22 Αυγούστου 2011

επι-στροφή



Τις προηγούμενες μέρες βρέθηκα με αγαπημένους ανθρώπους, διάβασα αρκετά βιβλία, έπαιζα με 5 απίστευτα γατάκια, περιηγήθηκα σε ένα νησί, γεύτηκα λιχουδιές, χάζεψα αχόρταγα το φεγγάρι, τη θάλασσα. Συγκρίσεις, αναζητήσεις. Έγραψα, σκέφτηκα. Θα ήθελα να μοιραστούμε μαζί κάποια από αυτά. Από τις σκέψεις όπως έχετε καταλάβει, καλώς ή κακώς... δε γλυτώνω εύκολα.

Με όσα αλλάζουν πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, δε σας κρύβω ότι προβληματίστηκα για τη συνέχεια αυτού του blog. Τόσα χρόνια εδώ με ορισμένους από εσάς έχουμε έρθει κοντά, κάποιοι είστε φίλοι μου. Από εδώ έχουμε μοιραστεί τόσες λέξεις, σκέψεις, κυρίως αρκετές πολιτιστικές, ιστορικές αναφορές, κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς. Αναρωτιέμαι σε αυτή την ιστορική συγκυρία που καλούμαστε πλέον να ζήσουμε, όπου τόσα καταρρέουν με καταιγιστικό ρυθμό στις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων, αν οι πολιτιστικές αναφορές θα έπρεπε να σταματήσουν, είτε να μη συνεχιστούν.  Ή  απεναντίας ειδικά τώρα, υπάρχει ανάγκη για πολιτισμό, γνώση ως μέσο διαφυγής, ως αφύπνιση, ως ταξίδι των ψυχών που θέλουν να μη σταματήσουν να γνωρίζουν και να ονειρεύονται; Ίσως, μπορεί, αυτή να είναι και μια άλλη μορφή αντίδρασης και προς τον ίδιο μας τον εαυτό, μια επι-στροφή προς τη ψυχή...

Ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας. Καλώς να τα λέμε και πάλι!
...Σας ευχαριστώ πολύ για τα emails, για τις ευχές και για την παρουσία σας!

100 σχόλια:

ΚΛΕΙΩ είπε...

ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΗ;

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ, ΜΕ ΠΙΟ ΠΑΘΟΣ, ΔΙΑΘΕΣΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ...

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ!
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, ΚΛΕΙΩ

kostas είπε...

Η επιστροφη προς τη ψυχη και αυτο επειτα ως μοιρασμα στους αλλους, για να γινεις και να γινουν κοινωνοι του θα ηταν η αρχη των καλυτερων.

Δε λεω "καλο χειμωνα".

Ευχομαι παρομοια ομορφες μερες και εδω στην πολη!

city addict είπε...

Ayto eleipe atoma me problimatismo, twra na swpasoun..

No Way!

Kalws orises, edw eimaste! :D

treno fantasma είπε...

ASE TH PENA KAI TH PHYXH NA SE PAEI OPOY THELEI AYTH. ALLA GRAFE.


KATA TH GNWMH MOY O IDIOS O KAIROS THA MAS PAEI EKEI POY PREPEI. TOYLAXISTON EIDIKA KAPOIOYS BLOGGERS SAN ESENA. KALOS EPESTREPHES.

koulpa είπε...

καλώς τοοοο :) :)
μα τα έχουμε πει.. ο πολιτισμός είναι ο δρόμος.. κι η έλλειψή του είναι που μας έφερε εδώ.. συνέχισε όσο μπορείς κι όσο σε γεμίζει.. :) :)
καληνυχτούδιαααα :) :)

thinks είπε...

Καλώστηνε! πολύ χαρά η πρώτη ανάρτηση για κάμποσο καιρό, και ο λόγος για την απουσία υπέροχος ακούγεται! Χαίρομαι που πέρασες καλά.

Ο προβληματισμός αυτός μου είναι γνώριμος, και θα έλεγα ότι τώρα είναι η ώρα να μην σιγήσουμε, να μην αποδεχτούμε το σκοτάδι. Άλλωστε, το 2001 τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, λέγαμε εκεί που ήμουνα, ότι αν αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε οι τρομοκράτες νικούν.

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΣΑΦΩΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Ευρύνοος είπε...

Δέν ρωτάνε τέτοια πράγματα..
ασφαλώς και χρειάζεσαι έστω και όποτε έχεις όρεξη για γραφή κάθε είδους..

καθώς κι εγώ δέν εξαφανίστηκα αλλά παραμένω έστω με λιγοστή παρουσία..

τα σέβη μου και καλώς σε ξανά :)

VAD είπε...

Καλώς τα μας,καλώς τα μας:)
Φυσικά εδω θα μεινεις,χωρίς αυτο να σημαινει ότι θα σε σκλαβώσει ενα μπλογκ,κανόνας μας βασικός,η ζωή ειναι πρώτα εξω απ'το ιντερνετ,το ξερεις...κι ο πολιτισμός το βάλσαμό μας...

kovo voltes... είπε...

"Οι γενναίοι άνθρωποι δεν τα παρατάνε στα δύσκολα". Το άκουγα χθες σε μια παράσταση (θα γράψω γι'αυτήν) και πραγματικά μου θυμίζει όλη τη φυγή και το φόβο που μας έχει "φορτώσει" ειδικά το 2011. Εδώ να μείνεις θα σου πω και εγώ. Είναι οξυγόνο σκέψεις σαν τις δικές σου...
Καλώς επέστρεψες μικρή μου, με νέες δυνάμεις στο σακίδιο σου!! ;))

b|a|s|n\i/a είπε...

μα φυσικά το αυτονόητο.
απεναντίας και ειδικά τώρα!
χαλαρά όμορφα και ήρεμα και με τους ρυθμούς σου. καλώς επέστρεψες!
δύο μέρες πίσω και σαν να μην πέρασε μία μέρα! :)
φιλιά πολλά και πολλά!

eva είπε...

Η τέχνη είναι η τελευταία μας αντίσταση, αλοίμονο αν εγκαταλείψουμε τώρα.
Φυσικά και θα μείνεις, άκου λέει!
Καλώς όρισες, φιλιά πολλά! :)

Hfaistiwnas είπε...

Καλλιτέχνιδα μου, γιατί να σταματήσει η πολιτιστική δραστηριότητα; Ίσα ίσα.. κάπου πρέπει να στηριχτούμε.. μπορεί να μειωθεί αλλά δεν θα εκλείψει..
Και άλλωστε είναι και η επαφή μεταξύ μας..
Καλημέρα και καλή επιστροφή!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΕΓΩ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ... ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ, ΑΠΟ ΤΗ... ΒΑΣΙΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΝΗΣΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΦΕΥΓΩΝΤΑΣ.

ΕΝΑΣ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ... ΚΡΑΥΓΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

ELvA είπε...

Συνεχισε, οπωσδηποτε φιλη μου, Road, και εκτος απο τα πολιτιστικα σου θεματα εγω θα σου προτεινα να τα διανθιζεις και με πολιτικες αποψεις, επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι και αν δεν κανουμε κριτικη εμεις ολοι που θιγομαστε και ασφικτιουμε απο τα μεγαλα συμφεροντα, με διαφορους τροπους, ποιος θα το κανει;
Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να παρουμε θεση και αυτο αφορα και τα blogs σε ενα μεγαλο βαθμο, επειδη πανε να περασουν και στην Ελλαδα, αλλα και σε αλλες χωρες της ΕΕ, ρυθμισεις για να περιορισουν την ελευθερια της γνωμης. (Και που ειμαστε ακομα...)

Φιλια και καλη σου επιστροφη!

karkinos7 είπε...

Οφείλουμε να διατηρήσουμε το ''φως'' ανοιχτό.
Καλή Σου Επιστροφή!!!
Καλή Επάνοδο!!!
Φιλιά Σου Πολλά!!!
Την Καλημέρα μου!!!

maximus είπε...

Όσα χρήματα και να μας λείψουν, οι ψυχικές μας ανάγκες και οι πνευματικές μας ανησυχίες δεν αλλάζουν. Φιλιά!

mahler76 είπε...

μα τι άλλο μας έχει μείνει από τον πολιτισμό? Εννοείται πως συνεχίζουμε να μιλάμε για αυτά. Επίσης εννοείται πως περιμένουμε φωτογραφίες απο τα 5 γατάκια νιαααααρρρρρρ.
Καλώς επέστρεψες.

Roadartist είπε...

@ ΚΛΕΙΩ : ...ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι πως προβληματίζομαι, και έχω ανάγκη να το εκμυστηρευτώ αυτό μαζί σας.

Margo είπε...

Απεναντίας,τώρα είναι που πρέπει να είμαστε ακόμη πιο ενεργοί σε ότι θυμίζει πως η ζωή δεν είναι μόνο οικονομία και αριθμοί.
Πρακτικά μπορεί να μην είναι το ίδιο εύκολο, μα ο πολιτισμός τότε και σήμερα, ήταν και είναι η μόνη μας ελπίδα. Δεν πρέπει να πάψουμε να ονειρευόμαστε Ροντάκι μου.. σε πείσμα όσων μας θέλουν εξαθλιωμένους δε θα εγκαταλείψουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Πολλά πολλά φιλιά και πλατύ χαμόγελο για μια καλή αρχή!!!

Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα;-)

Roadartist είπε...

@ kostas : όχι να μη πεις "καλό χειμώνα" γιατί το καλοκαίρι δεν τελείωσε.. και κυρίως γιατί μετά το καλοκαίρι, ακολουθεί το φθινόπωρο!!! Άντε :) σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ city addict : να είσαι καλά, καλώς σας βρήκα!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : για να δούμε. Ο καιρός και ο χρόνος θα δείξει. Σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ koulpa : Έχω ανάγκη να το διαβάζω μα κυρίως να το ακούω .. :) και εγώ.. Κουλπάκο σε ευχαριστώ, φυσικά όσο μας γεμίζει.. ή καλύτερα όσο μπορούμε να μοιραστούμε όσα μας γεμίζουν! Δύσκολοι καιροί για όσους σκέπτονται! Αλλά ας μη σταματήσουμε, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ thinks : Καλώς σας βρήκα! Οι καιροί είναι αρκετά περίεργοι. Είναι όμορφο το να μοιράζεσαι σκέψεις, εντυπώσεις και γνώσεις. Όμως θέλει ψυχική δύναμη. Μα όσο μοιράζεσαι, τόσα μαθαίνεις πράγματα που δεν ήξερες πρωτύτερα.
Όλα όσα θάβονται και απαξιώνονται στη σημερινή κοινωνία, αυτά είναι που έχουν την ουσία της ανύψωσης!
Έχεις δίκιο με τον προβληματισμό σου, σε ευχαριστώ που τον μοιράστηκες εδώ.

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : μάλλον έχεις δίκιο. Ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ Ευρύνοος : Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Ένα θετικό στο blogging είναι πως μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιους ανθρώπους και να επικοινωνήσεις μαζί τους με ουσία. Εφόσον βέβαια υπάρχει διάθεση για ειλικρινή διάλογο και για ανταλλαγή. Και τα δικά μου σέβη, καλώς να τα λέμε :)

Roadartist είπε...

@ VAD : Φυσικά πρώτα η ζωή vad... Το ξέρω, απλά όσο η ζωή προχωρά και το blog επηρεάζεται. Όπως π.χ. έμεινε όλο τον αύγουστο ακίνητο.. δε πειράζει ξεκουράστηκε λίγο και αυτό, τώρα επιβιβαστείτε να ταξιδέψουμε και να μοιραστούμε όσα με άγγιξαν. :) :) Σαν βάλσαμο και γιατρικό!

H.Constantinos είπε...

Καλώστην!

Ακριβώς, τώρα είναι που υπάρχει ανάγκη γιά πολιτισμό και γνώση!
Και σε αυτή την διαδικασία η Roadartist κρίνεται απαραίτητη!

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Να γράψεις! Διάβασα πολλά θεατρικά κείμενα το καλοκαίρι.. δεν είδα όμως καμία παράσταση, εκτός από μια πολύ όμορφη όπερα στο ηρώδειο, κατάλλα απείχα γενικότερα.. Ανυπομονώ να διαβάσω περισσότερα. Η φράση σου είναι πολύ όμορφη, σε ευχαριστώ πολύ, πολύ.

ΥΓ Και οι γενναίοι έχουν ανάγκη τη βοήθεια και τους άλλους. Ίσως κάποιες στιγμές περισσότερο από ότι δείχνουν. Φιλί..

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Σε ευχαριστώ πολύ. Εκανες καλά που έφυγες.. στα ίδια νερά βουτήξαμε :) οπότε θα στα ξαναθυμίσω.. έτσι να ξαναπάμε με αυτό το τρόπο εκεί :) Δεν είναι πολύ όμορφη η Ελλάδα; Το ξεχνάμε πόσο ή δεν το εκτιμάμε, τι να πεις.. Φιλιά και καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού!

Roadartist είπε...

@ evaggelia-p : Σε ευχαριστώ πολύ! Χρειάζομαι συμπαράσταση για τη συνέχεια, και φυσικά αυτή θα έρθει μόνο με καλούς συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι. Είναι όντως η τελευταία μας αντίσταση, έχεις δίκιο!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Σκέψεις που με τσιγκλίζουν Ηφαιστίωνα. Είναι και η επαφή μεταξύ μας... Σε ευχαριστώ και σε φιλώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ παντοτινος ταξιδευτης : Ακριβώς αυτή η πανσέληνος του Αυγούστου κάθε χρόνο με μαγεύει... Και εγώ το ίδιο χάζευα μαγεμένη! Θα υπάρξει μεγάλο και άφθονο φωτογραφικό ρεπορτάζ :) Φοβάμαι πως από τις μεταμεσονύχτιες κραυγές δε θα γλιτώσω ούτε εφέτος..

Roadartist είπε...

@ Elva : Δε μπορώ να κρύψω Έλβα αυτές τις σκέψεις μου. Ως άτομο δε μπορώ να σιωπήσω, δε μπορώ να μην αντιδράσω για όλα τα παράλογα που ζούμε, δε μπορώ όμως και να εθελοτυφλώ πως υπάρχει σωτηρία, ή λύση στον ορίζοντα. Η αλήθεια είναι σκληρή και λέει πως έχουμε ηττηθεί για μια μάχη που η γενιά μου δεν της δώθηκε η ευκαιρία ούτε καν να πολεμήσει. Ας μην σταθούμε όμως εκεί. Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που βρισκόμαστε κ πάλι.

Roadartist είπε...

@ karkinos7 : Έχω αληθινή ανάγκη από την άποψη των φίλων! Σε ευχαριστώ πολύ Τάσο, καλή μας επάνοδο!

Roadartist είπε...

@ maximus : Αλλάζουν οι άνθρωποι όταν συμβαίνουν ακραίες αλλαγές. Νομίζω πως αλλάζουν. Στοίχημα να αλλάξουμε προς το καλύτερο! Και να είμαστε δυνατοί, σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ mahler76 : Θα το πιστέψεις πως όταν φωτογράφιζα τα γατάκια (τα είχα περίπου 15 μέρες να παίζουν μέσα στην αυλήηηηηηηη) σε σκεφτόμουν; Ήξερα πως εσύ θα καταλάβεις για τι απίστευτη τρέλα και χαλάρωση μου μετάδωσαν!!!! Τα ζουζούνια!!! Εννοείται ότι τα φωτογράφισα και θα ανεβάσω ποστ.. βιντεάκι δε τράβηξα τα παιχνίδια τους... Νιαρρρρρρρ καλώς σας βρήκα!

Roadartist είπε...

@ Margo : Σε ευχαριστώ margo. Έχω αληθινή ανάγκη από τα λόγια σας. Δεν έγραψα αυτές τις λέξεις δίχως λόγο, πραγματικά θέλω να μου πει όποιος το επιθυμεί τη γνώμη του. Και εγώ πιστεύω το ίδιο, μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ανταποδίδω το χαμόγελο, φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Σε ευχαριστώ, μακάρι τότε σε πείσμα των καιρών, να πάμε πολύ πιο δυνατά από πριν! Σας χρειάζομαι εδώ όλους γεμάτους με όρεξη για μοιράσματα... Καλώς σας βρήκα!

mahler76 είπε...

μα ναι τι ποιο χαλαρωτικό από τα χάδια μιας γατούλας? Καλή σου μέρα :)

KitsosMitsos είπε...

Όπως το είπες, χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Να γίνουμε περισσότερο συνάνθρωποι, κοινωνία. Και ο πολιτισμός προεξέχουσα θέση σ'όλα αυτά.
Καλή επιστροφή! Φιλιά!

ο κύριος "αμ" είπε...

Αγαπημένη Φίλη , ίσως μόλις τώρα να διάβασα το πιο σοβαρό σημείωμά σου . Είναι αλήθεια , πως αυτό που ζούμε σήμερα , είναι εκτός από απάνθρωπο (πρόσθεσε κι όποιο άλλο επίθετο θέλεις) , είναι και το πιο σοβαρό . Αυτό που επιχειρήθηκε τόσα χρόνια , αν θέλεις (εγώ έτσι το όρισα χρονικά) , μετά την έλευση του πασοκ στα της εξουσίας , δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά . Ποιό ; Η αποξένωση . Το κλείσιμο στο καβούκι μας . Ηρθαν τα απανωτά χτυπήματα στη ζωή μας , στη προσωπικότητά μας , θα αφήσουμε να περάσει και στην κοινωνικότητα μας ; Νοιώθω κι εγώ , πολλές φορές να με "παίρνει" από κάτω , αλλά παλεύω , μόνος μου , με την συντρόφισσά μου , με ΣΑΣ τους Φίλους μου , στο χώρο που δουλεύω , να το ξεπεράσω και πρέπει να το πετύχω όσα χτυπήματα κι αν δεχτώ .
Εσύ βέβαια , έχεις κάθε δικαίωμα , να πράξεις ότι αποφάσισες . Αλλά , ζήτησες την γνώμη μας , γνώμη που πολλές φορές , εδώ και σε άλλα πηγαδάκια την συζητάμε . Πιστεύω όμως , ότι δεν πρέπει να παραδοθούμε κι εσύ βεβαίως !
Λοιπόν , άκου , επειδή η περίοδος μετά τις διακοπές είναι δύσκολη , σου προτείνω , να το πάρεις ψύχραιμα , να ανεβάσεις όοοολες τις φωτογραφίες που τράβηξες στον υπολογιστή σου , να τις ταξινομήσεις και σιγά σιγά να μας τις μοιράζεις . Θα σου περάσει , θα βάλουμε κι εμείς ένα χέρι , θα με θυμηθείς .
Αξίζει κι ο θυμός μας και η κούρασή μας και η αγανάκτησή μας . Ξέρω τι σου λέω :-)


σ.σ.: άσε που κάπου στο blog σου , είδα να φιγουράρει ένα όμορφο μπαλκόνι , εκεί ψηλά στην Πλάκα , που το είχα κι εγώ περάσει στις μνήμες μου και τις ηλεκτρονικές και τις ψυχικές :-)))) Αντε περιμένουμε , ΑΓΑΝΤΑ λένε !!!!

BLUEPRINTS είπε...

καλά σίγουρα το δεύτερο είναι το ζητούμενο, το έχει δείξει κι η ιστορία άλλοστε, στα δύσκολα ανθούν πολλές μορφές τέχνης που διαφορετικά δεν θα είχαν νόημα και διέξοδο, έχει τεράστια σημασία η εξύψωση του πνεύματος όταν όλα καταρρέουν, καλή επάνοδο και συνέχισε όπως νομίζεις (πάντως συνέχισε)

BUTTERFLY είπε...

Το δευτερο, το δευερο, το δευτερο!!!!!!!!!!!!!

Ελένη Μπέη είπε...

Το ερώτημα το εκλαμβάνω ως ρητορικό, γιατί κατά βάθος την ξέρεις ήδη την απάντηση. Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο η παρηγοριά, είναι και η διέξοδος καθώς δίνει το κίνητρο για μια επιστροφή κατά μέσα, για ενδοσκόπηση και αναθεώρηση αξιών και πρακτικών.

Άρα συνεχίζουμε με επιμονή και σταθερότητα στον γνωστό δρόμο. Καλώς ξανάρθες!

lena_zip είπε...

Δεν έχω πει ποτέ αυτή τη φράση στη ζωή μου, αλλά τώρα θα την πω. Κάν' το για μένα που θα έχω ανάγκη να παρακολουθώ και να μένω σε επαφή και να ενημερώνομαι και εμπιστεύομαι εσένα για να μου το προσφέρεις.

Σε περιμένω όταν θα είσαι 100% εδώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Roadartist,στην μικρή Ελλαδίτσα γίνονται πολύ ωραία πράγματα.Συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, συζητήσεις, εκδόσεις βιβλίων από άτομα και ομάδες που θέλουν να προχωρήσουν λίγο παραπέρα την σκέψη και την ευαισθησία.Πολλά από τα παραπάνω πηγαίνουν κυριολεκτικά αδιάβαστα, δηλαδή αφορούν ελάχιστους ανθρώπους για την αξία των μηνυμάτων που μεταδίδουν.Κι όμως, τα μηνύματα συνεχίζουν ασταμάτητα γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.Αυτό που έχει λόγο ύπαρξης θα εξακολουθεί να υπάρχει.Ο πολιτισμός και ιδιαίτερα η ορμή της Τέχνης δεν μπορεί να ανακοπεί από κανέναν.
Καλοσώρισες.Χαίρομαι που πέρασες όμορφα.

logia είπε...

ελπίζω να έλαβες τα χαιρετίσματα και τα φιλιά
καλή επί-στροφή
αλλά και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!

ξωτικό είπε...

Eεε βρε σύ αν πήραν εμένα τα ζουμιά (απ'τα σχόλια, με αποκορύφωμα το Λενάκι)φαντάζομαι εσένα .
Σου συγχωρώ την ερώτηση αν "πρέπει" να σταματήσει υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρχει ένα μπλόγκ που ασχολείται με τα πολιτιστικά !

Αν η καρδιά σου ζητάει κάποια στροφή όμως είναι οτι πιο σεβαστό !!

Εγώ πάντως να ξέρεις πως σε χρειάζομαι ,είσαι πως να το πω βρε παιδάκι μου ,σαν τις χειρολαβές στο λεωφορείο , έ τώρα με τόσους...λάκους μπροστά...είσαι πιο απαραίτητη όπως καταλαβαίνεις :)
Τώρα βέβαια εσένα δεν θέλω να σε νοιάζει το αν θα φάω εγώ τα μούτρα μου ,αλλά το πώς δεν θα φάς εσύ... τα σωθηκά σου !!Κι εγώ ,τόοοοσα χρόνια ,άλλο καλύτερο τρόπο απ'το να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και τις αλήθειες σου δεν έχω βρεί....
Κι αν δεν τις μοιραστείς βρε με εμάς που σ'αγαπάμε που θα βρείς καλύτερα εε;;;; Άντε μη θυμώσω !!

Αλλά εσύ μηηηη μασάς είπαμε !!

Να κάνεις ο΄τι ζητάει η ψυχή σου γιατί αυτό είναι ...το καλύτερο στήριγμα (για όλους)!!

Και πάντως η...επι-στροφή στην ψυχή είναι πολύ ωραίο πράγμα ,πως με μπέρδεψες έτσι , χειρότερα απ'το μελτέμι το μαλλί μου ...
για...βάλε καμμιά φωτό απ'ΤΟ νησί και τα γατούλια κυρίως (αυτά κι αν είναι πολιτιστικά !!)μπας και τα ξεμπερδέψουμε σιγά σιγά.....
Φιλίιιιιιιιιιιιιιι

claire είπε...

Ανασες,διεξόδους,οάσεις , μικρές κ μεγάλες αποδράσεις.Προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.Αυτά έχουμε όλοι μας ανάγκη , ειδικά τώρα.Και άλλοτε την κοπανάμε μόνοι μας κ άλλοτε μέσα απο τα γραφόμενα σου.Έτσι απλά και όμορφα, ας συνεχίσουμε παρέα

Άστρια είπε...

Καλημέρα roadartist μου:)

Στις αναρτήσεις σου, πάντα ποιοτικές οι επιλογές, αλλά κυρίως με ψυχή, ειλικρίνεια και έγνοια για τα "γύρω".
Καλή συνέχεια, έτσι αυθόρμητη όπως ήσουν πάντα.

Για μένα, είσαι ξεχωριστή και πολύτιμη!
φιλάκια πολλά!

Ερατώ είπε...

"υπάρχει ανάγκη για πολιτισμό, γνώση ως μέσο διαφυγής, ως αφύπνιση, ως ταξίδι των ψυχών που θέλουν να μη σταματήσουν να γνωρίζουν και να ονειρεύονται; "

Χωρίς αμφιβολία, χωρίς ερωτηματικά, για πολλές ψυχές έτσι είναι!
Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια!
Φιλιά!

Seagull είπε...

Εμείς, πάντως, θα σε θέλαμε εδώ, μαζί μας, καλή μου καλλιτέχνιδα! Εσύ, πάντως, να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου!...
;-)

Roadartist είπε...

@ mahler76 : μα μόνο εσύ τελικά μπορείς να το καταλάβεις αυτό από την μπλογκοπαρέα.. απορώ με κάποιους άλλους - ονόματα δε θίγουμε - που δεν τις αγαπάνεεεεεε.. θα έρθει η ανάρτηση και θα λιώσεις!!! Φιλί~~

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : Μεγιά το avatar! Κάπως έτσι φανταζόμουν τον kitso mitso! :) Χρειάζεται το διαφορετικό γενικότερα.. Σε ευχαριστώ! Επίσης φιλιά!

Roadartist είπε...

@ ο κύριος "αμ" : Βαθιά πολύ συγκινητικό το σχόλιο σου. Έχεις δίκιο θα βυθίσω τη ματιά μου στις φωτο.. και θα τις μοιραστώ μαζί σας. Σίγουρα δεν είναι εύκολα όλα όσα καλούμαστε να ζήσουμε και καλώς ή κακώς με επηρεάζουν αρκετά. Θα προσπαθήσω να μην αλλάξω. Μακάρι να μη χαθούμε. Πολλά ευχαριστώ από την καρδιά μου. Καλή εβδομάδα. Πάντα δυνατός με τη συντρόφισσα σου :) φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : Περιέργως.. πως (!) μα τελικά κάποιες φορές έχω καλή μνήμη.. :) Θυμάμαι σχόλια κάποιων από εσάς ακόμη και τριών ετών πριν. Εσύ ήσουν από τους πρώτους που σχολίασες στο blog και μάλιστα θυμάμαι είχες γράψει (αν δε κάνω λάθος στη πρώτη ανάρτηση) για την αγάπη σου για τη θάλασσα. Σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Χριστινάκι μου γλυκό, σε ευχαριστώ :) :)

Roadartist είπε...

@ Ελένη Μπέη : την ξέρω την απάντηση. Αλλά για να υπάρχουν στιγμές που ακόμη και εγώ αναρωτιέμαι και βασικά..λιγοψυχώ καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Σε ευχαριστώ, καλή εβδομάδα.

Roadartist είπε...

@ lena_zip : Λενάκι με έκανες και δάκρυσα. Ειλικρινά. Τι να πω;... Από τη μια :( από την άλλη σε ευχαριστώ. Πάρα πολύ. Περιμένω να δω πότε θα μπορέσω να είμαι 100%, ευελπιστώ να μπορέσω. Φιλάκι.

Roadartist είπε...

@ ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ : Αρκεί να υπάρχει διάθεση για δημιουργία. Γίνονται όντως πολύ όμορφα πράγματα και υπάρχουν άτομα αρκετά αξιόλογα και ποιοτικά. Μα θάβονται, ακόμη χειρότερα κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά. Κυριαρχεί η αδιαφορία. Είναι όντως σημαντικό να καταλάβουν πως η ουσία ίσως να είναι δίπλα μας και εμείς να μη την έχουμε ακόμη γνωρίσει. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι, γιατί έτσι παίρνεις περισσότερα από όσα νομίζεις πως δίνεις. Ιωάννη ίσως το σκληρό είναι πως την αγαπώ την Ελλαδίτσα μας και προσπαθώ να μην αμαυρώσω μέσα μου τα όσα σημαίνει για μένα, με όσα γίνονται και πρόκειται να γίνουν. Σε ευχαριστώ πολύ που είσαι ως φίλος εδώ!

Roadartist είπε...

@ logia : Τα λάβαμε μην ανησυχείτε :) ελπίζω να είσαι καλά, να χαμογελάς και κάθε μέρα όλα να πηγαίνουν καλύτερα! Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Δεν παίζεσαι!!! Το Λενάκι πραγματικά με έκανε και δάκρυσα. Εσύ με τα τρελά σου πάλι με έκανες και λύθηκα στα γέλια. Άκου εκεί χειρολαβή στο λεωφορείο.. σωθήκαμε :) :) :) Αυτή η φράση σου "όποιος δεν ακολουθεί την καρδιά του.. κλπ κλπ" μου έχει κάνει ζημιά να ξέρεις.
Στο πως σε μπέρδεψα "χειρότερα απ'το μελτέμι το μαλλί σου" (χα χα) αφού κ εγώ μπερδεμένη είμαι.. :) Υπέροχες οι φωτο σου....να δω με τι μούτρα να βάλω εγώ τώρα άλλες... :)

Roadartist είπε...

@ claire : Αποδράσεις και διαφυγές! Άλλοι μακρύτερα, άλλοι πιο κοντά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Παρέα είναι καλύτερα. Να είσαι πάντα καλά.

Roadartist είπε...

@ Άστρια : σε ευχαριστώ φίλη άστρια, την καλημέρα μου, πολλά φιλάκια :) καλή επιστροφή να έχεις :)

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : με εσάς κοντά ίσως είναι καλύτερα. Ευχαριστώ Ερατώ! Η γνώμη σας μετράει, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Seagull : Στέφανε ευχαριστώ πολύ. Πάντα τουλάχιστον εδώ.. ακολουθώ την καρδιά! Την καλημέρα μου, φιλιά :)

mahler76 είπε...

κατά βάθος τα λατρεύει απλά δεν θέλει να το παραδεχθεί χαχα. Καλή σου μέρα :)

Coco είπε...

" Τί τρέλα, τί ευτυχία, τί είδους πάρτι ήταν αυτό, Λάουρα; Είναι γελοίο, κατακριτέο ή μήπως υπέροχο μια ομάδα ποιητών και ζωγράφων να γιορτάζουν την ζωή εν μέσω του θανάτου, να λένε στον αμείλικτο εχθρό που μας βομβάρδιζε να πάει στο διάβολο με την αιώνια φασιστική του κατάθλιψη και την ατέλειωτη λίστα των απαγορεύσεων..."
Κάρλος Φουέντες, Τα Χρόνια με την Λάουρα Ντίαζ (μετάφραση στο πόδι μου!)

Panos Konstantinidis είπε...

Με καλύψανε πλήρως οι παραπάνω σχολιαστές και συμφωνώ απολύτως μαζί τους. Ειδικά τώρα, στις δύσκολες στιγμές, είναι που πρέπει να ενταθούνε οι φωνές της λογικής. Άλλως τε το ιστολόγιό σου δεν είναι μόνο πολιτιστικό (αλλά και μόνο αυτό να ήτανε φυσικά και δεν έπρεπε να σταματήσεις), θέτεις και πολλούς προβληματισμούς που καλό είναι να ακουγόνται και να σχολιάζονται.

Καλή επιστροφή λοιπόν και καλή συνέχεια με το blog :)

ξωτικό είπε...

Ααα εντάξει πέτυχε !!αυτό το γέλιο ήταν ο στόχος.
Βάλε φωτό κι άσε τις.... τσιριμόνιες!!!!

roundel είπε...

Εδώ δεν πάμε πουθενά...!

Thalassenia είπε...

Καλώς την όμορφη.

Το πρώτο μέρος το χαιρόμαστε, το δεύτερο δεν το συζητάμε καν.
Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να σφίξουμε τα χέρια και να ακουμπήσουμε τις ψυχές μας.
Θα τα ξαναπούμε.

Φιλιά θαλασσένια.

Roadartist είπε...

@ mahler76 : έτσι πιστεύω και εγώ.... :) :) Καληνυχτούδια!!

Roadartist είπε...

@ Coco : Διχάζει, τι είναι άραγε καλύτερο, είναι κατακριτέο; Μέσα στον παραλογισμό αυτό; Αληθινά δε ξέρω! Εξαιρετικό απόσπασμα, σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Το να θεωρείς τη φωνή αυτού του blog "λογική", είναι όντως κάτι πολύ όμορφο και κολακευτικό, σε ευχαριστώ. Έχεις δίκιο Πάνο, οι προβληματισμοί ειδικά σήμερα δε πρέπει να σταματήσουν. Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας, με βοήθησαν αρκετά.

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : να είσαι καλά ξωτικούλι, καλό σου βράδυ.

Roadartist είπε...

@ roundel : Την καληνύχτα μου σου στέλνω :)

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : Έχεις δίκιο θαλασσένια, αν είσαι σε διακοπές καλή συνέχεια να έχεις! Σε ευχαριστώ, καλό ξημέρωμα!

Flora είπε...

Road... ο δρόμος σου είναι εδώ.
Η δική σου τέχνη είναι η γραφίδα κι ο φακός σου, χωρίς να είσαι συγγραφέας ή φωτογράφος.
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις και υποθέτω ότι έχεις τελειώσει πια τη σχολή σου...
Το ιστολόγιό σου, όμως, είναι ένας φάρος κι ένα απάνεμο λιμάνι ταυτόχρονα.
Είναι που έχεις καλό φακό στην ψυχή σου και φιλτράρει όμορφα αυτά που συμβαίνουν γύρω. Τα "κάδρα" που μας προσφέρεις είναι πολύτιμα, όσο απλά κι αν σου φαίνονται:

- Η αναζήτηση βαθύτερου νοήματος στα μικρά καθημερινά θαύματα που σκάνε γύρω μας σαν πυροτεχνήματα.

- Το ψάξιμο για έντεχνη έκφραση αυτής της αίσθησης του θαύματος στο οποίο κολυμπάμε από τη γέννησή μας ως τώρα και το μοίρασμα αυτής της απόλαυσης

- Η απλότητα να πεις αυτό που σκέφτεσαι

- Το κλικ της φωτογραφικής μηχανής σου σε κάτι που οι άλλοι προσπερνούν και τα σχολιάκια σου από κάτω

- Η μνεία σε πρόσωπα που αξίζει να θαυμάζουμε

- Η σταθερότητα του ότι είσαι εδώ και γράφεις...

Να ξέρεις ότι αν κλείσεις το ιστολόγιο αυτό, θα νιώσω όπως νιώθουμε όταν μας χτυπά ο θάνατος αγαπημένου προσώπου.

Υ.Γ. Το έπαθα, όταν είδα ότι για οικονομικούς λόγους έκλεισε το teachers.tv το οποίο ήταν ένα site - πηγή έμπνευσης για μένα και το έργο μου στο σχολείο. Η είδηση με χτύπησε κατάστηθα. Και κάθε φορά που μπαίνω στο διαδίκτυο τώρα πια... μου φαίνεται πολύ άδειο ... μα πολύ άδειο...
Μη μου το κάνεις κι εσύ αυτό στη μπλογκόσφαιρα...
(Αυτή η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να μου τη δίνει λίγο... χιχι)

iLiAs είπε...

επιστροφές-καταστροφές!!
συνεχισε να γραφεις...ακομα και μια "καλημερα", πολιτισμος ειναι! :)

καλημέρα Αρτίστα!! :)

Unknown είπε...

ένας στίχος λέει: η σωτηρία της ψυχής είναι σπουδαίο πράγμα

ξέρεις άλλο τρόπο γι'αυτό εκτός από το "μοίρασμα";

φιλί

Roadartist είπε...

@ Flora : Χαίρομαι που σε βλέπω. Αυτή η οικονομική κρίση και εμένα μου την δίνει πολλαπλώς! Αυτό προσπαθώ να μοιραστώ... Πως να μην αλλάξει το κέφι, η διάθεση, με όλα όσα συμβαίνουν; Μη φοβάμαι θα το παλέψω. Αρκεί οι φίλοι να είναι κοντά :) διαφορετικά χάνεις και την αίσθηση του μοιράσματος.. Π.χ.κάποιοι bloggers που εκτιμώ έχουνε "σιγήσει" εδώ και μήνες εξαιτίας όσων συμβαίνουν, με στεναχωρεί αυτό. Θα ήταν πολύτιμη η δική τους γνώμη. Δε τα έχω συνειδητοποιήσει όσα λες, σίγουρα αξίζει η συνέχεια. Σε φιλώ,
σε ευχαριστώ πολύ πολύ.

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Ε, μα ναι!!! ΚαΛη ΜεΡα Ηλία μου!! Μια καλημέρα αληθινή και από την ψυχή είναι πολιτισμός! Σωστός! Σε φιλώ :)))

Roadartist είπε...

@ meggie : Meggie μου σας ευχαριστώ που ανέχεστε τις ιδιοτροπίες (παύλα) αδυναμίες μου. Χαίρομαι που σε βλέπω, την καλημέρα μου, φιλιά! :)

leondokardos είπε...

Oxι, τίποτα δε θα πρέπει να σταματήσει, επειδή βρισκόμαστε σα χώρα στα όρια της κατάρευσης. Και δεν είμαστε μόνοι, δες τι γίνεται σε όλο το πλανήτη, βία,
πόλεμοι,πείνα,θάνατοι.
Τι μπορεί να μας κρατά όρθιους εκτός από το πολιτισμό, τη κουλτούρα, τις αρετές μας και πάνω απόλα η ψυχή μας.
Δε μπορεί, τα πράγματα θ΄αλλάξουν, υπομονή και αγώνας χρειάζεται.Δε μπορεί να τα παρατήσουμε τώρα, όσο μαύρα κιαν μας φαίνονται.

Roadartist είπε...

@ leondokardos : και οι ..δυνατοί.. λυγίζουν.. σε ευχαριστώ πολύ! Σε ευχαριστώ!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Καλή μου Roadartist, αρκετό καιρό τώρα διαβάζω σχόλιά σου εδώ κι εκεί. Σκέφθηκα ότι καιρός ήταν πιά να σε "δω" κι από κοντά. Τώρα θα γελάσεις αν σου πω ότι μέχρι τώρα πίστευα ότι ήσουν αγόρι, άντρας, τέλος πάντων αυτό που λέμε male.

Μ'αρεσε αυτό που βρήκα εδώ κοντά σου και είπα να μείνω. Θα τα πούμε μες το χειμώνα που αργά η γρήγορα θα ενσκήψει. Καλά να περνάς...

Roadartist είπε...

@ Ginger : Καλησπέρα, καλώς όρισες. Παρομοίως σε έχω πετύχει σε φιλικά blogs, χαίρομαι που σε βλέπω εδώ! Δεν είσαι η πρώτη που κάνει αυτό το λάθος, ίσως σε αυτό να ευθύνεται το nickname. Ίσως αλλάξω το Avatar και έτσι να γίνεται πιο φανερό το female :) Ευχαριστώ για τα λόγια σου, θα χαρώ να τα λέμε!

nikiplos είπε...

Αγαπητή Καλλιτέχνιδα, καλησπέρα...

στο σκουπίδι που άφθονα κυκλοφορεί, στην κατάπτωση των ΜΜΕ σε απλούς φτηνιάρηδες διεκπεραιωτές, στον οριστικό ηθικό των πνευματικών ταγών μας,
στην δικτατορική κατάργηση του cine+ (η μόνη όαση ποιότητας) αλλά επιμονή να πληρώνουμε αδρά την ΕΡΤ και διπλό ΦΠΑ στους λογαριασμούς,

Μόνο τα blogs έχουν απομείνει έτσι σκόρπιοι φάροι αναλαμπής πνεύματος... δωρεάν μετάδοσης ιδεών και σκέψεων και το κυριότερο: να βλέπεις μέσα από τις σελίδες των άλλων
ότι δεν είμαστε μόνοι, ούτε ιδιαίτεροι, αλλά απλά οι κοινοί φυσιολογικοί άνθρωποι... κόντρα σε ότι μέτριο και κακό θέλουν να παρουσιάσουν ως "μέσο όρο" τα ΜΜΕ.

καλό χειμώνα δεν λέω, λέω όμως καλό υπόλοιπο καλοκαιριού (μέσα και έξω...)

iLiAs είπε...

πολύ καλημέρα Αρτιστα! ! :)

"ζαχαρούλα.." είπε...

έχω καιρό να σου γράψω μα όχι και να σε διαβάσω....

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!

καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντισταση με προσωπική έκφραση Ρόουντ μου!!!

καλημέρα και καλή συνέχεια ;-)))

Roadartist είπε...

@ nikiplos : έχεις δίκιο νικιπλέ. Το θέμα είναι κατά πόσο έχει δύναμη ο καθένας να παρακολουθήσει και να σκεφτεί με καλό, σωστό, λογικό τρόπο. Χαίρομαι που είσαι εδώ. Σ' ευχαριστώ πολύ, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ iLiAs : επίσης Ηλία μου :)

Roadartist είπε...

@ "ζαχαρούλα.." : Το ξέρω ζαχαρούλα, σε ευχαριστώ :) να είσαι πάντα καλά :)

Roadartist είπε...

@ irinivergopoulou : έτσι.. σε ευχαριστώ, επίσης και σε σένα ειρήνη!

quartier libre είπε...

@
τελευταία κι εγώ...

λέω να ξεχάσω όλα τα υπόλοιπα
παρατσούκλια μου
και να επονομαστώ
"μονόχνωτη"


τέλος,
να παραμείνεις εκεί που είσαι
και
ως είσαι.

ο καιρός είναι ζόρικος, κακός και δύσκολος.
σε τέτοιους καιρούς
χρειάζεται η ανθρώπινη επαφή,
τα αισθήματα
και η ομορφιά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Roadartist είπε...

@ quartier libre : χαίρομαι όταν σε βλέπω, και χαίρομαι όταν περνάς. Σε ευχαριστώ. Φιλιά πολλά.

Related Posts with Thumbnails