25 Νοεμβρίου 2009

Diamanda Galas στο Παλλάς

Μία από τις πιο σπουδαίες καλλιτέχνιδες της εποχής μας, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε απόψε στο κατάμεστο Παλλάς..
Ιδιότυπη, δραματική, μυστηριώδης, προκλητική, θεατρική, μια ξεχωριστή παρουσία, που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη..

Καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης, αισθανόμουν μαγεμένη!
Ιέρεια της avant garde μουσικής σκηνής, με την εκπληκτική φωνή της να καλύπτει με τέτοια ευκολία τέσσερις οκτάβες...Δε σου άφηνε περιθώρια..Η ερμηνεία της αιχμηρή και φορτισμένη.. Απόλυτα εναρμονισμένη με την προσωπικότητά της..

Αισθανόμουν συνεπαρμένη σαν να άκουγα ολόκληρη ορχήστρα πάνω στην σκηνή! Και όμως ήταν μόνο μία (εκπληκτικά μοναδική) φωνή και πιάνο!

Τραγουδώντας σε αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά...Ξεχωριστή στιγμή όταν ερμήνευσε με το δικό της τρόπο ελληνικά κομμάτια, όπως το "Με αεροπλάνα και βαπόρια", ευχαριστώντας τη Σωτηρία Μπέλλου και τον Διονύση Σαββόπουλο...


Δύσκολα μπορείς να μεταφέρεις συναισθήματα από μια τόσο ιδιαίτερη παράσταση.. Το βέβαιο είναι πως όσο την παρακολουθούσα, ξεχάσα τα πάντα...


** Λίγο άσχετο..
Για κάποιο λόγο ο blogger δεν εμφάνισε στις ενημερώσεις την προηγούμενη ανάρτηση.., ενώ χάθηκαν και σχόλια.. Ελπίζω να μην επαναληφθεί..

Αδικήθηκε λίγο (μέχρι και εδώ!!) το "Νομισματικό Μουσείο".. σας παραπέμπω, όποιος θέλει να περάσει για να το διαβάσει....

61 σχόλια:

logia είπε...

καλημέρα σου

είναι απίστευτων δυνατοτήτων καλλιτέχνιδα!!!

λυπάμαι που τελευταία πνίγομαι τόσο πολύ, που χάνω όσα όμορφα συμβαίνουν στην πόλη μας....

b|a|s|n\i/a είπε...

την είχα δει μία φορά στο παλάς και πάλι. χρόνια πριν. το 97; απίστευτη εμπειρία. απλά απίστευτη.
καλημέρα!

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Καλημερα.Καταλαβαινω οτι περασες μαγικα και ειναι οτι χρειαζομαστε για να γεμιζουμε μπαταριες.Συγγνωμη αλλα την Diamanta Galas δεν την ηξερα και λεω να το ψαξω λιγο για να την γνωρισω.Ευχαριστω που εγραψες αυτη την αναρτηση γιατι μου δινεις μια καλη ευκαιρια.
Υ.Γ.Το νομισματικο πραγματι δεν φανηκε καθολου σε μενα.Ο δαιμων του διαδικτυου;Ειναι πολυ καλη η αναρτηση σου ,εχω παει στον χωρο και αξιζει.

D.Angel είπε...

Δεν είχα ιδέα!Ανατρίχιασα με τη φωνή της!Να σαι καλά!Καλημέρααααααα

μυστικοπαθής ατζέντης είπε...

H καλή μου η Διαμάντω παραμένει πολύ αξιόλογη και ικανή ερμηνεύτρια.
Αυτό της έγραψα στην κάρτα της ανθοδέσμης.

Ιγκλέσιας είπε...

Mου είχε προτείνει παλιότερα να κάνουμε ντουέτο, δυστυχώς όμως αρνήθηκα την άκρως δελεαστική πρόταση επειδή το είχα ήδη υποσχεθεί στην Νταϊάνα Ρός.

kikop80 είπε...

Καλημέρα αρτιστάκι, χαίρομαι που πέρασες όμορφα, δεν την έχω δεί την Galas kai γενικά δεν την έχω ακούσει πολύ!
:-)

ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ είπε...

Eίχα πρόσκληση αλλά δεν κατάφερα να φτάσω εγκαίρως και το χειρότερο είναι πως κόλλησα στην κίνηση εξαιτίας της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ!

kariatida62 είπε...

Ούτε εγώ γνώριζα πολλά για την DIAMANDA GALLAS, ήξερα ότι ήταν μια αμφιλεγόμενη καλλιτέχνιδα που κάπως προκαλούσε με τις θέσεις της...
Δεν γνώριζα όυτε την επίσκεψή της!
Ευχαριστώ που μου την γνώρισες!
Όσο για την προηγούμενη ανάρτησή σου πράγματι δεν εμφανίστηκε και μάλιστα αναρωτήθηκα για την απουσία σου στο ξεκίνημα της εβδομάδας...
Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ για την ενημέρωση. μαγική βραδιά ε;

mareld είπε...

Ακριβή μας!

Φιλιά και καλή σου μέρα!

DIAMANDA GALLAS
Αν έχεις τον εαυτό σου, έχεις το σύμπαν ολόκληρο.

-Τα κομμάτια σου είναι απροκάλυπτα πολιτικά με τα στάνταρ της avant-garde..

-Η λέξη avant-garde πάντα αναφερόταν στην πρώτη γραμμή, τη στρατευμένη..

-Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στα διάφορα μέρη του κόσμου που εμφανίζεσαι στα τραγούδια για τη Γενοκτονία;

-Οι αγγλόφωνες χώρες δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάω και με προσβάλλουν επειδή παρουσιάζω τα αυθεντικά κείμενα, αμετάφραστα. Αλλά στην Αγγλία, για παράδειγμα, οι Κύπριοι πανηγύρισαν όταν άκουσαν τα κείμενα του Σεφέρη, του Καζαντζάκη και του Ρίτσου, οι Νοτιοαμερικάνοι όταν άκουσαν τα κείμενα του Cesar Vallejo και οι Άραβες όταν άκουσαν τα κείμενα του Adonis. Έτσι, στις συναυλίες μου κάνω συχνά σχόλια σε αυτές τις γλώσσες για να δω πόσοι Έλληνες υπάρχουν στο κοινό. Στη Μελβούρνη πρόσφατα μίλησα ελληνικά για να καταλάβουν οι Αυστραλοί ότι οι Έλληνες της διασποράς δεν είναι μειονότητα, όπως πιστεύουν. Συνήθως τα σχόλια που κάνω είναι πολύ χυδαία και προσβλητικά για τους αγγλόφωνους κριτικούς, που με έχουν προσβάλλει επειδή δεν παρουσιάζω τον Σεφέρη στα αγγλικά, αφού είναι ένας τόσο σπουδαίος συγγραφέας!

kariatida62 είπε...

Άν είναι οι ανωτέρω, που μας αποκαλύπτει η mareld,ιδιαιτερότητες για την οποία την κατηγορούν ως καλλιτέχνιδα την Galas, τότε την πάω...πολύ και ντροπή μου που δεν την έψαξα περισσότερο!
Νάστε καλά ρε κορίτσια που μας μαθαίνετε τόσα πράγματα και ξεστραβωνόμαστε...

Roadartist είπε...

@ logia : Δεν πειράζει την επόμενη φορά. Δίχως άγχος. Είναι κυριολεκτικά απίστευτη καλλιτέχνιδα!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Το 97;;;;; χιχι :) Ναι το να την δεις να ερμηνεύει live δεν συγκρίνεται εύκολα με κάτι άλλο που έχω δει. Όπως το έγραψες απίστευτη εμπειρία.

Roadartist είπε...

@ ΓΙΑΝΝΑ : Καλημέρα. Δεν ξέρω γιατί χάθηκε το προηγούμενο ποστ. Δυστυχώς δεν πέρασε σε κανένα blog ούτε σε reader, λες και δεν το είχα δημοσιεύσει. Κρίμα.
Η Diamanta Galas είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνιδας. Δεν μπορώ να τη συγκρίνω με κάτι άλλο. Πολύ ιδιότυπη, ιδιόρρυθμη, μυστηριώδης. Ή θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις, δεν υπάρχει κάτι ενδιαμεσο.

Roadartist είπε...

@ D.Angel: Που να ήσουν εχτές στο Παλλάς.. Απλά καταπληκτική! Καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ μυστικοπαθής ατζέντης: χαααχαχα και τι κατάληξη είχε αυτή η ανθοδέσμη??? χααχαχ :))) φιλιααα!!

Roadartist είπε...

@ Ιγκλέσιας : ένα κολληματάκι με την Νταιάνα Ρος το έχετε.. πσσσσσσσσ!

Roadartist είπε...

@ kikop80 : Ιδιαίτερη περίπτωση! Και όχι για όλους σίγουρα! Ήταν ξεχωριστή βραδιά!

Roadartist είπε...

@ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ : χαχχααααα και εγώ πάντως με πρόσκληση πήγα..
Όλα μαζί.. διαδήλωση και μετά παλλάς!

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Φοβερή ερμηνεία!.. Πάντα προκαλεί με τη στάση της, αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν το "κάνει για να προκαλέσει" απλά αυτή είναι! Δεν υποδύεται κάτι, είναι ακριβώς έτσι.. Μυστηριώδης- αλλού!

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : Έτσι ήταν ακριβώς!

Roadartist είπε...

@ mareld: Καλημέρα mareld.. Όλο με θησαυρούς έρχεσαι..και εμπλουτίζεις περισσότερο το ποστ.. Δεν νομίζω καθόλου να την απασχολεί την ίδια τι λένε.. μα καθόλου.. Απλά δημιουργεί και έχει πλέον πιστό κοινό. Είναι μια ντίβα.

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : όπως έγραψα παραπάνω ή θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις. Ιδιαίτερη περίπτωση..

Μαριλένα είπε...

εγώ θα επιμείνω στην όντως πολύ καλή ανάρτηση, που χάθηκε από τις παραξενιές του bloger.

και θα προτεινω να την ανεβάσεις ξανά, για δεύτερη φορά: το αξιζει!

φιλιά
και παντα έτσι όμορφα να περνάς :))

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Δυστυχώς αν και προσπάθησα τις προηγούμενες μέρες να την ξαναβάλω..δεν φαινόταν πάλι.. Δεν ξέρω για το blogger τι να πω..μέχρι και τα σχόλια αν παρατηρήσεις μερικές φορές φαίνονται λιγότερα αθροιστικά από όσα είναι.. Καθόλου αξιόπιστος και όσο πάει χειροτερεύει..

lena_zip είπε...

Μάαλιστα,μάλιστα... Το έβλεπα αυτές τις μέρες να διαφημίζεται αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία. Μάαλιστα,μάλιστα...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δεν την ήξερα, πρέπει να είναι εξαιρετική καλλιτέχνις από όσα διαβάζω.
Αυό το πρόβλημα με τα σχόλια που ανέφερες, το έχουμε κι εμείς τον τελευταίο καιρό σε κάποια ποστς, να εμφανίζονται δηλαδή αθροιστικά λιγότερα από όσα είναι πραγματικά.
Ο blogger μας ταλαιπωρεί!!!

Βάσσια είπε...

Καταπληκτική;;;
(ρητορικό το ερώτημα) :-)

Αχ, για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα είναι φορές που στεναχωριέμαι που είμαι μακριά......

Ευτυχώς ενημερωνόμαστε εδώ.

Φιλιά
:-)

Ανώνυμος είπε...

Road kalispera sou,

pragmatika polu idiaiteri foni kai spania kallitexnida, tha ithela polu na imoun kai ego ekei na tin apolauso apo konta!!
Filia polla!!

Roadartist είπε...

@ lena_zip : Μάλιστα και ξανά μανά μάλιστα :)) Ένας καλός φίλος είχε πρόσκληση και εννοείται όταν μου το πρότεινε αμέσως δέκτηκα. Κάτι τέτοιες βραδιές σε βοηθάνε πολύ. Φιλάκια.

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Άσε πραγματικά έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι αρκετά με το blogspot. Η κατάσταση όσο πάει χειροτερεύει. Με ενοχλεί και εμένα αρκετά. Παρατήρησα ότι μπορεί να αφήσω και κάπου σχόλιο και να μη φαίνεται. Και μετά πάω ξαναφήνω και μετά ξαφνικά εμφανίζεται και το προηγούμενο. Με βλέπω αν συνεχίστεί για wordpress ή .gr..

Roadartist είπε...

@ Βάσσια : Και εγώ φίλη μου Βάσσια υπάρχουν στιγμές που στεναχωριέμαι που δεν είμαι στα μέρη σου.. Και έχω 'ρίζες' προς τα εκεί.. Θα σας τα μεταφέρω όσο μπορώ, ότι παρακολουθω και αξίζει. Τα φιλιά μου
ΥΓ δες και τη προηγούμενη ανάρτηση :)

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Γειά σου αρκομπαλένο.. Ναι θα ήταν πάρα πολύ όμορφα να ήσουν κ εσύ εκεί.. Θα σου άρεσε πάρα πολύ..
Σπάνια σίγουρα!

Ανώνυμος είπε...

Thelw na kanw mia diorthwsh/symplhrwsh sthn anafora tou xthesinou live..encore eginan kai malista 2 !! alla apo kapoio shmeio kai meta den ksana emfanisthke h Diamanda. To lew mhn tyxwn kai kapioi diabazontas to keimeno nomisoun oti 'mas egrapse' kai den antapokrithhke sto xeirokrothma...to ekane loipn kai malista eis 2 ploun !!! Akoma ki an emeis oi Ellhnes kapws 'apaitoume' thn epanemfanhsh tou kallitexnh gia ena encore, auto den isxyei aparaitita gia thn Diamanda kai osoi thn kseroun apo to '82 opws egw tha katalaboun ti enww.

Roadartist είπε...

@ ανώνυμος: Έχεις δίκιο στην επισήμανση. Ανεβηκε ξανά στην σκηνή, (πως αλλιώς;) όλοι θέλαμε να την ξανακούσουμε. Μου έκανε εντύπωση που δεν έφευγε ο κόσμος. Ενώ είχε τελειώσει η παράσταση, σχεδόν όλο το θέατρο γεμάτο..να περιμένει..μήπως ξαναβγεί.. Κάποιοι εκφράσανε παράπονα επείδη δεν καληνύχτησε κλπ.. Εντάξει όμως, μην είμαστε και παράξενοι. Τραγούδησε τόσο εκπληκτικά, είπε τόσα τραγούδια στα ελληνικά.. ήταν μοναδική! Όχι κανένα παράπονο, κάθε άλλο! Έφυγα "γεμάτη" από το θέατρο! Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Ανώνυμος : Διορθώθηκε! Γιατί δεν θέλω να περνάνε λάθος εντυπώσεις.. δεν θα άξιζε! Καλό βράδυ!

leondokardos είπε...

Το σημαντικό Αρτιστάκι μου μαζί σου είναι οτι ξέρεις πολύ καλά να επιλέγεις και να εκτιμάς τα όμορφα, τα ξεχωριστά,όποια κιαν είναι αυτά.

επί λέξει είπε...

Σε καιρούς χαλεπούς, γλυκιά μου Roadartist, παρέκαμψα τα του νομισματικού μουσείου όχι ελλείψει ενδιαφέροντος ή ολιγωρίας, αλλά επειδή η μουσική και ό,τι μας μετέφερες στην αμέσως επόμενη ανάρτησή σου με πήρε και ... με σΗκΩσΕ!!!!!

Φιλί**

jf είπε...

Φωνάρα!
Ομολογώ πως δεν την ήξερα...

Νυχτερινά φιλιά

marianaonice είπε...

Πολύ όμορφα!
Έτσι μπράβο!
Να περνάς καλά και να μας μεταγγίζεις την τόσο ποιοτική σου ενημέρωση!

paramythou είπε...

Να είσαι καλά Αρτιστάκι για τα όμορφα της πόλης που μας μεταφέρεις. Δεν την πρόλαβα την παράσταση, αλλά είχα δει την D.Galas άλλη φορά. Είναι πολύ ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα, είναι μοναδική.

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Σε ευχαριστώ λεοντόκαρδε..απλά ότι με κερδίζει ανεβάζω.. τα κριτήρια και το γούστο πάντα είναι υποκειμενικά. Καλημέρα και φιλιά.

Roadartist είπε...

@ επί λέξει : Χαίρομαι! Δεν είναι λίγο να σε παίρνει και να σε ΣηΚΩνει κάτι σήμερα :) καλημερούδια..

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Ναι φωνάρα. καλημέρα σου και πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Όσο μπορώ θα το κάνω... σε ευχαριστώ Μαριάννα, τα φιλιά μου..

Roadartist είπε...

@ Μαιρη Σάββα : Πιστεύω πως όποιος την έχει δει live μπορεί να καταλάβει το πως αισθάνθηκα! Να είσαι καλά Μαίρη, την καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΑΑΑΑΑΑΑΑ!

ΗΜΟΥΝ Κ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ "ΠΛΟΥΣΙΟ"..

ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..ΚΑΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ...ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΑ..

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ

ΚΩΣΤΗΣ

βιολιστης στη στεγη είπε...

Τί ιδιαίτερη φωνή!
Και πόσο καθηλωτική!

σταγόνα είπε...

Πραγματικά ξεχωριστή!!!
σαν φυσιογνωμία, σαν ερμηνεία, σαν φωνή.. σε ζηλεύω που ειχες την τύχη να την απολαύσεις απο κοντά
φιλάκια πολλά καλή μου Roadartist και καλησπέρα:)

manetarius είπε...

Τι υπέροχη φωνή είν' αυτή;

55fm είπε...

Καλώς σε βρήκα!
Μόνο ακούς εδώ...
Καλό βράδυ!

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Δεν χρειάζεται να χολοσκάς
η Ζωή έχει και εκπλήξεις και κυρίως
στην ελευθερία της έκφρασης

Καλό βράδυ

Roadartist είπε...

@ κωστής: Ναι όντως.. Όπως έλεγε και ο φίλος μου αυτή τη βραδιά το Παλλάς όντως "εκδημοκρατίστηκε". Να είσαι καλά, καλημέρα..

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : Ναι καθηλωτική.. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ σταγόνα : Εγώ σε ζηλεύω για το υπέροχο γεφύρι που είδες από κοντά.. και για τις τόσο υπέροχες εκδρομές σου!!!! Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ manetarius : Απίστευτη απλά! καλημέρες :)

Roadartist είπε...

@ 50fm : Καλώς όρισες! Και ακούς ;) να τα λέμε, θα το ήθελα :) καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Σε ευχαριστώ πολύ Καπετάνιε μου. Τη καλημέρα μου έχεις και φιλιά.

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Μου κάνει εντύπωση που συνήλθες τόσο γρήγορα.

Εγώ ακόμη είμαι υπό την επήρρεια!

Φιλιά!

roadartist είπε...

@ Pan : Σου φαίνεται πως συνήλθα???
:) Φιλιάαααααα :)

Related Posts with Thumbnails