13 Δεκεμβρίου 2010

..σκέψεις με υπόκρουση ...Νίνο Ρότα..

..o Nino Rota..

Περίεργη η διάθεση.. Από την μια, οι ανατροπές στα εργασιακά.. Μας οδηγήσανε πλέον σε "εργασιακό μεσαίωνα", αρκετές σκέψεις που επιβεβαιώνονται.. Από την άλλη, ο αγώνας των κατοίκων στο Οβριοκάστρο Κερατέας..Αφού όλες οι δικαστικές αποφάσεις ήταν ως τώρα υπέρ των κατοίκων της περιοχής (και πως να μην είναι, εφόσον αυταρχικά καταπατούνται κριτήρια;), τελικά επέλεξε η πολιτεία να λύσει το πρόβλημα στέλνοντας ΜΑΤ. Το ξέρετε πλέον από τόσες αναρτήσεις, πως έχω φίλους εκεί, γνωρίζω καλά από κοντά τα γεγονότα.. Έχω βρεθεί η ίδια, αρκετές φορές στο Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου τα προηγούμενα χρόνια.. Δυστυχώς τα ΜΜΕ λένε "μισές" αλήθειες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους..Μπράβο στους κατοίκους για τον αγώνα που κάνουν. Το γνωρίζω πως αυτή είναι η αρχή..Πρέπει να είμαστε δίπλα τους.. Σκέψεις τριγυρίζουν στο μυαλό.. και με γεμίζουν συναισθήματα.. Το μυαλό δε ηρεμεί, δε σταματά να σκέφτεται..

..ο Marcello Rota διευθύνει Nino Rota..

Εχτές βράδυ.. δίχως ιδιαίτερη διάθεση.. Χτύπησε το τηλέφωνο, πρόσκληση για την βραδιά του Nino Rota υπό την διεύθυνση του Marcello Rota (ανιψιού του συνθέτη και μόνιμου μαέστρου του Andrea Bocelli) στο Μέγαρο Μουσικής.. "Γιατί όχι..", η αυθόρμητη απάντηση.. Οι μέρες πια έχουν βαρύνει αρκετά.. και τέτοιες βραδιές, όποτε μας προσφέρονται, όσο μπορούμε δεν πρέπει να τις χάνουμε.. Έφτασα εκεί λίγα μόλις λεπτά πριν ξεκινήσει η συναυλία... Προσπάθησα να αφήσω σκέψεις, και να ταξιδέψω με τη μουσική.. Κάθε ένα κομμάτι σαν μια ξεχωριστή ιστορία.. Κάποιες στιγμές ένιωσα σαν να περπατούσα στους δρόμους της Ρώμης, σαν να έπινα καφέ, να έριχνα κέρμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι :) και να χάζευα ανθρώπους, κτίρια,  μνημεία.. Στιγμιαίο ταξίδι.. που έγινε αφορμή μετά για σκέψεις.. με λίγο ανάλαφρη καρδιά..  Η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια.. Μπορεί να σε παρασύρει σε λυτρωτικές σκέψεις.. Μακρινές, νοσταλγικές που δύσκολα  μοιράζονται..

..βίντεο από τη χτεσινή βραδιά από το @rtD:

Ενα «νοερό ταξίδι» στην εποχή του ιταλικού κινηματογράφου, μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική που έγραψε ο υπέροχος Νίνο Ρότα για ταινίες όπως "Ο Νονός", "La dolce vita", "La Strada", "8 1/2", "Ρωμαίος και Ιουλιέττα", "Ο Γατόπαρδος", κ.α.

 ..εδώ οι σοπράνο, με βενετσιάνικες μάσκες..

Μαζί και οι «DIV4S», οι τέσσερις Ιταλίδες σοπράνο Denise, Isabella, Vittoria και Sofia, με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας...
..κάποιοι από τους μουσικούς της ορχήστρας..

Ο Νίνο Ρότα, γνωστός τόσο ως συνθέτης όσο και ως διευθυντής ορχήστρας, άρχισε να εργάζεται για τον κινηματογράφο από τις αρχές της δεκαετίας του 1940.  Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους διάσημους σκηνοθέτες της εποχής του, ιδιαίτερα με τον Φεντερίκο Φελίνι, γράφοντας μουσική για όλες τις ταινίες του Ιταλού σκηνοθέτη, από το 1952 έως το 1979. Συνεργάστηκε επίσης με τον Ρενάτο Καστελάνι, τον Λουκίνο Βισκόντι, τον Φράνκο Τζεφιρέλι, τον Φράνσις Φορντ Κόπολα (όσκαρ καλύτερης μουσικής για τη μουσική του στο «Νονό ΙΙ», 1975), τον Εντουάρντο ντε Φίλιπο κ.ά. Η εργογραφία του Νίνο Ρότα, εκτός από τη μουσική που συνέθεσε για περίπου 150 ταινίες, περιλαμβάνει δέκα όπερες, πέντε μπαλέτα και πολλές συμφωνικές συνθέσεις.
..πορτραίτο του Nino Rota από το Federico Fellini..


Μετά το τέλος της συναυλίας.. επιστρέφοντας..Συνομιλώντας με μια φίλη.. 
"Ρε γαμώτο η ζωή είναι τόσο ωραία.. μα τόσο ωραία!.. Γιατί δεν αφήνουν τους ανθρώπους απλά να ζήσουν; Γιατί διαποτίζουν τη ζωή μας με τόση μιζέρια; Δεν είναι τα πάντα τα χρήματα ρε γαμώτο! Η ζωή δεν είναι το χρήμα.. Η ζωή είναι όμορφη..και φεύγει τόσο γρήγορα.." Αντιφάσεις, ασυνέπειες, σκέψεις, παρανοήσεις, αμπελοφιλοσοφίες; Μπορεί και έτσι, μα νομίζω σίγουρα αλήθειες..

La Dolce Vita - Nino Rota

***οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από κινητό..

75 σχόλια:

Unknown είπε...

Roadartist μου,
ακριβώς αυτό ήθελα να πω με το "ξανά και ξανά και ξανά" που έγραψα ...

να ξέρουμε να βγαίνουμε από το χρόνο γιατί η ζωή είναι ωραία και φεύγει ... τάχιστα

σε φιλώ μάτια μου

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Εξαίσιος μουσικός ο Ρότα. Από τους λίγους, που η μουσική τους, σε ταξιδεύει και εκτός μεγάλης οθόνης.

Βρε, θα ζήσουμε, θα ζήσουμε, θα ζήσουμε και θα χαμογελάμε εις βάρος όλων αυτών που θέλουν να μας το στερήσουν.

b|a|s|n\i/a είπε...

και μικρή είναι η ζωή. και τόσο όμορφη. και φεύγει σαν μία ανάσα. πότε περισσότερο μελαγχολικά. πότε περισσότερο αισιόδοξα. πάντα με χαμόγελο.
φιλιά πολλά!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Τα σέβη μου.

Νάσια είπε...

Υπέροχη η μουσική του Ρότα. Κι η αισιοδοξία του κειμένου σου. Δυο πράγματα που έχουμε τόσο, μα τόσο, ανάγκη!

treno fantasma είπε...

Δεν υπάρχει κράτος βρε αρτιστάκι.. Απλά δεν υπάρχει ούτε κράτος ούτε δημοκρατία.. Πάνε οι παλιές αξίες, πάνε οι ιδεολογίες, πάει πιάσαμε πάτο.. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ πάθαινε..

Μείνε εδώ να μας γράφεις .. όμορφες οι σκέψεις σου..

απόλυτα αληθινές..

Βάσσια είπε...

Σήμερα οι συνάδελφοί μου από την Κερατές ήταν όλοι άγρυπνοι και θυμωμένοι. Συζητούσαμε για τις εξελίξεις και το μεσημέρι θεωρήσαμε ότι ηρέμησαν τα πράγματα.

Διαβάζω τώρα στον Αντιχύτα ότι ξυλοκόπησαν τα ΜΑΤ τον Δήμαρχο (υποθέτω τον κ. Ιατρού ότι εννοεί), και δεν πίστευα αυτά που διάβαζα.......

Γιατί τόσο μένος;

υ.γ.
Για τον Νίνο Ρότα μόνο θαυμασμό.

Θα έγραφα περισσότερα αλλά από διάθεση, με όλα βιώνω προσωπικά, αλλά και όσα συμβαίνουν, στο ναδίρ.

Καλησπέρα φίλη μου

kariatida62 είπε...

Η μουσική του Νίνο Ρότα όμορφη και νοσταλγική!
Για τ'άλλα τι να πούμε πια!
-----
Το κινητούλι μια χαρά έκανε χθες την δουλειά του...:)

Hfaistiwnas είπε...

Λίγο που άκουσα καλό ήταν.. ούτε πολύ δυνατό, ούτε πολύ ήρεμο.. :)

Roadartist είπε...

@ meggie :..δυστυχώς..σαν όλα όσα γίνονται να έχουνε σκοπό να μας κάνουν ..να ξεχνάμε να ζήσουμε.. Είναι ωραία και φεύγει πολύ γρήγορα.. Καλό βράδυ, επίσης φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ ΠΑΥΛΟΣ : Ήταν λες και μπροστά από τα μάτια μου πέρναγαν σκηνές από ταινίες, από πόλεις, στιγμές των ανθρώπων.. Εξαιρετικός πραγματικά! Αχ μακάρι να επαληθευτείς στην τελευταία σου πρόταση :)

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Μικρή και όμορφη, και δύσκολη..και ενίοτε πιο δύσκολη, και να δούμε τι θα γίνει.. Ευχαριστώ πολύ, χαμόγελα :-), φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Βρε καλώς τον, και ας άργησε :) :) :) :)

Roadartist είπε...

@ Νάσια : ..Νομίζω περισσότερο από ποτέ.. και για αυτό, ας μη πάψουμε να τα αναζητούμε.. Σε ευχαριστώ.. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Δυστυχώς αυτό ακριβώς συνειδητοποιώ και εγώ.. Πως δεν υπάρχει κράτος.. και πως το ίδιο το κράτος παρανομεί..αυτό το ίδιο το κράτος όταν παραβλέπει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, σε σπρώχνει στο να στραφείς εναντίον του.. Απλά πράγματα.. πως να μην υπάρξει βία..; Το κράτος ενεργεί με βία.. Και η βία πάντα προκαλεί βία..

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Επέστρεψα με...καλλιτεχνικό πνεύμα.

Roadartist είπε...

@ Βάσσια : Όλοι είναι έτσι. Ακόμη και αυτή τη στιγμή. Ο Ιατρού είναι ναι. Τον βάρεσαν ξανά, πολύ ΆΓΡΙΑ και σήμερα..και μάλιστα τον "κρατήσανε"..

Σήμερα ήταν να γίνει η δίκη για το ΧΥΤΑ και τελικά αναβλήθηκε..

Ξέρεις τι ημερομηνία πήγε;;;;

23 Δεκεμβρίου..

Παραμονές Χριστουγέννων φίλη Βάσσια.. Κάνε ότι μπορείς και εσύ με τη σειρά σου..γιατί σας αφορά και εσάς πλέον πολυ, πάρα πολύ άμεσα...

Βία εξαιτίας μιζών, χρημάτων, ΑΣΥΔΟΔΙΑΣ, ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ!

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : ...Τι να πούμε βρε Κάρυ, χάσαμε πλέον τα λόγια μας.. για αυτό ήρθε μάλλον ο καιρός για πράξεις.. Έτσι φαίνεται.. να μας δούμε τώρα...

:) ναι καλά έκανε τη δουλειά του αυτή τη φορά.. και μη φανταστείς ένα μικρούλι είναι :) Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : ναι ήταν ότι πρέπει για ονειροπολήσεις.. και ταξίδια ελαφρώς νοερά :) :) φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Χαίρομαι.. θα περάσω να δω τα "έργα" σου .. :)

nefeli είπε...

Θα ρίξω και εγω ενα κερμα στη Φοντανα ντι Τρεβι, νοερα, οπως και εσυ με μουσικη υποκρουση Νινο Ροτα.
Αλλωστε ειπαμε οτι τα ταξιδια του μυαλου ειναι τα καλύτερα με συντροφιά νοσταλγικες μελωδιες:)
Και οχι δεν ειναι τα πάντα χρήματα :)

Ελένη Μπέη είπε...

Nino Rota... αγαπημένες μουσικές πάντα απολαυστικές.

Καλησπέρα, Αρτιστάκι!

Άστρια είπε...

Βεβαίως διάβασα και την προηγούμενη συγκλονιστική ανάρτηση και όλα τα σχετικά emails για το Οβριόκαστρο Κερατέας.
Το blog αυτό άλλη μία φορά στάθηκε τόσο συνεπές στις ευαισθησίες του, βάζοντας δίπλα στα πολιτιστικά θέματα, το περιβάλλον, την κοινωνία και την ανθρωπιά. Δηλαδή μορφές του Πολιτισμού.

Ε, και η σημερινή ανάρτηση για τον Νίνο Ρότα, ακούστηκε σαν μια όαση στα καθημερινά σκουπίδια, σαν αυτά που έχουν κατακλύσει τους δρόμους, και που ψάχνουν απεγνωσμένα πού θα θαφτούν για να μη μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε.

Γιατί ανάμεσα στα σκουπίδια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε ανάγκη, αλλά και δικαίωμα, στο όνειρο, στην ομορφιά της ζωής, στην ελπίδα.

roadartist μου, σ' ευχαριστώ, να είσαι καλά!
φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα:)


υγ. και η μουσική στην Καμπίρια ήταν εξαιρετική.

MYSTELIOS είπε...

Νίνο Ρότα !!!
Πάντα υπέροχη η μουσική του !!!
Καλή εβδομάδα !!!

Roadartist είπε...

@ nefeli : Έλα να το ρίξουμε παρέα.. :) Η παράδοση λέει πως αν ρίξεις ένα νόμισμα στο συντριβάνι αυτό, θα ξαναπάς στη Ρώμη.. Όταν είχα πάει, είχα ρίξει 3 νομίσματα!!! Λες να ξαναπάω 3 φορές;;; :) Καληνυχτούδια σου!

Roadartist είπε...

@ Νερένια : σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο Νερένια, σίγουρα απολαυστικός, καληνύχτα σου!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Απίστευτα ψέμματα φίλη μου άστρια.. Λένε πως στην Κερατέα θα έχουν μόνο τα σκουπίδια αυτής της πόλης, ΕΝΩ θα πάνε όλης της Αθήνας.
Λένε πως θα δημιουργήσουν ΧΥΤΥ ενώ ξεκάθαρα στο έργο στα χαρτιά λέγεται πως θα γίνει Χωματερή!
Μια ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ..
Καταλαβαίνεις;; Θα καταστρέψουν ένα φυσικό τοπίο, και σε 3 χρόνια θα πρέπει να το κλείσουν.. Σε τι κράτος ζούμε.. και τι βία είναι αυτή;;; Αστα.........

Κατάλλα χρειάζεται βρε άστρια, στιγμές τέτοιες.. όσο μπορούμε να μη τις χάνουμε.. Είναι πρώτιστα ψυχική ανάγκη..
καλήνυχτα, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : χαίρομαι που σου αρέσει, είναι όντως μαγικός, καληνύχτα, καλή σου εβδομάδα.

City Addict είπε...

Exeis ena monadiko tropo na grafeis, na parousiazeis, na aggizeis tis phixes...

eutixis είπε...

Κalispera roadartist in athens..

Exeis ena tropo grafis, pou amesws metadidontai sinaisthimata, kateuthiniseis, lexeis kai nohmata..

Ηλέκτρα Βαλάση είπε...

"Ρε γαμώτο η ζωή είναι τόσο ωραία.. μα τόσο ωραία!.. Γιατί δεν αφήνουν τους ανθρώπους απλά να ζήσουν; Γιατί διαποτίζουν τη ζωή μας με τόση μιζέρια; Δεν είναι τα πάντα τα χρήματα ρε γαμώτο! Η ζωή δεν είναι το χρήμα.. Η ζωή είναι όμορφη..και φεύγει τόσο γρήγορα.."


Έτσι ακριβώς είναι καλή μου...

Καλησπέρα. :-)

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

πόσο δίκιο έχεις με τη τελευταία παράγραφο.. κι εγώ όταν έχω κάνει κάτι καλό το σκέφτομαι, ή όταν έχω ακούσει κάτι όμορφο αλλά είναι τόσο αληθινό που πρέπει να το σκεφτόμαστε πιο συχνά..

D.Angel είπε...

Μια γλυκιά καλημέρα από μένα και πάω για δουλειά! Πφφφ....
Κρυώνωωωωωωωωωωωω

Αγγελικη Ν είπε...

Η μουσική του Ρώτα λειτουργεί σαν μηχανή του χρόνου...
Η έλλειψη σχεδιασμού του χώρου και η κομματική "λογική" στην λειτουργία του κράτους, έχουν φέρει όλα αυτά τα αποτελέσματα. Δεν έχουμε ασκηθεί σε δημοκρατικό διάλογο. Όλα αυτά έπρεπε να προγραμματίζονται με δημοκρατικό, ανοιχτό τρόπο, όμως τι λέω...
Όσο για την κρατική βία, προφανώς είναι για να μη γενικευτεί η εξέγερση ενάντια στις αποφάσεις, που ανακοινώνονται.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Όλοι αμπελοφιλοσοφούμε.... που και που. Δεν αρκεί το γέλιο νομίζω για να μας φοβηθούνε. Το γέλιο, η τέχνη, η οικογένεια (και άλλα) είναι εργαλεία για να ομορφαίνουμε τη ζωή μας, δεν είμαι σίγουρος αν μπορούν να την αλλάξουν.

Πάντως είναι δύσκολο να βρεις το Ρότα όταν παίζουν οι μελωδίες της κοινωνίας μας σε ΜΑΤ μείζονα.

Roadartist είπε...

@ City Addict : καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ art : Να είσαι καλά, καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ Ηλέκτρα : Και εγώ έτσι πιστευώ φίλη Ηλέκτρα.. να είσαι καλά και να περνάς τέλεια στο όμορφο τόπο σου!

Roadartist είπε...

@ Ο Μικρός Ναυτίλος : Πολύ δύσκολα το αισθανόμαστε πλέον Ναυτίλε, και να δεις που σε λίγο θα "φοβόμαστε" να μοιραστούμε τέτοια συναισθήματα γιατί οι τριγύρω μας θα μας περιμένουν να μας την πούνε.. Ξέρεις πως είναι αυτά..σε περίοδους μιζέριας.. αν μιλήσεις για "ευτυχία" και για "ομορφιά ζωής" αντί να αγαλιάσουν ψυχές θα στην πούνε κιόλας.. Αυτή είναι η καθημερινότητα στην πόλη μας :)

Roadartist είπε...

@ D.Angel : Καλή δουλειά Angel :) Να είσαι καλά, σε φιλώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ Αγγελικη Ν : Πραγματικά λειτουργεί ακριβώς έτσι.. Μηχανή χρόνου, μπαίνεις και ξεφεύγεις από τα πάντα.. Ως προς την δεύτερη παράγραφο, τα πάντα μα τα πάντα είναι θέμα χρημάτων, μιζών, συμφερόντων μεγαλοεργολάβων.. Μπροστά σε αυτά δεν τους νοιάζει κανένα πολιτιστικό, ιστορικό, κοινωνικό βάρος.. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ>..

Roadartist είπε...

@ Γιώργος Κατσαμάκης : Μερικές φορές φιλοσοφοσούμε κάποιοι, κυρίως και χωρίς "αμπελο" :)
Νομίζω πως το κυριότερο είναι να μη χάσουμε το γέλιο, μα και την ίδια τη ζωή. Για μένα ζωή είναι το θέατρο, το διάβασμα, η απόλαυση της μουσικής, αν χάσουμε όλα αυτά που ταξιδεύουν και εμπνέουν το μυαλό, τότε όχι απλά δεν θα μας φοβούνται, μα κυρίως θα μας φοβηθούμε εμείς οι ίδιοι..γιατί θα έχουμε γίνει ζόμπι, όπως θέλουν.
Ναι περίεργο..μα μια χαρά τα συμβάδισα και τα δύο..Και εγώ απόρησα με τον εαυτό μου, ακόμη μια φορά.. Όμως είμαι διαφορετική.. χαίρομαι για αυτό. Από τα αλώνια στα σαλόνια.. να'σαι καλά! Καλή συνέχεια.

Afroditi Dionysopoulou είπε...

τέτοιες βραδυές δεν πρέπει να τις χάνουμε! πολύ καλά έκανες και πήγες και σίγουρα πέρασες όμορφα!

συμφωνώ η ζωή είναι ωράια και δική μας ... αρκετές ενοχές μας γεμίζουν καθημερινά!
τα χρήματα ναι βοηθούν και διευκολίνουν ίσως καταστάσεις αλλά
δεν γεμίζουν τις καρδιές μας :-)

Coco είπε...

"...φεύγουν γνωρίζοντας ότι θα μείνω στον τόπο ή θα πεθάνω της πείνας
όμως η φιλοσοφία με βοηθά να ζω αμέριμνα...εκείνοι σκλάβοι του χρήματος που δεν αγοράζει την ευτυχία, εγώ σκλάβος στην μουσική μου"
Noel Rosa, Filosofia

Roadartist είπε...

@ Afroditi : Σε ευχαριστώ Αφροδίτη. Όποτε προκείψει ξανά, θα πάω δίχως πολύ σκέψη.. Βοηθάνε να επαναπροσδιορίζεις τη ζωή και το τώρα! Μακάρι να ήταν καλύτερα για όλους μας τα πράγματα.., το κυριότερο είναι ότι πλέον ψυχραίνονται οι καρδιές.. Αυτό είναι θλιβερό. Σε φιλώ!
ΥΓ ελπίζω να τα καταφέρες :)

Roadartist είπε...

@ Coco : Σε ευχαριστώ πολύ! Πέτυχες κέντρο.. Πιστεύω πως ακριβώς αυτή είναι η χειρότερη σκλαβιά! Να είσαι καλά, πολύ καλό, φιλιά.
http://www.youtube.com/watch?v=8dHUfy_YBps&feature=related

Margo είπε...

Ο Νίνο Ρότα..
απέναντι σε όσα συμβαίνουν
και ένα γιατί να μένει μετέωρο..

.. μένω στην όμορφη βραδιά που σου χάρισε η μουσική Ροντάκι μου και να σου ευχηθώ να σε μπολιάζει με ομορφιά για πολύ καιρό.
Φιλιά!

Πορτιάτης είπε...

Καλή μου φίλη,
μετά την ενημέρωση, που παρείχες με την προηγούμενη και την τωρινή σου ανάρτηση, και την επίσκεψη στο antixyta.blogspot , άνοιξαν τα μάτια μου και διαπίστωσα σε πόσο πυκνό σκοτάδι μας ρίχνουν τα πουλημένα ΜΜΕ και σε τι βόρβορο οδηγούν τη ζωή μας οι κυβερνητικοί και κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι των άνομων συμφερόντων...

Κι αν εξαιρέσεις το Ριζοσπάστη για όλους τους άλλους "έκλεισε" το θέμα, με την καταδίκη των αγωνιζόμενων κατοίκων στη δυσώδη ζωή που τους ετοιμάζουν...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6000538

Μετά από όλα αυτά η εξαίσια και αγαπημένη μουσική του Νίνο Ρότα προσφέρεται για σκέψεις περί ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διεκδίκησης ποιότητας στη μίζερη ζωή μας...

Με τη μουσική του "8 1/2" θα κατεβώ αύριο στη διαδήλωση για το αύριο που μας ανήκει!

Roadartist είπε...

@ Margo : Νομίζω πως είναι και αυτή μια μορφή αντίστασης.. χρειάζεται όσο ποτέ! Και θα ήθελα πολύ να το διαπεράσω αυτό σε όλους.. όσο μπορώ.. Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Πορτιάτης : ΑΚΟΜΗ και τώρα, αυτή τη στιγμή γίνεται μάχη με τα ματ.. Μα αλήθεια τι γίνεται; Πραγματικά αισθάνομαι πως κάτι πλέον μοιάζει να μην πηγαίνει καθόλου καλά.. Δεν βλέπω δηλαδή καθόλου φως σε αυτή την κατάσταση.. Περιοχή σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας (στην περιοχή του Οβριοκάστρου, βρέθηκε ο Κούρος των Μεσογείων, που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο!.. Μιλάμε..φοβερά σημαντικότατα ευρύματα...) Μα πως είναι δυνατόν η Πολιτεία να κάνει πως παραβλέπει αυτό το θέμα; Επίσης Ορυκτά! Υπόγειες Στοκές! Ρεύμα και πηγή που καταλήγει στο...Θορικό! Αναδασωτέα περιοχή! Τέμνει με σησμικό ρήγμα! Υπάρχει Νόμιμη κατοικία..! Μα τι γίνεται, τι τεράστια οφέλη θα κρύβονται από πίσω για να μην καταλαβαίνουν πως θα προκαλέσουν το ΘΑΝΑΤΟ των Μεσογείων..;

Οι κάτοικοι δεν πρέπει να σταματήσουν στιγμή τον αγώνα τους, είναι παντελώς ανάξιοι και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι.
Θα έπρεπε να είχανε λύσει τόσα χρόνια αυτό το φοβερό ζήτημα.. με τις χωμετερές.. Και να φανταστείς πως και στην Κερατέα ΧΥΤΑ θα κάνουν, κάτι που σε όλη την Ευρώπη δεν γίνεται πλέον.. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.. Ναι η μουσική του 8 1/2, είναι πολύ ιδανική.. Δεν πρέπει να πάψουμε να παρακολουθούμε, να ζούμε όλα όσα αγαπάμε.. Καλή δύναμη!

nikiplos είπε...

Αγαπητή καλλιτέχνιδα καλησπέρα...
Πραγματικά τούτες οι μέρες οι σκέψεις είναι κάπως μαύρες... φαίνεται άλλωστε καθώς ολοένα βυθιζόμαστε σε μια μίνι κατάθλιψη... Όμως τα λες τόσο ωραία στο τέλος: "Η ζωή είναι όμορφη..και φεύγει τόσο γρήγορα". Και έχεις πολύ δίκιο, μα καθόλου δεν είναι αυτά τα λόγια αμπελοφιλοσοφίες... φθάνουν ενίοτε βαθιά γιατί η ζωή είναι ένα πραγματικό αξίωμα...ακόμη και μέσα από το θάνατο ενίοτε, δεδικαίωται...
Ο Ρότα, από τους αγαπημένους μου σύγχρονους συνθέτες... τον συνέδεε και αλληλοεκτίμηση και φιλία με τον δικό μας Χατζηδάκι.

Στα καθ'υμάς η οργή δεν μου επέτρεψε να σχολιάσω στο προηγούμενο ποστ σου... Πως να μην οργιστείς όταν καταπατώνται σταθερά τα αυτονόητα... Τα συμφέροντα πολύ μεγάλα, το δημόσιο χρήμα λιγότερο και κάποιοι δυστυχώς πολύ αδίστακτοι... Πραγματικά χρειάζεται μεγάλη δύναμη για τους κατοίκους εκεί αλλά και όσους δοκιμάζονται...
τα φιλιά μου

ξωτικό είπε...

Aρτιστούλα θα το ξαναπώ δημοσίως:
Βάστα γερά !!! Σε χρειαζόμαστε !!
Σ'ευχαριστώ...απλώς !!

fvasileiou είπε...

Τον αγαπούσα πολύ τον Ρότα κ παλιότερα τον άκουγα μανιωδώς. Έχω καιρό να βάλω κάποιο CD στο player, αλλά έτσι είναι οι φάσεις.

Νομίζω ότι όλοι έχουμε την ανάγκη να ανακαλύψουμε την ομορφιά των μικρών, απλών πραγμάτων που μας περιτριγυρίζουν. Αυτό φαίνεται να είναι κ η μόνη λύση από την κατάθλιψη που μας σερβίρουν. Για να δούμε....

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Nikiple μου, ήταν μια όμορφη βραδιά, ακριβώς επειδή η μουσική ήταν ταξιδιάρικη..Και αν συγκέντρωνες το μυαλό σε αυτή.. στις νότες..στους μουσικούς (και όχι στους παρευσκόμενους :) ) τότε είχες ένα δώρο να πάρεις!..
Ναι είναι δύσκολες μέρες. Παντού αρκετά σε παραπέμπουν σε μίνι κατάθλιψη, και αν σκεφτείς πως είμαστε στην αρχή αυτού του δρόμου, μάλλον επείγει να είμαστε ενωμένοι και κοντά ο ένας στον άλλο..και κοντά σε όσα μας δίνουν ζωή και την αίσθηση της πραγματικής αξίας των πραγμάτων..
Σε φιλώ, σε ευχαριστώ. Καλημέρα.

ΥΓ Ως προς το Οβριόκαστρο, απλά συντελεσμένη καταστροφή!!! ΑΝ γίνει θα επηρεάσει όλα τα ΜΕΣΟΓΕΙΑ.. Ελπίζω να μη χρειαστεί να μοιραστώ ξανά μαζί σας κάτι σχετικό, με την έννοια να τελειώσει ο Γολγοθάς των κατοίκων, όμως αν χρειαστεί δε θα λογαριάσω τίποτα θα είμαι ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.. φιλί!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Ξωτικό..... ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς...
Σε φιλώ, σε ευχαριστώ, το ξέρεις πόσο με βοηθάς.. Φιλιά..

Roadartist είπε...

@ fvasileiou : Μοναδική μουσική.. και εμένα προέκειψε αυτή η βραδιά δίχως να την έχω προγραμματίσει, και δίχως να έχω ιδιαίτερη καλή διάθεση..μου έδωσε όχι απλά μια όμορφη κατάληξη στη μέρα, μα μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας, ένα ταξίδι στη γειτονική πανέμορφη χώρα..μέσω του παλιού καλού ιταλικού κινηματογράφου..
Μας οδηγούν σε απίστευτες ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα.. χρειάζεται περισσότερο από ποτέ συνοχή..και επιστροφή στις αληθινές αξίες.. Σε ευχαριστώ!

fractal είπε...

Περασα βιαστικά με διαταγή του καταραμμενου ξωτικού που δεν αφηνει αθρωπο σ ε ησυχία... Και να η τιμωρία μου.. Δεν πηγα να τον ακουσω..
Και θα θυμαμαι με βασανιστική επιμονή τη μουσική από της νυχτες της Καμπίρια..

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Κάποτε, Ροδούλα, είχα ηχογραφήσει μία εκπομπή από το Γ΄ πρόγραμμα με μουσική Ρότα και Χατζιδάκι. Μουσική, όχι τραγούδια. Έβαζαν εναλλάξ. Κάποιες φορές έφτασα να μπερδεύομαι για το ποιον ακούω-Χατζιδάκι ή Ρότα.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που συνάντησε τη μουσική τους.

Χμ...Κι εσένα, που πήγες:-))

Ανώνυμος είπε...

Να! κάτι τέτοια καλά έχει η Αθήνα και σε τρελλαίνουν.
Βέβαια για μουσική, καλά ναναι το rapidshare και μερικά άλλα, όμως τελείως διαφορετικό είναι να την ακούς "ζωντανή", είναι μέθεξη είναι μαγεία.
Όσο για τα ΧΥΤΑ Κερατέας, υπάρχει κάτι σ' αυτό το μπουρδέλο κράτος που να λειτουργεί σωστά;
Αν υπήρχε θα μπου πείς, δεν θα φτάναμε ως εδώ.
Φρονώ πως για όλα τούτα φταίξαμε εμείς. Δεν περιφρουρήσαμε την Δημοκρατία όσο έπρεπε. Και έπρεπε πολύ, ακόμα πιό πολύ.
Και αυτή η @%$ημένη αυτόματη διόρθωση στον υπολογιστή, μου λέει πως ό,τι έμαθα στο σχολείο είναι λάθος, ενώ η μπαμπινεοελληνική είναι σωστή και με διορθώνει. Τσαντίζομαι αλλά δεν πειράζει, ας αφήνει κόκκινα σημάδια στο λαιμό των λέξεων, Εγώ επιμένω.
Σε χαιρετώ Απίθανη

leondokardos είπε...

Ναι Αρτιστάκι μου, η ζωή είναι ωραία, μία και μοναδική,όμως μας τη καταστρέφουν με τόσους τρόπους, πολύ περισσότερο σήμερα.
Πριν απο λίγες μέρες, έλεγα σε φίλο οτι σύντομα θα έχουμε αίμα, θα χειροτερεύουν τα πράγματα και ήδη άρχισαν.
Ομολογώ οτι δεν έχω κέφι, ψυχική διάθεση για τίποτα,κιας είναι μέρες γιορταστικές.

ανέμη είπε...

Ένα γεια πέρασα να πω κι ότι πάντα με συγκινείς....!!!!!!

Σε φιλώ και να είσαι πάντα καλά!!!!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Μόλις τους έταξαν λεφτά για τις
απαλλοτριώσεις ανά στρέμα όλες
οι φασαρίες σταμάτησαν γιατί
εδώ είναι Ελλάδα, μόνο που η Ελλάδα
δεν έχει πια τίποτα δικό της όλα
είναι καταπατημένα με νόμο και
αγορασμένα ακόμα και ο αέρας
αυτής της Πατρίδας που την λένε
ακόμα Ελλάδα....να δω μέχρι πότε όμως.....

Καλό πρωινό

Roadartist είπε...

@ fractal : Ε, όχι και 'καταρραμένο' το ξωτικό! Φαντάζεσαι να είχαμε και άλλα τέτοια ξωτικά, τι θα γινόταν εδώ πέρα και τι διαφορετική θα ήταν η κοινωνία μας όλη!!
Όμορφη βραδιά.. για όσους ακόμη μπορούν να δεχτούν την ομορφιά στην καρδιά τους..
Δυστυχώς τα ΜΜΕ τίποτα δεν κάνουν πλέον.. ελάχιστες οι εξαιρέσεις.. Προσπαθώ από εδώ κάτι ελάχιστο να μοιραστώ και εγώ.. Σε ευχαριστώ, χάρηκα που σε είδα!

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Έχω άδικο όταν λέω πως κάθε σχόλιο σου έχει και μια διαφορετική ουσία και κάτι να δώσει..; Στο δικό μου μυαλό και στην δική μου ιδιοσυγκρασία σίγουρα έτσι είναι..Για αυτό πέρνα :)
Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε πει για τον Rota : "Ο Νίνο Ρότα σφράγισε με τη μουσική του τον καιρό μας"

:)

Roadartist είπε...

@ vromikesskepsis : Σίγουρα δεν διαφωνώ.. Η Κυριακή ήταν μια δύσκολη μέρα με όλα όσα έγιναν, μα και όμως κατόρθωσε να με "μεθύσει" και να με "μαγέψει".. είναι η μαγεία της τέχνης.. και είναι τύχη να το βιώνεις όντως! Έτσι το αισθάνομαι!

Τίποτα δεν λειτουργεί, ακριβώς.. Και ξέρεις δεν με εκφράζει ΩΣ ΤΩΡΑ η αποχή και η ανοχή.. Τουλάχιστον έχω καθαρή την συνείδηση μου..
Σε ευχαριστώ πολύ για όλα..
καλό σου απόγευμα,
στο υπέροχο νησί σου!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Ναι λεοντόκαρδε μα εγώ δεν μπορώ να θάψω την ζωή μου, είμαι νέος άνθρωπος και ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΕΥΤΩ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ, ΝΑ ΖΗΣΩ. Καλώς ή κακώς μου έτυχε να συμβεί αυτή η κρίση και να με βρεί στο χαμό της μέσα..σε τόσο δύσκολη φάση..δίχως να ευθυνόμαστε, τι να κάνουμε; Να πάψουμε να ζούμε;
Συμφωνώ για τις γιορτές, ούτε εγώ έχω καμία γιορτινή διάθεση.

Roadartist είπε...

@ ανέμη : Να είσαι καλά, σημαντικό το "γεια" σου.. Χαίρομαι αν κάποιοι ακόμη συγκινούνται :) σε φιλώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Καλησπέρα! Δεν κατάλαβα από που συμπέρανες πως όλες οι φασαρίες σταμάτησαν.. Δεν έχω την ίδια εικόνα.. τίποτα δεν σταμάτησε.. Να ενημερώνεσαι από εδώ.. : antixyta.blogspot.com
Αν υπήρχε δικαιοσύνη, όπως ξέρεις καπετάνιε, τίποτα δεν θα είχε συμβεί από όλα αυτά.. Είμαστε μια γελοία χώρα..και η ανομία κυριαρχεί.. και οι κάτοικοι προσπαθούν να υπερασπιστούν τα αυτονόητα.. Ας περιμένουμε να δούμε, έχω την αίσθηση πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη!

ξι είπε...

Πολυ ωραια τα συναισθηματα που ενιωσες, Αρτιστακι... εννοω κατα την ακροαση. Κι εχεις απολυτο δικιο, η ζωη ειναι ωραια και ετσι πρεπει να της συμπεριφερομαστε. Στη μιζερια και στην γκρινια, πρεπει να απαντας με χαμογελο και ονειρα. Θα μου πεις, βεβαια, υπαρχουν και οι περιπτωσεις που καποιοι δεν εχουν δεκαρα τσακιστη στην τσεπη τους για να παρουν ενα κουλουρι (γι'αυτους; και για τα παιδια τους ακομη...)

Εγω πηγα χθες (με καπως παρομοιο τροπο: μου εκανε δωρο η αδελφη μου το εισιτηριο!) στο Μεγαρο, στα 4 πιανα. Καπως ετσι ενιωσα: καθομαι και μιζεριαζω και στεναχωριεμαι, ενω μπορω να περασω απλα αλλα καλα... Με μια προϋποθεση παντα: Να εχω πληρωσει ηδη το ενοικιο μου....

Φιλια,
ξ.

ξι είπε...

Και ποοοοσο συμφωνω με το σχολιο σου παραπανω. Δεν εννοω τι απαντησες και γιατι στον sailor, εννοω σαν τοποθετηση περι γελοιοτητας και ανομιας και αυτονοητων πραγματων που δικαιουμαστε μετα απο τοσους αγωνες.

Αφηνω ενα "ουφ" (αν και δεν θα'πρεπε με βαση το αλλο μου σχολιο.......)

Καληνυχτα!
ξ.

Roadartist είπε...

@ ξι : Καλημέρα ξ! Το ενοίκιο είναι το βασικότερο όλων.. Και σίγουρα το άγχος αρκετών ανθρώπων.. Μα όμως ποιος νοιάζεται; Από όσους μας κυβερνούν κανένας! Κανείς δεν νοιάζεται αληθινά για τους ανθρώπους.. Αν στο αμέσως επόμενο διάστημα αυξηθούν οι άστεγοι, αν πασχίζουν κάποιοι και δε μπορούν να πληρώνουν χρέη και δάνεια..κανείς δε θα τους νοιαστεί! Και για ποιο λόγο, γιατί κάποιοι έκλεψαν τις εισφοές και πάλι απλών εργαζόμενων ανθρώπων; Δεν είναι να τρελαίνεσαι;; Για αυτό και καταλήγω πως η ανθρώπινη κουλτούρα, αυτή της απαξιώσης και της ανοησίας, όσα χρόνια και να περάσουν, ότι και να γίνει, δε θα αλλάξει ποτέ! Καλά έκανες και πήγες και όποτε προκείψει η ευκαιρία να ξαναπάς..και να μη χάνεις ποτέ ότι "ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ" την ψυχή σου! Νοιαζόμαστε άραγε εμείς οι άνθρωποι για τη "τροφή" της ψυχής ή τη θεωρούμε μάλλον δευτερεύουσα.. Πόσα έχουν αλλάξει..πόσο λάθος ζούμε..

Roadartist είπε...

@ ξι : ναι γελοιότητα και όντως τα πιο αυτονόητα. Οργανωμένα σχέδια πλεον έτσι τα βλέπω. Σε φιλώ!

igkros είπε...

Καλά βάζεται ανάρτηση Νίνο Ρότα και δεν μου λέτε τίποτα? τς, τς, τς...

Roadartist είπε...

@ igkros : Θα το πιστέψεις πως σε σκέφτηκα;; Πραγματικά σε σκέφτηκα.. Μα το ξέρεις πως είσαι σε όλα τα ποστς καλεσμένος φίλε μου..πόσο μάλλον σε αυτό :) Ευχαριστώ για το πέρασμα, αφιερωμένο λοιπόν :)

MYSTELIOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails