12 Φεβρουαρίου 2011

World Press Photo 2011


Το World Press Photo είναι ο σημαντικότερος ετήσιος διεθνής διαγωνισμός δημοσιογραφικής φωτογραφίας. Διοργανώνεται από το 1955, με εικόνες δημοσιευμένες την προηγούμενη χρονιά σε εφημερίδες, περιοδικά σε όλον τον κόσμο.  H αξία της φωτογραφίας, εκτός από το εικαστικό της ενδιαφέρον, λειτουργεί και ως «ντοκουμέντο».

Έχουνε παρουσιαστεί στο blog, από τα βραβεία των προηγούμενων τριών ετών, ορισμένες βραβευμένες φωτογραφίες. Μπορείτε να δείτε εδώ:


Σήμερα ανακοινώθηκαν, οι καλύτερες περσινές φωτογραφίες που βραβεύτηκαν από την  επιτροπή World Press Photo. Ακολουθούν κάποιες από αυτές..

World Press Photo of the Year
Το πορτρέτο της νεαρής Αφγανής που κακοποιήθηκε από τον σύζυγό της είναι αυτό που κέρδισε φέτος το βραβείο World Press Photo. Η φωτογραφία της Μπίμπι Αίσα, 18 ετών, από το Αφγανιστάν με κομμένη τη μύτη είχε ληφθεί από την φωτογράφο Τζόντι Μπίμπερ για το περιοδικό TIME. Η κοπέλα είχε εγκαταλείψει το σύζυγό της, καθώς την κακοποιούσε. Τότε, διοικητής των Ταλιμπάν, έδωσε εντολή για την 18χρονη να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και ο σύζυγός της, της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά...Μια σκληρότατη φωτογραφία..

«Είναι μια απίστευτα σκληρή εικόνα. Στέλνει ένα ισχυρότατο μήνυμα στον κόσμο. Περίπου το 50% του πληθυσμού είναι γυναίκες, πολλές από τις οποίες ζουν ακόμη κάτω από άθλιες συνθήκες και δοκιμάζονται από τη βία» δήλωσε ο Ρουθ Έικχρορν, ένας εκ των κριτών του διαγωνισμού.

Spot News stories, second prize
Corentin Fohlen, a Fedephoto photographer based in France, won the category with this picture of anti-government riots in Bangkok, Thailand in May 2010
Photograph: Corentin Fohlen

People in the News singles, first prize
Irish photographer Seamus Murphy won with a picture of Julian Assange, founder of WikiLeaks, in London on 30 September 2010
Photograph: Seamus Murphy

Nature stories, third prize
Another image from Archambault's series on the active Mount Bromo volcano in eastern Java
Photograph: Christophe Archambault/AFP/Getty Images

Daily Life singles, third prize
Reuters photographer Andrew Biraj, based in Bangladesh, won with this picture of an overcrowded train approaching a station in Dhaka, 16 November 2010
Photograph: Andrew Biraj

Daily Life stories, first prize
Martin Roemers from the Netherlands won with his series Metropolis, about life in megacities
Contemporary Issues stories, first prize
Ed Ou, a Getty Images photographer based in Canada, won with his story Escape from Somalia. In this picture, four Somali refugees en route to Yemen sleep in the desert after travelling all night in pouring rain in Somaliland, 15 March 2010
Photograph: Ed Ou

Daily Life singles, first prize
Omar Feisal from Somalia shows us a man carrying a shark through the streets of Mogadishu, Somalia, 23 September 2010
Photograph: Omar Feisal
Nature stories, second prize
National Geographic photographer Stefano Unterthiner from Italy has won with this picture of Whooper swans at dawn, taken in Hokkaido, Japan in January 2010

Photograph: Stefano Unterthiner

Portraits stories, second prize
Wolfram Hahn, a freelance photographer based in Germany, won with his series Self-portraits for Social Networks
Photograph: HO/Wolfram Hahn

Sport stories, first prize
Adam Pretty photographed Thomas Daley of Britain competing in the preliminary of the men's 3m springboard diving event during the Youth Olympics at Toa Payoh swimming complex, Singapore, on 22 August 2010
Photograph: Adam Pretty/AFP/Getty Images

**Εκτός από την πρώτη φωτογραφία, στις υπόλοιπες δεν μετέφρασα τις λεζάντες τους (λόγω χρόνου).  Αλλά δε νομίζω ότι θα έχετε πρόβλημα.**

World Press Photo

60 σχόλια:

eutixis είπε...

Sokaristiki i prwti photo.
De mporw na dianoithw oti akomi kai simera, ginontai tetoia frikiastika pragmata sto kosmo! Kai gia auto to logo! Diladi ti na pw..
Ntrepomai pou eimai antras :(

Kala ekanan oi krites kai edwsan to prwto brabeio, giati etsi pernaei to minima tis adikias kai sklirotitas anegkefalwn kathestwtwn.

Euxaristw poli, kalo sk na exeis fili roadartist.

thinks είπε...

Θυμάστε τη φωτογραφία της Αφγανής νεαρής κοπέλας από την δεκαετία των '80 με τα εξωπραγματικά, διαπεραστικά γαλάζια μάτια; Αυτή η φωτογραφία η φετινή της Αφγανής γυναίκας που κακοποιήθηκε έτσι, μπορεί να σταθεί δίπλα της, και οι δύο μαζί μπορούν να λένε την ιστορία των τελευταίων 25 ετών σαν ένα πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ (Οσκαρ Γουάιλντ) για την ανθρωπότητα.

Panos Konstantinidis είπε...

Καταπληκτικές. Όσα λένε μια φωτογραφία δεν το λένε χίλιες λέξεις. Κρίμα για την κοπέλα στην πρώτη φωτογραφία, και είναι τόσο όμορφη.

quartier libre είπε...

@
όπου φτωχός κι η μοίρα του, λέει ο λαός...
η πρώτη φωτογραφία όμως είναι άπαιχτη... εκτός συναγωνισμού !

δεν ξέρω αν θ' αλλάξει ποτέ αυτός ο κόσμος...

Τσαλαπετεινός είπε...

Δεν θα σταθώ στην φωτογραφία της ακρωτηριασμένης Αφγανής γιατι έχει προηγηθεί το εξαιρετικό σχόλιο του
thinks, αλλά στο πρώτο βραβείο της κατηγορίας Daily Life, με τον καρχαρία στο Mogadishu.
Σαν σκηνικό ταινίας!

VAD είπε...

Μικρη ένσταση,καλά τα βραβεια,αλλά όχι όταν βασίζονται στον ανθρώπινο πόνο...

Καλό Σαββατοκύριακο...

Hfaistiwnas είπε...

Όχι δεν είχαμε πρόβλημα στη μετάφραση! Είναι όλες μία και μία!!!!

treno fantasma είπε...

Καλημέρα ροαντ!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δώθηκε το πρώτο βραβείο People in the News στον Julian Assange του WikiLeaks...

Επίσης πιο κάτω επίσης αναφορά στα Social Networks, μια απλή (θα έλεγα) φωτογραφία αλλά συμβολική ίσως απεικόνιση του υπόλοιπου κομματιού του κόσμου.. Πως έχει μπει το ίντερνετ στη ζωή του κόσμου..

Ώς προς το Αφγανιστάν είναι απίστευο ότι ακόμη σήμερα ισχύουην τέτοια πράγματα.

jf είπε...

http://www.stumbleupon.com/su/76Exc8/video.bugun.com.tr/bugunPlayer.swf?file=dagilfilm.flv


Σχετικό video, στην περίπτωση που δεν το έχεις δει...

Τα φιλιά μου

Roadartist είπε...

@ art : Η "δικαιοσύνη" των ανθρώπων επέβαλλε στην κοπέλα αυτή την τιμωρία.. Ο λόγος ότι έφυγε από το σπίτι της, επειδή ο άντρας της την κακοποιούσε. Νομίζω πως τα ίδια και ακόμη χειρότερα θα πρέπει να κάνουν στον διοικητή των Ταλιμπάν και στον άντρα της!

kariatida62 είπε...

Η συγκλονιστική πρώτη φωτογραφία αποτυπώνει σε ένα μεγάλο βαθμό την σημερινή θέση της γυναίκας σε τριτοκοσμικά μουσουλμανικά κράτη...

kariatida62 είπε...

Το βιντεάκι της κ.JAMANFOU είναι συγκλονιστικό τόχω δει και εγω αυτές τις ημέρες(μου ήρθε με μειλ)
και για πιο γρήγορα βρίσκεται:
εδώ
Δείτε το, πραγματικά σε προβληματίζει!

fish eye είπε...

αυτες ειναι πραγματικες φωτογραφιες !!!

Roadartist είπε...

@ thinks : Μόλις είδα τη συγκεκριμένη φωτογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο, αμέσως το μυαλό έτρεξε σε αυτή που περιγράφεις..
(Η πρώτη σε αυτή τη λίστα.. για όσους θέλουν να τη δούν :

http://wickedreport.com/top-10-world-most-famous-photos-ever/

μια από τις διασημότερες φωτογραφίες παγκοσμίως)

Η προηγούμενη "μιλούσε" με εκείνο το διαπεραστικό βλέμμα, αυτή εδώ.. έχει σαν να κραυγάζει..
Σαν να φωνάζει για τις εκατοντάδες γυναίκες που σε διάφορα κράτη εν έτη 2011 αναγνωρίζουν με το νόμο (!) απίστευτη, αναίτια βιαιότητα.

...η Ιστορία των 2 τελευταίων δεκαετιών μέσα από τις δυο αυτές φωτογραφίες.. Πολύ σωστή σκέψη..

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Είναι σοκαριστικό. Πρέπει να περάσει το ίδιο ακριβώς ο άντρας της και ο τοπικός διοικητής.. Κρίμα!

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Νομίζω ότι ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ.. Ίσως ο άνθρωπος κατά βάση να μην αλλάζει ουσιαστικά ποτέ.. Δε ξέρω.. Ενώ χρονολογικά, τεχνολογικά προοδεύουμε, είναι απίστευτο ότι σε νοοτροπία και σκέψεις τρέχουμε όλο προς τα πίσω..

Roadartist είπε...

@ Τσαλαπετεινός : Κάθε χρόνο παρατηρώ όλες αυτές τις φωτογραφίες προσεκτικά.. και πάντα θα υπάρξουν αρκετές που είναι σαν από σκηνή ταινίας.. Το φοβερό εκείνο "κλικ" που η "στιγμή" πιάνεται και αιχμαλωτίζει την ατμόσφαιρα..

Roadartist είπε...

@ VAD : Μα ο διαγωνισμός αυτός είναι δημοσιογραφικής φωτογραφίας..οπότε δεν γίνεται να απουσιάζει ο πόνος.. Απλά μας τον δείχνουν με σκληρό τρόπο..γιατί υπάρχει παντού γύρω..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Χαίρομαι Ηφ μου! Καλημέρα και καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Νομίζω ότι ο Julian Assange του WikiLeaks είχε βγει και το 'πρόσωπο' της χρονιάς που πέρασε..

Roadartist είπε...

@ JamanFou


@ Kαρυάτιδα :



Το έχω δει το συγκεκριμένο βίντεο. Και είναι όντως ενδιαφέρον.
Πέρσι στην αντίστοιχη ανάρτηση του World Press Photo 2010, ένας σχολιαστής μου το είχε αφήσει τότε πάλι σε σχόλιο. Σας αντιγράφω την περσινή απάντηση μου:

"Η δουλειά του φωτορεπόρτερ ειδικά σε πολεμικές επιχειρήσεις είναι τρομερά σκληρή, αλλά πρέπει να το δεις ως προς το κηνύγι της είδησης.. Ουσιαστικά αυτή η γυναίκα (στο βίντεο) φωτογράφισε ένα έγκλημα πολέμου.
Δεν είναι εγκληματικό αυτό που εκείνη έκανε, αντίθετα έφερε στην επιφάνεια ένα έγκλημα με το πιο τραντακτό στοιχείο..αυτή η φωτογραφία θα ήταν ντοκουμέντο.. Και θα άξιζε βράβευση, και βέβαια οι ίδιοι κινδυνεύουν τις ζωές τους..
Έχοντας μιλήσει με φωτορεπόρτερ..γιατί έτυχε να παρακολουθήσω αρκετές σχετικές συζητήσεις κλπ, και ειδικά όσον αφορά αποστολές σε πολέμους, οι περισσότεροι κουβαλάνε "τρέλα" στο μυαλό τους, και μετά από αυτές τις εμπειρίες αλλάζει εντελώς όλη τους η ζωή..
Όσον αφορά τους έλληνες φωτορεπόρτερ πάνε σε πολεμικές αποστολές δίχως να έχουνε οικονομική στήριξη (ή απολαβή) τουλάχιστον όση θα έπρεπε για αυτό που κάνουν, σε αντίθεση με το εξωτερικό που πραγματικά χρυσοπληρώνονται."

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Πρέπει κάτι να αλλάξει σε αυτές τις περιοχές του κόσμου! Δε γίνεται να βασανίζονται και να υποτιμούνται τόσο πολύ και δίχως αιτία οι γυναίκες, είναι σοκαριστικό και τραγικά απάνθρωπο!


@ ❤ : "Πραγματικές" ακριβώς.. Η φωτογραφία ως ντοκουμέντο..

MYSTELIOS είπε...

Καλημέρα ...
Πραγματικά καταπληκτικές φωτογραφίες !!!
Εύχομαι ένα καλό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο !!!

kovo voltes... είπε...

Ντοκουμέντα ζωής. Νομίζουμε πως είναι μακριά μας όλα αυτά αλλά είναι τριγύρω μας. Αυτές οι φωτό μας το υπενθυμίζουν...

Μηθυμναίος είπε...

Ευτυχώς που ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες από τη φρίκη του πολέμου υπάρχουν κι άλλες… της ομορφιάς!!!

quartier libre είπε...

@
λες,

"ενώ χρονολογικά, τεχνολογικά προοδεύουμε, είναι απίστευτο ότι σε νοοτροπία και σκέψεις τρέχουμε όλο προς τα πίσω..."

νομίζω, υπάρχουν 2 πλευρές :
ενώ την κοινωνία την παν προς τα πίσω,

απ' την άλλη,
επειδή έχουμε πιά όλοι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ γιά ό, τι γίνεται,
πολλοί άνθρωποι ευαισθητοποιούνται...

δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει κι αυτό...


καλημερίζω :)

BLUEPRINTS είπε...

έτσι πρέπει να είναι οι φωτογραφίες, αποτύπωση της πραγματικότητας, όσο κι αν επεμβαίνεις ψηφιακά η ουσία φαίνεται, είτε επαινούν την ομορφιά είτε τη οποιαδήποτε φρίκη δίνουν το στίγμα τους κι ο καθείς όπως το λαμβάνει, καλό Σ/Κ να έχεις

nefeli είπε...

Και εγώ συμφωνώ με τον VAD. Ο ανθρώπινος πόνος βραβείο;
Βέβαια, ειναι θετικό οτι επιλέγονται και αποκτούν μεγάλη προβολή τετοιου είδους θέματα.
Φοβάμαι ωστόσο ότι τα αποδεχόμαστε πιο ευκολα τελικά και η ματιά μας γινεται κριτική ως προς την καλλιτεχνική άποψη και όχι ως προς τι προκάλεσε το "θέμα"

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : Επίσης καλό σκ να περάσεις όμορφα, όπως ακριβώς θες! Καλή ξεκούραση art traveller!

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Δίπλα μας είναι, απλά κλείνουμε τα μάτια προτιμούμε να μη τα βλέπουμε καν! Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ Μηθυμναίος : Ευτυχώς! Και πάντα σε αυτές τις κατηγορίες, αυτή που ξεκουράζει πάντα το βλέμμα και τη ψυχή είναι των τεχνών, κάποιες της φύσης και των αθλημάτων.. Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ quartier libre : και εγώ το σκεφτόμουν αυτό ακριβώς.. Όσο και να προσπαθούν να κρύψουν με προπαγάνδες όλα όσα γίνονται, τώρα με το internet (όποιος ψάχνεται, το επιθυμεί, αυτή η μερίδα του κόσμου..) όλοι μπορούμε να έχουμε μια πιο αληθή και πληρέστερη ενημέρωση. Αλλά δε ξέρω αν θα μας οδηγήσει σε κάτι καλύτερο ή σε μέρες πιο άγριες, και πιο συγκρουσιακές από ποτέ.

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : Και εγώ αυτό πιστεύω blueprints. Η αλήθεια είναι που μετράει και αυτή πρέπει να φαίνεται, όσο και αν είναι αποκρουστική. Εφόσον δυστυχώς υπάρχει. Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ nefeli : Καλησπέρα Νεφέλη. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα πράγματα. Δηλαδή όταν κάποιος ανοίξει μια εφημερίδα ή ένα site ειδησιογραφικό, για να διαβάσει μια πολεμική ανταπόκριση εκείνη τη στιγμή θα κοιτάξει αν η φωτογραφία είναι καλή αισθητικά;;; Προφανώς και αξία έχει το πόσο αποτυπώνεται η στιγμή, η αλήθεια της όσο σκληρή και αποκρουστική αν είναι. Πόσο μάλλον μεγαλύτερη αξία, έχει αν παραπέμπει σε πράξεις, σε καθεστώτα, αν μπορεί να μας δείξει συμβολικά, ωμά τι συμβαίνει και να μας αφυπνίσει.. Υπάρχουν και κατηγορίες που παίζει ρόλο και κυρίως βραβεύεται η καλλιτεχνική αξία, αλλά όταν αφορά πολέμους, ανθρώπινες κρίσεις, τοπικές επαναστάσεις κλπ, σημασία παίζει το τι μεταφέρει η εικόνα. Και η δουλειά που κάνουν οι φωτορεπόρτερ είναι αξιέπαινη και πολύ δύσκολη.

Tasos είπε...

Εξαιρετικά posts!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική έως συγκλονιστική παρουσίαση του κόσμου μας, της ζωής μας και ας λέει ο Χαρτουμιανός καρντάσης φίλος μου ότι θέλει.
Εγώ θα του έλεγα... and nothing Else Matters.
Eξαιρετικό και το "δέσιμο" της μουσικής road.

Saq είπε...

Ωραίο ποστ, αλλά εγώ δεν μπορώ να βλέπω μερικές από αυτές τις φωτό. Το βλέπω λίγο τραγικό να βραβεύεσαι για μια φωτογραφία που έβγαλες με μια γυναίκα με κομμένη μύτη. Αισθάνομαι όπως η ηρωίδα στο βιντεάκι της JamanFou.

Roadartist είπε...

@ Tasos : Ευχαριστώ για την ανάγνωση, καλό σου σαββ/κο!

Roadartist είπε...

@ Τhalassokrator : Κάθε χρόνο έχουνε εξαιρετικό ενδιαφέρον όλες οι φωτο του διαγωνισμού.. Ο καλύτερος παγκοσμίως..σαν μια επισκόπηση της χρονιάς που πέρασε.. Χαίρομαι που σου άρεσε και η μουσική επιλογή.. όντως..nothing Else Matters. Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ Saq : Ε, ούτε και εμένα είναι το καλύτερο μου να βλέπω τέτοιες φωτο.. όταν την είδα σοκαρίστηκα.. μετά με έβαλε σε σκέψεις.. και φρίκαρα με το τι γίνεται εκεί! Καλό θα ήταν να μπορούσε να επέμβει η Διεθνής Κοινότητα (κάτι είπα τώρα..) κάποιος Δυναμικός Ανθρωπιστικός Οργανισμός τέλος πάντων, δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια φρικιαστικά πράγματα ακόμη και σήμερα!! Πάντως είναι πολύ θετικό που αντιδρούμε παιδιά.. και που ακόμη δεν δεχόμαστε έτσι άκριτα τη βία και όλα αυτά.. πολύ θετικό.. ίσως η ελπίδα που υπάρχει.. Κάνουν 'έργο' οι φωτορεπόρτερ.. επιμένω σε αυτό. Όπως και να έχει, σίγουρα εγώ δε θα άντεχα κ ίσως να μη μπορούσα να το κάνω.. Καλό βράδυ :)

Ερατώ είπε...

Είδα την πρώτη φωτογραφία και μετά δεν μπόρεσα να δω τις υπόλοιπες.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό το ποστ.
Θα επανέλθω, μόλις συνέλθω...

Ερατώ είπε...

Να προσθέσω ότι καλώς πήρε το βραβείο αυτή η φωτογραφία κατά τη γνώμη μου, γιατί με τη δημοσιότητα που θα δοθεί, ίσως κάποιοι κινητοποιηθούν...
Αν και θα έπρεπε ήδη να είχε εξαφανιστεί η ανισότητα στα φύλα εδώ και χρόνια...

Makis Del είπε...

apisteuti i fwtografia...anarwtiemai akoma poses "afganes" yparzoun ston kosmo...poses...

koulpa είπε...

πααπ roadartistaki μου με τσάκισε η πρώτη φωτό.. ξεπερνά την δυναντότητα αντίληψής μου.. εγώ αν ήμουν γυνάικα σε τέτοιο πολιτισμό.. θα το έπνηγα στη γένα το αγόρι απο το να το κάνω έτσι.. τστστσ μου έχει ανέβει η πίεση στα κόκκινα.. δε με φτάνουν οι φαρσοκωμοδίες που παίζουν οι δικοί μας εδώ πέρα.. κι όλοι οι ηλίθιοι που τους ανέχονται.. :(
καληνυχτούδιααααα :):)

ippoliti_ippoliti είπε...

Σοκαριστικές, και σύ η φωνή της τέχνης μες στη μαυρίλα/
καλή σου ημέρα

Αντοινε είπε...

Κάθε χρόνο γράφεις για αυτό. Σε ενδιαφέρουν πολύ όσα αναρτείς,σε αρκετά προσωπικό επίπεδο, για να μη σου ξεφεύγουν ετησίως.
Μου αρέσει που εδώ πάντα διαβάζω ενδιαφέροντα θέματα, τα blogs πρέπει να είναι αυτό ακριβώς. Προβληματισμός, διάλογος, αφορμή για σκέψη, ότι λείπει από την καθημερινότητα μας.. και από τα λοιπά social media. συνέχισε.

H.Constantinos είπε...

Τελικά αρέσουν στον κόσμο κάτι τέτοια...

Δεν επρόκειτο να κάνω κάπου κλικ να δω την φετινή βραβευμένη, αλλά έκανα κλικ στο blog σου...
Μου την έκανες!!

habilis είπε...

Δώσε μου φωτογραφίες και πάρε μου την ψυχή !

ezak είπε...

...υπέροχες όλες...

nikiplos είπε...

καλησπέρα καλλιτέχνιδα!!!

Θα έρθει και η ανάρτηση... απλά είμαι λίγο στην πρίζα... ;)

Πολύ δυνατές οι φωτό, που λέν 1000 λέξεις ανείπωτες με λόγια... Κάποιες από αυτές τις ήξερα...
Πιο δυνατή της Αφγανής και των ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα...

Να αυτή η Αφγανή αν μπορούσε θα τα είχε διασχίσει τα σύνορα για να φύγει από εκεί την πραγματική κόλαση...

Σήμερα ο Θεοδωράκης στους πρωταγωνιστές, είχε μια κοπέλα που την έφεραν απο τη Νιγηρία για να την υποχρεώσουν να εκδίδεται... Από κορίτσι πόρνη με το στανιό... Την ρώτησε πως αν γνώριζε εκ των προτέρων τι θα περάσει στη χώρα μας, αν θα έφευγε ποτέ από την Πατρίδα της. Και είπε ΝΑΙ εκεί δεν είχε ζωή... έπρεπε να φύγει...

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο.. Και ίσως δεν έχουμε καν ιδέα.. Βάναυσοι τύποι.. Καλή εβδομάδα Ερατώ μου!

Roadartist είπε...

@ makis : ..πόσο σκληρός αυτός ο κόσμος.. Και με τη βούλα του νόμου! Εκεί είναι να τρελαίνεσαι.. :(

Roadartist είπε...

@ koulpa : Συνυπογράφω και αισθάνομαι ακριβώς ολόιδια.. και για εκεί και για εδώ..

Roadartist είπε...

@ ippoliti_ippoliti : όσο δύσκολο και αν γίνεται και αν είναι, όσο θα υπάρχετε και εσείς εδώ, θα προσπαθώ να παραμένει εδώ..η φωνή της τέχνης που λες.. και σε ευχαριστώ για την παρουσία σου!

Roadartist είπε...

@ Αντοινε : να είσαι πάντα καλά, καλή σου εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Στον κόσμο των Ταλιμπάν και των Αφγανών μάλλον θα αρέσουν.. Σε εμάς εδώ καθόλου δεν αρέσουν.. σε κάθε νορμάλ άνθρωπο.. Καλή εβδομάδα :)

Roadartist είπε...

@ habilis : Χαίρομαι για αυτό :)

Roadartist είπε...

@ ezak : καλό ξημέρωμα ezak :)

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Nikiple μου εχτές ήμουν ολη τη μέρα εκτός, και μέσα στην κούραση, ενώ διάβασα το σχόλιο σου, ξέφυγε η απάντηση!

Δυνατές.. κάποιες ξεπερνούν τη λογική αν το 'σκεφτείς'.. Μάλλον αυτή η κόλαση, συμφέρει αυτούς που νομοθετούν στο να υπάρχει.. Δεν νομίζω πως είναι τόσο πια κολλημένα τα μυαλά τους στο να μην καταλαβαίνουν τον παραλογισμό τους! Τους συμφέρει, επιπλέον ευθύνεται και η θρησκεία τους..

Συγκλονιστικό αυτό που αναφέρεις..με την κοπέλα.. :(
Άντε να έρθει η ανάρτηση όμως έ;
Καλή εβδομάδα!

fvasileiou είπε...

Το πορτραίτο της Αφγανής στοιχειώνει.

Related Posts with Thumbnails