13 Ιουλίου 2009

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.. και το πολύπλευρο ταλέντο του..

photo

Το απόγευμα της Πέμπτης (09/07) συναντηθήκαμε με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο σε ένα καφέ του κέντρου. Ο Άλκης μιλάει για την έως τώρα μουσική του πορεία, τις ιδέες του, αλλά και το 1ο Φεστιβάλ Οβριοκάστρου, όπου συμμετέχει ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος. Μια απολαυστική συνέντευξη! Καλή ανάγνωση! :)


Roadartist: Όταν κάποιος σε βλέπει live δυο πράγματα κυρίως τον κερδίζουν. Τα πόσα πολλά και διαφορετικά μουσικά όργανα παίζεις, και η θετική ενέργεια που εκπέμπεις. Ο Μαχαιρίτσας μάλιστα σε έχει αποκαλέσει «άνθρωπο-ορχήστρα» και «παιδί για όλες τις δουλειές».. Πόσα ακριβώς μουσικά όργανα παίζεις?

Άλκης: Κοίτα ναι.. έχει πλάκα αυτό που λένε «ο άνθρωπος ορχήστρα», μου θυμίζει τσίρκο.. Ξέρεις.. ο «μπάμπης ο σουγιάς», το «κορίτσι λάστιχο» κάτι τέτοια (γέλια) και έχω μια ωραία ανάμνηση από το ..τσίρκο γενικά (γέλια).. Anyway, παίζω αρκετά όργανα, αλλά ουσιαστικά έχω σπουδάσει τρομπόνι είμαι διπλωματούχος, πάω για δίπλωμα στο βιολί, θεωρητικά με τον Μιχάλη Ροζάκη, στη μουσικολογία προσπαθώ να τελειώσω, κλασικό μαντολίνο και εκεί να προχωρήσω για δίπλωμα σιγά-σιγά… Αλλά ναι γενικώς παίζω και άλλα μουσικά όργανα, εννοώ σε πολύ καλό επίπεδο.. Παίζω κιθάρα, πιάνο, μπαγλαμά, ζουράδες, φυσαρμόνικα, γενικά ότι πιάνω.. καταπιάνομαι.. αλλά δεν είμαι κιθαρίστας, ούτε πιανίστας.. Παίζω σε αρκετά καλό επίπεδο. «Μελέτη και απομόνωση», λέω για τους νέους ότι χρειάζεται.

R: Πότε και πως ξεκίνησες να γράφεις μουσική;

A: Η γιαγιά μου με πήγε 5,5 χρονών σε ένα ωδείο. Με ρώτησαν τότε «τι όργανο θες να μάθεις», εγώ απάντησα «βιολί». Όλοι μου έλεγαν να μην αρχίσω με το βιολί, γιατί είναι αρκετά δύσκολο.. Όσο μου το έλεγαν αυτό, τόσο εγώ επέμενα στο βιολί.. Ε, τελικά πήρα βιολί, μετά είδα «τι εστί βερίκοκο» που λέμε.. (γέλια) Έπειτα πήγαμε Κερατέα, άρχισα να μαθαίνω τρομπόνι στην Φιλαρμονική με τον μαέστρο μου τον Θάνο Αναστόπουλο. Ήμουν τυχερός στους δασκάλους.. Είχα τον Μιχάλη τον Ροζάκη, που «έφυγε» εφέτος.. Ένας μεγάλος συνθέτης και θεωρητικός για την Ελλάδα.. Από τους λίγους μαέστρους που έχουνε παραιτηθεί.. Καταλαβαίνουμε γιατί..

photo

R: Ο πρώτος σου δίσκος «Γαμώ την καταδίκη μου», είχε αρκετές καλές συνεργασίες. Πόσο σε βοήθησαν;

Α: Κοίτα ήταν αρκετά δύσκολη όλη η δουλειά αυτή.. Γιατί είμαι πολλά χρόνια στην δουλειά ως μουσικός, από τα 18 παίζω επαγγελματικά. Σκέψου πως οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2003 και ο δίσκος κυκλοφόρησε Οκτώβριο του 2008. Εννοώ όχι απλά αργούσα, αλλά είχα φάει “Χ” από όλες τις εταιρείες. Και δυο, και τρία.. Έχω δει το δίσκο μου στα σκουπίδια ας πούμε.., ενώ πάω για δεύτερο ραντεβού σε εταιρεία. Οι συνεργασίες ναι, ήρθανε πολύ φιλικά, με πολύ κόπο να τους μαζέψω όλους.. Τους ευχαριστώ πολύ. Πολύ σημαντική η συμμετοχή του κυρίου Σπύρου Σακά, στο «Νηπενθές» ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι. Ο δίσκος έγινε μετά από πολλά βάσανα, δυσκολίες και δάνεια. Όλη η παραγωγή, ενορχήστρωση, στίχοι, μουσική είναι δική μου. Όταν με ρωτάνε παιδιά αυτό ακριβώς τους λέω: «Τρέχα κάνε τη δουλειά και τρέχα να βγεις στη γύρα».. Σκέψου εγώ έπαιρνα «όχι» από όλες τις εταιρείες, και μου έστελναν μηνύματα παιδιά που με έβλεπαν στις συναυλίες, να τους βοηθήσω.. «εσύ που παίζεις με όλους και τους ξέρεις όλους».. Οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να κάνουν το παν..

R: Αγαπημένοι καλλιτέχνες;

A:..Δε μου αρέσει στην Ελλάδα που βάζουμε ταμπέλες.. γενικά στα πράγματα.. Ο «έντεχνος», ο «ροκ», ο «έτσι», ο «αλλιώς»..Όταν ένα κομμάτι είναι καλό, είναι καλό οτιδήποτε κ αν είναι. Αγαπημένοι καλλιτέχνες είναι πολλοί. Από την ελληνική σκηνή ξέρουμε ποιοι είναι, όλο το «συνάφι» που λέμε.. Κλασική μουσική ακούω πολύ, λόγω και των σπουδών. Τώρα αν σου πω ο Μπαχ, θα με κοιτάνε σαν ούφο (γέλια)…

R: Καθόλου.. Αλήθεια ποιος ήταν ο τελευταίος δίσκος που σε ενέπνευσε;

Α: Δύσκολες ερωτήσεις.. (γέλια) Είναι αρκετοί.. Αλλά μου άρεσαν πολύ οι Gogol Bordello.

R.: Έχει ακουστεί πως ετοιμάζεις δεύτερο δίσκο.

Α.: Κοίτα δεύτερο δίσκο ετοιμάζω, αλλά δεν θα βγει ακόμα. Γιατί είμαι της άποψης ότι πρέπει να δουλευτεί αρκετά. Πιστεύω πολύ στο υλικό. Ετοιμάζω ένα δίσκο, αλλά είναι μια συνεργασία με το παιδικό καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ευπαλίνος», που είναι υπεύθυνη η κυρία Μαρία Λιώλη. Κάνουμε χρόνια μεγάλες εκδηλώσεις για παιδιά εργαζομένων, στα παιδικά χωριά SOS..

R: Θα είναι δηλαδή «παιδικός» ο δίσκος?

Α: Θα είναι ένας δίσκος παιδικός, αλλά με μηνύματα και νοήματα. Πριν από κάθε κομμάτι, θα υπάρχει μια μικρή ιστοριούλα, που θα βάζει το παιδί σε ένα θεατρικό παιχνίδι να συμμετέχει στο κομμάτι. Προσπαθούμε με τα παιδιά να γίνει κάτι ουσιαστικό και σύγχρονο.

R: Έχεις σκεφτεί να συνεργαστείς με μουσικούς, άλλου είδους? Ίσως ηλεκτρονικής μουσικής; Θα ήθελες να συνεργαζόσουν με μουσικούς με σκοπό να πειραματιστείς, όπως π.χ. κάνει εδώ και χρόνια η Δήμητρα Γαλάνη; Αυτό στο ρωτώ και με αφορμή το τελευταίο της δίσκο Pixel, που κυκλοφόρησε εδώ και λίγες μέρες, με διασκευές παλιότερων τραγουδιών της από ένα ευρύ φάσμα μουσικών, όπως Imam Baildi, Κωνσταντίνος Βήτα, Μatisse κ.α.;

Α: Ναι. Κοίτα σίγουρα είμαι ανοικτός και γενικά εξελίσσομαι. Για αυτό το λόγο και συνεχίζω τις σπουδές μου, για να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που κάνω. Βέβαια δεν είναι μόνο οι σπουδές. Αυτό λέω και στους καινούργιους μουσικούς.. και γενικά.. να δοκιμάζουν πράγματα, να μη τα σνομπάρουν. Έπαιζα αρκετά χρόνια στους δίσκους με τους Locomondo. Τα παιδιά είναι φίλοι μου, κάναμε μαζί περιοδείες. Επίσης, ήμουνα με κλασσικές ορχήστρες στο Δήμο Αθηναίων, στην Έρτ, στα Χρώματα σαν έκτακτος. Πριν αποφασίσω στο που θα καταλήξω, σκεφτόμουν να πάω στο εξωτερικό να γίνω σολίστας...ή στις μπουάτ που δούλευα στους Βάτραχους…Έφυγα από το θέμα ε? (γέλια)

R: Αντίθετα, είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα λες. Κάθε ερώτηση γεννά άλλες…

A: Οκ, απλά για εμένα η έννοια της διασκευής πρέπει να είναι ουσιαστική. Ας πούμε μου είπανε πως έκανα διασκευή την «Γοργόνα» γιατί είναι μόδα (άκου το τραγούδι εδώ). Όχι, αν ακούσει κανείς το κομμάτι είναι ουσιαστική διασκευή. Δηλαδή το «βάζω μια λούμπα» από κάτω, και μια κιθάρα λίγο θολή, και ένα μπιτάκι για εμένα δεν είναι διασκευή. Δεν είναι για εμένα καλός μουσικός, αυτός που κάνει αυτή τη διασκευή. Στην διασκευή πρέπει να αλλάξεις στυλ, να αλλάξεις δομές, να αλλάξεις πράγματα, για να είναι ουσιαστική και πετυχημένη. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις, αρκεί να είναι ουσιαστική η δουλειά. Όχι να γίνει κάτι, για να γίνει, όπως γίνεται ως συνήθως..

R: Έχεις αρχίσει περιοδεία με συναυλίες για το καλοκαίρι;

A: Ναι κάνω ήδη περιοδεία με συναυλίες με την μπάντα μου. Παράλληλα είναι και το μεγάλο σχήμα που είμαστε: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, η αφεντιά μου και είναι μαζί μας η Ζίνα Αρβανιτίδη.

R: Ποια είναι η άποψη σου για το download?

Α: (γέλια)..Κοίτα αν πω πως δεν κατεβάζω θα είμαι ψεύτης, όλοι κατεβάζουμε..Αλλά όμως ότι μου αρέσει, πάω και το αγοράζω ακόμα. Σαφώς θα έπρεπε τα cds να είναι φθηνότερα, αλλά ουσιαστικά από όλα αυτά ο μόνος ζημιωμένος είναι ο κάθε καλλιτέχνης. Γιατί όπως ξέρουμε οι εταιρίες σκότωσαν τη μουσική, έτσι? Όχι η πειρατεία.

R: Για το διαδίκτυο γενικότερα; Πιστεύεις πως οι νέοι άνθρωποι, θα πρέπει να πάρουνε στα χέρια τους, αυτό το νέο δυναμικό μέσο και να το εκμεταλλευτούν δημιουργικά, να εκφραστούν μέσω αυτού? Όπως εν προκειμένω το blogging?

Α: Ναι σίγουρα! Και προσωπικά ως καλλιτέχνης με έχει βοηθήσει το διαδίκτυο, με την έννοια καθαρά της δουλειάς. Για παράδειγμα εμένα δεν με παίζουνε τα μέσα (και πάλι καλά ας πούμε), με παίζουν όμως στις πορείες. Και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό για εμένα. Ή βλέπω τις αντιδράσεις του κόσμου (τα κακά, τα καλά σχόλια τους), στο youtube, στο myspace, στο facebook. Παιχνιδάκια δεν έχω παίξει ποτέ στο facebook, γιατί δεν έχω το χρόνο. Γιατί δουλεύω και σε ωδείο, κάνω μαθήματα. Ξέρεις όταν σε βλέπουν στην τηλεόραση, νομίζουν πως έχεις και λεφτά.. Αλλά εγώ ακόμα χρωστάω την παραγωγή του δίσκου στις τράπεζες..

R: Τι σου γεμίζει τις μπαταρίες;

Α: Τις μπαταρίες μου γεμίζουν οι διακοπές, μόνο που δεν κάνω ποτέ..

R: Ποτέ;…

Α: Αλήθεια.. Δεν προλαβαίνω.. έχω να κάνω διακοπές αρκετά χρόνια.. πέρα από ένα, δυο διήμερα.. Αλλά τι εννοώ «διακοπές».. Να πάω στην μέση του πουθενά με 5-6 φίλους, δυο σκηνές, φωτιά, κιθάρες, ψάρεμα. Αυτό είναι για εμένα διακοπές.

R: Τέλεια!.. Ας μιλήσουμε λίγο για την πόλη.. Τελευταία διακρίνεται μια έντονη, σε σχέση με το παρελθόν, κινητοποίηση από τους πολίτες, ευαισθητοποίησης για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. Τι πιστεύεις πως πρέπει να κάνουν οι πολίτες; Έφτασε η στιγμή «να πάρουμε την πόλη» στα χέρια μας;

A: Κοίτα χωρίς να μιλάω κομματικά ή πολιτικά – άλλωστε στις μέρες μας δεν νομίζω πως υπάρχουν ιδεολογίες, έχουμε πάει σε μια ευθεία γραμμή - προσωπικά δηλαδή είμαι κοντά σε κάποια πράγματα, αλλά δεν συμφωνώ απόλυτα με κανένα. Βασικό λοιπόν για εμένα, για να πάρουμε που λέμε την «πόλη στα χέρια μας», πρέπει να αρχίσουμε από τα καθημερινά. Να σεβόμαστε τον διπλανό μας. Με την έννοια, ότι ας πούμε εγώ ποτέ δεν διπλοπαρκάρω σε κίνηση να «κλείσω» όλους τους υπόλοιπους, ποτέ δεν θα πετάξω από το παράθυρο κάτι, θα προσέξω τον μοτοσικλετιστή, όλα από εκεί ξεκινάνε!

R: Από την άλλη βέβαια, έχουμε δει και κάποιες κινήσεις τελευταία. Όπως για παράδειγμα, η κίνηση των πολιτών στα Εξάρχεια, όπου κάνανε το parking πάρκο..

Α: Ναι, ναι σαφώς! Ξέρω, είχα πάει και μάλιστα είχα και φίλους που συμμετείχανε. Αυτά είναι σίγουρα θετικά. Αλλά πρέπει ο καθένας να κάνει μια αυτοκριτική, γιατί διαφορετικά το να κάνεις μια κίνηση και μετά στην καθημερινή σου ζωή να την ακυρώνεις.. Είναι απλά τα πράγματα. Θα μου πεις όταν δεν υπάρχει μια ομαδική κινητοποίηση; Ναι, αλλά.. Πάρε το ποδήλατο, πάρε το λεωφορείο.. Ξέρεις…

R: Με την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, ποια πιστεύεις πως είναι η λύση; Ίσως η αποκέντρωση; Η προστασία και η ανάδειξη της περιφέρειας;…

Α: Σαφώς είναι η αποκέντρωση. Εγώ ευελπιστώ να κάνω κάποια στιγμή πράξη την αποκέντρωση, αλλά λόγω της δουλειάς, ξέρεις πως είναι τα πράγματα. Και σε αυτή την παγίδα είναι όλοι.. Βέβαια δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει. Αναλόγως την δουλειά. Η δική μου η δουλειά, καλώς ή κακώς, είναι εδώ.

R: Το έχεις στο μυαλό σου μελλοντικά για κάποια στιγμή;

Α: Ναι μελλοντικά σίγουρα το έχω.. διαφορετικά θα φρικάρω.. (γέλια) Με την οικογένεια μου το πράξαμε αυτό. Φύγαμε από την Αθήνα και πήγαμε στην Κερατέα, όπου εκεί δεν μείναμε στην πόλη. Πήγαμε σε ένα λόφο, εμείς και τα τσακάλια (γέλια).. Είναι απίστευτο το να ξυπνάς, να κοιμάσαι, να είσαι δίπλα στην φύση..

"..νέα παιδιά που στις μέρες μας αγωνίζονται, φυλάνε σκοπιές, κατεβαίνουν στους δρόμους, που έχουνε ερεθίσματα, που δεν κάθονται ας πούμε μπροστά από μία τηλεόραση να δούνε «τι φοράει ο ένας και ο άλλος» και «με ποιον τα έφτιαξε ο ένας και ο άλλος».. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό.."

Photo by Roadartist

R: Είναι γνωστό το οικολογικό έγκλημα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την δημιουργία ΧΥΤΑ στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας. Μαθαίνω και προς τιμή σου, πως διοργανώνεις και μάλιστα είσαι ο υπεύθυνος του 1ου Φεστιβάλ Οβριοκάστρου Κερατέας. Εκεί λοιπόν που οι πολιτικοί θέλουνε να φέρουνε σκουπίδια, καταστρέφοντας και απαξιώνοντας ένα κατάφυτο αρχαιολογικό χώρο, εσύ με άλλους νέους καλλιτέχνες φέρνετε τον πολιτισμό; Αντίσταση, απάντηση με πολιτισμό και τραγούδια;


Α: Να εξηγήσω πώς συμμετείχα σε αυτή την κατάσταση.. Γνωρίζω χρόνια για το θέμα. Είχα ανέβει πέρσι στο Οβριόκαστρο σε ένα πάρτυ που είχε κάνει το τοπικό συμβούλιο νέων. Αυτό που είδα, το συγκινητικό, που το αναφέρω και στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ήταν νέα παιδιά που στις μέρες μας αγωνίζονται, φυλάνε σκοπιές, κατεβαίνουν στους δρόμους, που έχουνε ερεθίσματα, που δεν κάθονται ας πούμε μπροστά από μία τηλεόραση να δούνε «τι φοράει ο ένας και ο άλλος» και «με ποιον τα έφτιαξε ο ένας και ο άλλος».. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό! Πραγματικά αυτό με ώθησε να αναμειχθώ ενεργά. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αρκετά καλό.

R: Οι ημερομηνίες του Φεστιβάλ?

Α: Στις 15-19 Ιουλίου. Προσπαθούμε να στήσουμε το 1ο Φεστιβάλ στο αρχαιολογικό χώρο Οβριοκάστρου, μαζί με το τοπικό συμβούλιο νέων, με ελεύθερη είσοδο. Με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών και πολλών νέων συγκροτημάτων. Θα θέλαμε να γίνει θεσμός, να είναι ένα βήμα για νέες θεατρικές ομάδες, χορευτικές, θέατρο δρόμου, συναυλίες, αλλά για νέους ανθρώπους. Ένα βήμα για τους νέους. Εφέτος είναι μια συναυλία διαμαρτυρίας. Εγώ σαν καλλιτέχνης αυτό μπορώ να κάνω. Τώρα ο καθένας κάτι μπορεί να κάνει.. Και μόνο η παρουσία του αυτές τις μέρες ή άλλες μέρες εκεί είναι σημαντικό.

R: Πέρσι είχα βρεθεί στην συναυλία που είχε διοργανωθεί και ήταν πραγματικά μαγευτικά..

Α: Ναι όσοι είχανε έρθει, όλοι μαγεύτηκαν. Είναι σημαντικό να έρθει εκεί κόσμος, να δει το χώρο..Δε μιλάμε για σκουπίδια εκεί, γιατί παίρνουμε ως δεδομένο ότι το Οβριόκαστρο είναι αρχαιολογικός χώρος!

R: Κλείνοντας.. Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον?

Α: Όνειρο είναι να μπορώ να ζω από αυτό που κάνω. Να είδες πως επανερχόμαστε στο download?.. Ναι όλοι κατεβάζουν μουσική, αλλά ουσιαστικά στο τέλος την «πληρώνουν» οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες. Γιατί όταν δε μπορείς να ζήσεις από αυτό που κάνεις, εκεί είναι τα δύσκολα...Ας αναρωτηθούμε λοιπόν γενικότερα…

R: Σε ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία σε ότι κάνεις, γιατί πραγματικά σου αξίζει!

Α: Ωραίες ερωτήσεις, εγώ σε ευχαριστώ πολύ.


Αξίζει να δείτε το παρακάτω video, απλά για να πάρετε μια 'γεύση'... Ο τίτλος του είναι φυσικά χιουμοριστικός...


Αξίζουν την επίσκεψη σας :
Πρόγραμμα 1ου Φεστιβάλ Οβριοκάστρου Κερατέας
myspace Alkiviadis Konstantopoulos
Facebook Alkiviadis Konstantopoulos

92 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα

Μπράβο, πολύ όμορφη η συνέντευξη

Ταλέντο μοναδικό και αυθεντικό
ο Αλκιβιάδης
Τους θαυμάζω όλους αυτούς
τους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας
και δεν τους ξέρουμε

Να είσαι καλά για την παρουσίαση

Καλό πρωινό
Καλή βδομάδα

quartier libre είπε...

@
!
:)

Ανώνυμος είπε...

Kalimera roadartist.
Ton eida ton xeimwna sto zigo sto "kako sunapantima" kala foberos typos..
Megalo talento..
Se eyxaristw polu gia thn eukairia na mathw tosa pragmata gia auton.. An kai sto xekinima tou exei arketous fans.. pou nomizw oti tha ektimisoun auto to post..deontws!!!
Filia!
Arco

P. Kapodistrias είπε...

Συγχαίρω από καρδιάς! Όντως μέγα ταλέντο! Εύγε του!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Πάω για το cd, roadartist σ' ευχαριστώ για την γνωριμία με τον Αλκη.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Eleni Dafnidi είπε...

Έχει χιούμορ, είναι ειλικρινής, τα λέει έξω από τα δόντια αλλά πάνω απ’ όλα έχει μουσική παιδεία και ταλέντο και αυτός είναι ένας συνδυασμός που σπάνια συναντάς. Δυστυχώς η δισκογραφία έχει γεμίσει με ανθρώπους παντελώς άσχετους με το αντικείμενο τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε κάθε φορά που ανοίγουμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Μία σύγχρονη μορφή δικτατορίας ή μία εν ψυχρώ δολοφονία της αισθητικής μας.. . (Ακόμη δεν έχω αποφασίσει…) Έχω ζήσει από κοντά την παραγωγή ενός δίσκου και μπορώ να κατανοήσω απόλυτα τα όσα λεει και συνάμα χαίρομαι που δεν μπαίνει στο τρυπάκι να τα παρουσιάζει όλα μέλι γάλα, διότι τίποτα δεν είναι εύκολο για ένα νέο καλλιτέχνη που θέλει να μπει σε αυτό τον χώρο και να παρουσιάσει προς τα έξω την δουλειά του.
Εύχομαι να του πάνε όλα καλά, να είναι εμπνευσμένος, οπλισμένος με όση υπομονή χρειάζεται και να καταφέρει να κάνει την διαφορά!
(Γαμώ την καταδίκη μου ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ πλήρωσα το νοίκι μου…)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εξαιρετική η συνέντευξή σου!!
Συγχαρητήρια και στον Αλκη που διαθέτει τόσα ταλέντα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!

logia είπε...

Roadartist
καλημέρα
με εκπλήσσεις!
Ο Άλκης είναι ένα εξαιρετικό παιδί,
τον ξέρω χρόνια,
πέρασε και απ' τα χέρια μου ένα φεγγάρι...
παρακολουθώ την πορεία του
και χαίρομαι ιδιαίτερα γι'αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή δουλειά και από τους δυο σας. μπράβο σας και καλή συνέχεια.

leondokardos είπε...

Καλά, εγώ θα σου πω κάτι άλλο :εκτός των άλλων, έχεις και ταλέντο δημοσιογράφου !! Βάζεις ολιγόλιγες, εύστοχες ερωτήσεις που κάνουν τον άλλο να απαντά με πληρότητα και βγάζεις είδηση.
Αρτιστάκι χωρίς αστεία, είσαι...πολλά!!!

jacki είπε...

Καλά ο άνθρωπος είναι πολυμηχάνημα.
Παίζει τα πάντα (όλα).
Πολύ ευχάριστη ήταν η συνέντευξη..
Δηλαδή είναι και γ@#$ τους τύπους.
Καλημέρα.

Dee Dee είπε...

Δημοσιογραφος εισαι;;; :):)

Πολυ καλη η συνεντευξη. Τον Αλκιβιαδη τον γνωρισα μεσα απο την εκπομπη του Σπυρου Παπαδοπουλου και μου εκανε κι εμενα εντυπωση οτι ηταν το παιδι πασπαρτου. Εκανε για ολες τις θεσεις :) Πολυπλευρος και πολυδιαστατος!!

Πολυ ωραια και η ιδεα για το Φεστιβαλ! Ευχομαι να παει καλα και να δραστηριοποηθουν πολλοι περισσοτεροι!

Καλη εβδομαδα αρτιστακι μου!!

manetarius είπε...

Βρε θηρίο... συνεντευξιάζεις (τι γλώσσα χριστέ μου;) κιόλας; Μπράβοοο! Πολύ ωραία συνέντευξη! Αυτόν ο τύπος είναι φοβερός... πολύ κρίμα που δεν πρόλαβα να τους δω το χειμώνα (νομίζω;) με τον Σταρόβα και τους υπόλοιπους! :)

marilia είπε...

Συγχαρητήρια! Και στους δυο σας! :)
Έχω πιεί κι εγώ καφέ μ' αυτόν τον τύπο, αλλά σίγουρα δε με θυμάται. Είναι φίλοι και συνάδελφοι με την αδερφή μου. Το cd του έλεγα αυτές τις μέρες να το κάνω δώρο στη μαμά μου που τον θαυμάζει για τα τόσα μουσικά όργανα που παίζει! :)
Καλή συνέχεια σε ό,τι επιχειρεί!

iLiAs είπε...

..καλη βδομάδα Αρτιστα! :)

Roadartist είπε...

@ Sailor : Σε ευχαριστώ. Αξίζει να γνωρίζουμε τέτοιους καλλιτέχνες, γιατί προβάλλονται οι πλέον ανούσιοι.. Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι και ζουν όντως ανάμεσα μας..Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ quartier libre: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)


@ arcobaleno : Είναι χαρά μου να μάθουνε περισσότερα πράγματα για αυτόν όσοι τον θαυμάζουν, αλλά και όσοι δεν τον ξέρουν ακόμη, να τον μάθουν από εδώ..Επίσης να ακουστεί το σημαντικό Φεστιβάλ Οβριοκάστρου!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : Να είσαι καλά Πκ, το μέλλον του ανήκει :) καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ epikouros : Να το αγοράσεις το cd του Βαγγέλη, πραγματικά έχει διαμαντάκια μέσα..και πολύ καλές συνεργασίες.. Ήθελα καιρό να κάνω ένα αφιέρωμα στον Άλκη, αλλά καλύτερα που έγινε με δικές του λέξεις.. Όταν το πάρεις πες μου για να σου πω κάποια πράγματα..ειδικά για ένα κομμάτι..

Roadartist είπε...

@ Eleni Dafnidi : Δεν έχω να προσθέσω τίποτα στα όσα έγραψες! Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα Ελένη! Θα διαβάσει ο ίδιος το σχόλιο σου! Καλή εβδομάδα, σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Χαίρομαι που σου άρεσε η συνέντευξη! Σε ευχαριστώ πολύ!
Ο Άλκης να είναι καλά, να μας απασχολεί με την ωραία του μουσική και στο μέλλον (αυτό το μόνο σίγουρο)!

Unknown είπε...

Καλημέρα και πάλι

Πολύ όμορφος και αυθεντικός
τραγουδοποιός
άκουσα τα τραγουδια και την μουσική

Να είσαι καλά
Καλό πρωινό

Roadartist είπε...

@ logia : Καλημέρα. Να σου πω το είχα σκεφτεί πως μπορεί να γνωριζόσασταν.. Είναι όντως εξαιρετικό παιδί. Καλή εβδομάδα, σε ευχαριστώ..

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : Βαγγέλη μου σε ευχαριστούμε πολύ! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.. Καλή εβδομάδα να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : ένα μεγάλο ευχαριστώ.. :) Πολλά φιλιά.. :)

Roadartist είπε...

@ jacki : Χαίρομαι που την βρίκες ευχάριστη η συνέντευξη όπως γράφεις.. Δεν θέλησα να αφαιρέσω τίποτα..παρόλο το μέγεθος της, ήθελα να την περάσω όπως ακριβώς έγινε.. Έτσι είναι πιο αυθεντική νομίζω...Ευχαριστώ, πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Χαίρομαι που τον ξέρεις!!! Ναι φοβερό ταλέντο, και έχει πολλά να δώσει.. :)
Όντως το Φεστιβάλ είναι μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία, που την κάνει με πολύ αγώνα και προσπάθεια, ελπίζω να αφήσει η ..πολιτεία, να εξελιχθεί σε θεσμό.. μακάρι! Εγώ θα είμαι κοντά τους..Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ manetarius : Καλημέρα manet, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!! :) Ευχαριστώ πολύ! Θα μπορέσεις να τους δεις το φετινό χειμώνα.. δεν ξέρω αν είναι κλεισμένη η συνεργασία για να την γράψω εδώ.. αλλά σίγουρα θα είναι σε πολύ καλό σχήμα..ίσως ξανά στον Ζυγό!! Αξίζει να τον δεις live ..φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ marilia : Καλημέρα σου! Να το αγοράσεις το cd στην μαμά σου.. έχει τρομερά τραγούδια.. Να το ακούσει να έχει και ολοκληρωμένη εικόνα :)

Roadartist είπε...

@ ilias : Ηλία ευχαριστώ, επίσης!


@ Sailor : Χαίρομαι που το post στάθηκε αφορμή να ακούσεις τη μουσική του.. Ότι καλύτερο για εμένα..Σε ευχαριστώ, θα διαβάσει πιστεύω το σχόλιο σου ο Άλκης! Καλημέρα σου!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Με τον κύριο Αλκιβιάδη μπήκε το 2009 και δεν το μετάνοιωσα καθόλου.
Έτσι κι αλλιώς οι πολυόργανοι μουσικοί είναι μιά θαυμαστή και ξεχωριστή κατηγορία, πόσο μάλλον όταν δεν χειρίζονται απλά πολλά όργανα αλλά παίζουν...Ιερώνυμους.
Εξαιρετική συνέντευξη θαλασσόλυκε.

jf είπε...

Το δέσιμο όλων αυτών που κάνει με κλασικές σπουδές είναι το δυνατό του όπλο· δυσεύρετο στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική.
Και μόνο η αγάπη του για τον Μπαχ, λέει πολλά, πάρα πολλά. H μελέτη οργανώνει τη σκέψη και ο Μπαχ -κατ' εμέ- είναι ο πλέον κατάλληλος γι αυτό…

Μα τι πολύπλευρα …ατάλαντοι Θεέ μου κι οι δυο σας! :-)

Bravississimo!!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Πολύ καλή ιδέα το να αλλάξεις χρόνο με τον Άλκη! Μια χαρά πρόταση για την φετινή αλλαγή! Ωραία :) Ο θαλασσολύκος σε ευχαριστεί πολύ αγαπητέ :)

Roadartist είπε...

@ JF : Σε ευχαριστώ πολύ.
Jamanfou εσύ ως μουσικός έχεις γνώμη με βαρύτητα. Σίγουρα η παιδεία που έχει είναι κάτι που τον κάνει και διαφέρει..Δυστυχώς κυριαρχούν ατάλαντοι, που απλά τους προωθεί το σύστημα, και παιδιά με πραγματική αγάπη για τη τέχνη μένουν απ'έξω! Πρέπει να τα λέμε όπως έχουνε τα πράγματα

Margo είπε...

Μπράβο Ροντάκι! Δεν τον ήξερα, μας τον γνώρισες με τον καλύτερο τρόπο. Πολύ καλή η συνέντευξη, ανέδειξε τη θετική του εικόνα και φυσικά το ταλέντο του.. γιατί μόνο το ταλέντο δε φτάνει καλώς ή κακώς. Και μόνο το ότι συνεχίζει να μελετά και να εξελίσσεται δείχνει πόσο προσγειωμένος και σοβαρός είναι στο θέμα ποιότητα στη μουσική του.
Να σαι καλά για την πληρέστατη αναφορά στον Αλκιβιάδη..
Καλή σου βδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Margo : Συμφωνώ το ταλέντο αν υπάρχει μόνο του, δεν είναι αρκετό. Το σπάνιο στον Άλκη "η θετική του ενέργεια", και το ότι είναι όντως προσγειωμένος, και πιστεύω έτσι θα παραμείνει. Ρίξε μια ματιά στις συνεργασίες που έχει κάνει και θα καταλάβεις, ποιοι άνθρωποι τον έχουνε εμπιστευτεί. Νομίζω και εύχομαι στο μέλλον να τον ακούμε όσο αξίζει!

Dorothy είπε...

Πολύ καλή συνέντευξη! Είναι καταπληκτικός και χαίρομαι πολύ που παρά τις αντιξοότητες κατάφερε τελικά να κυκλοφορήσει το cd. Μου αρέσει πολύ και η διασκευή της "Γοργόνας"! Καλή εβδομάδα!

Δημιουργία είπε...

Τον είχα ξεχωρίσει από την πρωτη φορά που τον άκουσα. Μου αρέσει πολύ η φωνή του και από τη συνέντευξη διαπιστώνω ότι προκειται για προσγειωμένο άτομο, σε αντίθεση με άλλους νέους καλλιτέχνες που ολίγη δόση από... "καλαμάκι" την έχουν!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν εγώ δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίζω... Σε ευχαριστώ πολύ που μου άνοιξες ένα παράθυρο ακόμα στη μουσική!
Φιλιά

marianaonice είπε...

Απίστευτη συνέντευξη!!
Εκτός από τέχνη και πολιτισμό σπουδάζεις και δημοσιογραφία?

Πολύ ενδιαφέρων ο τραγουδοποιός Κωνσταντόπουλος που μας παρουσίασες roadartist!!
Πρέπει να είναι αυθεντικός άνθρωπος και μουσικός!
Σ' ευχαριστούμε που μας τον γνώρισες!!
Φιλιά!!
:))

Roadartist είπε...

@ τα παπούτσια της Dorothy : Καλημέρα! Ναι πολύ καλή διασκευή! Ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ Δημιουργία : ..χαίρομαι που τον παρακολουθείς..Όντως το να είσαι προσγειωμένος σήμερα, έχει καταντήσει σπάνιο, και εγώ το εκτιμώ πολύ.. όποτε το συναντώ! Πολλά φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Spastos Petalakis : Βρε καλώς τον! Να είσαι καλά!!

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Εγώ σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια! Όχι το μόνο βέβαιο είναι πως δεν σπουδάζω δημοσιογραφία!! Χαίρομαι που σου άρεσε, καλημέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

ουπς, άφησα σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση γιατί σε αυτή δε με άφηνε

το νηπενθές πολύ καλό

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Ναι δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό.. Έλαβα emails κ από άλλους φίλους ότι ήθελαν αλλά δε τους άφηνε ο blogger να αφήσουν σχόλιο στην ανάρτηση..
Εκτός από αυτό το κομμάτι που κ εμένα μου αρέσει πολύ, υπάρχουν και άλλα, πολύ καλά στο δίσκο..

marianaonice είπε...

Ο blogger σήμερα έκανε και σε μένα κόλπα και δεν με άφηνε να κρεμάσω σχόλια και σε άλλους @φίλους και μάλιστα και στον @ηλιογράφο που επέμενα για αρκετή ώρα μέχρι να μου ανοίξει την καρτέλα των σχολίων!
Μάλλον είναι πρόβλημα της google.

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Μάλιστα.. εμένα πάντως από εχτές έχει πρόβλημα... Το αναφέρω επειδή κάποια παιδιά αντί για σχόλιο έστειλαν email.. Ελπίζω να διορθωθεί, για να μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα..

b|a|s|n\i/a είπε...

το ροαντόραμα θα κυκλοφορεί ένθετο στην ροαντοτυπία; ;))
πολύ ενδιαφέρουσα η συνομιλία σας. και ακόμα πιο ενδιαφέρον ο αλκιβιάδης. δεν τον ήξερα. τώρα τον έμαθα! εύγε!!
φιλιά πολλάαααααααααα!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Καλώς επέστρεψες από τις βόλτες σου. Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ!

Fegia είπε...

Μπράβο φίλη μου. Εξαιρετική δουλειά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ενημέρωση και για μας τους "εκτός των τειχών".
Χαρισματικός καλλιτέχνης με ουσιαστικές απόψεις.
Χάρηκα ιδιαίτερα τη συνέντευξη και σε φανταζόμουν σε ρόλο υγιούς "δημοσιογράφου"...(LOL)

Σου εύχομαι καλό και ξένοιαστο καλοκαίρι.
Πολλά φιλιά.

eirini είπε...

Με εξέπληξες πολύ ευχάριστά μ'αυτή την συνέντευξη Roadartist μου! Αν και δεν είναι το στιλ της μουσικής που ακούω, μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίον εκφράζεται αυτό το παιδί. Τον είχα ακούσει να μιλάει άλλη μια φορά στην τηλεόραση όταν είχε αρχίσει να ακούγεται το πρώτο του τραγούδι. Νέο παιδί και πολλά υποσχόμενο! Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι!
Μπράβο για την συνέντευξη αυτή Roadartist μου!!! Φιλιά πολλά!!!

ippoliti_ippoliti είπε...

Εξαιρετική συνέντευξη, εξαιρετικές κι οι ερωτήσεις σου.
Τον έχω δεί κι ακούσει στο Ζυγό, μπράβο
Καλό βράδυ

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ωραία πράγματα, ενθαρρυντικά, ακούστηκαν από έναν νέο άνθρωπο.
Μπράβο καρδούλα ου, ωραία δουλειά έκανες πάλι.Από την σελίδα σου ποτέ κανείς δεν φεύγει άδειος.
Καλή σου μέρα
http://lygeri.pblogs.gr
http://ligery.pblogs.gr

Artanis είπε...

Καλλιτέχνιδά μου, σκίζεις!!!
Πολλά συγχαρητήρια για την καταπληκτική συνέντευξη του παιδιού...
καλημέρα κιόλας...

Ταχυδρόμος! είπε...

Ο άνθρωπος ορχίστρα είναι λέμε!

Sally Finkenstein είπε...

A, εκπληκτικός!
κι εγώ... στο Ζυγό και έμεινα με ανοιχτό το στόμα και τ' αυτιά, εννοείται!
Μας έβαλες να ακούμε και τη μουσική! Ευχαριστούμε Roadartist!
καιιιιιιιι
Συγχαρητήρια για τη συνέντευξη!
Όντως πολύ καλή
:)

Roadartist είπε...

@ Fegia : Καλησπέρα Φέγια μου, έχει ανέβει και θεσσ/κη..Πιστεύω ότι μελλοντικά θα έρθει η στιγμή να τον δεις..και θα σου φτιάξει το βράδυ :) Χαίρομαι που σου άρεσε, με αυτό το "υγιούς" πολύ γέλασα! Να περάσεις καλά στις διακοπές σου και θα τα ξαναπούμε με την επιστροφή σου! Πολλά πολλά φιλιά, να περάσεις υπέροχα με τους ανθρώπους σου!!

Roadartist είπε...

@ eirini : Μου αρέσει να εκπλήσσω τους φίλους μου ευχάριστα! Και εσένα έτσι σε θεωρώ, το έχεις καταλάβει! Ναι είναι εξαιρετικός!! Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ ippoliti : Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου Ιππόλυτη.. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ λυγερη : Λυγερή μου ευχαριστώ. Ναι υπάρχουν και θέλω να πιστεύω πως δεν είναι λίγοι, απλά δεν..ακούγονται.. δεν τους δίνεται ο χώρος που αξίζουν! Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Artanis : Artanis φίλη μου σε ευχαριστώ πολύ.. Να είσαι καλά, τα φιλιά μου!!

Roadartist είπε...

@ Ταχυδρόμοοοοοοοοοος ! ! : Κυριολεκτικά!!!! :)

Roadartist είπε...

@ Sally Finkenstein : Sally όλα τα τραγούδια του cd του είναι πολύ καλά.. μακάρι να μπορούσα να σας τα έβαζα όλα να τα ακούσετε.. Αν και στο Ζυγό σίγουρα άκουσες κάποια!! Καλό βράδυ και σε ευχαριστώ πολύ!

patsiouri είπε...

Παρήγορο το γεγονός ότι κυκλοφορούν τόσα παιδιά σαν τον Αλκη γύρω μας...
Και ευτυχώς δεν είναι και λίγα!

VAD είπε...

Καλείσθε δι'υπόθεσίν σας εις το ιστολόγιόν μας,ένδυμα επίσημον.

καλημέρα είπε...

Επιτέλους, διάβασα την συνέντευξη. Μπράβο κορίτσι, πολύ καλή συνέντευξη.
Roadartist μου, δεν ξερω τα τραγούδια του δυστυχώς, με αφορμή εσενα τα μαθαίνω. Θα ψάξω τον δίσκο του να τον ακούσω καλά και θα τα ξαναπούμε,
φιλιά!

Roadartist είπε...

@ patsiouri: Παρήγορο σίγουρα, αρκεί να τους δίνονταν και οι ευκαιρίες που αξίζουν.. Είναι κρίμα να προωθούνται "ντενεκέδες" και όχι τόσο άξιοι μουσικοί! Π.χ. δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον παίζουν τα ραδιόφωνα.. Βασικά γενικότερα, η αναξιοκρατία που επικρατεί και τέτοια παιδιά χάνονται, είναι θλιβερή!

Roadartist είπε...

@ Vad : Επίσημο ένδυμα????????? Ουφφφφφφφφ δύσκολα μου βάζεις οκ.. χεχχχε βάζω ..κάτι.. και έρχομαι!!!!!!! Ευχαριστώ! :))))

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Καλημέρα Αναστασία.. Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες και για τα λόγια σου.. Αρκετά μεγάλη το ξέρω αλλά δεν ήθελα να αφαιρέσω τίποτα .. και έτσι τελικά έκανα.. Νομίζω πως δεν ήταν όμως κουραστική.. Ο Άλκης είναι εξαιρετικός.. Αξίζει να ακούσεις το δίσκο του..Ευκαιρία τώρα που το ανέφερες να ποστάρω εδώ και πληροφορίες σχετικά με το πρώτο του δίσκο (εννοώ σχετικά με τα τραγούδια του δίσκου, συμμετοχές).
Πολλά φιλιά, σε ευχαριστώ πολύ, και καλό σκ!!

Roadartist είπε...

Για να είναι τώρα αρκετά πλήρες το ποστ αντιγράφω από http://filoimousikistisviotias.blogspot.com/2008/11/blog-post_2313.html
Παρουσίαση του δίσκου του:

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση μουσικού που προκαλεί αίσθηση στις ζωντανές του εμφανίσεις, καθώς αποτελεί μόνος του μια μπάντα!
Με πολυετείς μουσικές σπουδές, τις οποίες συνεχίζει, ο Αλκιβιάδης παίζει μια πληθώρα μουσικών οργάνων (βιολί, τρομπόνι, μαντολίνο κιθάρες κ.α.), έχει πτυχίο Αρμονίας και έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους δημιουργούς και τραγουδιστές της έντεχνης και ροκ σκηνής σε live εμφανίσεις, αλλά και ηχογραφήσεις δίσκων.
Υπό τον τολμηρό τίτλο «Γαμώ την καταδίκη μου», κυκλοφόρησε από το label 7 του Ηλία Μπενέτου, η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, που περιλαμβάνει 15 κομμάτια.
Το cd χαρακτηρίζεται από ποικίλες μουσικές επιρροές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, ενώ περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Σπύρος Σακκάς («Νηπενθές»), ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας («Άναψε τη φωτιά»), ο Διονύσης Τσακνής («Η διαμαρτυρία των γιασεμιών»), η Ζήνα Αρβανιτίδη («Μη μ' αφήνεις, σ' αγαπάω), καθώς και οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλλης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Σταμάτης Μεσημέρης, Χορωδία Παιδικών Χωριών S.O.S. Βάρης («Πόλεμος»).

Στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου υπογράφει ο Αλκιβιάδης, ενώ τους στίχους τριών τραγουδιών έγραψαν οι Γιώργος Παυριανός, Ισαάκ Σούσης και Γιάννης Μαύρος.

Το cd περιλαμβάνει επίσης μελοποιήσεις ποιημάτων («Σ' ένα νέο που αυτοκτόνησε» της Μαρίας Πολυδούρη και «Πόλεμος» και «Διαμαρτυρία των γιασεμιών» της Ράνιας Ζούκα) αλλά και μια reggae διασκευή του τραγουδιού «Η γοργόνα» («Στην απάνω γειτονίτσα») των Μάνου Λοϊζου-Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Οσοι είχαν την τύχη να τον δουν στο ΖΥΓΟ μαζί με τους Τάνια Τσανακλίδου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά και Γιάννη Ζουγανέλη εντυπωσιάστηκαν από το πολύπλευρο ταλέντο του.

Μουσικός πολλών οργάνων, εκπληκτικός τραγουδιστής και εξαιρετικός perfomer, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζει ένα δίσκο που ξεχωρίζει. Χιούμορ, σαρκασμός, πρωτοτυπία στους στίχους και ωραίες μελωδίες.

Συμμετέχει η αφρόκρεμα του έντεχνου (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος το τραγούδι ΤΟ ΝΗΠΕΝΘΕΣ ερμηνεύει ο Σπύρος ΣΑΚΚΑΣ)

Το τραγούδι ΠΟΛΕΜΟΣ (6.26) είναι σε ποίηση Ράνιας Ζούκα, ερμηνευμένο από τους: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο, Βασίλη Καζούλη, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή, Λαυρέτη Μαχαιρίτσα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και η Χορωδία Παιδικών Χωριών SOS Βάρης. Συμμετέχουν στην εισαγωγή η Πέπη και ο Νικόλας (Παιδικά Χωριά SOS) και ο Σταμάτης Μεσημέρης.

Roadartist είπε...

...Τεράστια η αναφορά αυτή για σχόλιο, δεν πειράζει.. να υπάρχει για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται!!

Καλημέρα σας! Και κουράγιο με το ****καύσωνα!!!

KitsosMitsos είπε...

Τον είδα την Τρίτη που μας πέρασε στην Πεντέλη στη συναυλία Μαχαιρίτσα-Σταρόβα. Πολύ καλός όντως!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Τα πολλά λόγια (στα σχόλια) δεν ήταν ποτέ το χαρακτηριστικό μου, αλλά τώρα δεν βρίσκω καν...

!!!!!!!!!!!!


Σ' ευχαριστώ που "μου γνώρισες" τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.


Καλημέρα :)

habilis είπε...

Εξαίρετο post!
Σε ποιά εφημερίδα γράφεις ?
:-))

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Aρτίστα είσαι άψογη δημοσιογράφος , πήρες από τον Αλκιβιάδη μια αξιοζήλευτη συνέντευξη !!!!!!!!

Καλά, ότι το παιδί είναι ταλεντάρα , δεν υπάρχει αμφιβολία !! Και θα πάει μπροστά , γιατί έχει και μουσική παιδεία !!!!
Δεν τον έχω ακούσει live , ελπίζω να τα καταφέρω , αλλά τον είχα δει νομίζω στο "Στην υγεία μας" στην τηλεόραση και ήταν πολυτάλαντος και εξαιρετικός!!!

Μπράβο σας γι αυτή την συνέντευξη που μας δίνει την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα (και να διαπιστώσουμε Αρτιστάκι ένα ακόμη ταλέντο σου, το δημοσιογραφικό :):) !!!!
Καλή βδομάδα

Roadartist είπε...

Καλημέρα παιδιά.
Εχτές ήμουν στη τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Οβριοκάστρου...
Μια φοβερά αξιόλογη προσπάθεια κυρίως νέων παιδιών..
Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τους πολίτες μιας περιοχής να αγωνίζονται για να προστατεύσουν έναν αρχαιολογικό χώρο (εκεί έχει βρεθεί ο Κούρος του Σουνίου-που φυλάσσεται στο Εθν.Αρχαιολογικό Μουσείο-,
το υπέδαφος είναι γεμάτο με αρχαίους τάφους και στοές .....)
να βλέπεις..κατοίκους, κάθε ηλικίας να αγωνίζονται για τα πλέον αυτονόητα..
Ανοργανωσιά από το κράτος, επιλογές για ΧΥΤΑ (που είναι η πιο ξεπερασμένη μέθοδος σε όλη την υπόλοιπη....Ευρώπη)..

Εύχομαι να πάνε όλα καλά..στον αγώνα τους.. Τι να πω..θα είμαστε δίπλα τους..γιατί ουσιαστικά αγωνίζονται για όλους εμάς..

Roadartist είπε...

@ kitsosmitsos : Ετσι είναι! Καλή σου εβδομάδα!!

Roadartist είπε...

@ σκρουτζάκος : Ευχαριστώ να είσαι καλά μικρέ μας φίλε, καλό καλοκαίρι να έχεις, όπως το ποθείς καλή ξεκούραση, καλά μπάνια!!!

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας» : Πολύ χαίρομαι για αυτό. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.. :) Ευχαριστώ. Καλή σου εβδομάδα φιλιά..

Roadartist είπε...

@ habilis : Ευχαριστώ... Καλή εβδομάδα :))))

Roadartist είπε...

@ αθηνα : Αθηνά μου σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια καρδιάς..
Τα κρατώ και τα εκτιμώ πολύ.
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνέντευξη.. αλήθεια! Έχει ουσία να γνωρίζουμε νέους καλλιτέχνες και αν αυτό το κατάφερε αυτό το ποστ, τότε νομίζω αυτό έχει σίγουρα αξία..και άξιζε το χρόνο..
Πολλά ευχαριστώ. Ευχές για καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@@@@@@@

Άσχετο... σχετικό...

Τι ζέστη είναι αυτή???

Καλά κουράγια σε όσους είμαστε ακόμα στην Αθήνα..... :)

Unknown είπε...

Ωραίο πράγμα να βλέπεις νέους και ταλαντούχους ανθρώπους να αναπτύσσονται και να δημιουργούν!

Phivos Nicolaides είπε...

Ωραίο πράγμα να βλέπεις νέους και ταλαντούχους ανθρώπους να αναπτύσσονται και να δημιουργούν!

Roadartist είπε...

@ Peris
@ Phivos Nicolaides : Όντως Φοίβο πολύ ωραίο πράγμα.. έτσι ακριβώς..
Καλό βράδυ!

paramythou είπε...

Αν και επέλεξα να παρουσιάσω μια άλλη πλευρά του Φεστιβάλ του Οβριόκαστρου -λόγω της τρέλας μου με τα παραμύθια- ανήκω κι εγώ στους φαν του Αλκη, τον οποίο παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια!!! Είναι πραγματικά παρήγορο να υπάρχουν και να κινούνται γύρω μας τέτοια παιδιά με ευαισθησίες και πολύπλευρο ταλέντο. Μας γεμίζουν ελπίδα ότι δεν έχουν χαθεί όλα....
η παραμυθού

Roadartist είπε...

@ Mαίρη Σάββα: Καλημέρα Παραμυθού μου! :) Ναι θα ήταν εκπληκτική βραδιά.. Μου αρέσουν και εμένα πολύ τα παραμύθια..και γι'αυτό άλλωστε παρακολουθώ το blog σου.. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρεθώ γιατί δούλευα εκείνη τη μέρα και την επόμενη το πρωί. Χάρηκα όμως πολύ που αναφέρθηκες σε αυτή τη βραδιά ειδικά. Μπράβο! Φιλιά!

Kostas L.A. είπε...

εμφανιστηκα κι εγω εδω γυρω..αν και με μικρη καθυστερηση..ωσπου να ξαναχαθω σε λιγο..

θα μεινω σε λιγα μονο λογια που ειπαμε με την παρεα μου τη δευτερη φορα που τον ειδαμε ζωντανα..στο συνεδριακο κεντρο Πατρων..

"ειναι καταπληκτικο να εχεις απεναντι σου,στη σκηνη,εναν ανθρωπο με τοση ενεργεια και διαθεση..
που δοκιμαζει καθε δυνατο τροπο να'ρθει κοντα με τον κοσμο,να γινει ενα μαζι τους..

μακαρι ολοι οι καλλιτεχνες να αφηναν με τις συναυλιες τους,την ιδια διαθεση που σου αφηνει ο Αλκης.."

να ειναι καλα και να του πανε ολα οπως τα ονειρευτηκε..και..να "μπορει να ζησει απο αυτο που διαλεξε να κανει"!!

πολλα φιλια καλη μου Αρτιστουλα!! :)

Roadartist είπε...

@ Kostas L.A. : Κώστα μου τώρα είδα το σχόλιο σου.. Ευχαριστώ που πέρασες παρόλο που είσαι σε διακοπές.. Είχα δει που είχες αναρτήσει κάποια τραγούδια του Άλκη παλιότερα.. και κατάλαβα πως τον έχει δει..live.. Έτσι είναι όπως τα λες.. Καλό σκ να έχεις, καλό υπόλοιπο στις διακοπές! Καλά μπάνια!!

π. ΛίΒυος είπε...

Καταπληκτικός. Απο την πρώτη στιγμή που τον είχα δει, είχα διακρίνει μια μοναδική χαρισματική μουσική προσωπικότητα.

Related Posts with Thumbnails