2 Ιανουαρίου 2011

στο σταυροδρόμι..του νέου έτους..

Ένα νέο έτος ανοίγεται μπροστά μας.
Κατά πολλούς το πλέον ‘σημαδιακό’ για όσα μετέπειτα θα ακολουθήσουν, οι συγκυρίες είναι δύσκολες. Διανύουμε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, όσα ακολουθήσουν, θα ανατρέψουν αρκετά πράγματα.

Οι πρώτες στιγμές του 2011 με βρήκαν στο Ψυρρή, ανάμεσα σε μπαλόνια, ποτά, καμπάνες που χτυπούσαν, χαμόγελα και αγκαλιές, ψυχές που ήθελαν να ξεχάσουν τα άσχημα και κόντρα στις όποιες προβλέψεις, χόρευαν ως το πρωί…
Στην επιστροφή προς το σπίτι, το βλέμμα στάθηκε σε άστεγους που κοιμόντουσαν έξω από μια κεντρική τράπεζα της Σταδίου και στα σκαλιά μιας εκκλησίας.
Τράπεζα / Εκκλησία / Άστεγοι. Ειρωνικό το τρίπτυχο..

Πολλοί περνούν δύσκολα, ξέρω πως έχουν επηρεαστεί οι ζωές αρκετών από εσάς, ή φίλων σας, και δε το έχω κρύψει πως ομοίως επηρεάζεται η δική μου.
Αυτό το blog δημιουργήθηκε από τον πόθο να μοιραστώ σκέψεις, αναρτήσεις που αφορούσαν πολιτισμό, μουσεία, καλλιτέχνες και ιστορία. Να δημιουργηθεί μια μικρή «εστία» διαλόγου, προβληματισμού, ενός μοιράσματος με όλους εσάς.
Εδώ προτιμώ να εστιάζω περισσότερο στα θετικά, στην ομορφιά της πόλης, στις γωνιές που αγαπάω, σε πράγματα που κάποιοι σνομπάρουν, στην αξία της ουσίας… Αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε με θετικότητα και δεκτικότητα. Αισθανθήκατε το μεράκι και ήρθατε κοντά, μείνατε εδώ..

Το blog, μου απέδειξε πως οι άνθρωποι διψούν για πολιτισμό, το σημαντικό είναι το πως θα τους προσεγγίσεις.

Το blog, μου απέδειξε πως υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν ουσιαστική επικοινωνία, διαφοροποιούνται, αρνιούνται να αρκεστούν σε όσα τους σερβίρουν τα μέσα, ψάχνονται και έχουν κριτική διάθεση.

Το blog, μου έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι, που μπορούν να δώσουν αγάπη, φιλία και να σταθούν δίπλα σου, ακόμη και αν δεν το έχεις ζητήσει.

Η παρουσία σας αποδεικνύει, κόντρα στην εποχή μας, πως υπάρχει κόσμος που θέλει ποιότητα. Αρκεί να του δείξεις το δρόμο. Αυτό είναι απίστευτα σημαντικό.
Σας ευχαριστώ αληθινά πολύ για όλα.
Τον καθένα σας ξεχωριστά!

Τώρα που οι καταστάσεις αλλάζουν, υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι σε μια τέτοια χώρα, με μια καθημερινότητα όπου καταρρέουν τα πάντα συστηματικά, μελετημένα… τι νόημα έχει να συνεχιστεί το ταξίδι του ιστολογίου στο διαδίκτυο.  Όταν κάποιος μένει ανενεργός, όταν αισθάνεται να του σκοτώνουν τα όνειρα, με τι διάθεση να εστιάζει στα θετικά, στη γνώση και στην αξία της..
Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μας, σε μια κοινωνία εγωκεντρική και τόσο χρηστική;
Ποιο μπορεί να είναι το αύριο των ανθρωπιστικών σπουδών, όταν τμήματα καταργούνται στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου;

Νομίζω πως η απάντηση είναι μία! Το πρώτο που θέλει το σύστημα να πολεμήσει είναι.. τους σκεπτόμενους ανθρώπους! Μα όσο και αν θέλουν να μας κάνουν αμόρφωτους, απαίδευτους, ακαλλιέργητους, δίχως ενδιαφέροντα, με «φτωχικές» καθημερινότητες και ζωές, τόσο εμείς σε αντίδραση θα πρέπει να προσπαθούμε να γεμίζουμε την ζωή μας με «πνευματικό πλούτο», με ζεστασιά στην ψυχή, με νόημα και ουσία!  Γιατί τι αξία έχει η ζωή χωρίς όνειρο, χωρίς μαγεία; Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην υποδουλωθούμε, ο κύριος δρόμος για να αλλάξει η κοινωνία.

Για όσο ακόμη είμαι ανάμεσα σας, θα προσπαθώ, όσο και αν η ατμόσφαιρα λυγίζει, να μοιραζόμαστε εδώ κάποια πράγματα από όσα πιστεύω πως αξίζουν! Με ενδιαφέρον στην κοινωνία και στον άνθρωπο, περισσότερο από πριν! Η μεγαλύτερη σκλαβιά είναι να χάσουμε όλα όσα ανοίγουν το μυαλό και την ψυχή. Το θέατρο, ένα βιβλίο, μια συναυλία, μια έκθεση ενός μουσείου, η όπερα, η φύση, ένα ταξίδι, ο διάλογος, όσα μπορούν να δώσουν εφόδια, ουσία, είναι όσα συνιστούν ζωή! 

Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να παλέψω για αυτά περισσότερο, όχι μόνο μέσα από το ιστολόγιο. Μακάρι και θα έδινα σίγουρα την ψυχή μου για αυτό.

Μπροστά στην φαυλότητα, πρέπει να αναδείξουμε την ομοψυχία.
Μπροστά στον εγωκεντρισμό, πρέπει να στραφούμε στην αλληλεγγύη.
Μπροστά στην απαίδευτη κοινωνία που μας προωθούν, να εστιάσουμε στη δίψα για γνώση και ουσιαστική καλλιέργεια.

Εύχομαι ο απολογισμός να είναι θετικός, ας προσπαθήσουμε.
Καλή χρονιά!!

122 σχόλια:

treno fantasma είπε...

Είθε να μπορέσεις να κρατήσεις αυτό το ιστολόγιο για μια ζωή.. Όσο και αν ακούγεται μεγάλη κουβέντα μακάρι road να συνεχίσεις..

Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που δίνουν, ελάχιστοι και όσοι θέλουν να γνωρίσουν πράγματα, και μετά να τα μεταλαμπαδεύσουν σε άλλους. ....Η ελληνική κοινωνία είναι σάπια..Μακάρι να διευρυνθεί αυτό που κάνεις.. Γενικότερα σαν και σένα..άτομα θα έπρεπε να ήταν σε θέσεις κλειδιά.. και να δίνουν κατευθύνσεις..

Τι σκέφτηκα .. Σαν ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ είναι αυτό το blog.. που μας κατευθύνει στο προς τα που πρέπει να πάμε..

Μη σταματάς..

Καλή Χρονιά..
ευχές για μόνο καλά!

eutixis είπε...

Skepheis pou sigkinoun...

ypodektikes me xara to etos..ma meta skeftikes kai ta ypoloipa..

Na se prosexeis..

kai nai edw na eisai, se exoume anagki...

Stem είπε...

KALH XRONIA
GEMATH PROKLISEIS!!!
KALO XIMERWMAAAAAA!!!!

quartier libre είπε...

@
ναι, καλό μου lesArts,
ας προσπαθήσουμε !


αξίζεις να έχεις ευτυχία !
υγεία να υπάρχει.
αγάπη.
δουλειά.
φιλία, συντροφικότητα.

κι ό, τι άλλο χρειάζεται, γιά να είναι καλά οι άνθρωποι...

εδώ είμαι, πάντα.

αγκαλιά :)

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

"Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να παλέψω για αυτά περισσότερο, όχι μόνο μέσα από το ιστολόγιο. Μακάρι και θα έδινα σίγουρα την ψυχή μου για αυτό"

Όταν αυτά τα από καρδιάς λόγια,λέγονται από έναν νέο άνθρωπο σαν εσένα roadartistάκι μου, όχι(!) δε μπορεί,δε χάθηκε η ελπίδα!..
Μου ήρθαν τώρα στο νου και αυτοί οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη που για σένα, αλλά και για άλλους σαν εσένα, τους έγραψε ο Ποιητής:

"Ήξερες να δίνεσαι.Δινόσουνα ολάκερη και δεν κράταγες για τον εαυτό σου παρά μόνο την έγνοια αν έχεις ολάκερη δοθεί".

kovo voltes... είπε...

Μέσα σ΄αυτό το σάπιο κράτος ζούμε και εμείς. Δεν είμαστε λίγοι. Να υψώνουμε τη φωνή χρειάζεται. Όπως κάνεις εσύ καλλιτέχνιδα μου και όπως και άλλοι πλάι σου προσπαθούμε. Στην προσπάθεια λοιπόν, στην υγειά της. Και κάτι θα βγει. Πάντα κάτι βγαίνει εκεί που μπαίνει ψυχή...Να μου είσαι καλά!!!

ανέμη είπε...

Πέρασα ν'αφήσω τις ευχές μου για τη νέα χρονιά,νάναι καλή,δημιουργική,μα πάνω απ'όλα να έχουμε υγεία και δύναμη να αντέχουμε στα δύσκολα...

Φιλιά πολλά:)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή χρονιά, εύχομαι το 2011 να σου χαρίσει όλα όσα επιθυμείς!
Ναι, οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι για τους περισσότερους από εμάς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε και τα ιστολόγιά μας, αφού μέσα από αυτά κάτι προσφέρουμε όλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Κι αυτή η προσφορά σίγουρα φέρνει κάποιο χαμόγελο, κάποια ελπίδα!
Καλή χρονιά!

Hfaistiwnas είπε...

Mα τώρα είναι πιο σημαντικά τα ιστολόγια όσο ποτέ! Τώρα χρειάζεται ο κόσμος κάτι να τον παρακινεί..
Εδώ θα είμαστε και τον επόμενο χρόνο!
Καλή χρονιάαααααα!!!!

Βάσσια είπε...

Road μου πραγματικά πιστεύω ότι όταν ο άνθρωπος επιλέξει το δρόμο του, τον βρίσκει, ό,τι και να συμβεί.

Γι αυτό είναι θέμα επιλογής κύρια, και μετά, και λίγο επιρροής και λίγο γνώσης.

Το να σκέφτεται δηλ ο άνθρωπος αλλά και με ποιο τρόπο.

Διαβάζοντας το πολύ καλό κείμενό σου, μου ήρθε στο μυαλό η φράση που έχει ο blogger αναρχογατούλης σε περίοπτη θέση:

"Ξερω πως ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια... ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ εεεεεε... "

Φιλιά και σ' ευχαριστώ, για όλα.
Χρόνια Πολλά
:-)

VAD είπε...

Η συνεχεια ή όχι του ιστολογιου ειανι προσωπική υποθεση,το εχουμε ξαναπει,υπάρχει ζωή και εξω απ΄το μπλογκινγκ,αλλά αν αποχωρησεις,θα μεινουμε ορφανοι,δεν ειιναι υπερβολή...

Καλη Χρονιά...

karkinos7 είπε...

Καλημέρα,Καλή Χρονιά!!!
Και στη πρώτη μέρα του χρόνου,ανοίγεις ορίζοντες σκέψεων.
Αν μη τι άλλο,η ελληνική κοινωνία μας έχει και ανθρώπους του επιπέδου του δικού σου.Να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι σαν και εσένα,τότε το μέλλον θα είναι πιο ευοίωνο.
Καλή Χρονιά και πάλι με Υγεία και Χαμόγελο!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αυτό το blog απέδειξε για μια ακόμη φορά πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είναι εδώ και δίπλα μας, κοντά μας και μπροστάρης

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ και ΧΑΡΑ !!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

mahler76 είπε...

εύχομαι ένα ευτυχισμένο 2011 με υγεία και περισσότερους σκεπτόμενους ανθρώπους.

καλημέρα είπε...

Καλή χρονιά roadartist μου!
Χρειαζόμαστε τα σημαντικά στη ζωή μας, πάντα και πόσω μαλλον όσο δυσκολευουν τα πραγματα. Πολλή δύναμη καλή μου και να ονειρευόμαστε, αυτό μας εύχομαι, για να μην κανουμε κανενός το χατήρι, ούτε να παραιτηθούμε, ούτε να κουραστούμε. Θα αντεξουμε και θα βγούμε πιο δυνατοί.
Σε φιλώ πολύ!

city addict είπε...

KΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΟΣΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ....
...ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ...

...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΛΙΑ..ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ BLOG TETOIOY ΣΤΥΛ..

ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ"..

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Dakrysa...

Se agapaw.. Eyxaristw gia tis skepheis sou... Idi niwthw pio kala... Kali xronia.. roadartist..

ELvA είπε...

Καλη μου Road!

Νομιζω οτι καταλαβαινω τι εννοεις,
αλλα επ ουδενι δεν πρεπει να σταματησεις τις αναρτησεις σου...
Ολοι οι bloggers πανω κατω, σε διαφορες φασεις, αισθανονται οτι κουραστηκαν και οτι δεν μπορουν να παλεψουν την απελπισια που νιωθουν βιωνοντας τη κατασταση, αλλα θα το ξαναπω οτι ιστολογια σαν το δικο σου ειναι αληθινες οασεις μεσα στη μπλογκοσφαιρα και ειλικρινα θα λυπησεις πολλους απο εμας αν αποφασισεις να σταματησεις!
Ενα ..διαλειμμα, το καταλαβαινω, αλλα μη σταματησεις, γιατι οσο σταματαμε να καταγγελουμε, κερδιζει εδαφος η βαρβαροτητα των ημερων μας! Ας μην τους το επιτρεψουμε! Μπορει να ειμαστε λιγοι, αλλα πρεπει να ακουγονται καποιες φωνες που καταδικαζουν την ασχημια ενω παραλληλα δειχνουν ενα πολιτισμενο, ενα ανθρωπινο τροπο ζωης και εσυ εισαι μια απο αυτες!

Φιλια πολλα και να μην ακουω τετοιες μαυρες σκεψεις αρχη της νεας χρονιας!

Υ.Γ
Τι πρεπει να κανουμε;..Απεργια και αποχη απο τα ιστολογια μας για να σε πεισουμε; :)

Ανώνυμος είπε...

Road

einai sigoura duskolo na einai kapoios dimiourgikos, se auti ti fasi.. Ma pistephe me i aisiodoxia sou fainetai se kathe mia anartisi, yparxei mesa sou.. ma kathe mia einai kai ereuna, kai panta edw moirazesai (p.x. gia ekthesei) mono afou ta exeis prwta dei..

H diafora me ta MME einai auti akrivws.. Autoi proothoun ta simferonta tous, sta blogs grafoun anthrwpoi tin alitheia..

Poli kala tha kaneis
na sinexiseis..

kai oloi osoi diegraphan ta blogs tous, i ta exoun afisei..na epistrephoun...

.."oloi an dwsoume ta xeria de tha eimaste pote pia monoi OK?"

se filw
Arco

Ελένη Μπέη είπε...

Καλή χρονιά, Road! Και καλή συνέχεια, φυσικά. Σε τούτη την τόσο "χρηστική κοινωνία" είναι ανάγκη να εστιάζουμε το βλέμμα μας παντού: στο καλό και το ωραίο για παρηγοριά και για μίμηση, αλλά και στο κακό και το άσχημο για στηλίτευση και αποφυγή.

Εύχομαι, λοιπόν, να συνεχίσεις με το βλέμμα αδιαλείπτως καθαρό και κριτικό... με τη διάθεση για μοίρασμα πάντα ακμαία... με υγεία και αγάπη, γιατί χωρίς αυτά τίποτα δεν γίνεται σωστά... και με πολλές στιγμές ευτυχίας, γιατί πρέπει να κρατιούνται οι ισορροπίες. Εκτός απ' αυτά, ό,τι άλλο επιθυμείς να το χαρείς.

Με τη φιλία και τα φιλιά μου,
Ελένη

Ιω είπε...

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και καλή δύναμη! Το blog αυτό έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια.

Βαρθακούρης είπε...

Γιατί πιστεύει κανείς πως είναι τυχαία η αύξηση των διδάκτρων στην Αγγλία..Καθόλου!

Αποκλείουν τον φτωχό κόσμο από την παιδεία.. Αυταρχικά..

Δίκιο έχεις....
Είμαστε όλοι κοντά σου!
Μείνε κ εσύ.. Φιλιά!

Straner είπε...

"Το blog, μου απέδειξε πως υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν ουσιαστική επικοινωνία, διαφοροποιούνται, αρνιούνται να αρκεστούν σε όσα τους σερβίρουν τα μέσα, ψάχνονται και έχουν κριτική διάθεση."=>Έχεις από τα καλύτερα blogs, σε διαβάζω από τότε που σε "γνώρισα", όταν ακόμη είχα άλλο ψευδώνυμο ;)
Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι και η σελίδα σου με την ποιότητά της τους δικαιώνει.

Καλή χρονιά εύχομαι!

Κλειω είπε...

Καλα εκανες και εγραψες σκεψεις σου. Μου αρεσει που ειχες στοχο και δες....τον πετυχες εδω..... Φιλεναδα ουτε να σκεφτεις να σταματησεις.. θα ειναι σαν να αφηνεις στους .......... τα πραγματα.. ενταξει δεν τα τραγικοποιω..αλλα στις δυσκολιες ειναι που υπαρχει αναγκη να εχουμε ανθρωπους με κριση και που να επαναπροσδιοριζουν το που να παμε, οσα αξιζουν.

για φαντασου τωρα να μας αφησεις και εσυ.. ΟΧΙ ποτε :)

Μια καινουργια χρονια (ολη μα ολη) με πολλες εμπνευσμενες, πρωτοτυπες αναρτησεις..γεματες με αγαπη, γνωση, για οσα συμβαινουν ακομη στην αθηνα και δε τα ξερουμε η βαριομαστε να τα δουμε, μεχρι που εσυ μας παρακινεις και τα περνουμε πρεφα..χεχεχε σε φιλω χαιρομαι που σε ξερω..και σε αγαπω πολυ..
ΟΛΑ να πανε τελεια :Ρ

Dimitris A. είπε...

Καλή μας χρονιά, φίλη Roadartist!!!
Επαναπροσδιοριζόμαστε και συνεχίζουμε...

nameliart είπε...

Θα συμφωνήσω πέρα για πέρα! Πάμε κόντρα στη δική τους προσπάθεια «να μας κάνουν αμόρφωτους, απαίδευτους, ακαλλιέργητους, δίχως ενδιαφέροντα», με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια δική μας «να γεμίζουμε την ζωή μας με πνευματικό πλούτο, με ζεστασιά στην ψυχή, με νόημα και ουσία!»
Το blog σου έχει σημαντική συνεισφορά στη πραγματοποίηση των ευχών για ένα 2011 με ουσιαστικό πλούτο, που αποθηκεύεται μόνο στη ψυχή και στο πνεύμα!

eugenia είπε...

kali sinexeia road artist!
Empisteuomai tin apophi sou, kai den xanw kanena post.
Kai oi skepheis sou einai skepheis olwn mas. Kalo na tis leme.
An yparxei nomoteleia sympantiki, (leme twra)sou axizoun ta kalutera.

kariatida62 είπε...

Διαβάζα, διάβαζα και λέω έχει γούστο? Να μας την κάνεις πρωτοχρονιάτικα, και να το κλείσεις!
Ετοιμάσου γιατί πλεον αναλαμβάνεις και άλλες υποχρεώσεις στην μπλογκογειτονιά!χαχα!
Μαζί με την γιαγιά μας Αντιγόνη, θα αναλάβετε την Δημαρχία της γειτονιάς μας!χαχαχαχαχα! Αντιδήμαρχος μέχρι στιγμής ο Χριστόφορος!!!
Γενικώς όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο το γυναικείο φύλο θα πρωτοστατήσει!!!
Αντε μπας και δούμε άσπρη μέρα ...γιατί διαφορετικά μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά μαύρη σαν καλιακούδα!!!
'Αντε και του χρόνου όλοι νάμαστε γεροί και πότε έτσι πότε αλλιώς θα τα καταφέρουμε...
Φιλάκια μεσοπελαγίσια (επιστρέφω)Δημαρχίνα μου!

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Αυτό που, κυρίως, μ' αρέσει κάθε φορά που σε διαβάζω είναι ότι βλέπεις με καθαρό βλέμμα τα σκοτεινά και τα άσχημα, αλλά μένεις σταθερά προσηλωμένη στο φωτεινό και το ωραίο.
Κάτι που πολύ το έχουμε ανάγκη!
Καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, φως και δημιουργία σου εύχομαι!

koulpa είπε...

roadartistaki είναι μιά όαση το μπλογκ σου για όλους εμάς.. μεσα σε μια έρημο εμπορικής προβολής και συμφερόντων.. :):)
καλή χρονιά να εχουμε.. και πολιτιστικά νομίζω το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλήτερο.. μια και ο πολιτισμός ανθίζει καλήτερα στην έρημο.. :):)

Λεμέσια είπε...

Ρόουντάρτιστ,
καλή σου Χρονιά και πάντα με τόσο έντεχνες αποκαλύψεις της ομορφιάς της πόλης σου...

despoina είπε...

Αγαπητή Roadartist
Όσες μέρες σε διαβάζω
σκεπτόμουν συνεχώς και
σήμερα μετά από αυτή την ανάρτηση σου βεβαιώθηκα
Ότι δεν έχω κάνει λάθος σκέψη
ΕΙΣΑΙ από το διαδίκτυο,
η ιδανική εκπρόσωπος
της προώθησης της Ιδέας , όχι του προϊόντος,
Του Keep Walking. gr
Δηλαδή είσαι η μοναδική

KEEP WALKING….IN ATHENS …!!!

Γράφεις
Τι αξία έχει η ζωή χωρίς όνειρο ;
Χωρίς την Μαγεία του θεάτρου,
των βιβλίων, των συναυλιών,
των εκθέσεων ενός μουσείου,
της όπερας , της φύσης ,
των ταξιδιών, του διαλόγου…

Φυσικά και η συνέχεια ενός ιστολογίου ή όχι
Είναι προσωπική επιλογή , όμως έχεις σκεφτεί
Πως αν σταματήσεις, μπορεί να στερήσεις
αυτή την Μαγεία των παραπάνω ,
από κάποιους, όσοι και αν είναι αυτοί,
που μπορούν μέσα από τις σελίδες του δικού σου μπλοκ
να ονειρεύονται και να απολαμβάνουν αυτή την μαγεία
όχι γιατί δεν μπορούν να την βρουν έξω στην πραγματική ζωή , αλλά γιατί για κάποιους λόγους
ίσως υγείας ή οικονομικών ή άγνοιας ή για δεκάδες άλλα ίσως, στρέφονται εδώ …
και ναι το ξέρω, πως υπάρχουν εκατομμύρια διαχειριστές μπλοκ ΟΜΩΣ πιστεύω oti είναι πολύ λιγότεροι AYTOI που όχι μόνο γνωρίζουν τα παραπάνω μαγικά
και τα μοιράζονται με τους αναγνώστες ΑΛΛΑ κυρίως έχουν το χάρισμα της μετάδοσης,
Του μαγικού αγγίγματος
Και εσύ καλλιτέχνιδα των δρόμων της Αθήνας TO EXEI.
Εχεις αυτό το χάρισμα.
Και αφού όπως ΕΓΡΑΨΕ η KOVOVOLTES
Δεν είναι η αρχή ενός νέου χρόνου αλλά η συνέχεια της ζωής μας
Από την καρδιά μου σου εύχομαι να υγιαίνεις και
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

KEEP WALKING …IN ATHENS …!!!

Με Χαρά σε όλους τους καλούς δρόμους ....
Με δύναμη σε όλους τους δύσκολους δρόμους ....

But Keep Walking in Athens, please

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Roadartist, σε βρήκα από τον Κένταυρο και χαίρομαι πολύ για αυτό. Καλή χρονιά σου εύχομαι και καλή συνέχεια στο ιστολόγιό σου.

WCF είπε...

Καλησπέρα Ρόουντ, και καλή χρονιά!!

Σου εύχομαι μια δυναμική, υγιή, ευτυχισμένη χρονιά, σταθερά στις επάλξεις των ιστολογίων, ακριβώς επειδή είμαστε πολλοί, επειδή είμαστε σκεπτόμενοι, επικοινωνιακοί, διψασμένοι για ανθρωπιά,ζωή, πολιτισμό!!

Καλή δύναμη, και 2011 ευχές ;-))

kostas είπε...

"And more, much more than this,
you did it your way!!!!!"

Αγαπητή Road,
δε μπορώ να φανταστώ να κλείνεις το blog, δε θα το ήθελα! Καταλαβαίνω τι εννοείς, μα θα σου πω μόνο ένα :
Αξίζει!
ΥΓ τραγούδι ύμνος..

claire είπε...

Καλοτάξιδη στο 2011 κι εμεις παρέα σου we keep walking στα μονοπάτια της τέχνης και του πολιτισμού, που δεν θα επιτρέψουμε κανείς να μας τα στερήσει!
Οι πρώτες βόλτες της χρονιάς στην πόλη έγιναν βέβαια με το Dahon.Σήμερα δε είχε οργανωμένη ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πολύ πολύ κόσμο.Να λοιπόν ένα σημάδι συμμετοχής και ελπίδας!

Flora είπε...

Αχ, γλυκό κορίτσι εσύ!

Γλυκό, μικρό νεραϊδάκι του διαδικτύου...

Σ' έναν κόσμο που κυριαρχούν τέρατα, φαντασιώσεις, κενότητα,
φαυλότητα και αντιφάσεις,
σ' έναν κόσμο πλαστικό ή γυάλινο κάποτε,
σε έναν κόσμο δέσμευσης του μυαλού και της καρδιάς, νευρώσεων και πανικού...
...περπατάς ήσυχα και ήρεμα,
σαν πάνω στα νερά,
σκορπίζεις τη μαγική σου νεραϊδόσκονη
σιγοψιθυρίζοντας προσευχές και στίχους...
Άστη να πέσει πάνω στα πλήκτρα μας,
ν' αγγίξει τ' ακροδάκτυλά μας,
να τρυπώσει μυστικά στα κύτταρα,
να μας γλυκάνει,
να φωτίσει τις κρύες νύχτες,
να ρίξει μικρά πυροτεχνήματα στη σκέψη μας.
Το έχουμε όλοι ανάγκη.

Καλή χρονιά road!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Χαίρομαι που παρά την υπόγεια αλλά έντονη απογοήτευση το πείσμα μένει.
Κι εγώ, roadartist, δε βλέπω ότι έχουμε περιθώριο υποχώρησης, ακόμα κι αν δε διακρίνουμε φως στο βάθος.

Αυτό που κάνεις είναι συνεπές με όλα όσα γράφεις - για αγώνα, για αλληλεγγύη, για ποιότητα ζωής, για επικοινωνία και επαφή.

Σου εύχομαι να αντέχεις.
( Ε, κάτι θα θέλαμε να συμβάλλουμε κι εμείς σ'αυτό:-) )
Καλή χρονιά.

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Με τέτοιους φίλους είναι δυνατόν να μην αισθάνομαι καλύτερα; Να περνάς καλύτερα! Επίσης ευχές!

Roadartist είπε...

@ art : Νομίζω όλοι (ή σχεδόν) παρόμοια αισθανόμαστε. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Και εγώ σας έχω. Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Stem : Να είσαι καλά! Ότι επιθυμείς :)

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Όλοι αξίζουμε. Ανταποδίδω τις ευχές σου.
Σε ευχαριστώ από καρδιάς. Φιλιά πολλά, η αγκαλιά είναι ανεκτίμητη και η δική μου θα είναι πάντα ανοικτή για σένα, αν βέβαια τη θες :)

Roadartist είπε...

@ Ιωάννα Λουλάκη : Είναι πραγματικά ότι αισθάνομαι. Δεν ξέρω αν είναι όμως θετικό ή αρνητικό. Ίσως κάποιες φορές να μην είναι. Ίσως και να είναι. Πάντως όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως αυτή η φράση γράφτηκε όπως βγήκε από τη ψυχή μου. Σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Ανακουφιστικό να ξέρεις πως δεν 'φωνάζεις' μόνη σου, είναι όμορφο να έχεις δίπλα και άλλους. Και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επιβεβαίωση. Αν γίνουμε πολλοί υπάρχει ελπίδα. Δυστυχώς αρκετοί δεν έχουνε ακόμη συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς γίνεται..Σε ευχαριστώ για όλα, καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ ανέμη : Υγεία και δύναμη τα σημαντικότερα. Σε ευχαριστώ νησιώτισσα, να περνάς κ να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Όλοι ασφαλώς προσφέρουν. Απλά όλα όσα έγραψα για μένα, τα νιώθω αρκετό καιρό και ήθελα να τα μοιραστώ με όλους σας. Ήδη κάποιοι φίλοι έχουν κλείσει τα blogs τους, άλλοι απέχουν.., καλό είναι να μην απομονωνόμαστε. Όσο μπορούμε να είμαστε κοντά! Καλή χρονιά :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Μακάρι να έχουμε όλοι τη δυναμη και τη διάθεση να είμαστε εδώ κοντά. Σε ευχαριστώ ηφ μου, φιλιά πολλά. :)

Roadartist είπε...

@ Βάσσια : Είναι σημαντικό κάποιος να σου δείξει το τρόπο. Αυτό το έζησα..και το ζω..και όποτε κάποιος μου δείχνει κάτι που δεν το ήξερα, ή μου γνωρίζει κάτι, τον εκτιμώ πιο πολύ. Είναι στο χέρι μας σίγουρα. Σε ευχαριστώ πολύ, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, καλή σου χρονιά!

Roadartist είπε...

@ VAD : !!! Μη μου γράφεις τέτοια Vad, δεν μπορώ ούτε να τα διαβάζω.. Βασίλη μου σε ευχαριστώ πολύ. Εδώ κοντά όσο μπορούμε.. με το ίδιο μεράκι, παρά τις δυσκολίες. Χρόνια πολλά και εδώ, για την ονομαστική γιορτή σου, καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ karkinos7 : Τι να πω; Σε ευχαριστώ πολύ που είσαι φίλος. Ο σεβασμός είναι κάτι που εκτιμώ απεριόριστα, και στον ανταποδίδω στο 10πλάσιο. Καλή χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη!

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Υπέροχο δώρο γλαρένια! Πάντα με το καλό λόγο ψυχής! Σε ευχαριστώ, εδώ να είμαστε καλή χρονιά σε σένα και στην γλαροοικογένεια :)

Roadartist είπε...

@ mahler76 : Αν υπήρχαν περισσότεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Καλή χρονιά mahlerako μου!

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Μας έλειψες πολύ Αναστασία! Αλήθεια.. Τώρα που βλέπω σχόλιο σου, δε φαντάζεσαι τι χαρά νιώθω :) Σε ευχαριστώ! Ειδικά όταν δυσκολεύουν τα πράγματα τα έχουμε ανάγκη, έχεις πολύ δίκιο. Σε φιλώ, Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ city addict : Η αλήθεια είναι πως η βαριά ατμόσφαιρα με επηρεάζει, μα το προσπαθώ. Σε ευχαριστώ, όλοι δυνατοί να είμαστε, μόνο έτσι, καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Ανώνυμε : Κάθε δάκρυ με τιμά. Σε Ευχαριστώ. Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Elva : Φίλη μου Elva, δεν είναι κούραση από το blogging, ούτε έλλειψη εμπνεύσεων, ιδεών, είναι ακριβώς στιγμές που νιώθω να με πλακώνει όλη αυτή η 'απελπισία' του αύριο. Παράγοντες εκτός του Blogging. Θα το παλεψουμε φίλη μου εδώ. Όλοι μαζί, όπως μπορεί ο καθένας. Σε ευχαριστώ από καρδιάς. Σε φιλώ, καλή χρονιά σε σένα και στην οικογένεια σου.

ΥΓ ΟΧΙ :) Εδώ :)

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Να δούμε! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για όλα. Κυρίως για τα εκτός που είσαι κοντά. Να είσαι εσύ πάντα καλά.

Roadartist είπε...

@ Νερένια : Έχεις δίκιο φίλη Νερένια. Σε ευχαριστώ Ελένη, ανταποδίδω τις ευχές, τη φιλία και την εκτίμηση σου. Όλα αυτά που ανέφερες χρειάζονται, αν κατι από αυτά λείπει, τότε επηρεάζεσαι. Καλή Χρονιά σε σένα και τους αγαπημένους σου!

Roadartist είπε...

@ Ιω : Σε ευχαριστώ. Καλή χρονιά να έχεις, με δύναμη και διάθεση για όμορφες μουσικές και όλα όσα αγαπάς :)

Roadartist είπε...

@ Βαρθακούρης : Μεθοδεύουν να κάνουν την παιδεία απλησιάστο αγαθό για τον περισσότερο κόσμο. Στο άμεσο μέλλον όποιος δεν έχει χρήματα δε θα μπορεί να μορφωθεί. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.... Επίσης, αντέχομαι..

Roadartist είπε...

@ Straner : Και εγώ σε διαβάζω, σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση και για τα λόγια σου. Καλή χρονιά.. για όλους..

Roadartist είπε...

@ Κλειω : να είσαι καλά. Ευχαριστώ, έχει νόημα, για αυτό συνεχίζουμε. :)

Roadartist είπε...

@ Dimitris A. : Επαναπροσδιορισμός και συνέχεια όσο μπορούμε καλύτερη από πριν.. όσο γίνεται.. Σε ευχαριστώ Δημήτρη! Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ nameliart : Χαίρομαι που βρεθήκαμε, και που συμφωνείς, τώρα στο νέο έτος θα τα λέμε.... Ευχαριστώ για τα λόγια σου, όλοι καλή χρονιά να έχουμε!

Roadartist είπε...

@ eugenia : Ευχαριστώ από καρδιάς. Καλό ξημέρωμα. :)

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : χαχα να είσαι καλά Κάρυ μου, ευτυχώς που υπάρχεις και με το κέφι σου, μας ανεβάζεις.. Σε ευχαριστώ που βοηθάς, έτσι όλοι κοντά να είμαστε, όταν τα πράγματα φαίνονται ...περίεργα... Καλή επιστροφή, με αέρα νησιώτικο, υγιεινό.. και όμορφο :) ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

maximus είπε...

Παλεύουμε καθημερινά όλοι μας για πολλά και δίνουμε την ψυχή μας όσο δύσκολες και αν είναι οι συγκυρίες. Η "ομοψυχία" και η "αλληλεγγύη" όταν υπάρχουν μεγάλα και διαφορετικά συμφερόντα και όταν σε προσωπικό επίπεδο ο καθένα προσπαθεί απλώς να σωσει το τομάρι του, δεν ξέρω πια πως μπορεί να επιτευχθούν.

H "εστία" σου είναι πολύτιμη και αποτελεί μια όαση για μένα. Σου/Μας εύχομαι μια καλύτερη χρονιά, υγεία, αισιοδοξία και δύναμη. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε "όσα συνιστούν ζωή" όπως γράφεις :)

Roadartist είπε...

@ Υπατία η Αλεξανδρινή : Με τιμά αυτό που αναφέρεις, και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Το σκοτεινό και το άσχημο, το βλέπω, το ζω, το αντιλαμβάνομαι πολύ καθαρά.. μα προσπαθώ όσο μπορώ και γίνεται να εστιάζω στα φωτεινά και ωραία. Να είμαστε καλά να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας, καλή χρονιά σε σένα και όλους τους αγαπημένους σου!

Roadartist είπε...

@ koulpa : Έρημος...... :) Σε ευχαριστώ πολύ koylpaki, καλό φιλαράκι :) Καλή χρονιά με αγάπη και υγεία!

Roadartist είπε...

@ Λεμέσια : Λεμέσια σε ευχαριστώ! Να είμαστε καλά, και κυρίως ενωμένοι για τα όμορφα.. μη μας τα κλέψουν κ αυτά.. Καλή σου χρονιά!

Roadartist είπε...

@ despoina : Τι να απαντήσω; ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
Τιμή μου αν έστω και ένας από εσάς αισθάνθηκε έτσι για μένα.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Είναι αγάπη
και μεράκι,
και τρέλα,
και όνειρο..
και ιδέα,
και αξίες,
και πάρα πολλά ακόμη..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ που με αισθάνθηκες.
Τιμή μου όσα έγραψες.
Θα χαρώ να τα λέμε, θα προσπαθήσω να τα λέμε.
Φιλιά πολλά και καλή χρονιά με Υγεία, Αγάπη για σένα και τους δικούς σου αγαπημένους ανθρώπους.

Roadartist είπε...

@ Δήμητρα ♥♥♥ quarks : Η χαρά είναι δική μου όταν έρχονται εδώ καινούργιοι φίλοι. Και αν έρχεσαι μέσω Κενταυρου, τότε είναι εγγύηση νομίζω, για ακόμη καλύτερα :)
Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Irini Vergopoulou : Δεν είναι πολύ όμορφο (και στις μέρες μας σπάνιο) άνθρωποι με κοινές αγάπες, (και όσο γίνεται μια κοινή οπτική) να σμίγουν; Μακάρι πάντα να είμαστε διψασμένοι για όσα ανέφερες. Ευχαριστώ. Καλή χρονιά!!

Roadartist είπε...

@ kostas : Αποκτά αξία με εσάς, ευχαριστώ! Ανταποδίδω όλες τις ευχές :)

Roadartist είπε...

@ claire : Μια αγάπη που μπήκε στη ζωή μου το προηγούμενο χρόνο ήταν το ποδήλατο. Σίγουρα κάτι θετικό για τις πόλεις μας, μακάρι μόνο να το καταλάβαιναν οι δήμαρχοι και να έκαναν πιο φιλικές τις πόλεις μας.. (και οι οδηγοί, αλλά αυτό είναι θέμα ΜΥΑΛΟ και ΠΑΙΔΕΙΑΣ, που ειδικά στην Αθήνα οδηγούν σαν να μην υπάρχουν πεζοί..πόσο μάλλον ποδηλάτες).. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΑΙΡΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ :)

Roadartist είπε...

@ Flora : Αληθινά με συγκίνησες. Τι να πω; Ευχαριστώ. Τιμή κάποιοι να με έχεις αισθανθεί έτσι Φλώρα. Να είσαι καλά, και όσο μπορείς να μας θυμάσαι :) Καλή σου χρονιά, ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Μα πως να μην υπάρξει απογοήτευση; Όμως το πείσμα παραμένει. Διονύση δεν πρέπει ναι, όσο μπορούμε να συνεχίσουμε, μην μας πάρουν και ότι απέμεινε..τουλάχιστον από όσα αγαπάμε. Να συμβάλλεις εννοείται στο ζητώ και χαρά δίνεις με την διαδικτυακή μας επικοινωνία Δάσκαλε :)
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ maximus : Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει ομοψυχία και αλληλεγγύη. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνια βρίσκεται σε αποσύνθεση, είναι τραγικά εγωκεντρική. Χάνει σταδιακά την ταυτότητα της. Άς κρατήσουμε maximus όσο μπορούμε, και όντως είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, με διάλογο.. να μοιραζόμαστε αγάπες και γνώμες :) καλή χρονιά!

Ηλέκτρα Βαλάση είπε...

Όμορφα και αληθινά τα λόγια σου Roadartist!!

Καλή Χρονιά!!

vasiliki είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου σττο ιστολόγιο μου.
Σου εύχομαι καλή χρονιά ,υγεία και πολλά χαμόγελα.
Ας αξιοποιησουμε τα blog μας (οσο μας το επιτρέπουν ακόμα) ο κάθε ενας μας χωριστά και με τον δικό του τρόπο αλλά ενωμένοι πάντα για να σπάσουμε αυτή την μιζέρια που προσπαθούν να μας μεταδώσουν.
φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ πολύ για το πέρασμά σου.

Juanita La Quejica είπε...

Στεγνώνει η ψυχή από το τσεκούρι που κρέμασαν πάνω από τα κεφάλια μας.
Αυτό θες να πεις;
Από την άλλη, αυτός είναι και ο στόχος τους.
Χωρίς ψυχή και χωρίς γνώση, ο άνθρωπος μετατρέπεται στο πιο πειθήνιο οργανάκι της πλάκας.
Βάστα γερά!

μαχαιρης είπε...

Αντιθετα απο σενα..
Παταω στο κεφαλι τη στροθοκαμηλο..
Τη μανια μας να βαζουμε το χερι μπροστα σε οτι φοβωμαστε...Και να νομιζουμε οτι εξαφανιζεται..
Την εννοια μας..Και την αγαπη μας..
Που φτανει μονο, ως τη μαντρα του σπιτιου μας..
Εμενα μ αρεσει, τα ασχημα να λεω..

Μπορει να συμφωνησουμε ποτε;;
Μα..ναι..Απολυτα συμφωνουμε..
Ψαχνουμε να βρουμε την αληθεια..
Στο ομορφο που λες...
Για να αποφυγουμε να μας νικησει το ασχημο που λεω...
Γιατι..Οσοι και να ημαστε..
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το κανουμε..

Καλη χρονια ΑΡΤΙΣΤΑΚΙ..
Χαρηκα...Ειμαι διπλα σου..

Unknown είπε...

Καλημέρα

Καλή χρονιά από καρδιάς.....

Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι
το κόκκινο πανί για το σύστημα.
Εμείς όμως με υπομονή και επιμονή
μπορούμε να αλλάξουμε την Κοινωνία
που θέλει να μας επιβάλει το σύστημα

Καλό πρωινό δημιουργικό

R.K. είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ! ΑΠΛΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.

Roadartist είπε...

@ Ηλέκτρα : Ευχαριστώ. Να είσαι καλά Ηλέκτρα, εύχομαι μια καλή χρονιά !

Roadartist είπε...

@ vasiliki : Να είσαι καλά, χρονια πολλά και από εδώ για την ονομαστική σου γιορτή και ότι ποθείς για το νέο έτος! Ας τα αξιοποιήσουμε.. όσο μπορούμε ακόμα.. γιατί ποτέ δεν ξέρεις..

Roadartist είπε...

@ Juanita La Quejica : Ναι αυτό θέλω να πω. Και πολλά περισσότερα ακόμη. Ο κύριος στόχος, έτσι είναι πιστεύω..
Συνυπογράφω "Χωρίς ψυχή και χωρίς γνώση, ο άνθρωπος μετατρέπεται στο πιο πειθήνιο οργανάκι της πλάκας." Αυτό ακριβώς εννοούσα.. "Βάστα γερά!" Ευχαριστώ και ανταποδίδω!

Roadartist είπε...

@ μαχαιρης : Την αλήθεια ψάχνουμε και οι δυο μας. Δεν είμαστε σε άλλο στρατόπαιδο σίγουρα. Σε ευχαριστώ για ότι είσαι δίπλα. Μόνο μαζί γίνεται.. Θα έχουμε σίγουρα πολλά να πούμε..και να δούμε! Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Ακριβώς αυτό Καπετάνιε! Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον όλο λιγότεροι θα έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.. Τραγικό εν έτη 2011.. Να μη μας επιβάλλει ότι θέλει το σύστημα!! Καλή Χρονιά!

Roadartist είπε...

@ R.K. : ευχαριστώ, καλή χρονιά!

dyosmaraki είπε...

Καλή ακι αισιόδοξη χρονιά.

Οι φωνές που μιλούν για τον πολιτισμό όχι μόνο δεν πρέπει να λυγίσουν αλλά αντίθετα θα πρέπει να εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους ανθρώπους να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον πολιτισμό.

Ακόμη κι αν λυσσαλέα κλείνουν τις έδρες των ανθρωπιστικών σπουδών, ακόμη και αν κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν τον πολιτισμό, τη σκέψη των προβληματισμένων ανθρώπων δεν μπορεί κανείς να τη λυγίσει.

Ακόμη κι αν φωτισμένοι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους όπως η Romilly που αφιέρωσε ολάκερη τη ζωή της στον ελληνικό πολιτισμό, πρέπει να υπάρξουν πολλά φυτώρια που θα εξακολουθήσουν να εκπέμπουν φως.
Εύχομαι το φως που εκμπέμπει το δικό σου blog να μείνει άσβεστο όχι μόνο τη φετεινή χρονιά αλλά για πολλά πολλά χρόνια

Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι με πολλά ταξίδια από αυτά τα μαγικά που μόνο εσύ ξέρεις να μας ταξιδεύεις...

alexan είπε...

Ειναι βαθια συγκινητικη η αληθεια σου. Οσο και αν ποναει, να μην αλλαξεις ποτε σου. Δεν εχεις ιδεα ποσοι ανθρωποι ειναι βαθια δυστυχεις.

ezak είπε...

...θα είναι θετικός στο τέλος, δεν μπορεί...πάντα στις στάχτες γεννιέται κάτι καινούριο και πιο ωραίο...εύχομαι μόνο να έχει καεί το σάπιο...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

μια χρονιά
πιο μεστή
πιο αληθινή
πιο τρυφερή
πιο ανθρώπινη
απ' την προηγούμενη

αυτό εύχομαι
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Crazy Tourists είπε...

Καλή χρονιά Roadartist!
Ανήμερα πρωτοχρονιάς είδα κι εγώ 5-6 άστεγους κοντά στην Ομόνοια...Και τα κορίτσια στην Πατησίων "δούλευαν" υπό βροχή...Και δυστυχώς δεν αισιοδοξώ για τη συνέχεια της χρονιάς...

Τρελοτουρίστρια

ΡΟΥΛΑ είπε...

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ, ΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.. ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..

Thalassenia είπε...

Η απογοήτευση τρέχει γύρω μας και κατακλύζει τα πάντα.
Να ξέρεις ότι αυτές οι σκέψεις σου, κρατούν αντιστάσεις στην παραίτηση.
Δίνουν δύναμη και αισιοδοξία την στιγμή πριν την κατάρρευση.

Καλή Χρονιά με δυνατή συνέχεια και πάντα θετική ματιά.

zoyzoy είπε...

Artisaki
Ο χώρος σου κάνει την διαφορά μέσα στην καθημερινότητά μας είναι το χρώμα μέσ'το μαύρο-άσπρο της ζωής μας.

Καλή χρονιά με Υγεία,Αγάπη και δημιουργικότητα εύχομαι

από καρδιάς ♥ ♥ ♥

WCF είπε...

Ρόουντ, με το νέο έτος έχω μετακομίσει στην παρακάτω ψηφιακή διεύθυνση:

http://irinivergopoulou.wordpress.com/

θα χαρώ να σε βλέπω στο ψηφικό σπιτικό μου ;-))

eleni είπε...

Road μου αγαπημένη,άργησα να σου ευχηθώ,λόγω υποχρεώσεων

Καλή χρονιά,να είσαι πάντα καλά,το ΄11 να σου φέρει όσα έχεις στην καρδούλα σου και να συνεχίσεις να μας οδηγείς με τις προτάσεις σου στον πολιτισμό,στον κόσμο των ιδεών,σ΄αυτό το όμορφο ταξίδι,που κάνω με κάθε ανάρτησή σου!

Πολλά φιλιά!

city addict είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8xryjvBkJXw

listen to your heart..

Tha sou pei oti axizei, giati apla spanizei.

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

ήλθα αρχικά να δώσω τις ειλικρινείς και θερμές ευχές μου για το νέο έτος. ελπίζω όλα να πάνε καλά εκεί φέτος και να βοηθήσει αυτή η κατάσταση στο να βγουν τα καλά των ανθρώπων. σκέψου αν η γενιά μας σκεφτόταν με τον τρόπο που έγραψες αυτό το ποστ.. κάτι εκανε, δεν βρίσκεις.

επίσης, να σημειώσω ότι το τρίπτυχο που ανέφερες έχει απίστευτη σημειολογία. επίσης, και σημαντικότερο, αυτό που διάβασα ήταν ένα υπέροχο κείμενο. ακόμη και για εμάς, που δεν τα ζούμε αυτά από πρώτο χέρι (αλλά τα νοιώθουμε).

να'σαι καλά!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

"..Μπροστά στην φαυλότητα, πρέπει να αναδείξουμε την ομοψυχία.
Μπροστά στον εγωκεντρισμό, πρέπει να στραφούμε στην αλληλεγγύη.
Μπροστά στην απαίδευτη κοινωνία που μας προωθούν, να εστιάσουμε στη δίψα για γνώση και ουσιαστική καλλιέργεια."..

KΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!Καλή συνέχεια..με την ψυχή αντάρτισα και την καρδιά Αιγαίο..
Τιμή μου που είμαι και εγώ ΕΔΩ!!
ΦΙΛΙΑ!!

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Οι σκέψεις σου δίνουν κουράγιο, γιατί πίστεψε με ελάχιστοι σκέφτονται έτσι, ακόμη και άνθρωποι που ζουν μέσα σε τέτοια περιβάλλοντα, δεν πρόκειται ποτέ να αισθανθούν την αξία των όσων περιγράφεις. Σε ευχαριστώ. Συμφωνώ..ακόμη και αν σε πολεμάνε και αν ελάχιστοι ενδιαφερθούν, την φλόγα έστω και λίγων, δε πρόκειται να σβηστεί. Δε ξέρω βέβαια αν σε κάτι θα βοηθήσει..είδομεν. Καλή χρονιά, με υγεία και μόνο αληθινή αγάπη! Σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ alexan : To ξέρω τους συναντώ καθημερινά. Επίσης, καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ ezak : Μπορεί και να γίνει έτσι, αλλά τότε η δική μας γενιά θα έχει αντικαταστατήσει αυτή που τα διάλυσε όλα..

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Να είσαι καλά Σκρουτζάκο, καλή σου συνέχεια. Καλή σου χρονιά με τις όμορφες μαντινάδες σου :)

Roadartist είπε...

@ Silena : σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ζεστές ευχές και ανταποδίδω. Καλή σου χρονιά με ομορφιές!

Roadartist είπε...

@ Crazy Tourists : Γέμισε η Αθήνα και με τις κατασχέσεις σπιτιών που έρχονται....δε μπορώ να φανταστώ την συνέχεια.. Ούτε εγώ αισιοδοξώ με όσα γίνονται.. Καλή χρονιά σε όλους !

Roadartist είπε...

@ ΡΟΥΛΑ : Όσο και όποτε μπορώ θα απαντώ στα σχόλια, γιατι η επικοινωνία αυτή είναι που αξίζει!

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : όχι σε όλους. Χαίρομαι που καταλαβαίνεις. Ευχές για ότι καλύτερο, καλή χρονιά, σε ευχαριστώ θαλασσινή, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Irini Vergopoulou : θα τα λέμε και από εκεί, καλή χρονιά :)

Roadartist είπε...

@ eleni : Να είσαι καλά Ελένη μου,όλοι τρέχουμε τέτοιες μέρες.. όλοι είμαστε κάπως αλλού :) :) σε φιλώ, σε ευχαριστώ για την φιλία και τις ευχές σου, ότι καλύτερο σε σένα και στις κόρες σου.. φιλιά καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ zoyzoy : Ζουζου νησιωτισα, σε ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω λιγάκι να συμβάλλω, και λίγο να γίνει όλων μας καλύτερη η καθημερινότητα, καλή χρονιά σε σένα και στους δικούς σου :)

Roadartist είπε...

@ city addict : ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!@

Roadartist είπε...

@ Ο Μικρός Ναυτίλος : Σε ευχαριστώ μικρέ Ναυτίλε για ότι έγραψες. Χαίρομαι γιατί το κείμενο σου μίλησε.. Όντως είναι έχει απίστευτη σημειολογία, νόημα το τρίπτυχο. Καλύτερα που δε τα ζεις από πρώτο χέρι. Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ : Τι όμορφη ευχή.. για την ψυχή και το αιγαίο! Ξέρεις πως μιλάνε μέσα μου..σε ευχαριστώ που με αισθάνθηκες :) Και εμένα τιμή να έχω τέτοιους αναγνώστες, δεν είναι εύκολο και σπανίζει :) ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ :)

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Road ... πόσο θα ήθελα να ήσουν εδώ ή να ήμουν εκεί ... να σου σφήξω το χέρι και θα σε κοιτάξω κατάματα ....

φιλιά

Σοφία είπε...

Το μόνο σίγουρο φιλενάδα είναι ότι με το blog σου έχεις επηρεάσει τις ζωές όλων μας και ακόμα πιο σίγουρα μας επηρέασες θετικά!
Τα blogs απλά μας δίνουν βήμα και πολλές φορές και κουράγιο για να πάμε παρακάτω... Και στο λέω εγώ αυτό που έχω κλείσει 2,5 χρόνια άνεργη, αφού είμαι από τους πρώτους που με "πήρε" η κρίση! Μπορεί να μη μου έλυσε το πρόβλημα, αλλά πολλές φορές με βοήθησε να εκτονωθώ!!!
Να 'χεις μια πολύ όμορφη χρονιά, γεμάτη με υγεία, αγάπη και όλα όσα λαχταρά η ψυχή σου! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Afroditi : Σε ευχαριστώ από καρδιάς Αφροδίτη. Πίστεψε με είναι σαν να το έκανες ήδη. Μακάρι κάποια στιγμή να γίνει :) Ξανά ευχαριστώ για όλα, καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ Σοφια : και για μένα είναι διαφυγή φιλενάδα μου! Χαίρομαι που είσαι τόσο καλά..άντε και στα δικά μας :)

Related Posts with Thumbnails