25 Ιανουαρίου 2011

Ο Κυνοδοντας Υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας!


Υποψήφιος για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας είναι ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου. Οπωσδήποτε μια σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό κινηματόγραφο.. Ίσως αυτό που χαρακτηρίζει αυτή την ταινία, είναι ότι δεν θυμίζει καθόλου...τις υπόλοιπες ελληνικές ταινίες..Όσες τουλάχιστον συνηθίσαμε να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια!

Ο Κυνόδοντας και ο Γιώργος Λάνθιμος κατάφεραν κάτι μοναδικό εδώ και 34 χρόνια! Ανεξαρτήτως αποτελέσματος φυσικά, του αξίζουν πολλά μπράβο!!!!

Best foreign language film of the year
Biutiful Mexico
Dogtooth Greece
In a Better World Denmark
Incendies Canada
Outside the Law (Hors-la-loi) Algeria

37 σχόλια:

Ερατώ είπε...

Την ταινία την είδα πριν μερικές μέρες και ....μου κόπηκε η ανάσα!
Ένα καυστικό σχόλιο στο θεσμό της οικογένειας, στις εξουσιαστικές σχέσεις,στην αλληλεπίδραση άνθρωπος-κοινωνικό περιβάλλον, στα ανθρώπινα ένστικτα.
Νομίζω μια πολύ σημαντική δουλειά.

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : Συμφωνώ Ερατώ.. την ίδια αίσθηση μου άφησε και εμένα..
Πολύ καυστική..και παράλληλα αρκετά σκληρή.. για όσους θα την αντέξουν.. Έχει να δώσει πολλά μηνύματα, σε αυτό το στοιχείο και εγώ στάθηκα.. Σημαντικότατη διάκριση.. ίσως να αποτελέσει αφορμή για μια στροφή γενικότερα στο ελληνικό κινηματογράφο..

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Άντε μπας και πάρουμε λίγο τα πάνω μας!!!

treno fantasma είπε...

ΟΥΑΟΥ..... Μπράβο!

Πόσο ανάγκη έχουμε για ένα θετικό νέο ε;;;..

Μην αρχίσουν τώρα οι ελληνάρες να κατηγορούν τον σκηνοθέτη..και να τρώγονται με τα ρούχα τους............

..όπως πάντα κάνουν.. Καλησπέρα!

Thalassenia είπε...

Πέρα από την διάκριση αν έρθει και από την όποια ηθική δική μας ανάταση, το σημαντικό είναι ότι στις μέρες μας, υπάρχει "ποιότητα έργου"

Μακάρι να πάει κάλα η ταινία αλλά έτσι κι αλλιώς δημιουργήθηκε.

eutixis είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!

Να λέμε και τα θετικά.. και να λέμε και μπράβο όπου αξίζει!

Επειδή συνήθως στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε τα "έξω" μπράβο για να τα ανταποδώσουμε....

Όπως και να έχει ΠΟΛΥ θετικό,
μπράβο μπράβο μπράβο ΜΠΡΑΒΟ!

Μικρές ανάσες είπε...

Πειράζει πολύ που με αυτή την ταινία ένιωσα πως έχασα 2 ώρες απο τη ζωή μου???

Roadartist είπε...

@ ΠΑΥΛΟΣ : ..τουλάχιστον ας πάρει τα πάνω του ο κινηματογράφος! Για εμάς..οκ, δεν θα έχει και τόσο άμεσα αποτελέσματα!


@ treno fantasma : δεν μας αφορούν βρε όλοι αυτοί!


@ Thalassenia : κυρίως νομίζω που σε κάνει να σκεφτείς..


@ art : είμαι σίγουρη ότι θα "φάμε" ξανά τα ρούχα μας.. Πολύ χαίρομαι που βραβεύεται μια τέτοιου είδους ταινία :)


@ Μικρές ανάσες : μα γιατί να πειράζει; Αυτό είναι η τέχνη! Ιδιαίτερα σε 'περίεργα' έργα.. Δεν νομίζω πως αυτή η ταινία δημιουργήθηκε για να αρέσει σε όλους..Για μένα είναι από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες που έχω δει τελευταία.. για το λόγο που περιγράφει η Ερατώ στο πρώτο σχόλιο.. Φιλάκια σου!~~~

leondokardos είπε...

Μόλις χθές διάβαζα για τη ταινία αυτή που φαίνεται οτι σπάει κόκαλα !
Θα τη δω φυσικά.

nikiplos είπε...

Δεν έχω δει την ταινία, όμως θα την δω!!!
Και μόνο η υποψηφιότητα μιας ελληνικής προσπάθειας με τα ήκιστα μέσα που παρέχονται είναι κάτι που συγκινεί αναμφισβήτητα. Και μόνο την υποψηφιότητα τη θεωρώ μεγάλη επιτυχία...

φιλιά και μερσις για την ενημέρωση καλλιτέχνιδα.

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Το διαβασα κι εγω κι ενοιωσα να ψηλωνω λιγακι.Μετα απο ολες τις ταλαιπωριες μας ειναι ενα πλατυ χαμογελο.

kovo voltes... είπε...

Πειράζει να πω και εγώ κάτι πιο...γκρινιάρικο όπως οι Μικρές Ανάσες? Οι απόψεις γι'αυτή την ταινία είναι στα δύο άκρα. Αλλοι τη λάτρεψαν και άλλοι τη σιχάθηκαν. Δεν την είδα για να έχω άποψη, αλλά το γεγονός ότι είμαστε υποψήφιοι δεν είναι πια και η μεγαλύτερη γιορτή που μπορούμε να κάνουμε (ως και το υπουργείο έβγαλε ανακοίνωση!!). Δηλαδή αν βραβευτούμε τι θα κάνουμε?? Εβδομαδιαία φιέστα τύπου Γιουροβίζον? Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είναι κακή η πρόκριση. Σε καμία περίπτωση. Απλά θεωρώ ότι τόσος ενθουσιασμός σαν να δείχνει ότι δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας...για ακόμη μια φορά!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Δε ξέρω αν θα σου αρέσει..σίγουρα περίεργη ταινία.. μάλλον όχι για όλους!



@ nikiplos : μα το συζητάς; Με τις δεδομένες ελληνικές συνθήκες; Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και μόνο που προτάθηκε..

zoyzoy είπε...

Καιρός είναι ν'αναδειχθεί και με κάτι καλό αυτή η χώρα αρκετή λάσπη φάγαμε τελευταία!

Τα θαλασσινά μου φιλιά!

Roadartist είπε...

@ ΓΙΑΝΝΑ : Όσον αφορά τα κινηματογραφικά ήταν μια μεγάλη έκπληξη για την Ελλάδα..και οι σχετικοί με το είδος σίγουρα πρέπει να χαρούν..


@ kovo voltes...: βρε παιδιά μην τρελαινόσαστε.. Το ότι δεν άρεσε σε όλους η ταινία δε σημαίνει απαραίτητα κάτι.. Είναι περίεργη, σε κάποιες σκηνές σοκάρει.. αλλά το κάνει με σκοπό και όχι απλά μόνο για να σοκάρει. Επιπλέον, είναι η σημαντικότερη διάκριση που μπορεί να δωθεί σε χώρα όσον αφορά αυτή τη τέχνη, είναι δυνατόν δηλαδή απο τους πολιτιστικούς φορείς να μην επιβραβευτεί; Να μην ανακοινωθεί; Μη συγκρίνουμε με την Eurovision.. Τώρα αν κάποιοι είναι αρνητικοί ως προς τη ταινία.., αυτό είναι θέμα γούστου..και σίγουρα καθόλα απόδεκτό..μα δεν αναιρεί την αξία της.. Εννοείται πως αξίζει να το συζητάμε και να πούμε ένα μπράβο στον σκηνοθέτη..Αυτός είναι και ο σκοπός του post..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : καληνύχτα!

@ zoyzoy : Αξίζουν πολλά μπράβο!

kovo voltes... είπε...

Μα το διευκρίνισα το μπράβο στο σκηνοθέτη και αντικειμενικά δική του θα είναι η όποια νίκη. Απλά καλλιτέχνιδα μου ήθελα να σταθώ σ'αυτή την ηττοπαθή στάση που έχουμε ως λαός, που όταν συμβεί κάτι που το αξίζουμε, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε...Τες πάντων. Δεν έχω πρόθεση να μειώσω τη χαρά επ'ουδενί...Μακάρι να τα καταφέρει και να ακολουθήσουν και άλλοι. Και θα ακολουθήσουν, είμαι σίγουρη.

agrampelli είπε...

Με κάνει και χαίρομαι αυτό το ενδεχόμενο!Μια ταινία που μάλλον κάτι καλό έχει να μας πεί!

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : έχω την αίσθηση πως ήταν λογικές οι αντιδράσεις (ως τώρα..) ίσως να φταίω εγώ γιατί όλη μέρα έλειπα εκτός σπιτιού, δεν έχω ανοίξει καθόλου tv, και δεν ξέρω πέρα από το internet (στο οποίο βλέπω νορμαλ αντιδράσεις), δεν είδα κάτι τραβηγμένο. Το ξέρω πως έχουμε παράδοση σε κάτι τέτοια ως χώρα..
Πάντως στην δεδομένη χρονική στιγμή, και με τις γνωστές συνθήκες είναι σημαντικό. Δεν είναι ηττοπάθεια, η πραγματικότητα είναι πως έχουμε φτωχές παραγωγές.. Μακάρι να ακολουθήσουν άλλοι... Η ταινία έχει σκηνές αρκετά σκληρές.. και προκλητικές, αλλά μου άρεσε ότι δίνει ώθηση για σκέψεις.. Καλό βράδυ!!


@ agrampelli : όπως έγραψα και από πάνω.., είναι μια περίεργη ταινία.. και δεν γίνεται να αρέσει σε όλους...Νομίζω πως έχει να πει πράγματα, κυρίως για τη "πλύση εγκεφάλου", το πως μπορεί να καθοδηγηθεί η σκέψη.. με συγκεκριμένες μεθόδους..μόνο που το λέει με σκληρό τρόπο..Σίγουρα είναι σημαντική διάκριση! Μπράβο του!

mahler76 είπε...

καλή του επιτυχία.

fish eye είπε...

δεν την ειδα την ταινια οποτε δεν εχω αποψη.. μεχρι να την δω, που θα τη δω κι ας με ''καψει'' μπορω να πω μονο πως απο τα ελαχιστα κοματια που εδειξαν στην τηλεοραση μου φανηκε περιεργη..

ενα μεγαλο μπραβο.. για να φτασει εως εκει κατι σπουδαιο θα εχει !

*ωραιο ποστ

ღ oneiremataღ είπε...

περίεργη ταινία, έχω ακούσει να λένε κι όπως το λες κι εσύ, αλλά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον και θέλω να την δω...πάντως το γεγονός της βράβευσής της σίγουρα σημαίνει πολλά...φιλάκια

thalassamov είπε...

Το διάβασα κι εγώ πριν λίγο! Δεν είναι περίφημα νέα;!!!!
Ελπίζω όσοι την παρακολούθησαν να μην εγκλωβίστηκαν στη σκηνή της οικογένειας αλλά να είδαν τους συμβολισμούς, τόσο μπανάλ μα και τόσο διαχρονικοί!

Η ταινία βρίσκεται στο greekmovies για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει.
Μπράβο στους συντελεστές, ευχόμαστε να κερδίσουν το Όσκαρ!

habilis είπε...

Eνα μεγάλο μπράβο για το θέμα της ανάρτησης !

(και τι μου ήρθε τώρα στο μυαλό ,λίγο άσχετο )

Ο Αγγελόπουλος φλέρταρε με τα βραβεία στην αλλοδαπή και κάποια τα πήρε , έγινε γνωστός στους περισσότερους , από τις χιουμοριστικές ατάκες των εφευρετικών διασκεδαστών μας , που τα ρίχνουν όλα στο βωμό του Ελληνικού χαβαλέ.

Roadartist είπε...

@ mahler76 : Oui :)



@ ❤ : Αντίστοιχη ελληνική δε νομίζω να έχεις ξαναδεί.. από άποψη σκηνών και θέματων εννοώ.. Δε ξέρω αν θα σου αρέσει, ευχαριστώ :)



@ ღ oneiremata ღ : όντως σημαίνει κάτι.. Ως γνωστόν στο εξωτερικό μετράνε διαφορετικά κάποια πράγματα..


@ thalassamov : Αυτό ακριβώς, οι συμβολισμοί της!!! Ναι εύκολα μπορεί να την κατεβάσει κάποιος από το ίντερνετ.. Χαίρομαι που ταυτίστηκαν οι απόψεις μας..



@ habilis : δεν έχεις και άδικο.. μου άρεσε ο συνειρμός.. Καληνύχτα..

ξι είπε...

Καλημερα Αρτιστακι μου!
Την ταινια δεν την εχω δει γιατι απο κατι τρεηλερ τη βρηκα πολυ τρελη (ισως να ειχα περιεργη ψυχολογια εκεινη τη μερα που το ειδα). Θα επιδιωξω να την δω ομως.

:-))
ξ.

αντάρτισσα είπε...

Με όλο το σεβασμό στην προσπάθεια τυο σκηνοθέτη, η ταινία περνάει κάποια μηνύματα, αλλά πιστεύω ότι είναι ψυχοπλακωτική και έχει πάρα πολύ σεξ. Γιατί στην Ελλάδα δεν ξέρουμε να εκτιμούμε τον κινηματογράφο μας και περιμένουμε έναν ξένο διαγωνισμό, όσο αξιόλογος κι αν είναι, να μας πει τι θα δούμε; Ταινίες που δε βραβεύτηκαν, αλλά είχαν αξία, όπως οι Ισοβίτες, γιατί δεν τις εκτιμούμε;
Καλημέρα roadartist.

ezak είπε...

...μετά το τέλος της προβολής στο άστυ, πέρυσι, η άγνωστη κοπέλα δίπλα μου με ρώτησε: συγνώμη εσένα σου άρεσε? γιατί εγώ κάτι δεν κατάλαβα" ...ελπίζω να την ξαναδεί και θα καταλάβει...

Evi Avd. είπε...

Μεγάλη χαρά!!!Αν και τα οscar μάλλον δεν είναι απαραίτητα ο,τι πιο αξιόπιστο για την αξιολόγηση της ποιότητας μιας ταινίας, καιρός μας είναι...
Τσέκαρε τη συνέντευξη στη lifo, όπου ο αγαπητός Λάνθιμος αναφέρεται στον Harmony Korine, και μας αποδεικνύει πόσο μα πόσο μπροστά είναι...

Roadartist είπε...

@ ξι : Τρελή είναι σίγουρα..μα με νόημα όμως.. Τουλάχιστον εγώ εκεί στάθηκα.. Οι αντιδράσεις των στενόμυαλων ξεκίνησαν όμως.. Άκου άποψη «Αν παρει Οσκαρ αυτο το εκτρωμα θα ειναι χειροτερο και απο την χρεωκοπια της Ελλαδας.» Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ... Δες εδώ : http://www.lifo.gr/blogs/bitsandpieces/23418

Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ αντάρτισσα : συμφωνώ ότι είναι ψυχοπλακωτική.. δεν αντιλέγω πως σε βάζει σε σκέψεις.. και σε ρίχνει ψυχολογικά.. και σκηνές τις προκαλούν..μα δεν γίνονται δίχως λόγο.. αυτό αποκόμισα.. Καλησπέρα :)

Roadartist είπε...

@ ezak :...και εγώ το ίδιο ελπίζω.. Τι να πω δεν μιλάνε όλα σε όλους..

Roadartist είπε...

@ Evi Avd. : Και μόνο που προτάθηκε πρέπει να χαιρόμαστε.. Διάβασα κάτι σχόλια στα νέα που έφριξα.. δες εδώ : http://www.lifo.gr/blogs/bitsandpieces/23418
Καλησπέρες πολλές!

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

το έμαθα προχτές και ομολογώ χάρηκα. όπως χάρηκα ένα βράδυ τα χριστούγεννα που έβλεπα αγγλική τηλεόραση και έπεσα πάνω στον Κυνόδοντα!
απίθανη ταινια, σχεδόν επώδυνη σε σημεία.
ωστόσο μερικοί βρήκαν τρόπο να γκρινιάξουν και γι αυτό. με τίποτα δεν χαιρόμαστε!

ξι είπε...

Αρτιστακι διαβασα το αρθρο............
Θα αρχίσω να βάζω τόνους μού φαίνεται...............
;-))

ξ.

Roadartist είπε...

@ Ο Μικρός Ναυτίλος : ..επώδυνη αρκετά.. Το καλό της στοιχείο είναι ότι σε βάζει να σκεφτείς.. Όσο για τις γνωστές γκρίνιες, ακόμη δεν ακούσαμε..τίποτα..

Roadartist είπε...

@ ξι : χα χα τόνους; Από το "κακό σου"; Καληνύχτα φιλιά!

Related Posts with Thumbnails