27 Δεκεμβρίου 2009

..πολλές (!!) σκέψεις..

Παραδόξως οι φετινές μέρες των Χριστουγέννων ήταν όμορφες. Γέμισαν με φίλους που άνοιξαν αγκαλιές, που τσούγκρισαν τα ποτήρια τους μαζί μου, που άκουσαν τους φόβους, τα άγχη μου και εγώ τα δικά τους.. Συμφωνήσαμε πως όσα νιώθουμε είναι δικαιολογημένα, για μένα κάποιοι είπανε «τι σόι καλλιτεχνική φύση θα ήσουνα δίχως προβλήματα, δίχως στραβά, αν όλα πηγαίνανε καλά;». Εκείνοι μάλλον το λένε χαριτολογώντας, αλλά εγώ έχω αρχίσει να το πιστεύω.
Δεν κατάλαβα πότε ήρθανε, πότε πέρασαν τα Χριστούγεννα. Τούτες τις μέρες ξαναθυμήθηκα τους λόγους, για τους οποίους λατρεύω το κέντρο! Ήμουν συνεχώς downtown, (πλην μίας εξαίρεσης), σε μπαράκια όπου ο κόσμος είναι ακόμη ακομπλεξάριστος και αισθάνεσαι στον αέρα αυτήν την ατμόσφαιρα ότι ανήκεις κάπου. Η πόλη άδεια, οι περισσότεροι έχουνε φύγει, μου άρεσε πολύ..

Στο σπίτι, το ράδιο συνέχεια ανοικτό, με κολλημένη τη βελόνα στο Μελωδία. Συχνά στο pc έπαιζε το απίστευτο soundtrack του “Il Postino”, με την ποίηση του Pablo Neruda να γεμίζει κάθε γωνιά του δωματίου. Η ποίηση του γαληνεύει την ψυχή, πάντα η ποίηση ταξιδεύει.

Αυτές τις ημέρες το διαδίκτυο και ο τύπος έχει γεμίσει με αφιερώματα για την δεκαετία που τελειώνει. Επιλογές καλύτερων ταινιών, καλύτερων βιβλίων, καλύτερων δίσκων κ.α. Προσωπικά αποφεύγω τις λίστες, τις βαριέμαι.
Σκέφτομαι τις τεράστιες αλλαγές που έφερε αυτή η δεκαετία που σε λίγο τελειώνει.. Το φαντάζεστε πως όταν ξεκινούσε, τα blogs απλά δεν υπήρχαν, τα iPod δεν είχανε κυκλοφορήσει, το youtube δημιουργήθηκε μόλις το 2005 και το facebook αργότερα; Σήμερα σχεδόν κανείς δεν αγοράζει μουσική από δισκοπωλεία, είχαμε ήδη το πρώτο πρόσωπο που ξεχώρισε, δίχως να έχει κυκλοφορήσει cd, απλά μέσω της μουσικής που ανέβασε στο myspace, την Monika. Τεράστιες αλλαγές και σίγουρα δεν μπορούμε να φανταστούμε όσες έρχονται.


Θυμάμαι την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2000.
Μαζεμένοι όλοι στο σπίτι.. Λίγα δευτερόλεπτα προτού αλλάξει ο αιώνας, τρέξαμε, ανεβήκαμε στην ταράτσα, για να αντικρίσουμε τον φωταγωγημένο βράχο της Ακρόπολης.
Στην στιγμή της αλλαγής του έτους, φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα δημιούργησαν ένα μοναδικό θέαμα.. Φάνταζε πως αν άπλωνες τα χέρια θα τα ακουμπούσες.. Η Ακρόπολη λουσμένη σε ένα γαλάζιο φως, δεν την είχα ξαναδεί ομορφότερη. Ο νυχτερινός αττικός ουρανός και αυτός μαζί της γιόρταζε.. Όλα φάνταζαν μοναδικά, όλος ο κόσμος ήταν γεμάτος με αισιοδοξία.
Με την αλλαγή του αιώνα, χιλιάδες Αθηναίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, υπήρχε η αίσθηση πως το νέο έτος ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς.
Όσο αισιόδοξα αισθανόμουν τότε, τόσο απαισιόδοξα θα υποδεχτώ τη νέα δεκαετία σε λίγες μέρες. Για το 2010 δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, άλλωστε όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε..

Θλίβομαι, γιατί πιστεύω πως η χώρα μου είχε τις περγαμηνές να πρωταγωνιστεί.. Τι να περιμένεις όμως, όταν μια χώρα δεν μπορεί να οργανωθεί, να εκμεταλλευτεί πολύτιμη κληρονομιά, είτε λέγεται ‘πολιτισμός’, είτε τουρισμός, είτε γεωπολιτική θέση, κλίμα κ.α.

Ήταν μια στιγμιαία λάμψη, σαν αυτή των πυροτεχνημάτων των τελετών έναρξης και λήξης της Ολυμπιάδας του 2004, με τις απίστευτες σπατάλες, τα σκάνδαλα, μια δεκαετία που δεν μπόρεσε η χώρα να εξελιχθεί, δεν άρπαξε τις ευκαιρίες και έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ένα μέλλον υποθηκευμένο, μιας χώρας παντού υποβαθμισμένης.

Οι περισσότεροι φίλοι σε προσωρινές εργασίες, απολυμένοι, μήνες απλήρωτοι.., με ένα μέλλον αβέβαιο, γνωρίζω πως αρκετοί θα υποδεχτούν το νέο έτος με διχασμένα συναισθήματα.

Εύχομαι να έρθει σύντομα η αναγέννηση για την χώρα μου, για όλους.
Ευχή μου – τέτοιες μέρες που είναι – ο καθένας από εσάς να εστιάσει στην ουσία των πραγμάτων, να βρίσκετε τρόπους να ομορφαίνετε τις ζωές σας..

Ελπίζω και το νέο έτος να είμαι δυνατή και να έχω την διάθεση να βρίσκομαι ανάμεσα σας με αυτό το blog, να μοιράζομαι ότι ακόμη με κερδίζει στην πόλη μου.

117 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

χα! ε όχι και σχεδόν κανείς. ποιος είμαι; ο σχεδόν ή ο κανείς; :P
είναι περίεργες οι εποχές. ακόμα πιο περίεργα τα χρόνια τα τελευταία. και ίσως ακόμα πιο περίεργα τα χρόνια που έρχονται.
έχουν αλλάξει οι εργασιακές σχέσεις και νομίζω πως ποτέ δεν θα γυρίσουν στο επίπεδο που ήταν παλαιότερα. η πλήρης (από θέμα ωρών) απασχόληση με μισθό ημιαπασχόλησης (και αν) είναι και θα είναι δεδομένο πλέον.
τουλάχιστον να μην πηγαίνουν τόσο προς τα πάνω τα αναγκαία έξοδα της καθημερινότητας που όλο και συνειδητοποιούμε πόσο έχουν ξεφύγει.
κατά τα άλλα όλα καλά. :)
να είναι ο νέος χρόνος καλύτερος από όλους τους προηγούμενους. όλα όσα ονειρεύεσαι αλήθειες να γίνονται.
φιλιά σου πολλά και πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

Road emena proswpika auto mou aresei sto blog sou.. oti ektos apo ta enimerwtika gia ti poli, exeis kai problimatismo, kai panta alithino.
Afougrazesai ti zwi edw, afou eisai sinexeia mesa sti zwi..

Eisai alithini kai auto simera ektos tou oti spanizei, pragmatika einai polutimo.

Polu mou aresan oi skepheis sou.. kai den eixa siniditopoihsei oti to youtube yparxei molis tosa liga xronia..
looooool.. fantasou...

Fili gluko
gia euxes tha ta xanapoume ennoeitai
:))
Arco

kiki είπε...

Τι καλλιτέχνιδα θα ήσουν πράγματι αν δεν ανησυχούσες για όλα αυτά; Πολλά πράγματα άλλαξαν και σίγουρα πολλά ακόμα θα αλλάξουν. Εύχομαι το 2010 να είναι καλύτερο, όχι μόνο για σένα, αλλά για όλον τον κόσμο! Φιλιά!

Appelsinpigen είπε...

για μενα ειναι περιεργα και ασχημα τα φετινα χριστουγεννα, οποτε δε μπορω να επεκταθω σε ευρυτερο υπερσυνολο δεκαετίας....

χαιρομαι που μπορεσες να βρεις φιλους σου, να μιλησεις, να σε ακουσυον, να τους ακουσεις, να περασεις ομορφα....

να εισαι καλα ευχομαι και πανω απ ολα υγιης :)

φιλιά!

karkinos7 είπε...

Σε μια δεκαετία που φεύγει που ο πλούτος συγκεντρώθηκε σε ακόμα λιγότερα χέρια,με μια τεχνιτή κρίση υποθήκευσης κρατών και εθνών,που το τέλος τρομακτικό μοιάζει να είναι,όχι μόνο στα εντός μας αλλά και στα εκτός.
Σε μια δεκαετία που έρχεται που μάλλον δεν έχεις να περιμένεις κάτι αλλά κοιτάς να προφυλακτείς απο όσο δυνατόν περισσότερα μπορείς απο αυτά που θα μας χτυπήσουν με πρώτο και καλύτερο την ανεργία.
Το φως αυτό της Ακρόπολης ας δώσει την ελπίδα για το ελάχιστο καλύτερο για εμάς όλους που μέγιστο θα φανεί στον καθένα.
Και κάτι προσωπικό.
Απλά Γοητευμένος απο καρδιάς για την γνωριμία!
Την Καλησπέρα μου!
Τα φιλιά μου!

Ρουμπάκης Γιάννης είπε...

Ο προβληματισμός σου με συγκινεί ιδιαίτερα. Στην ίδια πόλη έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις.Μου θύμισες κι αυτό που λέγαμε Μιλένιουμ, όταν με τον τρίποδα στον ώμο ανέβαινα στου Φιλοπάππου να απαθανατίσω φωτογραφικά την Ακρόπολη με τα πυροτεχνήματα.Καλές γιορτές.

αθεόφοβος είπε...

Έχεις δίκιο ,μόνο στο κεντρο της πόλης αισθάνεσαι όλη αυτή την ζωή γύρω σου και χαίρεσαι να βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο που η απλή βόλτα εκεί του δίνει χαρά και ευχαρίστηση χωρίς να είναι αναγκασμένος να ξοδέψει τίποτσ το ιδιαίτερο ιδίως ότσν τα οικονομικά του είναι στενάχωρα.
Χρόνια σου πολλά!

logia είπε...

θα είσαι δυνατή και θα είσαι ανάμεσά μας να μας σκορπάς το φως του πολιτισμου


φιλιά

Margarita είπε...

Πολύ ανθρώπινη η ανάρτησή σου...
τόσο αληθινή που νομίζω πως πίνουμε καφεδάκι και τα λέμε... ακούω την φωνή σου...

Αχ, καλή μου, ρομαντική μου ψυχή... ίσως τελικά ο χρόνος να είναι το πιο άπιαστο όνειρό μας... δεν τον κατακτά κανείς... τρέχει και χάνεται... χαρίζοντας μόνο αναμνήσεις! Ακόμη κι αυτό που τώρα συμβαίνει ανάμνηση γίνεται μετά από λίγη ώρα..

Με το καλό το νέο έτος λοιπόν...
γεμάτο υγεία αγάπη ειρήνη και χαρά

φιλάκι γιορτινό ***

eleni είπε...

Πόσο δίκιο έχεις σ΄όσα γράφεις!
Εύχομαι το 2010 να είναι γεμάτο αγάπη,αυτή για πάντα μένει!
Χρόνια πολλά!

Hfaistiwnas είπε...

Μακάρι, μακάρι να είναι σε πολλά πολύ πιο όμορφος! Στις μνήμες μας τα περασμένα χρόνια, τα καλά και τα κακά.. και με ευχές για καλύτερα!

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Για μια ακόμα φορά θα σου ευχηθώ τον δρόμο εκείνο, τον εσωτερικό, που δίνει δύναμη... και ανθρώπους για να μοιράζεσαι τη διαδρομή!!

Φιλιά!!

Margo είπε...

Η χώρα μας δεν εκμεταλλεύεται και ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να την βοηθήσουν, να την οργανώσουν, να την πάνε μπροστά.
Πόσο δίκιο έχεις Road να δούμε τι θα ξημερώσει η νέα δεκαετία και πόσο το μάθημα που μας δίνεται το τελευταίο καιρό θα μας στρέψει όλους προς το δρόμο της προόδου για το κοινό καλό.
Να είμαστε εδώ θα έλεγα, έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον, πρόκειται να γίνουν πολλά εδώ που φτάσαμε και πρέπει να γίνουν.
Σε φιλώ καλλιτεχνάκι μου και καλή πρωτοχρονιά σου εύχομαι!

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Αληθινα και συγκινητικα οσα γραφεις.Ο προβληματισμος τεραστιος οι ελπιδες μικρες.Θελουμε να ευχηθουμε,αλλα δεν ξερουμε τι να πρωτοπουμε.Το πιο σκληρο ειναι η ανεργια και η ανασφαλεια που μαστιζουν τους νεους,οι οποιοι βλεπουν το μελλον τους με αβεβαιοτητα και φοβο.Η δικη μου γενια περασε δυσκολα χρονια,αλλα εζησε και καποιες στιγμες καλες.Το ονειρο ειχε τις φυσικες του διαστασεις και πηρε σαρκα και οστα.Σημερα δεν ξερουμε τι να προσδοκουμε πια και εχουμε φτασει να παλευουμε για τα αυτονοητα.Χαθηκαν πολλα κεκτημενα και η ανησυχια εινα διαχυτη.
Ας κρατησουμε ενα χαμογελο μεσα στο χειμωνα και να πουμε ολοι μια ευχη.Να ερθουν αληθινα καλυτερες μερες και να γεννηθει η πιο ομορφη νεραιδα,η ελπιδα.

Fegia είπε...

Δυστυχώς θα προσυπογράψω μελαγχολικά το πνεύμα και την ουσία της ανάρτησής σου.
Αισθάνομαι ότι προχωράμε στο μέλλον (σε όποιο μέλλον μας αναλογεί) με απώλειες.
Απώλειες σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στον βιοποριστικό (που είναι η αιχμή του δόρατος).
Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε (οι μεγαλύτεροι στην ηλικία εννοώ) να καταναλώνουμε παρελθούσες μνήμες από τις παρακαταθήκες των παιδικών, εφηβικών, νεότερων βιωμάτων μας, διότι το παρόν -όσο κι αν υφίσταται σαν στιγμιαία εμπειρία - μεταξύ ενός βιωμένου παρελθόντος κι ενός προσδοκώμενου (και αβέβαιου) μέλλοντος, το παρόν λοιπόν δεν αφήνει περιθώρια για πολλά όνειρα, που είναι τόσο συνυφασμένα με τις μέρες των Χριστουγέννων...

Ετσι, οι" γιορτινές μέρες", γενικώτερα, έρχονται να μας θυμήσουν ακριβώς ότι, ως θνητοί, έχουμε ανάγκη από ένα παραμυθένιο σκηνικό για να εξωραϊσουμε τη φθορά του χρόνου. (Ας μην μας διαφεύγει ότι η Πρωτοχρονιά, σημαίνει, πάνω απ' όλα ότι ένας ακόμη κύκλος της ζωής μας έκλεισε).

Οι "γιορτινές μέρες" μας θυμίζουν ακόμη ότι χρειαζόμαστε κάποιο θεσμό για να πραγματοποιήσουμε τα αυτονόητα. Να συμπεριφερθούμε δηλ. με αγάπη, αλληλεγγύη και ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπό μας!

Μάλλον θα πρέπει να μεταφέρουμε τη "γιορτή" στην καθημερινότητά μας, μήπως και κατ' αυτό τον τρόπο της δώσουμε (της καθημερινότητας) ένα διαρκές νόημα, πετυχαίνοντας παράλληλα την αυτοπραγμάτωσή μας.

Σημ. Ίσως για το σχόλιό μου αυτό, να "φταίει" ο Γιάλομ και "Ο κήπος του Επίκουρου", που τελείωσα τις μέρες αυτές...

Πολλά (αισιόδοξα, παρ' όλα αυτά) φιλιά!

lena_zip είπε...

Ας ελπίσουμε ότι τη νέα δεκαετία δε θα κλείσουμε απλά τα αυτιά και θα συνεχίσουμε την ατέλειωτη ευθεία. Μια αλλαγή ας ευχηθούμε να γίνει κι ας είναι μεγάλη κι ας την αντέξουμε. Γιατί η δεκαετία που πέρασε ήταν μια συνεχής ρουτίνα κακών συγκυριών και γεγονότων.
Καλησπέρες! :)
Φιλιά.

koulpa είπε...

xaxa εγώ το θυμάμαι το 2000.. δύσκολο στο ξεκίνημά του.. έιχα την ατυχία να συνεργάζομαι με 2 επιχειρήσεις επίπλων που εδραστηριοποιόυντω κοντά στο επίκεντρο του σεισμού του 99 και τελικά έκλησαν μη μπορόντας να εισπράξουν.. ούτε βέβαια να πληρώσουν.. και κάπως έτσι πήγε όλη η δεκαετία.. έμαθα να περνώ με λιγότερα.. με ακόμα λιγότερα.. και με πολύ λιγότερα.. και μιά χαρά είμαι.. πολύτιμες εμπηρίες..:):)
καλησπε΄ρούδια και χρόνια πολλά :):)

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο ελπίζω κι εγώ για όλους μας.
Όταν το όστρακο πληγώνεται στην προσπάθειά του να επουλώσει την πληγή εκκρίνει μια ουσία κι έτσι γίνεται το μαργαριτάρι.
Έτσι γίνεται και με τους καλλιτέχνες

ΕΛΕΝΑ είπε...

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη!
Δεν τρέφω αυταπάτες, βλέπω πολύ καλά τι γίνεται γύρω μου!
Θέλω όμως να ελπίζω ότι κάτι καλό θα φέρει και αυτός ο χρόνος που έρχεται!
Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Φιλιά!

Βάσσια είπε...

Αχ Road, πόσο με γαληνεύουν τέτοιες αναρτήσεις σου.

Δεν ξέρω , αλλά δεν έκανα ποτέ "απογραφές" των χρόνων που πέρασαν, γιατί ξέρω ότι πέρασαν, έμειναν πίσω.

Εύχομαι μόνο να αλλάζουμε, να μαθαίνουμε και να αγαπάμε.

Λίγοι εχθροί είναι ανίκητοι, κι ένας απ' αυτούς είναι η ανθρώπινη αδιαφορία.

Φιλιά και γλυκές ευχές.
Να είσαι πάντα "καλλιτέχνης" στη ψυχή.
Να χαίρεσαι τους δικούς σου.

:-)

βαρθακουρης είπε...

Όπως σου έχω ξαναγράψει, είμαι μουσικός. Η σύμβαση μου λήγει σε λίγες μέρες και δεν ξέρω (όπως και πολλοί συνάδελφοι μου) αν θα ανανεωθεί ξανά.
Οι περισσότεροι γνωστοί δουλεύουν σε ΠΑΝάσχετες δουλειές με το αντικείμενο τους. Αυτή είναι η Ελλάδα φίλη μου δυστυχώς.
Λυπάμαι για τα παιδιά +25, πάρα πολύ δύσκολη εποχή για να ξεκινήσεις τη ζωή σου. Και να υπήρχε κάποιος να νοιαστεί..
Ολομόναχοι..

Ελένη Μπέη είπε...

Συμμερίζομαι βαθιά τους προβληματισμούς τους δικούς σου αλλά και πολλών σχολιαστών. Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Θα ευχηθώ λοιπόν σε όλους μας και στη χώρα να βγούμε από το τέλμα (ή έστω να αρχίσουμε να κοιτάμε έξω από αυτό) και να διορθώσουμε τον χαλασμένο κόσμο που κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές.

Καλή και δημιουργική χρονιά κι ας μη μας λείψουν οι δυνάμεις να παλέψουμε το παράλογο, το λάθος, το απάνθρωπο, ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την κυρία που σχολίασε από πάνω.

Αληθινές ανθρώπινες σκέψεις έγραψες.

Εύχομαι να γίνει ένα θαύμα να σωθεί η χώρα και κυρίως τα νέα παιδιά, που καθόλου δεν ευθύνονται για το χάλι αυτό που ζούνε. Ο γιος μου βασανιζόταν χρόνια να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά. Μόνο εγώ ξέρω τι πέρασε. Τον είχανε δίχως ένσημα και τον πληρώνανε μια στις τόσες.

Σήμερα ζει στην Δανία και είναι ευτυχισμένος. Καληνύχτα.

Roadartist είπε...

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.

Το ξέρω πως το post βγήκε τεράστιο, αλλά όποτε οι σκέψεις είναι αρκετές και το αισθάνομαι, θέλω να τις μοιράζομαι μαζί σας. Για όσους βέβαια επιθυμούν να διαβάσουν. Και ίσως να προβληματιστούν..

Όσοι ίσως μελαγχόλησαν, τι να κάνουμε και αυτά είναι μέσα στη ζωή, που σίγουρα δεν μας αγγίζουν όλους, αλλά ίσως τους περισσότερους.

Να είστε όλοι καλά,
Ευχαριστώ για την ανάγνωση,
καλή συνέχεια στις επόμενες γιορτινές μέρες σε όλους!

ΚΛΕΙΩ είπε...

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ..
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.
ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
ΕΓΩ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΕΙΜΑΙ, ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΣΕΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΡΩΤΑ. ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΘΑ ΔΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.
ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ.

hplusk είπε...

Μ' άρεσε που έκανες μια σύντομη προσωπική (και όχι μόνο) ανασκόπηση της δεκαετίας που φεύγει και όχι λίστες. Ελπίζω να συνεχίσεις να πρωτοτυπείς, Roadartist, και το 2010!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Χα! Ο άη-βασίλης με τα δώρα :)))) Αυτός μάλλον είσαι! :ΡΡΡ
Περίεργες οι εποχές και δυστυχώς αυτό που με θλίβει είναι η αντίδραση που ακούω από κάποιους "έλα μωρέ όλα καλά θα πάνε..." Αυτές οι αντιδράσεις μας φάγανε και λόγω αυτής της στάσης, έχουμε φτάσει μέχρι εδώ.
Είσαι μέσα στην ζωή και ξέρεις την πραγματικότητα έτσι όπως ακριβώς είναι..
Την καλησπέρα μου, σε ευχαριστώ για όλα Βασίλη μου, πολλά πολλά φιλάκια !!! :)

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : μα από την πρώτη μέρα που άνοιξα το blog, ότι μεταφέρω είναι οι προβληματισμοί μου.. Οπότε δεν γίνεται να είναι μόνο για τα πολιτιστικά.. Και αυτά προκείπτουν ακριβώς επειδή παρακολουθώ πράγματα και πιστεύω πως αξίζει να τα μοιράζομαι με τους υπόλοιπους. Γιατί κάτι καλό που είδες στην πόλη, που γνωρίζεις να το κρατάς μόνο για σένα; Σε φιλώ, για τις ευχές θα τα πούμεεεε καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ kiki : Απλά ένας ευαίσθητος άνθρωπος είμαι, που προσπαθώ για τα απλά.. τίποτα περισσότερο δηλαδή.. Δεν είναι κακό να βλέπουμε ρεαλιστικά τα πράγματα, όχι άλλη βλακεία, όχι άλλη κοροϊδία, αρκετή έχουμε εισπράξει. Φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ Appelsinpiken : Καλησπέρα σου, θα έρθουνε καλύτερα χριστούγεννα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο..
Οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί και ξέρω να τους εκτιμώ. Να είσαι και εσύ καλά, πάντα υγιής και να χαμογελάς. Τα καλύτερα σου εύχομαι!

Roadartist είπε...

@ gaykarkinos7 : Έτσι όπως τα γράφεις είναι..Δυστυχώς, σκέφτομαι το επίπεδο ζωής σε άλλες χώρες, εκεί που έχουνε μια αυτονόητη ποιότητα και θλίβομαι περισσότερο. Τουλάχιστον οι φόροι και όλα όσα καλούμαστε να επιφορτιστούμε ας πήγαιναν σε κάτι καλό. Γιατί να πηγαίνουν σε χρέη..
Χάρηκα πολύ για την γνωριμία, σου στέλνω πολλά χαμόγελα!! Είναι όμορφο να έρχονται στη ζωή σου άνθρωποι, το είπαμε αυτό είναι το σημαντικότερο, σπάνιο και το πιστεύω! Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ Ρουμπάκης : Το θυμάμαι σαν σήμερα.. Τα συναισθήματα μου ήταν απίστευτα.. Εκείνη η βραδιά του Μιλένιουμ :) πραγματικά ήταν μοναδική.. Και θυμάμαι μια μικρή κρυφή ανυπομονησία όλων για το 2004.. Πως να μην στεναχωριέσαι που χάθηκαν τόσα χρόνια, τέτοιες ευκαιρίες; Πως να μην προβληματιστείς;.. Την καληνύχτα μου!
Καλές γιορτές!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Πραγματικά μέσα σε μια δεκαετία άλλαξαν τόσα πολλά..
ΤΑ ΚΑΤΩ...ΠΆΝΩ ... ΈΝΑ ΠΡΆΜΑ...

Εγώ εύχομαι η τελευταία σου ευχή να ευοδωθεί (απαπα... τι υπονοούμενο κι' αυτό. Ούτε να το διανοηθείς... ύστερα θα κλείνουνε μαζικά...) και για ΟΛΑ τα υπόλοιπα να είμαστε υγιείς και να τα παλεύουμε

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
(υ.γ. πάλι στις ταράτσες θα είμαστε να χαμογελάμε στη νέα δεκαετία)

Roadartist είπε...

@ αθεόφοβος : Αυτές οι μέρες είναι όντως πολύ όμορφες για να βολτάρεις στο κέντρο. Να μπεις στα βιβλιοπωλεία, στα μικρά καφέ, και το βράδυ στα μπαράκια.. να μπερδευτείς με τον κόσμο.. σήμερα έκανα και μια βόλτα στο Ζάππειο.. ωραία είναι..Καλές γιορτές!

Roadartist είπε...

@ logia : Να είσαι καλά και εσύ logia. Καλή συνέχεια στο blog σου, καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Margarita : Τα πάντα τα πέρνει ο χρόνος μαζί του.. «Τα πάντα ρει»! Όλα πάντα εξελίσσονται, όλα αλλάζουν, η ζωή μας ξαφνιάζει φίλη μου με τις αλλαγές της.. Πάντως όπως είναι γνωστό..ποτέ δεν περνάς το ίδιο ποτάμι δύο φορές...Ευχαριστώ φίλη μου για τα αληθινά σου λόγια, χαίρομαι που με ένιωσες. Καλή χρονιά.

Roadartist είπε...

@ eleni : Έτσι είναι!! Όλα μα όλα τα άλλα είναι προσωρινά.. πόσο μάλλον σε μια εποχή σαν την σημερινή. Η αγάπη είναι ότι μένει, ας μάθουμε να την εκτιμάμε,όποτε τη συναντούμε. χρόνια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Επίσης Ηφαιστίωνα μου και εγώ το ίδιο εύχομαι για σένα και για όλο το κόσμο. Φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Μια φορα κι εναν τρελο... : Σημαντικό αυτό που λες, και οι συνοδοιπόροι στον δρόμο είναι πάρα πολύ σημαντικοί, εξίσου με την διαδρομή! Καλό βράδυ, και αντεύχομαι!

Roadartist είπε...

@ Margo : Φοβάμαι margo πως δεν είμαστε λαός που διδάσκεται από την ιστορία του.. Mακάρι να διδακτούμε, μακάρι όλη αυτή η δυσκολη περίοδος που ξεκινά τουλάχιστον να αποφέρει καρπούς.. To ότι η χώρα μας δεν εκτιμά και δεν ξέρει να εκμεταλλευτεί ανθρώπους ισχύει. Αρκετοί φίλοι μου έχουνε φύγει εξωτερικό..καμία σχέση.. Την καλησπέρα μου, πολλές ευχές για σένα και τους δικούς σου, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ ΓΙΑΝΝΑ : Τα είπες όλα μόνη σου Γιάννα. Έπιασες τη σκέψη μου και την ολοκλήρωσες. Παλιά ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολη εποχή για τους νέους. Δεν ξέρω και εγώ τι έρχεται και που θα σταματήσει αυτό το κακό..Κρατώ την φράση σου "Ο προβληματισμος τεραστιος οι ελπιδες μικρες." Καληνύχτα, σε ευχαριστώ πολύ.

quartier libre είπε...

@
να έχεις μιά καλή νύχτα,
κοριτσάκι μας :)

antartissa είπε...

Πόσο δίκιο έχεις,φίλη μου,σε όλα όσα λες.Σε αυτή τη δεκαετία ο κόσμος λάλησε.Γίνεμε πιο καπιταλιστές από ποτέ και νομίζουμε ότι προκόψαμε.Χάσαμε το γούστο μας στη μουσική κι επικρατεί παντού η φτηνή ποπ για την ελίτ,που λένε και οι Κόρε Ύδρο.η δεκαετία τέλειωσε.Η παρακμή άραγε πότε θα τελειώσει;

kariatida62 είπε...

Πολλές φορές οι αναρτήσεις σου μου θυμίζουν ταινίες που όταν τις βλέπεις σε ταξιδεύουν και ζείς εποχές που έμειναν στην ιστορία, μέσα απο την προσωπική ζωή του πρωταγωνιστή!
Έτσι και η σημερινή...μας έκανες μια ανασκόπηση της δεκαετίας που περάσαμε μέσα απο τα φετινά Χριστούγεννα που γιόρτασες!
(Έχεις και την ματιά του σκηνοθέτη;)
Υγεία σου εύχομαι μικρή μου φίλη για την καινούργια χρονιά και όλα τα υπόλοιπα έχοντας αυτήν θα τα κερδίσεις!
Εμάς πάντως όλους, μας έχεις ήδη κερδίσει με την ευαίσθητη καλλιτεχνική αύρα σου! :)

maximus είπε...

Μα πότε προλαβαίνουν κι εγώ όλο έρχομαι στο τέλος; Συγκινητικά τα λογια σας γιατί εμπερικλείουν τις σκέψεις όσων ζουν σ' αυτήν την χώρα. Δυστυχως η ομορφιά των πυροτεχνημάτων δεν διαρκεί πολύ. Η αναγέννηση φοβάμαι ότι θα αργήσει γιατί απαιτεί όχι μόνο θυσίες συλλογικού χαρακτήρα αλλά και προσωπικες. Οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν με μια εντολή και νομίζω ότι αυτό θα καθυστερήσει την εξέλιξη. Ομορφαίνουμε τις ζωές μας ναι, με κουβέντες, με αγκαλιές, με δημιουργίες, με υλικά αγαθά, με ότι ευχαριστεί τον καθένα μας, αλλά.. σταματάμε εκεί, στις ζωές μας..

Καλή Χρονιά με λόγια αληθινά, σαν αυτά που γράψατε :-)

Side21 είπε...

Νομίζω πως διακρίνω
αρκετή μελαγχολία ...
με αρκετή δόση νοσταλγίας !!!
Λοιπόν ας το πάρουμε απόφαση ...
μπαίνουμε στη δεύτερη 10ετία του αιώνα
και στην Ελλαδίτσα μας συνεχώς ...
όλα αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν !!!
Πάντως εδώ στη Σάμο καλά τα περνάμε ...
Αν αμφιβάλλεις ρώτα το Βασίλη & τη Στελλίτσα !!!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι γι΄αυτά που γράφεις.
Διότι σημαίνουν πως πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο.
Το περιμένουμε, αλλά...
όχι ευχές ρε παιδιά!!!!
Δεν άλλαξε ποτέ τίποτα με ευχές.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Roadartist είπε...

@ Fegia : Συμφωνούμε. Οι απώλειες όντως είναι που μένουν.. και πάντα νομίζω ο κάθε άνθρωπος προχωράει με απώλειες, αλλά παράλληλα πρέπει να εστιάζουμε και στις νέες καλές στιγμές. Ξέρω πως συναισθάνεσαι όλα όσα γράφω και με καταλαβαίνεις για αυτό και ειδικά σε σένα δεν χρειάζεται να εξηγώ. Δύσκολα αρκετά, και δεν αφήνουν οι καιροί περιθώρια για ελπίδες.
Κάθε σου φράση με βρίσκει σύμφωνη σαν να την έγραφα εγώ. Μακάρι κάθε μέρα να αισθανόμασταν όπως στις γιορτές, από την στιγμή που αυτό δεν ισχύει, σημαίνει πως χανόμαστε και δεν υπάρχουν ουσιαστικά συναισθήματα. Ευχαριστώ για τις σκέψεις που άφησες φίλε μου fegia μια καλή βραδιά να έχεις!
Το συγκεκριμένο βιβλίο του Yalom δεν το έχω διαβάσει, πέρσι όμως τέτοια εποχή διάβαζα αρκετά Επίκουρο, οπότε κάπως καταλάβαινω που περίπου κυμαίνεται.. Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ lena_zip : Αυτό το να την "αντέξουμε" φοβάμαι. Να περάσουμε σε πράξεις..γιατί αν δεν γίνει αυτό τώρα, δε θα υπάρχει καμία ευκαιρία αργότερα. Φιλιά Λένα, καλό σου βράδυ!

Roadartist είπε...

@ koulpa : Εγώ τότε τελείωνα το σχολείο. Δεν είχα αίσθηση των δυσκολιών..τότε.. Σίγουρα συμφωνώ ότι οι εμπειρίες αυτές είναι απίστευτα σημαντικές. Όποιος δεν έχει περάσει και από τέτοια στάδια, δεν έχει δοκιμαστεί. Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Όλοι οι άνθρωποι να είναι καλά.. γιατί ζητάμε τα απλά, τα αυτονόητα, όχι κάτι το σημαντικό. Εργασία, παιδεία, υγεία, καλή ασφάλιση, μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα, πράγματα που θα έπρεπε να υπήρχαν.. ήδη..

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Και να συνεχίσεις να ελπίζεις, πάντα να το κάνεις!! Την καλημέρα μου και ευχές για ότι καλύτερο.. καληνύχτα!! Καλή σου χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Βάσσια : Ανίκητη λες η ανθρώπινη αδιαφορία? .. συμφωνώ..
Σε ξεκουράζουν τέτοιες αναρτήσεις; Μα εγώ γιατί νομίζω πως σας μελαγχολούν; Και εμένα μου αρέσει όταν το αισθάνομαι να μοιράζομαι σκέψεις μου μαζί σας.. Ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Νερένια : Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Το ξέρω πως τα συμμερίζεσαι, το έχω καταλάβει και από παλιότερα ποστς ότι προβληματίζεσαι..Δεν είμαι αισιόδοξη, αλλά συνεχίζουμε. Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ βαρθακουρης : Ναι το ξέρω. Μεγάλη ανασφάλεια, τι να πω, δε ξέρω νομίζω πως μπαίνουμε σε δύσκολες εποχές, έχουνε ξεφύγει πολύ τα πράγματα. Δεν υπάρχει βοήθεια όπως λες, ούτε καν για πιο βασικά. Κρίμα λυπάμαι για την χώρα μου..

Roadartist είπε...

@ ανώνυμος : Καλή συνέχεια και καλή τύχη στον γιο σου στην Δανία. Σίγουρα θα είναι καλά εκεί.

Roadartist είπε...

@ ΚΛΕΙΩ : Όταν βλέπω κάτι που να αξίζει, και όσο ακόμη έχω την διάθεση..και το μεράκι θα συνεχιστεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα λόγια και για την ανάγνωση.

Roadartist είπε...

@ hplusk : Νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο..με τις απαριθμήσεις κάπου χάνεται το νόημα.. Δε ξέρω προσωπικά βαριέμαι τις λίστες. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές..καλώς όρισες!

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Μπα δεν θα ανέβω σε ταράτσα αυτή τη φορά με τίποτα..Δεν έχω καμία διάθεση..άσε που δεν πήγε καλά η προηγούμενη, γιατί να ρισκάρουμε;;; :) Γλαρένια μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Καληνύχτα σου, πολλά φιλάκια. Και εύχομαι καλά να περνάς αυτές τις μέρες!!

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Να είσαι καλά, επίσης..

Roadartist είπε...

@ antartissa : Δυστυχώς.. δεν ξέρω πότε θα τελειώσει.. Η παρακμή σε κάθε επίπεδο κυριαρχεί, εύχομαι άμεσα να σταματήσει.. Πόσο πιο χαμηλά να φτάσουμε δηλαδή.. Είναι πάντως καλό να επιμένουμε σε όσα αγαπάμε.. και ας φαντάζειέτσι κάποιος παράταιρος σήμερα..αληθινά, τιμή είναι, καθόλου δεν πειράζει!

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Χαίρομαι Καρυάτιδα που σε ταξίδεψα..ή που για λίγο αισθάνθηκες τα συναισθήματα μου.. Χαίρομαι που σου άρεσε η αφήγηση και όσα μοιράστηκα μαζί σας..Ευχαριστώ για τις ολόψυχες ευχές σου, ανταποδίδω..

Roadartist είπε...

@ MAXIMUS : Αν κάποιος αισθανθεί κάπως όμορφα στην καθημερινότητα του, κάπως τότε γίνεται καλύτερος στις διαπροσωπικές του επαφές.. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει όλη αυτή η δυσαρέσκεια.. είναι σημαντικό να έχουνε οι άνθρωποι ενδιαφέροντα, γνώσεις.. αλλά δυστυχώς ακόμη και όσα - λίγα ίσως - καλά γίνονται οι περισσότεροι τα χάνουν.. Δύσκολες εποχές πολύ.. Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι..
Σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας, καλή χρονιά με αγάπη, υγεία, ότι καλύτερο!

Roadartist είπε...

@ Side21 : Μα πως να μην υπάρχουν αυτά; Νοσταλγία και μελαγχολία. Μίλησα πρίν με τον Βασίλη, μου τα μετέφερε.. Σας έστειλα πολλούς χαιρετισμούς.. Ωραία περνάτε στην Σάμο.. να τους προσέξετε και τους δυο, έχουνε ανάγκη να περάσουμε καλά! Πολύ όμορφες στιγμές εύχομαι να έχετε..!!

Roadartist είπε...

@ solomantzaros : Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προβληματιστούμε.. Πως να μη τα γράψεις.. πως να μην σκεφτείς το που πάμε.. Όλους μας επιρεάζει.. Θα μπορούσα πάρα πολλά να πω..και να γράψω.. Είναι δύσκολα.. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Επίσης ότι ποθείς - αγάπας να το ζήσεις!!! Καλή χρονιά!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Καλή συνέχεια, γιατί, η ζωή
πάει πιο γρήγορα από μας

Ένα καφεδάκι στο Θησείο
είναι ότι μας χρειάζεται και για να πω την αλήθεια αυτό πάντα κάνω

Καλό πρωινό
στην τελευταία βδομάδα του χρόνου
φιλιά θαλασσινά

Aνεμος είπε...

Ας είναι ελπιδοφόρο το 2010 για όλη την ανθρωπότητα.

Καλή χρονιά
……... / | \ .......♥♫ 2010 & ♫*♥
……..... *•♥•* ...... ♠♫ a Happy New Year ♫♦♫*
……... *♥♫♦♫♥* ......
….... *♥•º♦•♫º♥* .....
..... *♥☺♥•♥☺♫♥* .....
.... *♥•♫♥☺º♠☺#♥* .....
... *♥♫♥º♫♥♦♥♫♥♫♦* .....
.. *♥♦♥☺♥♫♥♫♥☺♦º♥* ......

Flora είπε...

Γλυκειά μου road,
έχεις δυο φτερά που πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσεις όχι μόνο στη νέα χρονιά μα και σε όλα τα νέα χρόνια που θα σε βρίσκουν έτσι προβληματισμένη και σκεπτική στην αρχή τους. Το ένα φτερό σου είναι η ευαισθησία που σε οδηγεί συνήθως σε βαθύ και γνήσιο προβληματισμό και το άλλο φτερό σου είναι η σταθερόοτητα, που συνδυαζόμενο με τη δημιουργική σου φαντασία έχει κάνει αυτό το ιστολόγιο αγαπημένο στέκι για πολλούς!
Πιστεύω ότι θα είσαι μαζί μας καιστη νέα χρονιά και ότι αυτή η αλυσίδα ανθρώπων που περνά από δω για να αφήσει τις σκέψεις της δημιουργεί ένα πολύχρωμο δίχτυ που πιάνει τα πιο σπάνια πουλιά του χώρου των ιδεών και τα ξαναφήνει ελεύθερα να πετάξουν...

Σε έχω αγαπήσει ειλικρινά road.
Καλή σου χρονιά, γεμάτη φως, ιδέες, τέχνη, πολιτισμό ... μα πάνω από όλα γεμάτη αισθήματα!

Eulie Aeglie είπε...

Μέρες απολογισμού και αναλογισμού οι τελευταίες κάθε χρόνου. Μα έτσι δεν ήταν πάντα ο κόσμος; Οι εξελίξεις δημιουργούν άνεργους στο μεταβατικό τους στάδιο ως να βρεθούν καινούργιες απασχολήσεις. Συχνά σκέφτομαι εκείνους που αγωνίζονταν να μη χάσουν το απάνθρωπα σκληρό μεροκάματο στο κατώφλι της βιομηχανικής επανάστασης. Δεν είναι και τόσο μακρινό αν το τοποθετήσουμε στο χρόνο της ιστορίας του ανθρώπου – είναι μόλις χτες. Κι ακόμα, άλλωστε, άνθρωποι μοχθούν πολύ σκληρά για ένα γεύμα την ημέρα. Και πολύ φοβούνται μην το χάσουν. Πάλι γλίστρησα στις σκέψεις.
Έχεις τις καλύτερες ευχές μου για τον καινούργιο χρόνο, roadartist. Υγεία και χαρά και να τα κάνεις όλα όμορφα, όπως ξέρεις εσύ.

navarino-s είπε...

Τα πολλά σχόλια, τέτοες μέρες μάλιστα, δείχνουν το εύστοχο της ανάρτησης σου! Εγώ απλά θαυμάζω και προσυπογράφω!
Χρόνια Πολλά!

Μικρές ανάσες είπε...

Περιέργα συναισθήματα, όλα μαζί και στο τέλος το κενό..
Κρίμα δεν είναι να ζούμε χωρίς ελπίδα;;;;
Καλημέρα!

leondokardos είπε...

Ένα ποιήμα η ανάρτησή σου,αισιόδοξη και μελαγχολική, ρεαλιστική και νοσταλγική, με τη συνοδεία μιάς υπέροχης, απόλυτα τεριστής μελωδείας!
Να περάσεις πολύ καλά και τις υπόλοιπες γιορτινές μέρτες Αρτιστάκι και ο Νέος Χρόνος με υγεία και ευτυχία.

55fm είπε...

Πόσο δίκιο έχεις και τι όμορφα που τα περιγράφεις!
Μακάρι να συμβούν ομορφότερα πράγματα,μακάρι να είμαστε δυνατοί...
Εύχομαι τα καλύτερα!
Φιλιά

nikiplos είπε...

Αγαπητή καλλιτέχνιδα, καλημέρα...
Τα χριστούγεννα πάντοτε είναι αξεπέραστα στις πόλεις. Εκείνες βέβαια που σέβονται τους κατοίκους τους και προσφέρουν κάποια μέρη να συνευρεθούν χωρίς φόβο, αντιπαλλότητα, ή αδιαφορία, ως μέτοχοι κάποιου κοινού χώρου, ενός κοινού χρόνου. που τι άλλο παρά να ευχηθεί κάποιος στους δίπλα, στους αγνώστους. Αυτό συμβαίνει εδώ που είμαι και μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση. Φυσικά με ένα αίσθημα μελαγχολίας καθώς ουδόλως δεν συμβαίνει στη χώρα που πρωτίστως θα έπρεπε, τη δική μας...
Ευτυχώς τουλάχιστον που ακόμη και κόντρα σε όποιο κακομούτσουνο υπερεγώ μας, η πόλη μας (η Αθήνα) εξακολουθεί να είναι πανέμορφη και να προσφέρει ακόμη συγκινήσεις, σε όποιον φυσικά θέλει να τις δει...

Για το θέμα της οικονομίας τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Είμαι σε μια ηλικία που πρόλαβα τη φτώχια στην Ελλάδα εκεί στα παιδικά μου χρόνια στη δεκαετία του 70. Οι περίοδοι της ύφεσης πάντοτε έρχονται και παρέρχονται, για αυτό από νέους ανθρώπους μόνο αισιοδοξία θα πρέπει να βγαίνει. Εξαιρώ φυσικά από την κουβέντα, κάποιους άπληστους που θέλουν γρήγορα να κερδίσουν ότι οι πατεράδες τους και να είναι "σικέ" και "επιτυχημένοι" στα 40 τους. Μόνο μια γενιά το κατάφερε αυτό παγκοσμίως και αυτή συγκυριακά. Είναι εκείνη των 55-65 χρόνων (για την Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη Δύση + 10 έτη) πάνω κάτω, και η όποια επιτυχία της οφείλλεται στην μεταπολεμική υπερανάπτυξη των δυτικών κοινωνιών και επουδενί σε κάποια δική της ιδιαιτερότητα ή αξιότητα...
Μεσούσης της κρίσης λοιπόν αισιοδοξία, ιδίως απο τους νέους γιατί αν χαθεί απο αυτούς τότε πάει χάθηκε το παιχνίδι οριστικά...

.liketobite είπε...

Θερμές ευχές και λίγη αισιοδοξία!

fvasileiou είπε...

Πιο καλά δεν θα μπορούσα να τα πω. Εύχομαι οι ευχές σου να πιάσουν. Να πραγματοποιηθούν.
Και να βρεθεί ένας τρόπος -δεν ξέρω πώς, ρε παιδί μου- να αδειάσει η Αθήνα. Όποτε την περπατάω, όταν οι κάτοικοί της για τον άλφα ή βήτα απέχουν, την ερωτεύομαι ξανά. Γίνεται να αδειάσει και να είμαστε πάλι όλοι μαζί εδώ; Μάλλον όχι, αλλά πάλι είναι Χριστούγεννα, η εποχή των θαυμάτων!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Και εγώ το κάνω καπετάνιε μου, αυτή η πόλη όσο και να την πονάμε, τόσο περισσότερο την αγαπώ κάθε μέρα, έχει πολλές ομορφιές! Φιλιά πολλά, καλά να περνάς !! Στέλνω ευχές πολλές!!!

Roadartist είπε...

@ Aνεμος : Να είσαι καλά, χρόνια πολλά, να είναι όλοι καλά! Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Flora : Πολύ συγκινητικά τα λόγια σου φίλη Φλώρα. Σε ευχαριστώ πολύ. Είναι σίγουρα σημαντικό να αισθάνεσαι πως υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμάνε όσα γράφεις, και το ότι δημιουργηθεί αυτή η αλυσίδα που λες..ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, και έρχονται ως επί των πλείστων με αλήθεια εδώ και ενδιαφέρον, γνωρίζω πως είναι κάτι που δεν συνηθίζεται, και μου δίνει προσωπικά χαρά και νόημα για να συνεχιστεί. Τα λόγια σου μου δίνουν χαρά, όπως και η αγάπη σου. Ευχαριστώ και για τα Emails σου. Να είσαι πάντα καλά, ευχαριστώ για την ανάγνωση, τα φιλιά μου σου στέλνω. Thanks!

Roadartist είπε...

@ Aeglie : Αίγλη μου και αν είσαι μόνος σου, τότε κάτι γίνεται.. Αν όμως έχεις πίσω ανθρώπους που περιμένουν κάτι από εσένα, αν έχεις παιδιά και π.χ. αυτές τις μέρες περιμένουν δώρα κλπ, τότε τι κάνεις; Αυτούς τους ανθρώπους τους σκέφτομαι και είναι πραγματικά θλιβερό. Μακάρι να υπήρχε πρόνοια αλλά που.. Αν μη τι άλλο, πως να μην προβληματιστείς. Αν έχεις μάτια βλέπεις, αν έχεις αυτιά, ακούς.. Αν μην γίνουμε αδιάφοροι, αυτό είναι ότι χειρότερο.
Πολύ σε ευχαριστώ για τα λόγια, την θετικότητα και την εκτίμηση σου, τα φιλιά μου!

Roadartist είπε...

@ navarino-s : Χαίρομαι που συναισθάνεσαι αυτούς τους προβληματισμούς μου. Και όντως η συμμετοχή σας σε μια ανάρτηση, όχι συνηθισμένη στο κλίμα των ημερών, αν μη τι άλλο είναι κάτι που μου δίνει μια ελπίδα.. Ευχαριστώ! Χρόνια πολλά και καλύτερα!

Roadartist είπε...

@ Μικρές ανάσες : Ειλικρινά κενό δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο της ζωής μου..ούτε και υπήρχε ποτέ. Αντίθετα είμαι γεμάτη συναισθήματα, άλλα θετικά, άλλα αρνητικά. Τα οποία συνεχώς εναλλάσονται. Πιστεύω πως είμαι θετικός άνθρωπος, τόσο που και εγώ απορώ με μένα αρκετές φορές.. Αν διατρέξεις το blog, νομίζω θα το αισθανθείς.
Όσο για την ελπίδα, λένε πως ο αληθινά γεμάτος άνθρωπος είναι όποιος δεν ελπίζει σε τίποτα. Δεν το έχω καταφέρει ακόμη :) Σε ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Χαρακτήρισες την ανάρτηση ως "αισιόδοξη και μελαγχολική, ρεαλιστική και νοσταλγική".. νομίζω έτσι ακριβώς αισθάνομαι περίπου αυτές τις μέρες, οπότε και το ποστ ακολούθησε, καλή χρονιά lionheart με όσα επιθυμείς!

Roadartist είπε...

@ 50fm : Ευχαριστώ. Μακάρι να συμβούν, μακάρι να μην μένουνε αδρανείς, θετικό που κάποιοι προβληματιζόμαστε.. το χειρότερο είναι το να δεχόμαστε τα πάντα δίχως σκέψη, και να είμαστε δυνατοί!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Αγαπητέ νικιπλέ, η Αθήνα όντως εξακολουθεί να είναι πανέμορφη και να προσφέρει συγκινήσεις, σίγουρα σε όποιον μπορεί, θέλει να τις δει. Δεν πρόλαβα την φτώχια που αναφέρεις στο '70.. Για το τώρα μιλώ.. Για τις χαμένες ευκαιρίες αυτής της δεκαετίας.. Τα λάθη που είναι αδικαιολόγητα.. Ας μη ξεχνάμε πως τα ταμεία που είναι μείον, δεν τα δημιούργησε η κρίση, αλλά κλεψιές.. που ποτέ δε θα τιμωρηθούν. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι αποδεχόμαστε τα πάντα, τις περισσότερες φορές δίχως κρίση. Ας έρθει κάποια στιγμή ένα καλύτερο πιο στέρεο έδαφος για κάποια γενιά, να το εκμεταλλευτεί και να ζήσει όπως πρέπει. Με ποιότητα, με τις αυτονόητες παροχές προς όλους. Να είσαι καλά, και να περνάς όμορφα στο Παρίσι. Απαισιόδοξος είναι ένας αισιόδοξος με εμπειρίες :)))) Φιλιά, ότι καλύτερο!

Roadartist είπε...

@ LikeToBite : Επίσης, ότι καλύτερο για όλους!

painter είπε...

Ποιηση καποιος χαρακτηρισε το ποστ σου. Νομίζω εχει δικιο. Μου αρεσε, γεματο συναισθηματα. Να εισαι καλα.

Roadartist είπε...

@ fvasileiou : Μακάρι να άδειαζε η Αθήνα, θα ήταν πραγματικά θεϊκή! Το πρόβλημα είναι ότι έχει περισσότερους κατοίκους από ότι αντέχει! Να είσαι καλά, χαίρομαι που συμφωνείς.. ένα καλό χρόνο να έχεις!

D.Angel είπε...

Να σαι καλά και να χαμογελάς κοριτσάκι!Μάλλον είμαστε πολλοί που έχουμε ίδιες ανησυχίες!Δεν ξέρω τι φταίει!Ακόμα το ψάχνω!Να περνάς πάντα έτσι, όμορφα και γλυκά ανάμεσα σ αγαπημένα πρόσωπα!Φιλιά πολλά

Ianos είπε...

ΕΕΕΕΕΕΕ δεν θελω απαισιοδοξιες και μουτρωμενα προσωπα!!!
Για κανε την χαρη εσυ με το ονομα roadartist να χαμογελασεις !!!
Η ζωη ειναι πολυ μικρη για να ειναι θλιβερη!!!
Παμεεεεεεε!!!
Πολλα φιλια!!!

π. ΛίΒυος είπε...

Σου εύχομαι οτι καλύτερο την νέα χρονιά. Η γλώσσα των ονείρων σου να γίνει πραγματικότητα. Να ζήσεις οτι ειναι καλύτερο αλλα και ωφελιμότερο για την ύπαρξη σου.
Εμείς σε θέλουμε κοντά μας. Να είσαι εδω να μας ομορφαίνεις.
Χρόνια πολλά και καλά!!!!

Σταλαγματιά είπε...

Συνήθως τους απολογισμούς τους αποφεύγω από φόβο μήπως με τα χρόνια τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα ήθελα :))
Θα μου πεις πως δεν τα ελέγχουμε όλα και όσο κι αν προσπαθούμε να αποφεύγουμε μερικά εκείνα θα έρθουν ή θα φύγουν :))

εύχομαι ο δικός σου απολογισμός να σε βγάζει κάθε χρόνο νικήτρια !!

Χρόνια πολλά και καλά :))

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Εύχομαι, το 2010, να σταματήσουμε να μεγαλοποιούμε καταστάσεις που είναι ανούσιες. Να βλέπουμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Να μην ξεχνάμε πόσο εφήμεροι είμαστε. Όπως έλεγε και ο Τζιμ Μόρισον, η ζωή είναι ένα χαριτωμένο αστείο. Και ως έτσι πρέπει να την βλέπουμε.
Καλή Χρονιά, γερά μυαλά!

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
facebook.com/kostasvloutis
twitter.com/kostasvloutis

Ανώνυμος είπε...

Θα είσαι δυνατή και κάθε σκέψη που θα μοιράζεσαι εδώ πέρα θα δημιουργεί και μια διαφορετική εικόνα...

Roadartist είπε...

@ painter : Να είσαι καλά!


@ D.Angel : Πάντα να χαμογελάμε! Ευχαριστώ, το ξέρω πως είμαστε πολλοί! Καλημερούδια σου!

Roadartist είπε...

@ Iανος : ΕΕΕΕΕΕΕσύ δεν είσαι αυτός που έγραψε πως μελαγχολεί τις γιορτές??? :)) Σε ευχαριστώ πολύ Ιανέ, και εσύ να χαμογελάς και όλα καλά! Την καλημέρα μου!

Roadartist είπε...

@ π.Λίβυος : Ευχαριστώ για τις ζεστές ευχές σου π.Λίβυε. Πολύτιμες και αληθινές, σε ευχαριστώ πολύ. Καλή χρονιά σε σένα, στην οικογένεια σου και καλή δύναμη.

Roadartist είπε...

@ ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ : Επίσης ότι καλύτερο και για σένα. Ανταποδίδω τις ευχές σου, σε ευχαριστώ, καλή χρονιά με υγεία και ότι εσύ ποθείς!!



@ ezakmyworld : Πολλά ευχαριστώ, την καλημέρα μου, τις καλύτερες ευχές μου..

επί λέξει είπε...

...και η ζωή τραβάει την"ανηφόρα"...Το ξέρω έχουμε όλοι λαχανιάσει, αλλά θα το ξεπεράσουμε, νομίζω, γιατί είμαστε μαθημένοι. Χιλιάδες χρόνια! Φύσει απαισιόδοξος και λόγω ζωδίου δηλαδή :)) νιώθω πιο αισιόδοξος από ποτέ. Κάνε το ίδιο, αγαπημένη φίλη...

Χρόνια πολλά!!

καλημέρα είπε...

Χρόνια πολλά roadartist μας,
καλή χρονια με ό,τι ποθείς, να σου φερει η νεα χρονιά τα καλύτερα!
Πολλα φιλιά!

Talisker είπε...

πω
δεν πολυμπλοκαρω αυτη την εποχη
αλλα εβλεπα στο μπλοκ ρολ κι εγω αφιερωματα στα 10 καλυτερα τραγουδια 10 ταινιες κλπ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ της δεκαετιας που τελειωνει
πιστευα πως ειναι καποιο νεο παιχνιδι και οταν ειχα χρονο θα το εψαχνα:(((

εχεις δικιο

ο απολογισμος ειναι λιγο θλιβερος
αλλωστε δεκα χρονια πριν ολοι ειμασταν πιο νεοι πιο αισιοδοξοι πιο θετικοι..

τι να πω ας ευχθουμε οτι δεκα χρονια μετα να μην ειμαστε ακομα χειροτερα

και εν τελη ας ζουμε τις στιγμες μας
και ας σκεφτομαστε
πως δεν ειμαστε μονοι

αλλα ολοι μαζι και ας μοιραστουμε τις δυσαρεστες σκεψεις
θα αποδυναμωθουν

κι ας μοοραστουμε τις ευχαριστες επισης
θα διπλασιαστουν!!

χρονια πολλα και καλα ευχομαι
οχι με την καταναλωτικη εννοια αλλα με την απολυτα ανθρωπινη..

Νικόλας K. είπε...

Η πόλη έχει πάντα ομορφιές ακόμα και αν έχει γεμίσει τσιμέντο! Στην δεκαετία που φεύγει συνέβησαν τόσα πολλά άλλα καλά άλλα άσχημα. Το χειρότερο να γίνονται ακόμα πόλεμοι αν είναι δυνατόν!!! Όμως πρέπει να κάνουμε όνειρα για να συνεχίσουμε, χωρίς αυτά θα σβήσουμε και θα περιμένουμε τον θάνατο… Καλά κάνεις και προβληματίζεσαι! Προβληματισμός σημαίνει άνθρωπος ευαίσθητος που δεν του αρέσει η στασιμότητα που ελπίζει να γίνουν αλλαγές. Μέσα από τους προβληματισμούς σου δίνεις την ευκαιρία και σε άλλους να σκεφτούν και έτσι γεννιέται μια φλόγα στους ανθρώπους. Από τις φλόγες αυτές θα έρθει κάποια στιγμή η αναγέννηση. Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και θέλουν να ζήσουν καλύτερα… Μια μάχη δίνει ο άνθρωπος συνέχεια από την στιγμή που γεννιέται. Μάχη για ένα καλύτερο αύριο… κάνει λάθος επιλογές αλλά κάποια στιγμή θα γίνουν και τα σωστά…
Ευχές για να υπάρχει υγεία, τουλάχιστον η Ιατρική έχει κάνει άλματα και έχει σώσει πολλούς ανθρώπους! Να υπάρχει υγεία, γαλήνη, δικαιοσύνη και διάλογος για να λυθούν τα προβλήματα!
Να είσαι καλά!

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Να υποθέσω ότι τα θαυμαστικά στον τίτλο είναι ένδειξη...αμφιβολίας για το πνευματικό επίπεδο;!;!;

Μουτς!

Roadartist είπε...

@ Σταλαγματιά : Αναστασία μου με συγχωρείς που δεν απάντησα πριν, τώρα παρατήρησα το σχόλιο. Ναι οι απολογισμοί πάντα προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα :) Εύχομαι να είσαι καλά, και εσύ ότι ποθείς!!!
Σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ επί λέξει : Τρελαίνομαι ένας απαισιόδοξος να προσφέρει αισιοδοξία ω ναι σε ευχαριστώ πολύ!! Έχει αξία αυτό φίλε μου, καλό χρόνο!!! :)

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Να είσαι καλά Αναστασία μου, τα καλύτερα εύχομαι και εγώ για σένα, την οικογένεια σου και όλους τους αγαπημένους σου!! Τα φιλιά μου έχεις, καλό μας χρόνο!!

Roadartist είπε...

@ Talisker : Σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο σου.
Με αισθάνθηκες ;) Ναι καλύτερα όχι στους απολογισμούς, αλλά πάντα ναι στους προβληματισμούς..
Και σίγουρα όταν γράφουμε όσα αισθανόμαστε, αρνητικά και θετικά κάτι καλό βγαίνει.. Και από τα δυο..τις καλύτερες ευχές μου για το νέο έτος.. για καθετί που επιθυμείς και ποθείς. Πάνω από όλα υγεία και αγάπη! Ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές μου σου στέλνω!!

Roadartist είπε...

@ Νικόλας K. : Καλώς όρισες! Ναι η πόλη έχει ομορφιές..και αυτό στο γράφω, καθώς μόλις μπήκα σπίτι μετά από τουλάχιστον 4 ώρες περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας. ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ έχουμε!!!! Στο γράφω και το εννοώ.. Μετά από μια βόλτα στο κέντρο (με πολλές φωτο) και πολλές όμορφες εικόνες, βρέθηκα να βολτάρω στον Εθνικό Κήπο.. Χάρμα οφθαλμών, πραγματική αναζωογονηση, και πόσο σπάνια βολτάρουμε εκεί.. Έχουμε τέτοιο όμορφο κήπο και δεν το χαιρόμαστε..
Ευχαριστώ για τις ευχές σου, τις εκτιμώ, όπως και την όμορφη παρουσία σου! Καλό χρόνο!!

Roadartist είπε...

@ Pan : Καμία σχέση αγόρι μου, πάλι έξω έπεσες! Μα ποτέ σου να μην με πιάνεις;!;!; Ποτέ;!;!; Απλά το ποστ βγήκε τεράστιο, και ήθελα να προειδοποιήσω όσους θα επιχειρούσαν να το διαβάσουν.. Χαράς το κουράγιο σας λοιπόν!-!

Μηθυμναίος είπε...

… και πέρασε τόσο γρήγορα που ούτε το καταλάβαμε, Καλλιτέχνιδα. Τα είπες πολύ όμορφα όλα… κι ας ένιωσα μια θλίψη σε σένα.

Ευχαριστούμε για τις ευχές σου!

Προσωπικά να σου ευχηθώ να πολλαπλασιάσεις όλα τα καλά κι όλες τις προσδοκίες σου! Να είσαι φυσικά γερή και δυνατή να βρίσκεσαι ανάμεσά μας, να μοιράζεσαι την πόλη μας κι ένα τρυφερό αεράκι να ταξιδεύει τα όνειρά σου και το χαμόγελο να γλυκαίνει τις σκέψεις σου!

Άστρια είπε...

Άργησα πολυ!:) Όμως να είσαι σίγουρη για την αγάπη μου όλη!
Πόσο χαίρομαι που πέρασες όμορφα, στο ήθελα τόσο πολύ για φέτος!!!:))
Για μένα το ξέρεις ότι οι γιορτές αυτές με κάνουν παιδί, έγινε και μία μικρή αποτοξίνωση από τα blogs:)

Η αλήθεια είναι ότι τελειώνοντας ο χρόνος, (αν και ο χρόνος συνεχίζεται χωρίς διακοπή) μας περνάνε σκέψεις διάφορες και αναλογιζόμαστε αυτά που πέρασαν και κάνουμε σκέψεις για το μέλλον.

Αν αναλογιστώ κι εγώ γι' αυτή τη χρονιά όσον αφορά το blogging, δεν μπορώ να μη σταθώ σε σένα καλή μου φίλη, για όσα μοιραστήκαμε, σκέψεις και λόγια και να σ' ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη φιλία σου, την έγνοια σου, τη σκέψη σου!
Και να σου ευχηθώ ολόψυχα κάθε καλό για σένα για την καινούργια χρονιά και όλα τα όνειρά σου να πραγματοποιηθούν!
Κυρίως όμως να σου ευχηθώ να είσαι πάντα ο άνθρωπος που ξέρω, να μη σε πτοήσουν οι δυσκολίες, να μη σε ξεγελάσουν οι επιτυχίες, να μην αλλάξεις. Γιατί αυτό είναι το πιο όμορφο που έχεις και δεν συγκρίνεται με ό,τι άλλο κερδίσεις.
Και να είσαι καλά για όλους τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε.

Σε φιλώ πολύυυυ!!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε στέλνω και θετική ενέργεια :)) :)) :)) :)) :)) :)) ...........

υγ. οι δύο νυχτερινές φωτογραφίες σου πολύ μου άρεσαν!!!

Roadartist είπε...

@ Μηθυμναίος : Δύσκολο πολύ ένας άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στη ζωή να μην σκέφτεται όλα τα παραπάνω. Με πληγώνει ακόμη περισσότερο το ότι κάποιοι εξακολουθούν να είναι λίγο "πέρα βρέχει".. Ευχαριστώ για τις ευχές σου, και εσύ να είσαι γεμάτος υγεία, αγάπη και ότι καλύτερο για τους ανθρώπους σου! Μου έστειλες γλυκύτητα, ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Είσαι αλήθεια ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Και εγώ σε ευχαριστώ για όσα μοιραστήκαμε αυτόν τον χρόνο και τελικά ήταν πολλά.. :)
Δεν άργησες καθόλου..Όταν αισθάνεσαι πρέπει να γίνεται! Το πόσο σε εκτιμώ το γνωρίζεις. Να είσαι καλά και εσύ και η οικογένεια σου. Πολλά ευχαριστώ για την φιλία σου, πραγματικά με τιμά. Εύχομαι να ξεκουράστηκες και να πέρασες όμορφα όλες αυτές τις μέρες! Αυτές τις μέρες τράβηξα πολλές φωτο..ίσως ανεβάσω και άλλες.. Καλή χρονιά φίλη μου γεμάτα υγεία, αγάπη, με ποιοτικές στιγμές ξεχωριστές εύχομαι!!! Και φυσικά πολύ :))))) Φιλάκια!!!

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

οι τελευταίες 3 παράγραφοι και η φωτό από τους ολυμπιακούς νομίζω αρκούν για να πουν τα πάντα για τη χώρα σήμερα. καλή χρονιά να έχεις και να είσαι εδώ.. :-)

Roadartist είπε...

@ Ο Μικρός Ναυτίλος : Καλώς τον. Σε ευχαριστώ πολύ μικρέ ναυτίλε. Την καλημέρα μου και ότι καλύτερο για σένα ευχή μου.

Related Posts with Thumbnails