11 Δεκεμβρίου 2008

φτάνει!!...

Σκίτσο του Η. Μακρή

Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά βαριά στην πόλη μας..
Είναι αρκετά τα πράγματα που με έχουνε στεναχωρήσει αυτές τις μέρες, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας..

Είδα ορισμένους να απορούν για την οργή που νιώθει ο κόσμος, τους είναι ‘δύσκολο’ να συνειδητοποιήσουν για ποιο λόγο υπάρχει το ξέσπασμα..

Μα αλήθεια ζουν σε άλλη χώρα;; Πριν λίγο καιρό είχα καταγράψει σε ένα κείμενο, το "χώρα αφιλόξενη" όλα τα συναισθήματα που κυριαρχούν γύρω μας και είχαμε τότε συζητήσει αρκετά σχετικά, αναρωτιόμασταν πότε όλο αυτό θα ξεσπάσει..

Όποιος ζει στην Αθήνα, όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους της, δεν γίνεται να μην έχει αφουγκραστεί αυτό το έντονο συναίσθημα της δυσφορίας που υπάρχει παντού.

Η βία παράγεται καθημερινά εδώ και χρόνια, από την ίδια την κοινωνία στον καθένα. Από τα παράθυρα της τηλεόρασης με τους ‘μανιασμένους’ συνομιλητές, από την ακρίβεια, από την έλλειψη οράματος, από τους πολιτικούς, από το ελαττωματικό εκπαιδευτικό και το ανύπαρκτο νοσηλευτικό σύστημα, από τα άδεια ταμεία με τα κλεμμένα λεφτά των ασφαλισμένων, από τα σκάνδαλα της εκκλησίας, από τη σαπίλα, τη διαφθορά.

Σκοτώθηκε ένα μικρό παιδί, κάηκε όλη η Αθήνα και δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί.

Ο μόνος που είχε την ευθιξία να υποβάλλει την παραίτηση του ήταν ο κος Χρήστος Κίττας, ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τυχαίνει να έχω γνωρίσει προσωπικά τον κ. Κίττα, είναι ένας άνθρωπος που με κέρδισε. Πάντα χαμογελαστός, εγκάρδιος, με αγάπη για τους φοιτητές του. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να πει τη φράση "Aποτύχαμε, κύριοι!"..

Ήταν ο μόνος που δήλωσε τα εξής: "Φτάσαμε στην ώρα μηδέν. Κάποιος φταίει! Δεν είναι δυνατόν να μη φταίει κανείς! […] Είναι τεράστια η δική μου ευθύνη. Είμαι 38 χρόνια δάσκαλος. Φταίω και εγώ, ως πνευματικός άνθρωπος".. Μακάρι όλοι να είχανε το φιλότιμο του, πραγματικά..

Σκίτσο του Α.Πετρουλάκη

Προσπαθούν τώρα να αθωώσουν τον αστυνομικό, ο οποίος χτές στο υπόμνημα του δεν ζήτησε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους γονείς του παιδιού!
Ο υπερασπιστής του ο Α. Κούγιας τόλμησε να ξεστομίσει την φράση «..αν τελικά έπρεπε να χαθεί αυτό το παιδί, θα το κρίνει η δικαιοσύνη».
Πολλές φορές ΜΙΑ ΛΕΞΗ σκοτώνει περισσότερο και από μια σφαίρα!

Ο συγκεκριμένος «κύριος» (εντός εισαγωγικών βέβαια) υποστήριξε πως ο Αλέξης αποβλήθηκε από το σχολείο του και ότι ενώ κατοικούσε στα βόρεια προάστια, σύχναζε στα Εξάρχεια. Η Σχολή Μωραΐτη το διέψευσε, αναφέροντας πως το παιδί είχε διαγωγή κοσμιοτάτη, άψογες επιδόσεις και άριστες σχέσεις με όλους. Δε καταλαβαίνω βέβαια τι θα πείραζε αν σύχναζε στα Εξάρχεια; Είναι αυτό κάτι ενοχοποιητικό;.. Εκεί φτάσαμε;;


Σκίτσο του Α. Πετρουλάκη

Τι κοινωνία είναι αυτή..
Πως γίναμε έτσι;; Τόση απάθεια;; Που είναι η τσίπα μας;;
Ο προβληματισμός, η ΣΚΕΨΗ;;
Που είναι οι πνευματικοί άνθρωποι, που είναι οι σωστοί πολιτικοί;;
Γιατί δεν αντιδρά κανείς; ΟΥΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ;;

Αυτές τις μέρες δεν δολοφονήθηκε μόνο ο Αλέξης.
Αυτές τις μέρες δολοφονήθηκε η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της.
Στη θέση του μικρού Αλέξη θα μπορούσε να ήταν ο καθένας από εμάς.
Άλλωστε το μέλλον του καθένα από εμάς το δολοφονούν καθημερινά με τη ματαίωση των ονείρων, με τα σκάνδαλα, με τις κλεψιές, με το να είμαστε καταχρεωμένοι και ουραγοί στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

Όλοι φταίμε! Για την απραξία μας, που ανεχόμαστε σιωπηλά κραυγαλέα σκάνδαλα εδώ και χρόνια...
Αυτό που συντελείται αυτές τις μέρες είναι μόνο τα συμπτώματα, ας ψάξουμε τα αίτια!
Ότι σπείραμε, τώρα το θερίζουμε. Έχουμε γίνει μισάνθρωποι..

banksy - ο τρομοκράτης με τα λουλούδια
Όταν καις ιστορικά κτίρια και βιβλιοθήκες, είναι σαν να καίς την ίδια τη γνώση.
Αν κάποιοι αυτό δεν το κατανοούν φταίει η κοινωνία με τη παιδεία που τους παρείχε, που δεν τους το δίδαξε..

Ας διδακτούμε θετικά από όλα όσα έγιναν αυτές τις μέρες.
Ας αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, ΟΛΗ τη νοοτροπία μας.
Ας γίνουμε έτσι όπως πρέπει να είμαστε. ΟΧΙ άβουλα όντα..
Κάποτε σκεφτόμασταν, προβληματιζόμασταν, εκφραζόμασταν!
Σήμερα ποιος «σκέφτεται»??? Ποιος προβληματίζεται???

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε όλοι το άτομο μας πρώτα απ’ όλα.
Εύχομαι όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, να μας ξυπνήσουν, να γίνουμε ανθρώπινοι, να κοιτάξουμε τον διπλανό μας στα μάτια. Να νοιαστούμε για αυτόν! Αν και πάλι τίποτα δεν αλλάξει, τότε θα είμαστε αξιοθρήνητοι.

Νιώστε το προβληματισμό των νέων ανθρώπων, ακούστε τους, δώστε τους χώρο έκφρασης, έχουνε πολλά να πούνε.. Τα σημερινά 15χρονα μιλάνε καλύτερα από το 'ξύλινο' λόγο των πολιτικών και σίγουρα από όσους πρωταγωνιστούν καθημερινά στα παράθυρα των ειδήσεων. Ας κάνει ο καθένας από εμάς τον απολογισμό του..

Γιατί «εκείνοι που δε θυμούνται το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν»...

Θα συνεχίσουμε, θα είμαστε ξανά όσο πιο θετικοί γίνεται, αλλά τα συναισθήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν υπόγεια, θα λειτουργούν αυτά, και πιστεύω πως δε θα ξεχαστούν..

Θα κλείσω το post με ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Μάνου Χατζιδάκι, του μοναδικού αυτού Έλληνα με το τόσο ελεύθερο πνεύμα, όσο σπανίζει σήμερα στους περισσότερους από εμάς. Τραγικά επίκαιρο..
Το είχε γράψει για τα επεισόδια που έγιναν τον Μάιο του 1986 και είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό «Το Τέταρτο» (ολόκληρο το άρθρο του μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ-Ελευθεροτυπία 9/12).

«Μια μωβ σκιά Μαΐου σκέπασε την Αθήνα. Κι όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, μια εφημερίδα ν' αγανακτήσει και να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει την αλήθεια για αυτό το τρίγωνο του αίσχους. Σκουφά, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους. Κι άρχισε μια σκόπιμη, ύποπτη κι έντεχνη σύγχυση τριών ασχέτων μεταξύ των περιπτώσεων. Οι νεαροί των Εξαρχείων να παρουσιάζονται ίδιοι με τους αλήτες των γηπέδων, τους επονομαζόμενους χούλιγκανς, και επιπλέον να καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη, με στήλες ολόκληρες των θλιβερών εφημερίδων μας, ότι οι νέοι αυτοί, οι αναρχικοί, είναι οι βομβιστές και ίσως οι πιθανοί δράστες των δολοφονιών ή εμπρησμών. Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσει η δίωξη των εκατό, σαράντα ή είκοσι παιδιών και η όλη επιχείρηση στεφθεί με «επιτυχία», να πάρει τις διαστάσεις ενός πραγματικού θριάμβου... κατά του εγκλήματος. Την ίδια ώρα που δολοφονούνται εκδότες και οι δολοφόνοι δεν ανευρίσκονται. Δολοφονούνται πολίτες και οι δολοφόνοι δεν αποκαλύπτονται. Πεθαίνουν νέοι από ξυλοδαρμούς και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, τέλος, δεν... ανακαλύπτονται.

Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ' αφέλεια, σ' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος». (...) Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είμαι μαζί σας. Και σας αγαπώ».

181 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άκουσα χθες στις ειδήσεις (παρόλο που τις αποφεύγω) τις δηλώσεις κούγια, την κατάθεση του αστυνομικού... κι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. τόση κτηνωδία τριγύρω μας και κανείς τους δεν είχε την τσίπα να κρατήσει το μέτρο. η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο. και η οργή του κόσμου σε μεγαλύτερα επίπεδα... Την καλημέρα μου στέλνω!

Roadartist είπε...

Οντως unclescrooge ΚΑΜΙΑ τσίπα!! Είναι περισσότερο εξοργιστικοί τώρα..

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ..

Το κείμενο βγήκε τεράστιο, αλλά τι να κάνω, κατακλίζομαι από σκέψεις.. για όποιον άντεξε να το διάβασει μπράβο του :))

venceremos είπε...

καλημερα.Αμετοχοι πολιτες, συνεργοι πολιτες!

venceremos είπε...

το κειμενο ειναι μια χαρα. κι αν δεν μπορουμε ουτε να διαβασουμε ουτε ενα κειμενο σαν κι αυτο...τοτε θελουμε σκοτωμα κοριτσι μου...
φιλια

Adamantia είπε...

Mετα τις δηλωσεις Κουγια πεσ'μου ειλικρινα δεν σουρθε να παρεις μια πετρα και να του ανοιξεις το κεφαλι? Κι εγω ειμαι κατα της βιας αλλα αυτη η χυδαιοτητα πρεπει να απαντηθει. Ελπιζω μ'ενα πραγματικα καλο δικηγορο η οικογενεια του παιδιου να βρει τη δυναμη και να του τραβηξει μια μηνυσαρα για προσβολη νεκρου να τρεχει και να μη φτανει ο αλητης.

Panos Konstantinidis είπε...

Μήπως να περιμέναμε πρώτα να δούμε τι ακριβώς συνέβη και μετά να κρίνουμε; Όσα ιστοόγια έχω διαβάσει όλοι μιλάνε λες και ξέρουνε, λες και ήτανε μπροστά στα γεγονότα. Σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται ψυχραιμία και αξιοποίηση των στοιχείων. Ας μη στιγματίζουμε πρωτού αποδειχθούνε τα γεγονότα.

Επίσης θέλω να σταθώ σε κάτι που είπες και που είναι πολύ σωστό:

> Όλοι φταίμε!

Έτσι ακριβώς. Όλοι φταίμε. Αν ψάχνεις να βρεις το δολοφόνο του παιδιού (ή τα αίτια που το ωθήσανε να γίνει "αναρχικός" - αν είναι έτσι) τότε ας κοιτάξουμε στους εαυτούς μας. Εμείς δολοφονούμε, εμείς καίμε, εμείς σπάζουμε, εμείς ψηφίζουμε διαφθαρμένες κυβερνήσεις. Εμείς είμαστε οι αίτιοι... μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους στους αστυνομικούς ή στους κουκουλοφόρους.

Roadartist είπε...

@ venceremos : Ετσι ακριβώς.. Σε ευχαριστώ venceremos, καλο μεσημέρι! Φιλιά πολλά.

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Ο Κούγιας για μένα είναι ένας άνθρωπος που μπροστά στο χρήμα και τη δόξα δε λογαριάζει τίποτα. Το να ψάχνεις να βρίσκεις ψέματα, για να ενοχοποιήσεις ένα μικρό παιδάκι το θεωρώ εγκληματικό. Σίγουρα σε εξοργίζει. Προσβολή στους γονείς εκτός από το παιδί.

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Πάνο είναι κακό να γράφουμε τις σκέψεις μας;;; Μήπως να πάψουμε να σκεφτόμαστε;; Τι πιστεύεις πως είναι καλύτερο; Η απάθεια ή η έκφραση σκέψεων;; Αν δεις το κείμενο μου απλά καταγράφω τις σκέψεις μου.
Δεν κατηγορώ ως "δολοφόνο" κάποιον, και ούτε βρίζω..
Για μένα που ζω σε αυτή τη πόλη, στο κέντρο της, αισθάνομαι οτι όλο αυτό που έζησα τις τελευταίες μέρες, ήταν ένα ξέσπασμα, όλων όσωνα ανέφερα.
Ο θάνατος του Αλέξη ήταν η αφορμή. Τώρα για το αν θα έπρεπε να υπάρξει μια συγνώμη, τι να πούμε ναι αυτό έγγειται στην ανθρωπιά του καθένα μας μέσα του.
Αφαιρέθηκε μια ζωή.. ενός μικρού παιδιού.

Εχτές είχαμε κ άλλους αστυνομικούς που πυροβόλησαν στον αέρα 10φορές σε κατοικημένη περιοχή. Οπως μπορείς να καταλάβεις θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να υπαρξουν και άλλα θύματα. Μήπως τότε και αυτοί θα ήταν αθώοι?


Αυτές τις στιγμές χρειάζεται ψυχραιμία, όπως και να συνειδητοποιήσουμε όλοι τις ευθύνες μας.. και να μη πάψουμε να επικοινωνούμε, να μην είμαστε απαθείς.. Συμφωνώ και επαυξάνω οτι "εμείς ψηφίζουμε διαφθαρμένες κυβερνήσεις" .. Μακάρι να άλλαζε αυτό...Μακάρι!

Panos Konstantinidis είπε...

Πώς δεν κατηγορείς; Εδώ λες

> Προσπαθούν τώρα να αθωώσουν τον αστυνομικό,

άρα κατηγορείς τον αστυνομικό ως ήδη ένοχο, αφού αν δεν ήτανε ένοχος (κατά την άποψή σου) γιατί να προσπαθήσουνε να τον αθωώσουνε;

Κοίταξε, δε λέω να μην εκφράσεις τις σκέψεις σου, εννοείται ότι πρέπει να τις εκφράσεις και να γίνει ένας διάλογος. Αυτό που ζητάω από όλους (τόσο από αυτούς που κατηγορούνε τον αστυνομικό, όσο και από άλλα ιστολόγια που κατηγορούνε τον πιτσιρικά) είναι να μη στιγματίζουμε και να μην κατηγορούμε κανέναν μέχρι να δούμε τι ακριβώς συνέβη.

Καταλαβαίνω ότι νιώθεις οργή, όλοι νιώθουμε, αλλά η οργή δεν είναι καλός σύμμαχος όταν προσπαθείς να σκεφτείς με καθαρό μυαλό. Γι' αυτό και λέω, ας δούμε πρώτα τι ακριβώς έχει συμβεί και μετά λιθοβολούμε τον έναν ή τον άλλον.

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Πάνο, αμέσως όμως μετά αναφέρω το ΤΙ είπε για να απενοχοποιησει τον εαυτό του και να κατηγορήσει το μικρό παιδί!
ΟΤΙ είχε αποβληθεί από το σχολείο του (που το ίδιο το σχολείο με ανακοίνωση του δήλωσε οτι αυτό ήταν ΨΕΜΑ) και μετά ότι σύχναζε στα Εξάρχεια!
(αυτό το τελευταίο το είδα και σε διάφορα blogs και με ενόχλησε πολύ!) Δηλαδή τι θέλουμε να μη κυκλοφορούν τα παιδιά στο κέντρο της Αθήνας;; Ακόμα και ως σκέψη αυτή είναι άστοχη! Και τι έγινε δηλαδή να πήγαινε στα Εξάρχεια;;
Πολλά νέα παιδιά πάνε, αυτό δεν σημαίνει οτι είναι αναρχικοί, κουκουλοφόροι, ούτε κάτι για το χαρακτήρα τους..
Προσπαθώ να γράψω τις σκέψεις μου, και ξέρεις ειδικά επειδή ακούω και διαβάζω πράγματα που με ενοχλούν πολυ..
Εδώ μέχρι και σε ένα ιστολόγιο, υποτίθεται ανθρώπου με επίπεδο, δε θα αναφέρω όνομα κλπ, διάβασα "απορώ ένα παιδί 'αστικής ταξης' πως βρέθηκε στα Εξάρχεια" .. Τι να πεις μετά από αυτό?? Μάλλον έχουμε όλοι ξεχάσει πως είμασταν στην εφηβεία μας.
Εχουμε πάψει να θυμόμαστε πως είμασταν στα 16 μας.. Εκτός βρε Πάνο και αν κάποιοι μεγάλωσαν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι τους ή συχνάζοντας στην...Εκάλη!..
Στο μεγαλύτερο μέρος όμως του κειμένου μετά στο τελευταίο σκίτσο του κ. Πετρουλάκη, αναφέρομαι και στην αυτοκριτική που πρέπει να κάνει ο καθένας μας.. Στο οτι εχουμε παψει να προβληματιζομαστε, αυτο το θεωρω πολυ σημαντικο.
Καταλαβαίνω τι εννοείς, συμφωνώ ειδικα με όσα γράφεις στο τέλος του σχολίου σου. Αλλά επειδή συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θριαμβεύει και η δικαιοσύνη.. γι'αυτό ανησυχώ..

Panos Konstantinidis είπε...

Αυτά που λες δεν τα είπε ο αστυνομικός (εκτός και αν διάβασες την κατάθεσή του), αυτά τα είπε ο Κούγιας. Το ότι ο Κούγιας έχει γίνει τηλεπρόσωπο και είναι αυτός που είναι το γνωρίζουνε και οι πέτρες. Η νοοτροπία του Κούγια όμως δεν κάνει τον αστυνομικό λιγότερο ή περισσότερο ένοχο.

Και βεβαίως όλα αυτά που λέει ο Κούγιας περί Εξαρχείων κλπ είναι φληναφήματα και αερολογίες, ο άνθρωπος απλώς δημαγωγεί και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη (ίσως να έχει καταλάβει ότι η θέση του αστυνομικού είναι δύσκολη και προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον αλλού). Αλλά επαναλαμβάνω, οι φλυαρίες του Κούγια σε καμιά περίπτωση δεν κάνουνε τον αστυνομικό περισσότερο ή λιγότερο ένοχο.

Και επίσης συμφωνώ σε αυτό που λες για τη Δικαιοσύνη, δε θριαμβεύει πάντοτε και πολλές φορές μεροληπτεί αλλά τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να κρίνουμε από πρίν ή να αφήσουμε μια κακή Δικαιοσύνη να κρίνει. Είναι δηλαδή καλύτερο μια κακή δικαιοσύνη ή καθόλου δικαιοσύνη; Δίλημμα.

roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Αφενός ο Κούγιας είναι ο δικηγόρος του, οπότε ότι λέει εκπροσωπεί τον ίδιο, αφετέρου όλα όσα ανέφερα τα κατέθεσε ο αστυνομικός στο απολογητικό του υπόμνημα. Αν θες διάβασε εδω αναλυτικά για την απολογία του ειδικού φρουρού. Ετσι όπως τα κατέθεσε ο ίδιος.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ροουνταρτίστα μου γλυκιά,
΄Αντεξα και το διαβασα, γιατί η θλίψη και η αγανάκτηση, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες είναι κοινά συναισθήματα.
Πες μου όμως πότε ο "΄Ελληνας¨" (μεμονωμένη και όχι γενικευμένη φυσικά έννοια) σε οποιαδήποτε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση επέδειξε ως έχει τσίπα, φιλότιμο και τσαγανό....

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ορθή επανάληψη...
"απέδειξε πως"

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Μαριλένα είπε...

δε νομιζω πως αυτή η κατρακύλα θα εχει τέλος.
δε νομιζω πως η δολοφονια του Αλέξη, μας έκανε να πιασουμε πάτο.
εχουμε ακομα τον διασυρμο του
εχουμε ακομα να δουμε πολλά στην αρενα.

φτάνει
όπως σωστά γραφεις
αλλά ποιος ακουει, όλους εμας που φωνάζουμε "φτάνει"

σε φιλώ και να προσέχεις
δυσκολες μερες, ύπουλες..

Sophia Kollia είπε...

Μα δεν είναι σουρεάλ να είναι ο Κούγιας δικηγόρος?
Τι κείμενο δεν είναι μεγάλο. Θέλω να βγάλω μια φωνή , πιό μεγάλη από το μπόι μου, σε καταλαβαίνω, και γώ και όλοι..
καλημέρα

Maria Tzirita είπε...

Κι όμως Ροντούλα... υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας, απλοί πολίτες, που χαρακτηρίζουν τα παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν κι εξοργίζονται, ως "κωλόπαιδα". Δική μας είναι η ευθύνη, καταδική μας, εμείς τη φτιάξαμε αυτή την κοινωνία με την ανοχή μας και τη βολή μας. Πέρνα απ'το μπλογκ μου σε παρακαλώ να διαβάσεις, όχι τη δική μου φωνή, μια 17χρονη φωνή κι έλα πες μου...
Καλημέρες!

Panos Konstantinidis είπε...

> Αν θες διάβασε εδω αναλυτικά για την απολογία του ειδικού φρουρού. Ετσι όπως τα κατέθεσε ο ίδιος.

Το διάβασα αυτό, αλλά δεν είναι η απολογία του ειδικού φρουρού, είναι για την απολογία του ειδικού φρουρού, όπως είπες κι εσύ. Υάρχει κάπου η απολογία να τη δώ;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρε Roadartist

που μπορείς να εκφράζεις με λέξεις όλα αυτά που ανεβαίνουν στα χείλη και δεν μπορούν να ειπωθούν.

¨Ολοι αλληλομαχαιρόνται σήμερα για το κέρδος και τη ψηφοθηρία και κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πραγματικό πρόβλημα.

Συμφωνώ σε όλα, το δικό μου παράπονο είναι ότι δυστυχώς έχουμε μείνει χωρίς πνευματικούς ανθρώπους σήμερα. Ακόμη και οι προηγούμενες γενιές είχαν κάποιους και έβγαιναν μπροστά, τώρα άκρους του τάφους σιωπή.

συγχαρητήρια και πάλι

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Καταρχήν μπράβο σου που άντεξες ;)..
Λοιπόν πέρα από τη πλάκα (που τέτοιες ώρες δεν είναι εύκολη, αλλά ίσως να επιβάλλεται κ αυτή)..
Γλαρένια μου όποιος ζει στην χώρα αυτή μπορεί να καταλάβει τι εννοώ στο κείμενο..και χαίρομαι που σε εκφράζει. Πολλά λέγονται αυτές τις μέρες.. Αλλά ΟΝΤΩΣ δεν είναι μόνο αυτή η φορά που μας πληγώνει το ότι δεν βρέθηκε κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του, είναι και τόσες πολλές άλλες που έχουνε πλέον επικίνδυνα συσσωρευτεί.

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Ο διασυρμός του είναι ακόμη πιο θλιβερός..από τύπους που δεν αξίζουν τη λέξη "άνθρωπος"..
Κρίμα Μαριλένα, θα έπρεπε να τον σεβαστούν τον μικρό έστω τώρα που είναι νεκρός. ΑΥΤΑ όμως ας έχουμε ανοικτά τα μάτια να τα βλέπουμε, να μη γίνουμε ίδιοι με τους καναπέδες στο σπίτι μας, τουλάχ. ας έχουμε κρίση. Θα μας την αποτελειώσουν κ αυτή στο τέλος.

Roadartist είπε...

@ sofia : Σε ευχαριστώ πολύ Σοφάκι, θα μπορούσα να γράψω και μεγαλύτερο, και σίγουρα είναι πιο μικρό από άλλων.. :) Αλλά αυτά έπρεπε να τα γράψω.. Σουρεάλ εντελώς..

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita : Μαρία μου, εξαιτίας μερικών τέτοιων νοοτροπιών όλο και πηγαίνουμε προς τα πίσω!! Ο Μάνος το έγραψε πολύ σωστά :

"Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ' αφέλεια, σ' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος."

Θα περάσω να το διαβάσω με τη πρώτη ευκαιρία, εννοείτε κ εφόσον το έχει γράψει ένα τόσο νέο παιδί θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!
Ευχαριστώ!

Aspa είπε...

Εκείνο που με πειράζει περισσότερο είναι που οι πολιτικοί αλλά και οι πνευματικοί άνθρωποι, δεν παίρνουν θέση! Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα. Δεν λέω να πάρουν μέρος της ευθύνης (αν και θα έπρεπε), λέω απλά να πάρουν θέση!

Αξιέπαινος ο πρύτανης. Δεν το γνώριζα το θέμα της παραίτησης…

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : panos for you

Roadartist είπε...

@ Odiporos : Να είσαι καλά. Οποιος δεν συναισθάνεται αυτή την οργή και αυτά τα έντονα ερωτηματικά, σε αυτή την υπόθεση, τότε πραγματικά νομίζω πως ζει σε άλλη χώρα, ή έχει λύσει κάθε πρόβλημα του ως προς το ..ζειν.. Διαφορετικά δεν γίνεται να μην έχεις διαισθανθεί οτι το ποτήρι ξεχείλισε, όπως λέει και ο αγαπητός κος Κίττας, έχουμε φτάσει "στην ώρα μηδέν"..
Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου.

b|a|s|n\i/a είπε...

εγκέφαλος είναι. δεν μπορεί κάποια στιγμή θα σκάσει. συγγνώμη δηλαδή. οκ άντε να δεχτούμε ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε. και ενδεχομένως δεν θα μάθουμε ποτέ. διαβάζοντας και τον παραπάνω διάλογο στα σχόλια και το υπόμνημα θέλει κανείς να με πείσει ότι ο αλέξης (και μόλις συνειδητοποίησα την συνωνυμία με τον κούγια) σταμάτησε και τραγουδούσε στον αστυνομικό "να-να-νανανα με έχουν αποβάλλει από το σχολιό, να-νανανα μένω ψυχικό και διασκεδάζω, σσσσσσσ μην το πεις σε κανέναν σσσσσσ, στα εξάρχεια εδώ" και ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα στο τσακίρ κέφι;
προσπαθώ να κρατήσω την λογική μου σε κάποια πλαίσια λογικά. από όσο θυμάμαι είμαστε σε καιρό ειρήνης, σε μία δημοκρατική χώρα, κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, και κανένας δεν έχει δικαίωμα στο όνομα της οργής ή του θυμού να καταστρέφει την ζωή του άλλου. θυμάμαι καλά;
και δεν ξέρω. ειλικρινά. έχω αρχίσει και μπερδεύομαι. και έχω χίλιες ερωτήσεις. αν γινόταν στο ψυχικό το ίδιο; ή στο φάληρο; αν ήταν παιδί 30 χρονών; δεν ξέρω. πάω έξω να κάνω ένα τσιγάρο. μόνο που φοβάμαι. μην τυχόν και δεν ξεφυσήξω σωστά τον καπνό και κατηγορηθώ για αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Roadartist είπε...

@ Aspa :...Και εμένα η απούσια μιας θέσης από τους Πνευματικούς ανθρώπους αυτού του τόπου και από τους πολιτικούς με ενοχλεί.
Οπως εγραψα και στο κείμενο, το θεωρώ πραγματικά πολύ άτοπο.

Ναι ο κ. Κίττας βλέποντας τη Βιβλιοθήκη να καίγεται (έχοντας ο ίδιος προειδοποιήσει την Αστυνομία να τη περιφρουρήσει για να μη συμβεί αυτό) δεν άντεξε ο άνθρωπος και παραιτήθηκε..έχοντας μάλιστα ο ίδιος ένα από τα πιο ύψιστα δημόσια αξιώματα.
Γνωρίζοντας τον προσωπικά μπορώ να σου πω πως είναι ένας πνευματικός άνθρωπος με ήθος.

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Πραγματικά στο τέλος θα τρελαθούμε τελείως, για αυτονόητα πράγματα..Γιατί η υπομονή όπως λες έχει και τα όρια της..Ξέρεις κάποια στιγμή το ίδιο κ η ευγένεια.
Στη σημερινή κοινωνία ένα παιδί όταν πηγαίνει σε club έχει τις ίδιες πιθανότητες να βρει ναρκωτικά όπως κ στα Εξάρχεια. Εκτός από αυτό, προσωπικά ανησυχώ περισσότερο για τα παιδάκια που τα κρατάνε απομονωμένα από το κόσμο και κάποια στιγμή θα βγούνε στην κοινωνία και δεν θα έχουνε ιδέα για το τι 'ζούγκλα' θα συναντήσουν.
Σε φιλώ.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ο προηγούμενος Κούγιας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε ακολουθήσει μία πολύ πιό ήπια υπερασπιστική γραμμή για το δολοφόνο Μελίστα.
Οι έμπειροι ποινικολόγοι γνωρίζουν ότι δυστυχώς, οι δίκες τέτοιου τύπου κρίνονται ελάχιστα στην ακροαματική διαδικασία και είναι πολύ περισσότερο ζήτημα πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών, τη χρονική στιγμή της διεξαγωγής.
Είναι σύνηθες φαινόμενο, διάφοροι "επώνυμοι" να πλειοδοτούν σε δηλώσεις κάθε είδους, με αφορμή σημαντικά κοινωνικά γεγονότα.
Μετά όλα ξεχνιούνται.
Στην κατηγορία αυτή, δεν ανήκε ποτέ ο Μάνος Χατζιδάκις.
Στα επεισόδια της αντιπυρηνικής πορείας για το Τσερνομπίλ το 1986, όχι μόνο πήρε ξεκάθαρη και κόντρα στο ρεύμα θέση, αλλά υπερασπίστηκε για τα επόμενα έξι δικαστικά χρόνια, τον βασικό κατηγορούμενο διαδηλωτή Γιάννη Μπαλή,δηλώνοντας ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την ιδεολογική του τοποθέτηση. Η έμπρακτη συμπαράσταση του εκδηλώθηκε επίσης, με υπομνήματα στα δικαστήρια και εισφορές στα ταμεία κρατουμένων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

anepidoti είπε...

καίριοι και ουσιαστικοί οι προβληματισμοί σου, όπως πάντα.
έχω την αίσθηση πως χωρίς να παραμελούμε το καθήκον του να δίνουμε "παρόν", σ' αυτό το πνεύμα
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ πλέον να κουβεντιάζουμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια για ύβρεις και μαγκιές.
τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η τοποθέτησή σου.Τι να συζητηθεί;;Τα γεγονότα μίλησαν με τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίας.Ο Σεφέρης ,γύρω στα 1970, στη δήλωσή του, "έβλεπε τον γκρεμό" και επαληθεύτηκε με το χειρότερο τρόπο.
Εμείς δε βλέπουμε;

Μαρία Δριμή είπε...

Συμμερίζομαι τις περισσότερες από τις σκέψεις σου. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα που θα φανεί η βρωμιά που κατακλύζει τον άλλο νευραλγικό τομέα της ζωής μας: τη δικαιοσύνη. Μα πότε αποδόθηκε δικαιοσύνη στον τόπο μας σε πασιφανή εγκλήματα, για να αποδοθεί και τώρα στο έγκλημα του μικρού Αλέξη;
Τον κ. Κίττα τον θυμάμαι κι εγώ από λέκτορα στο Πανεπιστήμιο. Ήταν από τα ανήσυχα πνεύματα της τότε κατά τ' άλλα "νυσταλέας" έδρας. Μπορεί να μην έδωσε τη λύση, όπως είπαν αμφισβητώντας τον μερικοί. Τουλάχιστον έχει το δικαίωμα να περπατά με το κεφάλι ψηλά περισσότερο απ΄ό,τι πολλοί από εμάς...

librarian είπε...

Μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει η οργή. Τίποτα δεν πάει καλά και κανείς δε βοηθάει να υπάρχει αισιοδοξία. Όλα είναι ένα χάος κι αν όλα καούν θα είναι η αληθινή απεικόνιση της πραγματικότητας και όχι αναρχία.
Ευτυχώς που ο αστυνομικός δε ζήτησε συγνώμη, επιβεβαιώνει την εικόνα του ως δολοφόνος.

νατασσΆκι είπε...

Εγώ δεν περίμενα να διαβάσω την απολογία του για να τον πω "δολοφόνο", ούτε θα περιμένω να βγάλει πόρισμα το δικαστήριο, για "το αν έπρεπε ή όχι να πυροβολήσει ο αστυνομικός, το αν τελικώς έπρεπε να χαθεί αυτό το παιδί, και αν θα πρέπει και ποιο αδίκημα να αποδοθεί στον αστυνομικό" όπως είπε ο "εξαίρετος" δικηγόρος του...
(μα το χωράει το μυαλό σου;Αναρωτιέται ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ να πυροβολήσει;;;; )

Δολοφόνος είναι κάποιος που σηκώνει το χέρι και ρίχνει σφαίρες, για οποιοδήποτε λόγο, 9 η ώρα βράδυ Σαββάτου, μέσα στο κέντρο της πόλης!!! Για να σκοτώσει το σήκωσε, για κανένα άλλο λόγο.

Θα ήθελα όλοι οι δάσκαλοι να ήταν σαν τον κ. Κίττα -έχουμε πολλούς, αλλά δεν είναι όλοι-, θα ήθελα να ήταν όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι τούτου του τόπου σαν το Μάνο Χατζιδάκι. Θα ήθελα να έβγαινα κι εγώ στο δρόμο με τα 16χρονα, αυτές τις μέρες.

Και μακάρι να μην ξεχάσουμε. Και μακάρι να συνεχίσουμε να μιλάμε. Και σιγά μη μας φιμώσουν κιόλας! 

Καλησπέρα roadartist μου.

Panos Konstantinidis είπε...

@Roadartist

Μόλις διάβασα την απολογία του ειδικού φρουρού. Έχεις δίκαιο, λέει μέσα πράγματα τα οποία είναι ανεδαφικά. Ο αστυνομικός ψεύδεται σε κάποια πράγματα (επιβεβαίωσα την ψευδή του δήλωση περί αποβολής από τον ίδιο τον δικτυακό τόπου της σχολής Μωραϊτη, την άλλη, περί αγώνος ΠΑΟ-ΟΣΦΠ δεν μπόρεσα να την επιβεβαιώσω αλλά δε θα την αμφισβητήσω, αν ψεύδεται για το ένα μπορεί κάλλιστα να ψευστεί και για το άλλο).

Ωστόσο δεν είδα κάπου να διαψεύδεται ο εξοστρακισμός της σφαίρας και η εκπυρσοκρότηση για εκφοβισμό. Διαβάζω μάλιστα ότι ο ίδιος ο ιατροδικαστής συνηγορεί υπέρ του κατηγορούμενου για την κατά λάθος δολοφονία αφού λέει ότι όντως η σφαίρα εξοστρακίστηκε και βρήκε το παιδί από πάνω.

Οπότε ψεύτης, ναι, είναι ψεύτης σε κάποιες από τις δηλώσεις του. Δολοφόνος όμως εν ψυχρώ είναι; Δικάζεται για ψεύδος ή για δολοφονία;

νατασσΆκι είπε...

@ Panos Konstantinidis, η βαλλιστική εξέταση δεν έχει τελειώσει ακόμα -αντίθετα από ότι θα ήθελε ο Κούγιας και ο δολοφόνος που υπερασπίζεται, δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα. Διάβασε και ειδήσεις, όλα έτοιμα τα θες!

**δολοφόνος, σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη, είναι όποιος διαπράττει φόνο, όποιος προκαλεί τον βίαιο θάνατο ανθρώπου.

Βρες μου εσύ άλλο χαρακτηρισμό που να του ταιριάζει.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδιανόητο μετά τα γεγονότα αυτά να "εμφανίζονται" σχόλια σαν του κ.Κωνσταντινίδη.ΎΒΡΙΣ.Δε φοβόμαστε τη νέμεση και την τίση;

Panos Konstantinidis είπε...

@νατασσάκι

αφού λοιπόν δεν έχει τελειώσει ακόμα η βαλιστική πώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο αστυνομικός είναι δολοφόνος; Δε βλέπεις κάτι το οξύμωρο στα λεγόμενά σου; Και δολοφόνος από δολοφόνο έχει διαφορά. Άλλο κάποιος που δολοφονεί εν ψυχρώ και άλλο κάποιος που δολοφονεί κατά λάθος ή κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες. Γιατί αν το πάμε έτσι δολοφόνος και ο αστυνομικός δολοφόνος και ο Κολοκοτρώνης δολοφόνος και ο Λεωνίδας. Τελικά πολλοί από τους μεγάλους άνδρες μας είναι δολοφόνοι.

@νυχτερινό,

ό,τι πεις. Δε θα σου χαλάσω το όμορφό σου βαυκάλισμα.

νατασσΆκι είπε...

@ Panos Konstantinidis τον χαρακτήρισα δολοφόνο γιατί αφαίρεσε ΖΩΗ και μάλιστα παιδιού. Το αν είναι εν ψυχρό ή εν θερμό ή ότι άλλο, θα το δείξουν οι έρευνες, ναι. Αλλά αυτό δεν ακυρώνει τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Σου έδωσα και τον ορισμό, τι άλλο θες;

Ναι, δολοφόνοι ήταν πολλοί μεγάλοι άντρες -και γυναίκες- στην Ιστορία μας. ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!!

Εκτός αν έχουμε πόλεμο και δεν το ξέρουμε!!!

Panos Konstantinidis είπε...

@νατασσάκι

ο ορισμός του Μπαμπινώτη που εσύ παράθεσες δεν αναφέρει κάτι για καιρό πολέμου. Άρα δολοφόνοι όλοι τους. Τον καιρό πολέμου τον αναφέρεις εσύ για να δικαιολογήσεις τις "δολοφονίες" του Κολοκοτρώνη, και έτσι έρχεσαι στα λεγόμενά μου. Υπάρχουνε δολοφόνοι και "δολοφόνοι", ας περιμένουμε και μετά κρίνουμε.

roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Και κάπου εδώ νομίζω πως πρέπει να παρέμβω..
Πάνο μου περίμενε λοιπόν να δεις τότε τι θα βγάλει η ερεύνα για να τον κρίνεις. Απλά θα σε παρακαλούσα εδώ να μην είσαι τόσο εριστικός. Καλό απόγευμα.

marianaonice είπε...

Ντρέπομαι roadartist μου για τον κόσμο που σας παραδίδουμε κι ας μη φταίω εγώ η έρμη κι ας παλεύω με νύχια και με δόντια να κρατήσω τα οράματά μου ζωντανά και την ψυχή μου αμόλυντη!!
Είδα όλα τα ποστάκια σου από τη μέρα του φονικού και μετά και δάκρυσα ακόμη μια φορά... δάκρυσα γιατί αντί εσείς οι νέοι και τα παιδιά να γελάτε, να ονειρεύεστε έναν κόσμο όμορφο και να παλεύετε για να τον κτίσετε, βλέπετε ένα κράτος να σκοτώνει τα βλαστάρια του και να καταβροχθίζει την κληρονομιά σας!!
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ όσο δεν μπορείς να φανταστείς!!
Αχ αθάνατε Χατζηδάκη, πόσο διαχρονικός και προφητικός αποδεικνύεσαι κάθε φορά!!
:(

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Πάνος Κωνστανίδης
Όποιος επιστρέφει παρά τις οδηγίες των ανωτέρων του, με σκοπό να αντιπαρατεθεί με μία ομάδα νεαρών ανθρώπων ενώ το "επεισόδιο" έχει λήξει, μάλλον ποντάρει στην υπεροχή που του δίνει η οπλοφορία και το αποδεικνύει στην πράξη κι εντελώς ψύχραιμα, όπως ακριβώς ταιριάζει σε δολοφόνο.
Στο προμελετημένο έγκλημα, οι μελλοντικές εγκυκλοπαίδειες μάλλον θα πρέπει κάτω από τη φράση να έχουν τη φωτογραφία του.
Ίσως μικρός έβλεπε πολύ επιθεωρητή Κάλαχαν, όπως άλλοι σήμερα βλέπουν τους 300.
Πιθανολογώ ότι ο Καβάφης όταν έγραφε για Θερμοπύλες δεν είχε στο μυαλό του τους ειδικούς φρουρούς.
Λίγο μπερδεμένα ακούγονται όλα αυτά, όπως και οι συγκρίσεις με τον Κολοκοτρώνη.
Ολα όμως μπορούν να διορθωθούν.
Η ψυχανάλυση σήμερα μπορεί να θεραπεύσει και την πρόωρη εκπυρσοκρότηση και άλλα πολλά.

Hfaistiwnas είπε...

Kαλησπέρα!!!!!!! ;):):):)
Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω!
Δεν είμαι κατά των συγκεντρώσεων, ούτε κατά των διαμαρτυριών, αλλά με κόσμιο τρόπο, χωρίς θύματα και ζημιές..
Ο Κς Κίττας, έδωσε το καλό παράδειγμα, φυσικά οι υπόλοιποι βγάζουν την ουρά τους απ' έξω. Ένα ραβδάκι να υπήρχε και να εξωστράκιζε κάθε εμπόδιο στην απονομή δικαιοσύνης (που δεν είναι αυτή του Κούγια, που απορώ πως τον έχουν για καλό δικηγόρο, με τις ασυναρτησίες που λέει. Μα καλά δεν ντρέπεται; Είδα τις δηλώσεις του και έφριξα!!!!!!!!!!!!!!!!)

Panos Konstantinidis είπε...

@roadartist

"@ Panos Konstantinidis : Και κάπου εδώ νομίζω πως πρέπει να παρέμβω..
Πάνο μου περίμενε λοιπόν να δεις τότε τι θα βγάλει η ερεύνα για να τον κρίνεις. Απλά θα σε παρακαλούσα εδώ να μην είσαι τόσο εριστικός. Καλό απόγευμα."

Πες μου σε παρακαλώ που έκρινα οποιονδήποτε. Πού είπα ότι ο αστυνομικός (ή το παιδί) είναι αθώος ή ένοχος. Περιμένω παραπομπές σου.

Και επίσης περιμένω παραπομπές που να δείχνουνε ότι είμαι εριστικός,και μάλιστα αδίκως.

Roadartist είπε...

@ Panos : Γιατί υπάρχει περίπτωση το παιδί αυτό να είναι ένοχο?

Από τη μεριά μου όσον αφορά αυτό το θέμα, δεν έχω τίποτα να πω.
Αν θες συνεχίζεις να το ψάχνεις μέσω του υπομνήματος του...

Συμφωνώ απολύτως με υπολοίπους, η υπομονή, αντίθετα με την ανθρώπινη βλακεία, έχει και όρια..

Margo είπε...

Mα είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ήταν ατύχημα; Τότε γιατί λέει ψέματα σκοτώνοντας το παιδί για δεύτερη φορά; Αν ήταν καθαρός θα έλεγε ήταν ατύχημα συγνώμη θα δικαστώ και θα πληρώσω. Τι τα ήθελε τα υπόλοιπα;
Το λυπηρό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν παραδέχονται τη σαπίλα της κοινωνίας μας, προφανώς είναι κομμάτι της και δεν καταλαβαίνουν γιατί τα παιδιά ξεσηκώθηκαν. Για να αλλάξει η κοινωνία πιστεύω ότι πρέπει να κλωνιστεί η ζωή όλων μας όχι μόνο των γονιών του Αλέξη μήπως και θυμηθούμε και την ανθρώπινη πλευρά μας όχι μόνο τη ζωώδη!!

Panos Konstantinidis είπε...

@Κ.Υ.Π WALKING

δε θα διαφωνήσω άλλο. Προφανώς η πιο ορθολογιστική και ήρεμη νοοτροπία μου που δεν παρασύρεται από συναισθήματα και οργή είναι too much to handle από πολλούς θερμόαιμους εδώ μέσα.

Αποχωρώ από αυτό το θέμα. Θα τα πούμε σε κάποιο άλλο όταν θα έχουνε ηρεμήσει τα πράγματα γιατί νιώθω ότι έχω δημιουργήσει μια αρνητική ατμόσφαιρα.

marianaonice είπε...

προς @Πάνο Κωνσταντινίδη

Όταν ένας άνθρωπος των σωμάτων ασφαλείας, ταγμένος για τη διατήρηση της έννομης τάξης και την προστασία των πολιτών, χρησιμοποιεί το όπλο του χωρίς να υπάρχει αναπόφευκτη ανάγκη άμυνας ή επίθεσης προς αποτροπή άλλου μεγαλύτερου κακού και μάλιστα πυροβολεί ακόμη και στον αέρα (να το δεχθώ αφού η βαλλιστική τείνει να αποδεχθεί τον εξοστρακισμό) ενώ ενώπιόν του υπάρχουν άοπλοι πολίτες και μάλιστα παιδιά, κι αν δεν είναι δολοφόνος με ευθύ δόλο είναι δολοφόνος με ενδεχόμενο δόλο, δηλαδή με δόλο ότι ακόμη κι αν η σφαίρα του χτυπήσει πάνω σε ανθρώπινο κορμί, πράγμα πολύ πιθανό σε παρόμοιες καταστάσεις, και σκοτώσει άνθρωπο αυτός το αποδέχεται ως ενδεχόμενο και δεν το απορρίπτει!!!
Γιατι αν το απέρριπτε δεν θα έβγαζε το όπλο από τη θήκη του, σε τέτοια κατάσταση, σε καμία περίπτωση!!
Αν ο 15χρονος Αλέξης είχε συλληφθεί με κουκούλα την ώρα που εφορμούσε σε κατάστημα με μολότωφ και έσπαζε, τότε ναι ίσως να έλεγα ότι ο ειδικός φρουρός εκτίμησε ότι έπρεπε να αποτρέψει ένα μεγαλύτερο κακό και γι' αυτό αναγκάστηκε να πυροβολήσει (στον αέρα πάντα γιατί κατ' ευθείαν βολή σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται) και η σφαίρα εξοστρακίστηκε στο κορμί του Αλέξη, γεγονός που ο ειδικός φρουρός από αμελειά του δεν πρόβλεψε!!
Τώρα όμως, ακόμη και με το ενδεχόμενο ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε, εγώ δεν βρίσκω καμία δικαιολογία και δεν έχω άλλο όρο για να τον αποκαλέσω πλην του "δολοφόνου", έστω και με ενδεχόμενο δόλο!!

panagiota είπε...

Είμαστε κράτος της ντροπής και της εξαθλίωσης τελικά.
Δυστυχώς άνοιξα πάλι Τ-Β μετά από 4 χρόνια και έφριξα με τα γεγονότα.
Αίσχος μας!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Ο υπέροχος Μάνος Χατζιδάκις.
Πόσο λείπει η καθαρή του σκέψη.
Πόσο χρειαζόμαστε σήμερα την πολιτική του άποψη για την ζωή!
Αυτοί λοιπόν εξέλειπαν και φτάσαμε 'δω πέρα.
Ευνουχισμένοι και απαίδευτοι, μαριονέτες της τηλοψίας.
Κατάντια δίχως τέλος.

Άστρια είπε...

roadartist μου, διάβασα όλο το άρθρο σου.
Κάποιοι, εκτός των όσων έκαναν, αμφισβητούν και την νοημοσύνη του κόσμου που τον βάζουν να πληρώνει για τις δικές τους παραλείψεις και καμαρώνουν ότι αντιμετωπίζουν και λύνουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ναι έχουμε μερίδιο ευθύνης όσον αφορά την ανοχή μας, αλλά όχι και να συνενοχοποιούμαστε για όλα!
Ακόμα και για τον χειρότερο εγκληματία, κανένα όργανο δεν έχει το δικαίωμα να στρέψει το όπλο εναντίον του, παρά μόνο αμυνόμενος. Η υπερασπιστική γραμμή ενός κατηγορούμενου είναι σεβαστή, αλλά εδώ, που καταφέρεται κατά προσωπικών στοιχείων ενός ανήλικου άοπλου θύματος, είναι τουλάχιστον ανήθικη.
Επικεντρώνω στην παραίτηση του πρύτανη, ως πράξη, και στους λόγους που αναφέρει, πράξη που και εγώ είχα ξεχωρίσει από τα συμβαίνοντα, γιατί ίσως δείχνει ότι δεν έχει εξαφανιστεί τελείως η "τσίπα".
Σ' ευχαριστώ για τα διαχρονικά λόγια του Μάνου Χατζιδάκη και για το link. Επειδή πιστεύω ότι θα ήθελες να το γράψεις όλο το κείμενο αλλά σκεφτόσουνα το μέγεθος, αντιγράφω και εγώ ένα ακόμα κομάτι του για τους νέους που τολμούν:

"Εξύβριση αρχής - έτσι ονομάζεται η απαίτηση εξηγήσεων. Χειροδικία κατά της αρχής - έτσι είθισται να αποκαλείται η ενστικτώδης κίνηση του αμυνόμενου νέου. Και η ιστορία δεν έχει τέλος. Η ανωνυμία και η εισαγγελική αρχή θα του προσφέρει ή μια τραυματική αγανάκτηση ισόβια ή τον επιζητούμενο από την πολιτεία ευνουχισμό του."

Να είσαι καλά για όσα σκέφτεσαι, για όσα γράφεις!

VAD είπε...

Το πενάκι δεν εξοστρακίζεται ποτέ,το χιούμορ είναι ήπια μορφή πάλης,φέρνει κι αυτό αποτελέσματα...

koulpa είπε...

πολιτισμένη η προσέγκισή σου.. δε καταλαβαίνω τι σκανδάλισε τον κ.πανο.. ούτε και την ουσία του διαλόγου.. αν την έτρωγε δηλαδη κάποιος ένοικος σε κάποιο μπαλκώνι; φαντάζομαι ότι η επίλογή του να κατοικεί στη συγκεκριμένη συνοικεία θα τον κατέτασε αυτόματα στις τάξεις των αναρχικών.. και θα αναρωτιόταν κάποιος αν γι αυτό θα έπρεπε να πεθάνει..:):)
παπα δε προλαβαίνω τα διαβάσω όλα αυτές τις μέρες..:):)
την καληνύχτα μου (και προσοχή το σκέπτεσθαι βλάπτει σοβαρά το κατεστημένο..):):)

kostaslogh είπε...

Τουλάχιστον κάποιες έννοιες,κάποιες αλήθειες παραμένουν ανέπαφες,όπως οι κουβέντες μας,οι συντονισμένες ψυχές μας,
και η ακαριαία αντίδρασή μας στο άκουσμα
απαράδεκτων δηλώσεων για την κοινή λογική,αισθητική, και τό αίσθημα δικαίου που μας έχουν απομείνει παρηγοριά και ελπίδα στην κόλαση που ζούμε εμείς και κυρίως τα παιδιά!
Αντίσταση ,στίς ιδέες κυρίως!

Artanis είπε...

Έχω ρίξει μπινελίκι από χθες, που δεν λέγεται...Αλλά τί περιμένεις από έναν άνθρωπο που δεν ξέρει τί πάει να πει αξιοπρέπεια και ορμάει σε όποιον νομίζει πώς τον ενοχλεί ή του μειώνει τον ανδρισμό του...
Και τώρα ξανασκοτώνει το παιδί λέγοντας ψέματα...
Αλλά θα ξεφτιλιστεί στο δικαστήριο...Είμαι σίγουρη και το περιμένω πώς και πώς...Τον παλιομλκα...

Γ.Π. είπε...

Μέχρι χτες έπρεπε να κλείνουμε τα μάτια μας! Τώρα πρέπει να κλείσουμε και τα αυτιά μας!

(ή μάλλον... ακριβώς το αντίθετο! Ορθάνοιχτα μάτια και αυτιά! Γιατί θα βιώσουμε ακόμα πολλά!)

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Aντί άλλου σχολίου μεταφέρω εδώ .από τον ΠΗΓΑΙΜΟ ένα σχόλιο του δημοσιογράφου Δημήτρη Δανίκα .

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΑΣΥΔΟΣΙΑ, ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Τα τρία μεγάλα Άλφα που όπλισαν το χέρι της Αστυνομίας. Ανυποληψία, αναλγησία, ανεργία. Τα τρία μεγάλα Άλφα που έβγαλαν στους δρόμους τα πιο ευαίσθητα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας. Κανένα αστυνομικό μέτρο δεν θα μπορέσει να περιφρουρήσει τις περιουσίες. Καμία παραίτηση- αληθινή ή πέτσινη δεν πρόκειται να περισώσει την κουρελαρία της Νέας Δυστυχίας. Κανένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα και καμιά βαριά τιμωρία δεν πρόκειται να αθωώσουν την κυβερνητική ενοχή. Με την κρίση την οικονομική, τον εργασιακό μεσαίωνα και τους επερχόμενους εκατό χιλιάδες που θα προστεθούν στον ατελείωτο κατάλογο της ανεργίας, οι ασύμμετρες εκρήξεις θα πολλαπλασιαστούν και οι συγκρούσεις θα ενταθούν. Μία η λύση. Πάνω στην ταφόπλακα του μικρού Αλέξη, μια φράση πρέπει να μπει: Εδώ και τώρα πραγματική Αλλαγή. Η βρώμικη, σάπια, διεφθαρμένη Ελλάδα στο αθώο αίμα αυτού του τρυφερού παιδιού να πνιγεί ώστε από τον θάνατο ζωή και αληθινή προκοπή!
ΤΑ ΝΕΑ 8,12.08

Για την μεταφορά
http://ligery.pblogs.gr

eirini είπε...

Roadartist μου θα μου επιτρέψεις να πω μόνο μια καλησπέρα και να σου στείλω ένα φιλί;
Δεν έχω τα κέφια μου σήμερα και αυτό το θέμα με στεναχωρεί πάρα πολύ...
Διάβασα το κείμενο όλο...

Alexis B είπε...

"Ο συγκεκριμένος «κύριος» (εντός εισαγωγικών βέβαια) υποστήριξε πως ο Αλέξης αποβλήθηκε από το σχολείο του και ότι ενώ κατοικούσε στα βόρεια προάστια, σύχναζε στα Εξάρχεια. Η Σχολή Μωραΐτη το διέψευσε, αναφέροντας πως το παιδί είχε διαγωγή"

ντροπή μονο

christina είπε...

Το κείμενό σου γιατί γράφεις αυτά που σκέφτομαι εγώ, οι φίλοι μου και οι περισσότεροι άνθρωποι με τοςυ οποιους μιλώ είτε είναι νέοι είτε είναι γέροι....
αφού όλοι το νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά σε συτή την κατάσταση και πόση οργη και δυσφορία υπάρχει...γιατί κάποιοι δεν έχουν την απλή ευθιξία να παραιτηθούν? Γιατί μο΄νο ο Πρύτανης; Στάχτες θέλουνε να κυβερνάνε?
Ακόμα και να μην το πιστέυουν, έστω σαν 'τρικ' επικοινωνικακό για να δείξουν ότι ακούνε αυτή την οργή για να την εκτονώσουν κάποιος δεν τους πέρασε απο το μυαλό, δεν τους συμβούλευσε κανείς να παραιτηθούν; Ελεος, ρεζίλι

Sweet and bitter είπε...

Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, αλλά το κυριότερο είναι αυτό:

"Ας διδακτούμε θετικά από όλα όσα έγιναν αυτές τις μέρες.
Ας αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, ΟΛΗ τη νοοτροπία μας.
Ας γίνουμε έτσι όπως πρέπει να είμαστε. ΟΧΙ άβουλα όντα.."


Καλό βράδυ!

zentikes,dano είπε...

Κραυγες που σχιζουν τα συνεφα

κενα διαστηματα που μενουν μετεωρα αναμεσα

Στα ματια και στην σκεψη

Εικονες που ερχονται και χανονται σαν τις ερωτησεις που κανεις στο πεθαμενο

Αναπαντητες

Τοσο πολυ σχοινι για να κρεμασω τις ελπιδες μου;;;;;;;;;


το μονο που μπορω να πω καλη μου αρτιστα
καλησπερα

Roadartist είπε...

Mόλις έλαβα το παρακάτω email, σκέφτηκα να το αντιγράψω εδώ στα σχόλια, αξίζει όποιος θέλει να το διαβάσει..



απο την Νέλλη Νέζη

Έχω δύο γιους που πηγαίνουν στην Ε δημοτικού και που τις τελευταίες μέρεςήρθαν να με ρωτήσουν με μάτια γουρλωμένα από την έκπληξη και την απορία, αν είχα μάθει ότι κάτι αστυνομικοί σκότωσαν ένα παιδί.... «Τι βλάκες!» είπαν.

Με ρώτησαν γιατί ένας μεγάλος σκοτώνει ένα παιδί.
Με ρώτησαν πώς νοιώθουν τώρα η μαμά και ο μπαμπάς του παιδιού.
Με ρώτησαν τι έκανε το παιδί και το σκότωσαν.
Με ρώτησαν τι σημαίνει «Εξάρχεια».
Με ρώτησαν τι σημαίνει «γκέτο».
Με ρώτησαν αν είναι κακό να πηγαίνει στα Εξάρχεια όποιος μένει αλλού.
Με ρώτησαν τι σημαίνει «κουκουλοφόρος».
Με ρώτησαν τι σημαίνει «αναρχικός».
Με ρώτησαν τι σημαίνει «πλιάτσικο.»
Με ρώτησαν τι σημαίνει «εξοστρακισμός»
Με ρώτησαν τι σημαίνει «περιπολία»

Με ρώτησαν αν τελικά είναι καλό ή κακό να κάνουν περιπολίες οι αστυνομικοί.
Με ρώτησαν τι ήταν αυτός ο κόσμος που έβγαινε στους δρόμους και φώναζε.
Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους.
Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος φαίνεται τόσο θυμωμένος.
Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος σπάει τα μαγαζιά .
Με ρώτησαν γιατί η αστυνομία δεν πιάνει τους κακούς κουκουλοφόρους που σπάνε τα μαγαζιά.
Με ρώτησαν αν αυτοί που σπάνε τα μαγαζιά και βάζουν τις φωτιές ήταν από μικροί κακά παιδιά ή έγιναν μετά.
Με ρώτησαν τι σημαίνει «αγανάκτηση»
Με ρώτησαν τι σημαίνει «παραμέληση ανηλίκου».
Με ρώτησαν γιατί υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν στα μαγαζιά που έσπαγαν οι κουκουλοφόροι και έκλεβαν τα πράγματα.
Με ρώτησαν ποιοι ήταν τελικά αυτοί που έκλεβαν και μήπως έκλεβαν επειδή ήταν φτωχοί .

Με ρώτησαν γιατί η αστυνομία τα έβαλε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους στην πορεία που έκαναν. Γιατί τους έριξαν δακρυγόνα και γιατί ποδοπατήθηκαν μερικά από τα παιδιά.

Με ρώτησαν γιατί οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στον αέρα στα επεισόδια...

Με ρώτησαν τι θα γινόταν αν εξοστρακίζονταν ξανά οι σφαίρες των αστυνομικών που έριχναν στον αέρα;

Με ρώτησαν γιατί οι αστυνομικοί δεν το σκέφτονται αυτό.

Με ρώτησαν ποιος λέει στους αστυνομικούς τι να κάνουν.

Με ρώτησαν γιατί άλλες φορές οι αστυνομικοί ορμούν με δακρυγόνα κι άλλες φορές μόνο κοιτούν.

Με ρώτησαν αν οι δυο αστυνομικοί θα μπουν φυλακή.

Με ρώτησαν αν τελικά όλοι οι αστυνομικοί είναι καλοί ή κακοί άνθρωποι.
Με ρώτησαν αν ποτέ συναντήσουν αστυνομικό στο δρόμο τον χειμώνα που φοράμε τέτοιες κουκούλες για το χιόνι , τί να κάνουν. Αν θα πρέπει να βγάλουν τα σκουφιά για να μην τους περάσουν για κουκουλοφόρους και τους σέρνουν.
Με ρώτησαν τι χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος για να γίνει αστυνομικός.
Με ρώτησαν γιατί , αφού δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κακοί , ο κόσμος τους φωνάζει όλους μπάτσους και γουρούνια και δολοφόνους.

Με ρώτησαν γιατί , αφού δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κακοί , δεν διώχνουν απλώς τους κακούς για να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο.
Με ρώτησαν αν πρέπει να λυπηθούμε τους αστυνομικούς που το έκαναν.

Με ρώτησαν γιατί βγήκε ένας κύριος αστυνομικός και είπε ότι οι αστυνομικοί «πεινούν». Τι σχέση είχε αυτό με το παιδί που σκοτώθηκε.

Με ρώτησαν αν είναι "εντάξει" και δίκαιο για όλους όσους δεν παίρνουν πολλά λεφτά να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Με ρώτησαν γιατί αφού ο Καραμανλής παίρνει τα πιο πολλά λεφτά όλοι παραπονιούνται ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Με ρώτησαν ποια ακριβώς είναι η δουλειά του Καραμανλή.

Με ρώτησαν γιατί ο Καραμανλής δεν κλαίει για το παιδάκι.

Με ρώτησαν τι είναι η ΝΔ και τι το ΠΑΣΟΚ.

Με ρώτησαν τι σημαίνει ακριβώς πολιτικό κόμμα.

Με ρώτησαν γιατί τα κόμματα είναι εχθροί μεταξύ τους.

Με ρώτησαν πόσα κόμματα υπάρχουν και τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο.

Με ρώτησαν γιατί αφού η Ελλάδα είναι μία χώρα, δεν φροντίζουν όλοι για το καλό της αλλά βγαίνουν στην τηλεόραση και μαλώνουν μεταξύ τους.
Με ρώτησαν αν τελικά είναι ωραίο που είμαστε Έλληνες.

Με ρώτησαν αν θα κατεβούμε στην Ερμού τα Χριστούγεννα.

Με ρώτησαν αν θα βάλουν άλλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα.

Με ρώτησαν τι θα κάνουν τώρα τα παιδιά που οι γονείς τους δούλευαν σε αυτά τα μαγαζιά που κάηκαν.

Έχω και εγώ μια ερώτηση να κάνω.Σε ποιον να την κάνω;
......Αναρωτιέμαι......

Διαλέγω να τη ρίξω στον αέρα....έτσι....όπως η σφαίρα του αστυνομικού.
Ελπίζω να εξοστρακιστεί και να πέσει πάνω σε όποιον είναι υπεύθυνος.....
ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΜΟΥ;

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Το όνομα "Κούγιας" σε λίγο θα ισοδυναμεί με βρισιά.
Το ευχάριστο που άκουσα είναι οτι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών άσκησε πριν από λίγο Πειθαρχική δίωξη στον Κούγια, καταδικάζοντας τον για τις προκλητικές δηλώσεις του δικηγόρου με αφορμή τον θάνατο του μικρού Αλέξη. Κάτι είναι και αυτό..Να δούμε τι θα γίνει..

Οσο για το Μάνο μας, άλλος ένας λόγος για να τον αγαπήσω περισσότερο. Θα ήθελα να ήξερα τι θα έλεγε σήμερα αυτός ο μοναδικός άνθρωπος, με το ελεύθερο πνεύμα και το τόσο ανοικτό μυαλό, αν ζούσε σήμερα.. Σίγουρα θα είχε πάρα πολλά να πει..

leondokardos είπε...

Εγώ Αρτίστα μου δεν εκπλήσσομαι με τα πρόσφατα γεγονότα, αν θες μάλιστα ,τα περίμενα ότι μια μέρα θα ξεσπούσαν. Δε θέλω να αναφερθώ στη αποτρόπαιη δολοφονία του αθώου παιδιού. Ούτε και στο πολύ κύριο Κούγια και τα δύο καθάρματα τους αστυνομικούς και τους λεγόμενους αναρχικούς.
Θα πω λοιπόν ότι για τη κατάντια μας φταίμε ΟΛΟΙ.
Πρώτα απόλα οι πολιτικοί μας που κατατρίβονται στα λόγια, στα μικρά κομματικά τους, που δε νοιάζονται παρά για την εξουσία. Δυστυχώς μάλιστα και δίχως να εμπλακώ σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, η χώρα στερείται σήμερα ενός πολιτικού ηγέτη με αρχ…..
Φταίμε εμείς οι απλοί πολίτες που καθόμαστε στους καναπέδες μας και αυτοσυγχωρούμε την απάθειά μας, « γιατί εμείς τι να κάνουμε ;» Εμείς, που απλά φιλολογούμε ,κριτικάρουμε, συγχωρούμε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.
Φταίνε οι κύριοι δημοσιογράφοι που έχουν γίνει δημόσιοι κατήγοροι, τα ξέρουν όλα, είναι δικηγόροι, ναυπηγοί, αεροπόροι, μηχανικοί κτλ και δικάζουν, αποφαίνονται για όλα, έχουν για όλα γνώμη έγκυρη. Φυσικά μόνο ειδήσεις δε παρουσιάζουν.
Φταίνε τα κανάλια που όλα ανήκουν στους μεγάλους και ισχυρούς , σ΄αυτούς που οι πολιτικοί δε μπορούν να αντισταθούν και παίρνουν όλα τα μεγάλα έργα με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Φταίει η ακαδημαϊκή κοινότητα που δε μιλά, σιωπά, αποδέχεται τα πάντα ,αντιδρά κομματικά. Οι πρυτανικές αρχές, οι καθηγητές που ξεφτιλίζονται από τους φοιτητές μέσα στα γραφεία τους.
Να μη συνεχίσω. Χρόνια διερωτώμαι γιατί δε μπορούν όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα, σε μια κοινή γραμμή εξωτερικής πολιτικής. Μα είναι τόσο τεράστιες οι αποκλίσεις των κομμάτων σε τέτοια θέματα ;
Γιατί φτάνουμε στο σημείο να επιλέγουμε φίλους, ακόμα και ερωτικούς συντρόφους ανάλογα με τα κομματικά τους πιστεύω ;
Φοβάμαι, αγανακτώ, απελπίζομαι..
Δεν επιτρέπουμε με τη στάση μας στους νέους να ονειρευτούν. Και αυτό είναι το χειρότερο, γιατί τα νέα παιδιά έχουν πιο πολύ μυαλό και ευθυκρισία από τους παλαιότερους.
Πολύ χώρο σου πήρα όμως….

BLUEPRINTS είπε...

σ' ευχαριστώ που μου θύμισες αυτή την έξοχη συνέντευξη κι ελπίζω όντως να μας ξυπνήσουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και να αρχίσουμε να πετάμε οτιδήποτε άχρηστο έχει μαζευτεί τόσα χρόνια γύρω και μέσα μας, όπως λες φτάνει...

Takiz είπε...


A Ρεεεεεεεε μανα!!!!!!!!!!!

που είναι το παιδί σου μάνα!!!!!

ΠΟΥ?????????????


κλείσε τα αυτιά σου μανααααααα..........

γιατί κάποιοι μάνα φωνάζουν χωρίς να σκέφτονται μάνα

και κλάψε για τον γιο σου μονή σου σιωπηλά

και αληθινά συχώρα μας

A Ρεεεεεεεε μανα!!!!!!!!!!!


Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=drXF7n4CkPA&NR=1

Ένα βιντεάκι όπου τα όρια ανάμεσα στη βλακεία και την ανατριχίλα είναι μάλλον δυσδιάκριτα.
Αυτή η σκέψη για τον Μάνο μας όπως λές, έχει περάσει πολλές φορές απ΄το μυαλό μου.

tovenito είπε...

μου διηγήθηκε σήμερα μία φίλη για το τι είπε ο αλέξης σχετικά με τον νεκρό αλέξη. πραγματικά είναι ξεδιάντροπος. ο επαγγελματισμός έχει και οριασμένα όρια και η υπεράσπιση του πελάτη δε σημαίνει τυφλή διαστρέβλωση γεγονότων και κατασκευασμένα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. πραγματικά πιστεύω πως ο συγκεκριμένος είναι αδίστακτος και δεν σέβεται καν την μνήμη ενός νεκρού και αδικοχαμένου παιδιού που θα μπορούσε να είναι το παιδί του. αλλά συγγνώμη ξέχασα, το παιδί του οικογενειαρχή πρότυπο δεν βγαίνει στα εξάρχεια, μόνο στη μύκονο

Ανώνυμος είπε...

Με φοβίζει πολύ το γεγονός ότι κάποιος Κούγιας, κάποιος Πρετεντέρης ή κάποιος Τριανταφυλλόπουλος κυκλοφορούν ελεύθεροι και διαφθείρουβ συνειδήσεις, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από εκατό κουκουλοφόρους που μπορεί να κάψουν το οποιοδήποτε κτίριο ή το οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Τα υλικά αγαθά επανακτώνται, οι συνειδήσεις χάνονται.

kioy είπε...

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου roadartist!
Το πρόβλημα επισύρει τη μεγαλύτερη ενδοσκόπηση μέσα μας. Κάτι που έχουμε κόψει προ καιρού.Αμφισβητώ μόνο, αν ποτέ κάναμε αυτή την ενδοσκόπηση; Και
αν υπήρχε εκείνη η μέρα, τότε πως βρεθήκαμε εδώ;

Αλλά όλοι είμαστε εφυσηχασμένοι στις μικροαστικές ζωές μας, περιφρουρόμενη σε μια καθημερινότητα, αντίδοτο για τιςανασφάλειες μας και τις αμπάλωτες ατέλιες μας! Αν αυτές πρώτα δεν παραδεχτούμε, τότε θα μείνουμε με αυτό που μαςαξίζει... Σε ένα καθεστώς πλήρης σύγχησης, με την παραμικρή αδυναμία να εντοπίσουμε τις ρίζες των αμέτρητων προβλημάτων. Ξέρεις, αυτών που κάθε μέρα θάβουμε κάτω απ' το χαλί...

Η μεγαλύτερη ντροπή είναι για εμάς.
Γιατί ότι συμβαίνει, απ' τον ποταμό των δικών μας φλέβων ρέει, και σε αυτόν καταλήγει. Ένας ατέρμονος βρόγχος...

quartier libre είπε...

@ ευχαριστώ,

γι αυτές τις σκέψεις
και
γι αυτό το κείμενο!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλησπέρα,
( Διαβάζοντας τα σχόλια σχεδόν ξέχασα τι ήθελα να γράψω!..)
( Γιατί, για να συζητήσω μήπως το παιδί ευθύνεται - για τη δολοφονία του;! - μου είναι λίγο δύσκολο..)

Ήθελα να θίξω μόνο, μια που τα υπόλοιπα σχολιάστηκαν, τη στάση του πρύτανη. Είναι η μόνη όαση εν τη ερήμω. Και είναι η πιο άδικη φωτιά που άναψε.. Ένας εξαίρετος δάσκαλος, απ' όσο γνωρίζω, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως δείχνει η κίνησή του, που θα ήταν, ίσως, ο μόνος τόσο απαραίτητος να μείνει εκεί που έχει ταχθεί. Κρίμα. Όταν δεν ιδρώνει κανένα αυτί εξουσίας για τίποτα, το μάθημα θα πρέπει να το δώσουν οι άριστοι, καίγοντας τον εαυτό τους..

Τα σχόλια του Χατζιδάκι - κι όχι μόνο αυτό που ανάρτησες - διαβάζονται λες και έχουν γραφτεί χτες. Παρηγοριά σ' αυτές τις στιγμές η δυνατότητα να ανατρέχουμε σε ό,τι άφησε.

Καλό βράδυ ( Αυτό αρχίζει και γίνεται αρκετά δυσκολοπραγματοποίητη ευχή..)

life_traveller είπε...

O Κούγιας κάνει τη δουλειά που ο νόμος του ανέθεσε.. τα δικαστήρια τη δική τους... η κοινωνία παρακολουθεί και θα κρίνει ψηφίζοντας! Πρώτα θα δεχτούμε τα αυτονόητα που με τόσους κόπους κατακτήσαμε (Δημοκρατία-Νόμους-Λαική κυριαρχιά) και μετά υπάρχουν πολλά μέσα να αλλάξουμε τον κόσμο... μέσω της αλληλεγγύης και όχι του τσούρμου και της βίας!

roadartist είπε...

@ anepidoti : Πόσο δίκιο έχεις..
"ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κουβεντιάζουμε" και ασφαλώς δίχως "ύβρεις και μαγκιές" συμφωνώ! Καλημέρα πλέον..

Roadartist είπε...

@ nyxterino : Ti μου θύμισες.. μα πόσο επίκαιρος κ ο Σεφέρης πραγματικά..

"Βλέπω μπροστά μου το γκρεμό όπου μας οδηγεί η καταπίεση που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι εθνική επιταγή."

Και σήμερα πρέπει. Θα σταματήσει;..

Roadartist είπε...

Προς όλους:

Τα θέματα που θίγετε ο καθένας από εσάς ξεχωριστά στα σχόλια του, είναι αρκετά ενδιαφέροντα, και θέλουν χρόνο, τόσο για τα διαβάσω, όσο για να τα απαντήσω προσεκτικά.

Από αύριο εύχομαι να έχω το χρόνο να απαντήσω σε όλους όπως θέλω.

Καληνύχτα, σας ευχαριστώ!

Ra Ma είπε...

Η βία γίνεται πλέον και ψυχολογική. Εξασκείται από ανεγκέφαλους που έχουν χάσει το στόχο τους. Έπεται και συνέχεια.
Καλό τέλος να έχουμε.
Καλημέρα!

Μαργαρίτα είπε...

Την Παρασκευή 12/12 ανάβουμε ένα κεράκι στο μπαλκόνι μας στις 21:00 για τον♥Αλέξη♥ .

Αν δεν έχετε μπαλκόνι κάνει και ένα παράθυρο.

Προωθήστε το.

Την Καλημέρα μου καλή μου ***

kikop80 είπε...

:(

Roadartist είπε...

@ Maria Jose : Καλημέρα, έλα ντε πόσα σκάνδαλα δεν συγκαλυπτονται, πόσοι ένοχοι είναι εκτός των φυλακών?...Και όχι μόνο αυτό αλλά υποτίθεται και ευυπόλυπτοι.. Εύχομαι να μην περάσει αυτό έτσι. Θα είναι προσβολή τόσο για το παιδάκι, όσο και για την οικόγενεια του..Και είμαστε ακόμη στην αρχή..
Ο Κίττας έχει φυσικά και αυτός τις ευθύνες του, όμως το τελικά στη σημερινή εποχή το να παραδέχεται κάποιος το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, είναι αρκετά σημαντικό πράγμα..Από ότι έμαθα εχτές με παρέμβαση Παπούλια έγινε ανάκληση της παραίτησης του. Και για να είμαι ειλικρινής, ευτυχώς.. Σίγουρα η Παιδεία χρειάζεται αυτούς τους λίγους καλούς να παραμένουν στις θέσεις τους..

Roadartist είπε...

@ librarian : Όλα είναι ένα χάος κι αν όλα καούν θα είναι η αληθινή απεικόνιση της πραγματικότητας και όχι αναρχία.
Ευτυχώς που ο αστυνομικός δε ζήτησε συγνώμη, επιβεβαιώνει την εικόνα του ως δολοφόνος.

ΑΚΡΙΒΩΣ... Συμφωνώ απόλυτα, ζούσε σε παραλογία.. :(

Roadartist είπε...

@ νατασσάκι : Πως να διαφωνήσω;;; Οταν μιλάμε για ένα μικρό παιδί, και μάλιστα τόσο συνεσταλμένο και καλό, απέναντι σε εναν ενοπλο αστυνομικό, θα ήταν γελοίο και να μπω στη διαδικασία να υπάρξει μια σκέψη ενοχοποιητική εις βάρος του. ΥΠΟΜΟΝΗ εύχομαι και κουράγιο στην οικογένεια του.. Της δολοφονούν τώρα ΞΑΝΑ το μικρό παιδί της..
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..

Εκεί που έχουμε φτάσει θα πρέπει να είμαστε και οκ, που δεν είχαμε κ αλλους νεκρούς.. όταν μετά τη κηδεία προχτές ΞΑΝΑ πυροβολούσαν στον αέρα περίπου 10 φορές μέσα σε κατοικημένη περιοχή, με κατοίκους που ήταν στα μπαλκόνια..
Τι εκπαίδευση έχουνε αυτοί οι άνθρωποι;; Δεν μπορεί το μυαλό μου όλα αυτά να τα χωρέσει..
Οχι δε θα μας φιμώσουν.. σε ευχαριστώ! Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Μαριάννα ο λόγος σου Βάλσαμο πραγματικά. Είσαι και ένας άνθρωπος της δικαιοσύνης, οπότε ξέρεις από πρώτο χέρι τι πρόκειται να περάσει η μητέρα του παιδιού, και πως θα πρέπει όλοι μας να πιέσουμε ώστε να μην στηρικτούν στα ψέματα.. Τέλοσπαντων, αυτά τα λόγια σου, θα ήθελα να τα άκουγα από τους πολιτικούς μας, από τους πνευματικούς ανθρώπους αυτού του τόπου, που είναι ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..Στις κρίσιμες στιγμές εξαφανίζονται όλοι.. Που να στηρικτεί και αυτή η νεολαία;;

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου θετικά..Σε ευχαριστώ πολύ που περνάς και για τις τόσο όμορφες σκέψεις που αφήνεις.. Δίνεις αρκετά σε όλους μας..

"αντί εσείς οι νέοι και τα παιδιά να γελάτε, να ονειρεύεστε έναν κόσμο όμορφο και να παλεύετε για να τον κτίσετε, βλέπετε ένα κράτος να σκοτώνει τα βλαστάρια του και να καταβροχθίζει την κληρονομιά σας!!
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ όσο δεν μπορείς να φανταστείς!!
Αχ αθάνατε Χατζηδάκη, πόσο διαχρονικός και προφητικός αποδεικνύεσαι κάθε φορά!!"

Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. Καλημέρα..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Γειά σου βρε Ηφαιστιώνακο, μια εβδομάδα έλειψες και κάηκε όλη η Αθήνα!!!! Μη το ξανακάνεις οκ??? :))
Και εγώ μαζι σου...PEACE..... Ο Κούγιας είναι ανήθικος πρώτα απ'όλα και μετά αρκετά άλλα.. Και εγώ έφριξα το ίδιο..

Roadartist είπε...

@ Margo : Ελα ντε, είναι δυνατόν;; Και το να προσπαθείς σε ένα ιστολόγιο να το αποδείξεις, ή έστω να επιχειρηματολογήσεις για το αυτονόητο θέμα αυτό, σε τέτοιες στιγμές, δεν είναι και εύκολο ξέρεις να συγκρατηθείς...

Οντως τα ψέματα προς τι??
Δυστυχώς θα συμφωνήσω με το τέλος του σχολίου σου.. Δυστυχώς.. αυτό που αναφέρω και στο post εχουμε γίνει μισάνθρωποι..
Ο δε Κούγιας θα του άρεσε κάποιος αν μίλαγε έτσι για το δικό του παιδί;;; Πραγματικά η ανηθικότητα πρέπει να έχει όρια, ή αν δεν μπορεί ο ίδιος να συγκρατήσει τον εαυτό του, τότε να τον σταματήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος, στον οποίο δεν θα έπρεπε ήδη να ανήκει..

Roadartist είπε...

@ panagiota : Και εγώ δεν έβλεπα tv και που είδα αυτές τις μέρες τι κατάλαβα;;; :(
ΝΤΡΟΠΗ..


@ epikuros : Λείπει Επίκουρε αλλά και να ζούσε πόσοι θα τον άκουγαν?? Εδώ όταν ζούσε τον πολεμούσαν οι συμπατριώτες του!! Αυτόν που μας άφησε τέτοια κληρονομιά, τέτοια μουσική, τέτοια σκέψη...Που μας έκανε περήφανους σε όλο το κόσμο. Κατάντια δίχως τέλος. Ετσι..

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Καταρχήν να είσαι καλά που το διάβασες όλο :), έπειτα χαίρομαι που διάβασες κ το άρθρο του Μάνου και πολύ περισσότερο που έγραψες μετά εδώ κάποιο άλλο απόσπασμα, ο λόγος που δεν το έγραψα ολόκληρο ήταν όντως το μέγεθος γιατί είχα γράψει κ εγώ ήδη αρκετές σκέψεις..

Το να αμφισβητούν και την νοημοσύνη σου, αυτό πλεόν ξέρεις βγάζει εκτός εαυτού και τους πλέον λογικούς..και ήρεμους.. Τόσα πολλά υπάρχουν γύρω μας που μας κατακλίζουν τη σκέψη και τη ζωή μας καθημερινά..
Σίγουρα δεν είμαστε ένοχοι καθ'όλα, αλλά όταν τους ψηφίζουμε;
Εχουμε μπει σε ενα φαυλο κύκλο, μακάρι να ήξερα αν, πότε και πως θα βγούμε..


"Ακόμα και για τον χειρότερο εγκληματία, κανένα όργανο δεν έχει το δικαίωμα να στρέψει το όπλο εναντίον του, παρά μόνο αμυνόμενος."

Ναι αμυνόταν σε ένα μικρό 15χρονο παιδάκι που είχε βγει για τη γιορτή ενος φίλου του, που πριν λίγο μίλαγε στο τηλέφωνο με τη μητέρα του (την οποία είχε περάσει στο κινητο του "μαμά"..) που λάτρευε τον Μπομπ το Σφουγγαράκι..
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ??
Δεν αντεχω αλλο αυτη τη παρανοια..

Ο Κούγιας ήταν γνωστός για το τι είναι, το έδειξε ακόμη μια φορά.. Αλλά η δίψα για χρήμα και ..δόξα έχει και όρια.. Υποτίθεται ότι έχει και παιδιά, πως να μην εξοργιστείς??

Ναι αυτός ο άνθρωπος, ο κ.Κίττας, έχει όντως τσίπα.. Και γνωρίζοντας τον προσωπικά, μπορώ να επιβεβαιώσω (οχι πως χρειάζεται η δική μου γνώμη, αλλά οκ) πως είναι πολύ αξιόλογος. Δυστυχώς δε μπόρεσε όμως και ο ίδιος να φέρει κάποια αλλαγή στην παιδεία. Και αυτό με ανησυχεί περισσότερο.. Η παραίτηση του τελικά ανακλήθει εχτες από τον κ. Παπούλια.. Του ειπε πως η παιδεία τον χρειάζεται.. και όντως έτσι είναι..
Καλησπέρα άστρια μου, σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ VaD : Πραγματικά!! Αυτά τα σκίτσα μπορούν να πούνε πάρα πολλά πράγματα, καλύτερα από όλες τις λέξεις!!


@ koulpa : Πολτισμένη νομίζω και η αντιμετώπιση (όσο γινόταν).. Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω.. Και δε θα μπω και στη διαδικασία.. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε άλλο θυμα, και πραγματικά είμασταν τυχεροί!..
Σε λίγο θα μας πούνε οτι το να ζεις στα Εξάρχεια είναι από μόνο του εγκληματικό.. :((((((

:)) Οντως το "σκέπτεσθαι" ενοχλεί γενικότερα απ'ότι βλέπω .. και αρκετούς.. Καλή σου μέρα, φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Οντως το να βλέπεις οτι με κάποιους ανθρώπους έχεις τις ίδιες ιδέες (αυτονόητες..) και όπως το έγραψες "συντονισμένες ψυχές" και ακαριαία αντίδρασή μας στο άκουσμα απαράδεκτων δηλώσεων για την κοινή λογική,αισθητική, και τό αίσθημα δικαίου που μας έχουν απομείνει παρηγοριά και ελπίδα στην κόλαση που ζούμε εμείς και κυρίως τα παιδιά!"

Πολύ σημαντικό ευτυχώς υπάρχει ακόμη ελπίδα.. τελικά.. Κ αυτό είναι κάτι..



@ Artanis : Ελεος.. και λίγα είπες...... Και εγώ θέλω να πιστεύω οτι θα ξεφτιλιστεί.. ήδη εχτές ο Δικηγορικός Σύλλογος του άσκησε Πειθαρχική δίωξη. ... :(((

Roadartist είπε...

@ Καημος : Ετσι!!!!.... Δυστυχώς είμαστε στην αρχή, μη ξεχάσουμε!


@ λυγερη : Το άρθρο ήταν όντως πολύ καλό..σε ευχαριστώ πολύ που το παρέθεσες.. Πόσες αλήθειες δυστυχώς λέει.. :((

Roadartist είπε...

@ eirini : Λογικό Ειρήνη μου, δε ξέρεις για εμένα πόσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό.. Σε φιλώ, καλή σου μέρα.. καλή..


@ alexis b : οντως..

Roadartist είπε...

@ christina : Σε ευχαριστώ, θα φτάσουμε σε σημείο να αμφισβητούμε τα αυτονόητα στο τέλος.. ΚΡΙΜΑ.. για όλους μας.. Και κρίμα που δεν υπάρχει καμια τσιπα πια.. :( Ρεζίλι δε λες τίποτα..

Roadartist είπε...

@ Sweet and bitter : Σε ευχαριστώ, συμφωνώ.. καλημέρα..


@ zentikes : Δύσκολες στιγμές, που ξεπερνάνε κάθε λογική και όριο πραγματικά.. :(

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Λεοντόκαρδε, πρόκειται για ένα θέμα που μας έχει όλους αναστατώσει και καθηλώσει οπότε ολος ο χώρος ελεύθερος να γράψεις όλα όσα θες..
ΣΥΜΦΩΝΩ.. ενα μπάχαλο είμαστε.. και δε ξερω δυστυχώς πως θα αλλάξει αυτη η κατάσταση..

Δεν υπάρχει και κάποιος να σου εμπνεύσει (τουλάχιστον σε μένα) κάποια αξιόλογη ελπίδα ή όραμα για το μέλλον. Οπως λεει το τραγούδι "τωρα που κανεις δε μοιαζει με σοφος"..

Να είσαι καλά..τα ίδια αισθανόμαστε όλοι.........

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : Μακάρι blueprints αλλά εκεί που πάω να αισιοδοξήσω βλέπω και άλλα 'παρατράγουδα' στην συνέχεια και καμία μεταμέλεια και τρελαίνομαι.. :( Καλημέρα παρόλα αυτά..

Roadartist είπε...

@ Takiz : ...no comment... :(((



@ Κ.Υ.Π WALKING : εμετικό

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Τι να πούμε για αυτόν τον τυπο, πραγματικά θελει πολύ ξύλο. Αλλά και να το φάει, μυαλό δε θα βάλει.. Ασε μπορώ να γράψω πολλά, δεν ειναι ευκολο σε περιπτωσεις τετοιες να μιλήσεις ψυχραιμα......Ειναι αδιστακτος, μπροστα στο χρήμα και στις κάμερες όλα καταπατώνται..

Roadartist είπε...

@ akamas : ..Εκτός αυτού.. μήπως όλοι αυτοί είναι και οι κύριοι υπαίτιοι που τους εξωθούν στις υλικές ζημιές;;.. Σίγουρα η αποβλάκωση και το χάλαμα των συνειδήσεων δεν διορθώνεται..

Roadartist είπε...

@ kioy : Ετσι ακριβώς!!!!..Το βασικό έχουμε παψει να συνυπάρχουμε και να σκεφτόμαστε.. Ισως και κάποιοι να το θέλουνε παρα πολυ αυτό..

"ότι συμβαίνει, απ' τον ποταμό των δικών μας φλέβων ρέει, και σε αυτόν καταλήγει. Ένας ατέρμονος βρόγχος..."


:(((


...να είσαι καλά..

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Να είσαι καλά, εγώ σε ευχαριστώ!



@ Διονύσης Μάνεσης : χαχα εκτός λοιπόν από το κείμενο, διάβασες και τα σχόλια! Συγχαρητήρια.. ;)
Εμένα να δεις πόσο δύσκολο είναι αυτό οκ μη τρελαθούμε....

Η παραίτηση του Πρύτανη τελικά ανακλήθει.. Καταγράφω οτι είπε ο ίδιος ο κ.Κίττας..


«Πήρα εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μείνω στη θέση μου αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα και την Παιδεία. Η παρέμβασή του με συγκλόνισε. Ράγισε η καρδιά μου. Δεν θα επιμείνω στην παραίτησή μου».

«Δυόμισι χρόνια τώρα, λέω ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Κάποτε έμπαινα στο αμφιθέατρο και έβρισκα 300 φοιτητές που τους ήξερα με τα μικρά τους ονόματα. Μιλάγαμε, δουλεύαμε μαζί, ερευνούσαμε, αστειευόμασταν. Τώρα δεν μπορώ να τους πλησιάσω. Μου λένε όχι ότι δεν είμαι καλός δάσκαλος, αλλά ότι αντιπροσωπεύω την εξουσία».


«Η βία αυξάνεται συνεχώς. Εχω μία εγγονή. Τι θα της πω;
Με ρωτάτε αν φοβάμαι. Βέβαια φοβάμαι».

«Είναι κοινωνικό φαινόμενο.
Μου έλεγαν: Τώρα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, τώρα να περάσει ο νόμος.
Τους έλεγα και δεν θα πάψω να το λέω: Φτιάξτε τα σχολεία, δώστε δουλειές.
Τι μου τους κάνετε όλους πτυχιούχους;
Δεν το βλέπει ο φοιτητής της Ιατρικής ότι θα γίνει 38 χρόνων για να πιάσει δουλειά και να παίρνει 700 ευρώ το μήνα;».


Και όταν αυτά Διονύση τα λέει ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Αθηνών, καταλαβαίνεις που έχουμε φτάσει..

Καλή μέρα.. ................

Roadartist είπε...

@ life_traveller : Ο Κούγιας να κάνει τη δουλειά του, με σεβασμό όμως προς το νεκρό παιδί, και προς την οικογένεια του..... ΜΕ ΗΘΟΣ, αυτό όχι απλά ειναι λάθος που δεν το έκανε, αυτό ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ θέμα ήθους.. Επειτα τα δικαστήρια εύχομαι να κάνουνε τη δουλειά τους, γιατί η βρωμιά που επικρατεί εκεί είναι ένα θέμα..
Η κοινωνία φταίει, όλοι φταίμε..
Ο τρομοκράτης με τα λουλούδια αυτό το νόημα είχε να περάσει στο ποστ ότι λες.. Και απο κατι λεγοντας πως καιγοντας ενα κτιριο καις την ιστορια σου..
Καιγοντας βιβλιοθηκες καις τη γνωση..
Εξηγησα ομως και στο ποστ πως πιστευω πως εχουνε τα πραγματα. Μακαρι να ειμασταν ολοι τελειοι, σε μια τελεια κοινωνια. Μακαρι..

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi : Πόσο δίκιο έχεις..πόσο όμως.. καλημέρα.. Και να τελειώσει αυτό ..μακάρι.. καλά..


@ Μαργαρίτα : Φυσικά και να το ανάψουμε Μαργαρίτα..Μόνο καλό είναι αυτό.. Σε ευχαριστώ..


@ kikop80 : :(:(:( αστα..

BUTTERFLY είπε...

Μου εφερες δακρυα στα ματια...
1986..22 χρονια μετα, μια απο τα ιδια...μα ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια! Δηλαδη, καμια αλλαγη, καμια προοδος, βουλιαζουμε 22 χρονια και δεν κανουμε κατι! Μπορει κανεις με το χερι στην καρδια να πει οτι δεν ξεραμε; Να πει οτι δεν οπλισαμε ολοι μαζι το χερι του μπατσου; Οτι δεν βαλαμε ολοι μαζι στα χερια των παιδιων τις πετρες;

leondokardos είπε...

Και επανέρχομαι ακόμα πιο εξοργισμένος και απογοητευμένος. Καταφέραμε να βγάλουμε προς τα έξω όλη μας τη γύμνια σαν κράτος.
Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο διεθνής τύπος παντού, έχει φωτογραφίες πρωτοσέλιδες των γεγονότων ,με πολύ καυστικά σχόλια.
Δέστε μόνο τη γράφει η γαλλική Le Fifaro:
« Και όλα αυτά γιατί η Ελλάδα δεν προσαρμόστηκε στις ανάγκες μιας σύγχρονης χώρας ,παραμένοντας εγκλωβισμένη στον κυκεώνα των σκανδάλων, της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων. Η κρίση είναι αμιγώς πολιτική. Νάμαστε λοιπόν μπροστά σε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νεολαία της. Η οποία δε βρίσκει άλλον τρόπο να εκφράσει το θυμό της παρά μόνο μέσα από τη βία. Πρόκειται για μια κυβέρνηση υπό διάλυση….»
Υπάρχουν ακόμα χειρότερα σχόλια που κυριολεκτικά μας γελοιοποιούν σα χώρα και σα λαό.
Μπράβο μας λοιπόν. Δεν είμαστε ικανοί να εξάγουμε απολύτως τίποτα αξιόλογο παρά μόνο τα αιώνια ελαττώματα μας ,τη γύμνια μας.
Τι κρίμα αλήθεια .Πως και που θα ζήσουν τα ελληνικά νιάτα…..

H.Constantinos είπε...

Δυστυχώς, η σκέψη και ο προβληματισμός είναι χαρακτηριστικά των εποχών των παχέων αγελάδων...
Δεν γίνεται να πεινάς και να σκέφτεσαι, να προβληματίζεσαι και να δημιουργείς...
Λίγοι μπορούν να λειτουργήσουν σε τέτοιες συνθήκες, ο πολύς κόσμος δεν...

roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Το αντίθετο ακριβώς πιστεύω!! Δεν εννοώ με το να "προβληματίζεσαι", το να γράφεις βιβλία, ποίηση, με αυτή την έννοια που λες, του να να "δημιουργείς" δηλαδή..

Εννοώ τα στοιχειώδη.. Να εισαι σε θεση να πεςι "που παμε??" "Μας δουλευουν??"

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ, αν οντως αξιζει καποιος..


ΝΑ ΜΗ ΤΡΩΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ..

ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ..

Για να μπορεις αυτο να το δεις, πιστευω πως αντιθετα οσο δυσκολεύεσε, οσο τα ζεις στο 'πετσί' σου και ξέρεις πως εχουνε τα πραγματα αυτη τη στιγμή στην κοινωνια.. τοσο ΞΥΠΝΑΣ..

Η ευημερία βοηθάει σε άλλα επίπεδα, στην σκέψη όμως θέλω να πιστεύω πως είναι καθαρα προσωπική υπόθεση του μυαλού του καθένα μας. Και της νοοτροπίας μας.

Δεν έχει να κανει με οικονομικη κατάσταση, ή κοινωνική τάξη.
Ισως αντιθετα ο καταναλωτισμος και η ευημερια να σε κανει να ζεις σε μια "γυαλα" και να μη συνειδητοποιεις τι δυσκολιες περνα ο κοσμος διπλα σου..

spy είπε...

ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΔΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΘΑΡΑ Κ ΞΑΣΤΕΡΑ? ΟΧΙ? ΓΙΑΤΙ? ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ,ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ ,ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑ Κ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΗΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ!! Κ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Κ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!!!
ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΗ!!!
ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΗΔΙΑ!!!
ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΔΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!
ΓΙΑΤΙ?

roadartist είπε...

@ spy : ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ???

Εκεί θα δεις ολα οσα νιωθω.........

Τρελαθήκαμε δε λες τίποτα, και το χειρότερο ειναι οτι αυτος ο παραλογισμος δεν εχει τελος.


"ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΗ!!!
ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΗΔΙΑ!!!
ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΔΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!"


Φίλε μου SPY ΑΥΤΑ φωνάζω όλες αυτές τις μέρες στο blog μου.

Αν έχεις χρονο και διαβασεις τοσο το κειμενο αυτο που ανεβασα με σκεψεις (οσο πιο καθαρες μπορω οκ) και το προηγουμενο ομως POST "ΟΡΓΗ", όσο και τα σχόλια, γραφω ολα οσα λες..

Λοιπον Φτασαμε στο απολυτο χαοτικο σημειο..

Ομως spy.......σε αυτη τη χωρα οι παντες μας εκπλήσουν..

Το σοου τους δεν εχει τελειωσει.. τωρα ειναι η σειρα "της δικαιοσυνης" να θριαμβευσει..

Εκει να μας δω..

roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Πεταλουδίτσα δεν εχω λογια.. Ειναι και το μελλον που το βλεπω θολα τωρα.. Τα δακρυα δεν ηθελα να στα φερω..αλλα δυστυχώς πως αλλιως;;; Συμπασχω.. :( ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ..

roadartist είπε...

@ leondokardos : Ξέρεις λεοντοκαρδε κ εγώ ακόμα στα "νιάτα" συγκαταλέγομαι..και θλίβομαι διπλά.. Γιατί όλα όσα γράφεις έχουμε άμεση επίπτωση και επιδραση σε καθε ονειρο μου, οπως εγραψα και στο post μου :


"το μέλλον του καθένα από εμάς το δολοφονούν καθημερινά με τη ματαίωση των ονείρων, με τα σκάνδαλα, με τις κλεψιές, με το να είμαστε καταχρεωμένοι και ουραγοί στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα"


Σιγά που δεν μας εχουνε καταλαβει και στην Ευρωπη..

Το ΘΕΜΑ ειναι πως οι νεοι αυτης της χωρας εχουνε πολλες ικανοτητες, εχουνε αξιες, ιδανικα, εχουνε δυνατοτητες, το κακο ειναι οτι η Ελλαδα σκοτωνει τα παιδιά της...

spy είπε...

NAI KAΛΗΤΕΧΝΙΔΑ!! Η ΔΗΚΑΙΟΣΥΝΗ!!
ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΟΜΩΣ? ΤΟ ΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
ΦΙΛΙΑ!!

amelie είπε...

υπεροχα τα λες ροαντ μου... αλλα ποιος σ ακουει...
εχω απογοητευτει πληρως ...δεν ξερω πλεον τι να κανω..να μεινω εδω να παλεψω σ αυτο το κρατος; ή να φυγω και να προδοσω ο,τι εμαθα τοσα χρονια... απογοητευση μονο αυτο...μπες στο μπλογκ μου να δεις

Roadartist είπε...

@ spy : ..το ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ λεμε.. το ίδιο.. Αν διαβάσεις λίγο παραπάνω θα καταλάβεις..
Απλα μη με προκαλείς άδικα, διχως να εχεις διαβασει..

Roadartist είπε...

@ amelie : Amelie, και εγω τα ίδια, είμαι σε πολύ περίεργη κατάσταση. Ερχομαι..

spy είπε...

ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΡΟΟΥΝΤ,ΠΑΝΤΑ!!Μ' ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ Κ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ!!
ΑΠΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΥΛ!! ΠΩΣ ΛΕΜΕ "ΠΑΤΕΡΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ? ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΗΝΗ!"
ΦΙΛΙΑ!!

Roadartist είπε...

@ spy : συμφωνώ.. Εχω τρελή ένταση, οργή και δε ξερω αυτες οι μερες που θα μας οδηγήσουν. ;( ΑΠΛΑ ΦΤΑΝΕΙ......

Olga είπε...

Πραγματικά ο πρύτανης κ. Κίττας ήταν από τις ελάχιστες εξαιρέσεις...
Καλησπέρα!

spy είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!! ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟΜΕΛΛΟΝ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ! ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ(ΕΙΝΑΙ Κ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑΤΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ! ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ,ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΕ ΚΑΝΑ ΕΝΑ ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΘΗΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ,ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Κ ΜΕΤΑ ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΕΞΩ Κ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ Κ ΜΕΤΑ...
ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!
ΑΚΟΥ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ! ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ! ΒΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ, ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΕΙ ΠΑΝΩ...
ΦΙΛΙΑ!!

olivetreegirl είπε...

Όχι μόνο άντεξα να το διαβάσω, ήταν σαν να διάβαζα τις σκέψεις μου τις ίδιες. Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα, έτσι νιώθω κι εγώ...

dyosmaraki είπε...

Τα λόγια του Χατζιδάκι είναι αποκαλυπτικά. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται.
Τώρα βέβαια υπάρχει θύτης μα προσπαθούν να τον αθωώσουν που σημαίνει πως ακόμη και τώρα δεν μετανοεί κανείς. Αυτό θα οξύνει την ήση τεταμένη ατμόσφαιρα.

Η γενικότερη κατάσταση είναι τραγική. Η Αθήνα κατακάηκε και κανείς δεν φταίει. Αυτοί που την κάψανε δεν ξέρω αν θα κοιμούνται ήσυχοι. Υποθέτω πως ναι! Αλλοιώς δεν θα την καίγανε...

Εχω μοναχά μια ένσταση. Δεν φταίμε όλοι εμείς για αυτή τη κατάσταση. Φταίει μέρος των πολιτών που επέλεξαν να εκλέξουν τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Φταίνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης (σύσσωμα) γιατί είναι εγκλωβισμένα στη δική τους εσωστρέφεια και δεν κατάφεραν να προλάβουν το κακό μέσω του ελέγχου που οφείλουν να σκούν. Είναι συνυπεύθυνοι.

Σκεπτόμενοι και δραστηριοποιημένοι πολίτες υπάρχουν πολλοί. Η φωνή όμως εκείνων που δεν είναι ενταγμένοι σε κλίκες δεν ακούγεται. Για να ακουστεί η φωνή σου στις μέρες μας πρέπει να είσαι του "συστήματος"

Φταίνε και εκείνοι οι οποίοι "βολεύτηκαν"μέσω μιας θεσούλας με πολιτικό ρουσφέτι.Φταίνε ακόμη όσοι δέχονταν να διορίζονται σε θέσεις-κλειδιά με κομματικά κριτήρια χωρίς απαραίτητα να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες (διοικητές Νοσοκομείων,Πρυτάνεις κλπ).
Οσοι δεν καταδέχτηκαν να παίξουν αυτό το ρόλο γιατί φταίνε?

Η διαφθορά που έχει διαβρώσει την κοινωνία μας είναι πολύ βαθειά. Δεν ξέρω εάν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι. Συνήθως είμαι αισιόδοξη, εκτός από ετούτη τη φορά.
--------
"Όταν καις ιστορικά κτίρια και βιβλιοθήκες, είναι σαν να καίς την ίδια τη γνώση.Αν κάποιοι αυτό δεν το κατανοούν φταίει η κοινωνία με τη παιδεία που τους παρείχε, που δεν τους το δίδαξε.."

Πιστεύω πως πολλά πράγματα δεν τα διδασκόμαστε. Εχουμε όμως την ευθύνη να τα ανακαλύψουμε μοναχοί μας η να αδιαφορήσουμε. Η ευαισθητοποίηση είναι επιλογή. Επιλέγει κανείς να προβληματίζεται και να σκέπτεται.


Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι

City Addict είπε...

Καλησπέρα.
Πολύ ωραίο post.
Και το πρώτο σκοτσάκι είναι όλα τα λεφτά!

Καλό Σαββατοκύριακο :*

Coco είπε...

κακή δικαιοσύνη ίσον ανύπαρκτη δικαιοσύνη, απ΄ τη σαπίλα δεν μπορεί κανείς να ελπίζει τίποτα, κι όταν ένα σύστημα είναι διεφθαρμένο τόσο πολύ δεν πρέπει να απορούμε σαν αντουανέτες για τον πετροπόλεμο και τις φωτιές, στο τέλος τέλος κι αυτό παρεξήγηση είναι, σύμφωνα με το λεξικό κούγια, δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση μεθ΄υπομνήματος και ερμηνευτικών σχολίων

Παλμος είπε...

ROAD μου καλημέρα.

Πες μου ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο καθε Κούγιας.

Ένα κακό θέατρο παίζουν όλοι τους.

Οι ρόλοι τους καλα μοιρασμένοι.


Καλο σ/κ

Orelia είπε...

να συγχαρουμε και τον Πρυτανη του ΑΠΘ, που με την στηριξη ομαδων φοιτητων πηρε την ευθυνη, μαζι με τις υπολοιπες πρυτανικες αρχες, και απομακρυναν με τον τροπο τους τους βανδαλιστες του χωρου;
εχω μια ευαισθησια με το ΑΠΘ και θεωρω τη σταση του συγκεκριμενου ατομου ως αυτη που θα ελεγα πως ποιει ηθος, εδω και μεγαλο διαστημα

καλη σου ωρα roadartist

Roadartist είπε...

@ Olga : Καλησπέρα. Nαι ο κ.Κίττας είναι τουλάχιστον ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κάτι είναι κ αυτό σήμερα...

Roadartist είπε...

@ spy : Στεναχωριέμαι.. γιατί ξέρω πως το πιο πιθανό είναι να έχεις δίκιο.

Roadartist είπε...

@ olive tree girl : Να είσαι καλά, καλώς όρισες στο blog μου, το να ταυτίζονται οι απόψεις μου με κάποιους από εσάς σε τέτοιες ώρες, είναι κάτι κ αυτό..

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Καλησπέρα Δυοσμαράκι ο Μάνος ήταν ένα πνεύμα ελεύθερο, ασυμβίβαστο, είχε μυαλό ανοικτό, διαβάζω ξανά κ ξανά το άρθρο του και τον νιώθω ακόμη περισσότερο μέσα μου. Και εκτός από αυτό, αισθάνομαι ακόμα πιο φτωχή την εποχή μας.. Γιατί λείπουν τέτοιες μορφές.. Πάρα πολύ.

Ούτε καν μεταμέλεια, και γενικώς μια τραγική κατάσταση όπως λες.

Όταν ζεις σε μια κοινωνία όπου στο σύνολο της το 80% είναι μέσα στην διαφθορά, από όπου κ αν το πιάσεις, από την πολιτική (καλά εκεί δε το συζητώ, και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στην τωρινή κυβέρνηση), στην παιδεία (που μέσα στα Πανεπιστήμια είναι ενα ΣΟΙ όλοι τους.. όλοι μπατσανάκηδες άσε..), δημ.υπηρεσίες, στον πολιτισμό (εκεί να δεις κατάντια)..,
σε όσους τομείς ανέφερες κ εσύ και σε άλλους τόσους που όλοι τους γνωρίζουμε, όταν λοιπόν ζεις, υπάρχεις σε μια τέτοια κοινωνία, ακόμη και αν δεν εχεις συμβάλλει εσύ ή εγώ ενεργά στο χάλι της, δεν παύει να είσαι μέλος της..Οπότε φταις.. Ως μέλη της κοινωνίας αυτής όλοι έχουμε τις ευθύνες μας.. Αυτό έτσι πάει...
Και ας μη ξεχνάμε πως φταίνε και όσοι ψήφισαν την προηγούμενη κυβέρνηση, τα προβλήματα δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά τώρα. Απλά τώρα ξεσπάμε όλοι.
Δε θα φανταζόμουν ποτέ οτι θα συζητούσα τέτοια θέματα στο blog, ομολογώ ότι όντως "η διαφθορά που έχει διαβρώσει την κοινωνία μας είναι πολύ βαθειά" εδώ και πάρα πολλά χρόνια..δυστυχώς κ εγώ δε ξέρω τι μέλλον..έρχεται..

Οσο για το τελευταίο για τη παιδεία, το πιστεύω ακράδαντα.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιο πλούτο πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορίας, και όμως με χάλια παιδεία, νοοτροπίας, κουλτούρας.

Πές μου πόσες πόλεις έχουνε βιβλιοθήκες;; Πες μου οι ήδη υπάρχουσες βιβλιοθήκες σε τι κατάσταση είναι;;;

Πες μου πως αισθάνθηκες εσύ όταν άκουσες οτι τα λεφτά που προορίζονταν για την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης της Παντείου, πριν λίγα χρόνια, τελικά τα κλέψανε οι ίδιοι οι καθηγητές και οι εκεί Πρυτάνεις για να φτιάξουνε πισίνες και να βάλουνε πολυτελείς μάρμαρα στις βίλες τους;;;;
Εγώ αηδιάσα πραγματικά.. Δεν έχω λόγια για το χάλι όλων τους.
Πόσοι Αθηναίοι έχουνε χρησιμοποιήσει μια φορά (έστω μια!!) φορά στη ζωή τους κάποια δανειστική βιβλιοθήκη..;; Έχουνε κάτσει και διαβάσει ένα βιβλίο;; Ελάχιστοι.. Και δεν φταίνε αυτοί..

Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις που είχανε έλξη προς τη γνώση, ή στάθηκαν τυχεροί αν κάποιος δάσκαλος σωστός βρέθηκε στο δρόμο τους, είτε κάποιος σωστός γονέας, ή φίλος και τους μετέδωσε τη δίψα για το βιβλίο, είτε μόνοι τους έφτασαν να αγγίξουν το πλούτο της και να διαισθανθούν την αξία της.. όμως η πλειοψηφία το αγνοεί και σε αυτό υπεύθυνη είναι η πολιτεία και η παιδεία μας.. Με στενοχωρεί αυτό το θέμα πάρα πολύ, είναι ντροπή μας.. Φυσικά και αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν τα πρώτα που θα διδασκόμασταν.

Roadartist είπε...

@ City Addict : Τα σκιτσάκια με χιούμορ και εξυπνάδα πολλές φορές λένε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.. και εύστοχα από κάθε άρθρο.. Φιλάκια! :)

Roadartist είπε...

@ Coco : Μπράβο Κοκο για το σχόλιο σου.. Έπρεπε να είχες περάσει νωρίτερα.. Οντως "κακή δικαιοσύνη ίσον ανύπαρκτη δικαιοσύνη" Τι νόημα έχει να λέγεται δικαιοσύνη;;; Θα μας τρελάνουνε τελείως..Πλέον αυτόν τον τύπο που το παίζει ο υπερασπιστής των 'φτωχών' όπως δήλωσε, αν τον δω θα του ρίξω εγώ πέτρα.. μα το θεό..τον σιχάθηκα..

Roadartist είπε...

@ Παλμος : Θέατρο ε Παλμέ;; Και εμείς θεατές.. Ειλικρινά κουράστηκα..και να ψάχνω την άκρη και όλα.

Roadartist είπε...

@ Orelia : Οτι θες να γράψεις φυσικά. Δυστυχώς έχουμε ένα κράτος ανύπαρκτο.. τέλος.. Καλή σου ώρα και σε σένα.

dyosmaraki είπε...

Συμφωνώ με εκφράζουν τα λόγια σου και το γνωρίζεις
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι

πνευμα είπε...

Η ανοχή των παιδιών μας τελείωσε!

Πόσες ακόμη "πέτρες" πρέπει να μας "πετάξουν" για να το αντιληφθούμε?

Την καλησπέρα μου Roadartist

Ανώνυμος είπε...

μια χώρα άναρχη και ανοχύρωτη, ούτε στο φαρ ουέστ να βρσκόμαστε...πόσα έχουμε να δούμε ακόμα...και όλα αυτά λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

museum είπε...

Αγαπητή Roadartist

Με λύπη παρακολουθώ τα γεγονότα του τραγικού και άδικου θανάτου του νεαρού. Συμφωνώ με την οργή και με αρκετά από όσα γίνονται, όχι όλα, γιατί το αίμα δεν γυρίζει πίσω.

Θα ήθελα όμως να θυμίσω ότι σήμερα είναι 13 Δεκεμβρίου. Σαν σήμερα, 65 χρόνια πριν, το 1943, σημειώθηκε στα Καλάβρυτα η μεγαλύτερη σφαγή των Γερμανών στην Ελλάδα στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. 1300 άτομα εκτελέστηκαν στο χωριό, η πόλη κάηκε ολοσχερώς, όνειρα και σχέδια για ζωή καταστράφηκαν. Αξίζει λίγες σκέψεις να πάνε και προς τα εκεί. Ίσως αν το ψάξουμε λίγο περισσότερο να ανακαλύψουμε κάποιους γνωστούς μας ή γνωστούς των προγόνων μας που θυσιάστηκαν σαν Νεομάρτυρες του Ολοκαυτώματος. Ας σκεφτούμε λίγες στιγμές κι αν τύχει και περάσουμε κάποια στιγμή από κάποιο μνημείο, ας αφήσουμε ένα λουλούδι μαζί με λίγα δάκρυα.
http://museum23.blogspot.com/2008/12/13-1943.html

nikiplos είπε...

Αγαπητή Roadartist, σκέψου τα προβλήματα που έχει ο τόπος... πόσα πολλά είναι. Τα απαρίθμησες και είμαι βέβαιος ότι θα έβρισκες και άλλα ακόμη περισσότερα.
Σαν κερασάκι απλά να προσθέσω τον Υπουργό της παιδείας μας που είχε σεκλέτια και το Σαββατόβραδο (της δολοφονίας) πήγε μπουζούκια. Την Κυριακή στον αγαπημένο του Ολυμπιακό μη χάσει το ματσ. Τη Δευτέρα υποδύθηκε τον συνεντριμένο από αυτά που γίνονται στην παιδεία μας. Ίσως μέσα του φαντασιωνώταν τις μέρες του στο Λονδίνο και το δώρο του μπαμπά του για τα Χριστούγεννα.

Τον ενημέρωσε κανείς ότι ήταν μαθητής αυτός που σκοτώθηκε? (μάλλον ναι...).

Υποψιάζομαι ο Κος Παυλόπουλος θα είχε κι αυτός κανονίσει τόσο το Σαββατόβραδο εκείνο όσο και την επομένη Κυριακή. Όμως τα παράτησε όλα και βγήκε στο γυαλί, έκανε δηλώσεις χειρίστηκε οπως μπορούσε την κατάσταση. Ανεξαρτήτως αν μου είναι αντιπαθής, φέρθηκε σαν στρατιώτης της παράταξης που εκπροσωπεί.

Ο πρώτος σαν ρίψασπις. Αλήθεια είναι ακόμη εν ενεργεία υπουργός? Δεν θα έπρεπε να έχει αυτοπαραιτηθεί? Για το καλό του το λέω...

καλημέρα είπε...

roadartist,
Όλα όσα γράφεις και πόσα ακόμη άραγε θα μπορούσαν να συμπληρωθούν για ένα τοπίο παράξενο και θλιβερο μέσα στο οποίο ζούμε όλοι.
Το χειρότερο πια είναι ότι στον πίνακα έρχονται όλο και περισότερες λεπτομέρειες, στέκομαι σε αυτό που έγραψε ο Νίκιπλος πριν - υπουργός παιδείας στα μπουζούκια και στο ποδόσφαιρο- που δείχνει πόσο μας κυβερνούν άνθρωποι που δε σέβονται ούτε τον εαυτό τους ούτε τη θέση τους. Λες και σε αυτήν την χώρα δεν υπάρχουν, σε κάθε χώρο, σοβαροί άνθρωποι... Και το λέω γιατί υπάρχουν αλλά πώς γίνεται και πλειοψηφούν στα αξιώματα οι ανήθικοι, ανίκανοι και ανεύθυνοι;
Έλεος ή help, που λέει και το τραγούδι που διάλεξες και ακούω τώρα;

πολλά φιλιά

Skouliki είπε...

θα σου γραψω εδω την τελευταια προταση απο το κειμενο μου στο underground που θεωρω οτι ταιριαζει σαν απαντηση στο υπεροχο κειμενο σου που διαβασα

"Ποιος μπορεί να προλάβει την ντροπή μου , πριν γίνω κάτι που δεν φαντάζομαι"

σου ευχομαι καλο σκ :)

Dimitra Andritsiou είπε...

Αχ, αυτές τις μέρες κοντεύω να τρελαθώ. Όχι μόνο εξαιτίας της δολοφονίας του Αλέξη αλλά κυρίως της παγερής αδιαφορίας των ανθρώπων που συναντώ και συζητώ μαζί τους. Το χειρότερο όλων είναι η εντύπωση που έχουν αρκετοί συμπολίτες μας ότι έφταιγε το αγόρι!! ΕΛΕΟΣ!

Όταν, δε, ακούω ότι ο αστυνομικός σωστά έπραξε και το ίδιο αξίζει σε όσους διαδηλώνουν, δεν αντέχω και σταματώ την κουβέντα.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τελματώσει, που έχουν καταπιεί προ πολλού το χάπι που τους σερβίρουν από τα μέσα ενημέρωσης κι απ' την κυβέρνηση.

Να σου διηγηθώ κι ένα περιστατικό. Πέμπτη πρωί είμαι στη στάση λεωφορείου στην πόλη μου για να πάω σε ένα μαθητή για μάθημα. Μια παρέα 10-12 αγοριών ηλικίας 16-17 μιλάει δυνατά (όπως όλοι οι έφηβοι), γελάει και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ο ένας απ' αυτούς με πλησιάζει και με ρωτάει αν είμαι η Δήμητρα (η κυρία Δήμητρα είπε) κι όταν απαντώ καταφατικά μου λέει ότι ήταν μαθητής μου παλιότερα. Συζητάμε μέχρι που έρχεται το λεωφορείο.
Τα παιδιά μ' αφήνουν ευγενικά να μπω πρώτη κι ανεβαίνουν κι αυτά. Δύο κυρίες κάποιας ηλικίας μέσα στο αστικό θορυβούνται και αναρωτιούνται μεγαλόφωνα που πάνε όλοι αυτοί μαζί. Η μία μάλιστα ρωτάει ένα από τα παιδιά. Όταν ένας νεαρός απαντάει χαριτολογώντας ότι πάνε να κάψουνε το κολυμβητήριο, οι δύο κυρίες χλομιάζουν και καταφέρνουν να ξεστομίσουν ένα "Ωωωωωωωω!"
Χαμογελάω και σκέφτομαι με πίκρα ότι πριν λίγες μέρες δε θα μπαίναν καν στον κόπο να ρωτήσουν. Ο πρώην μαθητής μου μαλώνει τους άλλους φωναχτά λέγοντάς τους ότι θα τους πετάξουν έξω με τις ανοησίες που λένε κι εξηγεί στις κυρίες ότι είναι σε ομάδα ποδοσφαίρου και πάνε για προπόνηση εφόσον δεν έχουν μάθημα.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Πως αφήσαμε με την αδιαφορία μας, με την αδράνεια μας, μέχρι τώρα, ας το πω καλύτερα… πως αφήσαμε, τόσα χρόνια, να πάρουμε αυτή την κατηφόρα; Ποιοι είναι αυτοί που φταίνε; Οι γονείς που δώσανε το παράδειγμα της αδιαφορίας, στο κυνήγι τους προς ένα προσωρινό ρουσφέτι; Ο γείτονας που τα είχε «πάντα καλά με όλους», μέσα στην διαφθορά και στην διαπλοκή (και ΠΟΛΛΟΙ τον δώσανε παράδειγμα(!) στα παιδιά τους)…
Ποιοι είναι αυτοί που όπλισαν το χέρι του κάθε δολοφόνου; Όλοι εμείς, μήπως;
Υπάρχει ένας δολοφόνος. Υπήρχαν τόσοι πολλά χρόνια. Μερικούς τους ξεχάσαμε, μερικούς τους θυμόμαστε τώρα. Αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αυτός ο μπάτσος αντιπροσωπεύει ένα θεσμό της κάθε εξουσίας. Και αυτό το σκουπίδι, γέμισε βρομιά αυτό το θεσμό! Το ρεμάλι, δύστυχος δεν είναι μονός του! Εμείς αφήσαμε να βάλουν σε αυτές τις θέσεις αυτά τα ρεμάλια! Αυτούς τους σχιζοφρενείς! Εμείς σκύψαμε και συνεχίζουμε να σκύβουμε! Εμείς θέλαμε να διαλέξει τον «εύκολο δρόμο» το παιδί μας! Εμείς γελάσαμε με τις «πολιτικές» παραστάσεις του Λαζόπουλο. Εμείς ακούμε αποβλακωμένοι τον κάθε παπαγαλάκι! ΕΜΕΙΣ!!!(Ευτυχώς για το παιδί μου και για την δική μου αυτοεκτίμηση, δεν ανήκω σε αυτούς τους «εμείς».Αλλά με ένα κούκο… τώρα ας γίνουν επιτέλους πολλοί. Το απαιτούν τα παιδιά μας! Το απαιτεί το μέλλον!)
Δεν φταίει μόνο ένας… Φταίνε πολλοί!
Ούτε η μοίρα, ούτε το παιδί!

@artista μου, πολύ ωραίο ποστ. Καταπληκτικό. Το διάβασα μονομιάς.
Σε φιλώ.

ego είπε...

Έσκασε το καζάνι και τώρα απλώς περιμένουμε να κρυωσουν τα ζουμιά.
Έτσι είναι παίδες!
Μην έχετε αυταπάτες.
Τι έγινε στη Γαλλία πριν δυο χρόνια; Ποιό το αποτέλεσμα; (βγήκε ο Σαρκοζί που τότε έβριζε τους εξεγερμένους)
Σε δυο τρεις μήνες η επαναστατική μας τακτική θα έχεις ενσωματωθεί με τις καμπύλες του καναπέ, καθώς θα βλέπουμε τον Λαζόπουλο να τα χώνει του Κούγια.
Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις....

ILIAS είπε...

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία φώναζαν 40 χρόνια πρίν. Τί έχουμε κερδίσει από αυτά σήμερα; ΤΙΠΟΤΑ. Κάποιοι από εμάς, φώναζαν τόσο καιρό. Κάποιοι ακόμα πιο οδυνηρό, είχαν προβλέψει όχι την δολοφονία, μα τη λαϊκή οργή που σαν αφορμή άρπαξε την τραγική μοίρα του 15χρονου για να ξεχυθεί στους δρόμους. Ανάμεσα σε εκείνους τους "προφήτες", τους "γραφικούς", ήμουν και εγώ. Τώρα δεν έχω λόγο ύπαρξης, το έκλεισα το μαγαζί (blog) μη μου το σπάσουν οι ασφαλίτες-εν είδη κουκούλοφόρων. Μακάρι να συνεχίσουν να βγαίνουν στους δρόμους τα πιτσιρίκια. ΜΑΚΑΡΙ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Αν θα αλλάξει τίποτα; αυτό μένει να το δούμε. Σίγουρα όμως τίποτα δεν είναι ίδιο. Να το ακούνε οι Κούγιες (παρεξήγηση θέλημα Θεού), οι μπάτσοι και οι υποστηρικτές τους.

σ.σ. Χθές ο Κούγιας μετά το σπάσιμο στα γραφεία του: "Ελπίζω να πεθάνω στα δικαστήρια"...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ: Το πού θα πεθάνεις και πότε είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλημα Θεού

Νατασα είπε...

Με πλήρη κάλυψη από τα σχόλια του venceremos ,σου στέλνω φιλιά

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Να είσαι καλά φίλη μου, καλή Κυριακή και μια καλή εβδομάδα να έχουμε .. όσο γίνεται..

Roadartist είπε...

@ πνευμα : Εύχομαι ο καθένας μας από τη πλευρά του να κάνει οτι μπορεί για να αλλάξει κάτι σε αυτό το τόπο πνευματάκι..Διαφορετικά είμαστε χαμένοι δυστυχώς..

Roadartist είπε...

@ monaxikoasteri : δυστυχώς έχουμε πολλά ακόμη να δούμε. Και το χειρότερο είναι οτι άφησαν την Αθήνα να καεί, αυτό δυστυχώς πιστεύω. Όσο για Χριστούγεννα Αστεράκι καμία διάθεση...

Roadartist είπε...

@ museum : Μα οργή υπάρχει για πολλά πράγματα museum οχι μόνο για τον άδικο χαμό του παιδιού.

Καλά έκανες να μας το υπενθυμίσεις, γιατί νομίζω πως πρέπει να είσαι από τους λίγους που τέτοιες μέρες πήγε το μυαλό του εκεί.. Θα περάσω να διαβάσω το ποστ σου με τη πρώτη ευκαιρία.
Καλά έκανες που έγραψες κάτι σχετικό και εδώ.
Καλή Κυριακή.

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Φίλε μου nikiple, σε όλα δίκιο έχεις.. Μα τι άλλο πρέπει να δούμε, για να αντιληφθουμε πως όχι απλά δεν πονάνε το τόπο, αλλά μας έχουνε και τελείως 'γραμμένους'.. Δε ξέρω τα λόγια κάπου τελειώνουν..και πόσο να τα αναλύσεις όλα αυτά.
Είναι αδικαιολόγητος ο Στυλιανίδης, για τα μπουζούκια του Σαββάτου το είχα ακούσει, οτι και τη Κυριακή πήγε στο γήπεδο αυτό δεν το ακούσα.. ΕΔΩ ΕΓΩ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ......
Αλλά έχεις δίκιο, όταν έχεις μεγαλώσει μέσα σε μια γυάλα, και ξαφνικά σε βάζουν να κυβερνησεις πως να αντιληφθείς το πόνο και τις ανάγκες του κόσμου;;..

Τώρα βρε nikiple, να μην έκανε δηλώσεις ούτε ο Παυλόπουλος, που είναι ο κατ'εξοχήν υπεύθυνος, αυτό θα πήγαινε πολύ.. Δεν γινόταν να μη κάνει δηλώσεις.. Το θέμα είναι και τι δήλωσε σε αυτές τις δηλώσεις... ('αμυνόμενη αστυνομία', 'στόχος μας ο άνθρωπος')...Η παραίτηση του και αν ήταν υποκριτική..

Φιλάκια πολλά φίλε μου, καλημέρα..

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Καλημέρα δίκιο έχεις και εσύ και ο nikiplos.. Σαν να υποτιμούν εκτός από τους εαυτούς τους..και τη νοημοσύνη μας. Πως να μην εξαγριωθείς;; Δεν ξέρω που θα μας βγάλει όλο αυτό.. Δεν γίνεται να μην έχει επιπτώσεις στην ζωή και στην καθημερινότητα μας..
Φυσικά υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία.. Ισχύει το "οι φελλοί επιπλέουν"..

Σωστά τα λέει το τραγουδάκι.. help me if you can...

Καλή Κυριακή..πολλά φιλιά.

Roadartist είπε...

@ skouliki : Καλημέρα Σκουλικάκι, η πρόταση αυτή πραγματικά τα λέει όλα.. Όλοι έτσι αισθανόμαστε..

"Ποιος μπορεί να προλάβει την ντροπή μου , πριν γίνω κάτι που δεν φαντάζομαι"

Να είσαι καλά, καλη Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ ΑΜΕΛΟΔΗΜΗΤΡΑ : Ενδεικτικό το περιστατικό που περιγράφεις. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται κάποιοι. Γι'αυτό το λόγο φτάσαμε ως εδώ. Γιατί τελικά αρκετός κόσμος δεν έχει καν την ικαονότητα να αντιληφθεί το γιατί και το πως φτάσαμε ως εδώ.
Δεν καταλαβαίνουν ποιοι φταίνε, ρίχνουν το φταίξιμο σε ενα μικρό παιδί, είναι να τρελαίνεσαι.
Γι'αυτό και θα τους ξαναψηφίσουν, δεν υπάρχουν κριτήρια, ξέρεις εδώ κολλάει "φοβάμαι όλα αυτά, που θα γίνουν για εμένα, χωρίς εμένα"..
Ντροπή πια. Ξυπνήστε όλοι!
Θα ξαναψηφίσετε τους ίδιους;;;;
.....δεν εχω λόγια πια..

Roadartist είπε...

@ agapi : Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Γιατί αν δεν αλλάξει κάτι, ούτε στη νοοτροπία, ούτε στο τρόπο ζωής μας τότε δεν έχει κανένα μέλλον αυτή η χώρα. Ηδη γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω.. Πολύ δύσκολες μέρες έρχονται.Αλλά ξερεις πιο είναι το ακόμη πιο χειρότερο;; Οτι κάποιοι ούτε αυτό δεν έχουνε αντιληφθεί! Κάποιοι ρίχνουνε τις ευθύνες στο μικρό Αλέξη..Ούτε εγώ ανήκω σε αυτούς τους "εμείς", τουλάχιστον ως τώρα στην ζωή μου, και αυτό κ αν είναι άδικο.
Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ, καλημέρα.

Roadartist είπε...

@ solomantzaros : Να μην έχουμε αυταπάτες οτι κάτι μπορεί να αλλάξει.. Τότε αντιγράφω από το κείμενο μου :

"Αν και πάλι τίποτα δεν αλλάξει, τότε θα είμαστε αξιοθρήνητοι."

Γιατί έχουμε τόσο πολύ αλλοιωθεί;; Γιατί;;

Roadartist είπε...

@ EKTORAS : Εκτορα μαζί δε τα λέγαμε στο "χώρα αφιλόξενη";; Πριν λίγο καιρό θυμάσαι;;
Γιατί δεν έχεις λόγο ύπαρξης;; Αν δεν έχεις τώρα λόγο ύπαρξης, πότε είχες τότε;; Μάλλον θεωρείς εντελώς ανούσιο και το να πιστέψεις ότι κάτι θα αλλάξει.
Ολοι έτσι είμαστε, μουδιασμένοι, αλλά οκ.. εσύ ξέρεις..

Roadartist είπε...

@ Νατασα : Να είσαι καλά Νατάσα, και τα δικά μου φιλιά σου στέλνω.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα. δεν άντεξα να διαβάσω όλα τα σχόλια του ποστ, ο αριθμός όμως και μόνο δείχνει το θυμό και την αγωνία όλων μας να αλλάξουμε τόσα πολλά πράγματα γύρω μας. είναι από τις ελάχιστες φορές που όλοι είμαστε συσπειρωμένοι. και όταν λέω όλοι, εννοώ βέβαια το υγιές κομμάτι της κοινωνίας. και αυτό πρέπει να συνεχιστεί, χρειάζεται όμως αντοχή και υπομονή. δική μου γνώμη είναι ότι αυτή την ώρα δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στο θυμικό αλλά και στο ουσιαστικότερο μήνυμα των ημερών που ζούμε, που είναι η αλλαγή.

υ.γ. χθες βράδυ στο "πάρτυ" σας σκεφτόμουν ότι η κοινωνία χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σας εσάς. δεν ξέρω αν θα αλλάξετε τον κόσμο, σίγουρα όμως τον κάνετε πιο όμορφο...

Kaveiros είπε...

"Μικροαστοί θα σας φάνε τα παιδιά σας".....

Rodia είπε...

Πολύ καλά τα γράφεις. Αν και τρομάζω όταν βλέπω άπειρα σχόλια, τόλμησα να γράψω...
Α! βάζε το tag (ετικεττα) griots στα σχετικα ποστ σου, ωστε να ειναι αναγνωρισιμα ευκολα απο τις μηχανες αναζητησης, εδω και διεθνως, χρειαζεται να διαδοθει τι συμβαινει στη χωρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που υπάρχεις και που σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι...

Φυσικά και κάποιοι φταίνε. Φυσικά και δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι συνέβη. Φυσικά και πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Αισιόδοξη δεν είμαι ούτε εγώ, αλλά τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να προσπαθώ. Είναι η κατάλληλη στιγμή, να πάρουμε όλοι μας θέση. Όποιος σωπάσει, θα είναι εξίσου ένοχος με όσους έφτασαν την κατάσταση ως εδώ. Είναι η ώρα για συλλογική δράση. Κανείς δεν δικαιούται να λέει πως δεν τον αφορά το θέμα. Ας το καταλάβουμε επιτέλους!

iLiAs είπε...

..ωραια η εικονα με τον κουκουλοφόρο που πετάει λουλούδια :)

Καλο απογευμα Αρτίστα :)

ds είπε...

"Κάποτε σκεφτόμασταν, προβληματιζόμασταν, εκφραζόμασταν!
Σήμερα ποιος «σκέφτεται»??? Ποιος προβληματίζεται???"

Σε αυτή την χώρα μόνο οι νέοι και οι καλλιτέχνες πιστεύω. Οι περισσότεροι έχουν ήδη βολευτεί κάπου και δεν έχουν λόγο, βλέπεις, να αντιδράσουν.

Απίστευτα επίκαιρο το άρθρο του Χατζιδάκι: η πολιτεία αγανακτεί επειδή κάποιοι αντιδρούν, έστω και άτεχνα. Τάσσομαι κατά της βίας, αλλά νιώθω ανακούφιση που οι νέοι δεν είναι απλοί αποδέκτες και δεν ακολουθούν τον δρόμο της διαφθοράς και της εύκολης "ζωούλας" των γονιών τους.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι φταίμε!

Roadartist είπε...

@ silentcrossing : αρκετός κόσμος είναι αγανακτησμένος, το θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι τι γίνεται γύρω, να μη σταματήσουμε και όπως λες να μη πάψουμε να ζητούμε/θέλουμε την αλλαγή.

@ Kaveiros : καλώς όρισες καβείρε από το νησί..εύχομαι να πέρασες όμορφα..

@ Rodia : Δεν υπάρχει λόγος να τρομάζεις ;) πάντα συζητάμε εδώ..και είσαι ευσπρόσδεκτη στη παρέα..Ευχαριστώ, μόνο που δεν έχω ιδέα τι είναι το tag griots.. ίσως να σου στείλω email, να με καθοδηγήσεις..

Roadartist είπε...

@ aikaterinitempeli : Να είσαι καλά Κατερίνα, σε ευχαριστώ, χαίρομαι όταν ταυτίζονται τα συναισθήματα μου κ με άλλων, είναι κάτι αυτό..Εννοείται όπως δήλωσε κ ο κ.Κίττας, δεν γίνεται να μη φταίει κανείς..όταν φτάνεις σε τέτοια χαοτική κατάσταση. Η σιωπή είναι ενοχή, συμφωνώ απόλυτα.


@ iLiAs : να είσαι καλά Ηλία, καλό βράδυ και σε σένα.

Roadartist είπε...

@ Dynx : ..και από αυτούς που ξεχωρίσες πάλι, όχι όλοι.. Αυτό που είπες, δεν "έχουνε λόγο να αντιδράσουν".. Αν είχανε καταλάβει τι έρχεται θα συνειδητοποιήσαν ότι μας αφορά όλους.. Ανθρωποι σαν τον Μάνο λείπουν πολύ σημερα.


@ dinosma : ως μέλη αυτής της κοινωνίας όλοι φταίμε.

Dimitra Andritsiou είπε...

Ναι, ναι, πολύ καλά τα λές, Roadartist!

Προσωπικά, το 'χω πάρει απόφαση εδώ κι ενάμισι χρόνο περίπου να μην ψηφίσω ξανά κανένα από τα κόμματα της τωρινής Βουλής.

Roadartist είπε...

@ ΑΜΕΛΟΔΗΜΗΤΡΑ : Καλημέρα αμελοδήμητρα, μακάρι όλοι να μπορούσαν έστω να το καταλάβαιναν αυτό. Μια καλή εβδομάδα να έχουμε, φιλιά.

Rodia είπε...

Δες το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ του Talos. Eκεί εξηγείται το θέμα με λεπτομέρειες.
αν δεν ανοιγει ο συνδεσμος, διαλεξε:
http://histologion-gr.blogspot.com/2008/12/griots.html

Καλη συνεχεια και μακαρι να μπορεσουμε να αποτρεπουμε τετοια φαινομενα στο μελλον, να μη ξαναφτασουμε στο αμην δλδ, να ξεφύγουμε απο τον πάτο...

Roadartist είπε...

@ Rodia : Σε ευχαριστώ πολύ, μπήκα και τα κοίταξα..θα τα λέμε, φιλιά.

Σπύρος είπε...

Πολύ σωστά τα λες...βασικα ετσι όπως ειναι τα πράγματα αυτες τις μερες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να βγαίνουμε καθημερινά στους δρόμους πρεπει το σκηνικό να αλλάξει και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει αυτό

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : αντε να δουμε θα αλλαξει τιποτα? δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξη..φιλακια σπυρο..

Unknown είπε...

Όταν δημιουργείς ως κοινωνία το περιθώριο είτε είναι απελπισμένοι νέοι με ταξικό μίσος στην καρδιά τους, είτε ταλαιπωρημένοι αλλοδαποί, είναι ηλίθιο να πιστεύεις πως δεν θα ξεσπάσει κάποια στιγμή.

Η αστυνομία τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει 3454657 μεμονωμένα περιστατικά.
Θέλω κάποιος να μου πει αν είναι τυχαία.
Αν οι κακοποιήσεις αλλοδαπών είναι κι αυτές τυχαίες.
Αν οι "επισκέψεις" σε πόρνες είναι κι αυτές τυχαίες.

Μην κλείνετε τα μάτια και κυρίως μην οχυρώνεστε πίσω απ' τις ιδέες σας κι όσα σας έχουν μάθει.

Πάλι συμφωνούμε Roadartist και χαίρομαι.

Καλησπέρα.

the Idiot Mouflon είπε...

Μονόλεπτη Κραυγή...

Κώστας είπε...

Εξαιρετικό το κείμενο σου. Τι μένει να προσθέσει κανείς;

Δεν υπάρχει ελπίδα..

Υγ: Χαίρομαι που σε ανακάλυψα!

konstantinos είπε...

Το θέμα πάντα επίκαιρο, σφράγισε με τον πιο θορυβώδη τρόπο την εκπνοή του 2008 και στοιχειώνει το 2009...
Συμφωνώ με τα όσα γράφεις και βάζω κι εγώ τη δική μου φωνή δίπλα σε όλους εκείνους που αντιδρούν σκεπτόμενοι.

Seagull είπε...

Καλή σου μέρα καλή μου καλλιτέχνιδα!
Όπως γνωρίζεις ήδη, έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους

Related Posts with Thumbnails