20 Οκτωβρίου 2008

αλλαγή νοοτροπίας..

Οι ιστορίες των ανθρώπων με αναπηρία είναι συγκλονιστικές..
Αυτοί οι άνθρωποι με τη φοβερή ψυχική και σωματική δύναμη, αξίζουν κάθε σεβασμό και θαυμασμό.
Δίχως πόδια και χέρια, με προβλήματα όρασης, ακοής.. να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αξιοζήλευτη, συγκλονιστική δύναμη...

Ο καθένας τους έχει και μια άλλη ξεχωριστή ιστορία να μας πει για τη ζωή του.. Οι άνθρωποι αυτοί δεν δυσανασχετούν, δεν κλαίγονται για λεπτομέρειες, γνώρισαν από μικροί το ρατσισμό, την κοινωνική αδικία.. έχουνε μάθει να παλεύουν… ακόμα και για τα αυτονόητα για εμάς τους 'αρτιμελείς' πράγματα…

Αναλογίζομαι τι δυσκολίες διέλυσαν, τι απορρίψεις συνάντησαν, πως και με τι τόλμη ανέτρεψαν τις δυσκολίες της φύσης τους..
και καταφέρνουν να στέφονται καθημερινά νικητές...
Οι διάκρισεις που υφίστανται είναι κραυγαλέες..
Οι δυσκολίες που εμείς τους δημιουργούμε καθημερινά αδικαιολόγητες.
Aυτό που όλοι ξεχνάμε είναι οτί κανείς μας δεν έχει εχέγγυα ισόβιας αρτιμέλειας και ότι όλοι είμαστε υποκείμενοι στη φθορά.

Έστω και τώρα, ...ας αλλάξει η νοοτροπία μας..

Άνοιξε τα μάτια σου.. και κάνε το αυτονόητο..
Μάθε να σέβεσαι την ανάγκη του διπλανού σου…

Στο παρακάτω βίντεο.. ακούγεται στα πορτογαλικά η φράση: «Obrigado pelos obstáculos, pelas barreiras e pelas dificultades. Estamos en forma para o Pequin. Obrigado»..

Στα ελληνικά σημαίνει: «Ευχαριστούμε για τα εμπόδια, τις μπαριέρες, τις δυσκολίες. Είμαστε σε φόρμα για το Πεκίνο. Ευχαριστούμε


Πριν παρκάρεις σε θέση αναπήρων για ΕΥΚΟΛΙΑ, προσπάθησε να μπείς στην θέση του για να καταλάβεις τι σημαίνει πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΙΑ!

Καθ' όλη τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και πλέον καθημερινά όσο προλαβαίνω, παρακολουθώ το blog της Λυγερής, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά, παρουσιάζοντας προβλήματα, αλλά και αξιοθαύμαστες περιπτώσεις ανθρώπων.
Η περίπτωση της Λυγερής είναι ξεχωριστή στην μπλογκόσφαιρα.
Περάστε από το blog, θα "κερδίσετε" σίγουρα κάτι..
Υπογράψτε (ΕΔΩ) για τον αγώνα της, δυναμώνοντας τη φωνή της..

Αν επιθυμείτε, ενημερωθείτε, επισκεφτείτε τα sites:
disabled.gr
streetpanthers

123 σχόλια:

venceremos είπε...

καλησπερα.μετα απο αρκετες μερες βρηκα χρονο να σε διαβασω κ σε βρηκα υπεροχη.θα βαλω υπογραφη γιατι πολιτες αδιαφοροι συννενοχοι πολιτες.
οσο για το παιχνιδι, ενδιαφερων αλλα δεν εχω διαβασει ποιηση ουτε κ απο ζωγραφικη ξερω. οσο για ρητα,ουουυυ μπολικα.θελω να παιξω και στα αλλα που ειναι στα μπλοκ αλλα ακομα μαθαινω τα βασικα, καληνυχτα σου,
φιλια καρυστινα

tovenito είπε...

και επειδή έχει τύχει να έχω διαβάσει λίγο παραπάνω επί του θέματος, στους ανθρώπους αυτούς δεν πρέπει να δείχνουμε λύπηση. αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. γιατί στην προσπάθειά μας να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα τους φέρνουμε σε άβολη θέση.

και το βιντεάκι αφυπνηστικό

Coco είπε...

Δεν είναι μόνο οι πιο αδύναμοι, όλοι έχουμε πια πρόβλημα, και δεν ξέρω πότε θα το καταλάβουμε να γίνει κάτι!
Έχω βάλει υπογραφή από προχθές...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Σ΄αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει δύναμη ασυνήθιστη για τα μέτρα μας.
Μπράβο, καλό μου.

Hfaistiwnas είπε...

Απίστευτο βίντεο...
Δεν είναι να λυπάσαι είναι να σκέφτεσαι από που αντλούν τόση δύναμη και εσύ τι χάνεις με το παραμικρό...
Καλημέρες!!!

Roadartist είπε...

@ venceremos : Τη καλημέρα μου venceremos, σε αυτό το blog κανείς δεν έχει δηλώσει ειδικός..και ξέρεις γι'αυτό το λόγο δε το έχω βαρεθεί ακόμα. Μου αρέσει η αλήθεια σου.
Δε πειράζει που δε ξέρεις από ποίηση, ή ζωγραφικη, απλά αν δε σε πειράζει θα μοιραζόμαστε όποτε το νιώθουμε τέτοια θέματα.. :))
Έχεις απόλυτο δίκιο, "πολιτες αδιαφοροι συννενοχοι πολιτες."
Τη καλημέρα μου, φιλιά πολλά !!

lakis είπε...

Σε μια κοινωνία που αδιαφορεί για τα πάντα, που δεν την αγγίζουν μέσα, είναι λογικό να γίνεται δύσκολη η ζωή κάποιων ανθρώπων που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς. Τουλάχιστον να μαθαίναμε λίγο της ανθρωπιάς (κι όχι της λύπησης) τους τρόπους...

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Αυτό ακριβώς πιστεύω και αυτό ήθελα να περάσω από το κείμενο μου. Οποιος τους λυπάτε ή τους υποτιμά, είναι απλά για ΦΤΥΣΙΜΟ..Αξίζουν "κάθε σεβασμό και θαυμασμό" όπως ανέφερα..και πολλά ακόμη..Το βιντεάκι είναι η καθημερινότητα τους, έτσι όπως τους τη κάνουμε εμείς με την αδιαφορία μας. Καλημέρα tovene..

Roadartist είπε...

@ Κοκό : Εγώ θα τους έλεγα οι πιο δυνατοί, γιατί στην ουσία είναι. Όποιος δεν εχει υπογράψει και θέλει ας το κάνει. Καλημέρα.

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Εγώ πραγματικά φίλε walking τους νιώθω σαν ήρωες, μπράβο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : ΕΤΣΙ ακριβώς φίλε Ηφαιστίωνα.. Το βίντεο και εμένα με καθήλωσε. Θα έπρεπε να έπαιζε στους κεντρικούς δρόμους και στις διαβάσεις καθημερινά. Τη καλημέρα μου φίλε μου, φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Λάκης Φουρουκλάς : Αλλαγή νοοτροπίας Λάκη...δες τη δική τους καθημερινότητα και μετά αν μπορείς μίλα για το ποιος είναι ανώτερος.. Εσύ ή αυτοί? Προφανώς αξίζουν κάθε έπαινο..Ντροπή δική μας για τη πόλη με τις τόσες αντιξοότητες που τους έχουμε φτιάξει..

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Καλημέρα !!!!Ας ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ έστω για μια στιγμή να νιώσουμε όπως νιώθουν οι συνάνθρωποι μας ..
Δε ζητάνε τίποτα ..λίγο χώρο να αναπνεύσουν..τόσο δύσκολο είναι...

την αγάπη μου σε σένα !!

leondokardos είπε...

Το βίντεο δείχνει τόσο συγκλονιστηκά απο τη μιά μερια την ασυνειδησία των "ανθρώπων" και απο την άλλη τό μαρτύριο αλλά και τη ψυχική δύναμη εκείνων με αναπηρία.
Τι περιμένεις όμως απο μια κοινωνία αδιάφορη, ασυγκίνητη, δίχως ευαισθησίες, όπου αυτό που κυριαρχεί είναι το ατομικό συμφέρον, το εφήμερο,το "δικό" μας.
Δυστυχώς.
Καλημέρα και καλή βδομάδα.
ΥΓ.Για τα άλλα άτομα που υποφέρουν, τα φτωχά, έγραψα κιεγώ χθές.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Μπράβο, κοπέλα μου! Για άλλη μια φορά αγγίζεις ένα θέμα που πολύ το ξεχνάμε μέσα στην καθημερινή πάλη με τα προβλήματα.
Όλοι μαζί πρέπει να μάθουμε από την δύναμη ψυχής αυτών των ανθρώπων.
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!

Dee Dee είπε...

Εισαι απιστευτη!!!

Ειχα αφησει κι εγω με αλαρμ καποτε μπροστα απο μια μπαρα για καροτσακια, το αυτοκινητο. Για ενα λεπτο με αλαρμ. Οταν επεστρεψα ηταν ενας κυριος που με πολυ κυνισμο και εκνευρισμο με εκανε να νιωσω πολυ ασχημα.
Δεν το ξαναεκανα. Και προσεχω να μην αφηνω το αυτοκινητο ουτε σε θεση για εγκυους και οικογενεις που εχει στα εμπορικα. Ολοι κανουμε λαθοι, δεν ειναι ποτε αργα για να αλλαξουμε, να νιωσουμε, να βοηθησουμε!!

Καλημερα αρτιστα μου!

nikiplos είπε...

Πολύ καλό ποστ, roadartist... Στην αρχή μόλις πρωτοήλθα στο Παρίσι, μου έκανε εντύπωση ότι έβλεπα συχνά έγκυες με μωρά σε καροτσάκια, και ανάπηρους σε καρέκλες με ρόδες... Μετά κατάλαβα ότι απλά σε αντίθεση με την Αθήνα εδώ μπορούν να κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι, κι έτσι χαίρονται τη ζωή τους χωρίς τον όποιο οίκτο μας... γιατί δεν είναι θέμα οίκτου, είναι υποχρέωσή μας...

Για το θέμα της Αθήνας επέτρεψέ μου να θέσω κάτι άλλο...

Είναι εχθρική ακόμη και για τους «αρτιμελείς»... επειδή μετά από τόσα χρόνια μου είναι δύσκολο να ορίσω τη λέξη «αρτιμελής» λέω απλά εχθρική ακόμη και για άτομα χωρίς ιδιαίτερες κινησιακές δυσκολίες. Αρκετές φορές πάνω στα πεζοδρόμια ή στους πεζόδρομους, δικυκλιστές οδηγούν σαν σίφουνες αδιαφορώντας για τους πεζούς και φυσικά έτοιμοι να προκαλέσουν ατύχημα καθώς κάποιο μικρό παιδί δεν φαίνεται εύκολα... Τα κάγκελα και τα φανάρια είναι φτιαγμένα ώστε να εξυπηρετούν τους εποχούμενους και σε καμιά περίπτωση τους πεζούς, ενώ η τροχαία απλά αγνοεί τους πεζούς...

Νομίζω πως η Ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να φάει ένα σοκ για να καταλάβει... αντί μιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, μια ημέρα όλοι οι ιδεολογικά πεζοί, να πάρουν τα αυτοκίνητά τους! Να πήξουν οι δρόμοι για μια ημέρα... και να ακουστεί αυτή η διαμαρτυρία έντονα!!! Μόνο τότε ίσως κάποιοι κωφοί (αδιάφοροι γάϊδαροι) κατανοήσουν ή πάρουν ένα μάθημα για τα αυτονόητα...

Τα φιλιά μου...

Dee Dee είπε...

Ελπιζω να μη σε ενοχλει που θα βαλω την αναρτηση σου σε μενα. Αξιζει να την δουνε ολοι!

xxxx

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα Καλλιτέχνιδα,
εμείς φταίμε, αν το καταλάβουμε , τότε κάτι θα αλλάξει και οι δυσκολίες τους θα λιγοστέψουν.
καλή βδομάδα

Adamantia είπε...

Mπραβο roadartist για το ποστ και βεβαια θα βαλουμε υπογραφη.Αλλα θ'αλλαξει κατι οταν η νοοτροπια του εγωιστη,εγωκεντρικου συμπολιτη δεν αλλαζει?

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Φίλη του ΠΗΓΑΙΜΟΥ και δική μου ξεχωριστή.
Η επιμελημένη σου ανάρτηση( ως συνήθως) προσθέτει ένα ουσιώδες
ΣΥΝ στην υπόθεση που υπερασπίζομαι και με την βοήθεια του ΑΛΚΗ την κυκλοφόρησα στο διαδίκτυο με σκοπό την ΑΡΣΗ της αδικίας που γίνεται από την Πολιτεία εις βάρος ανυπεράσπιστων αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.
Αυτή η δευτερόλεπτη επώνυμη,ει δυνατόν, συναίνεση σας στην διαμαρτυρία που έχει αφετηρία της ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ίσως αποτελέσει την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και το νερό θα αρχίσει να μπαίνει στ' αυλάκι. . Σας ευχαριστώ όλους .
Θα μου επιτρέψεις , δεν το κάνω σ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνω…

"Φτάνει πια θα μείνουμε αμέτοχοι,
βουβοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα
προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα?

υπογράφουμε στο http://www.gopetition.com/online/22587.html

Εάν σε αγγίζει ,τίμησέ το με την υπογραφή σου

Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr

? είπε...

έχω προσπαθήσει..δεν αλλάζει τίποτα.

kiki είπε...

Σωστή κι ευαίσθητη η ανάρτησή σου, Λίγο να σκεφτόμαστε παραπάνω, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα....

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Καλησπέρα,

Έχω μια πρόσκληση για σένα και τους φίλους σου…

Βραδιά αφιέρωμα στους Beatnik*

Προβολές, ομιλίες, bebop, απαγγελίες, αυτοσχεδιασμοί, happenings και πολύ αλκοόλ…

H καλλιτεχνική ομάδα BAROUAK
και η εταιρία παραγωγής GUERRILLA CINEMATOGRAPHY
διοργανώνουν βραδιά αφιέρωμα στους Beat, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, από τις 19:00 και μέχρι αργά το βράδυ, στο χώρο της εταιρίας (Νεμέας 8, κοντά στη στάση Αττική του Μετρό)

ΧΑΡΤΗΣ και περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ:
http://barouak.blogspot.com/

Μαριλένα είπε...

όλα γινονται διπλα και πολλαπλά δύσκολα, αν φανταστείς τους ανθρώπους με τέτοιου είδους προβλήματα, που ζουν στην Ελλάδα!
ειναι τραγικό, δεν υπαρχει τίποτα, που να τους διευκολύνει.
μα τίποτα.

συν τοις άλλοις, τους κοιτάνε στο δρόμο, λες και ειναι αξιοθέατο.

χάλια, χάλια, χάλια.

Roadartist είπε...

@ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ : Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου! Το μόνο που ζητάνε είναι "χώρο να αναπνεύσουν.."... Η νοοτροπία του Έλληνα είναι ο εαυτούλης του. Ας γίνουμε γραφικοί και ας τα λέμε και όποιος θέλει ας ακούσει.. Τα φιλιά μου έχεις!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Το βίντεο σοκάρει???
Αν ναί, τότε έχει μείνει και λίγη τσίπα ακόμα μέσα μας...
ΑΝ κάποιους όχι, δε με εκπλήσσει, η αδιαφορία κυριαρχεί παντού γύρω μας.. Το να είσαι "άνθρωπος" είναι το πρώτο δεδομένο..
Το να θέτεις ΕΜΠΟΔΙΑ στον πάσχοντα, ΑΝΤΙ να τον διευκολύνεις, το θεωρώ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.

ΥΓ με τη πρώτη ευκαιρία θα περάσω να δω την ανάρτηση φίλε μου Λεοντόκαρδε, να είσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ agapi : Αν εμείς "παλεύουμε" καθημερινά, τότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι τι κάνουν? Και αντί να τους βοηθάμε, τους υποτιμούμε?
Οποιος συμπεριφέρετε έτσι, απλά για εμένα δεν υπάρχει, δεν θέλω να τον γνωρίσω, δεν με αφορά..
Η αξιοπρέπεια αυτών των συνανθρώπων μας..είναι ξεχωριστή. Θα έπρεπε όλοι μας να ντρεπόμαστε.
Τη καλησπέρα μου, να είσαι πάντα καλά.

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Dee dee μου σε ευχαριστώ που αναδημοσίευσες το post, είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις.
Αν ακόμα έχουμε συνείδηση, ας αλλάξουμε νοοτροπία. Ποτέ δεν είναι αργά για αυτό. Και πρώτοι να αλλάξουμε εμείς..

Σε τιμά που αναγνώρισες το λάθος.., σε τιμά που το έγραψες εδώ..
ΟΛΟΙ φταίμε, ας αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ πρώτα. Η συνειδητοποίηση είναι η αρχή.
Να είσαι καλά, έχεις τα φιλιά μου φίλη μου..

Roadartist είπε...

@ nikiplos: Νιώθω αγανάκτηση nikiple μου. Ολα όσα περιγράφεις τα βιώνω σε καθημερινή βάση.
Μια ζούγκλα είμαστε, εντελώς απολίτιστοι, ατομιστές, ο καθένας για τον εαυτούλη του..
ΑΝ το πρόβλημα υπάρχει μακρυά από το στενό οικογενειακό του κυκλο, τότε ο Ελληνας δεν θα νοιαστεί καν..
Θα παρκάρει όπου να'ναι, αρκεί να μη χάσει χρόνο..Αν πάρει κλήση, μετά θα φροντίσει να τη "σβήσει" και ούτε γάτα, ούτε ζημιά..

Πραγματικά μαυρίζει η ψυχή μου με αυτά που βλέπω καθημερινά. Μακάρι να αλλάξει κάτι, μακάρι να αντιληφθούν όλοι τη προσωρινότητα τους..

Θα μπορούσα πολλά να σου έγραφα, θλίψη αισθάνομαι, ο πολιτισμός ξεκινά από τη συμπεριφορά σου προς τον άνθρωπο που έχει ανάγκη και κυρίως στη συμπεριφορά σου στο δρόμο..

Γιατί τους ποδηλάτες? Αυτό που το πας?? Τις προάλλες περπατούσα στο πεζοδρόμιο..και αντιλαμβάνομαι οτι ερχόνταν από πίσω ένας ποδηλάτης. Κάνω στην άκρη και τον αφήνω ν περάσει μπροστά.
Ο τύπος ξαφνιάστηκε τόσο πολύ από αυτή τη κίνηση, που σταμάτησε με το ποδήλατο, γύρισε με ευχαρίστησε και μετά συνέχισε. Καταλαβαίνεις πόσο απλό είναι να συμβιώνεις με τους δίπλα σου..απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να σεβαστείς τις ανάγκες του..

Κρίμα..... να εισαι καλά.

amelie είπε...

τρομερο το βιντεακι... μπορεις να μου το στελεις μηπως?
γεια χαρα
καλη εβδομαδα

pafa64 είπε...

Μιλάμε για τον Ελληνάρα τώρα
που καιρός για ευαισθησίες
όλοι έχουν ένα λόγω δικαιολογίας
εμείς οι ίδιοι είμαστε το πρόβλημα
απαίδευτοι και ξερόλες
δεν αλλάζει τίποτα έτσι
δυστυχώς.

Roadartist είπε...

@ sofia : Ετσι ακριβώς Σοφία μου ΕΜΕΙΣ και μόνο ΕΜΕΙΣ..
Ολα ξεκινάνε από εμάς.
Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς..
Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Δε ξέρω βρε Αδαμαντία αν θα αλλάξει.. Με τόσα που βλέπω και εξοργίζομαι καθημερινά νομίζω πως δε θα αλλάξει. Αλλά ας κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας στη καθημερινότητα του. Ισως τότε μόνο κάτι να αλλάξει.. Καλό θα ήταν να υπογράψουμε όλοι. Τα φιλιά μου..

Roadartist είπε...

@ λυγερη : Λυγερή μου αυτή την ανάρτηση την είχα σκεφτεί και είχα σκοπό να την αναρτήσω από τη περίοδο των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπου τόσες ΥΠΕΡΟΧΕΣ ιστορίες απο τις ζωές αυτών των συνανθρώπων μας είχες τότε αναδείξει.
Και συνεχίζεις να το κάνεις καθημερινά αυτό..
Τώρα συνέπεσε να υπάρχει και το θέμα με την υπογραφή.

Ακόμα όμως και αυτό να μην υπήρχε, η ανάρτηση αυτή θα έμπαινε.
Είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω.
Και τα λόγια που έγραψα για εσένα, τα αισθάνομαι απόλυτα.

Θαυμάζω το κουράγιο, τη δύναμη σου, το έργο που επιτελείς.
Θα είμαι δίπλα σου ..

Στο είχα γράψει και στα posts σου, στο γράφω και τώρα εδώ.
Και όποτε μπορώ, ότι χρειαστείς μη διστάσεις να με πλησιάσεις.
Τo email μου το έχεις άλλωστε.

Απο την άλλη..σίγουρα θαύματα δε γίνονται.. από τη μιά μέρα στην άλλη..

Όμως η σιωπή ισοδυναμεί με την πλήρη συνενοχή.

Καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία, όποτε δούμε μια απρεπή συμπεριφορά στο δρόμο,..δίπλα μας.. εμείς πρώτοι να τους βάζουμε στη θέση τους..
ΑΣ αλλάξει ο καθένας από εμας στη καθημερινότητα του.
Και τότε ναι πιστεύω οτι όλα είναι δυνατά.

Σε ευχαριστώ πολύ, άνθρωποι σαν κ εσένα μου δίνουνε πνοή και με κάνουνε να βλέπω το δρόμο που αξίζει να ακολουθήσει ο καθένας μας στη ζωή του.

Τα φιλιά μου να έχεις, καλή δύναμη, συνέχισε, έχεις και όλους εμάς κοντά σου.

Υ.Γ. Το γνωρίζω οτι δεν ζητάς την αναδημοσίευση, και ότι δεν το αφήνεις σε σχόλιο, άλλο ένα πράγμα που εκτιμώ. Σε τιμά ιδιαίτερα.

Το ξαναγράφω και εγώ....


"Φτάνει πια θα μείνουμε αμέτοχοι,
βουβοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα
προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα?

υπογράφουμε στο http://www.gopetition.com/online/22587.html

Εάν σε αγγίζει ,τίμησέ το με την υπογραφή σου

Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ. : Συνεχίζουμε Νίκο.. και ας μας πούνε γραφικούς.. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ kiki : Έτσι ακριβώς Κική, εμείς πρώτοι ευθυνόμαστε.. Είναι απλό να μάθεις στη δική σου καθημερινότητα να σέβεσαι την ανάγκη του άλλου. Καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ VITA MI BAROUAK : Ενδιαφέρον, καλή επιτυχία να έχει!


@ Μαριλενα : Μαριλένα αλήθεια σου λέω εξοργίζομαι καθημερινά. Δε θα κουραστώ όμως να το γράφω.. αν αλλάξουμε εμείς, τότε ίσως να αλλάξει και ο διπλανός μας.. Στη τελική θα του την αλλάξουμε εμείς.

Roadartist είπε...

@ amelie : ναι amelie θα στο στείλω. Να είσαι καλά. ;)

Roadartist είπε...

@ pafa64 : ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.. η αδιαφορία μας είναι τραγική. Ξερόλες, παρτάκηδες, αγενείς.. δίχως ουσιαστική παιδεία. Ας αλλάξουμε τη δική μας συμπεριφορά κάτι είναι και αυτό.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Α, δεν έχει αστειάκια σήμερα!
Χαίρομαι πολύ που παρουσίασες το θέμα. Κάτι παρόμοιο, άλλωστε, είχαμε και στο μπλογκ του σχολείου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας του λευκού μπαστουνιού..

Η έλλειψη καλλιέργειας πανταχού παρούσα στον τόπο μας, "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή". Όμως, έστω και όντας γραφικοί, κολλώντας τα αυτοκόλλητα των streetpanthers
( πρόσεξε:πάνθηρες... του δρόμου κι αυτοί! ) στα παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων, μοιράζοντας "κλήσεις", ας θυμίζουμε τα αυτονόητα.

Το ότι έχουν σχηματιστεί ομάδες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πεζών, μπορεί να είναι θλιβερό ( απ'το γεγονός και μόνο πως, για να σχηματιστούν, υπάρχει και λόγος...)αλλά, ταυτόχρονα, είναι και ελπιδοφόρο.

( Πια έχω σταματήσει να σε επαινώ για τις αναρτήσεις σου. Είναι, ο έπαινος, μονίμως ευκόλως εννοούμενος)

Obrigado!

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Διονύση θα γράφω πάντα μόνο για ότι με εκφράζει και ότι αισθάνομαι..και όποιος θέλει ακολουθεί :)
Τα υπόλοιπα αλήθεια δε με αφορούν.

Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου (έχω γεμίσει τη καθημερινότητα μου με διάφορα πράγματα......) δε με ευνοεί..και σίγουρα χάνω αξιόλογες αναρτήσεις απο πολλά blogs, όπως και από το δικό σας.. Απολογούμαι, ελπίζω να με συγχωρείτε γι'αυτό.. ο χρόνος φταίει που τον κηνυγώ και με κηνυγά συνεχώς ;)

Όλα όσα έγραψες..κυριαρχούν..
Αυτό που κάνουν οι streetpanthers
μπορείς άνετα να το πεις 'τέχνη' στο δρόμο, ε, τι λες?? :-)

Και έμπνευση έχει και λόγο, σκοπό, μήνυμα! Η γραφικότητα πλέον δεν με αγγίζει, ας λέει ο καθένας ότι θέλει.
Ευτυχώς νομίζω οτι σε αυτή την ηλικία έχω αρκετή κρίση να καταλάβω και να επιλέξω τη καθημερινή μου συμπεριφορά ..


Το ότι έχουν σχηματιστεί ομάδες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πεζών είναι σίγουρα πάρα πολύ ελπιδοφόρο. Μας δείχνει ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που διαφοροποιούνται. Κάτι μπορεί να γίνει..

Σε ευχαριστώ που περνάς. Πραγματικά μου δίνεις χαρά.
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα!

Ελευθερία Αραβανή είπε...

μπράβο...χρειάζεται ευασθητοποίηση ....

iLiAs είπε...

..κατι τέτοια post Αρτίστα πρέπει να μας προβληματίζουν όλους, να αισθανόμαστε ευγνώμονες..να παίρνουμε κουράγιο απο αυτούς τους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει κάθε μέρα να ευχαριστούμε τον θεό και να ζούμε την κάθε στιγμή παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή για ένα κόσμο όσο γίνεται ανθρώπινο κι εμείς χανόμαστε στον μικροκοσμό και την ανούσια καθημερινότητά μας.Αυτοί οι άνθρωποι απλά μάς κολλάνε στον τοίχο...Ποιοι είναι τελικά τα άτομα με αναπηρία...Καλή σου νύχτα Road!

Δανάη είπε...

Πρόσφατα περνώντας από κεντρικό σημείο στα βόρεια προάστια είδα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε θέσεις αναπήρων, αν και πιο πέρα υπήρχε άπλετος χώρος στάθμευσης.
Ευτυχώς ήμουν εφοδιασμένη με τα κατάλληλα αυτοκολλητάκια - αυτά που απεικονίζουν έναν γάιδαρο και γράφουν "παρκάρω όπου θέλω, είμαι γάιδαρος".Χωρίς δεύτερη σκέψη το κόλλησα στο πρώτο αυτοκίνητο που βρήκα μπροστά μου...
Κλασσικοί Ελληναράδες , καλή μου φίλη...Αυτοί είμαστε...
Μας ντρέπομαι!!!!

Πολύ ευαίσθητο το ποστ.
Έχω ήδη υπογράψει.
Να είσαι καλά!
Καλή εβδομάδα!

Phivos Nicolaides είπε...

Είναι υπέροχο το μπλοκ σου. Συγχαρητήρια.

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ - ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΝΥΧΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Kaveiros είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι μας δείχνουν τη γόνιμη μας ασημαντότητα..
Τη θυμάσαι τη φράση αυτή, έτσι δεν είναι?:)

tuco είπε...

ο κόσμος μας δεν είναι φτιαγμένος για ανθρώπους με "ειδικές ικανότητες". Αντί η κοινωνία και η παιδεία μας να βοηθάει να ενσωματωθούν αυτά τα άτομα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τους περιθωριοποιεί λες και μόνο οι αρτιμελείς έχουν δικαίωμα στη ζωή. Το βλέπω και στον εαυτό μου. Αν βρεθώ απέναντι σε ένα τέτοιο άτομο, το αντιμετωπίζω περισσότερο με συμπόνοια παρά με σεβασμό. Το σιχαίνομαι αυτό. Ξέρω ότι αν ήμουν στη θέση του, δε θα άντεχα τέτοια αντιμετώπιση.
Πολλά είπα...
Καλό βράδυ Αρτιστάκι !!!!!!!!!

fpboy είπε...

Φοβερό ποστ.

H.Constantinos είπε...

Είναι πραγματικά τραγικό το πρόβλημα που τους δημιουργούμε (δεν βγάζω τον εαυτό μου...), αλλά είναι και τόσο δύσκολο να κάνεις κάτι μέσα σε αυτό το μπάχαλο...
Αν ήμουν σε τέτοια θέση θα απέφευγα να κυκλοφορώ. Αλλά νομίζω και αυτοί το ίδιο κάνουν. Εχουν απελπισθεί...

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ είπε...

Καταθέτω τον σεβασμό και την ευαισθησία μου. Γνωρίζω πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας. Πιστεύω πως σιγά σιγά ήρθε ο καιρός για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους στο αυτονόητο.

Καλό βράδυ

Leviathan είπε...

ta atoma auta vriskoun ti dinami kai kanoun polla perissotera pragmata apo auta pou 8a perimene kaneis...
to xero ek peiras...

Maria Tzirita είπε...

Τι ευαίσθητη χορδή μου χτύπησες τώρα Ροντούλα μου... Χαίρομαι να βλέπω όλη αυτή την κινητοποίηση μέσω των μπλογκς κι επιτέλους ναι, κάτι αλλάζει. Την Λυγερή την ξέρω φυσικά, μίλησα γι αυτή στην εκπομπή που ήμουν καλεσμένη. Παράδειγμα προς μίμηση. Συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου, φιλιά πολλά και καλή βδομάδα!

Natassa είπε...

"si vous prenez mon place, prenez mon handicap aussi"
δλδ "αν μου πάρεις την θέση, πάρε και την αναπηρία μου" το είδα γραμμένο σε μία θέση παρκαρίσματος στην Νίκαια (Γαλλίας φυσικά...αν το είχαν γράψει εδώ δεν θα φαινόταν γιατί κάποιος ουτος η αλλιώς θα είχε παρκάρει ....)

sombraluz είπε...

Είμαστε ,όλοι, εν δυνάμει ανάπηροι. Το γνωρίζουμε;

KΑΡΜΕΝ είπε...

Όλοι μαζί πρέπει να μάθουμε από την δύναμη ψυχής αυτών των ανθρώπων.

Roadartist είπε...

@ Ελευθερία Αραβανή : είναι αναγκαία.. Καλημέρα Ελευθερία ;)

Roadartist είπε...

@ iLiAs : "να αισθανόμαστε ευγνώμονες..να παίρνουμε κουράγιο απο αυτούς τους ανθρώπους"

ΕΤΣΙ ακριβώς, σε ευχαριστώ Ηλία..!

Roadartist είπε...

@ Παναγιώτης Ράμμης : Δεν έχεις άδικο Παναγιώτη.

"...Ποιοι είναι τελικά τα άτομα με αναπηρία..."

..Αυτό σηκώνει πολλές απαντήσεις ξέρεις.. Πολλοί υποτίθεται αρτιμελείς γύρω μας..

...Ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου Παναγιώτη μου..πολλά φιλιά, όμορφο βράδυ..

Roadartist είπε...

@ Δανάη : ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ........και πολύ καλά έκανες!!
Να το κάνουμε όλοι αυτό! Να το ξανακάνεις Δανάη!! :)
να είσαι καλά φίλη μου :)

Roadartist είπε...

@ Phivos Nicolaides : Καλώς όρισες, και σε ευχαριστώ πολύ.

Roadartist είπε...

@ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ : Σίγουρα, στα πάντα όμως... Καλησπερα σου!

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : πολύ ωραία φράση, και σωστή, αλλά δυστυχώς δε μπορώ να θυμηθώ ..κάτι σχετικό τώρα.. ε? :)

Roadartist είπε...

@ tuco : Τuco καταλαβαίνω τι εννοείς..Θα σε διορθώσω και θα πω .. οχι οτι "ο κόσμος μας δεν είναι φτιαγμένος για ανθρώπους με "ειδικές ικανότητες"" ..αλλά η "χώρα μας", η "ελλάδα μας" δεν ειναι, στο εξωτερικό είναι διαφορετικά τα πράγματα..
Αυτό που λες σίγουρα ειναι το χειρότερο, και ολοι εχουμε συντελεσει..στο να ειναι.. Καλο σου βραδυ..

Roadartist είπε...

@ fpboy : να σαι καλα, φιλιά πολλά.

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Αν δηλαδή κάποιος δικός σου είχε αυτό το πρόβλημα, θα τον έκλεινες στο σπίτι? είναι τραγικό αυτό.. Καλό βράδυ Κων/νε..

Roadartist είπε...

@ ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ : Πολύ σημαντική η ευαισθησία και κυρίως ο σεβασμός σου. Να είσαι καλά Σοφία μου, καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Leviathan : και ποσα πολλα αυτό μας αποδεικνυει.. να εισαι καλα..

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita : Μαρία καλησπέρα, μακάρι κάτι να αλλάξει όπως λες. Σίγουρα η αφύπνιση, το να αγανακτείς και να προσπαθείς να διαφοροποιηθείς είναι 'κάτι'.. για αρχή.. Χαίρομαι που μίλησες για τη Λυγερή, σίγουρα έτσι είναι. Εύχομαι να τη μάθουν και όσοι δε τη γνωρίζουν..και σε λίγο καιρό να τη ξέρουν...όλοι όσοι πρέπει να τη μάθουν ;) Πολλά φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Natassa : Απλά συγκλονιστικό.. να σαι καλα που μας το εγραψες...

Roadartist είπε...

@ sobraluz : Ετσι ακριβώς!! Οπως αναφέρω και στο post..

"Aυτό που όλοι ξεχνάμε είναι οτί κανείς μας δεν έχει εχέγγυα ισόβιας αρτιμέλειας και ότι όλοι είμαστε υποκείμενοι στη φθορά."

Σωστά sobraluz..καληνύχτα..

Roadartist είπε...

@ agapi : Ακριβώς.. έχουμε να πάρουμε απο αυτούς..πάρα πολλά, φιλιά.

cinderella είπε...

Κάθε φορά που πηγαίνω στο σταθμό του μετρό και βλέπω στο χώρο στάθμευσης πιασμένες τις θέσεις των ατόμων με κινητικές δυσκολίες πραγματικά μπάινω στον πειρασμό να τους χαράξω τα αμάξια. Γιατί δεν είναι ανάπηροι. Είναι απλά κάφροι και θέλουν να παρκάρουν δίπλα στην έξοδο.
Τραγικοί ελληνάρες.
Αλλαγή νοοτροπίας λοιπόν!!

kostaslogh είπε...

Πολύ καιρό τους έψαχνα τους πάνθηρες!!!
Θα γίνει χαμος!!!!!!!!!!!!!!!!!!
..άντε γατί έχει παραγίνει το κακό με τα
γαιδούρια!(τώρα θα μου πεις ποιόν έβλαψαν τα έρμα τα ζωντανά ;)
Νά σαι καλά καλιτέχνιδα ,πέτυχες κέντρο!

"ζαχαρούλα.." είπε...

ευχαριστώ...

καλημέρα αγαπημένη μου!!!

Σπύρος είπε...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥ....ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ

Meropi είπε...

Καλημέρα Μικρή μου Καλλιτέχνιδα.
Πολύ ωραίο το ποστ σου. Ειδικά εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε καταφέρουμε να φυλακίσουμε τους ανθρώπους αυτούς στα σπίτια τους, τόσο δύσκολη τους κάναμε τη ζωή..

Takiz είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ????

ΠΟΤΕ....?????

Artanis είπε...

Είμαι ήδη συνδεδεμένη με το disabled.gr...Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον site, που δεν αφορά αποκλειστικά ΑΜΕΑ, αλλά οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί σχετικά με το ζήτημα...
Μπράβο που το προτείνεις...
Έχω γνωρίσει πολλούς αθλητές με αναπηρία, και είναι όλοι υπέροχοι, άσχετά από τις επιδόσεις τους...Είναι Άνθρωποι με το α κεφαλαίο...
Σε φιλώ...Καλημέρα...

Cookie είπε...

Για μενα το ποιο δυσκολο θα ηταν, οχι να με δεχτουν οι αλλοι μονο, αλλα να δεχτω κι εγω τον εαυτο μου... Ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστη η δυναμη τους... Ηταν προσφατα στην τηλεοραση καποιοι φοιτητες... ειχε μια κοπελα κι ενα λαμπραντορακι μαυρο να την οδηγει :)

Φιλακια πολλα Ρόαντ!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Καλημέρα καλή μου!
Οπως έγραψα και στο σχόλιο του "τα παιδιά δεν φταίνε", άν χρειάζονται 10000 υπογραφές για ν' αλλάξει κάτι, μακάρι να τις ξεπεράσουμε! ΄Θ' αλλάξει άραγε;
Μπράβο στην Λυγερή, μπράβο και σε σένα!

κοπρόγατα είπε...

blue star ferries, Σεμπτέμβρης και ανεβαιναμε τις σκαλες απο το γκαραζ. Σταματαβω στην αρχη της σκαλας διτι ειχα ηδη ανοιξη το ανσανσερ και εβγαινε απο μεσα ενα παιδι σε καροτσι με την μητερα του και ενα μελος του πληρωματος για βοηθεια. Και ενω περιμενα υπομονετικα (γιατι ημουν η πρωτη) στην αρχη της σκαλας ακουω απο πισω μου, στα αγγλικα (σημειωση ηταν Ελληνιδα) GO ON....!!!! γυριζω και την κοιταω..και εκεινη με εσπρωξε και προχωρησε....τι να πω? Οτι ηταν η ωρα 7,30 το πρωι και μεχρι να συνελθω, απο το σοκ και την τσαντιλα περασαν αρκετες ωρες. Ο θυμος που μου προκαλλεσε απιστευτος. ήθελα να την πιασω και να την πατισω κατω, συγγνωμη για την βαρβαροτητα αλλα η δικης νομιζω ηταν χειροτερη. Με αυτο σου παραθετω την εμπειρια μου..και τα συμπερασματα δικα σου. Εμεις παντως θα συνεχισουμε ε?

Nefelli είπε...

Συγχαρητήρια για την ομορφιά της ψυχής σου!!!!!
Είσαι ζωντανό παράδειγμα προς μίμιση,για την ευαισθησία και τον προβληματισμό, προς πάσα κατεύθυνση.

Πολύ μεγάλο κεφάλαιο άγγιξες καλλιτέχνιδα μου.Τόσο μεγάλο, που πολλοί τρομάζουν να το αγγίξουν, από φόβο ή άγνοια.
Δυστυχώς η κατάσταση στη χώρα μας, είναι ΤΡΑΓΙΚΗ.
Πρέπει ενεργά όλοι μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο, να αλλάξει το κατεστημένο και η συνεχόμενη εγκατάλειψη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, των ΑΜΕΑ.
Μιλάμε για συνανθρώπους μας, με απίστευτη δύναμη ψυχής που κυριολεκτικά δίνουν μαθήματα ζωής σε όλους εμάς τους "καθώς πρέπει".
Μιλάμε για συνανθρώπους μας, που τους στερούν το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Μιλάμε για συνανθρώπους μας, που σε κάθε εκπροσώπηση της χώρας μας, μόνο επαίνους και πρωτιές μας φέρνουν.
Μιλάμε για ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας....

Τη Λυγερή την γνωρίζω διαδικτυακά, και έχω ήδη βάλει την υπογραφή μου.Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτή της η προσπάθεια να έχει αποτέλεσμα.

Ξανά μπράβο και σε εσένα καλλιτέχνιδα μου, που ξυπνάς συνειδήσεις.

Φιλί γλυκό

museum είπε...

Σχετικά με τα άτομα με ειδικές ικανότητες, ας ξεχωρίσουμε δύο πράγματα. Πρώτα είναι η στάση του κράτους και της πολιτείας και δεύτερον των ξεχωριστών ανθρώπων. Για το πρώτο και κυρίως για την εφαρμογή όσων προβλέπονται, ας το καλύτερα. Εδώ δεν μπορούν να περπατήσουν σε πεζοδρόμια οι αρτιμελείς θα μπορέσουν οι έχοντες προβλήματα; Όσο αφορά την στάση των ξεχωριστών ανθρώπων, κι εδώ τα ίδια. Εδώ οι περισσότεροι δεν σέβονται το περιβάλλον που ζουν (π.χ. πετούν σκουπίδια στις παραλίες που τους δίνουν ζωή ή τσιγάρα αναμμένα όπου βρουν και τόσα άλλα), θα νοιαστούν για αυτούς; Ίσως μόνο από λύπηση και όχι σκέψη για τον συνάνθρωπο. Για να κάνουμε πάντως και την αυτοκριτική μας, πόσοι από εμάς έχουνε αναπτύξει ενεργητική δράση να τους κάνουμε παρέα, όπως ας πούμε να ξοδέψουμε μέρες σε θέρετρα μαζί τους ή κατασκηνώσεις να τους ζεστάνουμε με την συντροφιά μας δίνοντας τους από το χρόνο μας; Στα χαρτιά και στη θεωρία πολλοί είμαστε ευαίσθητοι, στην πράξη όμως;

manetarius είπε...

επιτέλουουουους, από το πρωί προσπαθώ να μπω και δεν μου ανοίγει τα σχόλια... τώρα που τα κατάφερα..ξέχασα τι ήθελα να γράψω!
Τίποτα δεν είναι αρκετό να πεις... μόνο πότε θα γίνουμε άνθρωποι εμείς οι "αρτιμελής" που είμαστε ανάπηροι στο μυαλό για να καταλάβουμε τα πιο απλά πράγματα;
Φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σήμερα κάποιος πάρκαρε μπροστά στο οδοντιατρείο που έχουμε κοντά μας στην ειδική είσοδο του πεζοδρομείου για αναπήρους.Φέρανε μια ασθενή με καροτσάκι και δεν μπορούσαν να την βάλουν μέσα..έγινε ολόκληρη επιχείρηση και βέβαια ήρθε η τροχαία που πήρε το αυτοκίνητο κι ο οδηγός του έβρισε μετά τον γιατρό επειδή την κάλεσε.

Roadartist είπε...

@ cinderella : Και εγώ το έχω αισθανθεί άπειρες φορές αυτό.. Είναι έτσι όπως το έγραψες, Κάφροι, τραγικοί ελληνάρες.
ΑΛΛΑΓΗ από τα βασικά ρε γμτ.. τουλάχιστον.. Σε ευχαριστώ, φιλάκια.

Roadartist είπε...

@ kostaslogh ; Αλήθεια λες? Οκ άρχισε και κατέβαζε τα αυτοκόλλητα και κόλλησε τα ΕΚΕΙ που πρέπει..
Είναι η λιγότερη 'τιμωρία' που μπορείς να κάνεις..
Τα γαιδουράκια όντως Κώστα δε μας φταίνε..σε τίποτα..χαχααα φιλάκια πολλά, να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ ζαχαρούλα.. : καλησπερα ζαχαρουλα, να είσαι καλά!! :-)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART :..ας μη βρίζουμε τα ζώα....... Καλησπέρα Lock! ;)

Roadartist είπε...

@ Meropi : Αυτή είναι η πικρή αλήθεια..τους έχουμε εμείς φυλακίσει στα σπίτια τους.. εξαιτίας μας..δε μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά όπως θα έπρεπε. Δεν υπάρχουν λόγια, αν το σκεφτείς τρελαίνεσαι Μερόπη. Φιλάκια πολλά.

Roadartist είπε...

@ Takiz : ........... :(

Roadartist είπε...

@ Artanis : Το θυμάμαι αυτό artanis, στην Παραολυμπιάδα είχα παρακολουθήσει πολλούς αγώνες και πραγματικά κάθε μέρα ένιωθα πολύ περίεργα συναισθήματα.. Είναι μοναδικοί. Κρατώ αυτό :
"Είναι Άνθρωποι με το α κεφαλαίο.."
Να είσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ Clockwork Plum : Ακριβώς έτσι είναι δαμασκηνάκι, αξιοθαύμαστοι ήρωες.. Εδώ εμείς δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε σε αυτή τη πόλη.. Τα λαμπραντόρ είναι σε αυτές τις περιπτώσεις κάτι παραπάνω από "φίλοι".. ;)

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : Δε ξέρω αν θα αλλάξει.. Όταν όμως προσπαθεί τόσο μια γυναίκα σαν τη Λυγερή, δε μπορείς να μη την εισακούσεις κ να μην συμμετάσχεις. Καλησπερα σου βιολίστρια!

Roadartist είπε...

@ κοπρόγατα : ήδη μόνο που διάβασα το σκηνικό αισθάνομαι απόλυτα όλα όσα περιγράφεις.. Να τη πατήσω κάτω θα ήθελα και εγώ!! Πρέπει όμως να αρχίσουμε να αντιδρούμε! Ελεος δηλαδή!!!!! Θα συνεχίσουμε Κοπρόγατα, φιλάκια.

Roadartist είπε...

@ Nefelli : Νεφέλη σε ευχαριστώ που πέρασες, διάβασες το post και άφησες κ σχόλιο, παρ'όλο το τόσο πιεσμένο χρόνο σου, καθώς γνωρίζω πως τρέχεις αυτή τη περίοδο και το εκτιμώ έτσι διπλά..
Εχεις δικιο, κυριως ομως στο οτι οι περισσότεροι τρομάζουν να το αγγίξουν, από φόβο ή άγνοια...
Τη καλησπερα μου, ξανά να μου είσαι καλά, και να προσέχεις. Φιλάκια.

Roadartist είπε...

@ museum : Διαχωρίζεις την απάντηση σου σε δύο όψεις.. Και στις δυο λοιπόν η ίδια απάντηση υπάρχει: ανοργανωσιά, χάος, αγένεια, απολίτιστοι.
Τα θέματα που θίγεις, όπως πχ. για τη στάση μας προς το περιβάλλον, τα έχουμε συζητήσει αναλυτικά παλιότερα όλα εδώ..πολλές φορές.. Το χάλι μας κυριαρχεί παντού.

Προσωπικά..δε θα κατηγορούσα όποιον δεν επέλεγε να περάσει τις διακοπές του σε θέρετρα ή κατασκηνώσεις μαζί τους..νομίζω πως δεν είναι τόσο εξοργιστικό αυτό..ούτε και έχουμε φτάσει ως κοινωνία σε τέτοιο επίπεδο για να έχω τέτοιες απαιτήσεις ειδικά στη σημερινή εποχή. Το σημαντικότερο είναι η ενεργή δράση να φαίνεται από τις απλές καθημερινές στιγμές/πράξεις μας.

Ας μη τις υποτιμούμε, είναι πάρα πολύ σημαντικές..Το να παρκάρεις σε θεσεις για ΑΜΕΑ, είναι αυτονόητο ότι κάνει κόλαση τη ζωή του συνανθρώπου σου..
Ας ξεκινήσουμε από τη καθημερινότητα μας.. Από το αυτονόητο..το σεβασμό της ανάγκης του διπλανού μας.

Roadartist είπε...

@ manetarius : Ελα βρε manet, τι έγινε ο blogger μας κάνει νούμερα??? Θα του δείξω εγώ ;))

Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ αναρωτιέμαι και εγώ καθημερινά..

... "πότε θα γίνουμε άνθρωποι εμείς οι "αρτιμελείς" που είμαστε ανάπηροι στο μυαλό για να καταλάβουμε τα πιο απλά πράγματα"

Σωστή.. Να μου είσαι καλά, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ αχτίδα : Να ακριβώς αυτό !!!!! Πως θα αισθάνθηκε πραγματικά αυτή η κοπέλα?? Δε μπορώ καν να φανταστώ τι θα έκανα στη θέση της.. κριμα, ντροπή.. Σε τέτοιες περιπτώσεις εκπλήσσεσε τόσο από την ανυπαρξία του ΑΛΛΟΥ, που μένεις άναυδη.. Μερικά μυαλά δεν θα αλλάξουν ποτέ.

ζαφορα είπε...

Αγάπη και ψυχική στήριξη.
Αυτά πρέπει να τους προσφέρουμε
και το βασικότερο να τους φερόμαστε
σαν να είμαστε ίσοι αποφεύγοντας
όσο μπορούμε την ιδιαιτερότητα
της πάθησής τους.
Πιστεύω ότι έχουν περισσότερο κουράγιο
και δύναμη από τον καθένα μας .
Όμορφη και πολύ ανθρώπινη
η ανάρτηση σου.

Καλό απόγευμα.

roadartist είπε...

@ ζαφορα : Σίγουρα έχουνε πολύ περισσότερη δύναμη από όλους εμάς, που με το παραμικρό τα 'παίζουμε' ας τους έχουμε παράδειγμα..και ας τους βοηθούμε με αγάπη όπως έγραψες. Καλησπέρα ζαφορά, να είσαι καλά.

Fegia είπε...

Εχω πάντα μαζί μου ένα πακέτο από τα αυτοκόλλητα των streetpanthers για τους πολυάριθμους γαϊδάρους (τι μας φταίει το ζωάκι...), που παρκάρουν όπου τους βολεύει.
Αλλά δεν αρκεί...
Και κανένα διοικητικό ή αυθόρμητο μέτρο δεν θα μπορέσει να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα αν δεν γίνει στον καθένα μας συνείδηση το γεγονός ότι έχουν όλοι δικαιώματα (όπως και υποχρεώσεις).

Ρίξε μια ματιά στο "περί ελέους" post του "Μύστη".
Είναι ενδιαφέρον και - όπως πάντα - πολύ ευαίσθητο.
(http://mystis-gr.blogspot.com).

Πολλά φιλιά γλυκειά μου.

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Και να φανταστείς οτι προσπαθούσε
να περάσει το καρότσι πάνω απο το
αμάξι ετσι που να μην του κάνει ζημιά
και ετσι ειναι και στην πραγματικότητα
Μεγάλο θεμα και δυστυχώς δεν το παίρνουμε σοβαρά ολοι εμείς που δεν έχουμε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων.


Καλο σου απογευμα

τσιου!!!

Άστρια είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σήμερα κανονισμοί που δεν υπήρχαν παλαιότερα για την διευκόλυνση των συνανθρώπων μας που έχουν δυσκολίες. Όμως το κυριότερο είναι πράγματι η "αλλαγή νοοτροπίας.." όπως πολύ καλά ανέπτυξες στην ανάρτησή σου.
Αν κάποιος ζήσει αυτό το πρόβλημα (μαρτύριο καμιά φορά) από κάποιον δικό του ή από τον ίδιο τον εαυτό του, θα μπορούσε να το καταλάβει.
Και όλοι μας είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι.

Κοιμήσου σήμερα όμορφα, έκανες μία ωραία προσευχούλα:))

mareld είπε...

Αγαπημένη Αρτίστα μας!

Μου θύμησες πολλά και πονεμένα..
Ο πατέρας μου ήταν ένας τύπος του πάθους και ρουφούσε τη κάθε σταγόνα της ζωής.
Είχε πάρα πολλούς φίλους και συχνά τους έφερνε στο σπίτι.
Στα 44 του έπαθε εγκεφαλικό και έμεινε παράλυτος και κατάκοιτος δυο χρόνια.
Ήμουν 12χρ και τον βοηθούσα να κρατηθεί στη ζωή.
Είχε υπερηφάνεια και μου έλεγε να του δώσω το ντουφέκι να σκοτωθεί αν πραγματικά τον αγαπάω.
Διαλυθήκαμε.. Έζησε 31χρ ανάπηρος και η ζωή όλων μας ήταν πολύ δύσκολη.
Αυτό που θυμάμαι περισσότερο και με είχε πληγώσει, ήταν ότι όλοι μα όλοι μας εγκατέλειψαν.

Στην Αθήνα γνώρισα μια κοπελιά που είναι γυναίκα παλιού μου συμμαθητή και έχει ένα κορίτσι ανάπηρο. Συγκεκριμένα νοητικά καθυστερημένο και κωφάλαλο.
Στην πολυκατοικία μου απαγόρευαν σχεδόν να φέρνω το παιδί στο σπίτι μου επειδή τους προκαλούσε δυσφορία η παρουσία του.
Η μαμά του πήγαινε τις νύχτες στη παιδική χαρά γιατί οι άλλες μαμάδες έπαιρναν τα παιδιά τους και έφευγαν στη θέα του κοριτσιού που ομολογώ είναι συμπαθέστατο.

Θυμάμαι μια φορά που έφευγε από το σπίτι μου και με είδε στο μπαλκόνι.. άνοιξε το παράθυρο του αμαξιού και μου πέταξε ένα φιλί.
Η μαμά της έβαλε τα κλάματα. Πρώτη φορά που το παιδί άνοιξε το παράθυρο και έστειλε φιλί.

Η ζωή να σου δίνει μόνο χαρές!
Φιλιά και καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ mareld :...mareld δεν βρίσκω λόγια.. με συγκίνησες πολύ..
Τελικά μέσα από το γραπτό λόγο..κάποιων ανθρώπων μπορείς και 'βλέπεις' πιο βαθιά..
Σε ευχαριστώ που περνάς, σε ευχαριστώ για την αλήθεια που κατέθεσες εδώ σήμερα, όπως και πάντα..
ΧΑΙΡΟΜΑΙ που σε συνάντησα σε αυτά τα μέρη..να είσαι καλά...

faraona είπε...

Το ειδα σημερα και στην Deedee.
AΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ.
Εχω υπογραψει και στην Λυγερη.

πολλα φιλια Αρτιστακι μου

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Aρτίστα μου δεν τις προλαβαίνω τις αναρτήσεις σου!! Πάντα ενημερωμένη, πάντα ευαίσθητη, πάντα γνήσια Αρτίστα!! Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να είχαν τις ευαισθησίες σου, θα ήταν καλύτερος ο κόσμος!!
Να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες??
Φιλιά

Συννεφούλα είπε...

Είναι όμορφο να συναντάς ακόμη ανθρωπιά στους ανθρώπους! Πολύ ευαίσθητο το θέμα σου..
Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως αυτονόητο το να αποδεχόμαστε τους άλλους όπως είναι και να τους φερόμαστε με σεβασμό, αλλά πολλοί αυτό το αγνοούν...

Aνεμος είπε...

@Roadartist μπράβο για την αναρτηση

Roadartist είπε...

@ Fegia,
@ karaflokotsifas,
@ astria,
@ faraona,
@ αθηνά,
@ συννεφούλα,
@ akon,
@ anemos5

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου για τα σχόλια σας.. τον καθένα από εσάς ξεχωριστά..

Dr_MAD είπε...

αυτοί είναι οι ήρωες

λυπάμαι που το σύστημά μας δεν τους προβλέπει. όλο αδιέξοδα για αυτά τα παιδιά, αλλά αυτά συνεχίζουν να μας αποδεικνύουν πόσο "ανάπηροι" είμαστε οι ίδιοι μας με τις πρακτικές μας

Roadartist είπε...

@ MAD : έτσι ακριβώς είναι..

konstantinos είπε...

Πεζοδρόμια κατειλημμένα από "βιαστικούς" νεοέλληνες που δεν μπόρεσαν να βρουν μια θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους αλλά δεν είχαν σκεφτεί καν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Περίπτερα που εξαπλώνονται με ρυθμούς πολυεθνικών εταιρειών και ημιτελή έργα για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και αέριο απειλούν να μας καταπιούν όλους ανεξαιρέτως.

Από το πώς φερόμαστε σε αυτούς οι οποίοι έχουν ιδιαιτερότητες στην κίνηση (και όχι μόνο) κρινόμαστε ως άνθρωποι και ως έθνος. Όχι από τα πόσα μετάλλια "πήραμε" στους ολυμπιακούς ή το τι είχαν καταφέρει οι πρόγονοί μας...

Και θα το πω για μια ακόμη φορά: επιτρέπεται 35 χρόνια από τη μεταπολίτευση να είμαστε ακόμη τόσο πίσω σε θέματα κοινωνικής πολιτικής; Μήπως θα πρέπει να διαφοροποιηθούν οι πολιτικές επιλογές μας; Λέω, μήπως...

Κι αν θεωρείτε πως αυτό δεν μπορεί να επιφέρει κάποια αλλαγή, τότε προσπαθήστε τουλάχιστον στην καθημερινότητά σας να κάνετε εσείς την αλλαγή...Αυτό είναι κάτι!

Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ konstantinos : Κωνσταντίνε συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα έγραψες..
Οι "βιαστικοί" νεοέλληνες.. έτσι όπως το θέτεις..ακριβώς..Αν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μια άλλη πικρή ιστορία στην Αθήνα..άσε...
Κατάλλα ναι.. περίπτερα σε κάθε γωνία, παντού έργα..(θυμήσου το στίχο από το τραγούδι "κλειστός λόγω έργων ο παράδεισος"..)

"Από το πώς φερόμαστε σε αυτούς οι οποίοι έχουν ιδιαιτερότητες στην κίνηση (και όχι μόνο) κρινόμαστε ως άνθρωποι και ως έθνος. Όχι από τα πόσα μετάλλια "πήραμε" στους ολυμπιακούς ή το τι είχαν καταφέρει οι πρόγονοί μας..."

Ετσι ακριβώς.. Να είσαι καλά φίλε μου Κωνσταντίνε..

marionettie είπε...

Eυχαριστώ roadartist που έμαθα για αυτό και είναι τέλειο που δε ζητάνε ηλικία, άρα συμμετέχουν και οι κάτω των 18
Φιλιά πολλά xxx

roadartist είπε...

@ marionettie : Να είσαι καλά marionettie, εγώ ευχαριστώ για τη προθυμία σου .. φιλάκια!

Seagull είπε...

Καλλιτέχνιδα του δρόμου, καλή σου μέρα!
Όπως γνωρίζεις ήδη, δημιούργησα ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή να με ενημερώσεις και να κατεβάσω τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Προσυπογράφω!
Για να το πω στα αγγλικά:
The so called disabled are most able, more able than the rest!

Related Posts with Thumbnails