2 Απριλίου 2009

..αφημένοι στην κρίση σας..

Σκίτσο του Η. Μακρή
Έτσι είμαστε...
Αφημένοι.. στην ελπίδα να αλλάξει το σκηνικό της 'κρίσης', που άλλοι δημιούργησαν..
Αφημένοι.. στην κρίση ‘όποιων’ αποφασίζουν για το μέλλον..
Αφημένοι.. βλέποντας πως τα άδεια ταμεία, με δυσκολία θα γεμίσουν, αλλά και ότι αυτοί που τα «άδειασαν» δεν πρόκειται να καταδικαστούν ή να επιστρέψουν τα κλεμμένα…
Αφημένοι.. ανυπεράσπιστοι στις απολύσεις, σε δουλειές...του ποδαριού, στις περικοπές σε μισθούς, σε μειωμένα ωράρια, και σε λιγότερες ημέρες εργασίας.. Με το πρόσχημα της κρίσης & αυτά..

Σκίτσο του Α.Πετρουλάκη

Αφημένοι.. στο να ψηφίζουμε τους ίδιους..

Αρκετοί φίλοι, γνωστοί, με οικογένειες το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν απροειδοποίητα χωρίς εργασία, σε μια στιγμή απλά ν’εκμηδενίζονται χρόνια εργασίας..και προσφοράς..
Παράλληλα στη χώρα με τους πιο χαμηλούς μισθούς, αντί για αυξήσεις ανακοινώνονται μειώσεις αποδοχών.. και επιπλέον άδικοι φόροι..

Σκίτσο του Α.Πετρουλάκη

Ενώ τα πιο «σκληρά» μέτρα να τα περιμένουμε από Σεπτέμβρη..

Δεν είναι το καλύτερο μου να αναφέρομαι σε τέτοια θέματα, αλλά όταν σε περικυκλώνουν, τα ακούς καθημερινά και λόγω της δικαιολογημένης σημερινής απεργίας, αξίζει να αναλογιστούμε όλοι κατά πόσο είναι εφικτό ένα καλύτερο μέλλον.. και να προσπαθήσουμε όπως μπορούμε όλοι γι'αυτό..

Όσοι δεν γνωρίζετε σχετικά με τον αγώνα και την απεργία πείνας του Θοδωρή Τενέζου ενάντια στα καρτέλ, περάστε από το blog της butterfly, η οποία έχει κάνει αρκετές σχετικές αναρτήσεις για να ενημερωθείτε. Πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα του!

Επίσης, σας παρακαλώ, δώστε ένα λεπτό από το χρόνο σας και επισκεφτείτε το site της Διεθνούς Αμνηστίας, στο σύνδεσμο http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm για να υπογράψετε για την Κούνεβα. Προτρέψτε και τους φίλους σας να το κάνουν, διαδώστε το, αναρτήστε το στο blog ή το site σας. Είναι πολύ σημαντικό να μαζευτούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

74 σχόλια:

koulpa είπε...

xm.. νομίζω η μόνη πραγματική κρίση.. είναι η κρίση αξιών.. και δεν είναι κάτι νέο.. απλά τα αποτελέσματα βλέπουμε κάποιες φορές να πυκνώνουν..:):)
καλημερούδια:):)

Panos Konstantinidis είπε...

Η κατάσταση είναι όντως τραγική... απελπιστική θα έλεγα. Πρέπει να πάρουμε δραστικά, ριζικά μέτρα διαφορετικώς θα πέσει πολύ πείνα.

>στην ελπίδα να αλλάξει το σκηνικό
>της 'κρίσης', που άλλοι δημιούργησαν

Πάντως νομίζω ότι αυτό είναι λίγο άδικο. Υπεύθυνοι για την κρίση και τη διαφθορά που επικρατεί είμαστε και εμείς. Γενικώς όλοι είμαστε τμήμα του προβλήματος και όλοι τμήμα της λύσης.

Ανώνυμος είπε...

αφημένοι δυστυχώς, και σαν γνήσιοι έλληνες, δεν είναι κακό αν δεν χτυπάει την πόρτα μας.

Roadartist είπε...

@ koulpa : Αυτό είναι πραγματικά πανάρχαιο..θα έλεγε.. Κρίση στις αξίες.. από εκεί ξεκινούν όλα πραγματικά.. Καλησπέρες!

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Και ξέρεις σε τέτοιες περιόδους κρίσης, όλοι βγάζουνε το χειρότερο τους εαυτό.. Στο "άλλοι δημιούργησαν" αναφέρομαι ουσιαστικά στο κλέψιμο των ταμείων.. Εννοώ πως τα ταμεία δεν τα έκλεψε ο απλός εργάτης, κ όμως τώρα καλείται ξανά αυτός να συνεισφέρει από τα ελάχιστα του.. Πολύ άδικο..

Roadartist είπε...

@ evlahos : Έτσι ακριβώς. Ακόμη και να καίγεται το σπίτι του διπλανού μας δεν ανησυχούμε, αν δε φτάσει η φωτιά στο δικό μας..

tovenito είπε...

το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω ελπίδα. κάτι ρεαλιστικό που να δώσει μια πνοή σε μια χώρα που καταρρέει

Kaveiros είπε...

Δεν υπάρχει κρίση!!!Καμία κρίση!!!

jacki είπε...

Δεν ξέρω.. βλέπει κανείς αυτές τις υπογραφές.. Τα λαμβάνουν υπόψην τους;
Απελπιστική κατάσταση.. και δε μιλάμε μήπως χάσουμε και τη θέση των 350 πλέον ευρώ και τις 3μέρες εργασίας..

Panos Konstantinidis είπε...

@καλλιτέχνιδα

> Εννοώ πως τα ταμεία δεν τα έκλεψε ο απλός εργάτης, κ όμως τώρα καλείται ξανά αυτός να συνεισφέρει από τα ελάχιστα του.. Πολύ άδικο..

όντως έτσι είναι. Η διαφωνία μου έγκειται απλώς στο γεγονός ότι η εκάστοτε εξουσία είναι αιρετή και άρα αντικαταστήσιμη αν δε μας αρέσει. Για να μην την αντικαθιστούμε εδώ και δεκαετίες (δεν είναι παράδοξο ότι εδώ και 30 έτη μας κυβερνάνε δύο οικογένειες;) σημαίνει ότι και ο απλός εργάτης φταίει (έστω και στο ελάχιστο). Σίγουρα δεν τα έκλεψε αυτός, όμως με την ανοχή του άφησε άλλους να τα κλέψουνε (και να τα κλέβουνε ακόμα).

Μεγάλο θέμα προς συζήτηση που δεν είναι εύκολο να λυθεί σε ένα ιστολόγιο.

Roadartist είπε...

@ tovene592 : και εγώ το ίδιο, το χειρότερο, όλοι είναι κουρασμένοι έστω κ να ασχοληθούν με αυτά..

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : τα στοιχεία 'μιλούν' από μόνα τους..

Roadartist είπε...

@ jacki : Νομίζω πως μπορούνε να ασκήσουνε πίεση..ειδικά αν υπογραφούν από αρκετό κόσμο, και από πρόσωπα με κάποιο κύρος..κλπ..
Έτσι πάει..

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Πολύ μεγάλο θέμα και φαντάζει σχεδόν αδιέξοξο.. Σε αυτό που λες συμφωνώ απόλυτα.. Μεγάλη ευθύνη ως προς αυτό το σκέλος..
Σε αυτό τοποθετούμε όταν αναφέρω ότι είμαστε :
"Αφημένοι.. στο να ψηφίζουμε τους ίδιους.."
Φταίμε!

Μαριλένα είπε...

είναι εξαιρετικά δύσκολοι οι καιροι που περνάμε.
σημερα, μολις πριν λιγο, έμαθα πως μια φιλη μου έχασε τη δουλειά της.
έκλεισε η επιχειρηση που εργάζεται.

καθε μερα, ακους και κατι παρόμοιο.
καθε μερα πια..

Γ.Π. είπε...

Και έτσι όπως είμαστε αφημένοι δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία να είμαστε ... αφηρημένοι!
Γιατί από εδώ και πέρα η κάθε απόφαση μετράει.

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Τα περί Τενέζου και Κούνεβα τα γνωρίζω roadartist μου και αγανακτώ! Και φυσικά αγανακτώ με όσα συμβαίνουν και με όσους κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!

Δεν είχα σκοπό να αναρτήσω στίχο σήμερα στο μπλογκ μου, ήθελα να παρουσιάσω ένα δίσκο. Αλλά βλέποντας τη δική σου ανάρτηση, αλλάζω τα σχέδιά μου και το απόγευμα θα αναρτήσω στίχο που έχει άμεση σχέση με όσα επισημαίνεις.

Σ' ευχαριστούμε για την ανάρτηση, καλό μεσημέρι!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο για τη φωνή διαμαρτυρίας που υψώνεις αν και μάλλον..εις ώτα μή ακουόντων.

εθελοτυφλούμε όλοι μας μπροστά σε ό τι πλέον γίνεται αυταπόδεικτο,

για την "πληρωμή" αναρωτιέμαι..

Skouliki είπε...

δεν ξερω ειναι και η σημερινη μερα που ειναι δυσκολη
να βλεπω και ολα αυτα
ειαμι απαισιοδοξη
δεν ξερω
τι θα πρεπει να απαντησω

καλημερα

Margo είπε...

Ότι χειρότερο είναι η ανεργία, και όταν αυξηθεί τόσο πολύ τι θα γίνει; Ελπίζω όταν βρεθούμε σε αδιέξοδο, που θα βρεθούμε απ' ότι φαίνεται, τότε θα αναγκαστούμε ν' αλλάξουμε συμπεριφορά ως πολίτες.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε Road...
Καλό απόγευμα!

Adamantia είπε...

Πιστεύω ότι με τις κλοπές των πολιτικών απ' τα ταμεία κι από αλλού, με την κακοδιαχείρηση των δημοσίων εσόδων και με την τεράστια φοροδιαφυγή η κατάρευση της ελληνικής οικονομίας ήταν θέμα χρόνου ακόμα κι αν δεν υπήρχε διεθνής κρίση. Αν συνδυάσεις τώρα και τον ανύπαρκτο πλέον συνδικαλισμό όλες οι αντιεργατικές αποφάσεις είτε οι πρίν είτε οι τωρινές (με το πρόσχημα της κρίσης)
ήταν απλός περίπατος.
Αλλά με τα δύο μεγάλα κόμματα απολύτως ίδιας λογικής να μάχονται ποιός θ' ανέβει για να κλέψει και τα δύο της αριστεράς να βγάζει το ένα το μάτι του άλλου ποιόν περιμένουμε να βοηθήσει και ν' αλλάξει την κατάσταση?

Πολύ καλά έκανες και ανέβασες αυτό το θέμα και φυσικά θα ξαναυπογράψουμε και για τους δύο.

BUTTERFLY είπε...

Αφημενοι...και αποσβολωμενοι!

Ευχαριστω!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπάρχει άραγε ελπίδα??
Μακάρι!!
Νομίζω ότι η πιο σωστή κουβέντα ακούστηκε στο πρώτο σχόλιο.
Κρίση αξιών υπάρχει σήμερα και μάλιστα μεγάλη!
Και από εκεί ξεκινάνε δυστυχώς τα πάντα.
Και ακόμα πιο δυστυχώς, όλοι έχουμε το μερίδιό μας σε αυτή τη κρίση!

Aristodimos είπε...

Αφημένοι.... και τι άραγε ... μένει απ ολην αυτη την στασιμότητά μας ;;;

Καιρός ν αφυπνιστούμε , και ν αντιδράσουμε εστω και με αυτα τα λίγα μέσα που μας παρέχει η εκάστοτε εξουσία και η παγκοσμιοποίηση που μας κατέταξαν σ αυτήν...

Και πρωτη μα μέγιστη δύναμή μας η ωρα που θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη..

Αρης

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Δύσκολο κάποιος να μην έχει κάποιο προσωπικό συμβάν να πει.. Και στην επαρχία και στην Αθήνα.. Και υποτίθεται πως είμαστε ακόμη στην αρχή..αν πιστέψουμε όσα ακούγονται για τα μέτρα που έρχονται το Σεπτέμβριο.
Εμένα 3 πολύ καλοί φίλοι (ΚΑΙ στους τρεις) ανακοινώθηκε μείωση ημερών εργασίας.. Σε δουλειές που ήταν χρόνια.. Αυτό έχει αλυσιδωτά αποτελέσματα..

Roadartist είπε...

@ Καημος : Μακάρι το εύχομαι να ξυπνήσουμε, γιατί διαφορετικά εξεγέρσεις σαν του Δεκεμβρίου θα επαναληφθούν..

Roadartist είπε...

@ pink floyd : Να είσαι καλά Μαργαρίτα, θα περάσω να το δω.. Και ας τα γνωρίζετε οι περισσότεροι τα περί Τενέζου και Κούνεβα ένιωσα πως έπρεπε να γίνει αναφορά..Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ nyxterino : Ήδη αρκετοί το πληρώνουν Αριάδνη. Το κακό είναι όλοι όσοι εθελοτυφλούν όπως έγραψες..

Roadartist είπε...

@ Skouliki : Η σημερινή μέρα είναι όντως δύσκολη... Δε μπορούσα να αναρτήσω οτιδήποτε άλλο σήμερα.. Και εμένα με τρομάζει ότι είναι σαν να μην υπάρχουν απαντήσεις..

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Συμφωνώ φυσικά με τα όσα αναφέρεις στο πόστ.
H ακινησία και η παθητικότητα είναι περισσότερο εμφανείς σε περιόδους κρίσεων, γεννιούνται όμως συνήθως το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε απ΄αυτές.
Για το λόγο αυτό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε τις συνήθειες μας όταν δυσκολεύουν τα πράγματα.
Όσα με ευκολία πραγματοποιούν οι εργοδότες σήμερα, βασίζονται σε πιό ανέμελες εποχές, στη διαρκή απουσία του πληθυντικού και την επικράτηση της προσωπικής διαπραγμάτευσης με τ΄αφεντικά αντί της συλλογικής.
Ούτε η μμεπληξία είναι τωρινό φαινόμενο, γι αυτό και τα Μέσα με ευκολία οικοδομούν μιάκλειδαμπαρωμένη κοινωνία που φοβάται από τον ίσκιο της, μέχρι το...κουνούπι τίγρης.

Roadartist είπε...

@ Margo : Δύσκολες καταστάσεις, και κάθε μέρα αυξάνονται οι άνεργοι. Μακάρι να γίνει αυτό που λες έστω κ τη τελευταία στιγμή φιλάκια πολλά..

Roadartist είπε...

@ Adamantia : συμφωνώ. Το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία δεν δημιουργήθηκε από τη διεθνής οικονομική κρίση, αλλά από όλα όσα αναφέρεις.. Και το θέμα είναι τώρα ποιος μπορεί να κάνει κάτι σωστό για τη χώρα..και να μας βγάλει από τη κατάσταση αυτή.. Δε ξερω..

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY :...δυστυχώς όποιος έχει μυαλό και μπορεί να δει ρεαλιστικά τις καταστάσεις..έτσι μόνο μένει..Πρέπει να ξυπνήσουμε.. Να είσαι καλά, εμείς σε ευχαριστούμε!

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Δε ξέρω αν υπάρχει ελπίδα, πάντα όμως θέλω να το πιστεύω.. Πάντα θα το πιστεύω..
Κρίση αξιών υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια (ολόκληρες δεκαετίες), απλά τώρα αρχίσαμε να ζούμε κ τα αποτελέσματα της..

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : Το μόνο που μένει είναι να συνεχίζουμε να υπομένουμε δίχως αντίδραση όσα μας πασάρουν.. Να αφυπνιστούμε, να αντιδράσουμε, να καταλάβουμε πως η ζωή μας ανείκει.. και είναι ένας αγώνας η κάθε της στιγμή!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Αυτό πια το 'κουνούπι-τίγρης-...τι πράγμα και αυτό.. :)) Δίκιο έχεις σε όλα..να δούμε που θα οδηγήσουν τελικά όλα όσα γίνονται αυτή τη περίοδο..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αφη-ΡΗ-μένοι είμαστε, που δεν αντιδρούμε συλλογικά και δυναμικά σ' αυτήν την προσβολή και κατρακύλα.
Ενοχλούμαστε αν κάποιος στο δρόμο μας από λάθος πέσει επάνω μας και εδώ που μας έχουν ρίξει στη χωμτατερή και μας αλέθουν με το σκουπιδαριό....σφυρίζουμε ανέμελα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Σοφία είπε...

Τι να πω κι εγώ που θεωρούμε ένα από τα πρώτα "θύματα" της κρίσης; Άνεργη από τον Ιούλιο!
Βέβαια εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κρίση στην Ελλάδα, όπως την εννοούν έξω. Είναι μια τρομοκρατία της τηλεόρασης για νούμερα, που βοηθάει τους εργοδότες και κάνει κακό στους εργαζόμενους!
Καλησπέρα roadartist μου!

Artanis είπε...

Πάω να υπογράψω τώρα Καλλιτέχνιδα, ευχαριστώ...
Φιλιά πολλά...

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Γι' αυτό και φτάσαμε ως εδώ.. Φιλάκια πολλά, εύχομαι να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Σοφία μου η κρίση στην Ελλάδα προήλθε από τα λάθη στην διαχείριση των οικονομικών, και τις από κλεψιές.. Αυτό είναι το πιο εξοργιστικό..
Αυτό ακριβώς συζητούσαμε το Σαββάτο με κάτι φίλους.. Ότι έτσι όπως πάει με αυτές τις κινήσεις των εργοδοτών δίχως έλεγχο, και να μην υπάρχει η κρίση σε τέτοιο, θα δημιουργηθεί.. Φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Artanis : Καλησπέρα artanis, να είσαι καλά! Και να περνάς καλύτερα!

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Η καταιγίδα έρχεται

Αυτό δείχνουν τα σημάδια
του καιρού, των καιρών.....

Αν μείνουμε αφημένοι στην κρίση
όλων αυτών τότε είμαστε άξιοι
της τύχης μας

Το επόμενο βήμα
Είναι η ανακοίνωση της Πτώχευσης
της Πατρίδας αυτής και το ωραίο
είναι ότι όλοι μας είμαστε μέτοχοι
και συμμέτοχοι

Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

σα να είμαστε παγιδευμένοι σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο τη στιγμή που γίνεται ένας μεγάλος σεισμός......

b|a|s|n\i/a είπε...

θα μπορούσαμε να πούμε χίλια πράγματα ακόμα. και ακόμα τόσα. το θέμα είναι ότι όντως μοιάζει να μην υπάρχει διέξοδος. έχουμε ανεχτεί και ανεχόμαστε τόσα που όλα μοιάζουν σε οριακό σημείο.
ένας φαύλος κύκλος. και συνεχίζουμε να δίνουμε δέκα ευρώ για ένα σινεμά. εφτά ευρώ για ένα ποτό. έξι ευρώ για έναν καφέ. μην πούμε τα απλά τα βασικά τα καθημερινά. έχουμε φτάσει στο σημείο να δουλεύουμε όλη την μέρα για ναν δίνουμε κοντά τέσσερις χιλιάδες σε ένα σινεμά. που το '99 είχες πεντοχίλιαρο στην τσέπη και ξοδευόταν σε τέσσερις μέρες και.
μόνο αν σταματήσουμε ΟΛΟΙ να πίνουμε καφέ, να πηγαίνουμε σινεμά, ακόμα και να δουλεύουμε έτσι ίσως καταλάβουν κάποιοι κάποια πράγματα. το βλέπεις να γίνεται; μπα...

maximus είπε...

Έχω υπογράψει! Ευχαριστώ όμως.
Η φράση σας "Αφημένοι.. στο να ψηφίζουμε τους ίδιους" νομίζω τα λέει όλα, όχι για την κρίση την ίδια, αλλά για την αντιμετώπισή της.

Υ.Γ. Δεν χρησιμοποιώ τον πληθυντικό για να δημιουργήσω αποστάσεις. It's just a matter of mutual nobleness... Αν πάλι δεν σας αρέσει οκ. Εσείς/εσύ πάντως να μου γράφετε/γράφεις όπως θέλετε/θέλεις :-)

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Η ανάρτησή σου σε συνδυασμό με το σχόλιο του basnia νομίζω αρκούν. Το μόνο που απομένει είναι να πάμε για την υπογραφή, που αμφιβάλλω εάν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον ας νιώσουμε πως ίσως με αυτήν τη μικρή συμβολική πράξη προσέξουν κάποια μάτια... Τι να πω;

Να είσαι καλά και χαίρομαι για την ευσυνειδησία που δείχνεις και μας προτρέπεις πάντα!

kostaslogh είπε...

Είχα κάνει ανάρτηση για την κατευθυνόμενη
κρίση από τα γνωστά οικονομικά κέντρα και
τα ξεπουλημένα κανάλια που σιγοντάρουν στην κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού με στόχο την κατάργηση όλων των εργασιακών κεκτημένων του!
Η παράσταση συνεχίζεται!

blogrehab είπε...

Νομίζω οτι ο b|a|s|n\i/a έχει δίκιο. Πρέπει να κάνουμε όλοι τις μικρές καθημερινές επαναστάσεις. Τη μικρή μας προσωπική αντίσταση.

H.Constantinos είπε...

Είναι εφικτό ένα καλύτερο μέλλον, οι κρίσεις κάποια στιγμή τελειώνουν, πάντα.

Υπάρχει και κάτι άλλο: Οσο διαρκούν (οι κρίσεις) δημιουργούνται και κάποιες ευκαιρίες γιά κάποιους... ! Ισως είμαστε εμείς μέσα σε αυτούς...

marianaonice είπε...

Έχεις τόσο δίκιο...
Η απεργία σήμερα όμως για μένα δεν λέει κάτι! αυτές οι μονοήμερες απεργίες σαν τις μονοήμερες εκδρομές μου μοιάζουν, σαν πυροτεχνήματα που αμέσως σβήνουν!
Ο κόσμος πρέπει να κάνει απεργία μέχρις εσχάτων, μήπως τελικά ιδρώσει κανένα αυτί των παχύδερμων που μας κυβερνάνε!!
Αβεβαιότητα και σκοτεινιά ορίζουν το μέλλον μας από εδώ και πέρα πλέον...
και τα χειρότερα έρχονται!
Ο Τενέζος κάνει το δικό του αγώνα, αλλά ακούστηκαν διάφορες διφορουμενες απόψεις. Τι να πω, όλα είναι τόσο μπερδεμένα πια...
Καλό ξημέρωμα @φίλη μου!

Roadartist είπε...

@ sailor : ..Ανακοίνωση Πτώχευσης;; Εύχομαι όχι. Από την άλλη υπάρχει και η νέα γενιά που θα πληρώσει το "μεγαλυτερο φόρο" δίχως να ευθύνεται όμως καθόλου η ίδια.. Τέλοσπαντων, φιλάκια καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Φοβερός ο τρόπος που περιέγραψες τα συναισθήματα της κατάστασης..

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Συμφωνώ για αυτό και ανέβασα αυτό το ποστ.. Γιατί με το να τα σκέφτομαι μόνη μου και να προβληματίζομαι δεν βγαίνει τίποτα..
Από την άλλη, όλα αυτά που λες θα έχουνε νόημα μόνο αν τα κόψουμε συλλογικά. Ατομικά δεν έχει νόημα, μόνο την αυτοκαταστροφή μας.. Χρειάζεται αλλαγή μιας ολόκληρης νοοτροπίας, αλλά όπως γράφεις κ εσύ "μπάαα" ..

Roadartist είπε...

@ MAXIMUS : Παρακαλώ. Απλά αισθάνθηκα πως η ευγένεια φαίνεται διαφορετικά και με άλλους τρόπους. Τους οποίους όμως εσείς έτσι κ αλλιώς κατέχετε (σεβασμός άποψη του άλλου, ευγενική διαφωνία..) :)
Οκ αν επιθυμείτε το πληθυντικό, δε θα επιμείνω, ούτε κ θα διαφοροποιηθώ.. Όπως νιώθετε καλύτερα. Τη καλημέρα μου κ φιλιά :))

Roadartist είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα... : Αν δεν έχει αποτέλεσμα και η υπογραφή για την Κούνεβα, τότε είμαστε όλοι εντελώς χαμένοι.. Γιατί αυτά που ζητούνται μέσω της υπογραφής είναι τα πλέον αυτονόητα μετά από ένα τέτοιο έγκλημα.. Τι να πω πια..
Σε ευχαριστώ. Φιλάκια, καλημέρα.

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Καλημέρα Κώστα, όλες οι εταιρείες ξαφνικά βρήκανε ευκαιρία να απολύσουν / να κάνουνε περικοπές κλπ. Εδώ είναι που απουσιάζει τελειώς το κράτος..

Roadartist είπε...

@ blogrehab : Κάπως οργανωμένα όμως.. ο καθένας μόνος του, νομίζω πως η προσπάθεια χάνεται.. και δεν οδηγεί έτσι πουθενά..

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Μου αρέσει η αισιοδοξία σου.. Αν και στην χώρα μας δεν έχουμε να κάνουμε με κρίση (όπως στο εξωτερικό) αλλά με χρεωκοπημένο κράτος.. Καλημέρα Κωνσταντίνε..

Roadartist είπε...

@ marianaonice : eφίλη μου πως θα κάνει ο κόσμος απεργία (από δουλειά) μέχρι εσχάτων? Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Εδώ κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, θα σταματούν κ να πηγαίνουν;.. Για να έχει αξία μια απεργία θα πρέπει να έχει μεγάλη συμμετοχή, αλλά μαζική, αν δεν απεργήσει κανένας στην εταιρεία που δουλεύεις, τότε ο ένας που δε θα πάει..δε θα λέει κ τίποτα..
Όπως λες είναι μπερδεμένα τα πράγματα, καλημέρα φιλάκια.

venceremos είπε...

καλημέρα. υπέγραψα.συμφωνω μαζ'ι σου.να εισαι καλα.φιλια

Olga είπε...

roadartist,πάντα ευαισθητοποιημένη, πάντα με τις προτροπές σου!Ακόμη και αν τα ξεχάσουμε μόλις βγούμε ...για καφέ, κάτι μένει το βράδυ ,λίγο πριν κοιμηθούμε!...Καλό σου ΣΚ...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ευφυής ο τίτλος, καλλιτεχνουλάκι!

Παρόλο που η ηλεκτρονική είναι το ελάχιστο, το στοιχειώδες, ΄το έκανα. Έχει μιαν απόσταση από το τίποτα.
Και η "καταγγελία", κέιμενα σαν το δικό σου, κι αυτά είναι κάτι.
Τουλάχιστον να αίρεται εκείνο το βαρύ " αφημένοι". Τουλάχιστον να μην το παραδεχόμαστε. Να μην το αφήνουμε να μας επιβάλλεται.

( Θέλω να δω πότε θα κάνεις μιαν ανάρτηση που δε θα μ' ενδιαφέρει καθόλου!! :-) )

Aristodimos είπε...

Αφημενοι .... γι αυτο αυτη η χωρα τρωει τα παιδια της

Αρης

Νατασα είπε...

Δεν έχω άλλα λόγια για την κατάσταση και ειδικά ότι αφόρα την Ελλάδα
Νομίζω ότι ζω την φάση που περιμένουμε όλοι την δευτέρα παρουσία να σωθούμε

Ανώνυμος είπε...

η σημερινή μου ανάρτηση είναι εμπνευσμένη από τη δική σου, μάλιστα ψιλοδανείστηκα και τον τίτλο της!

Άστρια είπε...

"Αφημένοι.." πολύ μου άρεσε!

Σαν το αποτέλεσμα μιας αυτοψίας μετά από οποιαδήποτε γενική καταστροφή: η ζημιά που διαπιστώνεται επισκευάζεται, ή το όλον κρίνεται κατεδαφιστέο.
Κι αν επισκευάζεται με ποιανού χρήματα;
Και αν ξανακτιστεί ποιοι θα βάλουν τους κανόνες και ποιοί θα ελέγξουν την εφαρμογή τους;

Καλή μου roadartist, δυστυχώς νομίζω ότι είναι πλέον ένας φαύλος κύκλος μέσα στον οποίο στριφογυρίζουμε ..."αφημένοι".

Αφήνω φιλάκια πολλά:)))


υγ.
-Θα υπογράψω βέβαια για την Κούνεβα, ευχαριστώ για την επισήμανση.
-Το τραγούδι της ανάρτησης πολύ ταιριαστό.

Roadartist είπε...

@ venceremos : Καλημέρα :)) Τηλεγραφικό σχόλιο.. :)) Μου άρεσε.. Καλημέρα, μπράβο. Ευχαριστώ. Να είσαι καλά. Πολλά φιλάκια.

Roadartist είπε...

@ Olga : Καλημέρα Όλγα.. Μάλλον πρέπει να κόψουμε τους καφέδες έξω.. Όταν στην Βαρκελώνη στο ιστορικό κέντρο κοστίζει 1,5€ και εδώ στα Κτελ 4,5€.. Κάποιοι παίζουν μαζί μας..Άντε να το κάνουμε.. ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Διονύση σε ευχαριστώ πολύ. Μου δίνεις πολύ χαρά που λες ότι σου αρέσουν οι αναρτήσεις.. Η δική σου γνώμη έχει ιδιαίτερη σημασία. Είμαστε αφημένοι..Καλό Σαββάτο :)

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : Τα "σκοτώνει" καθημερινά μεταφορικά και δυστυχώς κάποιες φορές κυριολεκτικά. Να είσαι καλά για αυτά που έγραψες.. Και εγώ Ντρέπομαι. Για όλα αυτά που ανέφερες και για άλλους χιλιάδες λόγους..

Roadartist είπε...

@ Νατασα : Τι να απαντήσω?? Δε ξέρω και εγώ τι να πω πλέον.

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Το να εμπνεύστηκες, δείχνει πως το κείμενο και το ποστ δεν πήγε τουλάχιστον στο βρόντο..Σε ευχαριστώ πολύ ηλιογράφε.. για την σκέψη σου..

Roadartist είπε...

@ Άστρια : "είναι πλέον ένας φαύλος κύκλος μέσα στον οποίο στριφογυρίζουμε ..."αφημένοι""..

Σαν από ταινία όλο αυτό που ζούμε.. και μάλλον τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Εύχομαι να είχαμε άξιους ευσυνείδητους πολιτικούς και πολίτες που να αγαπούσαν αυτό το τόπο..και να μην τον εξευτέλιζαν τόσο πολύ καθημερινά..

Related Posts with Thumbnails