2 Ιανουαρίου 2017

Πολλές ευχές, σε μια...

Θησείο

Βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Παλαιοβιβλιοπωλείο

Ψυρρή

Θησείο

Before the party

Την τελευταία μέρα του 2016 περπατήσαμε στο κέντρο της Αθήνας. Περάσαμε γρήγορα από το Σύνταγμα, συνεχίσαμε προς το Μοναστηράκι, ανηφορίσαμε προς το Θησείο, σταθήκαμε στο βιβλιοπωλείο "Λεμόνι" όπου ακούσαμε τα ωραιότερα παραδοσιακά κάλαντα της μέρας, χαζέψαμε βιβλία και επιστρέψαμε προς το Ψυρρή. Πήραμε ένα κουλούρι και έναν λουκουμά. Πιασμένοι από το χέρι, επιστρέψαμε προς το Σύνταγμα. Καθίσαμε στην οδό Κολοκοτρώνη για καφέ. Απόλαυσα τον τελευταίο καφέ για το 2016. Χαζεύοντας τους περαστικούς, καθώς περνούσαν βιαστικοί το δρόμο. Ένα κομφούζιο για τις τελευταίες ετοιμασίες πριν το τέλος ακόμη μιας χρονιάς.



Την επομένη, την πρώτη μέρα του 2017, βρέθηκα ξανά στο κέντρο της πόλης. Περπατήσαμε με παρέα στα στενά της. Βρεθήκαμε ξανά στην άδεια αυτή τη μέρα, οδό Κολοκοτρώνη. Το ξενύχτι της προηγούμενης νύχτας είχε κρατήσει τους περισσότερους στο σπίτι. Ανεβήκαμε σε ένα καφέ στην πλατεία Μοναστηρακίου με φοβερή θέα προς την Ακρόπολη. Ένας καταγάλανος καθαρός ουρανός που δε θύμιζε σε τίποτα το χειμωνιάτικο σκηνικό των προηγούμενων ημερών. Το χιόνι είχε καλύψει τα βουνά γύρω από την Αθήνα. Πρώτος καφές του νέου έτους με την καλύτερη θέα και παρέα.

Ας αρχίσω με αυτή την ευχή για φέτος. Να έχουμε υγεία και να είμαστε μαζί με τους αγαπημένους. Μακρυά από τοξικούς ανθρώπους, κοντά σε όσα αξίζει να αγαπά κανείς. Να ανταμώνουμε, να συντροφεύουμε, να πίνουμε καφέ με αγάπη, να μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες μας. Είναι αυτό ευτυχία. Να έχουμε πάθος για δημιουργία και ζωή.  

Καλή χρονιά σε όλους!

16 σχόλια:

Mariela είπε...

Πόσο μ' αρέσει ο τρόπος που τα λες και τι υπέροχη βόλτα!
Όσο και αν συχνά δυσανασχετώ με διάφορα, είναι όμορφη η Αθήνα!
Καλή χρονιά και πάλι...

sofia είπε...

Ας πιανόμαστε από τα χέρια, ας ενώνουμε τις καρδιές - αυτά τα κατακόκκινα πιθάρια αγάπης - κι ας χαμογελάμε... Νικηφόρος Βρεττάκος

Χρόνια Πολλά
Καλή χρονιά

librarian είπε...

Καλή χρονιά καλή μου καλλιτέχνιδα! Είναι η Αθήνα όμορφη κι έχει αυτήν την ικανότητα να είναι κάθε φορά διαφορετική η ίδια βόλτα!

Margo είπε...

Εχθές Κυριακή γύρω στις 11.00 ήμαστε κι εμείς στο Μοναστηράκι, ήπιαμε το καφεδάκι μας απολαμβάνοντας την θέα στην Ακρόπολη και περπαστήσαμε στα ήσυχα πλακώστρωτα.... μόνο ένα δεν έκανα εγώ προσωπικά. Δεν κουτούλησα την Roadartist. Άλλα ίσως και να την προσπέρασα και να μην το ξέρω. Σήμερα είμαι στο νησί και δεν φαντάζεσαι τι ένιωσα διαβάζοντας την ανάρτησή σου... Αλλά εγώ φταίω μόνο εγώ ;-)

Καλή χρονιά με τη γλύκα των στιγμών που μοιτάστηκες μαζί μας.
Φιλιά πολλά πολλά!!!

ξωτικό είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες ,πανέμορφη και ζηλευτή η βόλτα ,σοφή η ευχή !
(1η και τελευταία ειδικά τέλειες !!!)
Καλή αρχή έκανες .
Μακρυά απ'τους τοξικούς οπωσδήποτε και μάτια ανοιχτά στις ομορφιές και αγάπη πολύ σ'αυτούς που μας τις δείχνουν ;-)
Καλή χρονιά αρτιστούλι !!!

To love life for what it is είπε...

Καλή Χρονιά, roadartist : σού εύχομαι να καταφέρεις να την πλάσεις όπως την ονειρεύεσαι! :-)

(Πολύ μού άρεσε η λεζάντα "Before the party"! ;-) )

BUTTERFLY είπε...

Τι ομορφη βολτα και κυριως τι ομορφη ευχη! Να εχουμε δυναμη και ορεξη να Ζουμε!
Και το 2017 και καθε χρονια! Χρονια καλα!!

Sidepap21 είπε...

Εύχομαι από καρδιάς
ευτυχισμένο το 2017
με υγεία και χαμόγελο
μαζί με όσους αγαπάς …

Roadartist είπε...

@ Mariela : Εγώ να δεις πόσο δυσανασχετώ Μαριέλα. Μα ναι είναι όμορφη, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ακόμη κ αν την έχουνε αφήσει τόσο παρατημένη οι αρχές. Είναι υπέροχη. Καλή χρονιά.

Roadartist είπε...

@ sofia : Τι όμορφο, ας πιάσει η ευχή του Ν. Βρεττάκου! Σε ευχαριστώ, καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ librarian : Όντως η μια μέρα στο ίδιο μέρος, μπορεί να διαφέρει από την προηγούμενη. Και το επίσης όμορφο, είναι ότι μπορείς ακόμη να χάνεσαι στα στενά και στα καφέ της.

Roadartist είπε...

@ Margo : Μάργκο μου εγώ ήμουν γύρω στις 15,00 στο Μοναστηράκι, οπότε μάλλον δε θα διασταυρωθήκαμε. Θα έρθει όμως η στιγμή που θα συναντηθούμε, είμαι σίγουρη! Ελπίζω να περάσατε όμορφα, και κάτι καλό να σας έφερε στην Αθήνα. Σε φιλώ γλυκά, καλή μας χρονιά!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Μακρυά από τους τοξικούς γιατί στο 2016 δε στάθηκα τόσο προνοητική σε αυτό... μαθαίνουμε. :) Καλή χρονιά ξωτικούλι μου! Με αγάπη και ας πιάσουν οι ευχές για μια πανέμορφη χρονιά με δύναμη, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ love life for what it is : Πανέμορφη ευχή καλή μου φίλη, ευχαριστώ. Αντεύχομαι! Όσο για τη λεζάντα, ήταν όντως λίγο πριν αρχίσουν να καταφθάνουν οι πρώτοι ξενύχτηδες... :)) Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Είναι βασικό πόσο μάλλον στην εποχή μας. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά Χριστίνα!

Roadartist είπε...

@ Sidepap21 : Σε ευχαριστώ πολύ Σιδερή μου, υγεία αγάπη και δύναμη σε σένα και στους αγαπημένους σου! Φιλιά πολλά!

Related Posts with Thumbnails