18 Δεκεμβρίου 2010

Αι γενέαι πάσαι στη μάχη της Κερατέας

..."ο Κούρος της Κερατέας" που εκτίθεται στην αίθουσα 12 του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου,
ο οποίος βρέθηκε στους πρόποδες του Οβριοκάστρου το 1893, εδώ με αντιασφυξιογόνα μάσκα...

Τις τελευταίες μέρες, η περιοχή της Κερατέας θυμίζει πεδίο μάχης. Ελάχιστα ΜΜΕ  αναμεταδίδουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων.. Οι κάτοικοι ασταμάτητα συγκρούονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Απίστευτη βία από τα Ματ και σε άτομα τρίτης ηλικίας..

Παρά τις δικαστικές αποφάσεις ΥΠΕΡ των κατοίκων και την απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ, αυτά παραμένουν στο χώρο και βιαιοπραγούν. Προφανώς  πλέον ούτε η Δικαιοσύνη δεν έχει ισχύ σε αυτό το κράτος.

Ακολουθεί αναδημοσίευση άρθρου της Ελευθεροτυπίας:
Οι θερμοκρασίες χαμηλές. Γύρω από κάθε εστία φωτιάς, οι κάτοικοι 
της Κερατέας ζεσταίνονται και συζητάνε. Περιμένουν τον «εχθρό»...

Αλήθεια, έχετε ακούσει ποτέ παπά να «ευλογεί» βόμβες μολότοφ; Τις νοικοκυρές να μαγειρεύουν, να συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και να τα στέλνουν στο... μέτωπο. Οι πατεράδες, οι παππούδες, οι θείοι, οι μεσήλικοι γενικότερα βρίσκονται στα μετόπισθεν. Ζεσταίνονται στις φωτιές και περιμένουν με αγωνία νέα από τα παιδιά τους, τα ανίψια και τα εγγόνια που έχουν πάει στην πρώτη γραμμή.

Οι νέοι πολεμάνε, οι ηλικιωμένοι διηγούνται. Υποδέχονται όμως τα παιδιά τους με αίματα παντού. Προσπαθούν να τα συνεφέρουν με δάκρυα στα μάτια, αλλά χρειάζεται και αυτοί να τρέξουν. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προπορεύονται. Υποστηρίζονται επίσης από θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού με πίεση , που έκανε... ποδαρικό τώρα στην Κερατέα αλλά είχε να κυκλοφορήσει σε ελληνικούς δρόμους από τη χούντα.  «Και να φανταστείς πως σήμερα είναι ήσυχα», λέει κάτοικος της περιοχής δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στα οδοφράγματα. «Σε όλη την Ευρώπη το θέμα των απορριμμάτων έχει λυθεί και εγώ έφτασα 57 ετών για να μάθω να φτιάχνω βόμβες μολότοφ».

Η Αλκηστις Πόγκα είναι κάτοικος Κερατέας, σχεδόν 20 χρόνων και φοιτήτρια Νομικής. Μιλάει για τους λόγους που νομιμοποιούν των αγώνα τους. Τα κριτήρια εξαίρεσης, τα ΦΕΚ και τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και το 2013 που οι ΧΥΤΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη θα κηρυχθούν παράνομοι και θα υπάρχουν πρόστιμα. Όμως αυτό που την πονάει είναι άλλο. Τα χέρια της σφίγγουν. Στα μάτια της μια ιδέα βούρκωμα. Μιλάει για τον αγώνα τους.

«Αγώνα να διαφυλάξουμε την περιοχή μας. Αγώνα να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα αυτού του κράτους που παραπαίει. Αγώνα, αν μη τι άλλο, η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνητικές επιλογές και επιταγές. Αγώνα για να σταματήσει αυτή η επαίσχυντη, η αποτροπιαστική βιαιότητα που έχουμε ζήσει τις τελευταίες μέρες. Αγώνα να πάψει επιτέλους αυτό το αίσθημα προδοσίας που έχουμε όλοι μας και ειδικά οι νεότεροι άνθρωποι. Η προδοσία από ένα κράτος που όχι απλά δεν προωθεί την ανάπτυξη αλλά δημιουργεί τέτοιες εστίες αποτρόπαιης βίας και προκλητικής παρανομίας και μάλιστα κινεί όλο τον μηχανισμό προς τέτοια κατεύθυνση. Ίσως είναι μια προσπάθεια να πιστέψουμε ξανά σε πράγματα. Ότι μπορούν να λειτουργούν, όχι ιδανικά, αλλά αν μη τι άλλο όπως πρέπει, με βάση τον νόμο. Αυτό για μένα είναι αυτό που μας προσβάλλει και μας θίγει. Δεν προβάλλονται νόμιμα και δίκαια τα αιτήματά μας, τα οποία όμως βασίζονται στους ίδιους τους νόμους που έχει φτιάξει το κράτος για να μας προστατεύει».

Από τους αιθέρες όπου αναχαίτιζε Τούρκους, ο Ιωάννης Αργύρης, εν αποστρατεία πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία, λέει: «Μου σηκώνεται η τρίχα, ειλικρινά. Γιατί 15 χρόνια αναχαίτιζα τους Τούρκους και δεν πίστευα ποτέ ότι θα ερχόταν η στιγμή να αναχαιτίσω την ίδια μου την κυβέρνηση. Μεγαλύτερη ντροπή δεν έχω νιώσει». Μιλάει για τον Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος ψηφίζεται στην περιοχή και «επιμένει και λέει στείλτε τα ΜΑΤ. Ανακηρύξαμε, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Συντονιστική Επιτροπή, persona non grata τον κ. Πάγκαλο. Ανεπιθύμητο δηλαδή. Στον ίδιο του τον τόπο να μην μπορεί να έρθει». Συνεχίζοντας, λέει: «Ντροπή και για τον Παπουτσή που σαν πρόεδρος της ΕΦΕΕ είχε χτυπηθεί από την ΕΣΑ και τώρα στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπάνε τον απλό τον κόσμο. Ντροπή του. Ορκιστήκαμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας καθαρή την περιοχή. Σκεφτόμαστε να ετοιμάσουμε τις διαθήκες μας. Μέχρι και φυλακή είμαστε προετοιμασμένοι να πάμε».

Ο Σταύρος Ρόζης, πολιτικός μηχανικός και κάτοικος Κερατέας, λέει πως με το που παρέλαβε το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Γιώργος Σουφλιάς κατάργησε τον τότε νόμο περί μελετών της Βάσως Παπανδρέου που μέσα σε αυτό τον νόμο είχε μπει με τροπολογία το 2003 η κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Ενώ κατάργησε όλα τα άρθρα του νόμου, άφησε την τροπολογία ζωντανή. «Έχουν γίνει μεθοδεύσεις από την πολιτική ηγεσία με σκοπό όχι να λύσουν το πρόβλημα, αλλά να το κρατήσουν ζωντανό υπέρ των συμφερόντων κάποιων. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Αυτοί που πτώχευσαν την Ελλάδα, πτώχευσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, διέλυσαν την παιδεία και έφεραν την χώρα στο σημείο να κυβερνιέται από κομισάριους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Ο κόσμος δεν τους έχει πλέον εμπιστοσύνη. Οτι αυτοί θα μπορούσαν και θα μπορέσουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα».
..ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.. 
δίπλα στον δίκαιο αγώνα
των κατοίκων..

Ο παπα-Ντίνος, ιερέας στην Κερατέα για περισσότερο από 40 χρόνια, λέει πως «εδώ είμαστε όλοι αδέρφια και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Αδέρφια, ξαδέρφια, θείοι. Άμα μου πειράξεις τον αδελφό, τον γιο, θα πάρω την καραμπίνα και θα γίνω Παπαφλέσσας της εποχής. Ήρθαμε εδώ να υπερασπίσουμε τον χώρο αυτό. Είναι λάθος να γίνουμε χαβούζα. Ο νόμος είναι με το μέρος μας. Τι θέλουν υπουργοί και πρωθυπουργοί σε ξένα χώματα που δεν έχουν πατήσει ποτέ». Τέλος, στέλνει και «χαιρετίσματα» στον κ. Παπουτσή «που εύχομαι να μην τον ξαναδώ βουλευτή».

Πηγή άρθρου: Ελευθεροτυπία

Κριτήρια που κάποιοι έκαναν πως "ΔΕΝ" είδαν στο Οβριόκαστρο Κερατέας..

Αξίζει να σημειωθεί και είναι πολύ σημαντικό για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, ότι η δημοπράτηση του έργου για την περιοχή της Κερατέας αφορά στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) και επ' ουδενί Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.). Το πιο τραγικό είναι πως την ίδια στιγμή που στη χώρα μας, αναζητούμε ακόμη περιοχές για ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο. Εμείς πότε θα τις ακολουθήσουμε;

30 σχόλια:

Besixdouze είπε...

Και περίμενες να ασχοληθούν τα ΜΜΕ; Ο καθένας το συμφέρον του δυστυχώς ...

treno fantasma είπε...

Panta OPISDODROMIKI koinwnia hmastan!

Twra eimaste pia kai koinwnia tis VIAS..

Kati den paei katholou kala roadartist.

Kai poli kala kaneis pou epimeneis.. se auto to "Flegon" thema.. Euxaristoume gia tin enimerwsi.

Kali dinami stous katoikous autis tis perioxis..

To autonoito zitane.. dikaiosini!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει ότι το καλοκαίρι θα έχουμε πολλές πυρκαγιές εκεί.....

Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι το κράτος μας(τους).. μετά από 6 ημέρες στο δρόμο τα ΜΜΕ σιωπούν γιατί τα λεφτά είναι πολλά για τους εργολάβους-εκδότες..μια ολόκληρη πόλη, που δεν έχει καμία σχέση με κουκουλοφόρους ή γνωστούς-αγνώστους και πέρα από πολιτικά συμφέροντα, παλεύει σαν μια γροθιά για το δίκαιο. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού με πίεση , που έκανε... ποδαρικό τώρα στην Κερατέα αλλά είχε να κυκλοφορήσει σε ελληνικούς δρόμους από τη χούντα!!!!!!!!!!/////....

ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ..

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!

dyosmaraki είπε...

Αναρωτιέμαι γιατί δεν φτιάχνουν υποδομές σε ήδη υποβαθμισμένες περιοχές και πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα.

Καλή δύναμη εύχομαι και εγώ στους κατοίκους

ELvA είπε...

Εγω θα ρωτησω κατι, κι ας με παρεξηγησουν οι υπολοιποι σχολιαστες σου, φιλη Road!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;

Μηπως νομιζετε οτι δεν σας αφορα το θεμα της Κερατεας; Μα ολη την Αττικη την εχουν κανει αυτες οι κυβερνησεις μια απεραντη χωματερη οπου ο αερας βρωμαει καυσαεριο και τελευταια και...δακρυγονα με ο τι και αυτο επικινδυνο παλι συνεπαγεται!!

Το διαπιστωνω καθε φορα που
ερχομαι και ειλικρινα ΛΥΠΑΜΑΙ οσους εχουν μικρα παιδια που ζουν στην Αττικη, επειδη ακριβως ειναι τοσοι πολλοι οι ρυποι που ειμαι σιγουρη οτι αν γινοταν μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ επιστημονικη μελετη θα φαινοταν το πραγματικο μεγεθος της οικολογικης καταστροφης με τις τεραστιες επιπτωσεις στην υγεια του κοσμου!

Οργανωθειτε οσο μπορειτε πριν σας στερησουν οσα καθαρα κυβικα αερα εχουν απομεινει εκει και πριν θρηνειτε θυματα τα ιδια σας τα παιδια που δεν φταινε σε τιποτα να ειναι αρρωστα εξ αιτιας τετοιων αναλγητων πολιτικων!


Υ.Γ
Συγγνωμη φιλη μου Road,για το αποτομο, αλλα εγω που δεν μενω στην Ελλαδα και αγανακτω (σε συγχαιρω επισης για το πολυ καλο αρθρο και το ειλικρινες σου ενδιαφερον!)...
Οσοι ομως μενουν στην Αττικη ειναι ντροπη και κριμα να μην ενδιαφερονται, λες και ζουν σε αλλη χωρα και δεν τους αφορα αυτη η υποθεση!

kovo voltes... είπε...

Δεν νομίζω ότι θα ακολουθήσουμε ποτέ το αυτονόητο, το απλό, το ουσιωδες...Είμαστε άλλη φάρα. Το θλιβερό είναι ότι αντί να βγάζουμε προς τα έξω τις καλές ιδιαιτερότητες μας, βγάζουμε τις κακές...Ο αγώνας συνεχίζεται...

D.Angel είπε...

Τι σχέση έχουμε εμείς με τις υπόλοιπες ευρωπαικές πόλεις γλυκιά μου! Χυμαδιό είμασταν και θα είμαστε...Δεν νομίζω πως θα ασχοληθεί κανείς! Φιλιά πολλά
και καλό Σ/Κ σε όλους

Hfaistiwnas είπε...

Μα είναι δυνατόν να μην βρίσκουν λύση ακόμη, τι σσιτ συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους στα ψηλά αξιώματα;;;

Thalassenia είπε...

Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι οι υπεύθυνοι δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν.
Και τι να πεις για τους κατοίκους εκεί που παλεύουν για τα αυτονόητα.
Μπράβο τους.
Τέτοιες κινητοποιήσεις χρειάζονται παντού.

Άστρια είπε...

Τί να πει κανείς πια;;!!!
Όλες οι εξουσίες έχουν γίνει μία. Και οι παραδίπλα εξουσίες, η Εκκλησία, ο τύπος, οι "ισχυροί" της διανόησης.. πού βρίσκονται;;
Όμως φωνή λαού οργή Θεού!
(άραγε ποιον να πρωτακούσει)

Σε φιλώ πολύ roadartist μου,
Καλό βραδάκι Σαββάτου:)

QwfwqN είπε...

Λογικό και αναμενόμενο τα μμε να μην καλύπτουν το θέμα: η διαπλοκή συμφερόντων μυρίζει από μακριά...

kariatida62 είπε...

Πόσα είναι τα μέτωπα τελικώς τα μέτρησες???
Στα χαρακώματα όλοι..!

eutixis είπε...

TI THA GINEI RE PAIDIA??

EINAI EPIKINDINA TA PRAGMATA STHN KERATEA..

DEN EINAI DYNATON NA XTYPANE ATHWOUS POLITES, RE SEIS OI MATATZIDES EINAI ENTELWS TELEIWMENOI KAI ME "KAMMENA" EGKEFALIKA KYTTARA, AUTO PLEON APODEIKNYETE KATHIMERINA!
EMEIS THA AFISOUME NA SINEXISTEI AUTO??

POU EINAI H YPOURGOS PERIBALLONTOS? GIATI DEN PERNEI MIA THESI??

POU EINAI O PROTHIPOURGOS?

POIOS MALAKAS TELOSPANTWN APOFASIZEI?


APLA...

APOFASIZOUME KAI DIATAZOUME..

ALLAXAME EPOXH PAIDIA.......

BARANE GERONTIA, KORITSAKIA..

NTREPOMAI

POU

EIMAI ELLINAS..

NTREPOMAI ALITHINA..

SUNANTRWPOI MAS AUTI TI STIGMI KINDINEYOYN...

PETHENEIS ELLADA!!

:(

quartier libre είπε...

@
από πού να τα πιάσεις,
κι από πού ν' αρχίσεις ...

κοινωνία σε κίνδυνο.
ΟΛΑ τα θέματα είναι ανοιχτά...

σε φιλώ, καλό μου.

Coco είπε...

τί τυραννία είναι τούτη!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κράτος πρέπει να ξεπουληθεί, να γίνει ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης και οι κάτοικοί του να εξανδραποδισθούν.
Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, (πόσα ρουσφέτια έγιναν άραγε στον γενέθλιο τόπο;) και τώρα, ώρα πληρωμής, είναι αργά πια.
Δεν ακούει κανείς.
Εύχομαι καλή τύχη στους ανθρώπους, αν και δεν το βλέπω.
Η αρχή του τέλους ξεκίνησε.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Πάντα μπροστάρησα στους αγώνες για τον άνθρωπο,την ποιότητα της ζωής του,το μέλλον και τον πολιτισμό !

Επίτρεψε μου, να αφήσω στην καθαρή σελίδα σου την προσωπική μου ευχή για πραγματική "Χριστού-γέννα"

http://ligery.pblogs.gr/2010/12/syntaxidiwth-esy-lathrepibath-stoneiro.html

Βάσσια είπε...

Εγώ ξέρω να πω ότι ο αγώνας των συμπολιτών μας έχει αποτέλεσμα.

Ενωμένοι και με δυνατή φωνή αντιστέκονται σε μια ουσιαστικά φασιστική ανιτμετώπιση.

Για εμάς εδώ δεν χρειάζονται τα ΜΜΕ, μαθαινουμε και βλέπουμε την αλήθεια των γεγονότων. Οι υπόλοιποι ανά την Ελλάδα δυστυχώς ενημερώνονται από κάτι Πορτοσάλτε και λοιπούς, αναγκαστικά.

Καλησπέρα Road

ξωτικό είπε...

Είναι πολύ σημαντικό που το δημοσιοποιείς Αρτιστούλα ,γιατί υπάρχει και μια (δικαιολογημένη νομίζω ) δυσπιστία ,γιατί όπου κι αν πρόκειται να γίνει είτε ΧΥΤΑ είτε αιολικό πάρκο ,υπάρχουν πάντα κάποιες αντιδράσεις που δεν είναι πάντα σωστές πιστεύω,και για πολύ κόσμο θα μοιάζει σαν να είναι άλλη μια τέτοια...
Αλήθεια γνωρίζουν ποια συμφέροντα κρύβονται απο πίσω (δεν εννοώ να μας πείς )αλλά αν έχουν καταφέρει να μάθουν ...
Όλα στραβά ρε γμτ πρέπει να τα κάνουμε σ'αυτό τον τόπο;;;

Και δυστυχώς μάλλον όπως το λέει ο Ηλιογράφος θα γίνει......

greendim είπε...

Ειλικρινά συμφωνώ σε όλα με όσα λες. Όμως πρέπει το κράτος να αποφασίσει εδώ και τώρα πού θα πηγαίνουν τα σκουπίδια τα οποία κανείς δεν θέλει στην πόρτα του. Ρώτα και μας εδώ στη Πετρούπολη που τρώμε για τις περισσότερες ημέρες του χρόνου (λόγω του ανέμου), μια απίστευτη μπόχα. Και εν πάσει περιπτώσει, μέχρι πότε εμείς οι πολίτες, θα πληρώνουμε πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα για κάθε παράνομη χωματερή όπως αυτή της Κερατέας που χάσκει επί χρόνια μολύνοντας επικίνδυνα το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων χωρίς να συγκινείται κανείς Κερατιώτης!!!

Roadartist είπε...

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.

Με συγχωρείτε για τις αργοπορημένες απαντήσεις, και επιτρέψτε μου σε αυτή την ανάρτηση να μην απαντήσω ξεχωριστά στα σχόλια σας..

Ο λόγος είναι πως από εχτές ήμουν εκτός σπιτιού, μόλις τώρα επέστρεψα.. Επίσης, δεν διαφωνώ με όσα γράψατε.. Εκφράζετε όλοι σας και την δική μου εκτίμηση.

Η κατάσταση στην Κερατέα, είναι ενδεικτική της αναξιοπιστίας του κράτους.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟ........ΟΧΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.. (ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ). ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.. ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ..

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ..

Για περισσοτερα μπειτε στο antixyta.blogspot.com
ή ψαξτε γενικότερα στο διαδίκτυο, θα πάρετε τις απαντήσεις σας..

Roadartist είπε...

ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ πως συμφωνώ με όλων τα σχόλια..για αυτό και σε αυτό το ποστ δεν θα απαντήσω ξεχωριστά.. Μόνο να απαντήσω σε δύο φίλους.. στις απορίες που εξέφρασαν..


@ Ξωτικό : Πριν αναρτήσω σχετικά (η ΠΡΩΤΗ σχετική εδώ ανάρτηση έγινε το 2008, έψαξα σχετικά, διάβασα για τα ΧΥΤΑ και την κατάσταση στην Κερατεά.. Επ'ουδενί δε θα έπαιρνα θέση σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα αν δεν είχα ενημερωθεί ή ψάξει σχετικά.. Έχω πάει και η ίδια στον Χώρο.. Εύχομαι να μη γίνει θα είναι πραγματικά Περιβαντολογικό και Πολιτιστικό Έγκλημα..)

Φυσικά και ξέρουν οι κάτοικοι ποιος βρίσκεται από πίσω.. Είναι τεράστια συμφέροντα..

Και μια επιπλέον επισήμανση. Θα έπρεπε να μην μιλούσαμε πλέον για ΧΥΤΑ.. Σύμφωνα με την Ε.Ε. σε όποιο κράτος υπάρχουν ΧΥΤΑ ως το 2013 θα πληρώνουν ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΡΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ -ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ- ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΧΥΤΑ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2013, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ;


@ greendim : Greendim σε παρακαλώ πήγαινε λίγες αναρτήσεις πριν, που έχω ξανα αναφερθεί στο θέμα. Και διάβασε τα σχόλια μου για αυτά ακριβώς που αναφέρεις... Μιλάμε για ένα ανήθικο και απίστευτα βρωμερό σύστημα. Οι κάτοικοι έχουνε κάνει συγκεκριμένη πρόταση από το 1997 (!!) να σταματήσουν τη λειτουργία τους οι παράνομες χωματερές .. αλλά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ δεκτή! Μπες αν σου δε σου κάνει κόπο εδώ :

http://roadartist.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html

και διάβασε, μη τα γράφω ξανά.

Πορτιάτης είπε...

Καλησπέρα, απαντώ με το "μότο" της φίλης black bedlam :
Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς
η αντίσταση γίνεται καθήκον!
Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Πορτιάτης : Σωστή η black bedlam... Καλό ξημέρωμα φίλε μου Πορτιάτη!

H.Constantinos είπε...

Το χάλι το μαύρο...

tzonakos είπε...

Απο σενα ενημερώθηκα τι συμβαίνει καθως ελάχιστη τηλεόραση βλέπω και δεν την εμπιστεύομαι κιόλας.
Παρακολουθώ μεσω μπλογκς και άλλων ιστοσελίδων τι συμβαίνει εκει και εχω μείνει άφωνος.
Κι ενω οι ΧΥΤΑ φαίνονται απαραίτητοι, ωστόσο επιλέγονται τοποθεσίες παράλογα ακατάλληλες, αυτο ειναι πολύ περίεργο.
Κάπου πρέπει να γίνουν κι οι ΧΥΤΑ αλλα κανείς δεν τους θέλει δίπλα του, αναρωτιέμαι, δεν μπορούν να βρούν άλλες τοποθεσίες για να γίνουν ΧΥΤΑ ;

nikiplos είπε...

καλησπέρα... Για τη Γαλλία μπορώ να μιλήσω κάπως... Το 90% των οικιακών σκουπιδιών ανακυκλώνεται. Κατά συνέπεια μαζεύεται στις τοπικές μονάδες συλλογής και ανακύκλωσης, χωρίς να επιβαρύνει οτιδήποτε,

ούτε οπτικά-αισθητικά

(απο το 1930 ο εκεί ΓΟΚ υποχρεώνει τα σπίτια να έχουν κελάρι σκουπιδιών και αγωγό συλλογής των οργανικών. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους παρά μόνο από τους Τουρίστες ή τους αστέγους)

ούτε και ως προς την όσφρηση.

Το 10% που είναι οργανικά, καίγονται σε 100% φιλτραρισμένους κλίβανους και ούτε που οσμίζεται κανείς ότι παραδίπλα του καίγονται σκουπίδια... Σε αυτό κυριολεκτώ!

Τα ΧΥΤΑ είναι κυρίως για βιομηχανικά υποπροϊόντα και απόβλητα που δεν μπορούν να έχουν περαιτέρω επεξεργασία, αλλά οι περιβαντολλογικοί νόμοι είναι εκεί πολύ αυστηροί.

με αυτά τα ολίγα...

στο μπλογκ του καπταιν
http://carnagio.wordpress.com/2010/12/14/%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%8D%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%84/


βρήκα μια πιθανή εξήγηση για τον υπερβάλλων ζήλο των κρατικών μέσων καταστολής...

Με αυτά... φιλά, καλό βράδυ

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : εντελώς!



@ tzonakos : καλύτερα που δεν παρακολουθείς τηλεόραση, γιατί λένε απίστευτες ανακρίβειες! Το ελάχιστο που πρώτα θα έπρεπε να έκαναν είναι να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους, βέβαια θα μου πεις από τη στιγμή που το αφεντικό τους είναι ο εργολάβος του έργου τι να περιμένεις;

Το χειρότερο tzonako είναι ότι μιλάμε για κατασκευή ΧΥΤΑ σήμερα, όταν το 2013 θα είναι παράνομες και θα πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμα.. Να γίνει δηλαδή ένα ακόμη παράνομο έργο.. Ελεος!


@ nikiplos : ακριβώς έτσι! Ολα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν έκαναν καμία σχετική κίνηση για να υπάρξει μια καλύτερη, πιο αναπτυγμένη μέθοδος.. και τώρα στέλνουν Ματ!

Related Posts with Thumbnails