2 Οκτωβρίου 2011

Σε πλατείες και πεζόδρομους το Εθνικό!



Με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη στην Αθήνα, αλλά και να αλλάξει η αρνητική εικόνα της πόλης, πραγματοποιούνται μια σειρά πολιτιστικών δράσεων σε δημόσιους χώρους: πλατείες, πεζόδρομους, πάρκα.

Το Εθνικό θέατρο συμμετέχει στις καλλιτεχνικές αυτές δράσεις στο κέντρο της πόλης με την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή αλλά και το Τροχόσπιτο, που επανέρχεται στους δρόμους της Αθήνας!

Αντιγόνη

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 18:00 – παράσταση που εντάσσεται στις εκδηλώσεις «7 μέρες ζωής στην Τοσίτσα 1-7 Οκτώβρη».

Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά παρουσιάστηκε πέρυσι με τεράστια επιτυχία σε σχολεία της Αττικής και θα συνεχίσει και φέτος το μαγικό αυτό ταξίδι, παρεμβαίνοντας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ηθοποιοί με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά μέσα και υλικά στη βαλίτσα τους, φέρνουν φέρουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους διαφορετικούς, καθώς το κείμενο του Σοφοκλή μετουσιώνεται από θεωρητική σχολική ύλη για τους εφήβους, σε ζωντανό θέατρο.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χριστίνα Μαξούρη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Τροχόσπιτο

Το Εθνικό Θέατρο με το Ελληνικό Φεστιβάλ και με όχημα «Το Τροχόσπιτο» σε μία βραδιά που συντονίζει και παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Ρήγος γεμάτη μουσικές και τραγούδια με αγαπημένους ηθοποιούς στην Πλατεία Κοτζιά την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 20:30.

Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιώργος Γλάστρας, Εφη Θεοδώρου, Μίνως Θεοχάρης, Ελένη Κοκκίδου, Νάντια Κοντογεώργη, Χρήστος Λούλης, Χριστίνα Μαξούρη, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Μοθωναίος, Μαρία Ναυπλιώτου, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Ιωάννα Παππά, Νίκος Πλάτανος, Βικτωρία Ταγκούλη, Θεοδώρα Τζήμου, Παναγιώτης Τσεβάς, Μάρθα Φριντζήλα

Στο πιάνο ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου

12 σχόλια:

Roadartist είπε...

Αυτές οι παραστάσεις είναι για αύριο! Όποιος έχει διάθεση να τις παρακολουθήσει και να μας μεταφέρει ίσως εντυπώσεις! Καλή Κυριακή!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΠΑΤΕ.
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ.
ΕΙΝΑΙ "ΣΧΟΛΕΙΟ"!

ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΓΝΩΡΙΣΤΕΙΤΕ!

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ROADARTIST, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ.

ΩΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΜΠΡΑΒΟ, ΝΙΚ.Α.

Hfaistiwnas είπε...

Καλό απόγευμα!!
Καλά να περάσετε όσοι πάτε!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΩΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

magda είπε...

Αγαπημένη φίλη
Το διάβασα στην εφημερίδα και ενθουσιάστηκα!!!
Επίσης άκουσα στην τηλεόραση μία σοπράνο της Λυρικής να λέει πως επισκέπτονται γειτονιές της Αθήνας και ο κόσμος ενθουσιάζεται με το τραγούδι τους.
Μόνον ο πολιτισμός θα μας σώσει.
Σε συγχαίρω και πάλι!
Καλή εβδομάδα

H.Constantinos είπε...

Ας γίνει και τίποτα γι'αυτή την ταλαίπωρη εικόνα...

kariatida62 είπε...

Καλώς σε βρήκα...
Μετά απο τόση ομορφιά που είδαν τα μάτια μου αυτές τις ημέρες αρνούνται να βγούν έξω και να λερωθούν!
Ομως αυτές οι καλλιτεχνικές δράσεις- "αντιδράσεις" είναι ότι καλύτερο για την πόλη μας που τυλίγεται στο πέπλο της μελαγχολίας.

Μαριάνθη είπε...

Όπως ξέρεις ζω στη Θεσσαλονίκη και αδυνατώ να παρακολουθήσω της Αθήνας τα πολιτιστικά δρώμενα που πολύ προβάλλεις. Θέλω όμως να σου πω πως σου αξίζουν συγχαρητήρια για υτή σου την προσπάθεια. Ο πολιτισμός δίνει ομορφιά στη ζωή μας και μας σμιλεύει ως ανθρώπους .
Καλά να είσαι στου φθινοπώρου το πέρασμα.

habilis είπε...

Να σου πω,δεν είναι μια κακή ιδέα για να ξεπεραστεί η σκληρή πραγματικότητα των ημερών.
Για όσους έχουν ψυχικά αποθέματα, για μια ξεπέτα,στο όρθιο

treno fantasma είπε...

Skeftomai ti mporei na skeftesai.
Oso periergo kai an akoustei.
Bravo pou mas kratas se epafi me oti axizei se auti tin poli. Theloun na mas kanoun na misisoume ti zwh mas. Sigxaritiria pragmatika.

demetrat είπε...

πραγματικά δεν ξέρω , αν πρέπει κάποιοι να μας ..συντηρούνε πολιτιστικά και ψυχικά , ή να μας αφήσουν να σκάσουμε και να πάρουμε παραμάζωμα αυτούς που μας έχουν διαλύσει τη ζωή.
φιλιά.
δ

Roadartist είπε...

Φίλοι μου,

διάβασα όλα τα σχόλια σας, και τα σκέφτομαι. Αρκετά σοβαρά.

Σας ευχαριστώ.
Καλή εβδομάδα σε όλους!

Related Posts with Thumbnails