25 Ιανουαρίου 2010

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» στο...Πλανητάριο!


Στον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, έχουμε αναφερθεί πρόσφατα..
Αυτή τη φορά όμως
το ταξίδι στη χαμένη παιδική αθωότητα, αυτή που λέγεται ότι όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας έχουμε καλά κρυμμένη μέσα μας, θα ξετυλιχθεί στο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μισό και περισσότερο αιώνα μετά τη δημιουργία του παραμυθιού που έμελλε να συντροφεύσει τις προσωπικές αναζητήσεις τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων ανθρώπων πάνω στη Γη - όσα δηλαδή και τα αντίτυπα που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα - οι εικόνες και το κείμενο που χάρισε στην ανθρωπότητα ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, ζωντανεύουν σε μια ψηφιακή παράσταση που σέβεται το έργο του συγγραφέα.

Η ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», παραγωγή της μεγάλης Ιαπωνικής εταιρίας GOTO, ολοκληρώθηκε το 2008. Στην Ελλάδα η παράσταση θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 3 Φεβρουαρίου 2010.


Στο σύνολό της η νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι μια ευκαιρία να ταξιδέψουμε μαζί με τον πρωταγωνιστή, στον παραμυθένιο κόσμο που έπλασε ο Εξυπερύ για τις ανάγκες του βιβλίου του. Πρόκειται ακόμη, για μια ιδιαίτερα ευχάριστη συγκυρία, καθώς το παραμυθένιο διαπλανητικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα από το σπίτι του -τον αστεροειδή Β 612- ως τον πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος -αυτόν που οι άνθρωποι ονόμασαν Γη-, ζωντανεύει στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου, στον ίδιο θόλο που αναπαριστά καθημερινά την πραγματική εικόνα και θέση εκατομμυρίων άστρων, βοηθώντας το κοινό να γνωρίσει με τρόπο απλό, ευχάριστο και επιστημονικό το Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Μέσα σε έναν κόσμο σε κρίση, γεμάτο πλεονεξία και ματαιοδοξία, μέσα σε έναν κόσμο που τείνει να χάνει την ανθρωπιά του, ο μικρός Πρίγκιπας έρχεται γεμάτος παιδική αθωότητα και ανεμελιά να προτάξει τις δικές του αξίες: όπως η φιλία, η αγάπη, αξίες που δεν είναι απλές μόνο λέξεις. Ο Μικρός Πρίγκιπας αγωνίζεται για να υποστηρίξει αυτά που πιστεύει και να σταθεί δίπλα σε αυτούς που αγαπά. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία του! Το παραμύθι του Μικρού Πρίγκιπα, όπως θα το δούμε να ζωντανεύει στο θόλο του Πλανηταρίου, είναι γεμάτο μικρούς πλανήτες, τριαντάφυλλα και μαζί φίδια, αλεπούδες και τον πιλότο με το χαλασμένο αεροπλάνο του κάπου στην Έρημο της Σαχάρας. Οι εικόνες είναι όλες τρυφερές και παραμυθένιες, με βάση τα σχέδια του ίδιου του συγγραφέα.
Κι ενώ όσο περνούν τα χρόνια υπάρχουν πράγματα που ξεθωριάζουν, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» φαίνεται να είναι σήμερα πιο επίκαιρος και να λάμπει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και ίσως κοιτώντας από ψηλά ο συγγραφέας θα κλείνει το μάτι πονηρά βλέποντας το βιβλίο του να διαβάζεται σε περισσότερες από 180 διαφορετικές γλώσσες, να προσαρμόζεται σε μουσική ταινία, κινούμενα σχέδια, όπερα και τέλος στην ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου, που παρουσιάζεται εκτός Ιαπωνίας για πρώτη φορά σε μια παγκόσμια πρεμιέρα!
Λίγες πληροφορίες για τον συγγραφέα..

Ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ έγραψε το Μικρό Πρίγκιπα σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανθρωπότητα. Ήταν το 1940 μέσα στη μαυρίλα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ ο ίδιος ζούσε εξόριστος στις ΗΠΑ μακριά από την κατεχόμενη χώρα του τη Γαλλία. Ο ίδιος βαθιά συγκλονισμένος για τις άσχημες στιγμές που περνούσε η πατρίδα του, αλλά και θλιμμένος από τις συνθήκες σήψης και παρακμής που οδήγησαν τη Γαλλία στην πτώση της, και ταυτόχρονα γεμάτος αγάπη για τη χώρα που τον γέννησε, εμπνέεται από την πραγματικότητα εκείνη και δημιουργεί το Μικρό Πρίγκιπα, ένα έργο που έμελλε να περάσει στην ιστορία.


Ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ έζησε μόλις 5 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου του, πρόλαβε όμως να το δει να ανθίζει και να αγκαλιάζεται από το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Ο ίδιος όντας πιλότος, καταφέρνει το 1943 να του εμπιστευτεί η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, ένα από τα πολεμικά της αεροπλάνα για να πολεμήσει και πάλι.


Ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, χάνεται τελικά, μαζί με το αεροπλάνο του, καταδιώκοντας γερμανικά αεροπλάνα κάπου πάνω από την Κορσική, ακολουθώντας τη μοίρα που ο ίδιος συνέγραψε για τον Μικρό του Πρίγκιπα: Πολεμώντας δηλαδή για τις αξίες και τα πιστεύω του. Ήταν μόλις 44 ετών.


Πάρτε τα παιδιά σας, τους φίλους σας, όλοι όσοι αισθανόσαστε νέοι..από 5 έως και 105 έτων (!!) και πηγαίντε στο Πλανητάριο με την ελπίδα ότι όλοι θα θυμηθούμε ....το δικό μας δικαίωμα στο όνειρο!

Περισσότερες πληροφορίες: Ίδρυμα Ευγενίδου / Παραστάσεις

99 σχόλια:

Roadartist είπε...

Όταν ήμουν μικρή, οι γονείς μου με είχανε πάει σε μια παιδική θεατρική παράσταση για να δω το Μικρό Πρίγκιπα.
Πιστέψτε ακόμη θυμάμαι το πόσο όμορφα είχα περάσει, τα συναισθήματα, τα μηνύματα, το πόσο είχα ταυτιστεί μαζί του..
Όσοι έχετε παιδιά, αξίζει να τα πάτε και να δείτε μαζί τους την παράσταση..
Με τον καλύτερο, τον πιο προσιτό τρόπο θα μυηθούνε στις σημαντικότερες αξίες της ζωής.. στις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, και στο πόσο αξίζει να ζούνε μόνο με τέτοιες στην ζωή τους..
Να ειστε όλοι καλά, καλή εβδομάδα.

νατασσΆκι είπε...

Είναι το πρώτο βιβλίο που χάρισα στο γιο μου, όταν άρχισε να διαβάζει..

Και το πρωί υπέγραψα το χαρτί από το σχολείο -θα πάνε όλη την τάξη, μόλις ξεκινήσει. Αλλά νομίζω ότι θα πάμε και μαζί :)

Καλή βδομάδα roadartist μου!

Ανώνυμος είπε...

Oloi exoune, OLOI PREPEI na exoune dikaiwma sto oneiro road..
Idiaitera anthrwpoi pou jexwrizoun.. autoi kai an exoune dikaiwma sto oneiro.. Pali me sigkinises..
Ti tha ginei? :P
Se filw
ARco..

eleni είπε...

Ένα ακόμη όμορφο αφιέρωμα σ΄αυτό το εξαιρετικό βιβλίο!Οι μεγαλύτεροι βλέπω ότι το αγοράσαμε για τα παιδιά μας,αλλά γοήτευσε κι εμάς.
Η παράσταση στο πλανητάριο θα είναι ονειρική-θα ειδοποιήσω την ανηψιά μου να πάει την κόρη της.Πολύ θα ήθελα να το δω,να ζήσω τις μαγικές στιγμές.
Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

τι καλά να ρθεί και στο δικο μας πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη! έχουμε ανάγκη τις ιστορίες αυτές! Σήμερα πιο πολύ από ποτέ.
Καλή βδομάδα roadartist μου, φιλιά!

ST είπε...

Εyxaristoume gia tin enimerwsi!
An kai 38..tha paw.. :D:D:D
Les na xananiwsw paidi? :D

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το άκουσα για το Πλανητάριο, εννοείται δεν πρόκειται να το χάσω με τίποτα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

kariatida62 είπε...

Eγώ που δεν έχω ένα μικράκι; Mάλλον θα ζητήσω απο τα παιδιά μου να με πάνε!:D

Madame de la Luna είπε...

Το αγαπημένο σου ε; Θυμάμαι.. Φαντάζομαι θα πας.. ;)


Καλή βδομάδα. Φιλί.

Hfaistiwnas είπε...

Θα το έχω υπόψη μου όταν θα κατέβω! :):):)
Καλημέρα!!!

karkinos7 είπε...

Μα η ουσία της ζωής στην αγάπη βρίσκεται!
Δεν θα μείνει απλά στα υπόψη!
Καλημέρα,όμορφη βδομάδα να έχουμε!
Φιλιά Πολλά!

καλημέρα είπε...

καλημέρα!
Μάλλον την επόμενη φορα πρεπει να κατεβω στην Αθήνα με την κόρη μου, είναι πολλά που θελω να τα δούμε παρέα και μαζί μια βόλτα στο πλανηταριο και ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ό,τι πρεπει!
Πολλα φιλιά!

b|a|s|n\i/a είπε...

εμείς που είμαστε τέσσερα μισκό μπορούμε να πάμε; ;))
καλημέρα σου! φιλιά πολλά πολλά!

Unknown είπε...

Πόσο θα ήθελα να το δω!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=VL-NaTNexzY (με αγάπη)

Καλημέρα :)

Unknown είπε...

Τι υπέροχη η μουσική που παίζει!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μια επίσκεψη για όλη την οικογένεια. ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Ιω είπε...

Α σίγουρα θα πάω. Είδα και την ταινία για τον Van Gogh πριν λίγο καιρό στο πλανητάριο και ήταν καταπληκτική εμπειρία!

lena_zip είπε...

Ααα ο μικρός πρίγκιπας! Έγινε πρόσφατα φίλος μου! Στο πλανητάριο έχω πάει 2 φορές μικρή. Ωραία εμπειρία!

Εμείς που δεν έχουμε παιδιά θα πάρουμε το τεσσεραμισάρι τον b|a|s|n\i/a να μην πάει ασυνόδευτο! Χιχιχι.

Καλημέρα Roady. καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά πολλά πολλά.

ezakmyworld είπε...

...ναι το διάβασα στη σαββατιάτικη και ενθουσιάστηκα...

Stratos είπε...

Τι να πει κανείς για αυτό το βιβλίο, για αυτό το έργο; Δεν υπάρχουν λόγια...

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση γιατί δεν το είχα ακούσει οτι θα γίνει αυτή η παράσταση.

Καλημέρα!! :):)

Roadartist είπε...

@ νατασσάκι : Την καλύτερη κίνηση έκανες.. Νομίζω πως όλοι εμείς οι "μεγάλοι" θα ήταν ότι καλύτερο να αισθανόμασταν παιδιά.. Καλησπέρα Νατάσσακι!!

Roadartist είπε...

@ arcobaleno: Ότι "πρέπει", πρέπει! Σίγουρα πρέπει.. Θα πάμε σίγουρα στο μικρό πρίγκιπα έτσι; Θα μας ταξιδέψει.. Καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ eleni : ..ναι να την πάει..να το πεις.. πιστεύω πως αξίζει.. :) η τρυφέροτητα του πάντα αξίζει να προβάλλεται :)

Roadartist είπε...

@ Χριστίνα : Πραγματικά έχουμε ανάγκη. Και εγώ θέλω να ξαναεπιστρέψω στον κόσμο του, θέλω να αισθανθώ όλα όσα πίστευε, να συνεχίσω να δίνω αξία σε αυτά τα μικρά που μας απαρτίζουν καθημερινά και μερικές φορές τα προσπερνάμε, μα όμως έχουν την ευτυχία όλου του κόσμου.. Μακάρι να ανέβει στην Θεσσαλονίκη! Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ ST : μια χαρά είσαι! :) Αν το θες θα την χαρείς σίγουρα :) Η ψυχή μετράει είπαμε..

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Χαίρομαιιιιιιιιι :) Μα πόσο μου αρέσει που και μεγάλοι ανυπομονούν να πάνε.. φιλιά, καλή βδομάδα!

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : ούτε εγώ έχω βρε μικράκι.. θα πάρω όμως άλλα μικράκια για να τα πάω.. :) καλημέρα :)

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Εννοείται ότι θα πάω.. Είναι πολύ αγαπημένος μου ο μικρός πρίγκιπας.. από πολύ μικρή :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Ωραία :))))))) Καλή εβδομάδα, καλή μέρα ηφ μου!

Roadartist είπε...

@ gaykarkinos7: Στην αγάπη με τις πράξεις! Όχι απλά στα λόγια! Στην ουσία της αγάπης :) Καλησπέρα, φιλάκια πολλά Τάσο!

Roadartist είπε...

@ Καλημέρα : Καλησπέρα στην καλημέρα :) Πότε θα είναι αυτή η επόμενη φορά;;; Μακάρι να είναι σύντομα και να έρθετε μαζί..να δούμε που θα την πρωτοπάς :)) φιλάκια Αναστασία μου!!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Εσείς να ετοιμάζεστε οσονούπω για Van Gogh..!!!!!! Ανυπομονώωωωωω :)) καλησπερούδια στο νινί ;P (τι να λέμε τώρα;;)

Κωνσταντινιά είπε...

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.

ELvA είπε...

Πολυ καλη ιδεα για παιδικη παρασταση και μπραβο που υλοποιειται μεσω του Πλανηταριου. Πιστευω οτι χωροι οπως Μουσεια, πλανηταρια κλπ θα επρεπε να αξιοποιουνται κατα τον καλυτερο δυνατο τροπο, ωστε να προσφερουν οχι μονο μορφωση πανω στο εξειδικευμενο αντικειμενο τους, αλλα, ευρυτερα σε ολους τους τομεις...

Φιλια απ το Βορρα! :)

Roadartist είπε...

@ shadow : Δεν μένεις Αθήνα; Αν ναι τότε να πας να το δεις.. :) Σε ευχαριστώ φίλη μου για το βιντεάκι.. δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.. σίγουρα.. Χαίρομαι που σου άρεσε η μουσική!

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : Πάρτε την οικογένεια και πηγαίντε :) καλησπέρα Βαγγέλη, καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Ιω : Ξέρεις πόσο καιρό λέω να πάω στην παράσταση για τον Van Gogh και ακόμη δεν έχω πάει;;; Άμεσα θα μπεί στο πρόγραμμα σίγουρα.. :)

Roadartist είπε...

@ lena_zip : εμένα είναι φιλαράκι κολλητηράκι :) από πολύ παλιά..
Πάρε το νινί.. b|a|s|n\i/a (χιχιχι) και ετοιμαστείτε για να πάμε να δούμε στο πλανητάριο τη ταινία για τον Van Gogh!!! Το Ευγενίδιο Ίδρυμα είναι πολύ αγαπημένος χώρος.. Πολύ συχνά χρησιμοποιώ και την βιβλιοθήκη του..Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ ezakmyworld : Μα είναι να μην;;; Καλησπέρα :)

Roadartist είπε...

@ Stratos : αυτά πρέπει να μαθαίνονται..πιστεύω.. χαίρομαι που το διάβασες από εδώ.. Καλά να περάσεις! Καλό ταξίδι.. σε περίεργα όμορφους διαφορετικούς (;) πλανήτες..

Roadartist είπε...

@ Κωνσταντινιά : Όλοι έχουμε Κωνσταντινιά..και σε περιόδους τόσο δύσκολες το ξεχνάμε.. ή κ ίσως παύουμε να το πιστεύουμε.. καλή εβδομάδα :)

Roadartist είπε...

@ Elva : Το Πλανητάριο είναι εξαιρετικός χώρος.. Είναι από τις στιγμές που η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να καλύψει σημαντικά κενά του κράτους! Τι να πρωτοαναφέρει κανείς για αυτό;.. Τις παραστάσεις, το άνοιγμα στους νέους, τα δωρέαν σεμινάρια, τις παρουσιάσεις βιβλίων, την καταπληκτική δανειστική του βιβλιοθήκη, που πολλές δημόσιες θα την ζήλευαν; .. Πολλά.. Την καλησπέρα μου από την χειμωνιάτικη (λέμε τώρα..) Αθήνα :)

paramythou είπε...

Οσες φορές κι αν το διαβάσεις,
όσες φορές κι αν το δεις,
οσες φορές κι αν ταξιδέψεις μαζί του θα είναι σαν την πρώτη φορά.

Στο παραμυθένιο ταξίδι του ο Petit Prince θα μας έχει όλους μαζί του....

eva είπε...

Μου το είχε κάνει δώρο η νονά μου όταν ήμουν πιτσιρίκι. Βρίσκεται ακόμα στη βιβλιοθήκη μου και τώρα το διαβάζουν τα παιδιά μου.
Καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο ευαισθησία και ομορφιά, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παιδική αθωότητα. Θα πάω! :-)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Έχει "ελευθέρας" το δικαίωμα στ' όνειρο, με μια προϋπόθεση:
Να αποκτήσουμε καρδιά μικρού παιδιού

Καλή σου εβδομάδα

Φιλί και Γλαρένες αγκαλιες

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ζηλεύω..θα είναι κάτι φανταστικό! Τον Μικρό Πρίγκηπα τον έφαγα με το ..κουτάλι στο Γυμνάσιο απο τις Γαλλίδες καλόγριες.Αυτό και οπι Άθλιοι ήταν τα θέματα που αναλύαμε για όλη τη χρονιά!

σταυροδρόμι είπε...

πολύ όμορφη η παρουσίασή σου! και όντως... όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο, μικροί και μεγάλοι, σε ένα όνειρο που όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα!

b|a|s|n\i/a είπε...

σιγά μην είναι και κορώνα!
μισό ντε. άκου μισκό. :))
αλήθεια οι φωτογραφίες επιτρέπονται;

Ianos είπε...

Οσες φορες θα κανεις αναρτηση για τον μικρο πριγκηπα ,τοσε φορες και εγω θα σου κανω ως σχολιο το ιδιο αποσπασμα:
-Αντίο, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν.

-Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας για να το θυμάται.

-Είναι ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει τόσο σημαντικό.

-Είναι ο χρόνος που ξόδεψα για το τριαντάφυλλό μου…είπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

-Οι άνθρωποι ξέχασαν αυτή την αλήθεια, είπε η αλεπού.

-Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου…

-Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου… Ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται…

Πολλες καλησπερες και πολλα φιλια!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ.ΤΕΛΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Μεγάλος πειρασμός, κάθε μέρα περνάω έξω απο το πλανητάριο, τα όρια ηλικίας που έδωσες με καλύπτουν (ακόμα, γιατί όχι.

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Τα μαμουφάκια -μικρό και μεγάλα - θα πάνε... Λατρεύουν και το Πλανητάριο και τον Μικρό Πριγκήπα...

Πολλά φιλιά!!

D.Angel είπε...

Αγαπημένο βιβλίο!
Ευχαριστώ πολύ που μας ενημέρωσες
Πρέπει να πάω να το δω οπως και δήποτε!Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα

ΚΛΕΙΩ είπε...

ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ!!!
ΚΑΛΑ ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ.. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΙΛΗ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΥΧΝΑ) ΜΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ..

Aristodimos είπε...

Ενα απο τα πλεον αγαπημένα παιδικά μου βιβλία και μόνμη απόδρασή μου στις σελίδες του.

Θα φαντάζει ΥΠΕΡΟΧΟ στο πλανητάριο ! ! !

Αρης

Roadartist είπε...

@ Μαιρη Σάββα : Από μια αυθεντική παραμυθού δεν περίμενα τίποτα άλλο. Αυτό εκτιμώ σε σένα.. Ο Petit Prince είναι μέσα στις καρδιές μας πάντα..φιλιά!

Roadartist είπε...

@ evaggelia-p : Να πας!.. Φαντάζεσαι έναν κόσμο με παιδική αθωότητα; Ανέφικτο το ξέρω..αλλά τα ΠΑΝΤΑ θα ήταν διαφορετικά.

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Σωστά.. Καθώς μεγαλώνεις καταστάσεις, γεγονότα, εμπειρίες, σε καταβάλλουν, χάνεις την παιδική σου ορμή, την πίστη στο αδύνατο.. την πίστη στο θαύμα που έλεγε ο Κουν.., μακάρι να την χαθούνε οι παιδικές καρδιές (πόσο μάλλον σε σώματα ενηλίκων) δίπλα μας..

Roadartist είπε...

@ αχτίδα : Α, μάλιστα! Κατάλαβα.. :)
Να έρθεις με τα εγγονάκια προς τα κάτω να το δείτε όλοι μαζί εδώ :)

Roadartist είπε...

@ σταυροδρόμι : Να είσαι καλά! Όλοι πρέπει να έχουμε δικαίωμα.. μικροί, μεγάλοι.. Άνθρωποι! Μακάρι να ενώνονταν οι άνθρωποι κάποια στιγμή, να βοηθούσε ο ένας τον άλλο να πλησιάσει το όνειρο του..

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Εντάξει είσαι 40μισοοοο το εμπεδώσαμε!!! :) Μικρούλης ακόμη.. :) Όχι οι φωτογραφίες δεν επιτρέπονται από ότι θυμάμαι, όμως πρέπει κάτι να κάνουμε για να βγάλουμε..Σιγά μην τους υπακούσουμε.. Σωστή;;; Φιλιά! :)

Roadartist είπε...

@ Iανος : Τότε Ιανέ να ανεβάζω την ίδια ανάρτηση κάθε μέρα.. :) ή έστω μια φορά την εβδομάδα.. Να μου αφήνεις αυτό το απόσπασμα (το πλέον αγαπημένο μου) για να μου γλυκαίνεις τη καρδιά.. :) Σε ευχαριστώ.. μόνο να μη μένουμε στα λόγια, να το κάνουμε πράξη.. Το εύχομαι..γιατί είναι ότι έχουμε ανάγκη πιο πολύ όλοι!Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Γειά σου μικρέ σκρουτζάκο! Χαίρομαι που σου άρεσει! Να είσαι πάντα καλά, να κανονίσεις να πας στο πλανητάριο, θα σε ξετρελάνει :)

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Ε ποτέ!! Μα δεν θα έχει πιστόλια, μαχαίρια, καρχαρίες κλπ!!!! :)) Πως θα σου αρέσει;;; :) Πάντως στα όρια ηλικίας εννοείται είσαι μέσα.. :) ΦΙΛΙΑααααααα!!!

Roadartist είπε...

@ Μια φορα κι εναν τρελο...: Χαίρομαιιιιιιιιιιι :) Καλά να περάσουν :))

Roadartist είπε...

@ ΚΛΕΙΩ : Κλειώ να είσαι καλά, ευχαριστώ. Να πας τότε και εύχομαι να περάσεις όμορφα με τα παιδιά (;) ή φίλους σου!

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : Φαντάζομαι ότι στο πλανητάριο θα είναι όντως το κάτι άλλο.. Τον λατρεύω αυτό το χώρο..

iLiAs είπε...

..το εβλεπα συνεχεια στην τηλεοραση..θα εχει πλακα στο πλανηταριο!! :)

Καλη βδομαδα Αρτιστα! :)

Olga είπε...

Ανυπομονώ να το δω...Καθε φορά που πάω στο Πλανητάριο νιωθω πολυ όμορφα, παιδικές αναμνησεις...και με τυτη την προβολη ακομη περισσοτερες..

Σε φιλώ κοριτσακι

Margo είπε...

Να φανταστείς Ροντάκι μου ότι έμαθα για τον μικρό πρίγκιπα μέσα από τα blog και τις αναφορές γι αυτόν. Πήρα το βιβλίο και είναι πραγματικά όλα αυτά που λες.
Μου κάνει εντύπωση η εποχή που γράφτηκε, μετά από έναν τρομερό παγκόσμιο πόλεμο.. πόσο επίκαιρο είναι σήμερα.. μπορεί να μην έχουμε πόλεμο αλλά έχει χαθεί η ανθρωπιά οι αξίες οι πιο πολύτιμες το μόνο που δεν έχουμε είναι οι μαζικοί θάνατοι. Σήμερα σκοτώνουμε αλλιώς!
Δυστυχώς δεν μπορώ να το απολαύσω μαζί με τα μικρά.. λυπάμαι ειλικρινά που θα το χάσουμε.
Καλή βδομάδα!

Βάσσια είπε...

Για τον "Μικρό Πρίγκηπα" τα έχουμε πει - υπέροχο!

Αλλά εντυπωσιάστηκα με το πόνημα....

Καλή εβδομάδα Road
Φιλιά :-)

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Μπραβο Αρτιστα μου.Με ενθουσιαζουν παντα οσα γραφεις.
Ο μοκρος πριγκηπας ειναι υπεροχος και στο πλανηταριο θα ειναι φοβερη εμπειρια.Φιλια

Flora είπε...

Τι ωραία ιδέα, road.
Θα προσπαθήσω να πάω με τα παιδάκια μου την Κυριακή!
Ο μικρός Πρίγκηπας είναι ... must!

Την προηγούμενη είδαμε μία πολύ ωραία θεατρική παράσταση για παιδιά: "Ο Αυγερινός και η Πούλια" από τη θεατρική ομάδα: "Μαγικές σβούρες"... Ήταν άψογη... Μουσικά, θεατρικά, σκηνογραφικά, ενδυματολογικά... ως προς όλα!
Ο Γιάννης ο Αδάμης που επιμελείται τις παραστάσεις αυτές είναι πολύ μερακλής.
Να σκεφτείς... πριν την παράσταση οι ηθοποιοί γυρνούσαν ανάμεσά μας και μοίραζαν στα παιδιά χαρτιά με τυπωμένα τα άστρα του ουρανού, τους έδιναν ασημένιο μαρκαδόρο και έφτιαχναν μαζί τους αστερισμούς (Κασσιώπη, Ανδρομέδα, Πήγασος κλπ)...
Οι δικοί μου το καταχάρηκαν!
Αν έχεις ανιψάκια ή άλλα γνωστά παιδάκια... πες τους το!

Dreamy Cloud είπε...

Ένα σου λέω,μπήκα κατευθείαν στη σελίδα του ιδρύματος.. Θέλω πολύ να πάω!! Είναι υπέροχο το βιβλίο το φαντάζομαι και στο πλανητάριο θα είναι κάτι το διαφορετικό!! Φιλάκια πολλά πολλά και ευχαριστώ για την πληροφόρηση!! :))

ξωτικό είπε...

Aαααα γιούπιιιιιι
δεν ξέρω για την κόρη μου εγώ πάντως θέλω να πάω ΌΠΩΣΔΉΠΟΤΕ !!!!!
σ'ευχαριστώωωωωωωωωωωω
δεν το ήξερα !!!!!

Eulie Aeglie είπε...

πολύ ωραίο αυτό
τελικά η αλήθεια διανύει όλους τους καιρούς
καλησπέρα roadartist

Άστρια είπε...

roadartist μου, ίσως σου φανεί παράξενο αλλά τον Μικρό Πρίγκηπα τον διάβασα πρώτη φορά, κοντά που τελείωνα το σχολείο, παρόλο που μεγάλωσα με τα παραμύθια της γιαγιάς μου και τόσων βιβλίων. Όμως ένοιωσα σαν το πιο μικρό παιδί και από τότε το διάβασα άπειρες φορές, (ανακαλύπτοντας πολλές φορές καινούργια πράγματα, διαβάζοντάς το με πολλούς τρόπους), επέλεξα να το χαρίσω, να το αφιερώσω ..

Κρίνοντας από μια άλλη παρουσίαση στο πλανητάριο πέρυσι για τον Βαν Γκογκ, είχα φύγει ενθουσιασμένη. Σκέψου κάποιους πίνακές του στον θόλο, σε τέτοια μεγένθυση που σε μία μύτη πορτρέτου του για παράδειγμα, έβλεπες αμέτρητες χρωματιστές πινελιές, ή να περνάει η κάμερα πάνω απο τα στάχυα και ανάμεσα από ένα δάσος με εληές (από τις περιοχές που έζησε) και να νομίζεις ότι βρίσκεσαι εκεί.

Αν σου πω ότι αυτή την παρουσίαση θα προσπαθήσω να τη δω; Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση:))

φιλάκια πολλά, καλό βράδυ στο δικό σου όμορφο αστέρι:))

foteinisou είπε...

Αγαπημένο βιβλίο των παιδικών, των εφηβικών, αλλά και των ενήλικων χρόνων μου!!
Σε ευχαριστώ που μου το θύμισες!!
Ευκαιρία για μια ... επανάληψη!!

Καλό σου βράδυ!!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στο όνειρο
που είναι το πιο σπουδαίο δικαιώμα
που έχουν όλοι οι άνθρωποι

Καλό βράδυ
Καλή βδομάδα

Όλοι μας έχουμε μέσα μας
έναν μικρο Πρίγκηπα
Η ζωή όμως δεν είναι μόνο για
Πρίγκηπες, είναι για όλα τα πλάσματα
που ζουν στον Πλανήτη Γη......
Θα έγραφα και άλλα
Αλλά συγκινήθηκα και σταμάτησα!!!!!

Natalia είπε...

χρονια ολοκληρα ο μικρος πριγκηπας αγωνιζεται γι αυτά που πιστευει...

πολυ ωραιο post...
υγ βεβαια και θα παμε στο Πλανητάριο

Thalassenia είπε...

Είναι εκείνο το βιβλίο που διαβάζεται το ίδιο από μικρά και μεγάλα παιδιά.
Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση στο χώρο του πλανητάριου.
Να είσαι καλά.

Unknown είπε...

Σε ένα απομακρισμένο προάστιο των Αθηνών μένω φίλη μου ;) Θα επιδιώξω όμως να δω την παράσταση (ελπίζω να βρω παρέα :) Ευχαριστώ πολύ!! Καλημέρα! (κι εγώ χαίρομαι που σ'άρεσε το τραγουδάκι ;)

artion είπε...

Panta endiafonta ola.. Eyxaristoume!
Exeis kritirio kai aisthitiki pou jexwrizei.

nikiplos είπε...

καλησπέρα καλλιτέχνιδα!

Το έχω ξαναπεί, άλλωστε για μένα ο μικρός πρίγκηπας είναι ένα βιβλίο για μικρά και για μεγάλα παιδιά. Καλό είναι όλοι να αφιερώναμε λίγο το χρόνο μας πάνω στις σελίδες του...

Και ο Αντουάν, είχε ένα πάθος με τα αεροπλάνα που εγώ τον καταλαβαίνω μέχρι το μεδούλι!!!

καλή υπόλοιπη εβδομάδα, σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Olga : ..και εγώ το ίδιο.. μόλις βρω ελεύθερο χρόνο θα πάω να μου φτιάξει την διάθεση :))) Το πλανητάριο είναι αγαπημένο.. :)

Roadartist είπε...

@ iLiAs : καλή εβδομάδα και σε σένα Ηλία..



@ Γιάννα : σε ευχαριστώ Γιάννα. Θα πάω.. :) να ξανανιώθω περισσότερο παιδί :)

Roadartist είπε...

@ Margo : ..σοβαρά μιλάς; Είναι απίστευτο πόσους "δρόμους" ανοίγουν τα blogs και πόσα μπορούμε να μάθουμε από αυτά.. Το πιστεύω..και σε μένα έχει συμβεί.. Μακάρι να τα έφερνες εδώ..θα τους άρεσε ναι.. σε φιλώ..καλό ξημέρωμα..

Roadartist είπε...

@ Βάσσια ; φαντάζομαι πως θα είναι εντυπωσιακό Βάσσια.. Τι έγινε με το θέατρο;;;; :)

Roadartist είπε...

@ Flora : Θα το πιστεψεις πως ήταν να πάω σε αυτό το παιδικό;.. Αλήθεια με ένα φίλο το λέγαμε.. Έχω χρόνια να δω παιδικό θέατρο :))
Πάντα χαίρομαι τα περάσματα σου, πολλά φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ Dreamy Cloud: Χαίρομαι!! Καλά να περάσεις, να είσαι πάντα καλά :)



@ ξωτικό : Πρόσεξε..θα σε εξετάσω αν θα πας χαχαχααχα :) θα περιμένουμε ανάρτηση το χρωστάς στο μικρό μας πρίγκιπα.. (και εγώ θα πάω)!~

Roadartist είπε...

@ Aeglie : Μα η αλήθεια έχει τη μόνη αξία.. και σπανίζει! Σε φιλώ!




@ Άστρια : Άστρια, σε "συνάντησε" ο μικρός πρίγκιπας τότε που έπρεπε.. :) Στον Van Gogh θέλω να πάω από πέρσι..και μάλιστα δεν ανέβαζα ποστ, γιατί ήθελα να το δω πρώτα.. και τελικά ακόμη να πάω.. Άμεσα όμως θα παω..δε πρόκειται να το χάσω..ΑΝΥΠΟΜΟΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩ :)))
Καλό ξημέρωμα φίλη μου..

Roadartist είπε...

@ foteinisou : Τέτοιες επαναλήψεις είναι όμορφες.. πάντα.. Καλό βράδυ Φωτεινή στο όμορφο νησί σου!



@ Sailor : Συμφωνώ.. όλοι είμαστε άλλωστε κατά δυνάμειν μικροί πρίγκιπες.. και το όμορφο είναι για όλους μας κάπου να υπάρχει ένας μικρός πρίγκιπας ή μια μικρή πριγκιπέσσα.. :) στα μάτια μας.. :)

Roadartist είπε...

@ Natalia : να παραδειγματιστούμε λες;....Να πάτε και να περάσετε τέλεια :) Φιλάκια πολλά!


@ Thalassenia : Ακριβώς για όλες τις ηλικίες, καλό βράδυ.



@ shadow : Τυχερή τότε θα σε έλεγα.. Δεν είσαι μακρυά άνετα μπορείς να έρθεις :) :) :) Καλό σου ξημέρωμα!

Roadartist είπε...

@ artion : να είστε καλά!



@ nikiplos : Σου αρέσουν τα αεροπλάνα ταξιδιάρη νικιπλέ;.. :) Χαίρομαι που σου αρέσει τόσο ο μικρός πρίγκιπας.. καλό σου ξημέρωμα!

U.S. είπε...

δεν υπάρχει κάτι πιο κλασσικό από τον μικρό πρίγκηπα...
τόσο σπουδαίο βιβλίο, τόσο υπέροχο παραμύθι...
η παράσταση ακούγεται εξαιρετική :)

Roadartist είπε...

@ U.S.: Ναι.. όταν την δω θα σου πω αν όντως είναι, έτσι όπως ακούγεται!

lagarto είπε...

θα πάω σίγουρα!δεν το είχα ακούσει!
θα είναι πολύ ωραίο!
κι εγώ είχα πάει να το δω στο θέατρο και να πω την αλήθεια είναι μία από τις 2 θεατρικές παραστάσεις που μου έχουν μείνει από παιδί...
πολύ ενδιαφέρον το ποστ σου.
καλά να περνάς:)

Roadartist είπε...

@ lagarto : Και εγώ θα πάω.. Χαίρομαι που το έμαθες από εδώ.. Να είσαι καλά! Ευχαριστώ και καλώς όρισες!

aeriko είπε...

και χθες μαθαμε οτι περιοδευει θεατρικη παρασταση του μικρου πριγκηπα στην Ελλαδα και περιμενουμε να ερθει Αθηνα. Οτι πρεπει για ζεσταμα θα ειναι.

Thanx για την ομορφη πληροφορια :D

Related Posts with Thumbnails