13 Απριλίου 2011

debtΟcracy


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το post του Pitsirikou,
ακολουθεί απόσπασμα:

"Η Ελλάδα είναι στριμωγμένη πάρα πολύ άσχημα και δεν πρόκειται να την γλιτώσει με τίποτα – μας περιμένουν πολύ «ενδιαφέροντα» χρόνια και οι περισσότεροι το γνωρίζουμε.


Το θέμα είναι αν ο ελληνικός λαός θα απαιτήσει και θα καταφέρει να μάθει πόσα χρωστάει, σε ποιους και με τι όρους έχουν συναφθεί τα δάνεια. Δηλαδή, αν θα καταφέρουμε να μάθουμε και να δούμε το «λογαριασμό». Μέχρι τώρα, αυτό δεν έχει συμβεί και κανείς δεν κάνει κουβέντα – επικρατεί σκοτάδι και άκρα του τάφου σιωπή, ενώ η χρεοκοπία συνεχίζει να παρουσιάζεται ως φυσικό φαινόμενο. Δεν αποκλείεται να είμαστε και ματιασμένοι.

Και τι νόημα έχει η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος, αφού δεν έχουμε ελπίδα σωτηρίας; Το νόημα είναι πως με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου θα αποκαλυφθούν –έστω για κάποιο ποσοστό του χρέους- οι συμφωνίες και οι μίζες που δόθηκαν, όπως και τα ονόματα αυτών που υπέγραψαν τις συμφωνίες και πήραν τις μίζες. Θα μάθουμε για τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων, όπως και τα ονόματα αυτών που έκαναν και επωφελήθηκαν από τις υπερτιμολογήσεις.

Ναι, η Ελλάδα χρεοκόπησε. Πάει πολύ, όμως, να κυκλοφορούν ελεύθερα, ωραία και πλούσια όλα αυτά τα λαμόγια, και όχι μόνο να κυκλοφορούν αλλά να συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα και να αρπάζουν νέες μίζες. Εντάξει, χρεοκοπήσαμε – αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε απαραίτητα και βλαμμένοι.

Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου θα έπρεπε να είναι επιθυμητή από όλους. Θα έπρεπε όλοι να είναι χαρούμενοι και να την αποζητούν με λατρεία. Διαφάνεια – όλα στο φως. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι Έλληνες σήμερα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σε αυτούς που τα «έφαγαν» και σε αυτούς που δεν τα «έφαγαν». Ας μετρηθούμε λοιπόν. Όποιος δεν τα «έφαγε» και δεν φοβάται πως μπορεί το όνομά του να βρεθεί γραμμένο στο «λογαριασμό», ας υπογράψει την έκκληση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος.
Την οικονομική κατάρρευση και τα δεινά της δεν μπορούμε πια να τα αποφύγουμε. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Και να απαλλαγούμε από τη Μαφία.




Το «Debtocracy» έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα 500 χιλιάδες views στο Διαδίκτυο, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός αυτών που το έχουν δει σε DVD. Μπορείτε να το κατεβάσετε από torrents και να το προωθήσετε σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επίσης, θα υπάρξουν προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις. Να το δείτε και να το προωθήσετε σε φίλους και γνωστούς. Μαζί το γυρίσαμε.

22 σχόλια:

Roadartist είπε...

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει το ντοκιμανταίρ (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) και να υπογράψει την έκκληση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημοσίου χρέους. Μας αφορά όλους.

*Προωθήστε το όπου μπορείτε*

ELvA είπε...

Πολυ καλα κανεις και το παραθετεις φιλη μου. Δεν υπαρχει πλεον δικαιολογια του τυπου ''δε ξερω, δεν ακουσα''. Aς το δουν ολοι για να καταρριφθουν επιτελους καποιοι μυθοι και να προχωρησουμε ενα βημα πιο περα!

Καλο απογευμα, Road!

treno fantasma είπε...

OSOI PERISSOTEROI TOSO KALYTERO.

MIPWS XIPNISOUME.

thalassamov είπε...

Μπράβο Ρόουντ μου, που παραθέτεις το DEBTOCRACY.
Το παρακολουθήσαμε με τον φίλο μου, που είναι ξένος, και την επομένη στο γραφείο,πρότεινε το ντοκυμαντέρ και σε φίλους του, της ηλικίας μας, ως επί τω πλείστω Ευρωπαίους αφού δεν αφορά μόνο την Ελλάδα το συγκεκριμένο θέμα.

Χθες διάβασα και το άρθρο του Βαρουφάκη
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=6245

Ας διαβαστούν οι διάφορες γνώμες αλλά ας μην τις αφήσουμε να μας αποπροσανατολίσουν.

moments collector είπε...

Πολύ χρήσιμη ανάρτηση....αλλά είμαι περίεργη για τη συμμετοχή των ανθρώπων...

thinks είπε...

Η "Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου" προτείνεται να αποτελείται από μέλη που να ανήκουν στην ομάδα των δανειστών ή που να ανήκουν στην ομάδα των δανειζομένων;

kostas είπε...

@ thinks : το ιδιο σκεφτηκα. Χρειαζεται προσοχη, για να υπαρξει ενα σωστο αποτελεσμα. Διαβασα αυτο:

"Η επιτροπή θα είναι διεθνής και θα αποτελείται από ορκωτούς λογιστές του χρέους και των δημόσιων οικονομικών, από νομικούς, οικονομολόγους, αντιπρόσωπους των εργατικών οργανώσεων και μέλη των οργανώσεων την κοινωνίας των πολιτών. Θα είναι ανεξάρτητη από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν θα αποκλείει τη συμμετοχή πολιτικών, αρκεί να συμφωνούν με τους σκοπούς της. Η ΕΛΕ θα διασφαλίζει την ύπαρξη εξειδικευμένης γνώσης και θα εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο καθώς και το υπόλογο όλων των εμπλεκομένων."


Το ειδα το φιλμ. Μου αρεσε αρκετα αισθητικα και ως νοημα.

Ομως μπλεγμενοι ειναι πρωθυπουργοι, μεγαλοεκδοτες, μμε, επιχειρηματιες κλπ κλπ,
δεν νομιζω οτι θα γινει ουτε θα βρεθει ακρη σε αυτο το χαος.
Στην πραξη δυσκολο φαινεται.

thinks είπε...

@ Kostas: Μια διεθνής επιτροπή ορκωτών λογιστών από διάφορα κράτη συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα οποία δεν χρωστάμε πολλά, και συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων ορκωτών λογιστών, με πλήρη πρόσβαση στα πάντα και στους πάντες δεν θα ήταν κακή ιδέα. Χρειάζεται κάποιος να παρουσιάσει έναν λεπτομερή λογαριασμό και για το Δημόσιο και για το Εξωτερικό χρέος. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζονται στην ομάδα, ή ότι θα ήταν εποικοδομητικό να υπήρχαν, πολιτικοί...

Νίκος είπε...

Roadartist συμφωνώ με την επιτροπή λογιστικού ελέγχου,αλλά έχω κάποιςε αμφιβολίες και θα ήθελα λόγω και της ηλικίας που δεν ξέρω ακόμα αρκετά να μου λύσεις κάποια ζητήματα.Ας πούμε ότι γίνεται κάτι τέτοιο και ότι διαγράφεται το σύνολο του χρέους.Με τέτοια ελλείματα και με τόσο εκφαυλισμένους ανθρώπους όμως πώς διασφαλίζεται ότι δεν θα επιστρέψουμε εδώ?Εκτός από εμάς δηλαδή θα θεωρηθεί και η μετά από εμάς ως χαμένη γενιά?Ακόμα νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πρόφαση για να διατηρήσουμε τα σάπια κομμάτια της κοινωνίας,διότι όπως θα βλέπεις συνδικάτα όπως της ΔΕΗ για παράδειγμα κρατάν ελληνικές σημαίες φωνάζοντας ότι αγωνίζονται για χάρη του ελληνικού λαού τη στιγμή που απλά θέλουν να διατηρήσουν τη βόλεψη τους.Συνεπώς από αυτή την άποψη νομίζω ότι αυτή η κρίση έπρεπε να έρθει αρκετά νωρίτερα για να ξυπνήσει αυτό το έθνος από τον επικίνδυνο λήθαργο.Πρέπει να προσπαθείτε πάντως να βοηθήσετε εμάς τη νέα γενιά να αποκτήσουμε τα πνευματικά εκείνα εφόδια ώστε να αναγεννηθεί η πατρίδα μας.Να είστε σίγουροι όλοι πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα δούμε όλοι καλύτερες μέρες.

Hfaistiwnas είπε...

Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα βγει!!!!
Καλό απόγευμα!

ο κύριος "αμ" είπε...

Παρακολούθησα κι εγώ το ντοκιμαντέρ , ζωντανά , κατά κάποιο τρόπο . Ειπώθηκαν πράγματα που λίγο , πολύ , ήταν γνωστά . Είναι ανάγκη νομίζω να σταθούμε , στη συλλογική οικονομική προσπάθεια και την πολύ καλή δουλειά των δημοσιογράφων/παραγωγών . Ωστόσο , ας μην ήμαστε απαισιόδοξοι . Επειδή πολλά ακούγονται ένθεν κακείθεν , θα πρέπει επί τέλους , αυτός ο έλεγχος , να γίνει . Ποιοί θα τον κάνουν και πως , είναι κάτι που το βρίσκουμε . Σημασία έχει , τι γίνεται μετά . Θα υπάρξει ένας Έλληνας KOREA RAFAEL , να ηγηθεί της μεγάλης ανατροπής ; κι αυτό πάλι εξαρτάται από μας ...

ο κύριος "αμ" είπε...

...εντάξει , δεν λέω , ίσως ακούγεται σαν εκείνο που εκστομίζουν κάποιοι δήθεν δημοκράτες , το μα δεν υπάρχει ένας λοχίας να μας σώσει ;
Μακριά από μένα κάθε τέτοια σκέψη , για να εξηγούμαστε ;)

kariatida62 είπε...

Δεν ξέρω τι κάνατε εσείς εγώ πάντως υπέγραψα. Όχι βέβαια πως θα εισακουστεί το αίτημά μας, αλλά να, για να μη λέμε πως δεν κουνήσαμε καν το δαχτυλάκι μας να πατήσουμε το sign...

Roadartist είπε...

@ Elva : Αυτό πιστεύω και εγώ φίλη Έλβα, όλοι αξίζει να το δουν.., να ενημερωθούν, αν μη τι άλλο να πάψει η αδιαφορία.. και να το προωθήσουνε όλοι με όποιο τρόπο..

@ treno fantasma : μα αν δεν ξυπνήσουμε ούτε τώρα..

Roadartist είπε...

@ thalassamov : το διάβασα το άρθρο που παραπέμπεις.. πιο πολύ μπερδεύτηκα παρά διαφωτίστηκα. Πως μπορούμε να είμαστε αρνητικοί στην διαφάνεια, αλλά παράλληλα να ζητάμε θυσίες μόνο από τους πιο αδύναμους; Έτσι δεν θα αλλάξει ποτέ η νοοτροπία κανενός..

Roadartist είπε...

@ Nandia : και εγώ το ίδιο..


@ kostas : παρόμοιους φόβους έχω..



@ thinks : η σιγουριά που αποπνέει ο τρόπος της σκέψης σου είναι το μοναδικό που μου έδωσε λίγη αισιοδοξία, πως όντως δεν είναι καθόλου απίθανο, αρκεί να το απαιτήσουμε..

Roadartist είπε...

@ Νίκος : Καλησπέρα Νίκο, και εγω νέα είμαι. Επίσης δεν είμαι οικονομολόγος.. για να μπορώ να ξέρω τις απαντήσεις σε ένα τέτοιο μπάχαλο όπως είναι η ελληνική οικονομία. Το σύνολο του χρέους δεν γίνεται να διαγραφεί, ούτε αυτό σημαίνει πως αν γίνει θα σημαίνει και τη λύτρωση της Ελλάδας. Θα τιμωρηθούν όμως όσοι καταδυνάστευσαν το δημόσιο χρήμα και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ζουν πλούσια, είναι τρομερά άδικο να πληρώσει μόνο ο απλός κόσμος.
Από την άλλη πως γίνεται να μας σώσουν και να αλλάξουν την Ελλάδα, όσοι μας οδήγησαν εδώ; Δεν πρέπει να υπάρξει κάθαρση; Αλλιώς ποιος ο λόγος ύπαρξης της "δικαιοσύνης"; Αυτά σκέφτομαι..κρατώ το τέλος του σχολίου σου και σε ευχαριστώ πολύ.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : καληνύχτα!



@ ο κύριος "αμ" : πολλά λέγονται πάντα, ειδικά σε αυτή τη χώρα. Ας μην παραβλέψουμε και το γεγονός ότι απολύθηκε από τον σκαι και ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ. Καθόλου τυχαίο. Μόνο και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον λόγο να προβληματιστούμε για το που πάμε!

Δεν φαίνεται κανένας να ηγείται. Καληνύχτα!


@ kariatida62 : είναι ντροπή που δεν έχει γίνει ήδη!

Νίκος είπε...

Άρα συμφωνούμε σε όλα.Ευχαριστώ που κράτησες το τέλος του σχολίου μου.

Ανώνυμος είπε...

Η οικονομική κρίση είναι μια παγκόσμια αναπόφευκτη συνθήκη. Και οι κρατικές χρεωκοπίες απλώς την υπηρετούν. Επειδή πρέπει να μειωθεί σημαντικά έως και στο ελάχιστο η κατανάλωση. Διότι, εξαιτίας των – και ενόψει εντονότερων – κλιματικών αλλαγών, οι οποίες είναι φυσικές και κοσμογονικές και τις οποίες ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποτρέψει και από τις οποίες ο άνθρωπος δύσκολα μπορεί να προστατευθεί, οι πρώτες ύλες και τα βασικά συστατικά των προϊόντων ακόμα και αυτών της διατροφής έχουν ήδη σημειώσει ανησυχητικά μεγάλη έλλειψη.

Roadartist είπε...

@ Νίκος : Νίκο και εγώ σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ euliekougia : Είναι και αυτή μια εκδοχή που ακούγεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα από όσα ζούμε δεν είναι τυχαίο. Όλα λειτουργούν βάση ενός σχεδίου, που προς το παρόν ο απλός κόσμος, φαίνεται αδύναμος να ανατρέψει.. Ζούμε μια ιστορική στιγμή που αλλάζουν οι καταστάσεις στον κόσμο..

Related Posts with Thumbnails