7 Δεκεμβρίου 2009

The Cove



Το The Cove (ο όρμος) είναι ένα ενδιαφέρον, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ.

O Έλληνας ομογενής και διάσημος φωτογράφος του National Geographic Louie Psihoyos, (μαζί με τον παρουσιαστή Ric O’Barry του πασίγνωστου "Φλίπερ, το Δελφίνι") το κινηματογράφησαν στα κρυφά αποκαλύπτοντας μια ανατριχιαστική απίστευτη ιστορία μαζικής δολοφονίας δελφινιών. Τα μυστήρια που αποκάλυψαν ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το αποτέλεσμα είναι πέραν κάθε φαντασίας, ένα ντοκυμαντέρ-θρίλερ, για γερές καρδιές.

Τα μεγαλύτερα περιβαντολλογικά εγκλήματα ώς συνήθως συντελούνται με την ανοχή των κυβερνήσεων, των αρμοδίων φορέων και των ιθυνόντων.
Έτσι και στην πόλη Τaiji της Ιαπωνίας, οι ψαράδες αιχμαλωτίζουν δελφίνια (23.000 ετησίως), τα σφάζουν και έπειτα πωλούν το κρέας τους απολαμβάνοντας την πλήρη κάλυψη της ιαπωνικής κυβέρνησης.


O καλά κρυμμένος και προστατευμένος όρμος όπου συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, περιπολείτε από φύλακες που απαγορεύουν οποιαδήποτε φωτογράφηση ή καταγραφή. Η πράξη αυτή γίνεται ετήσια με την ανοχή της ιαπωνικής κυβέρνησης, και την άγνοια των Γιαπωνέζων.
Στη διάρκεια της δεκαετίας του 60, ο Ric O’Barry ήταν ο πιο γνωστός εκπαιδευτής δελφινιών στον κόσμο και δούλευε στο πλατό της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Φλίπερ το δελφίνι". Καθημερινά, ο Barry έβαζε τα δελφίνια να δουλεύουν κι έκανε έτσι το τηλεοπτικό κοινό να χαμογελά.

Το 1970, ωστόσο, όλα άλλαξαν. Η σειρά είχε ολοκληρωθεί, κάποια από τα δελφίνια είχαν πουληθεί σε θιάσους, ενώ ένα από αυτά, η Κάθι, είχε περιοριστεί σε μια δεξαμενή στο Μiami Seaquarium.
Ο Barry αισθανόταν τη θλίψη της, δεν είχε καθόλου αν
τιληφθεί όμως τη δύναμή της.

«Μια μέρα κολύμπησε στην αγκαλιά μου, με κοίταξε μέσα στα μάτια, πήρε μια ανάσα, βυθίστηκε στον πυθμένα και έμεινε εκεί. Προσπάθησα να την επαναφέρω αλλά ήταν αργά. Για τα δελφίνια, κάθε ανάσα είναι μια συνειδητή προσπάθεια - όχι όπως στους ανθρώπους, που γίνεται αντανακλαστικά - και η Κάθι επέλεξε να μην πάρει την επόμενη ανάσα», εξομολογείται ο Ric O’Barry με δάκρυα στα μάτια.

Ξαφνικά, αισθάνθηκε «βρώμικος». Όρμισε στο γραφείο του διευθυντή ουρλιάζοντας: «Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί;».


Σύμφωνα με τον ίδιο, το χαμόγελο των δελφινιών είναι η μεγαλύτερη πλάνη της φύσης. Καθώς δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι πάντα χαρούμενα.

Τα δελφίνια είναι ακουστικά πλάσματα. Αυτή είναι η βασική τους αίσθηση. Όταν είμαστε στο νερό, τα δελφίνια μπορούν να δουν τα πάντα, την καρδιά μας, τα κοκάλα μας. Συλλέγουν άπειρες πληροφορίες μέσω του ήχου.

Αντίθετα, όταν τα δελφίνια είναι αιχμάλωτα μέσα σε μια δεξαμενή, υποφέρουν περιτριγυρισμένα από ένα κατάμεστο στάδιο με ανθρώπους που φωνάζουν.

Στο Εθνικό Ενυδρείο της Βαλτιμόρης όταν πρωτοάνοιξε, τα δελφίνια πέθαιναν το ένα μετά το άλλο. Τελικά διαπίστωσαν ότι έφταιγε ο υπερβολικός θόρυβος. Το στρες τα σκοτώνει, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα στον ήχο.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ο Ric O’Barry έχει αφιερώσει τη ζωή του στην κατεδάφιση της ίδιας βιομηχανίας που βοήθησε να χτιστεί, στην αφύπνιση των πολιτών του κόσμου ώστε να μπει ένα τέλος στην πρακτική της αιχμαλώτισης δελφινιών προς όφελος του ανθρώπου- είτε το όφελος αυτό ονομάζεται κέρδος, είτε φαγητό, είτε αναψυχή.

Το ντοκιμαντέρ "The Cove" διακρίθηκε ήδη τον περασμένο Ιανουάριο, με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Sundance και οι φήμες το θέλουν φαβορί για Όσκαρ.


Τrailer του The Cove..



Πηγές, πληροφορίες για το περιβαντολογικό έγκλημα.. :
The Times, By Jacqui Goddard
Telegraph, By Mick Brown

94 σχόλια:

Roadartist είπε...

H κτηνωδία του ανθρώπου δεν έχει όρια.. Και εκεί που βλέπεις κάποιοι να σκοτώνουν δίχως κανένα συναίσθημα τα υπέροχα 'ελεύθερα' αυτά ζώα.., την ίδια όμως στιγμή βλέπεις και άλλους ανθρώπους ακτιβιστές να διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να σταματήσουν ότι γίνεται, για να τραβήξουν με κάμερες τα όσα συντελούνται, έτσι ώστε να γίνουν γνωστά, να πιεστεί η κυβέρνηση και να τα σταματήσουν...

Αξίζει να ψάξετε και να δείτε όλοι αυτό το ντοκιμαντέρ.. το είδα πριν δύο μέρες και ακόμη θυμάμαι στοιχεία (όπως αυτά που έγραψα στο ποστ) για τα δελφίνια, δεν είχα ιδέα για το τεράστιο αυτό έγκλημα...
Έχει και εικόνες αρκετά σκληρές.. προς το τέλος.. όμως μόνο έτσι μπορούσε να αποκαλύψει ο σκηνοθέτης το έγκλημα που συντελείται..Να μάθουν όλοι όλα όσα γίνονται..

Ανώνυμος είπε...

Apla sygklonistiko......

Ktinwdia den les tipota...

Tha ti phaxw na ti dw mesa stin ebdomada..

Ta delfinia einai apisteyta plasmata.. kalo brady road..

Kalinixta
Arco..

Hfaistiwnas είπε...

Πραγματικά δεν μπορώ να βλέπω τόση ωμότητα..

lena_zip είπε...

Χρησιμοποιώ φράση από το trailer αντί σχολίου...
The human race has to wake up.

Καληνύχτα.

Artanis είπε...

Δεν υπάρχει περίπτωση να το δω, εκνευρίζομαι...
Κι εδώ το έχουν προβάλει το θέμα, με δημοσιεύσεις στον τύπο, αλλά τα δικά τους δεν τα βλέπουν: κάποια στιγμή θα "βγω" να κράξω και τους Νεοζηλανδούς...Τους Δανούς τους κράζω ήδη στο μπλογκ, με ένα λινκ και μια συγκέντρωση υπογραφών...Για αυτούς τους αχρείους, υπάρχει καμία petition;

kariatida62 είπε...

Πόσα πράγματα γίνονται εν αγνοία των λαών, εν ονόματι του κέρδους!
Τα λατρεμένα τα δελφινάκια...τόσο έξυπνα, τόσο φιλικά ζωάκια!

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Θυμαμαι το καλοκαιρι σ'ενα ταξιδακι προς την Αιγινα,οταν ξαφνικα τα ειδα να γλιστρανε διπλα μας και να βολταρουν στον αερα.Ηταν υπεροχα.Δεν ηξερα πως υποφερουν τοσο πολυ.Τι αλλο θα κανουμε ακομα σαν ανθρωποι εναντια στη φυση που μας γεννησε;

b|a|s|n\i/a είπε...

τρώγονται τα δελφίνια; εδώ να μου πεις στην κίνα τρώνε τους σκύλους.
δεν ξέρω πλέον αν είναι αργά να συνυπάρξει ο άνθρωπος με την φύση.
καλημέρα σου!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

thymamai pou eixa dei to trailer prin kati mhnes...
apla anatrixiastiko kai fysika oxi me tin kali ennoia
aporw kai panta aporousa gia ayth thn kthnwdia

ξωτικό είπε...

σ'ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

όσο πληθαίνουν οι άγγελοι
τόσο αδυνατίζουν οι διάβολοι.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Πάρα πολύ καλό πόστ γι αυτό το φοβερό έγκλημα και για όσους προσπαθούν να αναδείξουν την έκταση του.
Οι άνθρωποι δολοφονούν κατ εξακολούθηση για ποικίλους και πάντα απαράδεκτους λόγους τους ζωντανούς θησαυρούς του πλανήτη.


Υ.Γ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ

Unknown είπε...

Καλημέρα

Και λίγα γράφεις για την κτηνωδία
την απανθρωπιά των ανθρώπων που
δυστυχώς είναι πολλοί και κανείς δεν
κάνει τίποτα.....δυστυχώς

Ευτυχώς που υπάρχουν ορισμένοι
που τα λένε τα γράφουν τα δείχνουν
τα φωτογραφίζουν αλλά όλα μέχρι
εκεί....
Καλό πρωινό
Καλή βδομάδα
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που παρά το πείσμα των μεγάλων καταφέρνουν και φέρνουν στην επιφάνεια αυτά τα εγκλάματα. άραγε πότε θα δημιουργηθεί το δικαστήριο των εγκληματιών του πλανήτη;

kikop80 είπε...

Τι να πω και τι να γράψω....
Τέρατα είμαστε, το 'χω ξαναπεί...
:-(

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Άσχετο, αλλά καθένας με τον πόνο του.
Συμπληρωματικά λοιπόν, κάποια εγκλήματα βασίζονται σε μύθους επιθετικής συμπεριφοράς.
Σε όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα οι επίσημες στατιστικές κατέγραψαν 120 θανάτους ανθρώπων απο επιθέσεις καρχαριών.
Η σκόπιμα καλλιεργημένη διόγκωση της επιθετικότητας τους, οδηγεί στην χωρίς σημαντικό κοινωνικό κόστος νομιμοποίηση της εξόντωσης τους για οικονομικούς λόγους.

karkinos7 είπε...

Θα ψάξω να το βρώ να το δώ.
Ο άνθρωπος βλέπει τη φύση σαν το οικονομικό του κέρδος,και όχι σαν το κέρδος της ζωής του,κάθως αυτή του προσφέρει τη ζωή!
Την Καλημέρα μου!
Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Απίστευτα, πανέξυπνα και καθόλη την ιστορία υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες με δελφίνια που έσωσαν ανθρώπινες ζωές.. Ο άνθρωπος είναι το χειρότερο αρπακτικό..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Αφού την άντεξα εγώ, να μη φοβάσαι!! Όποιος πιστεύει πως δεν αντέχει να δει την αλήθεια (γιατί περί αυτού πρόκειται) τότε τουλάχιστον ας μάθει τι γίνεται μέσω του post..καλημέρα ηφαιστίωνα!

Roadartist είπε...

@ lena_zip : Έτσι ακριβώς! Προσωπικά δεν πρόκειται να πάω ποτέ σε δεξαμενές όπου εκτίθονται ζώα.. Σε τσίρκα δεν πάω έτσι και αλλιώς. Μια φορά πήγα και έκτοτε δεν ξαναπατάω.
Δυστυχώς είναι αυτό που λένε στο φίλμ..Τα δελφίνια είναι τόσο "καλά", τόσο φιλικά προς τον άνθρωπο, που φαίνεται σαν να μην έχουνε κανένα πρόβλημα σε αυτές τις δεξαμενές..είναι φρικτό..
Πρέπει να ξυπνήσουμε δεν έχουμε το δικαιώμα να κάνουμε κάτι άλλο..

Μαριλένα είπε...

..οταν δεν υπάρχουν λόγια..

Roadartist είπε...

@ Artanis : Να το προβάλλουν το θέμα, και να δούνε και τα δικά τους.. Δεν έχει να κάνει με κράτη, μην το βλέπεις μονόπλευρα, έχει να κάνει γενικά με τον άνθρωπο.
Είναι φρικτό αυτό που γίνεται εκεί πέρα, πρέπει ο κόσμος να μάθει, γιατί δεν γνωρίζουν ούτε οι Γιαπωνέζοι για το έγκλημα, ενώ οι περιβ. οργανώσεις, βλέπε wwf, greenpeace περιέργως (;) απουσιάζουν..
Επίσης για να ανακαλυφθεί το έγκλημα αυτό..κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους.. Υπήρξαν και νεκροί, πως να το παραβλέψεις αυτό. Ναι όμως όσοι αισθανθούν πως δεν μπορούν να το δουν (που καλό πιστεύω είναι να το δουν όλοι, τόσες βλακείες βλέπουμε) ας μάθουν τουλάχιστον όσα γίνονται. Καλημέρες, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Το κέρδος!!! μα αυτό καθοδηγεί τα πάντα σήμερα.. Μα τα πάντα! Καλημέρα σου !

Roadartist είπε...

@ ΓΙΑΝΝΑ : Ούτε εγώ το ήξερα.. δεν είχα ιδέα.. Τα ζώα είναι φτιαγμένα για να ταξιδεύουν μίλια καθημερινά, να κάνουν σερφ στα κύματα, να είναι ελεύθερα.. Κλείνοντας τα σε δεξαμενές για να κάνουν σόου, προς τέρψη του ανθρώπου, είναι σαν να τα καταδικάζεις σε βασανιστικό αργό θάνατο. Δεν έχουμε το δικαιώμα να το κανούμε αυτό.. Το ότι σκοτώνονται 23,000 ετησίως για το κρέας (που είναι και τοξικό για τον άνθρωπο, άλλο θέμα αυτό).. τι άλλο να πούμε..

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a: Ναι λένε μάλιστα οι Ιαπωνέζοι πως εμείς τρώμε δελφίνια, εσείς τρώτε αγελάδες.. Λολ.. Δεν είναι όμως το ίδιο.. Το εξοργιστικότερο είναι πως το κρέας τους είναι τοξικό για τον άνθρωπο. Τα παιδιά που το τρώνε έπειτα έχουνε πάθει φοβερά προβλήματα υγείας..
Και εγώ νομίζω πως είναι αργά για συνύπαρξη.. Και για όλα φταίμε εμείς οι άνθρωποι..

Roadartist είπε...

@ Ο ψεύτικος Πέτρος : Πραγματικά ανατριχιαστικό.. Αυτή είναι η σωστή λέξη.. Τα πάντα για το χρήμα.. απλά και μόνο για αυτό.. Δίχως άλλο.. :(

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Όσο μαθαίνουμε, όσο ψάχνουμε, όσο ενημερωνόμαστε και προβληματιζόμαστε, αν γίνουμε λίγο πιο ευαίσθητοι προς τον συνάνθρωπο, προς τα ζώα, προς τη φύση, τότε ίσως να υπάρχει μια ελπίδα για καλύτερο τώρα, καλύτερο αύριο. Εγώ σε ευχαριστώ. Καλημέρα.

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : αχ και βαχ :).. Ο άνθρωπος είναι το χειρότερο "ζώο" που δημιουργήθηκε ποτέ σε αυτό το κόσμο. Δύσκολο να αντισταθείς και να διαφοροποιηθείς.. Αλλά προτιμώ να είμαι με τους αδύναμους και ας βγω χαμένη. Τα πάντα για το χρήμα κυπ, να μας σιχαίνεσαι!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Εσύ Καπετάνιε θα έχεις να μας πεις πολλές ιστορίες με τα δελφίνια, όλη σου τη ζωή την πέρασες στην θάλασσα.. Ναι υπάρχει και όμως μια φωτεινή πλευρά σε αυτή την ιστορία, κάποιοι που έχασαν την ζωή τους, κάποιοι που την διακινδύνεψαν με όποιο ρίσκο απλά και μόνο για να τα σώσουν.. Και αυτό είναι τρομερό! Καλημέρες πολλές!

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με κάθε λέξη του σχολίου σου.. Τα δικαστήρια γιατί υπάρχουν άραγε??? Εθελοτυφλούν!! Επιλεκτική δικαιοσύνη!! Και ναι ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

Roadartist είπε...

@ kikop80 : ικανοί για τα χειρότερα κικοπ.. Δεν θα αλλάξει το ανθρώπινο γένος μάλλον ποτέ..

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Καλά κάνεις.. και σωστά όσα παρέθεσες.. Ε, καλό είναι να έχουμε και τέτοιους "πόνους":)
Αν δεις το ντοκιμαντερ πως ακριβώς τα εγκλωβίζουν τα δελφίνια σε αυτό το όρμο και μετά πως ξεκινάνε τη σφαγή είναι απίστευτο, απλά απίστευτο!

Roadartist είπε...

@ gaykarkinos7 : Έτσι ακριβώς όπως το λες.. έτσι!!!! Είμαστε ότι χειρότερο πραγματικά.. Τα δελφίνια ποτέ δεν έχουνε επιτεθεί σε άνθρωπο. Αντίθετα βοηθάνε τους ναυτικούς.. και έχουνε σώσει ανθρώπους από επιθέσεις καρχαριών.. Τι να λέμε δηλαδή τώρα??
Να είσαι καλά Τάσο, καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Eimai dutis para polla xronia. Eixa akousei to kalokairi gia to ntokimanter. Xereis pote tha paixtei stin ellada? THELW para polu na to dw.. to eixa akousei kai eixa sokaristei.. Thelw apla na boithisw.
Eyxaristoume.

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Όντως δεν υπάρχουν λόγια..Ας πράξουμε σωστά.. καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ ανώνυμε: Δεν γνωρίζω πότε θα παιχτεί στην Ελλάδα, μπορείς όμως να τη δεις στο ίντερνετ. Και μέσω του youtube (φαντάζομαι), αν θες να κατεβάσεις τη ταινία στείλε μου να σου πω πως. Να είσαι καλά.

Eulie Aeglie είπε...

Παράξενη ράτσα οι άνθρωποι. Λες και κάποιος τους έσπειρε στη γη για ν’ αφανίσουν τη ζωή απ’ τον πλανήτη. Κι αν δεν το ‘χουν ακόμη καταφέρει είναι γιατί κάθε τόσο καταπιάνονται ν’ αφανίζονται με φριχτές μεθόδους αναμεταξύ τους.

Stratos είπε...

Eνδιαφέρον, αλλά τέτοιου τύπου ντοκιμαντέρ με εκνευρίζουν βλέποντας την κτηνωδία του ανθρώπου όπως λες κι εσυ...

Καλή σου μέρα! :)

logia είπε...

είμαστε υπ-άνθρωποι;
πόσο μας αρέσει να βασανίζουμε τα ζώα και αυτό να το βαφτίζουμε "αγάπη"...

έκανα μια βόλτα στο μπλογκ σου

πόσες όμορφες αναρτήσεις έχω χάσει λόγω υπερβολικού στριμώγματος...
με το χρόνο εννοώ...

σε φιλώ

Sweet and bitter είπε...

Δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες συμπεριφορές... Μα πώς είναι δυνατό κάποιοι άνθρωποι να προκαλούν τόσο πόνο σε άλλα πλάσματα;
:(

zoyzoy είπε...

Φρίκη και κτηνωδία σ'ολο της το μεγαλείο.Τελικά ο άνθρωπος είναι το χειρότερο κτήνος του πλανήτη!

Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!

Βάσσια είπε...

........

Ο άνθρωπος, το μόνο ζώο που σκοτώνει για ευχαρίστηση.

(θυμήθηκα το ντοκιμαντέρ με τα μωρά φώκιες και πως τα σκότωναν.......)

Βάσσια είπε...

Αυτό ήταν σύμπτωση απίστευτη και σκληρή.
Ψάχνοντας για ένα ρολόι για το blog, έπεσα σ' αυτή τη σελίδα με widgets που είχε κι ένα με δελφίνια, το άνοιξα και τι βρήκα εκεί....
Δείτε την.

http://flash-clock.firdahus.com/intelligent-calderon-dolphin-analog-clock-bloggers-widget?i=http://4.bp.blogspot.com/_L438BcJMSfM/SxiwwB35tuI/AAAAAAAAJT8/h_GiKPTAwaw/flash-clock-dolphin-jump-1.jpg

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Σκέψου ότι όταν διάβασα πρώτη φορά για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, διαπίστωσα ότι συμμάχησαν - κυριολεκτικά - η γιαπωνέζικη κυβέρνηση με την τοπική μαφία για να μην γίνει γνωστός ο κόλπος που εξελίσσεται το μακελειό.

ANAZHTHΣH είπε...

Καθηλωτικό...
Πότε επιτέλους οι άνθρωποι ζώντας αρμονικά μεταξύ τους θα συνομιλούν με τα ζώα απολαμβάνοντας τη συντροφιά τους;
Να είσαι καλά για την ενημέρωση φίλη μου.

Άιναφετς είπε...

Νεραϊδούλα μου, με γέμισες θλίψη, όταν διαβάζω για την ανθρώπινη κτηνωδία, ντρέπομαι να αποκαλώ τον εαυτό μου "άνθρωπο"...Δεν ξέρω γιατί, αισθάνομαι και εγώ υπεύθυνη...
Σε φιλώ...κουράγιο.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ;ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!ΕΓΚΛΗΜΑ.ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

D.Angel είπε...

Εχω δει αποσπάσματα κι έχω πάθει σοκ!
Δυστυχώς δεν θα αντέξω να το δω!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα

Thalassenia είπε...

Η αγριότητα σε όλο της το μεγαλείο
και μάλιστα απέναντι σε αυτά τα πλάσματα.
Εύγε σε εκείνους που τα αναδεικνύουν.
Ίσως κάτι σωθεί.

Καλησπέρα.

Dreamy Cloud είπε...

Τόσα ευγενικά και ελεύθερα πράσματα.. ΓΙΑΤΙ; Θα είναι μεγάλο κρίμα και κτηνωδία αν όλο αυτό συνεχιστεί μετά απο αυτή την αποκάλυψη.. Καιτο κακό είναι πως υπάρχουν και άλλες τόσες περιπτώσεις που περιμένουν να αποκαλυφθουν χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα.. Φιλάκια πολλά Road..

Άστρια είπε...

Από τα πιο αγαπημένα ζώα!
πανέξυπνα, με αισθήματα που έχουν πολλές φορές αποδειχθεί.
Αρκετές φορές έχω βάλει θέματά τους, κυρίως τις χαρές τους όταν είναι ελεύθερα.

Συγκλονιστικό το "ρεπορτάζ" σου! Όμως όχι, δεν μπορώ να δω τη δολοφονία τους. Ίσως είναι και αυτοί κάποιοι "σκοτεινοί δρόμοι"
που δεν θέλουμε να βλέπουμε γιατί μας πονάνε!

Σ' ευχαριστώ που έκανες αυτή την καταγραφή, τέτοια θέματα πρέπει να ακούγονται, να κυκλοφορούν, γιατί σίγουρα κάποιοι μόνο τη δημοσιότητα πλέον φοβούνται, αφού δεν έχουν ίχνος συνείδησης ν' ακούσουν.

Φιλάκια, να είσαι καλά:)))

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Θα το ψάξω αν και ξέρω ότι θα ζοριστώ πολύ για να το δω...
Όπως και να 'χει όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δημιουργία είπε...

Το σκληροτερο πλασμα στη γη ειναι ο ανθρωπος και εδω βλεπω να επιβεβαιωνεται για μια ακομα φορα.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

ντρέπομαι τόσο πολύ...

Ανώνυμος είπε...

Μπορείται να την κατεβάσετε και από εδώ...

http://rapidshare.com/files/316560292/Evoc.rar

είναι πολύ καλό το ντοκυμαντέρ ξεκίνησα σήμερα να το βλέπω... καλή δουλειά αρτιστάκι...

Φιλί

Roadartist είπε...

@ Aeglie : Φοβερή η σκέψη σου πραγματικά.. Αν κάτι έχει εμποδίσει τον άνθρωπο να αφανίσει όλη τη φύση είναι ότι ασχολείται με το να καταστρέψει τον διπλανό του.. Όσο πεσιμιστικό και αν ακούγεται, δυστυχώς το αντίθετο πάντα πλέον σπανίζει. Ευτυχώς όμως εξακολουθεί και υπάρχει. Αλλά φαίνεται ως συνήθως το κακό πάντα. Καληνύχτα.

Roadartist είπε...

@ Stratos : Ναι..δείχνει βέβαια και ότι κάποιοι είναι ακόμη άνθρωποι.. Θα μου πεις.. λίγοι.. αλλά έστω και αυτοί.. Μακάρι να έχει και αποτέλεσμα το ντοκιμαντέρ, να κινητοποιηθούμε και να σταματήσει το έγκλημα..για να δούμε..

Roadartist είπε...

@ logia : Είμαστε σίγουρα υπάνθρωποι. Και πόσα ακόμη παραδείγματα υπάρχουν γύρω μας.. Όσο για το blog δεν πειράζει logia, όποτε έχεις χρόνο.. όλοι περνάμε φάσεις παρόμοιες. Και εγώ το ίδιο.. Φιλιά πολλά, καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ Sweet and bitter : Και όμως η πραγματικότητα είναι ωμή. Δυστυχώς αυτά γίνονται. Είναι αρρωστημένα μερικά μυαλά. Μακάρι να σταματήσει το έγκλημα αυτό.

Roadartist είπε...

@ zoyzoy : Γειά σου θαλασσινή.. ναι έτσι όπως λες.. Φρικιαστικό.. τα πάντα πουλούνται.. Καλό βράδυ.. και καλή εβδομάδα.

Roadartist είπε...

@ Βάσσια : το γλυκό μου.. πόσο απίστευτα όμορφα, πανέξυπνα ζώα! Και πόσο πολύ φιλικά με τον άνθρωπο! Τι να πω..δεν έχω λόγια..

Roadartist είπε...

@ Pan : Εννοείται!! Τα πάντα έγιναν (και γίνονται) με την συγκάλυψη της Ιαπωνικής Κυβέρνησης!! Τα γνώριζαν αλλά ήταν πολλά τα λεφτά... :(

Roadartist είπε...

@ ANAZHTHΣH : Δυστυχώς μάλλον ποτέ.. Εδώ βλέπεις να ρίχνουν φόλες.. και αυτό αν είναι έγκλημα! Δεν υπάρχει λογική, απίστευτη σκληρότητα.. Ευχαριστώ για το πέρασμα, καλό σου βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Άιναφετς : Άιναφετς όντως πως να μην αισθανθείς έτσι? Μερικές φορές άθελα σου βρίσκεσαι συνένοχη σε πράγματα που ποτέ εσύ δεν επιδίωξες και ούτε ποτέ θέλησες να κάνεις. Άλλοι τα έκαναν..
Το ντοκιμαντέρ με επηρέασε, ακόμη σκέφτομαι όσα είδα.. Μακάρι να το δούν πολλοί, να ευαισθητοποιηθούμε...καληνύχτα, πολλά αφ..

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : έτσι ακριβώς.. καληνύχτα.. αξίζει να το δεις..

Roadartist είπε...

@ D.Angel : Όπως θες! Τουλάχιστον ξέρεις τι γίνεται.. καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : Ακριβώς! Όταν εγκληματείς ακόμη και σε αυτά τα καλόψυχα, πανέξυπνα, όμορφα πλάσματα, μάλλον δεν υπάρχει και περιθώριο ελπίδας. Ευτυχώς που κάποιοι αντέδρασαν. Τους αξίζει το όσκαρ για χιλιάδες λόγους. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Dreamy Cloud : Φαντάζεσαι μετά από όλα αυτά να συνεχιστεί?? Εκεί μάλλον απλά θα έχει χαθεί κάθε ελπίδα πισογυρίσματος.. Δυστυχώς κάτι παραπάνω από θλιβερό. Καληνύχτα.

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι, το σχόλιο σου με κάλυψε απόλυτα.. Συμφωνώ όπως όλοι μας..
Χρειάζεται δημοσιότητα και μακάρι να κερδίσει η ταινία το Όσκαρ για να ακουστεί περισσότερο το όλο θέμα. Καληνύχτα φίλη μου.

Roadartist είπε...

@ Μια φορα κι εναν τρελο... : Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό ακριβώς. Οι σκληρές σκηνές είναι προς το τέλος..τις οποίες αν δεν αντέχεις..μπορείς να μη κοιτάξεις (....)...καληνύχτα..

Roadartist είπε...

@ Δημιουργία : Ακριβώς.. :(

Roadartist είπε...

@ dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα): πως αλλιώς?? Και να ήταν το μόνο αυτό..

Roadartist είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ : Καλώς τον! Χάθηκες.. ελπίζω να επέστρεψες για να μείνεις.. Πάντως χαίρομαι που σε βλέπω..ξανά..
Ευχαριστώ για το link. Για όποιον μπορεί να ενδιαφερθεί.. Να είσαι καλά, ναι αξίζει να το δούμε και να το διαδώσουμε. Καληνύχτα..

koulpa είπε...

παπα πάλι δακρίζω.. έχω κάτι με τα δελφίνια.. κάτι παραπάνω δηλαδή.. μας συντροφέυουν κάτι φορές με το ιστιοπλοικό.. είχα διαβάσει σχετικά και στη κωλόγρια πριν λίγο καιρό.. αλλά δε χωνέυεται..
την καλημέρα μου :):)

KitsosMitsos είπε...

Συγκλονιστικότατο ακούγεται.
Ντοκιμαντέρ-θρίλερ, λοιπόν.
Καλημέρα

Madame de la Luna είπε...

Λόγω ενδιαφέροντος για την Ιαπωνία, ήξερα κι αυτό. Ας ελπίζουμε να σταματήσει η κτηνωδία.

Για το ντοκιμαντέρ δεν είχα ιδέα. Πολύ σ' ευχαριστούμε.

Φιλί.

Roadartist είπε...

@ koulpa : Κάθε ευαίσθητος άνθρωπος, πόσο μάλλον και λάτρης της θάλασσας, δεν γίνεται να μην έχει τέτοια αντίδραση και στη σκέψη μόνο του τι γίνεται..

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : Νομίζω ένα ντοκιμαντέρ που ξεχωρίζει. Ότι είναι αληθινό πάντα προσωπικά με κερδίζει.. καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : να το δεις.. αξίζει.. Θα έχεις πιο ολοκληρωμένη άποψη μετά.. Εύχομαι να σταματήσει.. Καλό απόγευμα madame!

Margo είπε...

Συγκλονιστικό!!!
Δεν έχουμε όρια όλα για το κέρδος. Χθες περνώντας από ένα έρημο δρόμο εδώ στο νησί είδα μέσα σε ένα χωράφι περίπου δέκα άλογα και όλα ήταν ντυμένα με ένα πανωφόρι. Σκέφτηκα πόσο τα φροντίζουν. Όταν έφτασα όμως κοντά είδα ότι όλα τα είχαν δεμένα με ένα σκοινί τριών μέτρων περίπου μακρυά το ένα από το άλλο. Τραγικό.. τα κρατάνε φυλακισμένα όλο το Χειμώνα για να τα "χρησιμοποιήσουν" το καλοκαίρι. Για όλους αυτούς τα ζώα είναι επένδυση.. μόνο!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Είναι τουλάχιστον τραγικό να υπάρχει τόση ανοχή στα εγκλήματα και συγκάλυψη..! Έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα που δεν γνώριζα γι αυτά τα πλάσματα..
Εκείνο που ξέρω είναι οτι ήδη τα δελφίνια χρησιμοποιούνται γιατί βοηθούν πολύ σε βελτίωση της επικοινωνίας και της κίνησης μέσα στο νερό για νοητικά και κινητικά προβλήματα ανθρώπων. Είναι η γνωστή δελφινοθεραπεία. Διαβάστε εδώ:http://www.disabled.gr/lib/?p=15708

Freedom είπε...

Καλλιτέχνιδά μου αγαπημένη

Τα δελφίνια είναι τα αγαπημένα μου μη-κατοικίδια ζώα...ο εγκλεισμός τους σε μεγάλα ενυδρεία και τα καραγκιοζιλίκια στις πισίνες είναι αληθινά εγκλήματα γι'αυτά τα υπέροχα πλάσματα δεδομένης της ηχοευαισθησίας τους... Δεν μπορώ να διανοηθώ καν τι όντα μπορούν να σκοτώνουν δελφίνια ή φώκιες... Το ντοκυμαντέρ δεν κατάφερα να το δω όλο, φρίκαρα...

Νά'σαι καλά...
Μεγάλη αγκαλιά

marianaonice είπε...

Φοβερό!!
Το ήξερα ότι τα δελφίνια υποφέρουν από τον άνθρωπο και την εκμετάλλευσή τους, αλλά αυτό που γίνεται στην Ιαπωνία δεν μπορούσα να το φανταστώ!!
Δεν αφήσαμε τίποτε να επιβιώσει σ' αυτό τον πλανήτη εκτός από τα τομάρια μας!!
ΤΙΠΟΤΕ!
Αίσχος!!
:(

fpboy είπε...

Kαλησπέρα και απο μένα!
Φανταστικό φαίνεται,
θα το δω σίγουρα.

Σοφία είπε...

Δεν νομίζω ότι θα το αντέξει η κράση μου...
Καλό βράδυ κοριτσάκι μου!

Roadartist είπε...

@ Margo : Πραγματικά τραγικό.. αλλά έτσι γίνεται.. Ειδικά πάντως στα άλογα αυτά δεν γίνονταν από τα αρχαία χρόνια..; Να τα χρησιμοποιεί ο άνθρωπος προς όφελος του.. κανονικά.. Είναι όντως σκληρό..
Αλλά το περιστατικό αυτό με τα δελφίνια είναι από τα τραγικότερα που έχω ακούσει..μιλάμε για απίστευτη αγριοτητα, μόνο για το κερδος..απλά.. δίχως εννοείται ίχνος συναισθήματος..

Roadartist είπε...

@ Αναΐς : Δεν γνώριζα σχετικά για την δελφινοθεραπεία..θα το διαβάσω.. σε ευχαριστώ που άφησες το link. Είναι τραγικό σίγουρα.. μακάρι να μπορούσαμε να συνυπάρξουμε αρμονικά μεταξύ μας άνθρωποι..και ζώα.. θα ήταν υπέροχο..

Roadartist είπε...

@ Freedom : Έτσι όπως το λες.. δεν ξέρω τι σκατά έχουνε στο μυαλό και στους εγκεφάλους τους.. Είμαστε ικανοί για τα χειρότερα και για τα καλύτερα οι άνθρωποι..μη το ψάχνεις.. Σε φιλώ, γλυκιά καλησπέρα..

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Ούτε εγώ το ήξερα.. μακάρι τώρα που γυρίστηκε αυτό το ντοκιμαντέρ να κινητοποιηθούν οι οργανώσεις (που ύποπτα απουσιάζαν..) για να σταματήσει αυτό το κακό..

Roadartist είπε...

@ fpboy : Είναι ένα καλό ντοκιμαντέρ που αξίζει να το δούμε όσοι περισσότεροι γίνεται..να μαθευτεί, μήπως σταματήσει το μακελειό αυτό..

Roadartist είπε...

@ Σοφία: Όπως νομίζεις Σοφάκι μου, πολλά φιλάκια καλησπέρα..

marianaonice είπε...

To έβαλα και στο @Άνεμος Road!

Πρέπει να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Ελπίζω ότι δεν θα είχες αντίρρηση...
:)))

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Εννοείται δεν έχω καμία αντίρρηση..μακάρι όλοι να το μάθαιναν..Ευχαριστώ πολύ Φίλη μου..Καλημέρα..

Giannis είπε...

para polu endiaferon ntokumanter.

elpizw na to pe3oune stous kinhmatografous, toulaxiston na doume ti pragmatika ginetai!

Roadartist είπε...

@ Giannis : Λέγεται πως πάει για όσκαρ.. Μακάρι για να μαθευτεί το έγκλημα.. Να το δεις..αξίζει!

Related Posts with Thumbnails