12 Δεκεμβρίου 2009

..για την διάσωση του ιστορικού κέντρου..

.."ζωή όχι επιβίωση" γράφει το σύνθημα..στον τοίχο..
..με φόντο τα σκουπίδια που μας έχουνε πνίξει..



Ακολουθεί όπως μου στάλθηκε, αναδημοσίευση της ανοιχτής επιστολής προς τον Δήμαρχο Αθηναίων από την Κίνηση Πολιτών και Συλλόγων για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου:

"Λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, στις οποίες δήλωσε οτι θα θέσει υποψηφιότητα “ότι και να συμβεί”, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης εξαγγέλλει και προχωρεί σε αναπλάσεις, στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου. Πρώτα με την πεζοδρόμηση του Ψυρρή, που αντιμετωπίζεται μόνο ως κέντρο διασκέδασης και στη συνέχεια με την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς. Αναγγέλλει μάλιστα οτι για τα προβλήματα του Ιστορικού Κέντρου θα καλέσει και τους κατοίκους να συμμετάσχουν με τις απόψεις τους - ωστόσο δεν έχουμε υπ΄όψιν μας καμία ειδοποίηση.

Θεωρούμε οτι οι κινήσεις αυτές πρέπει να υπακούουν στις εξής γενικές αρχές:

- Τα έργα πρέπει να εντάσσονται σε ένα συνολικό πρόγραμμα που καθορίζει προτεραιότητες και που κατασκευάζονται ύστερα από πλήρεις μελέτες (κατανομή στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανάγκη και όχι τη μεγαλύτερη προβολή, διερεύνηση των επιπτώσεων και των ωφελειών, σχέσεις κόστους-ωφέλειας κλπ.)

- Πληροφόρηση και διαφάνεια: Είναι ανάγκη να γνωρίζουν οι δημότες, αλλά κυρίως οι Δημοτικοί και οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι όλα τα παραπάνω, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν τη σκοπιμότητα ενός έργου, έναντι ενός άλλου.

- Υπάρχουν ήδη μελέτες για περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως οι έξι μελέτες και η μελέτη “πλαίσιο” της ΕΑΧΑ (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας), που μπορούν να αξιοποιηθούν.

- Το ιστορικό κέντρο και οι γύρω περιοχές βρίσκονται σε ραγδαία υποβάθμιση. Έχουν απόλυτη προτεραιότητα για μια συνολική παρέμβαση, που απαιτεί ασφαλώς και εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών, αλλά και την υποστήριξη του Δήμου.

Ειδικά για την οδό Αθηνάς, που την ύμνησε και ο Μάνος Χατζιδάκις: Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό και πολιτιστικό υπαίθριο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Κρεαταγορά - Ιχθυαγορά - Βαρβάκειος οπωραγορά, εξειδικευμένα καταστήματα οικοδομικών υλικών, μηχανήματα, ναυτιλιακά, εκκλησιαστικά, γκαλερί και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, που εξυπηρετούν όλη τη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή, ευαισθησία και "τρυφερό βλέμμα" σε κάθε πρόταση ανάπλασής της.



Ρωτάμε τον κύριο Κακλαμάνη:

- Τηρείται το ΦΕΚ 693 Β΄/19-8-96 (Αριθ. 85782/5435) παρ. Β, σύμφωνα με το οποίο Γραφείο Ιστορικού Κέντρου πρέπει να είναι ενήμερο, ώστε να γνωμοδοτήσει, για οποιαδήποτε αλλαγή στην κυκλοφορία;

- Υπάρχει πολεοδομική μελέτη για την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς, που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις σημερινές χρήσεις γης και θα ανατρέψει τον χαρακτήρα της περιοχής;

- Σε ποιό πρόγραμμα του Δήμου εντάσσεται η πεζοδρόμηση και η ανακατασκευή της; Γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο τους στόχους και το περιεχόμενο του έργου;

- Έχουν μελετηθεί οικονομικές, κοινωνικές, κυκλοφοριακές και πολεοδομικές επιπτώσεις από το έργο; Πού θα διοχετευτεί η κίνηση Ι.Χ. και λεωφορειακών γραμμών; Πώς θα γίνονται οι μεταφορές των εμπορευμάτων;

- Πώς εξασφαλίζεται η παραμονή των υφιστάμενων εμπορικών εξειδικευμένων καταστημάτων, αφού δεν υπάρχει Π.Δ. χρήσεων γης και τα μεγάλα πεζοδρόμια θα διώξουν τα εμπορικά υπέρ καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.α. (όπως έγινε στον Κεραμεικό, στου Ψυρρή και στο Κολωνάκι), που μπορούν να καταβάλλουν μεγαλύτερο ενοίκιο;

- Έχει ληφθεί υπ’ όψιν οτι η μεταβολή του χαρακτήρα της οδού Αθηνάς μπορεί να αποτελέσει αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της “μνήμης” της πόλης;"

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Παλιότερο post: Τίτλοι τέλους για την Πλατεία Θεάτρου

46 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Στέκομαι στην πολύ ωραία χριστουγεννιάτικη φωτογραφία σου, που έχεις πάνω πάνω. Τι χρώματα
(βυθίζουν σε πέλαγο το νου..)!
Η διάσωση του κέντρου και ο διασώζων εαυτόν διασωθήτω, ε;

(Χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο σας χτυπάει την πόρτα. Ανοίξτε του και τρατάρετέ το καλούδια).

Hfaistiwnas είπε...

Και είναι κρίμα, γιατί είναι πανέμορφο το κέντρο!
Υπάρχουν ένα σωρό ερωτήματα βλέπω..

Unknown είπε...

Καλημέραααααα

Εδώ σ αυτό τον τόπο
ούτε μια βροχή...... μας σώζει
που όπως πάντα λέμε

Με τέτοιο Δήμαρχο δεν είναι να
κατεβαίνεις στην Αθήνα που αγαπάμε

Λέω να την κάνω για Φινλανδία
τα καλοκαίρια και τους Χειμώνες
στην Κούβα
Έτσι απλά και λογικά

Καλό πρωινό
Καλό Σαββατοκύριακο

βαρθακουρης είπε...

Άρε Δήμαρχε!!!!
Ζω 35 χρόνια σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας τέτοιο χάλι δεν έχω ξαναδεί!!
Διάβασα και τα "καλούδια" από αυτήν την επιστολή.. Υπάρχει άραγε όντως σχεδιασμός και μελέτη πριν από αυτές τις πεζοδρόμησεις..Πρέπει να μάθουμε..

kariatida62 είπε...

Φταίνε και οι πολίτες...να προσέχουν πού ρίχνουν την ψήφο τους! Καθρέπτης μας είναι όλοι οι αιρετοί που ηγούνται!
Δεν μπορώ άλλο θυμώνω, γκρινιάζουμε, γκρινιάζουμε κι'όταν έρθει η ώρα πάμε και ψηφίζουμε τους ίδιους ανάξιους!
Καλό Σ/Κ

Margo είπε...

Μα είναι δυνατόν να πιστεύει ότι θα ξαναβγεί;;;; Σχεδόν τον λυπάμαι!
Θα πρέπει να είναι ο πιο μισητός δήμαρχος που πέρασε από την Αθήνα. Ελπίζω μέχρι τις γιορτές τουλάχιστον να μη τη στολίζουν.. τα σκουπίδια!
Γεια σου Αρτιστάκι

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Ημουν στο κεντρο πριν δυο μερες και αυτο που ειδα δεν περιγραφεται.Και στο καπακι ερχεται η αναπλαση του εμπορικου κεντρου με τις πεζοδρομησεις,που ειμαι σιγουρη,πως δεν τις συνοδευει καμμια σοβαρη μελετη για τις επιπτωσεις που θα εχουν.Η πιο ομορφη πολη που δεν την φροντισε κανεις.Αλλαζει ο χαρακτηρας της,ηρθε η υποβαθμιση σε τοσες ιστορικες γειτονιες(βλεπε Κυψελη)και οι αρμοδιοι σφυριζουν.Τι να πει κανεις.

Βάσσια είπε...

Mα τι ταλέντο έχουμε εμείς οι Έλληνες και μπορούμε ακόμη να παρουσιάζουμε τέτοιες εξευτελιστικές εικόνες....

Αφήστε τα μεγαλεπήβολα σχέδια,, δήμαρχοι και λοιποί κι ασχοληθείτε με τα βασικά πρώτα. Να γίνει η Αθήνα μια πόλη σωστή, φιλική, καθαρή και οργανωμένη για όλους, χωρίς άβατα, σκουπίδια και υποβαθμισμένες περιοχές.

Καλημέρα

kikop80 είπε...

Αρτιστάκι μεγάλο θέμα έθιξες!!!
Η ανάπλαση της περιοχής του ιστορικού κέντρου, έχει ήδη μελετηθεί πριν χρόνια και οι αποφάσεις εφαρμόζονται τώρα!
Φυσικά μην περιμένεις να συμμετέχουν σε αποφάσεις οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, έτσι?
Με τον ίδιο γνώμονα που "αναπλάστηκαν",
1ον το Θησείο,
2ον του Ψυρρή,
3ον, το Γκάζι,
4ον, ο Κεραμεικός-Μεταξουργείο
και τώρα "αναπλάθονται" τα Άνω Πετράλωνα,
θα αναπλαστεί και το ιστορικό κέντρο!
Μπορεί να ρωτήσει κανείς τους καταστηματάρχες της οδού Αθηνάς και των πέριξ δρόμων αν γνωρίζουν ποιοί αγόρασαν πριν χρόνια τα ερειπωμένα κτήρια και όχι μόνο της περιοχής!
Θα βρείς ανατριχιαστικές "συμπτώσεις" και ανθρώπους που προβάλονται σαν υπέρμαχοι των συμφερόντων των κατοίκων κλπ κλπ!

Συμπέρασμα ιστορικά επιβεβαιωμένο:

Πρώτα "επιχειρούν" τα κέντρα διασκέδασης παντός μορφής (καφέ, μπαρ κλπ), σαν άλλοι ιεραπόστολοι στις περιοχές των άγριων ιθαγενών και έπειτα αφού τους διώξουν με αντάλαγμα χάντρες και καθρεπτάκια και ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες θα έρθει η "καλή κοινωνία" να επανδρώσει τη "νέα αποικία", τη νέα in περιοχή που θα δημιουργηθεί!!!

Με τις υγείες μας!

Καλό ΣΚ αρτιστάκι μου!!
:-))

kariatida62 είπε...

Mια χαρά τα λέει ο Κikop80! Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, οργανωμένο σχέδιο!

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Διονύση μου αυτή η όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που αναδύεται από την πρώτη φωτό είναι από την γειτονιά μου.. Εχτές το βράδυ την τράβηξα.. Είναι στοίβες τα σκουπίδια πάρα πάρα πάρα πάρα πολλές μέρες τώρα.. Ότι και να σου πω θα είναι λίγο.. Ο τίτλος μιας εφημερίδας ήταν πολύ εύστοχος.. Έγραφε "μύρισαν Χριστούγεννα".. Κάθε χρόνο τα ίδια..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Η Αθήνα είχε τις περγαμηνές να είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο.. Τι να πεις..

Roadartist είπε...

@ Sailor : Με τόσο σκουπίδι και την βροχή την φοβάσαι! Να δούμε μήπως κάτι αλλάξει.. Αντε καλημέρα..

Roadartist είπε...

@ βαρθακουρης : Πρέπει όντως να μην περάσει αυτό έτσι..

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Έχεις απόλυτο δίκιο. Πραγματικά εξοργίζομαι με αυτό που έγραψες και μόνο στην σκέψη! Για αυτό και έβαλα την κίνηση των πολιτών αυτών..που αγαπάνε το κέντρο και προσπαθούν να διασώσουν ότι έχει απομείνει..

Roadartist είπε...

@ Margo : Πραγματικά!! Σε λίγες μέρες αρχίζουν και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου..Πως θα παρουσιαστεί? Εγώ θα ντρεπόμουν.. Έχει τεράστιες ευθύνες.. Τι να πω πια, λυπάμαι.

Roadartist είπε...

@ ΓΙΑΝΝΑ : Μένω στο κέντρο, και αυτά που είδες εσύ για λίγο, τα βλέπω κάθε μέρα. Πραγματικά απορώ πως αντέχουν οι άνθρωποι που μένουν στους πρώτους ορόφους.. Και υποτίθεται ότι περνάμε μια περίοδο Πανδημίας.. Υποτίθεται ότι τώρα ειδικά θα έπρεπε να υπάρχουν φοβερά υγειονομικά μέτρα..αντίθετα παντού στοίβες τα σκουπίδια..
Αν κάποιος έρθει αυτές τις μέρες στην Αθήνα θα φρικάρει..δεν είναι εικόνα πόλης αυτής.. Ας μη μιλήσουμε για τα ναρκωτικά, άστο αυτό..Κάτι κάποιος πρέπει να κάνει..Τώρα που το σκέφτομαι θα ανεβάσω με link ένα παλαιότερο post σχετικό..που είχα γράψει και πάλι για το ιστορικό κέντρο..

Roadartist είπε...

@ Βάσσια : Και να τις αντέχουμε! Από τα βασικά Βάσσια έχεις απόλυτο δίκιο..

Roadartist είπε...

@ kikop80 : Καλημέρα kikop πίστεψε με δεν μου είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστα τέτοιου είδους ποστ (πως να είναι;), το μόνο που ήθελα ήταν να γνωστοποιηθεί η κίνηση και η επιστολή των ενεργών αυτών πολιτών..ΠΡΕΠΕΙ πιστεύω όλοι να την διαδόσουμε, να την προωθήσουμε, να την δημοσιεύσουμε με κάθε τρόπο.
Όσο για τις σκέψεις σου, θα συμφωνήσω απόλυτα..
Έχουμε ξανακάνει στο blog συζήτηση για αυτό το θέμα και εκεί είχαμε καταλήξει..
Θα βάλω λινκ στο ποστ..
Αλλά στο παραθέτω και εδώ να ρίξεις μια ματιά :


http://roadartist.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Έτσι είναι..αλλά προσωπικά το έχω αναφέρει και παλιότερα θα είμαι δίπλα στους κατοίκους και στις κινήσεις τους, γιατί στην τελική είμαι και εγώ μια κατοικος του κέντρου.. Μας αφορά όλους..το να μετακομίσουμε και να αλλάξουμε...χώρα είναι το πλέον εύκολο.. Δες αν θες καρυάτιδα μια παλαιότερη ανάρτηση σχετική και αν δε βαριέσαι τα σχόλια, είχανε γίνει πολύ ουσιαστικές συζητήσεις τότε :

http://roadartist.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

Καλημέρα και καλό Σάββατο σε όλους.

μυστικοπαθής ατζέντης είπε...

Θα υπάρξει όταν πρέπει Ενωτικός Συνδυασμός ανθρώπων που γνωρίζουν την τέχνη της διαχείρισης και τη διαχείριση της τέχνης.
Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω...

Γ.Π. είπε...

Καλημέρα αρτιστάκι μου! Επειδή το τελευταίο διάστημα εργάζομαι και κινούμαι στο κέντρο σε διαβεβαιώ ότι αν δεν γίνει κάτι σύντομα το κέντρο θα γίνει...απλά ιστορικό! Θα το θυμωμαστε και θα λέμε ότι κάποτε αυτή η πόλη και η ζωή της είχε έναν πυρήνα, μια εστία...Και τότε θα είναι αργά!

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ, εκ μέρους της Κίνησης, αγαπητή, για την ανάρτηση. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων... :-)

@ kariatida62: Πολύ σωστά τα λέτε - αλλά η Αθήνα έχει (είχε) μια ιδιαιτερότητα: Ψήφιζαν/ψηφίζουν πολλοί εκ των βορείων προαστείων, παλαιότεροι κάτοικοι της - οι οποίοι φυσικά δεν θα διανοηθούν ποτέ να ψηφίσουν έναν "άπλυτο" αριστερό/Πασόκο. Έτσι ο Δήμος είναι 20 χρόνια λάφυρο για οποιονδήποτε κατεβεί με την υποστήριξη της ΝΔ.

Επιπλέον, τον τελευταίο καιρό, έχει αυξηθεί η έμφοβη ψήφος (κατά μεταναστών κλπ.) που σε ορισμένες περιοχές ενίσχυσε δραματικά το ΛΑΟΣ.

Η κατάσταση αυτή φάνηκε να αλλάζει στις τελευταίες εκλογές, κατά τις οποίες, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο χάρτης δεν έγινε "μπλε" στην Α΄Αθηνών. ϊδωμεν, αν αυτό θα έχει συνέχεια και στις δημοτικές του χρόνου...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Υποτίθεται ότι σήμερα ξεκίνησαν να μαζεύουν!
Είδα και μερικές σκουπιδιάρες... για να δούμε... θα έχουν τελειώσει ως τα Χριστούγεννα με τόση βρώμα;

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Απαράδεκτη κατάσταση...έχω τα δικά μου στο μπαλκόνι ακόμη και ελπίζω να καθαρίσουν σύντομα...

Καλό Σαββατοκύριακο!!

b|a|s|n\i/a είπε...

τουλάχιστον να βάλουν κάνα δεντράκι γιατί για κάποιο περίεργο λόγο όπου υπάρχουν πεζόδρομοι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα δέντρα.

D.Angel είπε...

Εχω βαρεθεί τα λόγια απ τον εκάστοτε αρμόδιο!Καιρός για έργα!Αντε να δούμε!Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

jf είπε...

Όταν και άμα... ενημέρωσέ μας για τις κακλαμάνιες απαντήσεις...

Roadartist είπε...

@ μυστικοπαθής ατζέντης : πόσα ξέρεις εσύ.. ;)

Roadartist είπε...

@ Καημός : ..όλη μου την ζωή στο κέντρο την έχω περάσει..οπότε και δεν μπορώ να διαφωνήσω..νομίζω περνάει από τις πιο μίζερες μέρες του..Αν μη τι άλλο ο Δήμαρχος θα έπρεπε να αποχωρούσε..αλλά που..

Roadartist είπε...

@ Prokopis Doukas : Προκόπη χαίρομαι που συμμετέχεις τόσο ενεργά στην Κίνηση, θα περιμένουμε να ενημερωθούμε για το τι ενδέχεται να ακολουθήσει..
Τέτοιες κινήσεις όντως πρέπει να δημοσιεύονται σε όσο το δυνατόν περισσότερα blogs.. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Τι κατάντια είναι αυτή..

Roadartist είπε...

@ Miou-Popofotitsa : Λένε πως ξεκίνησε, αλλά χρειαστούν πάρα πολλές μέρες για να καθαρίσει η Αθήνα.

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Την έχουμε σίγουρη την πεζοδρόμηση δηλαδή ε..

Roadartist είπε...

@ D.Angel : Πραγματικά κουραστικό, όσο και εξοργιστικό.

Roadartist είπε...

@ JamanFou : μωρέ κάτσε να απαντήσει..

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Κοίτα με τον Κακλαμάνη μια αλλεργία την έχω (με κορυφαία τη στιγμή που είδα το παρκάκι που πέρασα τα νιάτα μου - στην Κύπρου - να το ισοπεδώνουν οι μπουλντόζες του)

Πραγματικά δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη και φοβάμαι για το τι θα δουν τα μάτια μας.

lena_zip είπε...

Ουφ... Κάτι για καλό δεν μπορούν να κάνουν μια φορά;

Καλή Κυριακή Roadi. Φιλιά.

roadartist είπε...

@ Μια φορα κι εναν τρελο...: Και εγώ την ίδια αλλεργία έχω.. Και το κακό είναι πως κάθε - μα κάθε φορά - κάτι το καλύτερο περιμένω, και πάντα το χειρότερο έρχεται για την πόλη. Η στιγμή που περιγράφεις για το πάρκο την ξέρω και ήταν σοκαριστική.

roadartist είπε...

@ lena_zip : Την "καρέκλα" κανείς δεν την μίσησε.. Έλα ντε κάτι καλό τόσο δύσκολο είναι να κάνουν; Φιλιά Λένα, καλή Κυριακή..μόλις τώρα μπήκα σπίτι..

KitsosMitsos είπε...

Το κέντρο που αγαπάμε όντως καταστρέφεται. Και ασελγούν πάνω στο πτώμα του.
Κινητοποίηση πολιτών, λοιπόν, η λύση. Μόνο έτσι...

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : Έτσι όπως το αναφέρεις ακριβώς! Πρέπει να προσέχουμε τι ετοιμάζεται.. αν μπορείς και όποιος μπορεί ας αναδημοσιεύσει/προωθήσει την επιστολή..να μαθευτεί τουλάχιστον..τι γίνεται.. (εδώ εξακολουθούν έξω να υπάρχουν σκουπίδια..άστα να πάνε..)

dyosmaraki είπε...

1.Το ιστορικό κέντρο αργά αλλά σταθερά εξαγοράζεται από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες αναπλάθουν τα κτίρια και τα πουλάνε ή τα νοικιάζουν σε φαγάδικα και ξενυχτάδικα.
2.Η χαλαρότητα των ελέγχων βοηθάει στο να ξεφυτρώνουν καθημερινά μαγαζιά που καμία αποολύτως σχέση δεν έχουν με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής.
3. Μετά την έλευση άσχετων προς τη περιοχή μαγαζιών οι παραδοσιακοί μαγαζάτορες κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον τα μαγαζιά τους αφού δεν μπορούν να αντέξουν τις υπερβολικές αυξήσεις του ύψους των ενοικίων (μετά την έλευση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή)
4. Αν και κάποιοι επώνυμοι αγόρασαν πριν από χρόνια κατοικίες στην περιοχή της Πλάκας τώρα φαίνεται να είναι διατεθημένοι να τις πουλήσουν αφού τους "διώχνει" η φασαρία από τα ξενυχτάδικα (τα οποία δρουν ανενόχλητα με την ανοχή των δημοτικών και των επίσημων αρχών.

Το ιστορικό κέντρο πρέπει να διασωθεί και αυτό θα γίνει μόνο με την ευαισθητοποίηση και την παρέμβαση των πολιτών.

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Ωραία..αφού λοιπόν όλα είναι τόσο γνωστά σε όλους.. μου φαίνεται σαν να περιμένουμε όλοι το "κακό" και να μη μπορούμε να το σταματήσουμε.. Δεν υπάρχουν νόμοι? Δεν υπάρχουν στα δημοτικά συμβούλια άνθρωποι που να μπορούν να πουνε την δική τους άποψη και να αντισταθούν στις λάθος? Το θέμα είναι πως θα διασώσουμε ότι έχει απομείνει.

dyosmaraki είπε...

Φυσικά και πρέπει να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει. Για αυτό λέω πως μόνο από τους ίδιους τους πολίτες μπορεί να βρεθεί σωτηρία.

Και νόμοι υπάρχουν (που δεν εφαρμόζονται) και δημοτικές αρχές (και δημοτικοί σύμβουλοι φυσικά) Ομως δεν δείχνουν να παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Είναι αδιάφοροι? δεν ξέρω τι να πω.

Την ημέρα που έληξε η απεργία των εργατών καθαριότητας, ο Σύλλογος εμπόρων της Αθήνας απηύθυναν επίσημη πρόσκληση στους κκ Κακλαμάνη, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση κ.α. για να κάνουν έναν περίπατο στους δρόμους της Αθήνας και να τους καταθέσουν τα προβλήματά τους.

Κανείς δεν εμφανίστηκε (πλην ενός που μου διαφεύγει το όνομά του ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων των απελπισμένων μαγαζατόρων).

Το ίδιο βράδυ η πλατεία Συντάγματος είχε καθαρίσει ενώ οι παράδρομοι παρέμεναν βρώμικοι...όμως το Χριστουγεννιάτικό δέντρο φωτίστηκε...στην πλατεία που άρον άρον λίγο πριν την είχαν καθαρίσει...

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Αίσχος..εμένα στην γειτονιά μου τόσες μέρες περνάνε και ακόμα να την καθαρίσουν.. Εδώ χρειάζεται όλη η Αθήνα ειδική απολύμανση τι να λέμε.. Ευχαριστώ για το τόσο κατατοπιστικό σου σχόλιο Dyosmaraki, φιλάκια, την καλημέρα μου!

Related Posts with Thumbnails