20 Δεκεμβρίου 2008

Ρώμη / Roma

Αισθάνομαι μια φοβερή τάση φυγής, ειδικά αυτή την περίοδο. Λατρεύω τα ταξίδια (γνωστό αυτό..), ειδικά τώρα είναι μια φάση που θα ήθελα πολύ να φύγω, αλλά όμως επειδή δεν είναι εύκολο πρακτικά, επιστρατεύω κάθε άλλο μέσο..

Εν προκειμένω, φώτο και μνήμη. Ελάτε λίγο να ταξιδέψουμε σήμερα νοερά μέχρι την Ρώμη, δεν σας έχω γράψει πως πέρασα.. Πάμε μια διαδικτυακή βόλτα;;;

Παντού στη Ρώμη υπερτονίζεται η πίστη στη χριστιανική θρησκεία.. Από εικόνες που έχουνε τοποθετηθεί σε κεντρικές λεωφόρους, μέχρι και στα τουριστικά λεωφορεία της..
Ακόμη και στα ημερολόγια για το 2009, στα περισσότερα υπερτερούσαν αυτά με τον ...Πάπα, με μοναχούς, με το Βατικανό..ευτυχώς υπήρχαν και κάποια με φωτογραφίες και κινηματογραφικές αναφορές που διαφοροποιούσαν λίγο το σκηνικό..

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη.. ;)) Μια μητρόπολη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, κουλτούρα και αισθητική. Ολόκληρη ένα απέραντο μουσείο. Πολλά αρχαία μνημεία.., επιβλητικές πλατείες...που δε ξέρεις που να πρωτοσταθείς, τι να πρωτοθαυμάσεις..

Λαμπρή ιστορία, σαφέστατα επηρεασμένη από την αρχαία ελληνική, με έντονη παντού την παρουσία της να υπενθυμίζει το λαμπρό παρελθόν της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας..

Το βράδυ με τα φωταγωγημένα μνημεία, πλάι στο ποταμό Τίβερη, όλα μοιάζουν σαν βγαλμένα από το μακρινό παρελθόν.

Καθώς κοιτάς το Κολοσσαίο, το μυαλό σου τρέχει στην αιματηρή εποχή του αυτοκράτορα Τίτου το 80 μ.Χ., όπου η δίψα για αίμα, έφτασε στο ζενίθ με τις εκατοντάδες θυσίες και τα αγωνίσματα-σφαγές.



Η Φοντάνα ντι Τρέβι ενσωματωμένη στο πίσω μέρος ενός παλάτσο, βρίσκεται στο τέλος του υδραγωγείου Άκουα Βερτζίνε. Κυρίως χάρη στον κινηματογράφο το όμορφο σιντριβάνι έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ρώμης. Κατά την παράδοση αν ρίξεις νόμισμα σε αυτό το σιντριβάνι του Σάλβι του 1732, τότε θα ξαναγυρίσεις στη Ρώμη. Εγώ έριξα τρία.. :)

Και βέβαια η πόλη-κράτος του Βατικανού, το πιο μικρό έθνος του κόσμου.. 500 στρεμμάτων με ...550 πολίτες, το οποίο δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Η Πόλη - Χώρα μπορεί να φαίνεται μικρότερη από άλλα κρατίδια, αλλά στην πραγματικότητα ως «Αγία Έδρα» της Καθολικής εκκλησίας ασκεί σήμερα μεγαλύτερη επιρροή ακόμη και από ολόκληρη την Ιταλία. Αν πάτε Ρώμη αξίζει να επισκεφτείτε την έδρα του Ποντίφικα..

κυρίως για να δείτε το μουσείο (ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου) με απίστευτους θησαυρούς.. Πάνω φωτό από την οροφή του Μουσείου.. Δεξία, αριστερά υπάρχουν χαλιά και χάρτες.. Ενδεικτικά αναφέρω, πως η αξία ενός μόνο χάρτη, ισοδυναμεί με όσο ποσό χρειάζεται για να τραφεί για ένα χρόνο μια πόλη σαν την Πάτρα..

Αρκετά αρχαία ελληνικά αγάλματα, μοναδικής ομορφιάς δεσπόζουν στο μουσείο...

Αξίζει βέβαια να επισκεφτείτε και την εκκλησία του Άγιου Πέτρου (από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου με πραγματικά αριστουργήματα, σου θυμίζει μουσείο..),
Εδώ ένα άγαλμα μέσα από την μεγαλοπρεπή Εκκλησία...
Στο κεντρικότερο σημείο του Ναού, στην Πύλη, υπάρχει γραφή με ελληνικά γράμματα
Πιετά.. Ο Μιχαήλ Άγγελος φιλοτέχνησε αυτό το αριστούργημα το 1499, 25 χρονών. Από το 1972 το προστατεύει μια γυάλινη επιφάνεια, όταν του επιτέθηκε με ένα σφυρί ένας άντρας φωνάζοντας "Είμαι ο Ιησούς Χριστός!" .... και προκάλεσε κάποιες φθορές..

...μα κυρίως αξίζει να θαυμάσετε το πιο εκπληκτικό έργο τέχνης όλων των εποχών, που σου ‘κόβει’ την ανάσα, την οροφή της Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Αγγέλου. Σχετικά με αυτό το έργο έχω αναφερθεί διεξοδικά σε προηγούμενο post εδώ.

Πραγματικά μία πόλη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί..
Όσοι ετοιμάζεστε να φύγετε για κάποιο ταξίδι αυτές τις μέρες εύχομαι να περασετε όμορφα!!

Αν δεν το ξέρετε, εδώ και λίγες μέρες μπορείτε να ταξιδέψετε στην αρχαία Ρώμη μέσω του google earth!! For more εδω!

149 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ξενάγηση!

Μαριλένα είπε...

ονειρεμένη πόλη
η Τέχνη, σ' όλο της το μεγαλείο

ευχαριστουμε για τις όμορφες φωτογραφιες και για την ξενάγηση, οπως ειπε κι ο φίλος μας ο Akon.

να εισαι καλά
φιλια πολλά!

helena είπε...

Ενδιαφέρουσα η διαύθυνση για ξεναγήσεις στο Google Earth, μόνο που δε βρίσκω το Layers (μα πόσο άσχετη είμαι...)για να πάω σ'άλλα μέρη.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

P. Kapodistrias είπε...

Θα ήθελα πολύ να ήμουν μαζί σου. Δεν θα φαινόμουν, μήτε θα ενοχλούσα. Σε μια τσέπη, σαν κινητό, ας πούμε!!!...

A! είπε...

κι ένα απλό χαρτάκι νάμουν εκεί στη τσέπη σου,... ένα εισητήριο που λέει και ένα αγαπημένο τραγούδι... όμορφα τα όνειρα...

Artanis είπε...

ΠΟλύ όμορφη ανάρτηση, καταπληκτικές φωτό...
Μπράβο Καλλιτέχνιδα...
Σε φιλώ...

Σταλαγματιά είπε...

Αχχχχχχχχχχ θέλω κι εγώ να φύγω και να ξανά πάω Φλωρεντία.
Ξέρεις πόσες φορές το είπα να πάω αλλα τα ρημάδια τα έξοδα μας κρατάνε.
ότι κι αν πω θα είναι λίγο.
Ξέρεις τι νιώθω γιατι νιώθεις το ιδιο.
Τι έχει αυτή η χώρα και μας δένει έτσι;

tovenito είπε...

το ξέρεις τι μου κάνεις τώρα ε;
arrivederci roma

Crazy Tourists είπε...

Πω πω!! Σούπερ!!
Με τρία νομίσματα σημαίνει ότι θα πάς άλλες τρείς φορές; Χαχα! Μας δίνεις τη μία φορά σου; Χαχα!!
Υπέροχη ανάρτηση άλλη μια φορά!!
Φιλιά πολλά!

Τρελοτουρίστρια

BLUEPRINTS είπε...

τι όμορφα ταξίδια μας κάνεις... είτε in athens είτε in Rome ή οπουδήποτε, καλή σου μέρα

librarian είπε...

Άντε, φτιάξε βαλίτσες και φύγαμε!
Δε θέλω πολύ για να ψηθώ και να φύγω!

Ανώνυμος είπε...

καλό μου αρτιστάκι αυτό το νοερό ταξίδι ήταν ό,τι έπρεπε να μου φτιάξεις την διάθεση, πάρα πολύ όμορφη η Ρώμη και εσύ μια καταπληκτική ξεναγός...!
σε ευχαριστώ καλό σ/κ!

Margo είπε...

Ευχαριστούμε για το νοερό ταξίδι, ήταν ότι έπρεπε, ειδικά με τα μάτια σου Roadartist!! Πολύ καλή ανάρτηση όπως πάντα!!!

Γ.Π. είπε...

Άδικο! Αφού μας φέρνεις τον πειρασμό μέσα στο σπίτι μας μετά μας "ξεγελάς" με εικονικά τρισδιάστατα ταξιδάκια;;;;
Ας είναι...
Έστω κι έτσι αξίζει τον κόπο!!!

Side21 είπε...

Όλοι νομίζω τελευταία
έχουμε τάσεις φυγής !!!
Κλείνουμε τα βλέφαρα & ταξιδεύουμε ...
Που ; δεν έχει και τόση σημασία ...
Κι όμως η αλήθεια μας σκουντάει την πλάτη.
Κι όπου κι αν πάμε η Ελλάδα μας πληγώνει.
Μια καλή λύση είναι η Virtual Reality !!!
Μπας και μας φάνε τα διαδικτυακά λιοντάρια
κι ησυχάσουμε επιτέλους ...
Καλό σου Σαββατοκύριακο ...

b|a|s|n\i/a είπε...

εσύ ήσουνα με την μηχανή στο χέρι;
:) ωραία η ρώμη. ακόμα καλύτερη η ξενάγησή σου. στο κέντρο δεν έπαθες λίγο overdose από τα αρχαία; λες και περπατάς σε άλλη εποχή. και θα το πω γιατί θα σκάσω. δεν έχει απίστευτο θόρυβο με το πλακόστρωτο και τα αυτοκίνητα και τις βέσπες που οδηγούν σαν τρελοί; πολύ καλό σουκού! ταξιδιάρικο!

Roadartist είπε...

@ Akon : Ακον μου παρακαλώ! Νιώθω να ξαναταξιδεύω μέσα από τέτοιες αναρτήσεις..οπότε είναι χαρά μου αλήθεια!

Madame de la Luna είπε...

Κι εγώ με τάσεις φυγής, αλλά κολλημένη εδώ... Ξαναθυμήθηκα με τις φωτογραφίες σου, κάτι νομίσματα ευχών που έριξα κάποτε εκεί. Περιέργως πως, λάτρεψα όμως την Piazza Navona.. Φιλί!

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Μια πόλη που έχει μέρη να χαθείς, να ερωτευτείς, να ξεχαστείς, να ξαποστάσεις..Αν και για μένα δεν συγκρίνεται με τη Φλωρεντία.. :) Εγώ σε ευχαριστώ Μαριλένα, να είσαι καλά. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ helena : Καλησπέρα..Η φύρδην-μίγδην..είσαι??? :) Είδα άλλο blog αλλά το "φιλί και γλαρένιες αγκαλιές" μάλλον αυτό δείχνει.. Οπότε γλαρένια (ελπίζω να μην κάνω λάθος) το συγκεκριμένο πρόγραμμα το κατέβασα από εδώ :

http://earth.google.com/rome/

Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : Καλέ μου π.κ., θα ήταν χαρά να ήσουν μαζί μου, οχι έτσι όπως λες.. αλλά μέσα στη παρέα, θα είχες τόσα πολλά να μας διηγηθείς! Και να μας εμπλουτίσεις με τη παρουσία σου :)))

Roadartist είπε...

@ ζουζουνακι : Όμορφα πολύ τα όνειρα, αυτά μας κρατούν ακόμη εδώ.. Μη νομίζεις.. Σε ευχαριστώ, καλώς όρισες στη παρέα..

Roadartist είπε...

@ Artanis : Αrtanis μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. Δε φαντάζεσαι πόσο πολύ έχω ανάγκη ένα ταξίδι.. δυστυχώς εδώ θα μείνω όμως.. με ότι αυτό συνεπάγεται, φιλάκια πολλά..

eirini είπε...

Αυτό το ταξίδι ήταν ότι έπρεπε φίλη μου και σ'ευχαριστούμε γι'αυτό! Πόσο θα ήθελα τώρα ένα ταξίδι στην Ρώμη!!!!!!!!!!!!!!! Πραγματικά υπέροχη πόλη, και γενικά όλη η Ιταλία είναι μια φανταστική εμπειρία...
Πάρα πολύ όμορφη ανάρτηση Roadartist μου! Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε! Γλυκό φιλάκι από μένα!

Roadartist είπε...

@ Anastasia : Πόσο το καταλαβαινω και το νιώθω αυτό το "Αχχχχχχχχχχ" και εγώ εννοείται αν είχα να επιλέξω ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ θα ξαναπήγαινα.. Εκεί θα ήθελα να ήμουν τώρα.. Να βολτάρω και να αφήσω τα πάντα πίσω.. Εγώ να δεις πόσες φορές σκέφτομαι το επόμενο ταξίδι, ή όπως το λες κλείνω τα μάτια και ταξιδεύω ξανά εκεί..Είναι μια γοητευτική χώρα, με φοβερές πόλεις, που οι άνθρωποι τις έχουνε σεβαστεί..και τις αγαπούνε.. Να είσαι καλά, πολλά φιλάκια φίλη μου.

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Tovene μου, αυτό το τραγούδι που μου άφησες είχα σκεφτεί να το βάλω να παίζει στο blog..ειδικά ως συνοδεία στην ανάρτηση ;)) Και το βίντεο πολύ τέλειο, ευχαριστώ..arrivederci roma...!!

Roadartist είπε...

@ Crazy Tourists : Σε ευχαριστώ!!! Τρελοτουρίστρια ναι αν ισχύει ο 'μύθος' θα ξαναπάω 3 φορές!! χοχοχοχο.. :) Βέβαια σου δίνω μια αρκεί να μου δώσεις κ εσύ βρε κάποιο από τα επόμενα σούπερ ταξιδάκια σας.. Φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : να ήξερες τι ανάγκη τα έχω εγώ blueprints, απίστευτα μεγάλη..έστω και νοερά.. Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ librarian : Μακάρι να ήταν τόσο απλό.. :) Και εγώ στο να ψηθώ είμαι πολύ εύκολη, αλλά μακάρι να ήταν και τόσο εύκολο το να φύγω..

Roadartist είπε...

@ monaxikoasteri : Χαίρομαι πολύ monaxiko asteraki αν σου έφτιαξα την διάθεση..Ολοι αυτό έχουμε ανάγκη..Είσαι πολύ κοντά στην Ιταλία, εύχομαι πολύ σύντομα να πας και εσύ.. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου..φιλάκια πολλά..Καλό σου σκ, επίσης..

Roadartist είπε...

@ Margo : Μargo μου, πολλά ευχαριστώ!! Να είσαι καλά, είναι στιγμές που έχουμε ανάγκη όσο τίποτα άλλο το να ταξιδεύουμε και έστω και νοερά βοηθάει.. Πολλά φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ Καημος : Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να μοιράζα ταξίδια πραγματικά!!!! :) Καλά θα ήταν, αλλά ανέφικτο..Έτσι κάπως ξεφεύγεις καημέ.. Σήμερα πάντως πέταξα μέσω του δορυφόρου του google earth μέχρι τη λατρεμένη Φλωρεντία!...Μακάρι να ήμουν εκειιιιιιιιιιιιιι...... Οπως γράφω και στο προφίλ.. "η μεγαλύτερη τρέλα..ειναι ...να μη ταξιδεύεις" φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Side21 : ..μα ναι πως να μην έχεις τάσεις φυγής σε όλο αυτό το μπάχαλο;;;; Ας αφήσω τη γκρίνια όμως.. Κλείνουμε τα μάτια και πετάμε όσο μπορούμε πιο μακριά, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει άμεσα η ψυχική μας ισορροπία..

Εχεις δίκιο το "που" όντως δεν έχει σημασία.....
Δυστυχώς εμείς πληγώνουμε την Ελλάδα, αυτή η χώρα θα μπορούσε να είναι πανέμορφη κάθε πόλη της, κάθε δρόμος της..εμείς την καταστρέφουμε..
...και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε πάντα πίσω από όλα τα υπόλοιπα κράτη..
Η Virtual Reality βοηθάει..!!!
Να ησυχάσουμε ναι!! Φιλιά πολλά, να είσαι καλά..

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Συνεχώς!! :) Μα έχω τρέλα με τη φωτογραφία, δεν γίνεται να μην ήμουν έτσι βρε basnia!! Η Ρώμη είναι μια μητρόπολη! Με ότι συνεπάγεται αυτό.. Έχει και κίνηση και θόρυβο, και ναι σίγουρα παθαίνεις αυτό το overdose με τα αρχαία (μέχρι και εγώ το έπαθα ;)), σαν τη Φλωρεντία δεν είναι..
Είναι μεγάλη πόλη..αλλά έχει ομορφιές..Τόσες όμορφες πλατείες..
Μακάρι να είναι ταξιδιάρικο το σκ, αλλά δύσκολο λίγο..θα το προσπαθήσω..φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Δυστυχώς και εγώ κολλημένη εδώ.. Αν γινόταν θα έφευγα τώρα..Υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι τόσο έντονα την ανάγκη να φύγω (για όπου να είναι) που και με το ωτοστόπ με βλέπω να το κάνω κάποια στιγμή.. ;))
Η Ρώμη έχει τόσες πλατείες, που ειλικρινά δε μπορείς και να πρωτοεπιλέξεις.. ή να θυμάσε όλες τις ονομασίες.. Εγώ κάπου χάθηκα.. Μου άρεσαν κάποιες όμως ιδιαίτερα πολύ κ εμένα που τις ξεχώρισα.. Φιλάκια σου, να μου είσαι καλά..

Roadartist είπε...

@ eirini : Ειρήνη σε ευχαριστώ, πολύ χαίρομαι που σου άρεσε, και εγώ θα το ήθελα..Όλη η Ιταλία είναι καταπληκτική..ειδικά η βόρεια παραμυθένια..με πόλεις που πραγματικά σε 'πέρνουν' μαζί τους.. Ας είμαστε καλά να ταξιδεύουμε..Χαίρομαι που έστω κ λίγο σε ταξίδεψα..Πολλά φιλάκια και απο εμένα!

venceremos είπε...

μου αρεσουν πολυ τα ταξιδια. και οσο μου αρεσουν τοσο δεν μου καθονται...μα με τιποτα ομως!!
εγω φταιω ειμαι σιγουρη, αλλα αμα μπορουσα να βρω και το που...
φιλια καρυστινα

Ανώνυμος είπε...

google earth:Τόσο καιρό λέω να μπω..και τώρα ..θα το κάνω μετά από τέτοια πρόκληση!!

Τι ταξιδιάρικη ανάρτηση!Να' σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία βόλτα, για άλλη μια φορά. Άντε, να ξεφεύγουμε λίγο...
Καλή Κυριακή εύχομαι

Kaveiros είπε...

Δεν έχω πάει ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

ωραία, οι προσωπικές εκτιμήσεις για ένα ταξίδι νομίζω πως είναι ο ακριβέστερος τουριστικός οδηγός!

ναι κι εγώ έχω έντονες τάσεις φυγής οι οποίες καλώς εχόντων των πραγμάτων θα εκτονωθούν με κοντινό, ντόπιο και ολιγοήμερο ταξιδάκι σύντομα :)

δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μου στο εξωτερικό συνεχώς το αναβάλλω

jf είπε...

1992 είχα πάει Ρώμη, στα πλαίσια όμως μιας 11ήμερης εκδρομής ανά την Ιταλία.
Η αλήθεια είναι πως θες 11 μέρες [τρόπος του λέγειν] για την ίδια τη Ρώμη!

Την πολύ-καλησπέρα

Meropi είπε...

Ax Roadartist μου τι μου θύμισες?
ότι μόνο μια φορά πήγα στη Ρώμη και πρέπει να ξαναπάω.....
Καλό σου βράδυ

Sophia Kollia είπε...

Αχ τυχερούλα...και σε άλλα με υγεία..
Άντε και στα δικά μας.
καλή Κυριακή

Βασιλική Ν. είπε...

Ο Πεσσότα έγραφε: Πόσα ταξίδια έχω κάνει χωρίς να έχω βγει ποτέ από αυτό το δωμάτιο...
Καλά Χριστούγεννα κορίτσι μου καλό!
Και αν δεν μπορούμε να πάμε πουθενά αλλού ας πάμε τουλάχιστον μέχρι την αγάπη...

Aspa είπε...

Χρειαζόμουν λίγο ιταλικό αέρα σήμερα! Υπέροχη ξενάγηση! Βuonanotte!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εγώ ήμουνα αρτίστα μου. Μπήκα από το μπλογκ μου (βρισκόταν σε αποσύνδεση γιατί είχε έρθει η κόρη μου)με αναγνώρισε με το δικό της.
΄Ετσι την έχω πάθει και με ένα μέιλ που μου έστιλε μια εξαδέλφη μου. Είχε μέσα ένα λινκ και όταν το πάτησα μου έβγαλε στο facebook το μικρό μου γιο. Ακόμη δεν έχω καταφέρει να διαβάσω το μέίλτης.
΄Ελεος τους λέω, δεν ορίζω τίποτε εδώ μέσα.Μα και το ΠΙ-ΣΙ μου...
Κάνε παιδιά να δεις καλό...
:-)
Γελάς,ε;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

Ρώμη η αιώνια πολύ....
Δεν έχω πάει ακόμα αλλά το καλοκαίρι του 2008 ήταν να πάω για να δω τους Ντουράν Ντουράν,τελικά όμως πήγα στην Ζυρίχη και τους είδα.

Nefelli είπε...

Καλλιτέχνιδα μου, ξέρω πολύ καλά τι εννοείς, αφού πρόσφατα επισκέφτηκα την πλανεύτρα Ιταλία!!

Αν κατάφερε να με γοητεύσει το Μιλάνο, υποψιάζομαι πως η Ρώμη θα κλέψει για πάντα την καρδιά μου.

Κοριτσάκι μου, να ήξερες πόση ανάγκη έχω αυτή την περίοδο ένα τέτοιο ταξίδι και αφού δεν είναι εφικτό πρακτικά, αυτή η ανάρτηση σου ήταν ότι καλύτερο!!!!!

Να είσαι πάντα καλά κι εύχομαι να κάνεις πολλά τέτοια ταξίδια.

Φιλί γλυκό καληνύχτας και πεθύμιας..

Coco είπε...

και παπάδες με ποδήλατα είδες, ε; άντε και με βέσπα, πες, είδες, ή μόνο στις παλιές ιταλικές ταινίες υπάρχουν;
φιλιά

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Mπορεί ν΄αργήσουν λίγο τα τρία νομίσματα, αλλά στο τέλος θα σε δικαιώσουν.
Καμμιά φορά τα νοερά ταξίδια είναι τα πιό δύσκολα σε καιρούς τρικυμίας.
Εσύ όμως FLUCTUA NEC MERGITUR.

Aristodimos είπε...

Μια πολη στην οποια νομιζεις πως ζεις σε ολες τις ιστορικές περιόδους (αρχαιότητα, Μεσαίωνας, Αναγέννηση) και μπορεις να βρεις μνημεια απο καθε μια απο αυτες...Οχι αδικα αλλωστε την αποκαλουν "Αιωνια πολη"...

Υπεροχη η ξεναγηση σου...

Αρης

Locus Publicus είπε...

Φίλη μου, σε σένα και την οικογένειά σου, τις ολόψυχες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Locus

* Η Ρώμη είναι μαγεία -

Eleni Dafnidi είπε...

Roadartist μου, όπως βλέπεις μαζευτήκαμε τόσοι πολλοί σε αυτό το ταξίδι που θα ναυλώναμε ένα αεροπλάνο μόνο για πάρτι μας!
Ωραία θα 'ταν...
Σου εύχομαι από καρδιάς να περάσεις υπέροχα στις γιορτές και ο νέος χρόνος να σου φέρει ο,τι θέλεις και κλείνω για φέτος. Θα τα πούμε ξανά σε λίγες μέρες.
Πολλά πολλά φιλιά!

ritsmas είπε...

Καλημέρα φιλενάδα... Ομορφες φωτο κι ομορφες ξεναγήσεις. Η Ρώμη παραμένει αρχόντισα ακόμη κι όταν βρίσκεται εν κινδύνω. Πολλές φορές μου αρέσει περισσότερο από τη Φλωρεντία, αυτό το ζωντανό μνημείο διαρκούς μνήμης\Ευχες για τις γιορτές με την ελπίδα να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε

VAD είπε...

Σ'ευχαριστώ για το ωραιο ταξιδι,τρέχω για το Google Earth

Phivos Nicolaides είπε...

Καταπληκτική, αιώνια πόλη υπέροχα κείμενα και φωτογραφίες. Έχεις ταλέντο, καλλιτέχνιδα!

Roadartist είπε...

@ venceremos : Ισως επειδή είσαι τόσο πλήρης στον τόπο σου ;) Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά για μια αρχή..Οσο για το 'πού'..άνοιξε ένα χάρτη, κλείσε τα μάτια και άφησε τη τύχη να σου το πει! :)Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ nyxterino : Καλά virtual ταξίδια δεν συγκρίνονται με τα κανονικά, αλλά κάτι σου δίνουν όμως :) Καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ Δενδρογαλή : Σε ευχαριστώ Δενδρογαλή μου, καλή Κυριακή επίσης.. πολλά φιλάκια !

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : Σε έχει τρελάνει η Σαμοθράκη γι'αυτό! :) Να πας :)

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Τέλεια να περάσεις πολύ όμορφα εύχομαι!! Δεν έχει σημασία το πόσο μακρυά, ή το που, και η Ελλάδα άλλωστε έχει πάρα πολλές ομορφιές..Το θέμα είναι να 'ανοικτείς', να αλλάξεις παραστάσεις..
Για το εξωτερικό πιστεύω οτι ειδικά η Ιταλία θα σου ταίριαξει πολύ στην ιδιοσυγκρασία σου..Βάλτο στο πρόγραμμα..αν το ψάξεις καλά, δε θα σου κοστίσει περισσότερο από ότι πληρώνουμε σε μερικά μέρη εδώ όταν πάμε διακοπές..Θα περιμένω τις φωτο σου λοιπόν από εκεί που θα πας, είμαι σίγουρη οτι θα μας ταξιδέψεις κ εμάς μετά ;) Καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Ναι θέλει χρόνο σίγουρα, και εγώ δεν πρόλαβα να τη δω όπως θα ήθελα..Γι'αυτό και τα 3 νομίσματα χεχε :)) Να ξαναπάς τότε jf..Φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ Meropi : Ωραία να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ή να θέτεις ως στόχους 'ταξίδια'.. σε όμορφες πόλεις.. Εύχομαι να πας πολύ σύντομα, φιλάκια..

Ανώνυμος είπε...

ρώμη δεν έχω πάει ποτέ, αλλά είναι ένας από τους μελλοντικούς προορισμούς! υπέροχη αυτή η διαδικτυακή βολτούλα :) ό,τι καλύτερο για πρωινό κυριακής! καλημέρα!!

Roadartist είπε...

@ sofia : Σε ευχαριστώ Σοφάκι, μακάρι!! Να είμαστε καλά όπως είπες πρώτα απ'όλα.. :) Φιλάκια, καλή μέρα!

Roadartist είπε...

@ Βασιλική Ν. : Κάτι ήξερε ο Πεσσόα..Σε ευχαριστώ πολύ Βασιλική μου, την καλύτερη ευχή μου άφησες πραγματικά.. "αν δεν μπορούμε να πάμε πουθενά αλλού ας πάμε τουλάχιστον μέχρι την αγάπη..." και πόσο χρειάζεται αυτές τις μέρες (και γενικώς).. Καλές γιορτές..!!

Roadartist είπε...

@ Aspa : Σε ευχαριστώ Άσπα, χαίρομαι που πήρες λίγο ιταλικό αεράκι ;) καλή Κυριακή να έχουμε!!

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : χαχα γελάω πως δε γελάω?? Να είσαι καλά γλαρένια μου, καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ dinosma : Πολύ ωραίο να συνδιάζεις ένα ταξίδι με μια τόσο καλή συναυλία! Εγώ όμως δεν έχω πάει Ζυρίχη.. Εύχομαι να πάω ;) Φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ Nefelli : Γειά σου Νεφελάκι χαίρομαι που πέρασες όμορφα στο Μιλάνο..μας χρωστάς τη δίκη σου ξενάγηση όμως ε? Να είσαι καλά, κάνε υπομονή σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Σκέψου θετικά.. όσον αφορά το φόρτο εργασίας..Ξέρω όμως πως το κάνεις..
Ευχαριστώ για τις ευχές, και εσύ το ίδιο Νεφέλη μου. Πολλά φιλάκια, να προσέχεις..

Roadartist είπε...

@ Coco :..δεν έτυχε να δω ούτε σε ποδήλατο, ούτε σε βέσπα.. Σίγουρα θα υπάρχουν, εμένα δεν θα έτυχε.. :) Στο χάλασα ε.. φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Τα βλέπω να αργούν για πολύ kypwalking, το θέμα είναι πως αν σε πιάσει η τάση φυγής..αργότερα σίγουρα κάποια στιγμή την κάνεις όπου κ όπως να είναι, αν με καταλαβαίνεις :) Σίγουρα τα νοερά δεν συγκρίνονται με τα πραγματικά, όμως όταν οι καταστάσεις δεν ευνοούν, είναι ψυχοθεραπευτικά και ξεφεύγεις από αρκετά πράγματα. Αυτή είναι και η μαγεία της φωτογραφίας σε μεταφέρει αλλού. Ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις πρέπει να βρίσκεις τρόπους να ξεφεύγεις, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει η ψυχική σου ισορροπία. Ελπίζω να μη βυθιστεί.. :)

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : όχι καθόλου άδικα δεν την αποκαλούν "Αιώνια πόλη" έχει πραγματικά όλα τα στοιχεία που ανέφερες..Σε ευχαριστώ πολύ, καλή Κυριακή εύχομαι να έχεις!

Roadartist είπε...

@ LocusPublicus : Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου locuspublicus να είσαι καλά.. Και τις δικές μου καλύτερες ευχές για τις μέρες που έρχονται σε σένα και στην οικογένεια σου.. Καλά Χριστούγεννα.. Να είσαι καλά...

Roadartist είπε...

@ Eleni Dafnidi : χαχαα όντως Ελένη μου άνετα θα μπορούσαμε να φτιάχναμε μια παρέα όλοι εδώ και να πηγαίναμε .. :)) Όμορφα θα ήταν..Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και εσύ ότι επιθυμείς και ότι καλύτερο για τις μέρες που έρχονται.. Να περάσεις κ να είσαι καλά, καλές γιορτές..

Roadartist είπε...

@ ritsmas : Καλημέρα Ρίτσα, η Φλωρεντία με ξετρελάνε περισσότερο ίσως οι μεγαλουπόλεις κάπως να μη με κερδίζουν..Σίγουρα όμως η Ρώμη είναι μια φοβερή πόλη...
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, όλοι ξέρουμε πως έχουμε αρκετά ακόμη μπροστά να δούμε.. ας είμαστε θετικοί, και με αυτή την ευχή ας προχωρήσουμε..Καλή δύναμη λοιπόν, καλές γιορτές σε σένα και στην οικογένεια σου..

Roadartist είπε...

@ VaD : Να είσαι καλά vad, τη καλημέρα μου!

Roadartist είπε...

@ Phivos Nicolaides : Ταξιδιάρη σε ευχαριστώ πολύ :) Χαίρομαι που σου άρεσε, καλή μέρα να έχεις !!!

Roadartist είπε...

@ unclescrooge : Ναι αλλά μόλις γύρισες από Βερολίνο και ακολουθεί μετά το Παρίσι!!! Αντε Σκρουτσάκο μας τι να πούμε κ εμείς;;; Σίγουρα θα πας και θα περάσεις σούπερ.. Στα μελλοντικά μας ταξίδια λοιπόν, συχνά να 'φεύγουμε' φιλάκια!!

Κούκος είπε...

Όλοι οι (μπλογκό)δρομοι οδηγούν στη Ρώμη!
(μετά από τέτοια παρουσίαση...)

Roadartist είπε...

@ Κούκος : χαχαχα ναι να ενωθούμε να πάμε ξανά όλοι μαζί ;)) Σε ευχαριστώ πολύ Κούκε.. Καλή Κυριακή!

iLiAs είπε...

..όλοι για να φύγουμε είμαστε!

Καλημέρα Αρτίστα :)

βιολιστης στη στεγη είπε...

Πολύτιμες παρακαταθήκες τα ταξίδια σου αρτίστα μου!
Μακάρι να μπορούσαμε να "φύγουμε" και να ξεφύγουμε μέσα απ' αυτά!
Εύχομαι να περάσεις όμορφα Χριστούγεννα, καλή μου!

Sweet and bitter είπε...

Τι ωραία!!!!

Μας ταξιδεύεις με τις αναρτήσεις σου!

Φιλιά!

spyros1000 είπε...

αν ηξερες ποσο ζηλευω...

Olga είπε...

Επειδή και εγώ έχω τάσεις φυγής, κατάφερες να με ταξιδέψεις ακόμη και από τον καναπέ μου!

Φιλάκια πολλά Roadartist μου!!

Καλη Κυριακή να έχεις!

jk in your life είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ.ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΨΑΜΕ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

Alkmini είπε...

Αρτιστα μου
ομορφα μας ταξιδεψες.
Ρωμη δεν εχω παει, απο Ιταλια μονο Βενετια, αλλα εχω μες στην καρδια μου την Τοσκανη που σχεδιαζω αν ξαναπαω Ιταλια να παω εκει. Μετα 2η ερχεται η Φλωρεντια και τελος Ρωμη.
Εριξες νομισμα στην Φοντανα ντι Τρεβι?
Τνκς ξανα για το ταξιδι στη Ρωμη.

Alkmini είπε...

3 νομισματααααα!!!!!!!!!!
ααααα τωρα το προσεξαααααα
χαχαχα.

kiki είπε...

Πως θα ήθελα να ήμουν εκεί...

Τρελός του Χωριού είπε...

Ρώμη = Φυσική δύναμη
Οταν το είπα αυτο σε μια Ιταλίδα αεροσύνοδος ,ότι δηλαδή ακόμα και το ονομα της πρωτεύουσάς τους ειναι ελληνικο , με κοίταξε περίεργα.
Ιδιαίτερης αισθητικής όλες οι μεγάλες πόλεις της Ιταλίας με εναν τρόπο μαγικό να σου δίνουν την αισθηση πως ζεις σε αλλη εποχή

Άστρια είπε...

Πολύ όμορφο ταξιδάκι μας πρόσφερες Roadartist μου. Ουυυφ!!! αναπνεύσαμε λιγάκι!!

Να είσαι καλά, πολύ σε φιλώ.
Καλή εβδομάδα να έχουμε, έρχονται και τα Χριστούγεννα. Να ευχηθούμε με το καλό:))

Συννεφούλα είπε...

Ωραίες φωτογραφίες!!!

Πέρασα να ευχηθώ:
Καλά Χριστούγεννα
και Ευχισμένο το
2009
Με Υγεία Ειρήνη και
πολλή.....
ΑΓΑΠΗ !!!!!!

onlysand είπε...

Αχ, βρε χαμινάκι, πόσο το έχω ανάγκη αυτό το ταξίδι! Το πιο (κοντινό, εξάλλου...;) απωθημένο ;)

σίγουρα θα ανατρέξω στο ποστ αυτό, όταν και όποτε... αχ

από αύριο, καλή βδομάδα κι όμορφη!
(όχι πως ξεχνάμε, βέβαια!)

kostaslogh είπε...

Άντε τη γλίτωσες ,μ άυτό το τελευταίο
για το google earth,δεν θα στα κάνω μαντάρα ,...για σήμερα τουλάχιστον

Hfaistiwnas είπε...

Πάλι μας ταξίδεψες Roadartist! Όμορφες φωτογραφίες! :):):):)
Αλήθεις πόσα να βγάζει ο δήμος Ρώμης από τα κέρματα αυτά;;;;

marianaonice είπε...

Η Ρώμη είναι η μόνη Ευρωπαϊκή πρωτέυουσα που δεν έχω πάει...
Και θέλω τόσο πολύ να πάω!
Και μετά την ανάρτησή σου αυτή σίγουρα δεν θα αργήσω να την επισκεφτώ!!
Νάσαι καλά road για την τόσο ωραία ξενάγησή σου!

Καλές γιορτές @φίλη μου, χρόνια πολλά, με υγεία, χαρά και πρόοδο στη ζωή σου!!
:))

lakis είπε...

Πήγα το 1990. Ακόμη με θυμάμαι με το στόμα ανοικτό από θαυμασμό μέσα στο ναό του Αγίου Πέτρου. Ένα θαύμα ήταν οι τοιχογραφίες. Ένα θαύμα που είδα με τα μάτια μου.

Roadartist είπε...

@ iLiAs :..ακόμα και εσύ;;; Που είσαι πλέον Κρήτη;;; Φαντάσου καλημέρα :)

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : ξεγελιέσαι λίγο βιολίστρια.. Να είμαστε καλά να ακολουθήσουν κ άλλα.. Σε ευχαριστώ πολύ, επίσης Καλά Χριστούγεννα φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Sweet and bitter : όλοι ανάγκη το έχουμε sweety, καλημέρα σου :)

@ spyros1000 : αχ να ήξερες πόσο πολύ θέλω να φύγωωωωωω!! Καλημέρα!!

Roadartist είπε...

@ Olga : Χαίρομαι πολύ Όλγα!!! Μακάρι να το κατάφερα, φιλάκια πολλά ;)

Roadartist είπε...

@ jk in your life : χααχ μόνο αυτό δεν ήθελα.. ευχή : να έρθουνε ακόμη καλύτερα!! Καλημέρα σου, καλές γιορτές επίσης!

Roadartist είπε...

@ Aliki : Σίγουρα να προτιμήσεις όλη τη Τοσκάνη και κυρίως τη Φλωρεντία, θα ξετρελαθείς.. Η ρώμη σωστά κατά τη γνώμη μου μετά ;)
Ναι Αλίκη 3..αχάρταγη είμαι!!!! καλημερουδια σου ;)

Roadartist είπε...

@ kiki : Εγώ να δείς.....


@ Trellos_tou_xoriou : Σε κοίταξε περίεργα;;; Σαν να τη βλέπω να σκέφτεται "ωχ άλλος ένας τρελός Έλληνας"... ;)) Αστην να κοιτάει :) Ναι η Ιταλία έχει απίστευτες ομορφιές..

Σπύρος είπε...

Ειναι εκπληκτικά τα ταξίδια ιδιαίτερα αν έχεις χρόνο για να τα κανεις και καλή συντροφια ειναι ότι καλυτερο ευχομαι να κανεις οσα μπορεις περισσοτερα

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Για αυτό ακριβώς το λόγο επιστράτευσα φωτό και μνήμη φίλη μου άστρια, για να ανασάνουμε λιγο..Τα Χριστούγεννα δεν τα έχω αισθανθεί ακόμη, και δε το βλέπω φίλη μου.. Να περάσει ο καθένας όμορφα με τους ανθρώπους που αγαπά. Φυσικά θα τα ξαναπούμε, ευχηθούμε ;)

Roadartist είπε...

@ Συννεφούλα : Σε ευχαριστώ πολύ συννεφούλα, επίσης καλές γιορτές με αγάπη και υγεία και ότι εσύ επιθυμείς, να είσαι καλά, καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ onlysand : Να το κάνεις εύχομαι onlysand (το είδα το λουλουδάκι μου και το "πήρα" να ξέρεις..σε ευχαριστώ!!!) Αν δεν έχεις πάει Φλωρεντια βάλε και αυτή την υπέροχη πόλη στο πρόγραμμα, αξίζει πολύ.. (κ πρακτικά δε γίνεται να ξεχάσουμε..) Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : χααχααχ είδες ε σωστή;;;; Ξέρω τι κάνω Κώστα!!! :) Καλημέρα σου :)

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Δηλαδή έχεις πάει σε όλες τις υπόλοιπες????????? Ουαου Μαριάννα, μια χαρά σε βρίσκω, οπότε σίγουρα είναι θέμα χρόνου να πας.. Εφόσον θες τόσο θα πας σίγουρα!!! Ευχαριστώ για τις ευχές σου Μαριάννα μου, επίσης, καλές γιορτές, με αγάπη κ υγεία. Φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Λάκης Φουρουκλάς : Φοβερός Ναός πράγματι.. Και οι συνειρμοί κ οι σκέψεις που σου δημιουργεί.. Το Βατικανό αξίζει ως επίσκεψη σίγουρα.. Ειδικά εμένα με έβαλε να σκεφτώ διάφορα πράγματα η όλη κατάσταση εκεί μέσα..Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : Μωρέ χρόνο βρίσκεις. Ασφαλώς η καλή συντροφιά είναι βασικό, με καλά φιλαράκια διαφορετικά μπορεί και στο ομορφότερο μέρος να περάσεις χάλια! Η παρέα ειναι το σημαντικότερο, ευτυχώς σε αυτό είμαι τυχερή. Σε ευχαριστώ και σε σένα το εύχομαι, αν σου αρέσουν!

manetarius είπε...

Καλημεεεεεεεεεεεέρααα!!
Τι ευχάρσιστο διάλειμα ήταν αυτό...!

φιλιά πολλά!

H.Constantinos είπε...

Και τα virtual ταξίδια μιά χαρά είναι!

Fegia είπε...

Καλή εβδομάδα φίλη μου.
Η Ρώμη, είναι η πιο όμορφη πρωτεύουσα που έχω επισκεφθεί.
Κυρίως λόγω της απίστευτα αποτελεσματικής διάσωσης της ιστορικής και αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς.
Όλη η πόλη σώζει με εντυπωσιακό τρόπο την ιστορίας της, αλλά και το φυσικό περιβάλλον της.
Είναι μια πόλη που αναπνέει και εκπέμπει ένα διακριτικό μεγαλείο χωρίς διακοσμητικές/αρχιτεκτονικές υπερβολές (όπως λ.χ. το Παρίσι).

Είναι μια πόλη που (και λόγω ιδιοσυγκρασίας των Ιταλών) θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα...

Πολλά φιλιά και καλές γιορτές, γλυκειά μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά Χριστούγεννα εύχομαι κι ένα καλύτερο 2009

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφη ξενάγηση, Ρώμη η αιώνια πόλη ... δεν έχω πάει και μου λείπει, κρατάω το καλό για το τέλος...

Την καλημέρα μου

Adamantia είπε...

Eιχα περασει καποια πολυ ομορφα Χριστουγεννα στη Ρωμη και μου τα θυμισες, να εισαι καλα και να πηγαινεις πολλα και χαρουμενα ταξιδια! Φιλια πολλα.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Η επόμενη βόλτα στο φεγγάρι να είναι, με πλοηγό Εσένα υπεροχη ταξιδεύτρα.
Να δούμε την Γη από ψηλά μπας και αγαπηθούμε μαζί της απο την αρχή και την γλυτώσουμε κι αυτή και μας.
Καλές Γιορτές εκλεκτή μου
http://lygeri.pblogs.gr
http://ligery.pblogs.gr

Roadartist είπε...

@ manetarius : Δεν χρειαζόνταν; Μακάρι να φεύγαμε όλοι μαζί ταξιδάκια συνέχεια μανετ μου.. μακάρι.. Φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι ;)))

Roadartist είπε...

@ Fegia : Fegia μου δεν έχω πάει ακόμη στο Παρίσι (σνιφ,σνιφ) αλλά πιστεύω πως θα πάω σίγουρα και στην Μονμάρτη..που τόσο θέλω! Οντως η Ρωμη υπεροχη..με τα 3 νομισματα που εριξα, πιστευω κατι να γινει να τη ξαναεπισκεφτώ (σωστή;;;) Να είσαι καλά φίλε μου Fegia σε ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές να περάσετε με την οικογένεια σου, και θα περιμένω μετά να διαβάσω που και πως θα τα περάσεις.. Καλό ταξιδάκι, σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ evlahos : Επίσης Βαγγέλη μου Καλά Χριστούγεννα κι ένα καλύτερο 2009 σε σένα και την οικογένεια σου..Καλό ταξιδάκι..

Roadartist είπε...

@ Odiporos : Σε ευχαριστώ πολύ Οδοιπόρε, να είσαι καλά.. Ευχομαι να πας σύντομα, και να μας δειξεις εσυ μετα ολα οσα σου αρεσαν σε αυτη τη τοσο ξεχωριστη πολη..

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Αχ Αδαμαντία μου Χριστούγεννα δεν έχω φύγει ποτέ από την Αθήνα..ΠΑΡΑ πολύ θα το ήθελα σου λέωωωωωωωω!! Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου για την ευχή σου..να είσαι καλά, μακάρι Αδαμαντία μου αγαπώ πολύ τα ταξίδια..πολλά, πολλά φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ λυγερη : Λυγερή μου πάντα με τα καλύτερα λόγια μου έρχεσαι και μια ψυχή γεμάτη αγάπη και ζεστασιά.. Πολύ σε ευχαριστώ.. Καλά λέω ότι έχω εδώ τους καλύτερους eφίλους, μια ευχή σου αφήνω.. να συνεχίσεις να βλέπεις τη ζωή με την ίδια ματιά τόσο ανιδιοτελή, τόσο καθάρια και αληθινή..Μεγάλη κουβέντα, να αγαπήσουμε τη γή (το σπίτι μας!!) και τις πόλεις της.. Να υπάρχει ειρήνη, θα ήταν οτι καλύτερο..σε φιλώ..

faraona είπε...

Θρυαλιδα μου
Χρονια Πολλα και καλες γιορτες σου ευχομαι οπου κι αν πας!!!
πολλα φιλια!

Roadartist είπε...

@ faraona : Φαραώνα μου Αθήνα θα μείνω, αλλά κοντά σε αγαπημένους φίλους, οπότε καλά θα περάσω.. Αν και με έχει πιάσει τρελή ανάγκη για φυγή...Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ!

kikop80 είπε...

AAAA!!!!!
(κλέισε το στόμα ρε!!!)

Α! και ξανά Α!
Μας ταξιδεύεις αρτιστάκι
και ξεφεύγουμε λιγάκι!
(σαν ποιηματάκι ακούστηκε!!!)
Να 'σαι πάντα καλά και να μας ταξιδεύεις συνέχεια!!!
Το 'χουμε ανάγκη!

Καλές γιορτές σου εύχομαι, καλύτερες μέρες τουλάχιστον και με όμορφες στιγμές γεμάτες!
Και υγεία!
Υγεία γεμάτη!

:-)))

anepidoti είπε...

πάρε με μαζί σου, γλυκειά μας περιγήτρια
πάρε με, βρε το παλεύω από δω, βρε από κει, χάος...
ξαναείδα και το ταξίδι σου και νιώθω λες και αφορά πράγματα πούκαμνα στο πολυυυύ παρελθόν..
α, πρέπει να την κάνω σύντομα, δεν με βλέπω καλά.
σε φιλώ!!!

quartier libre είπε...

@ τι να πεις για τη Ρώμη;
ένα υπαίθριο μουσείο είναι ολόκληρη !
μήπως η Φλωρεντία;
η Πίζα;
η Σιένα;
Ο Νότος;



όσο για το προηγούμενο post,

δέστε και τον Αρμένη, με τον
"Αμερικανό στο κεφάλι" :)

quartier libre είπε...

@
κι η Βενετία;!

Dee Dee είπε...

Ωραιο ταξιδι μας πηγες, σε αγαπημενο μου προορισμο , οπως ξερεις. Εγω για το νομισμα ηξερα οτι κανεις μια ευχη, ειχα ριξει καμια εικοσαρια μικρη :):):) Στη Φλωρεντια ειχα χαιδεψει τη μουριτσα απο ενα αγριογουρουνο, αγαλματακι, και λεγανε οτι οσοι το χαιδευουνε θα ξαναεπισκεφτουν την Φλωρεντια.....ως τοτε ειχα παει 2-3 φορες....απο τοτε δεν ξαναπηγα :):):):):)

Σου ευχομαι καλες γιορτες με υγεια και αγαπη κουκλιτσα μου!!

Να περασεις οπως ακριβως εχεις αναγκη!!!

xxxxxxxxx

ολια είπε...

χρονια πολλα και σ εσενα!

ναυτίλος είπε...

Αν κι έχω πάει στην Ιταλία αρκετές φορές (Φλωρεντία , Σιένα , Πάντοβα , Βενετία , Περούτζα , Γκούμπιο) στη Ρωμη μόνο ως τράνζιτο έχω βρεθεί .Ελπίζω του χρόνου ... Καλές γιορτές !!!

Roadartist είπε...

@ kikop80 : Να είσαι καλά κικοπ και εσύ να περάσεις πολύ όμορφα κοντά σε όσους αγαπάς.. Σε ευχαριστώ πολύ φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ anepidoti : Βρε πόσο σε καταλαβαίνω.. από εδώ από εκεί παντού ξέρω τι σε χαλάει.. Είναι όντως χάος!! ΕΥΧΟΜΑΙ να πας στο ταξιδακι αυτο αμεσα..κανονισε το..φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Δες στην ετικέτα "ταξιδια" καποιες απο αυτες τις περιοχες τις εχω ηδη αναρτησει.. να ξαναπας νοερά ενα ταξιδακι μεχρι εκει!! Θα ηθελα να ζουσα Φλωρεντιαααααα, αν διαβασεις το σχετικο ποστ θα το καταλαβεις!
Φιλακια σου :)

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Τουλάχιστον εσύ ήσουν μικρή όταν έριξες καμιά 20αριά, εγώ πως δικαιολογούμε;;;;
Καιρός να πας τοτε αμεσα Φλωρεντια θα περασεις πιο ομορφα τωρα.. από ότι όταν ήσουν μικρή!! Καλές γιορτές και σε σένα dd, υγεία και αγάπη, σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ ολια : Σε ευχαριστώ πολύ όλια.. φιλιά!

Roadartist είπε...

@ ναυτίλος : Θα πας τότε και θα τη χαρείς! Καλές γιορτές κ σε σένα! Να είσαι καλά!

maria είπε...

θύμησες...αυτή η fontana di trevi μου έχει γίνει έμμονη ιδέα.θα μπορούσα απλά να κάθομαι με τις ώρες εκεί μ'ένα καφέ στο ΄χερι και να κάνω όνειρα.κλείνω τα μάτια, παριστάνω το τζίνι αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ να ξαναβρεθώ και σώματι εκεί για νοερά είμαι σίγουρα...καλή χρονιά!

roadartist είπε...

@ fairyland : Εύχομαι να βρεθείς πολύ σύντομα!!.. Δεν είναι τόσο δύσκολο..και η Ρώμη είναι αρκετά κοντά μας.. Είμαι σίγουρη ότι θα πας πολύ σύντομα, στο εύχομαι!! :)

musicgarden είπε...

Σε αυτή την πόλη θα μπορούσα να ζήσω για πάντα...
Κι εδώ έχουμε βγάλει 1-2 ίδιες φωτογραφίες!

Roadartist είπε...

@ musicgarden : ..εγώ στην Φλωρεντία.. Στη Ρώμη θα ήθελα να ζήσω για μήνες..μάλλον όχι για πάντα :)

Urban Fish είπε...

Αχ τι μου θύμησες τώρα...!!!
Δεν έχω λόγια να μίλησω για την Ρώμη!!! Την λατρεύω!!! Συμφωνώ απόλυτα στο χαρακτηρισμό "πόλη-μουσείο"! Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου πάντα υπάρχει κάτι όμορφο, ακόμα και στην πιο άσημη πλατειούλα...
http://visit-urbanfish.blogspot.com/2008/05/roma.html
Quanto sei bella Roma...!!!

Ανώνυμος είπε...

Eξαιρετικο αρθρο!
Ενα δικο μου φωτορεπορταζ της Ρωμης..
http://athenian-wanderer.blogspot.com/2011/01/roma-citta-eterna.html

Related Posts with Thumbnails