22 Απριλίου 2010

..κλείνει το θεατρικό μουσείο...


Είναι ντροπή να έχεις τέτοια κειμήλια, έναν τόσο πλούσιο πολιτισμό και να μη μπορείς τον αναδείξεις, να τον εκμεταλλευτείς προς όφελος σου..

Στον δρόμο θα βρεθούν τα κειμήλια της θεατρικής ιστορίας μας. O κίνδυνος είναι περισσότερο από ορατός!..
Ας ελπίσουμε ότι τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να κλείνουν εύκολα πηγές πολιτισμού. Αξίζει να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα..


* Χωρίς πόρους το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας απειλείται με έξωση


ΘΕΣΜΟΣ. Στα 72 χρόνια της ιστορίας του είναι απαξιωμένο από την ίδια την Πολιτεία που ποτέ δεν στήριξε την ανεξαρτησία του και, κυρίως, δεν το βοήθησε να αυτονομηθεί και να συστηθεί στο ευρύ κοινό. Το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικού Μουσείου έμοιαζε πάντα με βαρίδι για το υπουργείο Πολιτισμού. Απομονωμένο, υποβαθμισμένο, σχεδόν τιμωρημένο.

Κι όσο οι άνθρωποί του, δεκαετίες τώρα, αποθησαυρίζουν την ιστορία του ελληνικού θεάτρου τόσο η απαξίωση μεγαλώνει. Όσο για τους πολιτικούς, δεν τους προσέδιδε την επικοινωνιακή λάμψη που ποθούν, για να το στηρίξουν.

Η βιβλιοθήκη, μοναδική στα Βαλκάνια, με 70.000 τόμους, εξυπηρετεί ερευνητές, μελετητές, τους ανθρώπους του θεάτρου, ενώ στα αρχεία της συχνά καταφεύγουν ακόμη και από τη μακρινή Ιαπωνία για να πληροφορηθούν τα ελληνικά ανεβάσματα του αγαπημένου τους Αριστοφάνη.

Αντί όμως να στηριχθεί το έργο που γίνεται, το Κέντρο Μελέτης, όπως και το Θεατρικό Μουσείο, όταν δεν αντιμετωπίζει τις τριτοκοσμικές συνθήκες στη λειτουργία του, έχει τα χρέη, τις απειλές και τις προσφυγές να το πολιορκούν. Και βέβαια, αμέτρητες υποσχέσεις επίλυσης των περιπετειών του, όταν η πραγματικότητα αποκαλύπτεται στον Τύπο.

Τα χρόνια περνούν αλλά τίποτε δεν αλλάζει. Στην οδό Καραμανλάκη 7, κοντά στην Πατησίων, από τότε που έδιωξαν τη βιβλιοθήκη από το κτίριο Κ. Παλαμά της οδού Ακαδημίας, αξιοποιεί πολύτιμα αρχεία, σπάνιες εκδόσεις, χειρόγραφα από το 1860 κ.ά., διεκδικώντας στιγμές από το ενδιαφέρον κάθε υπουργού Πολιτισμού άλλοτε, του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού σήμερα.

Απλήρωτα ενοίκια

Την ώρα που το ΥΠΠΟΤ ιδρώνει αναζητώντας τρόπους επίλυσης των εκκρεμοτήτων του με το ΕΣΠΑ, τα χρέη του ΚΜΕΕΘ στο ΙΚΑ έφτασαν τα 60.000 ευρώ και ο πρόεδρός του ο οποίος εκτελεί αμισθί και χρέη διευθυντή, ο κριτικός θεάτρου και καθηγητής Πανεπιστημίου Κώστας Γεωργουσόπουλος, αντιμετωπίζει ποινική δίωξη! Τα ενοίκια της βιβλιοθήκης είναι απλήρωτα εδώ και ένα χρόνο, το εξώδικο της έξωσης είναι βραχνάς για κάθε εργαζόμενο.

Τα μέλη του (Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κώστας Πολιτόπουλος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Ερρίκος Μπελιές, Θανάσης Παπαγεωργίου, Νικήτας Τσακίρογλου, Σταμάτης Φασουλής, Μαρία Δημητρέα-Ζαχαριουδάκη) τρέχουν και δεν φτάνουν, αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται.

«Βιβλία του 1700 και του 1780 θα βγουν στον δρόμο, αδυνατούμε να ανοίξουμε για φέτος το Μουσείο Επιδαύρου που εμπλουτίζουμε κάθε χρόνο με υλικό, αλλά και να εξυπηρετήσουμε -λόγω της επίσχεσης εργασίας- όσους αναζητούν υλικό για τις εργασίες τους ή τη διδασκαλία», λέει στην «Κ» ο Κ. Γεωργουσόπουλος.

«Πώς θα πείσω τα παιδιά, τους 16 εργαζομένους -ανάμεσά τους και μια καρκινοπαθή καθαρίστρια- που είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο, να εργαστούν για την απονομή του επάθλου “Μαρίκα Κοτοπούλη”, θεσμού που συνεχίζεται από το 1951;».


Η βιβλιοθήκη, που επισκέπτονται χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, θεωρείται μοναδική στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ οι 9.000 βιντεοσκοπημένες παραστάσεις είναι καταφύγιο για πολλούς μελετητές, Ελληνες και ξένους. Ωστόσο, η έλλειψη κωδικού στον προϋπολογισμό, γεγονός που δεν της επιτρέπει την ανεξαρτησία της, πάντα την καθιστούσε θύμα.

Η δουλειά των Χατζηπανταζή, Πούχνερ, Μαυρομούστακου που βλέπουμε σήμερα δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού, ενώ οι σημειώσεις όπως εκείνες της Ελένης Παπαδάκη (στα γερμανικά), στο περιθώριο κάθε βιβλίου από όσα χάρισαν οι κληρονόμοι της, είναι μοναδικές. Μαζί και το υλικό από το θέατρο στο Βουκουρέστι, την Κωνσταντινούπολη, την Τεργέστη, την Oδησσό. Ολόκληρο το αρχείο του Αδαμάντιου Λαιμού, από την Αμερική.

Είναι ελάχιστα μόνο απ’ όσα διασώζει και προσπαθεί να προβάλει το ΚΜΕΕΘ – ΘΜ. Προς το παρόν, ο πρόεδρός του και τα μέλη δεν έχουν καμία πρόσβαση στο ενισχυμένο κατά τα άλλα ΥΠΠΟΤ. Ούτε για ανέξοδες υποσχέσεις, σαν εκείνες που μοίραζαν οι προκάτοχοι του κ. Γερουλάνου.

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δεν μπαίνει στον κόπο να ακούσει τον 73χρονο πια φιλόλογο και κριτικό, που είναι υπόδικος για χρέη του δικού του υπουργείου. Μην ξεχνάμε ότι το κτίριο μισθώθηκε με εγγύηση του ΥΠΠΟ. Μα κανείς δεν ντρέπεται στην Μπουμπουλίνας;

* Της Γιωτας Συκκα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21/04/2010


Διαβάστε επίσης τα άρθρα:

Κλείνει το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου

(το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου δίνει τις επιχορηγήσεις στο ελεύθερο θέατρο, ενώ ανάμεσα στις βασικές δραστηριότητές του είναι και η λειτουργία των 16 Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ) που υπάρχουν στη χώρα, του Κέντρου Αρχαίου Δράματος, του Θεατρικού Μουσείου και του «Συστήματος Αθήνα». Μπορούμε να αναλογιστούμε όλοι τις συνέπειες...)

Κινδυνεύει το “Σπίτι του Ηθοποιού”

45 σχόλια:

Roadartist είπε...

Διαβασα τα αρθρα και θελησα να τα αναδημοσιευσω.

Δεν πρέπει να περνάνε τέτοιες ειδήσεις στα ψιλά..

Το θεατρο γεννηθηκε εδω,
ενας πλουτος απιστευτος μας εχει χαριστει, το μονο που εμεις πρεπει να κανουμε ειναι να τον φροντισουμε, να τον διατητησουμε και να τον αναδειξουμε..

Το μονο που ΔΕΝ δικαιουμαστε να κανουμε ειναι να τον αφησουμε ανεκμεταλλευτο, να σβησει..

Αφηνω τα σχολια ανοικτα, οποιος θελει -αν το επιθυμει- να αφησει τον προβληματισμο, την σκεψη του, ειτε να κανετε διαλογο μεταξυ σας,
σας ευχαριστω.

Hfaistiwnas είπε...

Μα πόσο ανεύθυνοι μπορεί να είναι; Μόνο ωραία φάτσα θα δείχνει ο Γερουλάνος;;; Ας δείξει και ένα ενδιαφέρον για τα του πολιτισμού!
Εν ανάγκη ας μην κάνουν κάτι άλλο! Όλο τρώνε! Ουφ! Μα να πάνε χαμένα τόσα πράγματα, τόση γνώση; Αν είναι δυνατόν!

treno fantasma είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

Φυσικά κ δεν πρέπει να περνάνε τέτοιες ειδήσεις στα ψιλά!!!

Διάβασα κ το άρθρο που παραπέμπεις απο το ΒΗΜΑ... αναφέρει πως το υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να ανακοινώσει τη διακοπή της λειτουργίας του, στο πλαίσιο των περικοπών...

δηλαδή μιλάμε για τετελεσμένα γεγονότα!!!!

ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!

Βαρθακούρης είπε...

Εκανες πολυ καλα, και μακαρι πιο πολυ bloggers να το αναδειξουν το θεμα, ειναι απιστευτα σημαντικο! Ανυπολογιστης αξιας - πολιτιστικης, πνευματικης, υλικης ολα αυτα..

Μαυρες μερες ....

Ιω είπε...

Ο πολιτισμός μας τελεί υπό διάλυση...

leondokardos είπε...

Τι κρίμα, τέτοια κέντρα μελέτης και πολιτισμού να μαραζώνουν απο την έλειψη κρατικής φροντίδας.
Που είναι αλήθεια ο πολιτισμός μας για τον οποίο καυχιόμαστε. Μείναμε μόνο στο Μουσείο Ακρόπολις λοιπόν ;;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ήμαρτον πια!
Άνθρωποι, που δεν πονούν στο ελάχιστο την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου δεν έχουν δουλειά να κυβερνούν...
Κρίμα για μας, κρίμα και γι' αυτούς και για το βαρύ τους όνομα!

kikop80 είπε...

Με μία κυβέρνηση που ο Νο 1 στόχος της είναι η δημόσια εικόνα της, πόσα περισσότερα μπορέις να περιμένεις?
Οδέυουμε μαθηματικά σε έναν νέο και βαρύτερο μεσαίωνα!
Η προσωπική μου συμβουλή?
Περισώστε ότι μπορέιτε ο καθένας και βοηθήστε με όση δύναμη σας απομένει να βοηθήσετε και τους άλλους!
Δυστυχώς θα έρθουν και χειρότερα...
:-(

ΚΛΕΙΩ είπε...

TA ΔΗΠΕΘΕ EINAI ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ... ΜΠΡΑΒΟ,ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ...


ΟΡΓΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουν μοναδικά κειμήλια, βιβλία και προγράμματα, να τα φάνε τα ποντίκια!

Τι κατάντια!

:((((

thalassamov είπε...

!!!!!!!!!!!!
Τί μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Ποιά η βοήθεια που χρειάζεται; Να την δώσουμε, ο καθένας όπως και ό,τι μπορεί.
Ακόμα και όσοι ζούμε εκτός Ελλάδος.
Δεν γίνεται να αφηνόμαστε στο έλεος τους.Όποιοι κι αν είναι αυτοί οι ασυνείδητοι.

Αντώνης είπε...

Το τραγούδι του Δ.Καρρά με εκφράζει και εμένα απόλυτα roadartist..


"Θέλω να πάρω ένα τροχόσπιτο
να φύγω μακριά από 'δω
να ταξιδέψω και να ονειρευτώ
μακριά από αυτόν τον πανικό...."

......ΜΑΚΡΙΑ...
όλα πληγώνουν τοσο πολύ εδώ..

Ibis είπε...

Λογικό και αναμενόμενο.

Όταν η ξανθιά περσόνα μιλά για Μελίνα,όταν η τηλεόραση κατακλύζεται από gossip news συνοδευόμενη από τις υπερβολές της οικονομικής τρομοκρατίας, πως είναι δυνατόν να επιβιώσει ο πολιτισμός.

Πως είναι δυνατόν να γαντζωθούμε από τις πολιτιστικές μας ρίζες και να πατήσουμε στα πόδια μας.

Αν και το υπουργείο πολιτισμού δεν έχει χρήματα για το θέατρο έχει.....για υπολογιστές.

Ενδεικτικά παραθέτω σύνδεσμο με την διάθεση 1.500.000 ευρώ για την επιδότηση των βουλευτών για αγορά υπολογιστών (υπάρχει και σχετικό group στο facebook με τα αποδεικτικά έγγραφα.)

Φιλικά

treno fantasma είπε...

@ Ibis :

ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ, ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ - ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ 5.500 ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.500.00 ΕΥΡΩ!!)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η/Υ!!!

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ !!!

ΕΛΕΟΣ..ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

Μαριλένα είπε...

ευελπιστώ, πως δεν μπορεί, κάτι θα γίνει!

σε φιλώ, περαστικά σου..

ELvA είπε...

Ενα γενικο σχολιο για σκεψη και μονο.
Πολλοι που αναρρωτιωνται και εξιστανται ας σκεφτουν πρωτα ποιους ψηφιζαν χρονια (και ποιους εξακολουθουν να ψηφιζουν) που εφτασαν τη χωρα στη σημερινη ελεεινη κατασταση..
Οσοι μενουμε εκτος Ελλαδας ξερουμε
καλα οτι η φημη της χωρας χειροτερεψε τα τελευταια χρονια και ολο για 'διαφθορα' στην Ελλαδα ακουμε στα ξενα καναλια. Το θεμα ειναι οτι μαζι με αυτους που εφαγαν τα χρηματα (και δεν τιμωρουνται!!) μας παιρνει ολους η..μπαλλα. Σκεφτειτε λοιπον οτι σε λιγο καιρο οχι για θεατρο δεν θα γινεται λογος, αλλα ουτε για δουλειες και συνταξεις...
(Αραγε ποσοι πηγαν σημερα στη διαδηλωση;)

Ανώνυμος είπε...

μήπως το αυτό δεν εφαρμόζεται σε όλη μας την ιστορία; και όσο δεν υπάρχει σοβαρή αντίδραση, έτσι θα πάει.χθες έβλεπα ένα ντοκυμαντερ για τα κολαστήρια της Γυάρου. κτήρια γεμάτα ιστορία και πόνο. κάθε τοίχος και μια πονεμένη και περίφανη ιστορία. και όμως γονατίζουν και χάνονται στην δύναμη του χρόνου. πρέπει να σώσουμε το παρελθόν μας. άλλες χώρες δημιουργούν μουσεία κι εμείς τα διαγράφουμε

BUTTERFLY είπε...

Για ονομα του Θεου, ποσο ηλιθιοι, ποσο ξεδιαντροποι, ποσο ασεβεις πια! Τιποτα δεν θα αφησουν ορθιο σε αυτον τον τοπο; Τιποτα να μας θυμιζει ενα μεγαλο παρελθον!!!!

CsLaKoNaS είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα αν το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου παίρνει σβάρνα και τα ΔΗΠΕΘΕ. Κάτι λέγεται ότι κινδυνεύουν και αυτά.

Επί της αρχής πάντως πιστεύω ότι ο Πολιτισμός δεν είναι θέμα ενός Υπουργείου ή του Κράτους.

Η επιχορηγούμενη Τέχνη δεν είναι Τέχνη.

Μεταφέρω τα λόγια του Μάνου:

'Δεν έχουμε πολιτισμό γι αυτό και έχουμε Υπουργείο Πολιτισμού'


Δεν ξέρω, ίσως να κάνω και λάθος.


Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι πήγαν να κλείσουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου επειδή είχε λέει μεγάλο ετήσιο προϋπολογισμό (όσο η βραδυά επιλογής τραγουιδών για τη Eurovision) !!

H.Constantinos είπε...

Και τί να κάνουμε δηλαδή;
Εχουμε τόσους αργόμισθους να ταΐσουμε, με το θεατρικό μουσείο θα ασχολούμαστε τώρα;;!!

kat. είπε...

αλήθεια λες?
το έμαθα τώρα και το συζητούσα με μια συνάδελφο!
γαμώτο.. μου άρεσε και ήταν ένας καλός τρόπος για να διδαχτούν οι μικρότεροι "θέατρο"!

ST είπε...

TO NA EXOYME TOSO SHMANTIKA BIBLIA

KAI NA MHN EXOYME XRHMATA GIA TO

ENOIKIO THS BIBLIOTHIKIS, KAI GIA TOYS..........16 YPALLILOYS TOY,

EINAI KATI POU MONO STHN ELLADA THA MPOROYSE NA GINEI, ΙΣςΣ ΚΑΙ STΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Βάσσια είπε...

Προφανώς δεν είναι προτεραιότητα ο πολιτισμός για την χώρα που γέννησε πολιτισμό.

Βαρέθηκαν μάλλον.... δεν έχει και "φαϊ" εκεί... λογικό.

Και δεν έχουν και φιλότιμο. Αποδεδειγμένα!

artion είπε...

Xαιρόμαστε που ποστάρεις road, θα επηρεαστεί, αλλά θα είναι καλό να μη σωπάσει το blog αυτό.

@κατ.: έχεις δίκιο, πάνε χιλιάδες μαθητές, σχολεία σε καθημερινή βάση.

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Μια λέξη μόνο: ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Dorothy είπε...

Ντροπή πραγματικά, τι άλλο να πει κανείς...

Περαστικά για το χέρι σου, εύχομαι καλή και γρήγορη ανάρρωση!

Roadartist είπε...

Kαλησπέρα σε ολους παιδια..

Επιτρεψτε μου ενα σχολιο.

Εδω κ αρκετα χρονια το Θεατρικο μουσειο ειναι εντελως παραμελημενο..

- στην πολη που γεννησε το θεατρο (και αυτο ειναι παρα πολυ σημαντικο, σε ξενες χωρες διατηρουν αψογα θεατρικα μουσεια, και δεν διαθετουν τους δικους μας θησαυρους, ξερουν ομως να τα στηριζουν και να τα πρωωθουν! Ανθρωποι με μερακι υπαρχουν, στηριξη χρειαζονται. Στην τελικη απο αυτο, πρωτα το κρατος κ ολοι εμεις θα κερδιζαμε..-


ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ:

Θεατρικό Μουσείο: «Υπουργέ, σώσε μας»

Με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο το ΔΣ του Θεατρικού Μουσείου απευθύνει έκκληση για τη σωτηρία του.
Επισημαίνοντας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει- δεν μπορεί να πληρώσει το προσωπικό του από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει χρέη προς το ΙΚΑ, έχει αποσταλεί εξώδικη κλήση έξωσης στη Βιβλιοθήκη κτλ.-,
δηλώνει αναγκασμένο να προβεί σε επίσχεση εργασίας του προσωπικού, να μην ανοίξει το Μουσείο της Επιδαύρου και να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τον θεατρικό κόσμο και τους φοιτητές.

Κλείνει με την έκκληση να βρεθεί λύση ώστε να μη βγουν στον δρόμο οι 70.000 τόμοι της θεατρικής βιβλιοθήκης.

Μήπως θα έπρεπε κάποιος να ακούσει αυτό το σήμα κινδύνου;

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=326278&dt=17/04/2010#ixzz0lqhcxMxI

mahler76 είπε...

διάβασε κι εδώ τα χάλια μας

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1128848&lngDtrID=253

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Είναι ντροπή!!!!!!!!

Για την χώρα που γεννήθηκε
το Θέατρο

Δεν χρειάζονται λόγια
Γιατί σ αυτή την χώρα χάνονται
πια τα λόγια όπως την καταντήσαμε
όλοι μας!!!!!!!

Καλό βράδυ

Πορτιάτης είπε...

Μπράβο Roadartist που μας κοινοποιείς το ζήτημα!

Δυστυχώς η κληρονομιά μας και ο πολιτισμός μας κινδυνεύουν να χαθούν και να σαπίσουν σε ανήλιαγα υπόγεια (40 χρόνια βρίσκεται εκεί το Μουσείο), εξαιτίας ανάλγητων αξιωματούχων...

Ο τωρινός υπουργός ακολουθεί την ίδια καταστροφική πολιτική με τον προκάτοχό του...
Ψάχνοντας βρήκα σχετική ερώτηση στη Βουλή του ηθοποιού Κ.Καζάκου, ως βουλευτή, προς τον υπουργό Μ.Λιάπη από το 2008! Αν διαβάσει κανείς τα παρακάτω άρθρα θα διαπιστώσει ότι τίποτα δεν άλλαξε!

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4783511

και

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4789725

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τόσο καλά πάμε....
Λυπάμαι και ανησυχώ για τις επόμενες γενεές...γιατί μη μου πεις πως θα ορθοποδήσουμε ποτέ ως χώρα...
Τον πολιτισμό τον ξεπουλήσαμε, ξεπουλάμε και γη τώρα (νησιά) και πάει λέγοντας

Δεν είπαμε να μην κουράζεσαι;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : νομιζω γλαρενια μου δυστυχως δεν εχουμε πια την πολυτελεια να ανησυχησουμε για τις μελλοντικες γενεες, για το τωρα πρεπει να ανησυχησουμε, να κινητοποιηθουμε.
Σε ευχαριστω που νοιαζεσαι.
Εκτος του blogging εχω κ αλλα που δε με αφηνουν να χαλαρωσω ιδιαιτερα.. ομως να σου πω καλυτερα γιατι κρατουν το μυαλο και το πνευμα σε διαρκη κινηση... Αυριο το πρωι ξανα στο Ασκληπειο, θα τους μαθω ολους τελικα εκει...πολλα φιλακια...


----


Ευχαριστω για τα σχολια, και τις σημαντικες επισημανσεις ολων σας, καληνυχτες πολλες!

Thalassenia είπε...

Με φοβίζει το γεγονός να κλείνουν πηγές πολιτισμού και ιστορίας.
Αυτό και αν είναι κακός οιωνός.
Ενα εμπορικό ή ένα εστιατόριο όταν κλείνει γίνεται γνωστό, αλλά δεν συγκρίνεται με αυτό.
Πόσο θα κατέβουμε ακόμα;

Φιλιά θαλασσένια.

ydro είπε...

μπράβο για την ευαισθησία σου, δεν την κατέχουν ομως ούτε όσοι κυβερνούν, ούτε όσοι ψηφίζουν.
Οι αληθινά ευαίσθητοι ξεχωρίζουν σε αυτη τη χώρα.

tomac είπε...

Αφου ειμαστε αχριστοι και ανικανοι για να κανουμε οτιδοιποτε καλο...
Καλα να παθουμε και μακαρι να παθουμε και χειροτερα γιατι αυτο μας αξιζει...
Γιατι ειμαστε ανιστοριτοι
και απολιτιστοι...
Οταν ξεχνας την ιστορια σου δεν εχεις μελλον...

ezak είπε...

...κλείστε τα όλα, ενωμένα, ΔΝΤά...

U.S. είπε...

go greece!! αυτή η χώρα καταστρέφει στην κυριολεξία τα σημαντικά που έχει να αναδείξει...
ντροπή..

α Κενταύρου είπε...

Θυμάσε ένα κινηματογραφικό έργο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη,που έπιασε δουλειά και έδινε τηλεφωνική παραγγελία στο κυρ Θύμιο το Μπακάλη μεταξύ άλλων ψωμί ,κρέας ,φρούτα και μια σοκολάτα το καλοσκέφτηκε δυο σοκολάτες.
Ο Πολιτισμός είναι η σοκολάτα που γλυκαίνει και ομορφαίνει τη ζωή,δυστυχώς στα δύσκολα η περικοπή αρχίζει από τη σοκολάτα.
Ας γίνουμε ρεαλιστές.

nikiplos είπε...

Αγαπητή καλλιτέχνιδα... απόλυτη ένδεια, που ας την δικαιολογήσουμε ένεκα της κρίσης, με τίποτε όμως δεν χωράει η δικαιολογία για εκείνους που χειρίστηκαν τα πράγματα προ κρίσης...

Αν κάποιοι εννοούν τον πολιτισμό σαν περιττό πράγμα, ας ετοιμαστούν να παραδώσουν στα παιδιά τους (όσο αφελείς κι αν είναι ή νομίζουν ότι μπορούν να τα προστατεύουν στο διηνεκές) έναν κόσμο - μαφία που ακόμη και η στοιχειώδης αξιοπρεπής διαβίωση θα θέλει "νταβατζηλίκι". Γνώρισα από κοντά τέτοιες κοινωνίες... σωστός εφιάλτης...

Γιατί μόνο ο πολιτισμός φέρνει την τριβή, την όσμωση ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες και συνεκδοχικά την συμβίωση, τη συνύπαρξη και που ξέρεις και την αλληλεγγύη ακόμη...

Δεν ξέρω... νιώθω περισσότερο ανησυχία κυρίως γιατί κάποιοι ανέξοδα και με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον σπρώχνουν τη χώρα στη χειρότερη κόλαση που έχουμε διαννοηθεί ποτέ...

φιλιά και με ευχές για γρήγορή μας ανάρρωση

koulpa είπε...

κατάθληψη με πιάνει oadartistaki μου.. και βλέπω κι όλα αυτά τα καγιέν και τα διάφορα.. και μου ανεβάινει η πίεση για τον "πολιτισμό" μας μέσααα.. :):)
καληνυχτούδια και περαστικάααα :):)

Vam33 είπε...

Ντροπή πραγματικά .Υπουργείο και καλά πολιτισμού
υ.γ
Είδα σήμερα το άρθρο για το νοσοκομείο.Εύχομαι καθυστερημένα περαστικά.Σουρεαλισμό να το πεις αυτό που περνάει ο κόσμος στα νοσοκομεία ή αδιαφορία του κράτους για τον πολίτη ;Είναι να μην πέσεις
στα χέρια τους και να έχεις την ανάγκη τους

Καλησπέρες

Stranger είπε...

Βαρεμένοι σοσιαλιστές, θείτσες, εμετικοί ακροδεξιοί και λοιποί πραγματευτάδες που πλούτισαν στις πλάτες μας, τώρα μας κατηγορούν. Λένε πως εμείς φταίμε για την κατάντια μας λόγω της σπατάλης μας. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έκαναν την βίζιτα επάγγελμα. Αυτοί που γονάτισαν την χώρα μας, κάνοντας την χυδαιότητα και την απάτη, επιστήμες. Από την άλλη τα ζώα της παγκοσμιοποίησης μας περνάνε για τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν πως θα περπατάμε γονυπετείς και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι να ζούμε) καταναλώνοντας. Το ξαναέγραψα: Από την στιγμή που όλοι έχουμε κάνει την διάγνωση του προβλήματος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην δράσουμε. Αφού δεν αντιδρούμε σημαίνει πως είμαστε δειλοί, οπότε ή θα τους ανεχτούμε μιζεριάζοντας ή θα μας κάνουν ότι θέλουν κι εμείς θα σιωπούμε.

Υπάρχει λύση: Να ανακτήσουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Πως; Να οργανωθούμε! Όλοι! Ανεξαρτήτως τι πιστεύουμε και που ανήκουμε. Να μην τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια νέα χούντα!

Καλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν το παρόν κείμενο και να οργανωθούμε όλοι σαν ελεύθεροι και απλοί πολίτες, έχοντας το πλεονέκτημα της επικοινωνίας μεταξύ μας που μας δίνει το ίντερνετ και να σαμποτάρουμε και να διώξουμε τους απατεώνες από την χώρα μας. Ας μην φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν τίποτα, ποντάρουν στην ανοχή μας και στο ότι δεν αντιδράμε. Να ανταλλάξουμε σχέδια και ιδέες αντίστασης. Χωρίς καπελώματα και σημαίες.

Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του.

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Το διαβασα κι εγω στις εφημεριδες και στενοχωρεθηκε.Η Μελινα ειχε πει οτι η Ελλαδα εχει μια περιουσια,τον πολιτισμο της.Και τωρα εμεις παμε να το κατστρεψουμε κι αυτο.Τι να πω.Γι'αυτο επρεπε να ανοιχτει λογαριασμος στις τραπεζες και να παω να δωσω αμεσως.Οχι να πληρωσω εγω οτι κατακλεψαν οι αλλοι.

Roadartist είπε...

Kαλησπέρα παιδιά!

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ κουραστική, στο νοσοκομείο από τις 8.30 έως τις 15.00..
Μιλάμε για απόλυτο χάος, θέλει πολύ γερά νεύρα, η κατάσταση μοιάζει τριτοκοσμική και δεν υπερβάλλω καθόλου..

Για το ΔΝΤ.. η χωρα εφτασε στην πλεον δεινη κατασταση -ακομη δεν ειδαμε τιποτα - και κανεις δεν εχει τιμωρηθει απο οσους την κατεστρεψαν, μας κατακλεψαν, ακομη και σημερα ασυδοσια, ψεματα.. , ακομη και σημερα υπαρχουν πολλοι που εξακολουθουν να τους υποστηριζουν.. ΕΛΕΟΣ γμτ..

Καλό Σαββατόβραδο σε ολους..
σας ευχαριστω!

quartier libre είπε...

@
δεν είναι μόνο αυτό...
ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ και ΜΕ ΤΗ ΛΥΡΙΚΗ...

θα σιγουρευτώ τι γίνεται και θα στο γράψω...

Related Posts with Thumbnails