28 Οκτωβρίου 2008

'Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου' - Θέατρο Βασιλάκου

Τη προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στο Θέατρο Βασιλάκου, όπου παρακολούθησα την παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» σε σκηνοθεσία Π. Ζούλια.

Η Νένα Μεντή για δεύτερη χρονιά πρωταγωνιστεί σε ένα έργο γεμάτο σπουδαία τραγούδια, που γράφτηκαν από μια γυναίκα που έζησε με μοναδικό πάθος τη ζωή της..

Η Ευτυχία στο έργο συνομιλεί με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή της.. Τη Μαρίκα Κοτοπούλη, τον άντρα της Γιώργο, τη κόρη της Μαίρη, την εγγονή της, τη μητέρα της, το Τσιτσάνη και το Χιώτη.

Το συγκλονιστικό είναι πως μέσα από την ταραχώδη ζωή της στιχουργού, αισθάνεσαι να ξετυλίγεται μπροστά σου ολόκληρη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας..και του λαϊκού τραγουδιού.

Δυο πόρτες έχει η ζωή, Αντιλαλούνε τα βουνά, Ονειρο απατηλό, Είμαι αϊτός χωρίς φτερά, Τι να σου κάνει μια καρδιά, Ηλιοβασιλέματα, Περασμένες μου αγάπες, Πετραδάκι πετραδάκι, Είμαστε Αλάνια, Τα Καβουράκια.. είναι κάποια μόνο από τα τραγούδια της...
Τραγούδια που αντικατοπτρίζουν όλα όσα έζησε... Πίσω από κάθε στίχο κρύβεται και μία ιστορία... Σταδιακά γίνεσαι και εσύ κοινωνός τους. Συγκίνηση και ευφορία εναλλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, η οποία δε θες να τελειώσει!

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (1893 - 7 Ιανουαρίου 1972), μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, αναγκάστηκε όμως να έλθει στην Ελλάδα μετά την μικρασιατική καταστροφή.
Ζώντας μια έντονη ζωή, αρχικά σταδιοδρόμησε ως ηθοποιός, δασκάλα και ποιήτρια, ενώ αργότερα αναδείχθηκε σε σπουδαία λαϊκή στιχουργό. Ξεκίνησε να γράφει στίχους το 1948 ωθούμενη από το προσωπικό της πάθος, που δεν ήταν άλλο από την χαρτοπαιξία, πουλώντας τις δημιουργίες της έναντι ευτελούς οικονομικής αμοιβής, σε όλους τους επώνυμους συνθέτες της εποχής της.

Η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την αναγνώριση του έργου της και για την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα, παρά την επιτυχία των τραγουδιών της, να πεθάνει φτωχή.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, αισθάνεσαι το πόνο για τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας, τις φοβερές στιγμές του ξεριζωμού, τον αγώνα των ανθρώπων...

Τότε που αυτή η γυναίκα υπήρξε η φωνή της ψυχής ενός ολόκληρου λαού και με τους στίχους της μίλησε για τους καημούς και τις ελπίδες του.
Η Ευτυχία, σαν ένας άλλος Ζορμπάς, μάς οδηγεί στο παρελθόν, σε μία άλλη ίσως ξεχασμένη Ελλάδα, σε ότι αυθεντικό υπάρχει που τονίζει την γνήσια ελληνική ψυχή και λεβεντιά.

Η Νένα Μεντή ως Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου δίνει πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, με μια πολυεπίπεδη ερμηνεία που πραγματικά σε καθηλώνει!
Δεν νομίζω να έχω συγκινηθεί έτσι ξανά σε θεατρική παράσταση!
Το δεκάλεπτο όρθιο χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος της παράστασης ήταν ο καλύτερος τρόπος για να την επιβραβεύσει για τα συναισθήματα που μας χάρισε!
Μια παράσταση που αξίζει να δείτε!!

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Προφήτη Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός, 2103467735
Απόγ: Τετ. 6 μ.μ. Βραδ: Δευτ., Τρ. 9.15 μ.μ. Διάρκεια: 100'.
Μονόλογος του Πέτρου Ζούλια Σκηνοθ.: Π. Ζούλιας.
Παίζει: Ν. Μεντή. Σκην.-κοστ.: Αν. Αρσένη. Φωτ.: Αν. Μπέλλης.

95 σχόλια:

faraona είπε...

Εχω ολα τα παλια βινιλια της Ευτυχιας.Την λατρευω.
Θα πρεπει ναταν πολυ ωραια παρασταση Αρτιστακι μου.
Φιλια πολλα

Hfaistiwnas είπε...

Δεν την ήξερα, πολύ μου άρεσαν τα όσα έμαθα όμως... Η Μεντή αγαπημένη σε όλη την σταδιοδρομία της..

Kaveiros είπε...

Έζησε την αδικία στο πετσί της!!

VAD είπε...

Εγραψε τη δική της μεγάλη ιστορία στο λαϊκό τραγούδι,το πάθος της έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Phivos Nicolaides είπε...

Αφού σου άρεσε εσένα, θα πρέπει να είναι πολύ καλή παράσταση.

Όναρ είπε...

Επειδή δεν την ξαναπατάω όπως με τη Μέθοδο Gronholm που είχες προτείνει και μετάνιωσα πικρά που δεν είδα..θα τρέξω (στην κυριολεξία) να προλάβω το έργο..εξάλλου οι προτάσεις σου είναι πάντα καλές..Αθηνόραμα έπρεπε να λέγεσαι..αν και το Roadartist είναι σαφώς ανώτερο..Καλημέρες θεατρικές..

leondokardos είπε...

Θα πρέπι να είναι μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη παράσταση αυτή που είδες.
΄Αλλη μια πετυχημένη σου σύσταση..

nikiplos είπε...

Γειά σου roadartist!!!
Φαίνεται καλή παράσταση, με καλούς ηθοποιούς για ένα σημαντικό πρόσωπο του λαϊκού τραγουδιού, το οποίο μπόλιασε με αισθαντικούς στίχους και ίσως το ανέβασε σκάλες... Κατά τη γνώμη μου, αν δεν την κετέτρεχαν τα πάθη της ή ήταν σε καλύτερη κατάσταση, θα μπορούσε να γινει από τις σημαντικότερες ρομαντικές μας ποιήτριες... Οι στίχοι της είναι μέσα στον δρόμο και στην πόλη για αυτό μου αρέσουν... Μπορούν και χρωματίζουν την καθημερινότητα, έστω από τη ρομαντική σκοπιά...

Άλλωστε υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν έκρυψε τα πάθη του, και ίσως εν μέρει τα πλήρωσε ακριβά, ήτοι αυθεντικός...

Να έχεις μια όμορρφη καλημέρα...

Γ.Π. είπε...

Ίσως πάω σήμερα...
Ήθελα και την δική σου επιβεβαίωση ότι αξίζει. Ευχαριστώ!

patsiouri είπε...

To είχα δεί πέρισυ.
Η Μεντή ΚΕΝΤΑΕΙ!!!!
Δεν το περίμενα, το θυμάμαι κι'ανατριχιάζω...

Φωτεινή S είπε...

Και ήμουν στην Αθήνα, αλλά ούτε αυτό το κατάφερα. Το ήθελα πολύ, αλλά να πάω και μόνη μου στο θέατρο δεν μου ερχόταν καλά.
Φιλιά

Utopia είπε...

Καλημέρα,road...
Τι να πω για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου;Τα είπες όλα!
Μακάρι να μπορέσω να πάω να το δω.
Φιλιά!
:-****

Διονύσης Μάνεσης είπε...

roadartistάκι, καλημέρα!
Αυθεντική περίπτωση η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Μπορούσε με έναν άμεσο, λαϊκό, πηγαίο στίχο, να συμπτύξει μια πλούσια αίσθηση και αντίληψη ζωής. Κοίταξε παράδειγμα: Ο Ρίτσος λέει "Ζωή, ένα τραύμα στην ανυπαρξία". Η Παπαγιαννοπούλου λέει: "Δυο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα. Σεργιάνισα ένα πρωινό κι ώσπου να 'ρθει το δειλινό από την άλλη βγήκα" Στοχαστικός ο ένας, λαϊκή η άλλη, συναντιούνται, όμως.

Νομίζω ήταν ωραία ιδέα να γραφεί αυτός ο μονόλογος, ώστε να φτάσει η μορφή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου "ζώσα" και στο σήμερα. Και όσες κριτικές έχω διαβάσει για την παράσταση, όλες είναι από καλές έως εγκωμιαστικές.

Όταν θα πάει και ο κριτικός Τέχνης κ. Διον. Μαν...θα σας εκθέσει αναλυτικώς την άποψή του! Καλημέρα :-))

Ελευθερία Αραβανή είπε...

αξίζει να την δω, έχω ακούσει τα καλύτερα από όσους την είδαν, και είναι τόσα πολλά τα τραγούδια που έχει γράψει η Παπαγιαννοπούλου..στίχοι που τους τραγουδάμε τόσα χρόνια..

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Όταν σε διαβάζω, νοιώθω να με φροντίζεις... Ανακαλύπτω ν'αναγνωρίζω στον εαυτό μου το δικαίωμα σε ότι απωθημένο με ευχαριστεί και μου λείπει.
Εσύ είσαι η αιτία ,που σήμερα αν
παίζει θα χαρίσω αυτήν την παράσταση σε μένα από Σένα.
Φιλιά πολλά.
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

Hello road!Thelo na pao me epises...exeis ena tropo polu ameso,mou metedoseis hdh to klima tis parastasis!!! Thanks!!!
Se filo glika!!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Στιχουργός-σταθμός τραγουδιών αξέχαστων, μακάρι να μπορούσα να παρακολουθήσω την συγκεκριμένη ποιοτική παράσταση , απ τα γραφόμενά σου πείστηκα !!
γειάαααα !!

tovenito είπε...

έχω συνηθίσει να βλέπω στην τηλεόραση την μεντή σε κωμικούς ρόλους και μου αρέσει πολύ..
φαίνεται τελικά ότι η γκάμα του ταλέντου της είναι μεγάλη..
κρίμα που δεν μπορώ να την δω

Roadartist είπε...

@ faraona : Καλησπέρα Φαραόνα μου, ήταν πραγματικά πολύ καλή.. Σε κάποιες στιγμές ένιωθες σαν να έβλεπες την ίδια την Ευτυχία..χωρίς υπερβολή.. Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Καλησπέρα Ηφαιστιωνάκο μου, η Μεντή ήταν πραγματικά απίστευτη..και να είμαι ειλικρινής..δε το περίμενα..

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : Ακριβώς!.. Την εκμεταλλεύτηκαν πολύ όλοι..

Roadartist είπε...

@ VaD : Ναι ακριβώς έτσι.. είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μέσω αυτής της παράστασης να μάθουμε όλοι για το ποια ήταν.., αλλά εκτός από την ίδια, είναι σαν να βιώνουμε και τα βάσανα όλων των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν τότε από τις ρίζες τους..

Roadartist είπε...

@ Phivos Nicolaides : Φοίβο, σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση σου.. Καλησπέρα ;)

Roadartist είπε...

@ Όναρ : Οχου Όναρ..με κάνεις και κατακοκκινίζω τώρα... Πραγματικά όμως :)) Ευχαριστώ πολύ, πολύ.. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα διαβάσεις ποτέ κάτι 'προωθητικό' εδώ. Πάντα αναφορές μόνο σε ότι κατά τη γνώμη μου αξίζει..ή ίσως τα αρνητικά σε κάτι που δεν άξιζε.. ;)

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Νομίζω πως είναι Λεοντόκαρδε, αν πας θα περιμένω να μας γράψεις τις δικές σου εντυπώσεις..!!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Καλησπέρα Νικιπλέ μου, είναι μονόλογος, μόνο η Μεντή παίζει, αλλά πίστεψε με είναι σαν να αναπληρώνει άλλους 10 ηθοποιούς!! Πήγα αρκετά διστακτική, εν μέσω της παράστασης 'έπιασα' τον εαυτό μου να δακρύζει (δεν το έχω ξανακάνει αυτό σε θέατρο...!!), ήταν μια εκπληκτική παράσταση, από αυτές που δεν πρέπει να χάσει κανείς..
Και ξέρεις πως πάρα πολύ σπάνια αυτό το γράφω.. Μακάρι να ήσουν εδώ να την έβλεπες..

Ναι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου το ανέβασε πάρα πολλές σκάλες, και μέσα από τη παράσταση βλέπεις και το γιατί έγραψε κάποια απο τα πιο γνωστά τραγούδια της! Εχει γράψει αριστουργήματα..και όμως πέθανε πάμπτωχη!..Σίγουρα όμως τα "λάθη" της τα παραδεχόταν και η ίδια.. κοίτα τι είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 1960 στην εφημερίδα Ακρόπολις:

"Εγώ γράφω τραγούδια και τα πουλώ. Από κει και πέρα δεν ανακατεύομαι αν θα πιάσουν ή όχι, αν θα βγουν ή δε θα βγουν σε δίσκους.
Μόλις τα παραδώσω, υπογράφω και μια δήλωση παραιτήσεως από διάφορα δικαιώματα, ας πούμε απαρνούμαι τα πνευματικά μου τέκνα..."

Και όλα αυτά για να ζει το πάθος της..τα χαρτιά και τη καλοζωία :)
Ωραίος τύπος..με άλλα λόγια :))

Και εσύ να έχεις όμορφο υπόλοιπο..

Roadartist είπε...

@ Καημος : Καημέ καλησπέρα!! Αν πας θα ήθελα να μας γράψεις αύριο πως σου φάνηκε..και αν ένιωσες κάτι από όσα αναφέρω στο post.. Πολλά φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ patsiouri : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ??? Μετά από τόσο καιρό και ακόμη νιώθεις τα συναισθήματα που σου μετέδωσε!! Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια..και εγώ δε το περίμενα..

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή S : Καλησπέρα Φωτεινούλα μου..η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν έχω πάει ποτέ μόνη στο θέατρο..και κάπως περίεργο θα μου ερχόταν και εμένα.. Δε πειράζει την επόμενη φορά όταν κατέβεις θα το έχεις κανονίσει καλύτερα :) Πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Utopia : χχιχιχ εντάξει βρε ουτοπία.. είπες όμως μια καλημέρα σε μένα ;) Αν μπορέσεις να πας.. καλό σου απόγευμα, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Αυθεντικότατη Διονύση! :) Δεν επιδέχονται κριτική τα τραγούδια της.. εξέφρασαν το καημό και τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς.. Δες και τις συνεργασίες που έκανε..
Εύστοχο το παράδειγμα σου πάντως :)
Ναι ήταν πολύ καλή ιδέα το βιβλίο που εκδώθηκε.. Πάντως πραγματικά οι κριτικές αξίζει να είναι εγκωμιαστικές..και με τόσα "θεάματα" που κυκλοφορούν, αν κάποιος πάει θέατρο, ας δώσει τα χρήματα του εκεί που τουλάχιστον πραγματικά αξίζει..

Δεν θέλουμε να πάει ως "κριτικός Τέχνης" ο Διονύσης στο θέατρο, θέλουμε να πάει ως απλός θεατής.. και μετά να μας μεταδώσει τα αληθινά συναισθήματα που ένιωσε!! That's it!! :) Αντε μην αργήσεις όμως ε??? Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ Ελευθερία Αραβανή : Καλησπέρα Ελευθερία, σίγουρα αξίζει..δεν ανεβαίνουν συχνά τόσο καλές παραστάσεις.. Έχει κολλήσει απόλυτα ο ρόλος στη Μεντή..σε κάποιες φάσεις νομίζεις πως βλέπεις την ίδια την Ευτυχία.. Φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ λυγερη : Λυγερή μου αυτό είναι το πιο γλυκό σχόλιο που μου έχουν αφήσει..ως σήμερα! Θα ήταν χαρά μου κάποιος να με διαβάζει και να αισθάνεται έτσι.. ΒΕΒΑΙΑ και έχεις αυτό το δικαίωμα..αυτό που λες ειναι ολόσωστο!
Άρπαξε τη κάθε στιγμή, δώσε στον εαυτό σου όποτε μπορείς έστω και τη χαρά μιας θεατρικής παράστασης..φαντάζει 'μικρό' αλλά μια καλή θεατρική παράσταση ψυχαγωγεί και δίνει πράγματα..
Εύχομαι να παίζει σήμερα και να πας να τη δεις..
Θα περιμένω με αγωνία τη δική σου άποψη, του πως σου φάνηκε, πως ένιωσες..αν τελικά άξιζε.. :)
Να είσαι καλά, πολλά φιλιά.

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Σε ευχαριστώ πολύ! Να πας..δε θα το μετανιώσεις :) Φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Αθηνά..: Ναι πραγματικά θα ήταν όμορφα να την έβλεπες.. χαίρομαι που σου άρεσε ότι έγραψα..ήταν ότι ένιωσα.. ;-)

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Και εγώ δεν την είχα ξαναδεί στο θέατρο..Και την ήξερα μόνο ως ηθοποιό από την τηλεόραση από τις γνωστές τηλ. σειρές που είχε πρωταγωνιστήσει..Ήταν μια αποκάλυψη..ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ή..

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

http://www.ert-archives.gr/wpasV2/public/c01-arch-index.aspx
Μιά και το ΄φερε η κουβέντα θυμήθηκα μιά αγαπημένη εκπομπή, που ευτυχώς υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ στη σελ.11 για την Παπαγιαννοπούλου.
Είναι πολύ σημαντικό να φωτίζεται εκ των υστέρων η ζωή δημιουργών που δεν γνώρισαν εν ζωή την αναγνώριση που άξιζαν.
Αν μάλιστα φωτίζεται με τέτοιο τρόπο σαν κι αυτόν της παράστασης,αξίζει να γίνει προτεραιότητα μας.

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Καλησπέρα ΚΥΠ Walking, πολύτιμο το αρχείο αυτό της Ερτ..καλά κάνεις και μας το πρόσθεσες εδώ..
Αν και βρήκα τη συγκεκριμένη εκπομπή, δυστυχώς δε μπορεί να παίξει στο pc μου.. Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει και δε τη φορτώνει..

Αφήνω όμως ακριβώς τη συγκεκριμένη σελίδα για όποιον άλλον επιθυμεί να τη δεί, πιστεύω οτι θα αξίζει σίγουρα..!

κλικ εδω

Προσωπικά, με τη πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να το δω.. Ισως να φταίει κάποια ρύθμιση στη σύνδεση μου..πάντως σε ευχαριστώ.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Μάλλον κάτι λάθος υπάρχει (χα χα ποιός μιλάει για λάθη) παίζει κανονικά.

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING :...Θα το δω και εγω καποια στιγμη :))

b|a|s|n\i/a είπε...

λοιπόν θα πρέπει να καθιερώσεις και σύστημα online κρατήσεων θέσεων. λολ. και σοβαρά πολλά δρώμενα πρώτα τα διαβάζω εδώ και μετά τα συναντώ και στις υπόλοιπες "επίσημες" σελίδες. ;) το βιντεάκι της ερτ παίζει, απλά αργεί να το φορτώσει η σελίδα ή ίδια. φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Την είδα πέρυσι!!!! Συγκλονιστική η Μεντή!!! Στο τέλος δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω...

Σκέφτομαι να την ξαναδώ και φέτος την παράσταση, αν και δεν είναι εύκολο - είναι ήδη sold out και μπαίνεις σε λίστα αναμονής!..

Φιλιά :)

M-meggie είπε...

Τα καλά της μεγαλούπολης είναι τέτοιες παραστάσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να τη δω αυτή εγώ (εκτός Αθηνών γαρ) αλλά Παπαγιαννοπούλου και Μεντή, ξεχωριστές γυναίκες στην τέχνη τους.

Την καληνύχτα μου (και το τραγούδι το άκουσα και είναι υπέροχο και ως μελωδία γιατί οι στίχοι είναι ... σημάδια)

Artanis είπε...

Πολύ ωραία πρόταση...Μ' αρέσουν τα τραγούδια της Παπαγιαννόπούλου.. Ακόμα και αυτά τα οποία υπάρχουν οι υπόνοιες οτι πούλησε σε διάφορους συνθέτες για να αντεπεξέλθει οικονομικά στο μεγάλο πάθος της, τον τζόγο...
Ακόμα κι έτσι όμως, άφησε πίσω της αριστουργήματα...
Καλό βράδυ, καλλιτέχνιδα...

Ανώνυμος είπε...

Τα έγραψες τόσο παραστατικά, που σίγουρα μου δημιούργησες την επιθυμία να την δω, ειδικά επειδή ξέρω και την ιστορία της Παπαγιαννοπούλου. Καλησπέρα Roadartist... Tα φιλιά μου έχεις!

venceremos είπε...

ΜΙΑ Καλη προταση για τον χειμωνα λοιπον. Στις αποδρασεις απο την ομορφη Καρυστο θα την εχω στα υπ οψιν.
φιλια καρυστινα

astria είπε...

Οπωσδήποτε, θα κανονίσω να πάω.
Γνωστοί δικοί της (και πολλοί, άγνωστο ότι είναι δικοί της) υπέροχοι οι στίχοι που έχουμε ακούσει.

Σε φιλώ.

υγ.και το τραγούδι που έβαλες αγαπημένο μου και .. χαμογέλασα:))

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χαίρομαι για την υποκριτική τέχνη της Νένας Μεντή.
Είναι ό,τι πιο ωραίο να φεύγεις από μια παράσταση με δυνατά συναισθήματα.
Μετά την ΄Ελλη Λαμπέτη δεν έχω ζήσει ξανά τέτοια εμπειρία.

Σημειωτέον, δεν έχω δει την παράσταση που αναφέρεις.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Βasnia δεν μου είναι καθόλου δύσκολο, το αντίθετο είναι χαρά, να μοιράζομαι ότι βλέπω μαζί σας.. Αν αυτό κάτι δίνει/ενημερώνει, πραγματικά μου αρέσει. Φιλάκια, σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Δενδρογαλή : Το θυμάμαι ότι την είχες δει πέρσι.. θυμάμαι ότι σου είχα αφήσει και σχόλιο. Και εγώ δάκρυσα..και δε το περίμενα καθόλου! Εκπληκτική! Δε θα με χάλαγε να τη ξαναέβλεπα.. Δεν το ήξερα ότι είναι ήδη sold out, είναι σίγουρο αυτό? Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ ΝΟΤΑ : Το κατάλαβα οτι το άκουσες, χαίρομαι που σου άρεσε..Ναι αυτά είναι όντως τα καλά της Αθήνας..εσύ θα έχεις άλλα καλά εκεί που μένεις όμως σίγουρα.
Καλό βραδάκι.

Roadartist είπε...

@ Artanis : Ετσι ακριβώς αρτάνις, πραγματικά αριστουργήματα...
Καλό βράδυ και σε σένα, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ aikaterinitempeli : Να είσαι καλά Κατερίνα, ένα καλό βράδυ εύχομαι να έχεις..πολλά φιλιά και από εμένα.

Roadartist είπε...

@ venceremos : Ε, βέβαια δίπλα είναι η Κάρυστος!! Να πάτε ναι, καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ astria : Αστρια μου, θα χαρώ να περάσεις να μου αφήσεις τη γνώμη σου.. ΑΝ και είμαι σχεδόν σίγουρη απ'ότι έχω καταλάβει από τα γούστα σου, ότι θα σου αρέσει πολύ..
Το τραγούδι εννοείται από τα πλέον αγαπημένα... Φιλιά πολλά :)

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Καλησπέρα Γλαρένια, δυστυχώς τη Λαμπέτη δεν την έχω δει, όπως καταλαβαίνεις :), αλλά ήταν η πρώτη φορά που δάκρυσα στο θέατρο. Σίγουρα αξίζει συγχαρητήρια η Μεντή...της ταιριάζει απόλυτα ο ρόλος.. Καλό βραδάκι..

Συννεφούλα είπε...

Σπουδαία παρουσίαση!! Αν και δεν πάω στο θέατρο... Σε καλημερίζω roadartist μου και σου χαμογελώ ;) φιλάκια

Dee Dee είπε...

Θα πρεπει να ηταν πολυ δυνατη η παρασταση!!

Η Νενα Μεντη παντα πιστευα οτι μπορει να διαλεγει καλυτερους ρολους απο οτι την εχουμε συνηθισει!

Καλημερα αρτιστα μου!

Maria Mikro Analogo είπε...

Είναι μια παράσταση που θέλω πολύ να την δω. Χαίρομαι που σου άρεσε! :D
Φιλιά και καλημέρα.

Μαργαρίτα είπε...

Καλημέρα φίλη μου!!!

Όπως πάντα πολύ καλή δουλειά έκανες
πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα παράσταση...

Όμορφη μέρα με ήλιους καλή μου!
Φιλιά*** ;)

Τρελός του Χωριού είπε...

Mονόλογος . Tο αγαπημένο μου είδος θεάτρου. Δυσκολα ηθοποιοί έχουν τα κότσια να το τολμίσουν και ακόμα δυσκολότερα χορηγοί . :)

? είπε...

υπέροχη πάντα η Νένα Μεντή

Adamantia είπε...

Περιμενα καιρο να γραψει καποιος γι'αυτη τη παρασταση και χαιρομαι που το κανεις εσυ.Αυτο γιατι πια εχω απογοητευθει απ'τους κριτικους και θελω μια καθαρη ματια ενος θεατη που δεν εχει κανενα συμφερον να προωθησει ή οχι μια παρασταση.
Θα παω σιγουρα και ευχαριστω για την προταση.

manetarius είπε...

Πω πωω..να δω που θα πρωτοπάω πάλι φέτος...!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πολύ καλή ηθοποιός μα δεν την έχω δει απο κοντά δυστυχώς.

Μαριλένα είπε...

αναμφίβολα θα ειναι εξαιρετική παράσταση.
η Νένα Μεντή, κόρη του Σπηλιου Μεντή, συνθέτη, που αμφιβάλλω αν τον γνωριζουν σήμερα. εχει προσφέρει πολλά στο ελαφρό τραγουδι, μεταξύ των οποιων και το Καλοκαιράκι (το οποιο ερμήνευσε η Γιοβάννα και το θυμουνται μάλλον, οι άνω των πενήντα :)))

φιλιά καλλιτέχνιδα μου και καλό απογευμα :))

Roadartist είπε...

Kαλησπέρα!!!!
Σόρυ για τις αργοπορημένες απαντήσεις, αλλά τρέχω.... :)

@ Συννεφούλα : Γειά σου Συννεφούλα! Να είσαι καλά, και να χαμογελας, παρόλες τις δυσκολίες.. Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου dee2!! Η αλήθεια είναι πως έχει τρομερό ταλέντο..φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Μαρία : Να τη δεις μαρία, θα σου αρέσει σίγουρα ;) αξίζει!

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα : Να είσαι καλά Μαργαρίρα, όμορφη ευχή.. Αξίζει να μη χάνουμε τέτοιες παραστάσεις.. φιλιά και από εμένα!!

Roadartist είπε...

@ Trellos_tou_xoriou : Πραγματικά ήταν ρίσκο και αυτή η ιδέα, αλλά τελικά φαντάζομαι οτι η κα Μεντή θα νιώθει απόλυτα δικαιωμένη.. Αν βρεις χρόνο να πας..

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ. : Γεια σου Νικο, δεν την είχα ξαναδει..και την ειχα συνηθισει μονο σε κωμωδιες..

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς..Πραγματικά και εγώ το ίδιο..Θέλει πολύ προσοχή ειδικά σε θεατρικές παραστάσεις γιατί δεν λέει καθόλου να δώσεις τα χρήματα σου (ειδικά σήμερα..) σε κάτι που δεν αξίζει..Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω απογοητευτεί προσωπικά..Νομίζω οτι δεν υπάρχει χειρότερο από το να πας σε μια παράσταση χάλια..ενώ περιμένεις τα καλύτερα.. Εδώ Αδαμαντία μόνο αλήθειες..εννοείται.. Να πας, μη τη χάσεις, ανυπομονώ να μάθω πως θα σου φανεί εσένα! Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ manetarius : ..αν σκεφτείς οτι πρόλαβα και πήγα εγώ.. τότε υπάρχει ελπίδα !!!!! :))))) Φιλιάααααααααααααααααα :)

Roadartist είπε...

@ αχτίδα : ..και εγώ πρώτη φορά Αχτίδα.. Καλησπέρα σου!

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Δεν τον ξέρω..ούτε εγώ..ούτε το τραγουδάκι της Γιοβάννας.. :) Καλησπέρα και σε σένα Μαριλένα, φιλάκια, να είσαι καλά.

Γ.Π. είπε...

Πήρα χθες τηλέφωνο το θέατρο κατά τις 12 το πρωί και έμαθα έκπληκτος ότι για χθες εισητήρια τέλος!!!!
Από τη μια στεναχωρήθηκα, από την άλλη χάρηκα με το γεγονός ότι τόσος κόσμος επέλεξε να δει αυτή την παράσταση.
Μήπως για το χθεσινό sold out έχεις βάλει και εσύ το χεράκι σου...
Συγχαρητήρια όπως και να χει!

. είπε...

Φοβερή η παρουσίαση σου! Διάβαζα τόσο απορροφημένη!
Είναι που αυτήν τη γυναίκα, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, την έχω θαυμάσει σα στιχουργό και σαν άνθρωπο πάρα πολύ, από τα λίγα που έχω διαβάσει για τη ζωή της!

Φιλί Καλλιτέχνιδα!

jf είπε...

Αν και βαριέμαι τους μονόλογους, είχα όμως την υποψία πως κάτι ξεχωριστό θα είχε αυτή η παράσταση. Και μάλλον έτσι είναι...
Φιλιά

roadartist είπε...

@ Καημος : Και δεν έκλεισες για άλλη μέρα??? !!! :))) Αυτό σημαίνει καημέ πως αξίζει..ελπίζω να πας σύντομα και να μας πεις κ εσύ τη γνώμη σου!! Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Ανασαιμιά : Σε ευχαριστώ πολύ Ανασαιμιά μου.., νομίζω πως θα σε κέρδιζε σίγουρα..Καλό βράδυ να έχεις, ανταποδίδω φιλί ;))

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Εγώ να δεις πως τους βαριέμαι....και μάλιστα πήγα φοβερά διστακτικά.. Αλλά τελικά ήταν ξεχωριστή όντως. Φιλιά.

νατασσΆκι είπε...

Την έχουμε στο πρόγραμμα για το Νοέμβρη!
:)

Πρέπει να πέρασες τέλεια!

Φιλιά πολλά :))

Ανώνυμος είπε...

Α, πρέπει να ήταν πολύ καλή παράσταση δηλαδή...
Αλλα δυστυχώς για μένα αυτή η περίοδος είναι δύσκολη από πλευράς ελεύθερου χρόνου.. :(

faraona είπε...

θΡΥΑΛΙΔΑ μου
ελα απο Αψινθο μερια σουχω παιγνιδιον.

Roadartist είπε...

@ νατασσάκι : Νατασσάκι μου ήταν καταπληκτικά, να πας και να γράψεις τις εντυπώσεις σου, πολλά φιλάκια ;)


@ Akon : Ηταν πολύ καλή ..Ακον μου βάλε προτεραιότητες και αν μπορέσεις πήγαινε :)

@ Faraonaki : Την είδαμε χααχ σε ευχαριστώ :)

Σπύρος είπε...

Χαιρομαι που μας παρουσιάζεις τετοιες παραστασεις και μαλιστα πηγαινεις μας μεταφερεις το κλιμα και μας δίνεις στοιχεια να εισαι καλα ..:)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Και εσύ να είσαι καλά lockheart και σε ευχαριστώ που διάβασες και όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις..Τα φιλιά μου να έχεις!

oblivion είπε...

την είδα κι εγώ πριν 2 βδομάδες περίπου και εκστασιάστηκα τόσο με τη Μεντή όσο και με την Παπαγιαννοπούλου..
με κάλυψες απόλυτα με την ανάρτησή σου! την καλησπέρα μου!

roadartist είπε...

@ oblivion : Δεν ήταν φοβερή!!!???
Χαίρομαι που ένιωσες ακριβώς τα ίδια συναισθήματα... Τη καλημέρα μου.. ;)

cinderella είπε...

Υπέροχη θεατρική παράσταση. Την είχα δει πέρυσι αλλά δεν είχα καταφέρει να κάνω ανάρτηση κι ας το ήθελα. Ευχαριστώ που την έκανες εσύ. Μοναδική η Νενα Μεντή.

Roadartist είπε...

@ cinderella : Δεν ήταν τέλεια η Μεντή??? Με άφησε άναυδη.. Μια βραδιά που όλοι αξίζει να τη χαρίσουν στον εαυτό τους.. Αξιζε.. Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Δεν την ήξερα...και ντροπή μου, γιατί τα περισσότερα τραγούδια της τα ξέρω και τα τραγουδώ...
Σε ευχαριστώ roadartist έστω και όψιμα, μπορώ να τιμήσω κάποια...την Ευτυχία!

Roadartist είπε...

@ monaxikoasteri : Καλημέρα μοναχικό αστέρι..αν ανέβεις στην ΑΘήνα κανόνισε να τη δείς.. Κλείσε όμως από πριν εισητηρια.. για να βρεις.. Δε θα το μετανιωσεις με τιποτα.. Θα δεις.

Adamantia είπε...

Την ειδα χθες και σκεφτηκα να σου αφησω ενα σχολιο. Παρα πολυ καλη και η Μεντη και το κειμενο.Εξαιρετικα γρηγορη η εναλλαγη συναισθηματων εκλαιγες και γελσγες συνεχεια. Μ'αρεσε πολυ αν και το θεατρο απαραδεκτο.
Φιλια

Related Posts with Thumbnails