19 Ιουνίου 2008

Emotion Pictures 2008

Το Emotion Pictures 2008, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) από 21 έως 23 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 3 ημέρες. Στόχος του είναι, χρησιμοποιώντας ως μέσο το ντοκιμαντέρ, να αναδείξει τον προβληματισμό καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο για την αναπηρία και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός γόνιμου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας με αφετηρία, την κοινή γλώσσα όλων μας, την τέχνη.

Ανάμεσα στις ταινίες, που θα προβληθούν, είναι και το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ντένις O' Ρουρκ για τις επιπτώσεις των παράνομων πυρηνικών δοκιμών στην υγεία των κατοίκων των νησιών Μάρσαλ.

Αλλά η έκπληξη του φετινού φεστιβάλ είναι η παρουσία του νεαρότερου σκηνοθέτη στον κόσμο -κατά το βιβλίο Γκίνες- του 12χρονου Ινδού Κισάν Σρικάντ, με την πολυβραβευμένη του ταινία «Στους πέντε δρόμους», για το δικαίωμα των παιδιών του δρόμου στη μόρφωση.

Λόγια πραγματικά διαμάντια..:

«Αν το δεις από την αισιόδοξη πλευρά είναι μια κληρονομιά, ένα δώρο που το κουβαλάς για πάντα μαζί σου και αν είσαι άνθρωπος αισιόδοξος την μεταμορφώνεις την αναπηρία, την διαφημίζεις, την προβάλεις και τελικά ζεις καλά
Νίκος Πατεράκης - Παραολυμπιακός αθλητής, ηθοποιός

«Πoια αναπηρία, εγώ γεννήθηκα με ένα χέρι και δυο πόδια και έτσι με αντιμετώπισαν οι γονείς μου, οι καθηγητές μου, οι συγγενείς και οι φίλοι μου και τελικά είμαι ευτυχισμένος που έχω ένα χέρι, ίσως αν γεννιόμουν χωρίς αυτή την φαινομενική δυσκολία, δεν θα είχα κάνει πολλά πράγματα στην ζωή μου
Κωνσταντίνος Φύκας - Παραολυμπιονίκης

«Συνηθίζεις σε αυτόν τον τρόπο ζωής και τελικά μπορείς να κάνεις τα πάντα, λανθασμένα συγχέουν την αναπηρία με την ανικανότητα. Η ανικανότητα βρίσκεται μόνο στις αντιλήψεις των ανθρώπων
Μαριάννα Μπατσαλιά - Αθλήτρια με αναπηρία

«Η τέχνη είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, μέσα από αυτήν δεν χωρούν όρια, διακρίσεις, αποκλεισμοί. Σκοπός της είναι να καλλιεργεί, να ψυχαγωγεί, αλλά και να ενώνει τους ανθρώπους. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι δικαίωμα όλων μας, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, σωματικής ή αισθητηριακής ικανότητας
Χρήστος Αγγουράκης - Παραολυμπιονίκης

Το μήνυμα του Emotion Pictures είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Για το πρόγραμμα των προβολών: εδώ
Οι ταινίες του Φεστιβάλ: εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: ameamedia.gr

72 σχόλια:

Artanis είπε...

Καλή μου Καλλιτέχνιδα καλημέρα...Τον Νίκο Πατεράκη τον έχω γνωρίσει, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος...Ευγενής και γενναίος από τη φύση του, κυριολεκτικά άφοβος...
Το φεστιβάλ αυτό δεν μπορώ να το παρακολουθήσω, θα ήθελα πολύ να το κάνω, βέβαια...Ελπίζω να μεταδοθούν κάποιες από τις ταινίες από την τηλεόραση, ή να "ταξιδέψει" το φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις...Θα ήταν πραγματικά υπέροχο να τους γνωρίσουμε, όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους...

dr.SeenG είπε...

Χμ...ενδιαφέρον το φεστιβάλ, ειδικά όταν πραγματοποιείται σε μια χώρα όπως η δική μας όπου τα ΑΜΕΑ αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα συγκοινωνίας.
12 χρονών παιδί και μάλιστα πολυβραβευμένο; Εντύπωση μου κάνει...
Πολύ καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ dr.Seeng: Καλημέρα.. Πιστεύω οτι ειναι εξαιρετικό..ειδικά στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε αυτους τους ανθρώπους λες και δεν ...υπάρχουν! Καλό θα έκανε σε πολλούς απο εμάς να βλέπαμε ταινιες με.. ήρωες της καθημερινότητας..
Πολλές εκδηλώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα.. (Π.χ. ημέρα της μουσικής κ.α.), αλλά επέλεξα να ποστάρω το συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς είμαι σίγουρη οτι ελάχιστοι θα το ακούσουν κάπου και δεν θα πολυαναδεικτεί.
ΑΞΙΖΕΙ τη σκέψη μας, ακόμη και αν δε μπορέσουμε να παραβρεθούμε, ας ρίξουμε μια ματιά στις ταινίες, στις υποθέσεις τους.. "κάτι" θα πάρουμε απο αυτές.. Κάτι πολύ περισσότερο απο το π.χ. Sex and the city, που σαρώνει στις αίθουσες.. Καλό και αυτό, αλλά εδώ αυτές οι ταινίες (με δωρεάν εισητήριο!) είναι ικανές να μας αλλάξουν νοοτροπία και διάθεση σκέψης!

Ναι doc, 12 χρονών παιδί!!
Σκέψου μονο το πως τραβηξε τη ταινια. Ο 12χρονος με μια κάμερα στο χέρι, στους πολύβουους δρόμους της Ινδίας, να κινηματογραφεί το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση! Ειναι οντως εντυπωσιακο. Ο μικρότερος σκηνοθέτης παγκοσμίως, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.

Απ'οτι διάβασα σχετικά ο Κισάν παίζει στο σινεμά από 4 ετών. Ετσι έμαθε τη τεχνη του κινηματογράφου. Εχει παίξει σε 24 ταινίες! Επειτα από τέτοια εμπειρία αποφάσισε να κάνει τη δική του ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί. Σου γραφω την υποθεση:

«Στους πέντε δρόμους» ένα 7χρονο άστεγο αγόρι διψάει για μάθηση. Αφού καταφέρει να δραπετεύσει από τους εκμεταλλευτές του, που καρπώνονται τα χρήματα που βγάζει από ελεημοσύνες, υιοθετείται από μια φτωχή γυναίκα. Και τότε τι κάνει; Υπηρεσίες και θελήματα για τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου κι εκείνοι για αντάλλαγμα του δίνουν γνώση και παλιά βιβλία!
Ετσι, αποφοιτά από την έβδομη τάξη χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει μαθητής στο σχολείο!
Πώς του ήρθε ένα τέτοιο θέμα; Εμπνεύστηκε, λέει, την ιστορία διαβάζοντας για τη ζωή διεθνών προσωπικοτήτων με ταπεινή καταγωγή και έβαλε στόχο να εμπνεύσει κι ο ίδιος, με τη σειρά του, τα μη προνομιούχα παιδιά του κόσμου, ώστε να εκπληρώσουν το όνειρό τους να μορφωθούν."

Οπως και να εχει κατι διαφορετικο σιγουρα. Καλημερα!

Roadartist είπε...

@ Αrtanis: Artanis οταν ανεβαζα το συγκεκριμένο post εσενα σκέφτηκα! Οτι θα γνωρίζες κάποιους (θυμόμουν οτι είχες συμμετάσχει εθελοντικά στην Παραολυμπιάδα της ΑΘήνας) και σίγουρα μετά απο μια τετοια εμπειρια θα ειχες αρκετα 'πάρει'.
Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να διαβάζω την δική σου άποψη για το συγκεκριμένο φεστιβάλ.
Ειχα παρακολουθησει αρκετους αγωνες στην Παραολυμπιαδα. Είναι υπέροχοι άνθρωποι όντως.. Καλή μέρα να έχεις!

------ είπε...

Αααααααααα καλά που μου το θύμισες να το πω το βράδυ!!!!!!!

Roadartist είπε...

@ Νανά Τσούμα: Νανουνάκι μου σε φιλώ γλυκά!!!! Θα χαρώ πάρα πολύ να το πεις στο ράδιο!! Μπράβο :)))
Καλημέραααααααα :)

Dr_MAD είπε...

Το δικό μας φεστιβάλ εδώ στη Θεσσαλονίκη το είχα παρακολουθήσει / ανεβάσει! χαχαχα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ! (γιατί μεθαύριο θα ανεβάσω κι εγώ σχετικά!)

Σου στέλνω τη δική μου επίσημη πρόσκληση για την Αθήνα μιας κι εγώ δε θα μπορώ να παρευρεθώ! Check your mail ;-)

Roadartist είπε...

@ MAD: Αλήθεια?? Δεν το είχα δει, λογικό γιατί τρέχω γενικότερα!
Δεν αναδεικνύονται τέτοια φεστιβάλ..και ειναι κριμα....
Πιστευω οτι ακομα και αν δεν παει κοσμος, ακομη και το να ακουστει ειναι ενα θετικο βημα.. Ακομη και να ενημερωθει ο κοσμος για το τι παιζει..

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παω mad γιατί έχω πάρα πολύ φορτωμένο αυτό το σκ..και θα πρέπει εκτός απο τις διάφορες εδώ δουλειές, να παω και εκτός Αθηνών, αλλά σε ευχαριστώ πολύ έτσι κ αλλιώς που με σκέφτηκες.
Καλημέρα!!

Maria Mikro Analogo είπε...

Τέλειο μου ακούγεται. Για να δω, θα προλάβω να πάω ή θα με φάνε οι υπόλοιπες υποχρεώσεις; Φιλιά και καλημέρα :D

Roadartist είπε...

@ mad: το ελαβα thanks!

@ Μαρία: Καλημέρα Mαρία (λίγο πριν κλείσω το pc και εξαφανιστώ...!!) Aυτές οι υποχρεώσεις θα μας φάνε! Αντε να ερθουν οι διακοπεςςςςςς.. Φιλιά! :))

Ανώνυμος είπε...

μαζι με αυτούς τους ανθρώπους καταλαβαίνεις τα όρια (υπάρχουν;) της δύναμης

Σπύρος είπε...

Kαλημέρα άλλο ένα καταπληκτικό φεστιβάλ που έχει και τον κοινωνικό του χαρακτήρα...ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΣ ΠΑΝΕ...κριμα που ειμαι μακρια...

H.Constantinos είπε...

Δύσκολες εικόνες...

Άστρια είπε...

Άλλη μία ανάρτησή σου αφιερωμένη στον Άνθρωπο.Πολύ καλή επιλογή, μπράβο!

Καλημέρα, πολλά φιλιά:)) :))

ILive2LoveMe είπε...

Το μήνυμα του Emotion Pictures είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας. << Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν πως το διαφορετικό δεν σημαίνει και πάντα κάτι κακό, άσχημο ή λυπησιάρικο. Αυτό είναι όλο. Ξέρω κι εγώ ανθρώπους που φέρουν τη 'διαφορετικότητα' , δεν υστερούν σε τίποτα, το αντίθετο είναι άνθρωποι υπέροχοι με πλούσιο συναισθηματικό και ψυχικό κόσμο.
Πολύ όμορφη ανάρτηση, πολλά φιλιά!

Fegia είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου
Μπράβο για την πρωτοβουλία αυτών των εκδηλώσεων. Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία είναι πραγματικοί ήρωες ζώντες σε μια κοινωνία που συνήθως δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.
Αρκεί μια βόλτα για να δει κανείς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε θέσεις αναπήρων (κυρίως σε χώρους αναψυχής και εμπορίου) ή ακόμα και σε διαβάσεις προορισμένες γι΄αυτούς.

Πολλά φιλιά

KitsosMitsos είπε...

Αυτά είναι τα ωραία του καλοκαιριού! Εκδηλώσεις, φεστιβάλ, όλα καλά και όμορφα!
Την καλησπέρα μου.

Είδωλο είπε...

Ειδα ενα σποτακι διαφημιστικο για το εν λογω φεστιβαλ, για να πω την αμαρτια μου δεν ξερω αν εχω γερο στομαχι για να το δω.

Δηλαδη κατι φιλμακια τα οποια ειναι καθαρα για τις τεχνες απο αναπηρους οκ, αλλα ειχε κατι αλλα για την καθημερινοτητα τους κτλ.

Αππαπαπα Σκιαχτηκα

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Είναι όντως προτάσεις που σε κάνουν να ραγίσεις στο άκουσμα τους.. δίνουν δύναμη και σε μας..

Tasos Zarkadis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

πολυ ενδιαφερουσα προταση...ευχαριστουμε για αλλη μια φορα για την ενημερωση : ))

Mariela είπε...

Πάρα πολλά ΜΠΡΑΒΟ γι αυτή την ανάρτηση!!!
Δουλευω με ΑΜΕΑ και πραγματικά αξίζει τον κόπο αυτό το φεστιβάλ!
Όποιος μπορεί να μην το χάσει!

Tasos Zarkadis είπε...

Πραγματικοί νικητές της ζωής!

Πολλή καλή πρόταση!!! :)

Μαριλένα είπε...

είδα το διαφημιστικό της στην τηλεόραση και μια σκηνή μου έκοψε την ανάσα! ένα κοριτσάκι μικρούλι ξαπλωμενο στο πατωμα δίπλα στη μητέρα του, όπου η μητέρα γέρνει και το αγκαλιάζει.
το κοριτσάκι ειναι τοσο μικρουλι, που φοράει πάνες ακομη..

συγκλονιστικό.
συγκλονιστικό!!

Nefelli είπε...

Roadίτσα μου, ακόμη μια φορά γίνεται έκκληση ανθρωπιάς, μέσα από το μπλογκ σου.
Ειδικά γι'αυτή την ανάρτηση σου, θερμά συγχαρητήρια.
Πολύ πρόσφατα, παρακολούθησα μια εκδήλωση εδώ στο νησί μου, από τα παιδιά του ειδικού σχολίου Ζακύνθου.
Δεν μπορώ να σου περιγράψω τη συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση, όλων όσων παρακολουθήσαμε την εκδήλωση.
Η ιδιαιτερότητα αυτών των ανθρώπων, είναι πως ξέρουν να εκτιμούν τη ζωή, περισσότερο από εμας τους υπολοίπους.
Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.
Αν όλοι εμείς, φέρουμε τα δικά μας παιδιά,κοντά σε αυτούς τους ιδιαίτερα, χαρισματικούς ανθρώπους, κατά κάποιο τρόπο τα μυούμε στη λογική της ισότητας και της αποδοχής.
Ένιωσα η πιο ευτυχισμένη μητέρα του κόσμου, όταν είδα το γιο μου, να συγχαίρει τον Ανέστη για τη θεατρική παράσταση και μετά να τρέχουν παρέα, παίζοντας.
Ξέρω, πως αυτού του είδους η διαφορετικότητα, δεν υπάρχει στα μάτια του δικού μου παιδιού και είμαι πολύ περήφανη γι'αυτό.
Μακάρι να υπάρξει κινητοποίηση και σωστή διαφήμηση και να έχει επιτυχία αυτό το φεστιβάλ.
Ειλικρινά αξίζει το κόπο, όσοι έχετε τη δυνατότητα να πάτε και οι γονείς να πάρουν μαζί τα παιδάκια τους.
καλλιτέχνιδα μου, σ' ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για τις υπέροχες προτάσεις.
Φιλί γλυκό

Angel Vs Life είπε...

den xero, nomizo se tetoia posts, ta comments einai peritta.

Ανώνυμος είπε...

Η δύναμη ψυχής που έχουν οι άνθρωποι αυτοί, είναι κάτι το ασύλληπτο. Μέσα από ένα ισόβειο πρόβλημά τους, βρίσκουν διέξοδο για να λευτερώνουν την ψυχούλα τους.

exilio είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

Κρίμα..τα πάντα συμπίπτουν με την εξεταστική συν την παλιοαπόσταση.(το γνωστό παράπονο κάθε φορά που επισκέπτομαι το bloggie σου ) :))

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γεια σου, δρομοκαλλιτέχνιδα,
Πολλές σκέψεις εγείρει η ανάρτησή σου..

Πρόχειρα, πολύ πρόχειρα, αναρωτιέμαι αν η αναπηρία ορίζεται αυθαίρετα, όπως τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο μας, όπως η απεικόνιση της γης, π.χ, με όρθια κι από πάνω την Ευρώπη και ανάποδα τη Λατινική Αμερική...

Θυμίζω το μάλλον γνωστό ανέκδοτο των πρώτων αστροναυτών που ταξίδεψαν στο διάστημα. "Τον είδατε το Θεό; Πώς ήταν;", τους ρώτησαν. Κι αυτοί απάντησαν, (στα αγγλικά) " Yes, she is black! "

Θέλω να πω πως ούτε ξέρω ποιος είναι άνθρωπος με αναπηρία. Αυτός για τον οποίο γίνονται οι ειδικές διαβάσεις ή αυτός που παρκάρει πάνω σ' αυτές τις ειδικές διαβάσεις, π.χ;

Ό,τι σχόλιο και να κάνουμε εμείς μεταξύ μας, η ουσία είναι πως το παρουσίασες, roadartist, πως πάλι εδώ είσαι, να ευαισθητοποιείς, να επισημαίνεις, να κινητοποιείς.
Την εκτίμησή μου και τις καλησπέρες μου!

kikop80 είπε...

Καλησπέρα αρτιστάκι!
Ακόμη κι αν δεν καταφέρει κάποιος να πάει, μόνο που ενημερώνεται είναι μεγάλη υπόθεση!
Πραγματικά δεν θα "παιχτεί" πολύ από τα μέσα!
Πολλές φορές έχ αναρρωτηθεί αν θα είχα τη δύναμη που έχουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας σε περίπτωση που μου συνέβαινε κάτι.
Να φανταστείς για πόσο ασήμαντα πράγματα λέμε.... δε μπορώ...

kikop80 είπε...

ΥΓ

Έλα ρεεεεε.... κι εγώ σκεφτόμουν να βάλω τη Monica!
Με πρόλαβες!!!:)))
Καταπληκτική!!!

Cookie είπε...

Είχα κάποτε μια φίλη που ήταν ανάπηρη... Το ότι ξεχώριζε είναι σίγουρο, αλλά επειδή έκανα πολύ παρέα μαζί της, ξέρω πως υπέφερε αφάνταστα.

Είναι, πιστεύω, σημαντικό να μην τους βλέπουμε σαν τίποτ' άλλο, παρά σαν ανθρώπους... Αυτό θα τους διευκόλυνε λιγάκι τουλάχιστον.

Ενδιαφέρον φεστιβάλ... το έχω δει σε διαφήμιση... Και -αααααα!!- πάλι κόμπλεξ μου κάνεις που δεν είμαι εκεί!! Θα σε έπιανα από το χέρι για να με πας!! (δε θα μου γλείτονες!!)

Φιλάκια φιλενάδα! :)

Cookie είπε...

Καλά, ορθογραφία ας τα να πάνε :))) *headdesk* Ρεζήλι έγινα :)))

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

καλή μου πολύ με συγκίνησες με αυτήν σου την ανάρτηση.

Έχω φοιτήσει στο Μουσικό σχολείο Τρικάλων όπου συστεγαζόταν με το ειδικό σχολείο. Έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα άτομα!

Αυτό ήταν και το θέμα με το οποίο συμμετείχα στις συνεδριάσεις της Βουλής των Εφήβων.

Τα εύγε μου είναι λίγα, και το μονο που θέλω να πω σε όλους είναι "κανείς μας δεν έχει εχέγγυα ισόβιας αρτιμέλειας και είμαστε όλοι υποκείμενοι στη φθορά"

θα βρισκόμαστε...!

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον κυρίως γιατί τα ντοκιμαντέρ θίγουν ένα πολύ σοβαρό θέμα..

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πραγματικά Roadartist, που είχαμε την ίδια ιδέα για τη δημοσίευση αυτού του θέματος, γιατί όντως αξίζει να προβληθεί και να γίνει γνωστό. Τα φιλιά μου έχεις! Καλό ξημέρωμα.

kostaslogh είπε...

Καλημέρα Αρτίστα
εγώ πάντως δεν ξέρω κανένα δίχως
αναπηρία!
Και ξέρεις οι χειρότερες αναπηρίες είναι
οι λανθάνουσες ,κυρίως του μυαλού.
Πολλοί απ αυτούς τους ανάπηρους
παίρνουν και αποφάσεις για τις τύχες μας.
Έχουν δίκιο τα παιδιά,ποιά αναπηρία!!

Simela Meletlidou είπε...

εδώ έχουμε δει ανθρώπους να ζωγραφίζουν τέλεια με το πόδι επειδή τους λείπουν τα χέρια παντελώς....

ο νονός μου, ο συχωρεμένος, γνώριζε την ώρα καλύτερα από τον καθένα κι ας ήταν αόμματος!

πολύ καλό το σχόλιο "συγχέουμε την ανικανότητα με την αναπηρία"

Aristodimos είπε...

Ακριβως ετσι... Δεν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά Ατομα με Ιδιάιτερες Ικανότητες και αξίζουν τον θαυμασμό και σεβασμό μας.

Την καλημέρα μου

Αρης

Γ.Π. είπε...

Αν και θεωρώ ότι είμαι αρκετά ευαίσθητος, μάλλον δεν θα πάω να δω αυτό το φεστιβάλ.
Ίσως επειδή δεν θέλω να "στεναχωρηθώ".Να "μαυρίσω" ένα βράδυ μου. Ίσως επειδή θεωρώ ότι και να πάω "δεν αλλάζει τίποτα".

Ντροπή μου που σκέφτομαι έτσι.
Και ντροπή μου που το λέω.

Ξέρεις όμως τι θα μου άξιζε (εμένα και των πολλών που σκέφτονται-αν είναι αποτέλεσμα σκέψης αυτό!!- με τον ίδιο τρόπο);
Να προβάλει η τηλεόραση αυτές τις ταινίες. Και όχι σε "κάποιο" κανάλι, "κάποια" ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Αλλά primetime και σε διακαναλική σύνδεση.
Για μια φορά, 9 το βράδυ όλα τα κανάλια να δείχνουν αυτό το θέμα!
Και αν πει κάποιος ότι αυτό δεν είναι δημοκρατία ή ελευθερία του απαντάω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικότερο: Παιδεία!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Σε ευχαριστουμε που πάντα ακούραστα μας ενημερώνεις για όλα τα ενδιαφέροντα που συμβαίνουν στην πόλη!
Την καλημέρα μου!
(Πολύ ωραίο το τραγούδι που ακούγεται!)

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι θαυμασμού με έμφυτη γενναιότητα.Μακάρι κι εμείς οι αρτιμελείς να στεκόμαστε περισσότερο στο ύψος των περιστάσεων...τελικά η αναπηρία έιναι μια πνευματική και εσωτερική κατάσταση όχι σωματική.Ωραία αναρτηση Καπετάνισσα!! Ένα όμορφο Σ.Κ να έχεις:))

island είπε...

για μένα τα ντοκυμαντέρ είναι το μυστικό της επιβίωσης της σκέψης του ανθρώπου.Και μπράβο που αναφέρεσαι σε ένα τέτοιο φεστιβάλ.Θα προσπαθήσω να πάω...

Καλημέρα και φιλί...

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Ροντούλα μου! Την βρίσκω εκπληκτική αυτή την πρωτοβουλία πράγματι! Σ'ευχαριστώ και προσωπικά για τις ευχές που άφησες στο μπλογκ μου, να είσαι πάντα καλά!

b|a|s|n\i/a είπε...

μια καλησπέρα πέρασα να πω
με μια εικόνα συναισθηματική
ένα χαμόγελο!

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια!
Έχοντας επισκεφτεί κάποιες μονάδες ειδικής αγωγής , μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειες τους χρειάζονται το ειλικρινές μας ενδιαφέρον,την υποστήριξη και την αποδοχή, όχι τον οίκτο μας!
Καλό είναι και 'μεις οι μη ανάπηροι να εξοικειωθούμε με αυτή την πραγματικότητα.

Roadartist είπε...

Καλησπερα σε ολους.
Παιδια λογω ελλειψης χρονου χαθηκα λιγο.. Ειναι δυσκολο να απαντησω σε ολους αυτη τη φορα προσωπικα.
Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια.

Μολις ακουσα και την ειδηση για μεγαλη φωτια στο Καλαμο Αττικης.. εχω στενοχωρηθει.. αρχισαμε.. :((((

Οσο για το φεστιβαλ.. ελπιζω μεσα στο σκ να βρω χρονο να τα πουμε περισσοτερο..
Δεν προκειται για 'ψυχοπλακωτικά' θέματα.
Αντίθετα πιστεύω οτι ειδικά απο αυτους τους ανθρώπους το αντίθετο μονο εισπράτουμε.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.. και ΔΥΝΑΜΗΣ..
Αυτες οι ιστοριες ειναι αληθινες, βγαλμενες απο τη ζωη.. δεν ειναι μυθοι, ουτε φαντασιες ενος σκηνοθετη.. Ειναι καθημερινοτητα πολλων συνανθρωπων μας.. ΑΡΚΕΤΑ πιο αξιων απο ολους εμας τους αρτιμελεις..

Θα συμφωνησω με τα σχολια οσων επισημαναν οτι η αναπηρία ειναι μια πνευματική και εσωτερική κατάσταση ..
Αυτοι οι ανθρωποι, ειναι πραγματικοί ΝΙΚΗΤΕΣ.. προβλημα εχουν οσοι τους βλεπουν με λυπηση και ρατσιστικα. Το χειροτερο που μπορεις να τους κανει ειναι να τους λυπηθεις.. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, με τετοια φεστιβαλ, ειναι να βγαινεις απο την αιθουσα γεματος ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟ, γιατι οι περισσοτεροι με το πεισμα και το μεγαλειο τους.. εχουνε πετυχει στις ζωες τους πραγματα, που εμεις ουτε να τα 'αγγιξουμε' δε μπορουμε!
Γι'αυτο και το φεστιβαλ αξιζει προσοχή..
Γιατι θα μας εισαγει σε νοοτροπία που δεν κατέχουμε, θα μας δώσει μια ευκαιρία (σε εμας οχι σε αυτους τους ανθρωπους, οι πιο πολλοί δεν χρειαζονται εμας για να νιωσουν καλυτερα, εχουν οι ιδιοι γινει κυριαρχοι της ζωης τους)

ΕΜΕΙΣ ειναι ευκαιρια να παρουμε παραδειγματα θελησης και δυναμης, που με το παραμικρό λιγοψυχουμε..

Θα ξαναναφερθουμε σιγουρα σε τετοια θεματα στο blog, γιατί αν μη τι άλλο πρεπει να ειναι προτυπα προς ολους μας..

Ενα ευχαριστω σε ολους για τα σχολια σας και για τη καλησπερα σας :))

Τρελός του Χωριού είπε...

Κινηματογραφική τέχνη επί της ουσίας .Κίνηση χωρίς τα προβλεπόμενα άκρα . Απρόβλεπτη κίνηση λοιπόν . Σαν την Τέχνη .Σαν την Ζωή στις ανώτερες όψεις της.
.
Εξαίρετα έργα. Στάζουν φως στις σκέψεις μας.

BUTTERFLY είπε...

Υπεροχη αναρτηση! αυτοι οι ανθρωποι μας δινουν καθημερινα μαθηματα, αν ανοιξουμε αυτια και καρδιες εχουν τοσα μα τοσα να μας πουνε!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Ενδιαφέρον το φεστιβάλ ελπίζω
η ανταπόκριση του κοινού να ειναι
μεγάλη
Οι άνθρωποι με ιδικές ανάγκες
ειναι σίγουρα πολυ μπροστά σε σχέση
με τους υπολοίπους, σε θέματα εσωτερικής ανάτασης, διάθεσης
και ποιότητας καλή μου φίλη

κοτσυφοφιλώ σε

καλό Σαββατοκύριακο

τσιου!!!

reader είπε...

Θα ήθελα πολύ να πάω, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Ωστόσο ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που μας ενημερώνεις!
Καλό σου απόγευμα, φιλιά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εξαιρετικά ενδιααφέρουσα εκδήλωση, για ένα τόσο ευαίσθητο και ζωτικό θέμα.

Μπράβο ροουνταρτίστα μου!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

καλημέρα είπε...

Καλησπέρα roadartist!
Οι συνθήκες δυναμώνουν απίστευτα αυτούς τους ανθρώπους που πράγματι έχουν ανάγκες ειδικές (δεν είναι καθόλου υποτιμιτικό να το λέμε), είναι άνθρωποι με αναπηρία όπως οι ίδιοι θέλουν να λέμε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,όταν τους λυπάσαι κάνεις ό,τι χειρότερο. Έτσι δυστυχώς έχουν μεγαλώσει πολλά παιδιά με αναπηρίες σε ελληνικές οικογένειες και δεν κατάφεραν ποτέ, και είναι κρίμα, να αυτονομηθούν, να έχουν αυτοπεποίθηση και προσωπική ζωή.
Ακούω συχνά να λένε "χρωστάω στην αναπηρία μου, με έκανε καλυτερο άνθρωπο" και το θαυμάζω πάντα. Πιστεύω ότι δεν το λένε στα λόγια, το εννοούν και το ζουν. Μόνο θεωρητικά μπορώ να το καταλάβω, αντίθετα εκείνοι φαντάζομαι βιώνουν ένα άλλο επίπεδο εκτίμησης της ζωής και των δυνατοτήτων τους/μας.

b|a|s|n\i/a είπε...

αααα! πριν ήμουνα δουλειά και το είχα στο μιούτ. ωραίο τραγούδι! λολ!
θα μπορούσα να χαμογελάσω με το χαμόγελο άλλου; ε ποτέ! ;)

jf είπε...

"...λανθασμένα συγχέουν την αναπηρία με την ανικανότητα. Η ανικανότητα βρίσκεται μόνο στις αντιλήψεις των ανθρώπων"!!

Πόσο δίκιο έχει...

Ra Ma είπε...

Όπως και πολλά άλλα δρώμενα, αν δεν περνούσα από εδώ δεν θα το μάθαινα!
Καλό ξημέρωμα!!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Να είσαι και να περνάς πάντα καλά καλλιτέχνιδα μου :) :)

cinderella είπε...

Είναι μια μοναδική ευκαιρία και ένα πολύ ενδιαφέρον δρώμενο πραγματικά! Είμαι άρρωστη αλλιώς θα πήγαινα σίγουρα! Φιλάκια αρτιστάκι μου. Καλό Σουκού σου εύχομαι!!

eva είπε...

Η διαφορετικότητα βρίσκεται στις ψυχές, εκεί φαίνεται ποιος έχει τη δύναμη να παλέψει, να αγαπήσει, να πέσει και να ξανασηκωθεί, να ζήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι παράμετροι της ανθρώπινης σκέψης και των κοινωνικών προτύπων.

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση, καλλιτέχνιδά μου.

Φιλιά :))

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

roadartist ,απλά να πω ένα γειά . Να είσαι καλά.

Elli είπε...

Η ματιά που δεν προχωράει πιο πέρα, πιο πέρα από το φαίνεσθαι έχει πρόβλημα...

Cookie είπε...

Μολις ακουσα και την ειδηση για μεγαλη φωτια στο Καλαμο Αττικης.. εχω στενοχωρηθει.. αρχισαμε.. :((((

Α ρε Ρόαντ, γλυκιά μου, αρχίσαμε... και αναμενόμενο ήταν... Ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσει το καλοκαίρι που μόλις άρχισε...

Καλά που δεν κάηκαν άνθρωποι (ακόμη; )...

Natalia είπε...

καλησπέρα roadartist

ευχαριστω που μας το θυμησες

σημαντικο event
θα ηθελα να δω την ταινια του
12χρονου και τις υπολοιπες βεβαια

φιλιά

faraona είπε...

OΛΑ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗςΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΗΓΗΜΕΝΗ...

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ αΡΤΙΣΤΑ ΜΑς

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Νομίζω ότι όλοι μπορούμε εν δυνάμει να βρεθούμε στην άλλη όχθη κάποτε...
Σιχαίνομαι την αλλαζονεία που φοράει παρωπίδες, σιχαίνομαι και τον οίκτο που καθρεφτίζεται στα μάτια πολλών, όταν συναντούν άτομα με ιδιαιτερότητες.
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, πραγματικά, όπως ειπώθηκε,μεταμορφώνουν την αναπηρία, είναι αυτοί που μας αποδεικνύουν ότι τα θαύματα συμβαίνουν…
Την ταινία του μικρού Σρικάντ δεν την έχω δει, θα ήθελα πολύ να τη δω όμως…
Να σαι καλά φιλενάδα, μια όμορφη Κυριακή σου εύχομαι!

Νατασα είπε...

Πέρασα για καλημέρα
Σχόλια επί του θέματος δεν θα αφήσω
Με καλύπτουν όλα τα παραπάνω σχεδόν
ΚΑΛΗΜΕΡΑ λοιπόν

Κούκος είπε...

Καλημέρα Καλλιτέχνιδα.
Μπράβο σου κορίτσι μου. Μόνο αυτό.

πνευμα είπε...

Ανάπηροι είναι μόνο όσοι δεν παλεύουν για τη ζωή...

Έχω μάθει άπειρα πράγματα απο αυτούς τους πραγματικά δυνατούς ανθρώπους.

Την καλησπέρα μου

roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

"Ανάπηροι είναι μόνο όσοι δεν παλεύουν για τη ζωή...

Έχω μάθει άπειρα πράγματα απο αυτούς τους πραγματικά δυνατούς ανθρώπους."



ΥΠΕΡΟΧΟ σχολιο.. σας ευχαριστώ όλους για τα λόγια σας.. Να ειστε καλα.. Γραφτηκαν λογια μεγάλης σημασίας..

Αστερόεσσα είπε...

Aμήν! Καιρός ήταν για τέτοιες εκδηλώσεις! Μπας κι αρχίσουν όλοι οι Έλληνες να μη βάζουν το κεφάλι στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο στη θέα ενός ανάπηρου ή το πολύ πολύ να τον κοιτάζουν με οίκτο.

Roadartist είπε...

@ Αστερόεσσα: το σχολιο σου τα λεει ολα.. αμήν..

Related Posts with Thumbnails