λάθη στον εαυτό σου. Κυρίως αν έχεις μυαλό και κριτήριο για τα όσα γίνονται, αν είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος, τότε αυτή η εποχή δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη για να ζεις σε τούτη τη χώρα, αφού πια η λογική καταλύεται καθημερινά.

Το Σαββάτο βόλταρα στην Πάτρα, περπατώντας με τη παρέα μου στους δρόμους, ξαφνικά είδα παιδιά μαζεμένα έξω από έναν πεζόδρομο (δεν ξέρω τη περιοχή).. Πρότεινα να πάμε να δούμε τι μαγαζάκι ήταν αυτό.. μόλις αντίκρισα την ταμπέλα, την όλη διακόσμηση... αμέσως ένιωσα πως έπρεπε να το γνωρίσουμε καλύτερα! Λατρεύω την συγκεκριμένη ταινία, μπήκαμε μέσα παραγγείλαμε ζεστό ρόφημα σοκολάτας. Η μουσική ήταν παρομοίως υπέροχη, αν έμενα στην Πάτρα θα ήταν το στέκι μου!!

Roadartist είπε...

@ Βαρθακούρης : να είσαι καλά. :)

Roadartist είπε...

@ kostas : πως γίνεται να μη μιλάς για αυτή την επικαιρότητα; Μάλλον αυτό δεν γίνεται! Τουλάχιστον να μιλάγαμε για το πως θα την ανατρέψουμε, κάτι να έβγαινε! Δύσκολο το καφεδάκι εκεί, μιας και η Πάτρα δεν είναι τόσο..δίπλα :)

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : δεν υπάρχει! Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : "Επιτέλους";; Τι εννοείς με αυτό τώρα Άστρια;;; :) :)
Δε ξέρω αν μπόρεσες να καταλάβεις τι εννοούσα, με το τρόπο που τα μοιράστηκα. Η αλήθεια είναι πως η Κυριακή ήταν μια από τις ομορφότερες μέρες που έχω ζήσει στη ζωή μου, γεμάτη συγκίνηση, σε μια περίοδο τόσο πολύ δύσκολη.
Εκτιμώ απίστευτα την αγάπη και πήρα αρκετή από αυτή που με έκανε να σκεφτώ όλα όσα έγραψα (και πολλά ακόμη). Περισσότερα όμως μέσω email. Φιλάκια φίλη μου άστρια!

Roadartist είπε...

@ theatre : Μα κυρίως στις δυσκολίες φαίνονται οι άνθρωποι. Και αν έχεις περάσει δυσκολίες, τότε μπορείς να εκτιμήσεις τα πάντα -ΤΑ ΠΑΝΤΑ- εντελώς διαφορετικά. Ευχαριστώ.

Hfaistiwnas είπε...

Πλούτος σε μια χώρα που πτωχαίνει.. αυτόν πρέπει να βρούμε όλοι.. να μην παραδώσουμε τα όπλα..

Ανώνυμος είπε...

Kathos se xerw prosopika, to mono pou exw na pw einai pws einai sosto na eisai yperifani kai einai akomi swstotero na einai gia sena kai oi dikoi sou anthrwpoi.
Se auto to apisteuto adiexodo, einai toulaxiston dikaioma toutes oi skepheis sou.
Episis, einai terastio lathos na fortwneis ston eayto sou auto to CHAOS pou klironomisame.
OK emeis tha to plirwsoume, alla oxi oti ftaixame kiolas. Einai gia gelia kai gia klamata i katastasi!

Eidika enas anthrwpos me ti diki sou enallaktiki matia gia ti zwi kai to agwna sou (kai edw liga egraphes..) exei kathe dikaioma na to leei.
Se filw
me poli AGAPI

Arco

ELvA είπε...

Ας μη παραδινομαστε τοσο ευκολα,οσο κι αν ολα γυρω μας ξεφτιζουν.Μεσα στα συντριμμια υπαρχει ζωη και εντιμες σκεψεις μακρια απο την αθλιοτητα καποιων που μας ξεπουλουν ολο και πιο πολυ σ αυτη τη χωρα. Ας τιμωρησουμε ΑΥΤΟΥΣ ολους, οχι ομως και τη δικη μας ζωη!

Φιλια φιλη μου! ;)

Roadartist είπε...

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:

Οι σκέψεις σε αυτό το post, είναι καθαρά προσωπικές...και για αυτό ίσως όχι εύκολα αντιληπτές από όλους. Αφορούν προσωπικά ιδιαίτερα συναισθήματα και σκέψεις, δεν αφορούν όλο το κοινωνικό σύνολο σε αυτή τη χώρα. Απλά το σημειώνω για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Είναι παράξενο να αισθάνεσαι έτσι σε μια χώρα επισήμως χρεοκοπημένη... μα και επιπλέον επισήμως πλέον υποδουλωμένη. Σε ευχαριστώ Ηφαιστίωνα.

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Στέλνω πολύ αγάπη.

Roadartist είπε...

@ Elva : Αυτές τις μέρες αντιλαμβάνομαι καλύτερα όσα διάβαζα στα βιβλία της ιστορίας. Τα πάντα φίλη μου έχουν έρθει πάνω κάτω, τα πάντα. Μα αυτό δε μπορεί να ακυρώσει την ατομική αξία του καθενός μας, δεν είμαστε όλοι το ίδιο και κυρίως εμείς πρέπει αυτό να το έχουμε ξεκάθαρο μέσα μας.
Να συνειδητοποιήσουμε την αδικία, οι μεγαλύτεροι ας κάνουν τον απολογισμό τους όπου-όσοι έφταιξαν. Και επιτέλους ναι κάτι που όλοι έχουν παραβλέψει, χρειάζεται όχι απλή τιμωρία, ΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ κλέφτες των χρημάτων του απλού κόσμου. Πως ζητάμε να γίνει εξυγίανση, να αλλάξουμε και να παταχθεί η διαφθορά όταν δεν έχει τιμωρεί κανένας μα κανένας πολιτικός; Επίσης φιλιά.

kariatida62 είπε...

O πλούτος κρύβεται στα μικρά και ασήμαντα. Αρκεί να θέλουμε και να μπορούμε να τον διακρίνουμε...


Υ.Γ.Μου τόπανε, οι μάγισσες, μου τόπανε οι χαρτορίχτρες, μου τόπανε και κρυφές "μπλογκικές ρουφιάνες" πως στα Ψηλα Αλώνια σουλατζάριζες και γω δεν τις πίστεψα! :p :p χαχαχαχαχχαχχαχαχαχαχχαχαχα!

Μηθυμναίος είπε...

Υπέροχες και σωστές οι σκέψεις σου!
Είναι και οι δικές μου σκέψεις και ανησυχίες που τις κατέθεσα τούτο το Σάββατο στο ιστολόγιό μου και σε καλώ, όταν θα έχεις λίγο χρόνο, να το επισκεφτείς.

Με τα πιο φιλικά αισθήματα

treno fantasma είπε...

Xereis na tarazeis telika
ta nera!
"PLOUSIA" se mia epoxi
xreokopias,
se euxaristw poli bre
phixi!

Side21 είπε...

Οι σκέψεις μας συμπίπτουν ...
Κάποιοι προσπαθούν να μας
βάλουν σε καζάνι ομαδικής κατάθλιψης !!!
Κι εγώ τις τελευταίες μέρες απαξίωσα
την Τιβί κι επισκέφθηκα 2-3 καζάνια
παραδοσιακά απόσταξης τσίπουρου ...
στα Σαμιώτικα " Σούμα" !!!
Την καλησπέρα μου ...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ τα πλούτη της ψυχής.
Εύχομαι πάντα να είσαι γεμάτη από τέτοια συναισθήματα.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

{Marianna} είπε...

Με άγγιξες πολύ απόψε με τις σκέψεις σου... Σ' ευχαριστώ.
Σ'ευχαριστώ και για το καφέ, ελπίζω να το επισκευτώ σύντομα :)

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ.
ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΥΚΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΓΙΗΣ.

Μαριάνθη είπε...

ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ!!!ΠΑΤΡΑ!!ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΠΟΛΗΣΑ!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

koulpa είπε...

ax τι όμορφο το μαγαζάκι.. το μεράκι φαίνεται.. αυτό μας λείπει μόνο.. σε κάποιους από εμάς.. :) :)
μα είμαστε πλούσιοι.. δεν είναι τυχαίο που βρισκόμαστε όλοι εδώ.. :) :)
μπράβο roadartistaki μου πολύ χάρηκα για σένα.. :) :)
καληνυχτούδιααα :) :)

thinks είπε...

Η πραγματικότητα -μια και φυσικά δεν είναι η γύρω μας και δεν μπορεί να είναι μία ή αντικειμενική, βρίσκεται μέσα στον καθένα μας -είναι το προσωπικό μας σύμπαν, ο ατομικός μας παράδεισος, ή κόλαση, που αναπτύσσουμε με κάθε αναπνοή, βλέμμα, άκουσμα, άγγιγμα, μυρωδιά, ανάταση, ξύπνημα της ψυχής... Η πραγματικότητα του κόσμου που χτίζουμε μέσα μας με την ορμή του ονείρου, της θέλησης, της εργασίας και επίτευξης... της συντροφικότητας, αυτά όλα φτιάχνουν τον άνθρωπο που είμαστε. Και εσύ Roadartist είσαι ένας άνθρωπος τυχερός γιατί το φως που ξεχειλίζει από το βλέμμα σου για τη ζωή, διδάσκει πως η μιζέρια της κόλασης που θέλουν οι άλλοι να μας πουλήσουν δεν περνά, δεν την αγοράζεις, γιατί είναι πολύ φτηνή. Απ' ότι διαβάζω πας μόνο προς αυτά που είναι τόσο ακριβά, μιας ζωής δουλειά και ευτυχία μόνο μπορεί να τα κάνει δικά σου. Και τα έκανες, δικά σου, και μας τα δίνεις απλόχερα εδώ παραδείγματα του γιατί η ύπαρξη μπορεί να είναι διαφορετική, και να γίνει ζωή...

VAD είπε...

Α,ετσι μπραβο,δε μας παρει απο κατω,δε θα μας φάει η "μίρλα",τη ζωή την πάμε εμεις,δε θ'αφησουμε να μας την πάνε οι άλλοι....

Νάσια είπε...

Υπέροχες οι σκέψεις σου, αναζωογονητικές! Χάρηκα που τις διάβασα πρωί! Μια καλημέρα να 'χουμε!

kovo voltes... είπε...

Τα κατάφερες. Και μάλιστα είσαι πιο πλούσια απ'όσο πιστεύεις...;)
*υπέροχο καφέ, με άρωμα Παρισιού

Unknown είπε...

Καλημέρα

Είναι όμορφη η ζωή
Είναι ευτυχία, σήμερα, να κοιτάς δίπλα
σου και να βλέπεις ένα χαμόγελο.
Ανθρώπους να χαμογελούν.
Πάντως αισθάνομαι περήφανος που ζω
σ αυτή την χώρα παρ όλο που αυτή την
στιγμή βρίσκεται κάτω από τον αστερισμό
της χρεοκοπίας.
Τις μοναχικές μου ώρες σκεπτόμενος
μονολογώ, ότι κάτι πρέπει να κάνω για
να ανταμείψω όλους αυτούς τους
ανθρώπους που με νοιάζονται και μου
δίνουν κουράγιο να συνεχίζω να Ζω!

Seagull είπε...

Μπράβο, καλή μου καλλιτέχνιδα! Σε νιώθω τόσο κοντά, ακόμα κι αν δεν σε γνωρίζω καν, και χαίρομαι τόσο πολύ για σένα! Να'σαι πάντα καλά!

Το Φαουδι είπε...

Είσαι όντως πλούσια, αλλά και γενναιόδωρη!

Ευχαριστούμε για τα δανεικά!

magda είπε...

Έτσι είναι...
Είμαστε υπέροχος λαός. Θα τα καταφέρουμε, εγώ έχω αισιοδοξία.
Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, ευτυχώς.
Όσο για το καφέ, έγινε ακόμα πιο ωραίο με τις φωτογραφίες σου!!!
Πολλά φιλάκια

k είπε...

Δεν έχω λόγια ούτε για το καφέ (στείλε διεύθυνση) ούτε για τα λόγια σου! Με συγκίνησες (πάλι). :)

karkinos7 είπε...

Απλά Χαμογελώ και σε σκέφτομαι στο κείμενο αυτό!!!
Οι φωτογραφίες είναι όμορφες!!!
Σε Φιλώ γλυκά!!!
Την Καλησπέρα μου!!!

Margo είπε...

Ροντάκι μου χαίρομαι πολύ για αυτό που ένιωσες, αυτόν τον πλούτο κανείς δεν μπορεί να τον αρπάξει, φύλαξε τον όσο καλύτερα μπορείς.

Πάντως είμαι και εγώ περήφανη που έχω γνωρίσει ένα κορίτσι σαν και σένα, πώς να μην είναι οι δικοί σου άνθρωποι;-)

υ.γ. Αυτές τις ημέρες είμαι και εγώ μακριά από τη βάση μου, έχω έρθει Αθήνα. Πολλά θα ήθελα να κάνω αλλά τρέχω με ιλιγγιώδης ταχύτητα για να γυρίσω γρήγορα πίσω. Έχω πια ολότελα αποκοπεί από την πόλη μας.

Φιλάκια πολλά πολλά!!!

habilis είπε...

Άρωμα Ameli !!!

eva είπε...

Κάπως έτσι νομίζω ότι αισθανόμαστε όλοι μας λίγο ως πολύ... Ας μας λυπηθεί ο Θεός, αφού άνθρωπος δεν το βλέπω να το κάνει...
Δείχνει πολύ όμορφος ο χώρος που ανακάλυψες, φτιαγμένος με γούστο κοριτσίστικο καλλιτεχνικό.
(Σε καλή μεριά!!! :)) ****

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Απαιτώ να μάθω ποιες είναι οι "μπλογκικές ρουφιάνες", χα χα - αν και κάπου πάει το μυαλό μου! Πριν κάτσουμε σε αυτό το καφέ, είχα περάσει από τα Ψηλά Αλώνια! Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Μηθυμναίος : Τις διάβασα Μηθυμναίε, συμφωνώ μαζί σου, μου άρεσαν πολύ και οι φωτό σου!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : σιγά βρε το τάραγμα! Απλά μετέφερα συναισθήματα και μια ευγνωμοσύνη για όσους είναι κοντά μου! Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ Side21 : Ωραία περνάτε στη Σάμο ε; Καλά έκανες... Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που να μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις, βάζοντας μπροστά μόνο το καλό του κόσμου. Στα τσίπουρα και στην αληθινή ζωή! Σε φιλώ! Στέλνω χαιρετισμούς :)

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : ειδικά όταν όλα τα άλλα μας τελειώνουν, τα πλούτη της ψυχής είναι τα πλέον ανεκτίμητα! Σε φιλώ πολύ γλαρένια μου, ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ {Marianna} : Εγώ σε ευχαριστώ που τα αισθάνθηκες. Είναι στην Πάτρα, αν ζεις εκεί κοντά ή αν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς σύντομα, τότε να περάσεις για ένα καφεδάκι και ένα γλυκάκι :)

Roadartist είπε...

@ ΠΑΝΟΣ : να είσαι καλά! Δύσκολο το να ξεφύγεις, θέλει κότσια!

Roadartist είπε...

@ Μαριάνθη : Χαίρομαι που χάρηκες! Χαίρομαι για σένα που έχεις όμορφες αναμνήσεις και γλυκιές στιγμές για να επιστρέφεις σε αυτές.. Είναι πολύτιμες! Και εσύ να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ koulpa : "μα είμαστε πλούσιοι.. δεν είναι τυχαίο που βρισκόμαστε όλοι εδώ.." Που εννοείς;; Στο blogοχωριό; Σε φιλώ φίλε koulpa, στέλνω φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ thinks : Η πραγματικότητα βέβαια επηρεάζεται καθοριστικά από το περιβάλλον που μας περιστοιχίζει. Σε αρμονικές και ευνοούμενες καταστάσεις όλα σίγουρα κυλάνε καλύτερα, στις δυσκολίες και στις μη ομαλές καταστάσεις, στα ζόρια φαίνεται πραγματικά η ψυχή. Τα πάντα είναι η ψυχή, αυτή δημιουργεί την κόλαση και τον παράδεισο. Η ανθρωπότητα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, έχουν συμβεί καταστάσεις αδιανόητες για εμάς.. και όμως άνθρωποι μεγαλούργησαν, ή κατάφεραν να διαφοροποιηθούν, γιατί ξύπνησε η ψυχή.
Τυχερή δε ξέρω αν μπορώ να χαρακτηριστώ ως προς την συγκεκριμένη εποχή, που με πετυχαίνει στην πλέον παραγωγική και δημιουργική ηλικία μου, τίποτα δε θα είναι ίδιο με πριν και ειδικά σε αυτό τον τόπο, όμως ένα είναι βέβαιο ότι δεν παρέδωσα τα όπλα, και κυρίως ποτέ δεν υποτίμησα αυτούς που έχω δίπλα μου, οι οποίοι είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη :) Ακριβώς Δημήτρη: "η μιζέρια της κόλασης που θέλουν οι άλλοι να μας πουλήσουν δεν περνά, δεν την αγοράζεις, γιατί είναι πολύ φτηνή", δεν είναι απλά φτηνή, είναι απαξιωτική και άχρηστη για αυτό που ουσιαστικά σημαίνει : "ζωή"! Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ VAD : Καλέ μου Βασίλη, πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω! Μακάρι να έχεις δίκιο, αν και μπαίνουμε σε μια περίοδο που νομίζω ότι οι άλλοι θα καθορίζουν για χρόνια τις περισσότερες ζωές, γνωρίζοντας αυτό θα δούμε πως θα πορευτούμε, φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ Νάσια : Υπάρχουν στιγμές που κάνω και τέτοιου είδους σκέψεις. Να είσαι καλά, να έχεις δύναμη να συνεχίζεις! Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : το καλύτερο καφέ που έχω συναντήσει εδώ και καιρό (παίζει ρόλο και η λατρεία μου προς την συγκεκριμένη ταινία!) Φιλιά :)

ξωτικό είπε...

Eπιτέλους μωρέ !!!! καλά λέει η Άστρια κι ας μην καταλαβαίνεις !!
Επιτέλους άστραψες !!! (και βρόντηξες βεβαίως βεβαίως)
Άμα τα λές έτσι εγώ να ξέρεις δεν φοβάμαι τίποτα γμτ !!!
Με τέτοια όπλα αγάπης εσύ θα είσαι πάντα στο τέλος ο νικητής !!!
Μάτια βουρκωμένα ....θησαυρέ μας !!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Είναι βαθιά συγκινητικό να διαβάζω τέτοια λόγια από εσένα, που έχεις περάσει αυτή την πολύ δύσκολη εμπειρία το τελευταίο διάστημα. Και τι πιο σημαντικό από την υγεία Καπετάνιε μου. Είσαι όμως από τους δυνατότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, και το εννοώ. Τι ΠΟΛΥΤΙΜΑ λόγια πραγματικά! "αισθάνομαι περήφανος που ζω σ αυτή την χώρα παρ όλο που αυτή την στιγμή βρίσκεται κάτω από τον αστερισμό της χρεοκοπίας." Καταλαβαίνω τι εννοείς και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να νιώθεις έτσι! Ως προς την ανταμοιβή για τους ανθρώπους σου που σε βοηθάνε να ζεις, να ξέρεις πως το ομορφότερο πράγμα είναι που σε έχουν δίπλα τους, αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εκείνους!
Να έχεις δύναμη, στέλνω πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Seagull : Μάλλον δικαιούμαι να νιώθω έτσι, ακριβώς επειδή όλα τερματίζονται. Στέφανε καλό απόγευμα, να είσαι πάντα καλά και δυνατός!

Roadartist είπε...

@ Το Φαουδι : Μακάρι να ήμουν περισσότερο, να μπορούσα. Σε ευχαριστώ, καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ magda : Δε ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, θα περάσουμε πάντως από πολύ δύσκολες (μη πω τραγικές) καταστάσεις.. Ας είμαστε τουλάχιστον ο ένας κοντά στον άλλο, φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ k : Το καφέ θα το λάτρευες!!! Πάτησε πάνω στην διεύθυνση του στο facebook όπου έχει εκεί τη διεύθυνση. Τυχαία έπεσα πάνω του.. Δεν γίνεται να φτιάξουν ένα τέτοιο στην Αθήνα;;; Όλο εκεί θα ήμουν.. Θέλω να ανοίξω ένα τέτοιο!!! Δέχεσαι να συνεργαστούμε;;; (Άσε με να ονειρεύομαι.....) :)
Σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ karkinos7 : Φαντάζομαι πως μπορεί να με σκέφτεσαι και γελάω :) Να είσαι καλά Τάσο μου! Σε ευχαριστώ πολύ και εγώ σε φιλώ γλυκά! Καλό απόγευμα φίλε μου!

Roadartist είπε...

@ Margo : Ωχ margo μου είσαι στο χάος της Αθήνας;; Ευτυχώς δεν έπεσες σε μέρες απεργιών.... γύρνα στο νησί σου να ηρεμήσει η ψυχή σου... Κρίμα που ήρθες δίχως πολύ χρόνο στη διάθεση σου.. Γράψε μου μόλις θα μπορέσεις τις εντυπώσεις σου από την πόλη μας..πόσο αλλαγμένη την είδες... Σίγουρα θα παρατήρησες αρκετά...
Ευχαριστώ φίλη margo, να είσαι καλά και γερή, καλή επιστροφή στο νησί :)

Roadartist είπε...

@ habilis : ναιιιιιιιιι :)




@ evaggelia-p : Όλοι έτσι λες να αισθανόμαστε;; Μακάρι γιατί έτσι κάπως θα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο, ξέρεις όταν πέφτει ο ένας θα τον ανέβαζε λίγο ο άλλος. Και αντίστροφα :) Να μας λυπηθεί ο Θεός, εδώ που φτάσαμε... Σε ευχαριστώ, αντεύχομαι και για σένα, φιλάκια πολλά :))

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Εγώ δεν καταλαβαίνω; Καλά κατάλαβα :) πλάκα έκανα στην άστρια ακριβώς επειδή το 'επιτέλους' έχει βάση! Βέβαια ξωτικούλι όλα αυτά τα γράφω κυρίως προς τον εαυτό μου και για τον εαυτό μου, για να μη ξεχάσω το πως ένιωσα, γιατί αυτό κανείς δε μπορεί να μου το πάρει. Κατάλλα ο παραλογισμός της εποχής και τα αδιέξοδα είναι εδώ. Ας είμαστε υγιείς, να τα παλέψουμε όπως μπορούμε. Δε ξέρω ειλικρινά αν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο τη σημερινή εποχή. Μη φοβάσαι τίποτα, να είσαι μόνο καλά, σε φιλώ και σε ευχαριστώ!

KitsosMitsos είπε...

Καλή νέα αρχή!
Τα φιλιά μου.

koulpa είπε...

χαχαχα στο συγκεκριμένο.. και σε άλλους μπλογκοχώρους.. που δείχνουν το μεράκι τους και τη δημιουργικότητά τους.. :) :)
καληνυχτούδιααααα :) :)

Ηλέκτρα Βαλάση είπε...

Καλησπέρα Roadartist!

Δε σε ξέχασα...
Απλώς δεν έχω υπολογιστή αυτό το καιρό.

Ηλ.

roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : μάλλον περισσότερο πρόκειται για συνέχεια! Σε ευχαριστώ, πολλά φιλιά!

roadartist είπε...

@ koulpa : να είσαι καλά koulpako καλό σου ξημέρωμα!

roadartist είπε...

@ Ηλέκτρα : Ηλέκτρα... σε ευχαριστώ, να ξέρεις πως μου έλειψες, καληνύχτα!

Ποδονίφτης είπε...

" Είχα τις αισθήσεις, μα έλειπε η γνώση της προσέγγισης του. Αν όμως έχεις τη θέληση και τη ψυχή, τότε έρχεται η στιγμή που ο δρόμος ξεκινά να χαράσσεται, έπειτα αντιλαμβάνεσαι έναν απίστευτο πλούτο, έναν αστείρευτο θησαυρό να χαρίζεται, στη μύηση μιας πορείας αρκετά ιδιόμορφης."

μπήκα πάρα πολύ βιαστικά το πρωί ,και σε διάβασα ,κόλλησα με αυτή την παράγραφο , πήρα δύναμη , επανήλθα τώρα , την ξαναδιάβασα , με άγγιξε πολύ το κειμενό σου , η αλήθεια σου , να είσαι καλά και ευλογημένη σε ό,τι δημιουργείς !

Roadartist είπε...

@ Ποδονίφτης : Αν σε άγγιξε είναι πραγματικά διπλή χαρά. Τυχεροί και ευλογημένοι να είμαστε όλοι όμορφε ποδοονίφτη! Σε ευχαριστώ πολύ, να περνάς συχνότερα!

Related Posts with Thumbnails