26 Αυγούστου 2009

Λευκάδα.. Εγκρεμνοί.. Πόρτο Κατσίκι..

Μιλώντας με έναν ντόπιο....«Πολύ τουρισμός εφέτος στο νησί. Από την μια αυτό είναι καλό, αλλά από την άλλη πάλι, δε ξέρω..»


Οι φόβοι του απόλυτα δικαιολογημένοι. Δύσκολο να συμβαδίσει η απότομη τουριστική ανάπτυξη, παράλληλα με σεβασμό προς το περιβάλλον...Μακάρι..εύχομαι να συμβεί!

Η Λευκάδα είναι ένας τόπος προικισμένος. Με παραλίες εξωτικές, που η ομορφιά τους σου κόβει την ανάσα. Κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά. Ένα νησί γεμάτο πράσινο!....

Εγκρεμνοί

Οι Εγκρεμνοί, για μένα είναι η καλύτερη παραλία του νησιού. Βέβαια πρέπει να κατέβεις 350 σκαλοπάτια για να φτάσεις στην παραλία - για το ανέβασμα τι να πω μου πήρε ..λίγο χρόνο παραπάνω - αλλά άξιζε τον κόπο γιατί η θέα & η ομορφιά της παραλίας πραγματικά σε ανταμείβει.....

Φτάνοντας στο πάρκινγκ πριν την παραλία...

Τέλος δρόμου.... μονοπάτι προς τον παράδεισο...

..λίγο πριν κατέβουμε και τα τελευταία σκαλιά..

Μία μικρή όαση είναι το beach bar της παραλίας...

το οποίο τιμήσαμε αρκετές ώρες.. :)

Μουσική ρέγκε, μπυρίτσες και δροσιστικές βουτιές, δημιουργούν το κλίμα στο οποίο ένιωσα ότι επιτέλους κάνω διακοπές. Οι φωτο "μιλάνε" από μόνες τους..

..σε ένα άδειο μπουκάλι κρεμασμένο στο beach bar, κάποιος έχει γράψει "να κάνουν μια νέα Αρχή".. αυτή είναι η ευχή μου για όλους εσάς..

.. χωρίς στιγμή να ξεχάσουμε..


Πόρτο Κατσίκι


Δικαίως πολυβραβευμένη παραλία. Τοπίο με άγρια ομορφιά, με παραδεισένια νερά που σε προκαλούν για.. βουτιές.. Μόνο φροντίστε να πάτε νωρίς για να τη χαρείτε..

ε, ναι έχει και εκεί μπαράκι.. ;)

............


Y.Γ. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πονάνε πολύ. Και φοβάσαι για την συνέχεια, φοβάσαι όχι μόνο για ότι χάθηκε, αλλά και για ότι έχει ακόμη (έστω ελάχιστα) απομείνει...Πονάει όμως και η προκλητική απάθεια αρκετών 'τριγύρω'..

Δε μπορώ να μιλάω άλλο για τις φωτιές, ούτε να απαντώ, ούτε να αναλύω. Δεν υπάρχει πλέον μπέσα.. χάθηκε και αυτή εδώ και χρόνια..


Έχω μέσα μου τις εικόνες, μα δεν μπορώ να ανέχομαι την ανικανότητα, την κοροϊδία.

Αν βάλεις το μυαλό σου λίγο να σκεφτεί, θα συνειδητοποιήσεις πως το πρόβλημα είναι αρκετά βαθύ. Ξεκινά από τη παιδεία. Για την οποία θα ήθελα κάποιοι "πνευματικοί" άνθρωποι κάτι να έκαναν.. πουθενά!

Μακάρι να ξαναζωντανέψει η Αττική γη.. και όλες οι γωνιές της χώρας που καίγονται.., φοβάμαι όμως πως είμαι πολύ αδύναμη να σταματήσω το κακό.. Κάνω χιλιάδες σκέψεις, μα δεν έχει κανένα νόημα.


Έχω ανάγκη διαφυγής, και μόλις γύρισα..


Μόνο να ταξιδέψω για λίγο εκεί που η φύση ακόμη οργιάζει..και αν θέλετε - όποιος θέλει - ας συνταξιδέψει μαζί μου..

111 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

πώς θα γίνει να χτίσουμε κάνα σπιτάκι εκεί πάνω στον βράχο να βλέπει θάλασσα και ουρανό; :))
άντε και μία σκηνή. ένα τροχόσπιτο.
τι απίστευτες παραλίες!!
ώρες ώρες απορώ τι κάνουμε στις πόλεις που τόσο αβίωτες γίνονται.
εννοώ γιατί μένουμε σε αυτές.
ότι χρειάζονταν οι εικόνες αυτές.
πάντα είχα την απορία τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους σε πνευματικούς και μη. την έχω ακόμα.
να 'σαι πάντα καλά που τόσο πανέμορφα μας ταξίδεψες. και μας ταξιδεύεις. και να μην ξεχνάς. να χαμογελάς. κυρίως στην φύση. που έχει τόση δύναμη που όταν επιτέλους οι άνθρωποι καταλάβουμε το ελάχιστο της δύναμής της θα σταματήσουν να παίζουν μαζί της.
φιλιά πολλά!!

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

στη Λευκάδα είχα πάει πρώτη φορά στα 14 (ίσως και λίγο νωρίτερα..). το μόνο που μού έμεινε είναι ότι στα σκαλιά για το Πόρτο Κατσίκι ένοιωσα πρώτη φορά την υψοφοβία μου.. και από τότε δεν έφυγε ποτέ..

υγ. η φωτό στο προφίλ του μπλογκ είναι από την Αμοργό..; το νησάκι στο βάθος μοιάζει πολύ με τη Νικουριά.. ίσως και όχι, τώρα πια όλα Αμοργό μού θυμίζουν..

H.Constantinos είπε...

Ολοι έχουμε ανάγκη διαφυγής από αυτή την Αττική...
Ακόμα και χωρίς να έχουμε γυρίσει από τον παράδεισο.

Roadartist είπε...

Προς όλους...

Για κάποιο λόγο.. ο blogger μου "χάλασε" τις γραμματοσειρές.. και τις βγάζει όπως αυτός θέλει... Αυτό για κάποιο λόγο..γίνεται πολύ συχνά τελευταία..
(μεγάλο επιλέγω, μικρό βάζει..
Μικρό επιλέγω, μεγάλο βάζει..)
(άλλο fonts ζητώ, άλλο βάζει..)

Ας είναι..

Απλά μόνο συγνώμη για την δικαιολογημένη ταλαιπωρία, Δεν Είναι εσκεμμένη.. :)

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Μακάρι να ζούσα στη θάλασσα.. Εντομεταξύ έχουμε φτάσει στο σημείο να μας κάνει εντύπωση όταν ένα μέρος είναι τόσο πολύ καταπράσινο.. Και η Λευκάδα, είναι γεμάτη από πράσινο.. Παντού.. μα παντού..

Ναι αυτός ο "διαχωρισμός" είναι ανόητος... Από πολλές απόψεις.. το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό..

Μόνο σκέψου τι σοφία συναντάς σε ανθρώπους του "βουνού" .. σοφοί μέσα στην απλότητα τους .. και καθόλου "δήθεν"..

Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!! :)

ΥΓ να το δούμε το θέμα με τα fonts κάποια άλλη "ώρα" :)

Roadartist είπε...

@ Ο Μικρός Ναυτίλος : Υψοφοβία έχω και εγώ, αλλά δεν αισθάνθηκα αυτό που λες στην Λευκάδα, ίσως το ένιωσες επειδή ήσουν μικρός..


............εννοείται η φωτό στο προφίλ (avatar) είναι φωτο μου τραβηγμένη στο δρόμο από Αιγιάλη προς Κατάπολα στην Αμοργό.. δεν κάνεις καθόλου λάθος..

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Πόσο δίκιο έχεις.. ευχαριστώ...

Hfaistiwnas είπε...

Πως να μην θέλεις να διαφύγεις.. με τόσα που συμβαίνουν..

Καλή επιστροφή σου εύχομαι.. όπως και να είναι αυτή.. θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα..
Πάντως οι φωτό υπέροχες!!!!

aeriko είπε...

Καλωσηρθες...

αχχχχ...για τις φωτογραφιες
αχχχ βαχχχχ...για τις φωτιες...

Σταλαγματιά είπε...

Ήμουν πέρσι και τα γαλάζια αυτά νερά θα τα θυμάμαι πάντα.
Η Ελλάδα μας και οι ομορφιές της αυτό μόνο αξίζει να σκεφτόμαστε και ας την πληγώνουμε τόσο.

Μια βιαστική ματιά και μια βόλτα στα μέρη που αγαπώ να σας πω ένα γεια.
Σε φιλώ γλυκά

jacki είπε...

Καλή μου τι όμορφες φωτογραφίες είναι αυτές.
Χαίρομαι που πέρασες πανέμορφα.
Μα πρέπει κι εγώ κάποτε να πάω.. Τι όμορφη θάλασσα.
Μαγεία σκέτη.
Αχ με ξεσηκώνεις.

Για τις φωτιές δε θα μιλήσω. Πληγώνει αρκετά αυτό το θέμα.

Adamantia είπε...

Kαλώς ήρθες ροντυ και καλό φθινόπωρο παρά τα απαράδεκτα που μας συμβαίνουν. Θυμάμαι πριν 3 χρόνια στη Λευκάδα είχε πιάσει φωτιά η πλαγιά του βουνού λίγο πριν το Κάθισμα και τρέχανε οι ντόπιοι με τους τουρίστες να τη σβήσουν η πυροσβεστική δεν ήρθε ποτέ..ελπίζω να ξααναπρασίνησε.
Φιλιά πολλά

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : ...μακάρι να γίνουν καλύτερα, γιατί όλο προς το χειρότερο πάμε. Σε ευχαριστώ Ηφαιστιωνάκο μου.. φιλάκια, καλημέρα..!

Roadartist είπε...

@ aeriko : Αχ, βάχ :) Σωστός.. Καλώς σας ξαναβρίκα.. "όχι άλλο κάρβουνο.."..

Roadartist είπε...

@ Αναστασία : Ακόμη προβλήματα με την σύνδεση?? Είναι απαράδεκτοι..
Πέρσι είχες πάει και Ιταλία αν θυμάμαι καλά.. Ωραίος συνδιασμός.. Σε ευχαριστώ, άντε να επιστρέψεις μας έλειψες.. Κ από εμένα φιλιά!

Roadartist είπε...

@ jacki : Να δούμε λίγο γαλάζιο, να ξεφύγει το μάτι μας από την μαυρίλα... Η θάλασσα του Ιονίου δεν παίζεται.. Μερικές φορές σκέφτομαι ευτυχώς που έχουμε κ τα νησιά μας.. Σε φιλώ..

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Καλημέρα Αδαμαντία. Δε πρόσεξα κάτι τέτοιο.. Αντίθετα, μου έδωσε την εντύπωση - ίσως λανθασμένα - ότι αυτό το νησί δε θα πρέπει να έχει καεί ποτέ.. Τόσο έξω έπεσα? Το μάτι μου μόνο πράσινο έβλεπε..παντού..
Στο Κάθισμα πήγα, ...και όπως πήγα έφυγα.. Μου θύμισε πολύ "μύκονο" και δε είναι αυτά για εμένα :)
Καλό φθινόπωρο, επίσης φιλιά πολλά.

καλημέρα είπε...

καλημέρα ρόουνταρτιστάκι.
Λευκάδα πριν από χρόνια εχω λαχταρήσει όσο λίγες φορες στη ζωή μου, το αυτοκίνητο σε ενα στενό δρρόμο, από τη μια βουνό από την άλλη γκρεμός και απεναντι να έρχεται άλλο αυτοκίνητο, τι να σου λεω...
Για τις παραλίες τα γράφεις υπεροχα. Τώρα αν με διαβασουν Θεσσαλονικείς θα με σκοτώσουν για παραδειγματισμό αλλα σαν τις παραλίες και σαν τη θάλασσα γενικά στο Ιόνιο δεν έχει! Είναι οι αγαπημένες μου, σε στεριά και νησιά αυτής της μεριάς.

Την πίκρα σου για τις φωτιές την καταλαβαίνω κοριτσάκι, χαμογελα όμως, θα προχωρήσουμε και μπορεί να νικήσουμε κιόλας.
Πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολη κάθε επιστροφή σε μία γκρίζα πόλη που φωτίζεις με το δικό σου φως... για αυτό just keep walking ... η αδιαφορία δεν βοηθά... και η παιδεία που είναι η αρχή ... έχει χαθεί προ πολλού, ο καθένας είναι σχεδόν μόνος του πια...

Για την Λευκάδα έχω ακούσει τα καλύτερα και από την άλλη τα χειρότερα... όμως οι εικόνες της είναι παράδεισος...

Φιλί

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Καλημέρα Αναστασία..Αχ αυτά τα τροχαία εφέτος το καλοκαίρι.. Να είμαστε καλά..όσο γίνεται..αυτό έχει μόνο σημασία.. Δύο φορές και εμείς έτσι τρομάξαμε σε κάτι στροφές.. και να φανταστείς ότι προσέχαμε πάρα πολύ..αλλά ..δεν πρόσεχαν οι άλλοι.. Είχε όντως κάτι αρκετά απότομα σημεία..
Τα νερά του Ιονίου είναι μοναδικά.. αλλά εύχομαι τα νησιά να μπορέσουν να διατηρήσουν την όποια ιδιαιτερότητα τους, γιατί τελευταία νιώθω ότι κάπου το χάνουν.. λόγω του τουρισμού..

Roadartist είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ : Καλημέρα.. Αρκετά δύσκολη θα έλεγα.. Νιώθω πως πρέπει να εστιάσω προσωπικά στην ομορφιά γύρω, έστω και από φωτο διακοπών, διαφορετικά δεν θα τον βγάλω τον χειμώνα.. Μέσα μου τα κρατώ όλα, αλλά χρειάζομαι όπως έγραψα στο post διαφυγή.. διαφορετικά δεν βγαίνει, θα τρελαθείς με όλα αυτά.

Λογικό να ακούσεις τα χειρότερα και τα καλύτερα.. Νομίζω πως δεν είναι νησί για όλους. Και μακάρι να μην πλακώσουν όλοι, γιατί τότε θα χάσει κ τους πιστούς του επισκέπτες.. Εμείς - λόγω και του Αύγουστου - προσπαθούσαμε να πάμε σε μέρη που δεν είχε πολύ κόσμο, και σε παραλίες που μπορείς να αισθανθείς πιο χαλαρά..

librarian είπε...

Όμορφο νησί, παραδεισένιο, πιο πολύ το χρώμα των νερών. Πουθενά αλλού δεν το βρίσκεις! Όμορφες οι εικόνες σου, τις κάνω ιστορία, των διακοπών σου.
Μείνε με αυτές και ξέχασε τις άλλες.

kariatida62 είπε...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 1995!
ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ! ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ. ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ! ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ "ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΙΑ". Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΖΑΝ, ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ 4ΣΤΟΙΧΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΣΟΥ ΣΚΑΡΩΝΑΝ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ Σ'ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΤΗΝΩΝ ΤΙΜΩΝ! ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΞΑΝΑ Ο ΓΥΙΟΣ ΜΟΥ...ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΡΗ! ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Η ROADARTIST ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΙΑ(ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ!!!

BUTTERFLY είπε...

Υπεροχες εικονες!!! Κι εγω πριν λιγο γυρισα, μα νιωθω πως πρεπει επειγοντως να ξαναφυγω, να δραπετευσω απο την πραγματικοτητα, τοσο τη δικη μου, οσο και του κοσμου γενικα...
Μπεσσα...που χαθηκε αραγε το νοημα αυτης της λεξης;;;
Κουραγιο Αρτιστα μου...δεν χαθηκαν ολα, τιποτα δεν χαθηκε οσο το παλευουμε ακομα...

Artanis είπε...

Υπέροχες οι φωτό...ταξίδεψα κι εγώ μαζί...κι έχω τόσα χρόνια να πάω!!!
τεσπά, σχετικά με τις φωτιές και τις λοιπές καταστροφές, η σιωπή δεν βοηθά...
Θέλει ισχυρά επιχειρήματα και παραδειγματική τιμωρία, προς όλους αυτούς που δεν κάνουνε τίποτα, επειδή απλά έχουν πουλήσει το παιχνίδι...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ωραία η Λευκάδα από όσο θυμάμαι κι από ότι φαίνεται παραμένει όμορφη.
Πρέπει να πέρασες τέλεια, χωρίς απρόοπτα κι έτσι γλύτωσα κι εγώ το κυνηγητό.

Μαριλένα είπε...

αχ μωρέ..
και να συνταξιδέψουμε, τα καμένα θα δουμε..

υπέροχες οι φωτογραφίες σου καλλιτέχνιδα μου
υπέροχες πραγματικά!

αυτά ολα τα εξαιρετικά μέρη, το φθινοπωρο που θα 'ναι άδεια, θα 'ναι τέλεια!

φιλιά!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Kαι η ζωή ζυνεχίζεται...
Ευτυχώς που υπάρχουν οι μνήμες να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα.
Εγώπάλι θα σου απαντήσω με τον αγαπημένο μου στίχο του Μπαρή
"Απ' όσα κρατώ,
μονάχα ο ουρανός είναι δικός μου.
Τίποτ' άλλο.
Κι αυτός χωρά
κι εσένα
κι όλον τον κόσμο."
Ίσως καταλάβεις γιατί!
Σε φιλώ.

Unknown είπε...

Καλημέρα

Η Λευκάδα είναι από τα αγαπημένα μου μέρη μαζί και η Ιθάκη
Έχω πάει αρκετές φορές με το
σκάφος μου
Άραζα στο Πόρο και δύπλα στον
καταπληκτικό κόλπο τα Σίβοτα

Απέραντο γαλάζιο
είναι η πατρίδα μας όλη

Καλό πρωινό

kiki είπε...

Πανέμορφη δείχνει! Το χρώμα των νερών, μου θυμίζει τα δικά μας στα βόρεια και δυτικά.
Έχεις δίκιο για τις φωτιές και όσα συμβαίνουν. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε μερικά πράγματα και να δουμε τι συμβαίνει γύρω μας... Μακάρι μόνο να ξυπνήσουμε γρήγορα και να σώσουμε ό,τι απομένει....

leondokardos είπε...

Περίμενα την επιστροφή σου, ήξερα πως θα τα περιέγραφες όλα με τις δικές σου θαυμάσιες πινελιές και τις φωτογραφίες.
Μείνε Αρτιστάκη μου με αυτές τις εικόνες,ζήσε μ΄αυτές,δυστυχώς μη περιμένουμε προκοπη στο τόπο που ζούμε. Και είναι τόσο μα τόσο όμορφος....

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Αποδέχομαι με ανακούφιση την πρόταση και συνταξιδεύω…
Άδειασε τόσο πολύ η ψυχή μας αυτές τις μέρες… κάηκε, εξατμίστηκαν οι αντοχές και οι ελπίδες μας… οι ελπίδες που αποθέταμε στον άνθρωπο ότι θα σκεφτεί μια στάλα το μέλλον.

Ξαπλώνω και χάνομαι στο τιρκουάζ της σκέψης και των εικόνων σου.

tovenito είπε...

να έρθω μαζί σου;
έστω και νοητά; ε; ε;

Appelsinpigen είπε...

πανεμορφες οι φωτογραφίες σου...

ακριβως στα ίδια μέρη γύριζα κι εγώ φέτος το καλοκαίρι...

κι εμενα μου αρεσε η επιγραφη... stairway to heaven...
---
τι να πω, ας ελπίσουμε για κάτι καλύτερο απο δω κ περα
μονο ελπιδα μας μενει οταν ολα τ αλλα εχουν χαθει...

Roadartist είπε...

@ librarian : Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτο.. Μακάρι μόνο τέτοια να έβλεπα.. ή μόνο αυτές να κρατούσα.. αλλά ήδη ο αέρας που βρωμάει καμμένο, η ατμόσφαιρα που την αισθάνομαι ήδη αρκετά διαφορετική, δε νομίζω να με αφήνουν να το ξεχνάω. Στο νησί ...εκεί ναι "άλλος Θεός".. :)) Τα νερά του Ιονίου είναι απίστευτα..

Roadartist είπε...

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΡΩΣΤΩ ΣΤΟΝ Basnia ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΤΑ FONTS ΤΟΥ POST..

@ Basnia :

Τι υπομονή έχεις εσύ βρε παιδί μου.. Σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Πο.. το '95 θα πρέπει να ήταν διαφορετικό το νησί..
θα είχε περισσότερη ίσως ομορφιά :) και όχι τόσους τουρίστες..
Πάντως στους καταρράχτες πήγα και εγώ!! Αν δεν είχα πάει νομίζω πως δε θα είχα δεί τίποτα από Λευκάδα. Ήταν πραγματικά μοναδική η πεζοπορία.. μου άρεσε πάρα πάρα πολύ.. Έχω τραβήξει φωτο, και θα στους θυμίσω, θα ανεβάσω σχετική ανάρτηση..
Την ταβέρνα δεν την είδα.. Πήγα όμως σε μια άλλη πάρα πολύ καλή.. που δεν είναι πολύ γνωστή.. στο χωριό Εγκαρδια..

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Πως να μην θες να φύγεις;;.. Μακάρι να μπορούσαμε να φεύγαμε συνέχεια.. Ειδικά τώρα μετά από αυτή τη καταστροφή.. δε ξέρω τι να πω.. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτο, ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Artanis : Όλα αυτά "τα θέλει" σίγουρα, ..θα γίνουν? Δε μπορώ artanis μου πραγματικά έχω απογοητευτεί πάρα πάρα πολύ.. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, τρέχουμε προς τα πίσω. Αβίωτη θα γίνει η ζωή.. Τέτοια ανικανότητα πρέπει να έχεις μεγάλο ταλέντο για να την διαθέτεις..
Και εκτός από αυτό βλέπεις και την απάθεια των τριγύρω σου.. και βλέπεις και την ατιμωρησία.. Στεναχωριέμαι. Τέσπα (που λες κ εσυ)
Ας θυμηθούμε στιγμές ομορφιές, μήπως έστω στιγμιαία κάπως ξεφεύγουμε..

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING :...οι καρχαρίες μας έλειπαν τώρα κυπ.. Καλά πέρασα εκεί, η επιστροφή προέκειψε αρκετά ...χάλια. Και έχουμε δρόμο ακόμη..

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Δεν είναι επιλογή μου οι διακοπές μέσα στον Αύγουστο.. Βέβαια αν μπορούσα να επιλέξω, θα επέλεγα διακοπές αιώνιες.. ασταμάτητες.. Ξέρω κάτι είπα τώρα..
Τα καμμένα δεν ξεχνιούνται..

Roadartist είπε...

@ epikuros : Πόσο δίκιο έχει ο Μπαρής.. Βαγγέλη μου μόνο αυτό τελικά.. όχι απλά τον κατάλαβα.. αλλά τον ένιωσα και απόλυτα.. Να σου πω και κάτι.. Βλέποντας το dvd που μου έστειλες από την ποιητική βραδιά, ακούγοντας τους στίχους του Μπαρή.. ένιωθα πιο μεγάλο το πλήγμα των φωτιών..και της καταστροφής.. Όλη η ποίηση του Μπαρή μιλάει για τα δέντρα, τα πλατάνια, τα γιασεμιά, την φύση..που οργιάζει.. και τότε μέσα από τα συναισθήματα αυτού του ανθρώπου.. τότε αισθάνεσαι μεγαλύτερο το κενό..Νομίζω καταλαβαίνεις..

Roadartist είπε...

@ Sailor : .. μας 'πεθαίνεις' καπετάνιε μου.. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γευτείς αυτό το νησί, από το να έχεις δικό σου σκάφος.. Στην Λευκάδα ειδικά που το μεγαλύτερο μέρος της νότιας πλευράς της είναι προσβάσιμα κυρίως με σκάφος..

Roadartist είπε...

@ kiki : Φοβάμαι πως αν δεν ξυπνήσουμε τώρα, μετά θα είναι πάρα πολύ αργά. Ή τώρα.. ή τέλος.. Δεν υπάρχει μετά γυρισμός.. Πρέπει να αλλάξουμε πορεία!!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Lionheard πόσο δύσκολο είναι να ξεχάσεις.. ειδικά όταν ο αέρας, και όλα γύρω θα σου υπενθυμίζουν συνέχεια τα λάθη.. και τα καμμένα.. Λίγο πράσινο είχαμε..εξαιρετικά λίγο..

Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω αυτό μόνο το χρώμα του Ιονίου..θα ήταν τέλειο. Δυστυχώς και εγώ καταλήγω στη τελευταία σου φράση.

Roadartist είπε...

@ Big Mama : Καλώς όρισες Big mama.. Χαίρομαι που αποδέχεσαι την πρόσκληση.. ευχαριστώ που συνταξιδεύεις.. έστω νοερά μαζί μου..Κάηκε η ψυχή μας.. και ακόμα δυστυχώς είμαστε στην αρχή.. Πρέπει να ψάξουμε βαθιά μέσα μας..να αναζητήσουμε διεξόδους, να βρούμε ελπίδα να συνεχίσουμε.. διαφορετικά δεν γίνεται..Ευχαριστώ..

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Άλλο που δεν θέλω :)))

Roadartist είπε...

@ Christine, the Elf : Ήμασταν στο ίδιο νησί?? ...Χαίρομαι που σου άρεσε και πέρασες καλά.. Μου κάνει εντύπωση που πρόσεξες την επιγραφή στην πινακίδα, γιατί από την παρέα μου μόνο εγώ το παρατήρησα (οι άλλοι τα είχανε παίξει με το ανεβοκατέβασμα μάλλον :))
Ναι να ξε-φεύγουμε όσο μπορούμε.. Ευχαριστώ πολύ :)

Aristodimos είπε...

Υπεροχο αυτο το ταξίδι που μας χαρισες... Ηταν οτι χρειαζόταν για να ξεκουραστει το μάτι απο την "μαυρίλα" και ν ανασανει λιγο η ψυχή...

Καλό απογευμα

Αρης

Subtitle (a.k.a Kahmos) είπε...

Με αυτές τις εικόνες από την πατρίδα να ξέρεις ότι πατάς πολύ ευαίσθητες χορδές! Είσαι τυχερή που βρέθηκες εκεί φέτος και εγώ απλά ζηλέυω...!!!!
Καλή σεζόν αρτιστάκι μου!

Laplace είπε...

καλησπερα Roadartist..
συμφωνω..ολους μας ποναει αυτο που εγινε με τις φωτιες..ολοι θελουμε να διαφυγουμε..

Στο θεμα της Λευκαδας..υπεροχο μερος..θελω να παω,δεν εχω καταφερει να παω ακομα..

καλα να περνας

b|a|s|n\i/a είπε...

τι κάπως; ολοκληρωτική η διόρθωση! αυτή είναι γραμματοσειρά! :))
να 'σαι πάντα καλά βρε roadartist μας. και πάντα τέτοια. να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα. ;))
φιλιάαααααα!

Διάττων είπε...

Καταπληκτικό το νησί, με φοβερές παραλίες. Έχει αποκτήσει πλέον όνομα...

MARIA ANDREADELLI είπε...

Θα σου φανεί παράξενο αλλά διαβάζοντας αυτήν την ανάρτηση σκέφτηκα δύο πράγματα: Φωτιές, σεισμός.
Όσον αφορά τις φωτιές είναι φως φανάρι, μάλιστα λεω τις επόμενες ημέρες να επισκεφτώ την περιοχή να δω αν κάηκε ίσως το τελευταίο ονειρικό μέρος της Αττικής. Όσο για το σεισμό, την μια και μοναδική φορά που επισκέφτηκα τη Λευκάδα πριν λίγα χρόνια έκανε εκείνο το φοβερό σεισμό που μου έχει μείνει αξέχαστος.
Καλό φθινόπωρο να ευχηθώ.

Ανώνυμος είπε...

η δεύτερη φωτογραφία με πλήγωσε, σ΄ευχαριστώ!

τώρα σε ότι αφορά την τάση φυγής "κανείς άλλος δε χρειάζεται περισσότερο τις διακοπές, όσο από αυτόν που μόλις γύρισε από αυτές" όπως είπε και ο Μαρκ Τουέην

για τα υπόλοιπα..... "δεν έχω τίποτα να πω, πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα" όπως δήλωσε ένας Αθηναίος Πολίτης κατά την περίοδο της επταετίας σε "συνέντευξη" από "δημοσιογράφο"

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : Χαίρομαι.. άλλωστε ο βασικός λόγος που άνοιξα αυτό το blog..αυτό ήταν.. Μόνο για να ανασαίνει η ψυχή.. τώρα στην πορεία προκείπτουν όμως.."θέματα".. σε ευχαριστώ! Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ Subtitle : Λευκαδίτης??? :))) Άντε βρε.. Αν το ήξερα, τότε θα σε ρωτούσα τα κατατόπια πριν πάω..Καλά είχα ρωτήσει όποιον γνωστό είχε πάει.. Να μην στεναχωριέσαι.. θα δεις όλα θα φτιάξουν.. τουλάχιστον σε όσα φτιάχνονται.. θα το δεις.. φιλιά..

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : χαχα όντως στην κυριολεξία μου άλλαξες τα "κακώς κείμενα.." Σε ευχαριστώωω :))))
να είσαι καλά b|a|s|n\i/a μας.. :)) Καληνύχτα! :)

Roadartist είπε...

@ Diatton : ναι καταγάλανα νερά.. Μακάρι να διατηρηθεί έτσι..

Roadartist είπε...

@ MARIA ANDREADELLI : Πράγμα που σημαίνει πως δε μπόρεσα να σε 'ταξιδέψω'.. τελικά..

Για τις φωτιές ναι λογικό.. για τους σεισμούς να σου πω.. ένα περιστατικό από το νησί..
Ήμασταν στο δρόμο για το Πόρτο Κατσίκι, όπου περνώντας από κάτι χωριά και μη βλέποντας για αρκετό δρόμο πινακίδα, ρωτήσαμε έναν ηλικειωμένο που βρήκαμε σε κάποια πλατεία ενός χωριού αν ήταν σωστός ο δρόμος που είχαμε πάρει. Η απάντηση του αφοπλιστική.. "Μα τι πάτε όλοι εκεί πέρα?? Τι βρίσκετε?? Να γίνει κανένας σεισμός εκεί στους γκρεμούς που τρέχετε να δούμε τι θα κάνετε μετά.. " LoL.. :) Επίσης καλό σου φθινόπωρο, σε ευχαριστώ πολύ..

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Γιατί σε πλήγωσε;; :) :) Οι φράσεις που επιλέγεις, όπως πάντα πολύ εύστοχες.. Μακάρι να ξαναφεύγαμε.. με το που θα γυρνούσαμε..

Roadartist είπε...

@ Laplace : Laplace, καλησπέρα. Οι φωτιές.. πολύ σκληρό πράγμα, πολύ άσχημο όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν το χωράει ο νους.. Πρέπει να ξυπνήσουμε, διαφορετικά δεν θα υπάρξει τίποτα θετικό.. Σε ευχαριστώ πολύ, επίσης!

Side21 είπε...

Απ' τον παράδεισο ...
στην κόλαση του Δάντη !!!
Είναι να μην θέλεις ξανά να
δραπετεύσεις όσο πιο μακρυά γίνεται ;;;
Υπομονή ... κι ελπίδα ...
κι αγώνας για αναδάσωση !!!

Μετεωρίτης είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΛΕΥΚΑΔΑ!!
Οι κολλητοί μου, ένα ζευγάρι που πηγαίνει σχεδόν κάθε χρόνο Λευκάδα, φρόντισαν να μου δείξουν και φέτος 1.790 φωτογραφίες-παραλίες και άλλες τόσες από διάφορα σημεία του νησιού!
Και πέρσι το ίδιο έκαναν!

...Αλλά, ήταν όλες καταπληκτικές!!!

(και οι φωτό και οι τοποθεσίες).

Πολλά φιλιά Road!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Mου χει λείψει η Λευκάδα, κάποτε πήγαινα σχεδόν κάθε χρόνο!
Το Πόρτο Κατσίκι ήταν η αγαπημένη μου παραλία!
Οι φωτός σου μου έφεραν στο νου όμορφες αναμνήσεις, να σαι καλά!

AlexMil είπε...

Απίθανες παραλίες και τα μπαράκια, τη λευκή άμμο και τα τιρκουαζ νερά
εξωτικά,
Ομόρφες εικόνες, μόνο αυτές οι ξαπλώστρες λίγο με χαλάνε. Παντου εκμετάλλευση.

καλημέρα

Roadartist είπε...

@ Side21 : ..η λέξη "κόλαση" είναι η καλύτερη περιγραφή.. Γμτ τι να πω μακάρι να υπάρξει αναδάσωση, αν και δεν γίνεται έτσι κ αλλιώς σε όλες τις περιοχές που κάηκαν..γιατί έχουνε ξανακαεί αρκετές φορές...Καλό φθινόπωρο Sideri!

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης : Μετεωρίτη περίπου τόσες τράβηξα και εγώ.. και δεν βαρέθηκα στιγμή να φωτογραφίζω.. Πρώτη φορά όμως πήγα.. αν ήξερα πως έχεις φίλους που πάνε συνέχεια θα σε ρώταγα για κατατόπια.. Καλημέρες πολλές!!!

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Να είσαι καλά Έλενα να ξαναπάς..Ας ταξιδεύουμε όσο μπορούμε να διαφεύγουμε από την καθημερινότητα.. καλημέρα!!

Roadartist είπε...

@ AlexMil : Έχεις δίκιο για την εκμετέλλευση (όχι μόνο για αυτό αλλά χαλάνε και ...το τοπίο)... Θα ήθελα να μπορούσα να πάω στο νησί Μάιο.. πιστεύω ότι τότε θα είναι απίστευτα πιο υπέροχο..Χωρίς κόσμο και δίχως ίσως και αυτές τις ξαπλώστες, για τις οποίες συμφωνώ απόλύτα.

eirini είπε...

Υπέροχη ανάρτηση! Έχω πάει 3 φορές στην Λευκάδα! Είναι από τα αγαπημένα μου νησιά και κατά την γνώμη μου από τα ωραιότερα που υπάρχουν!
Όταν είχα δει για πρώτη φορά το Πόρτο Κατσίκι είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα! Αυτήν την παραλία μαζί με τον Μύρτο της Κεφαλλονιάς, τις θεωρώ από τις ωραιότερες που υπάρχουν!
Roadartist μου, να είσαι πάντα καλά! Δυστυχώς τελείωσαν οι διακοπές μας! Άντε να μαζευόμαστε σιγά-σιγά χαχα!
Φιλιά πολλά!!! Καλημερούδια!!!!

paramythou είπε...

Μια βαθειά ανάσα με οξυγόνο προσφέρει η ανάρτησή σου Αρτιστάκι. Τις μέρες αυτές μας έλειψαν τέτοιες εικόνες. Είναι σαν βάλσαμο για την ψυχή.

Γύρισα και κοίταξα μερικές φωτό που είχα πριν χρόνια στο Πόρτο Κατσίκι. Με ταξίδεψες στο μαγικό παραμυθένιο αυτό μέρος, να είσαι καλά.

Οσο για την ''κούραση'' που νοιώθουμε μετά τις φωτιές, ΠΡΟΣΟΧΗ: η σιωπή δεν βοηθάει. Φτάσαμε εδώ γιατί σιωπήσαμε αρκετά...
η παραμυθού

Roadartist είπε...

@ eirini : Καλημέρα Ειρήνη, καλώς όρισες.. καλή προσαρμογή.. Πρώτη φορά πήγα Λευκάδα.. και όντως οι παραλίες είναι καταπληκτικές.. Συμφωνώ ότι σου κόβει την ανάσα, αυτό το αισθάνθηκα κι εγώ όταν αντίκρισα την πρώτη εικόνα (1η φωτο) και μετά το Πόρτο Κατσίκι..
Συμφωνώ και για τον Μύρτο, όντως πολύ όμορφη παραλία, και για εμένα από τις καλύτερες..που έχω κολυμπίσει.. :))) Σε φιλώ, να είσαι καλά Ειρήνη μου, ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Μαίρη Σάββα : Μαίρη μου έχουμε ανάγκη βαθιές ανάσες οξυγόνου και θα έχουμε αρκετά από εδώ και πέρα.. Τα προβλήματα τώρα ξεκινούν..Έχεις δίκιο για την σιωπή..Το ξέρεις πως δε πρόκειται να ξεχάσω..ούτε να σωπάσω..αλλά αν δεν παίρνεις ανάσες..θα σκάσεις..και αυτό είναι χειρότερο γιατί μετά δεν έχεις καθαρό μυαλό να σκεφτείς, πόσο μάλλον να αντιδράσεις.. Να ξυπνήσουμε, αυτό πιστεύω και αυτό θα πράττω.. εύχομαι όλοι..
Το Π.Κατσίκι υπέροχη παραλία, πόσο μάλλον σε άλλο μήνα (εκτός Αυγούστου..) ευτυχώς που η Ελλάδα έχει ακόμα πολλές ομορφιές.. να είμαστε καλά να τις γνωρίσουμε όλες..σε φιλώ..

ILIAS είπε...

Στα έλεγα δε στα έλεγα; Χαίρομαι που πέρασες όμορφα! Καλωσόρισες πίσω, δεν έχω δει ακόμα το μαιλ μου, τα λέμε, φιλιά από δουλειά

manetarius είπε...

Πω πωωω.. τι μου θύμησες τώρααα; Πρόπερσι ήταν οι καλύτερες διακοπές μας!!
2 ολόκληρες εβδομάδες στη Λευκάδα, σε κάμπινγκ!
Οι Εγκρεμνοί ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!! Άσε που χάνεις και τα κιλά που έχεις πάρει στις υπόλοιπες διακοπές σου! :)
Πω πωωωωω.... τι καλά που τα περνάς πουλάκι μου! Μπράβο! Άντε να προσαρμοστείς τώρα στην τσουρουφλισμένη Αθήνα μετά από τέτοια τοπία...
Φιλιά πολλά! ;)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως έκλεισα θέση.
Θα ταξιδεύω μαζί σου.
Σε ευχαριστώ για τις όμορφες εικόνες που μας χάρισες.

koutso είπε...

Μου έδωσες καλή ιδέα για του χρόνου...

koutso είπε...

Απο κτίσματα τι λέι το νησί?Υπάρχουν παραδοσιακοί οικισμοί ή όλα έχουν εξαθλιωθεί όπως στη Ζάκυνθο?

Roadartist είπε...

@ EKTORAS : Οτι μου τα έλεγες μου τα έλεγες.. και δίκιο είχες.. Αν είχα επιλογή πάντως δε θα πήγαινα αύγουστο.. Άνοιξε το τότε, γιατί έχεις εμαιλ :)

Roadartist είπε...

@ manetarius : Χαίρομαι πολύ μανετ που σου έχει αφήσει τέτοιες εντυπώσεις.. Έχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, μπορεί ακόμη και είναι παραδοσιακό..αλλά δε ξέρω για πόσο.. Αυτή η άγρια ομορφιά των παραλιών βασικά το ξεχωρίζει.
Βρίκαμε "κόλαση" γυρνώντας.. η επιστροφή παραείναι δύσκολη.. και αν σκεφτείς πως η επόμενη άδεια μπορεί να είναι μετά από κανα χρόνο πάλι.. αστα βράσταααα!!

Roadartist είπε...

@ Thalassokrator : Καλησπέρ, εγώ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. είναι χαρά μου να έχω συνταξιώτες σαν εσένα.. :))

Roadartist είπε...

@ koutso : ως προς την αρχιτεκτονική... δυο σεισμοί που έχουνε γίνει στο νησί, κατέστρεψαν αρκετά κτίσματα με συνέπεια να αλλοιωθεί αρκετά ο τοπικός του παραδοσιακός χαρακτήρας.. Δε μπορώ να πω ότι τρελάθηκα.. Μόνο σε κάποια ορεινά χωριά βλέπεις κτίσματα που σε κερδίζουν.. Όπως στην Καρυά.. Πάντως πάρε μια ιδεά σε αυτό το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=glv6-9pTHKk

Μετεωρίτης είπε...

α, κρίμα,
οι φίλοι μου το έχουν χτίσει το νησί!! Δεν πειράζει, next time!

Φιλιά πολλά
(άντε να'ρθει το ρημάτο το σαββατοκύριακο!)

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης : Δεν πειράζει μετεωριτάκο, δεν πειράζει.. κάποια άλλη στιγμή θα με 'οδηγήσουν' οι φίλοι σου :) Προς το παρόν συντονίσου γιατί θα σας δείξω και άλλη Λευκάδα :)

logia είπε...

έχω έναν φάκελο στο pc "λευκάδα"!
Πόσα λευκαδίτικα ηλιοβασιλέματα έχω εκεί μέσα, ούτε και γω θυμάμαι, από αυτές τις παραλίες στη σειρά, της δυτικής πλευράς... χαλάλι και τα σκαλοπάτια και η ζέστη και η κούραση
αποζημιωθήκαμε και με το παραπάνω...

Roadartist είπε...

@ logia : Ναι και εγώ το ίδιο ... Έχω τραβήξει πάρα πολλές φωτό με σύννεφα..και τον ουρανό..αυτόν τον ουρανό που πλέον δεν συγκρίνεται με τον αττικό..και :( με θλίβει αυτό.. Σε φιλώ..

ikor είπε...

Αυτήν τη δόση δροσιάς τη χρειαζόμασταν Roadartist! Να 'σαι καλά!

Έχουμε τόσο όμορφη χώρα. Και δυστυχώς, οι όμορφες χώρες, άσχημα καίγονται...

Roadartist είπε...

@ ikor :...μακάρι μόνο τέτοιες εικόνες να είχαμε στην καθημερινότητα μας.. και όχι μόνο σε διακοπές.. Πολλά ζητάω ε? :) καλημέρα σου!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες φωτογραφίες για ωραίες θάλασσες. Αν και ο κόσμος πολλύς για τα δικά μου μέτρα. Γι αυτό και προτίμησα κοντινές και πιο ήσυχες: http://www.monocosmo.net/?page_id=1134
Θα τα καταφέρει ο νεοέλληνας να τις "κάψει" κι αυτές. Είναι ζήτημα χρόνου. Και ζήτημα ανθρώπου.
Είναι πολλοί πια εδώ που δεν τους αξίζει αυτός ο τόπος. Τόσο πολλοί που σίγουρα αποτελούν την πλειοψηφία εδώ και καιρό.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Παλαιότερα δεν μου άρεσαν οι παραλίες με άμμο, μιας και κολυμπάω με μάσκα, ούτε τα beach bars. Πλέον τα δεύτερα δεν με ενοχλούν.

Ταχυδρόμος! είπε...

Τί φοβερό μπαρ. Τί φοβερή παραλία..

lydia lou είπε...

poly poly omorfes photographies!!
ki egw phga Zakyntho fetos!!!
kalhmera!

Olga είπε...

Είναι απο τους αγαπημένους που προορισμούς η Λευκάδα, πραγματικά η ομορφιά του τοπίου είναι ασυλληπτη - απλά φροντίζω πάντα να πηγαίνω εκτός σεζόν για να απολαμβάνω όλες αυτές τις πανέμορφες παραλίες πιο μοναχικά...

Με ταξίδεψες και έχω ακόμη τάσεις φυγής...πολλά φιλάκια

Roadartist είπε...

@ Albireo : Τις είδα, είναι υπέροχα αυτά τα νησιά.. Τυχερός που τα χάρηκες.. Συμφωνώ η Λευκάδα παραγέμισε.. εμείς ψάχναμε παραλίες πιο απόμακρες και καθόμασταν σε τέτοια μέρη.. γενικώς κ εγώ την ηρεμία ψάχνω.. Την πολυκοσμία στην φύση..τι να την κάνω? Ενδεικτικό πως αυτά τα νησιά που πήγες, είναι καταπράσινα..και δεν έχουν ούτε ένα πυροσβέστη.. Οπότε..καταλαβαίνεις.. ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) : Είναι πραγματικά πολύ όμορφη παραλία και το Beach bar πραγματικά μια όαση.. ότι πρέπει για να ξεφύγεις και να ηρεμήσεις..θα σου άρεσε!

Roadartist είπε...

@ Ταχυδρόμος! : Σαν να είσαι..στην Τζαμάικα :)))) Όντως είναι..

Roadartist είπε...

@ lydia lou : Έχεις επιλέξει για Avatar έναν από τους πιο αγαπημένους μου πίνακες.. Σε ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτο.. Καλώς όρισες :)

Roadartist είπε...

@ Olga : Όλοι μια χαρά είμαστε βλέπω :)))) :)))) Ναι συμφωνώ.. δε θα ξαναπήγαινα Αύγουστο.. είχε πολύ κόσμο, αν και εμείς είχαμε πιάσει πιο απόμακρα, πιο ερημικά μέρη.. όσο μπορούσαμε.. θα ανεβάσω και άλλα tips για το νησί :) σε φιλώ! Καλή προσαρμογή..

Maria Tzirita είπε...

Καλώς σε ξαναβρίσκω Ροντούλα μου! Υπέροχα μέρη, τα έχω επισκεφτεί κι έχουν κλέψει την καρδιά μου! Και του χρόνου με υγεία λοιπόν, καλό μας χειμώνα!

Madame de la Luna είπε...

Στην Λευκάδα έχω πάει 3 φορές. Συμφωνώ με όσα γράφεις για τους Εγκρεμνούς.Αλλά εγώ το ερωτεύτηκα το Πόρτο Κατσίκι. Κάποτε ταξίδεψα αυθημερόν, μόνο και μόνο για να κολυμπήσω σ' αυτό το υγρό γαλάζιο.. Τέτοια τρέλα.

Φιλί!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Ουαου.. αυθημερόν επίσκεψη σε νησί..μόνο κ μόνο για να κολυμπήσεις στο υγρό στοιχείο του.. Κυρά του φεγγαριού με μάγεψες..θέλω και εγώ να το κάνω αυτό..:))
Θα ακολουθούσουν από Δευτέρα κ άλλα posts με tips από το νησί, να περάσεις να μου πεις τη γνώση σου.. σε φιλώ..
Χαίρομαι που σε "βλέπω".. μου έλειψες..

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita : Καλώς ξαναβρεθήκαμε Μαρία μου.. Καλώς επέστρεψες κ εσύ.. Καλό φθινόπωρο να έχουμε, με το καλοκαίρι στις ψυχές μας.. σε φιλώ..

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Χαίρομαι που πέρασες ωραία και γύρισες πίσω με όμορφες εικόνες! Να 'σαι καλά και πάντα να μπορείς να ταξιδεύεις!

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου : Τώρα ζοριζόμαστε.. αλλά που θα μας πάει..αισιοδοξούμε :) Ευχαριστώ Γιώτα, πολλά φιλιά!!

Antonis Kirikos είπε...

Όχι αλλες μεζονέτες, b|a|s|n\i/a!!!

Roadartist, ξέρεις, έχω πολύ μεγάλη αγάπη στο Ιόνιο, και έχεις βγάλει και πολύ ωραίες φώτο.

Roadartist είπε...

@ Glorfindel : Το Ιόνιο έχει απίστευτη ομορφιά, αλλά μάλλον αγαπώ περισσότερο τις Κυκλάδες.. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτο, σε ευχαριστώ!

Summertime Blues είπε...

πεθύμησα λίγο καλοκαιράκι...
φιλάκια!!!

roadartist είπε...

@ Summertime Blues : καλώς το :) και λίγη άνοιξη καλή θα ήταν :)

Summertime Blues είπε...

το δίχως άλλο!
σήμερα, βρέχει.

roadartist είπε...

@ Summertime Blues : μμμ ναι... αρκετά βαρύς ο φετινός χειμώνας του 2012.. και το συζητάμε σε ποστ καλοκαιριού του '09 :) Ωραίο, γιατί έχουμε ωραίες αναμνήσεις τουλάχιστον! Καλό απόγευμα! :Ρ

Related Posts with Thumbnails