21 Σεπτεμβρίου 2019

Μουσείο των Παραμυθιών, Λευκωσία



Το Μουσείο των Παραμυθιών είναι σίγουρα το πιο μαγικό μουσείο της Λευκωσίας. 
Πιστεύω κάθε λάτρης των παραμυθιών - ανεξαρτήτως ηλικίας - εδώ θα μαγευτεί. 



Βρίσκεται δίπλα από την Πράσινη Γραμμή που χωρίζει την πόλη στα δυο, στην οδό Γρανικού 22, σ’ ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο με αυλή.



Αυτό το μαγικό μουσείο υπάρχει σε μια διχοτομημένη πόλη, ακριβώς δίπλα από τα φράγματα. Δημιουργώντας μια πύλη στη μαγεία, στον αόρατο κόσμο που μόνο με τα μάτια της ψυχής μπορείς να αισθανθείς.  


Μόλις μπεις στις αίθουσες του γκρεμίζονται τα τείχη, τα σύνορα, τα μίση που χωρίζουν τους ανθρώπους έξω από αυτό. Εδώ χάνεσαι στις σελίδες και στους παραμυθάδες κάθε εποχής. 


Είναι ένα παράθυρο σε έναν άλλο κόσμο, εκείνο των παραμυθιών, της φαντασίας, της σοφίας. Σε μια μαγική βιβλιοθήκη που σε ταξιδεύει σε όλο τον ανθρώπινο πολιτισμό, σε παραμυθάδες και σε μελετητές τους.


Στο μουσείο οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την εξέλιξη των παραμυθιών, να φτιάξουν δικές τους ιστορίες, να ανακαλύψουν κρυμμένα περάσματα, να ανοίξουν μυστικά κουτιά και να νιώσουν την μαγεία των παραμυθιών να ζωντανεύει.



Μουσείο με τέτοια θεματολογία, νομίζω ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εντούτοις, αυτό το υπέροχο μουσείο δεν το γνωρίζουν πολλοί στην Κύπρο.

Αποτελεί προέκταση του Συστημικού Ινστιτούτου Ερευνών Κύπρου, ένα ερευνητικό κέντρο θεωρητικής εξέλιξης και συστημικής εφαρμογής. 


Ίσως ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Λευκωσία. 
Νομίζω ότι μπορώ να φανταστώ τα εκπληκτικά εκπαιδευτικά του προγράμματα. 


Αν βρεθείτε στην πόλη, να μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε! 



Περιοχή:     Λευκωσία
Διεύθυνση: Γρανικού 32, Παλιά Λευκωσία
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ.: +357 22 376 522
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστό κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Τιμή Εισόδου: €5,00

Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails