15 Μαΐου 2019

4o Bobos Arts Festival: Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου!


Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης, το Bobos Arts Festival επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου το Σάββατο 1 Ιουνίου, με ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο και διασκεδαστικό από ποτέ.  Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη μουσική, θέατρο και εικαστικά. 

Κάτω από τα δέντρα και τις τέντες του καταπράσινου κήπου του Μεγάρου, μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραστάσεις και δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά από 3 έως 12 ετών. Μια ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη και στον πολιτισμό για τα παιδιά. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, shows και μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων, σε μια μοναδική φεστιβαλική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Φορέστε τα καπέλα σας, πάρτε τις πικ νικ κουβέρτες σας και ελάτε στο πιο διασκεδαστικό παιδικό φεστιβάλ της πόλης! Θα είμαστε εκεί!!



Στη σκηνή του 4ου Bobos Arts Festival θα ανέβουν:

Η αγαπημένη τραγουδοποιός των παιδιών Τατιάνα Ζωγράφου και η μουσική της παρέα, συνοδευόμενη από μια 25μελή παιδική χορωδία, σε μια μοναδική συναυλία για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Για έναν κόσμο που αλλάζει… κι αγκαλιάζει!». Μαζί της τραγουδούν ο Κώστας Ζαμπούνης, η Δάφνη Πανουργιά και η Νεφέλη Φασούλη. Συμμετέχει η παιδική χορωδία Καλλιτεχνήματα. Η Τατιάνα Ζωγράφου έχει κυκλοφορήσει μια πληθώρα επιτυχημένων δίσκων για παιδιά, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τη μουσική τους σύνθεση και τους ευφάνταστους, γεμάτους νοήματα στίχους τους. Τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.ά.

Η επιτυχημένη παράσταση «Αισώπου… Φίλοι» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, στην οποία οι ήρωες του Αισώπου ξαναζωντανεύουν για να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους. Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα σε μια ευρηματική παράσταση, με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, διάδραση και ζωντανή μουσική. Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο τη φιλία.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Η χύτρα με το χρυσάφι». Μια ευφάνταστη, γεμάτη κέφι παράσταση με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τις Μορφές Έκφρασης και την οκταμελή Παραμυθένια Ορχήστρα. Ένα ξωτικό, μια χύτρα γεμάτη χρυσάφι και ένα αγόρι που λαχταρούσε να έχει τα καλά των άλλων, θα μας φέρουν πιο κοντά στην… αυτογνωσία και θα μας ταξιδέψουν μέσα από ήχους και εικόνες στην Ιρλανδία!

Οι αγαπημένες των παιδιών Έλενα Ιωάννου (γνωστή και ως Έλεν Τρέλεν από τους Burger Project) και η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη, θα μας ταξιδέψουν στο ονειρικό σύμπαν της πολυβραβευμένης Βελγίδας δημιουργού παιδικών βιβλίων Kitty Crowther με τη δραματοποιημένη αφήγηση «Ο φίλος μου ο Τζίμ» (Εκδ. Μάρτης). Μια ειδικά σχεδιασμένη για το 4o Bobos Art Festival διαδραστική παράσταση, με πολύ παιχνίδι, κέφι και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. H συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Kitty Crowther, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το βραβείο ALMA, τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συγγραφείς, όπως η Astrid Lindgren κ.ά.

Η Dirty Athens Brass Band με γνωστά funk, jazz και pop μουσικά κομμάτια σε ένα ξεσηκωτικό περιφερόμενο session, εντυπωσιακά ακροβατικά από το Cirko Cachivache,  περιφερόμενοι ξυλοπόδαροι της Motus Terrae και το αγαπημένο bubble show από τους La Petite Marguerite συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ημέρας.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παράλληλα με το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, θα πραγματοποιείται μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων:

British Council Kids’ Corner «Μικροί επιστήμονες». Μια δημιουργική, εκπαιδευτική δραστηριότητα με πειράματα και επιστημονικές αναζητήσεις, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν στα Αγγλικά και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η δημιουργικότητα και η φαντασία.

«Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις» από το Μια πρωτότυπη δραστηριότητα, η οποία προσομοιάζει τη διαδικασία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής. Πώς γίνεται μια ανασκαφή; Πώς οι αρχαιολόγοι ανασυνθέτουν το παρελθόν από τα ευρήματα; Τα παιδιά γνωρίζουν την επιστημονική διαδικασία ανασκαφής, διαχείρισης και ερμηνείας των ευρημάτων. Γιατί τα ευρήματα είναι σαν τις λέξεις, που αν τις βάλεις στη σωστή σειρά έχουν να σου πουν μια ιστορία!

«Να ήμουν πεταλούδα, να είχα φτερά…» από το On the Canvas. Ένα διαφορετικό εικαστικό εργαστήρι, στο οποίο τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε… πεταλούδες. Χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα, υλικά και πολλή φαντασία οι μικροι καλλιτέχνες θα φτιάξουν τα δικά τους φτερά πεταλούδας, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να φορέσουν και να περιπλανηθούν στον όμορφο Κήπο του Μεγάρου.

«Comic Jam» από το Athens Comics Library. Μολύβια, χαρτιά, καρέ, μπαλονάκια, αυτοσχεδιασμός και κόμικς σε ένα παιχνίδι γεμάτο φαντασία με αντίπαλο το… ρολόι. Μέσα από τυχαίες εικόνες, ζάρια με αντικείμενα, ιδέες από εφημερίδες και περιοδικά, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν μια μικρή ιστορία comic μέσα σε λίγο χρόνο.

«Αποστολή: Σώστε τον πλανήτη» από το Save your Planet. Ένα διαδραστικό εργαστήρι, το οποίο καλλιεργεί με διασκεδαστικό τρόπο την έμφυτη αγάπη των παιδιών για τη φύση, τον πλανήτη και το περιβάλλον.

«Παιχνίδι με τις λέξεις» ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τις εκδόσεις Μάρτης, εμπνευσμένο από το έργο της βραβευμένης Βελγίδας δημιουργού παιδικών βιβλίων, Kitty Crowther.

«Το βιβλίο της φαντασίας» και οι «Μικροί γεωργοί» από τις εκδόσεις Σαΐτη. Δύο πρωτότυπα εικαστικά εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους βιβλία origami και θα έρθουν σε επαφή με τη φύση μέσα από διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.

Μουσικά παραμύθια από τα Παραμυθοκαμώματα, κυνήγι θησαυρού από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos, Kids Yoga από το Yoga for Happy Kids, facepainting από τις Moutzoures και πολλές ακόμα εκπλήξεις.



Το Bobos Arts Festival παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

Τιμές εισιτηρίων:

10 € – Εarly bird προσφορά (έως 12/5)

12 € – Προπώληση (13/5 -31/5)

15 € – Ταμείο (1/6)

Οικογενειακό: 13 € / άτομο (για 4 ή περισσότερα άτομα)

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Bobos Arts Festival επισκεφθείτε:

https://www.bobosartsfestival.com/programma2019

Προπώληση Εισιτηρίων:

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες:

210 72 82 333

210 3411009

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Μήπως βρήκε κανείς την ταυτότητά μου;

Την ψάχνω εναγωνίως, για να πάω στο Bobos arts festival, γιατί εκεί εμείς τα παιδιά έχουμε προτεραιότητα. Ε; Τη βρήκε κανείς; Σας παρακαλώ!

Roadartist είπε...

Διονύση, κοιτα να δεις!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ!!

ΥΓ Πάμεεεεεε μαζί χαχα

Related Posts with Thumbnails