14 Ιουλίου 2010

graffiti στη Λισαβόνα

Ένα έργο, με μήνυμα για την περιβαλλοντική καταστροφή της bp..
από τοίχο της Λισαβόνας... Αξίζει να δείτε και το βίντεο!









Μια συνεργασία των BLU και OSGEMEOS στην Πορτογαλία...


Από εδώ.

42 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Καλά αυτή η καταστροφή της BP είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες. Κρίμα που για το χρήμα κάποιοι δε λογαριάζουνε τίποτα.

Όμορφο γκραφίτι, και με νόημα, να δούμε πότε θα δούμε και στην Αθήνα κάτι τέτοιο.

Υγ. Προσωπικώς έχω σταματήσει να βάζω βενζίνη από BP πρατήρια, όχι ότι θα κάνω κάτι, αλλά αισθάνομαι ότι τους "τιμωρώ" με τον τρόπο μου.

treno fantasma είπε...

Kala re paidi mou..

Pou briskeis tosi empneusi?.....

Diladi an den eixe kai toses zestes klp, ti tha mas edeixnes?

Exairetiko road..

Hfaistiwnas είπε...

http://voltsekgayworld.blogspot.com/2010/07/animation.html κοίτα και αυτό!!
Καλημέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

...πανέμορφο...

ANAZHTHΣH είπε...

Ετοιμάζω μια εργασία για τα θετικά και τα αρνητικά των graffiti να την παρουσιάσω το Σεπτέμβρη στους μαθητές μου και με βοήθησες ,ευχαριστώ.
Φιλιά,κάνεις μπανάκια;

P. Kapodistrias είπε...

Ξέρεις πόσο τα αγαπώ!!! Πολύ,πολύ όμορφα!

Καλό καλοκαίρι!

55fm είπε...

Μ΄αρέσουν πολύ, δίνουν τη δυνατότητα να κυκλοφορεί η τέχνη ανάμεσά μας!
Σε καλημερίζω!

navarino-s είπε...

Καλά εγώ ...έμεινα! Τι εκπληκτικό δημιούργημα είναι αυτό! Είναι τόσο εντυπωσιακό που νομίζω ότι κερδίζει την προσοχή σου αυτό καθ' εαυτό το έργο και ξεχνάς το μήνυμα του!

ΥΓ: Να σε ρωτήσω ρε φιλενάδα που τα ξέρεις καλύτερα: Έχει και μέρη ανάγλυφα ή εμένα μου φαίνεται;

foteinisou είπε...

Μπράβο για αυτή την ανάρτηση !!!

Εύχομαι να περάσεις πολύ ωραίο καλοκαίρι !!!

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Πάνο καλημέρα! Πραγματικά είναι απίστευτα εγκληματικές οι ευθύνες της εταιρείας.. Είναι τραγικό να καταστρέφεται με αυτό το τρόπο χλωρίδα και πανίδα.. Όταν μάλιστα γνώριζαν για το πρόβλημα που υπήρχε, από ότι διάβασα, το άφησαν να εξελιχθεί για να μη χάσουν λίγα χρήματα.. Η καταστροφή είναι ανεπανόρθωτη..

Πολύ καλά κάνεις που δεν βάζεις πλέον βενζίνη από ΒΡ, κανείς δε πρέπει να ξαναβάλει ποτέ! Είναι σίγουρα ένας τρόπος τιμωρίας.. ίσως από τους καλύτερους.. Μακάρι όλοι να έκαναν το ίδιο!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : 39C σήμερα!! Καύσωνας προ των πυλών.. Μωρέ οι ιδέες ποτέ δεν φεύγουν, αντίθετα αρκετά δεν τα αναρτώ.. Χαίρομαι που σου άρεσε..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Ηφαιστίωνα ο BLU είναι εκπληκτικός! Είχα παλιότερα κάνει (αν θυμάμαι καλά) μια σχετική ανάρτηση.. Αυτή, την καινούργια του δουλειά, την έχω δει, είχα σκεφτεί να την αναρτήσω..μα το άφησα.. Εξαιρετική..

Roadartist είπε...

@ ezakmyworld : Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, αληθινά.. να περάσεις όμορφα..

Roadartist είπε...

@ ANAZHTHΣH : Α, πολύ χαίρομαι με αυτό που λες.. Είδες τελικά πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιο post; Νομίζω πως θα έχεις μπόλικο υλικό να βρεις.. και από παλιότερες αναρτήσεις (δες το σχετικό tag). Να είμαστε καλά, να συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε εδώ ιδέες, ενδιαφέροντα.. Τα μπανάκια θα τα αρχίσω, μόλις ξεμπλέξω με κάτι υποχρεώσεις που έχω.. Ελπίζω άμεσα..

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : Πολύ, πολύ χαίρομαι :) Καλό καλοκαίρι επίσης, με όσα αγαπάς!

Roadartist είπε...

@ 50fm : Ακριβώς Φίλη μου.. και μερικά από τα πιο έξυπνα, με μηνύματα πολύ σημαντικά.. Αν είμαστε καλά θα ακολουθήσουν περισσότερα όταν θα μαζευτούμε όλοι ξανά (εύχομαι).. :)

Roadartist είπε...

@ navarino-s : Καλά και εγώ χάρηκα πολύ που ..έμεινες!!! :) Δεν είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ;;; Όχι απλά έχει ομορφιά, μα και τόσο νόημα, επίκαιρο μήνυμα.. Και είναι "ολοκαίνουργιο" κατευθείαν από τους δρόμους της Λισαβόνας, τώρα στην Αθήνα μέσω του Blog χιχιχι :)

Όχι δεν έχει ανάγλυφα μέρη, αν προσέξεις και στο βιντεάκι την ώρα που το ζωγραφίζουν, κάτω από το χρώμα υπάρχουν τα παράθυρα, οι προεξοχές, οι εσοχές, οι σωλήνες, τα κάγκελα, όλα τα χαρακτηριστικά του κτιρίου, για αυτό σου δίνει εντύπωση του ανάγλυφου..

Roadartist είπε...

@ foteinisou : Να είσαι καλά φίλη μου Φωτεινή, να περάσεις και εσύ ένα όμορφο καλοκαίρι στο νησί. Χαίρομαι που σου άρεσε :)

MYSTELIOS είπε...

Καταπληκτικό το βίντεο ο καλύτερος τρόπος διαμαρτυρίας μέσω της τέχνης του δρόμου !!! είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα που δίνεται είναι μεγάλο αν και το καλύτερο είναι να σταματήσουμε όλοι να βάζουμε βενζίνη από τα πρατήρια της BP ... καλή σου μέρα και μπράβο για την τόσο ενδιαφέρουσα ανάρτηση !!!

nikiplos είπε...

πολύ όμορφο... πραγματικά.
Η καταστροφή της BP αντικατοπτρίζει το αποκορύφωμα της απληστείας. Πήγαν να αντλήσουν από μια εγνωσμένα επικίνδυνη περίπτωση για να μην καταστρέψουν τα "στρατηγικά τους αποθέματα". Δεν τους ενδιέφερε το κόστος (δλδ οι μικροδιαρροές).
Συμφωνώ με την ιδέα του Πάνου Κωνσταντινίδη για ατομική τιμωρία στην BP. Όχι ότι προσφέρει σημαντικό, δλδ μπορεί να προσπαθήσουν τέτοιες άπληστες αντλήσεις όλες οι "αδελφές". Εντούτοις όμως δίνει ένα στίγμα μας...

Σε φιλώ

karkinos7 είπε...

Πόσο όμορφο πόστ!!!
Μια χαρά μας έφτιαξες το μεσημέρι!!!!
Την Καλησπέρα μου!!!

{.πavλος.} είπε...

omorfo...kalo vradaki :)

Άστρια είπε...

Απλά ..ΚΑΤΑΠΛΗΛΤΙΚΑ!!

Το σχόλιό μου παραμένει το ίδιο με αυτό που σου έγραψα σε μια προηγούμενη ανάρτηση:))

φιλάκια:)

U.S. είπε...

πανέξυπνο! άλλοτε με φοβερές ιδέες, άλλοτε λιγότερο έξυπνες, τα graffiti μπορούν να αποτελέσουν έναν όμορφο τρόπο δημιουργίας.
καλό βράδυ :)

D.Angel είπε...

ΑΜΑΖΙNG

φιλιά πολλά γλυκιά μου

ELvA είπε...

Το οτι γραφω ...τελευταια δε σημαινει οτι δεν μου αρεσαν τα graffiti στη Λισαβονα, που θα ηθελα πολυ να επισκεφτω επειδη μεταξυ αλλων μου αρεσουν και τα fados τους!

Να σαι καλα,
Φιλια & καλο ξημερωμα φιλη Road! :)

marilise είπε...

μπορεί ο BLU να είναι καταπληκτικός , εσύ όμως δεν πας με τίποτα πίσω , άντε με το καλό και στην Αθήνα στις πιο όμορφες συνοικίες της !!!!!

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : μακάρι να έβρισκε μιμητές και αλλού..σε άλλες χώρες.. και να ευαισθητοποιούσε περισσότερους..από εμάς..!!

Roadartist είπε...

@ karkinos7 : Χαίρομαι που σου άρεσε, φιλούσκια.. Χρώμα στη ζωή μας.. :)

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Απληστεία.. Και η ίδια η εταιρεία nikiple μου υποτίθεται πως "πρωταγωνιστεί" στον αγώνα της ανακύκλωσης.. Αν προσέξεις τους μεγάλους κάδους ανακύκλωσης γράφουν πάνω "συμμετείχε και εσύ στην ανακύκλωση μαζί με την ΒΡ"... Το ότι κατέστρεψε ένα τεράστιο θαλάσσιο σύστημα.. δεν το αναφέρει.. Βρωμοδουλειές.. Υποκριτικές κινήσεις.. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ {.πavλος.} : Καλημέρα Παύλο :)) Καλή μέρα αν και σήμερα με αρκετή ζέστη..από αύριο δροσίζει.. :)

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Καλημέρα όλη μέρα.. Χαίρομαι που σου άρεσαν.. φιλάκια πολλά :)

Roadartist είπε...

@ U.S. : έτσι!! Καλημέρες και όμορφες να είναι :) φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ D.Angel : :))))) Καλημερούδια angel καλές βουτιές να έχεις .. :))

Roadartist είπε...

@ Elva : Και εγώ Λισαβόνα θέλω πολύ να πάω.. Στους δρόμους που περπάτησε ο Πεσσόα, με τα Fados και τα όμορφά κρασιά της.. Θα το ήθελα πολύ! Φιλάκια καλημέρας, σε ευχαριστώ φίλη elva!

Roadartist είπε...

@ marilise : Απλά μοιράζομαι ομορφιές, και η χαρά τελικά υπάρχει όταν μοιράζεσαι κάτι που σου άρεσε.. πόσο μάλλον όταν υπάρχουν άνθρωποι που τα εκτιμούν, σε ευχαριστώ πολύ πολύ, με το καλό και εδώ.. Το έχουμε μεγάλη ανάγκη.. Και το ταλέντο τους, και το χρώμα και τα μηνύματα.. Καλημέρα!

Πορτιάτης είπε...

Τελικά υπάρχουν ευφάνταστοι Roadartists ΚΑΙ στη Λισαβόνα! Ένας λόγος παραπάνω για να την επισκεφτούμε.

Συνεπής στην τέχνη σου, φίλη μου, μάς "μοιράζεις" διεθνείς ομορφιές, που όπως πάντα αποτυπώνουν και μηνύματα και αγωνίες!

Appelsinpigen είπε...

εξαιρετικο γκράφιτυ

ισως οι ανθρωποι βλεποντας τετοια εργα να μπορουσαν να ευαισθητοποιηθουν κπαως περισσοτερο...

θα επρεπε βεβαια να τα βλεπουν, οχι απλως να τα κοιτανε...
σ ευχαριστουμε που μας δειχνεις πραγματα που δεν ειχαμε δει ποτε :)

να εισαι καλα

Roadartist είπε...

@ Πορτιατης : Αν είμαστε καλά εδώ και στη συνέχεια, θα υπάρχουν σίγουρα άλλα εξίσου ενδιαφέροντα αφιερώματα με φωτο από πολύ ενδιαφέροντες roadartists.. Σε ευχαριστώ πολύ Φίλε Πορτιάτη!

Roadartist είπε...

@ Appelsinpiken: Να είσαι καλά! Χαρά μου να βλέπετε εδώ τέτοια θέματα.. και "πραγματα που δεν ειχατε δει ποτε".. Με την επιστροφή μου, να είμαστε καλά, να ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια..
Σε φιλώ, καλό καλοκαίρι!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες φώτο. Λισαβόνα δεν έχω πάει, είμαι σίγουρη ότι έχει ενδιαφέρον σαν πόλη.

Roadartist είπε...

@ efi : Καταπληκτική πόλη η Λισαβόνα! Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού!!

Related Posts with Thumbnails