23 Ιουνίου 2019

Εντυπώσεις από το Bobos Arts Festival στον κήπο του ΜεγάρουΤο Σάββατο 1η Ιουνίου βρέθηκα στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στο πλαίσιο του Bobos Art Festival. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης. Αν το χάσατε, βάλτε το από τώρα στο πρόγραμμα σας για την επόμενη χρονιά. Οι προτάσεις του είναι επιλεγμένες, η διοργάνωση του είναι υποδειγματική, το πρόγραμμα πολύ πλούσιο και όλα αυτά με ένα αρκετά οικονομικό εισιτήριο. Πραγματικά είναι ένα φεστιβάλ, στο οποίο τα παιδιά σας θα απολαύσουν μια ολόκληρη μέρα ποικίλλων δράσεων, με θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά, μουσική και αυτά μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Το σίγουρο είναι ότι θα το χαρείτε όμως το ίδιο και εσείς οι μεγαλύτεροι. Απλά να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας, καθώς αυτή η διοργάνωση έχει αγαπηθεί από το κοινό και συνήθως γίνεται soldout. Πολλοί ήταν όσοι δε μπόρεσαν να μπουν στο Κήπο εκείνη τη μέρα. Γι' αυτό αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές καθώς δεν αποσκοπούν μόνο στο κέρδος, αλλά στοχεύουν κυρίως στην ασφάλεια, στην ποιότητα και στο να περάσουν καλά όσοι είχανε προμηθευτεί έγκαιρα τα εισιτήρια τους. Καλή οργάνωση με επαγγελματισμό,  σεβασμό προς το παιδί και με μέριμνα ώστε να μην υπήρχε συνωστισμός.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το φετινό φεστιβάλ, ώστε να πάρετε μια μικρή γεύση. Μια μέρα με αμέτρητα θετικά vibes -από εκείνα που μας λείπουν σήμερα- σε ένα περιβάλλον με έντονη αίσθηση πως έχεις φύγει λίγο εκτός Αθηνών. 

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει το καλοκαίρι στην πόλη για τους μικρούς και μεγάλους!
Φετινό πρόγραμμα:

«Για έναν κόσμο που αλλάζει… κι αγκαλιάζει!» Η τραγουδοποιός Τατιάνα Ζωγράφου και η μουσική της παρέα, συνοδευόμενη από μια 25μελή παιδική χορωδία. 

«Αισώπου… Φίλοι» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, στην οποία οι ήρωες του Αισώπου ξαναζωντανεύουν για να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους. 

«Η χύτρα με το χρυσάφι». Μια ευφάνταστη, γεμάτη κέφι παράσταση με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από την οκταμελή Παραμυθένια Ορχήστρα των Μορφών Έκφρασης.

«Ο φίλος μου ο Τζίμ» Οι αγαπημένες των παιδιών Έλενα Ιωάννου (γνωστή και ως Έλεν Τρέλεν από τους Burger Project) και η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη, μας ταξίδεψαν στο ονειρικό σύμπαν της πολυβραβευμένης Βελγίδας δημιουργού παιδικών βιβλίων Kitty Crowther (Εκδ. Μάρτης). 

Η Dirty Athens Brass Band με γνωστά funk, jazz και pop μουσικά κομμάτια σε ένα ξεσηκωτικό περιφερόμενο session, εντυπωσιακά ακροβατικά από το Cirko Cachivache, περιφερόμενοι ξυλοπόδαροι της Motus Terrae και το αγαπημένο bubble show από τους La Petite Marguerite συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ημέρας. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παράλληλα με το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, έτρεξαν μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων: British Council Kids’ Corner «Μικροί επιστήμονες» Μια δημιουργική, εκπαιδευτική δραστηριότητα με πειράματα και επιστημονικές αναζητήσεις, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα 3 παιδιά να εκφραστούν στα Αγγλικά και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η δημιουργικότητα και η φαντασία.

«Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις» από το Archaeolab 
«Να ήμουν πεταλούδα, να είχα φτερά…» από το On the Canvas - εικαστικό εργαστήρι 
 «Comic Jam» από το Athens Comics Library 
«Αποστολή: Σώστε τον πλανήτη» από το Save your Planet 
«Παιχνίδι με τις λέξεις» Ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τις εκδόσεις Μάρτης, εμπνευσμένο από το έργο της βραβευμένης Βελγίδας δημιουργού παιδικών βιβλίων, Kitty Crowther. «Το βιβλίο της φαντασίας» και οι «Μικροί γεωργοί» από τις εκδόσεις Σαΐτη 
Μουσικά παραμύθια από τα Παραμυθοκαμώματα
κυνήγι θησαυρού από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos
Kids Yoga από το Yoga for Happy Kids
facepainting από τις Moutzoures και πολλές ακόμα εκπλήξεις. 

Συγχαρητήρια ξανά στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες!

1 σχόλιο:

MYSTELIOS είπε...

Καλό καλοκαίρι στην Αθήνα !!!

Related Posts with Thumbnails