21 Σεπτεμβρίου 2009

Nefeli Walking Undercover: Οι Πιο Όμορφες Μέρες Μας, στο Going Youth Festival


Το απόγευμα της Παρασκευής (18/09) συναντηθήκαμε με την Νεφέλη Λιούτα σε ένα καφέ της Πλάκας. Συζητήσαμε για τις σκέψεις, τα όνειρα της, αλλά και για την επικείμενη συμμετοχή της στο Going Youth Festival.


Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο ανταγωνισμός, η ματαίωση και η δυσπραγία, είναι όμορφο να δίνεται ο λόγος σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς.

Η Νεφέλη είναι 19 ετών και σπουδάζει νομικές επιστήμες στην Αθήνα. Έχει πάρει ένα πτυχίο στο βιολί και συνεχίζει για δίπλωμα. Παίζει κιθάρα, πιάνο, τραγουδάει και γράφει. Έχει δουλέψει δυο καλοκαίρια στο καλλιτεχνικό τμήμα γνωστής εφημερίδας. Θα συμμετάσχει στο Going Youth Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, Πειραιώς 100, παρουσιάζοντας κείμενα, μουσική και βίντεο.
Αυτή την Τετάρτη 23/9/09, στις 19.30 στην αίθουσα Δ7.

Συζητήσαμε για αρκετά θέματα που μπορούν να απασχολούν δυο νέους ανθρώπους στην εποχή μας..
Ακολουθεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη! Καλή σας ανάγνωση!! :)



Roadartist: Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για ένα νέο καλλιτέχνη στην σημερινή εποχή;

Νefeli: Καλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πια κάποιος που να πει ότι είναι εύκολα τα πράγματα. Και γιατί πια το myspace δίνει την ευκαιρία στον καθένα να ανεβάσει τραγούδια και δέχεσαι μια πληθώρα. Εγώ για παράδειγμα δέχομαι request από μπάντες, μπαίνω στην σελίδα τους, δεν προλαβαίνω να ακούσω τα κομμάτια και περνάει στα αζήτητα. Σίγουρα βγαίνουν πιο πολλά πράγματα, αλλά χάνεις περισσότερα. Επίσης, το θέμα «προώθηση» είναι πολύ ζόρικο, πολύ ύπουλο και πολύ με το συμφέρον και το χρήμα. Δεν νομίζω ότι πράγματα που αξίζουν να βγουν προς τα έξω, έχουν βρει το δρόμο, ή ότι θα τον βρουν. Παρόλο που έχουμε αρκετές δυνατότητες σήμερα, νομίζω ότι αναλογικά έχουνε αυξηθεί και οι δυσκολίες.
Άρα δεν μπορείς να ποντάρεις σε αυτό, σίγουρα σε καμία περίπτωση βιοποριστικά και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα απευθυνθείς σε κόσμο πιο έξω. Το αφήνεις περισσότερο για τους φίλους σου..

R: Υπάρχει ως σκέψη στο μυαλό σου να πας στο εξωτερικό?

Ν: Όχι!

R: ..Δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη?

Ν: Δεν είμαι έτοιμη να αφήσω την Αθήνα. Δε θα μπορούσα να φύγω από την Ελλάδα πολύ εύκολα.. Το συζητούσα εχτές και με ένα φίλο μου, ο οποίος μου έλεγε πως δεν αντέχει άλλο και θέλει να φύγει.. Ίσως επειδή είμαι πιο μικρή, δεν έχω δει ακόμη τις δυσκολίες, προτιμώ να μείνω εδώ.. Η νοοτροπία μου είναι ‘αθηναϊκή’…

R: Τι σε χαλάει στην Ελλάδα?

Ν: Είναι πολλά νομίζω.. Δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη κατάσταση στα πράγματα. Τα βρίσκω όλα συγχυσμένα. Σε όποιον τομέα και αν το πάρουμε. Ούτε στην πολιτική βλέπω κάτι αρκετά δυναμικό με ξεκάθαρη άποψη που να μπορώ να ταυτιστώ μαζί του και να πω με αποφασιστικότητα ότι «αυτό θα ακολουθήσω» και ότι «ταυτίζομαι» απόλυτα με τις απόψεις του. Στον πολιτισμό επίσης τα πράγματα είναι όπως και στην πολιτική. Δεν υπάρχει η «ιδιαίτερη» άποψη και όταν υπάρχει, πολλές φορές χαντακώνεται. Γενικά νομίζω όμως εκτός από την Ελλάδα, ότι σε όλο τον κόσμο αυτό που βλέπω είναι ότι σαν να έχουνε γίνει τα πράγματα στατικά σε κάποιους τομείς. Ενώ έχουμε τόσα εφόδια για να γίνει κάτι καλύτερο, μοιάζει σαν να γυρνάμε όλο πίσω, και κάποια στιγμή περιμένω ότι θα φτάσουμε πολύ κάτω.., αλλά μετά από αυτό δεν υπάρχει πιο κάτω.., πρέπει τότε να πας προς τα πάνω. Άρα νομίζω χρειαζόμαστε αυτό το κάτω σύντομα.

"νέοι άνθρωποι να φανατίζονται και να παθιάζονται όπως ο βουλευτής στη βουλή. Για πράγματα που αφενός δεν τα έχεις βιώσει ακόμα, αφετέρου τα «μασάς» και τα λες, επειδή έτσι τα έχεις ακούσει.
Δεν περνάνε το στίγμα της νεολαίας. Είναι γερασμένες φωνές"



R: Ο νέος άνθρωπος έχει σήμερα φωνή? Η φωνή του εισακούγεται?

Ν: Δεν μπορώ να πω ότι δεν ακούγεται, όχι όσο θα έπρεπε σίγουρα. Αλλά νομίζω ότι ο νέος άνθρωπος δεν το στηρίζει πάντα. Βλέπω και στην σχολή μου τα παιδιά με τι νοοτροπία ξεκινάνε και ποιες είναι οι προτεραιότητες τους. Νομίζω ότι ακόμα και αν μας δινόταν η ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας περισσότερο, θα το πνίγαμε μόνοι μας σε κάποιες φάσεις.

R: Δεν περίμενα να πεις κάτι τέτοιο (...)..

Ν: Το λέω επειδή είμαι & στην Νομική.. Όπου οι κοπέλες θα ξυπνήσουν 8 η ώρα και θα βάλουνε γόβα και θα βαφτούνε για να έρθουνε στην σχολή, ενώ τα αγόρια θα έρθουνε με την γραβάτα και το χαρτοφύλακα. Οπότε από αυτούς δεν μπορώ να περιμένω πολλά. Είναι και ένας λόγος που δεν πηγαίνω συχνά στην σχολή..

R: Με αυτό που λες, συμφωνώ απόλυτα...

Ν: Τελείωσα το σχολείο και πήγα στην σχολή, πιστεύοντας πως θα βρω κάτι διαφορετικό. Ανθρώπους ανοιχτόμυαλους, που έχουνε άποψη και την πιστεύουνε. Αντίθετα, βλέπω παιδάκια που διαβάζανε πολύ στο σχολείο και την δηλώσανε επειδή ήταν υψηλή επιλογή. Για να έχουνε το δικηγορικό γραφείο, που ίσως και να υπάρχει ήδη. Ήταν λίγο απογοήτευση αυτό στην αρχή.. Και το χειρότερο που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι για να κάνεις παρέες, πρέπει να μπεις σε παράταξη.. μόνο κυρίως έτσι τις κάνεις..

R: Αυτός ο φανατισμός με τα κόμματα στις σχολές, δεν είναι απογοητευτικός?

Ν: Τα κόμματα, μπορεί να είμαι λίγο απόλυτη, αλλά βρίσκω ότι δεν έχουνε καμία ουσιαστική πολιτική θέση. Δε μπορώ να δεχτώ σαν κόμμα, το να σου λένε «έλα να βγάλουμε φωτοτυπίες τις σημειώσεις», δε βρίσκω κάπου την πολιτική σκοπιμότητα. Επίσης αυτό που λες, νέοι άνθρωποι να φανατίζονται και να παθιάζονται όπως ο βουλευτής στη βουλή. Για πράγματα που αφενός δεν τα έχεις βιώσει ακόμα, αφετέρου τα «μασάς» και τα λες, επειδή έτσι τα έχεις ακούσει. Δεν περνάνε το στίγμα της νεολαίας. Είναι γερασμένες φωνές..

R: Ας επιστρέψουμε στη μουσική.. Σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες? Ποιες ήταν οι πρώτες σου επιρροές?

Ν: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, πολύ-πολύ ψηλά (γέλια).. Μάλαμας και Τρύπες από πολύ μικρή. Και νομίζω εκεί σταματάνε οι Έλληνες καλλιτέχνες που με επηρεάζουν χρονικά. Αυτά τα ονόματα κάνανε κάτι καινούργιο την περίοδο που εμφανίστηκαν. Οι Τρύπες ήταν η ροκ που χρειαζότανε, που δεν υπήρχε έτσι πιο «γερά». Ο Μάλαμας ήταν – κακή λέξη το «έντεχνος» - αλλά ήταν ένας «έντεχνος» καλλιτέχνης που όσο να’ ναι προχώρησε τα πράγματα. Ο Θανάσης έβαλε το «πραγματικό» στοιχείο.

R: Αγαπημένα συγκροτήματα?

Ν: Archive, Porcupine Tree, Radiohead, Mimosa’s Dream.

R: Η σχέση σου με την τέχνη?

Ν: Νομίζω πρωταρχικό στοιχείο..

R: Κατά πόσο σε έχει επηρεάσει η οικογένεια σου σε αυτό?

Ν: Full! (γέλια) Νομίζω ότι η μισή μου προσωπικότητα και παραπάνω είναι η οικογένεια μου. Και η μαμά με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει. Ο μπαμπάς που πηγαίνω ακόμη μαζί του στις συναυλίες.. Ό,τι ακούει, ακούω και ό,τι ακούω, ακούει.. Είναι η βασική επιρροή μου και είναι οι καλύτεροι μου φίλοι πάνω από όλα. Για να είμαι ειλικρινής, χαίρομαι που έχω τέτοια καλή σχέση με την οικογένεια μου..

R: Στο myspace έχεις ανεβάσει ένα video από συμμετοχή σε συναυλία, όπου απαγγέλεις κάποιους στίχους από το τραγούδι του Παύλου Παυλίδη «τα δέντρα»..(Παρακάτω στο post παρατίθεται το σχετικό video). Είναι προφανές ότι πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο ως προς το περιβάλλον. Εμείς κυρίως ως νέοι άνθρωποι τι πιστεύεις πως μπορούμε να κάνουμε για να γίνει η πόλη ομορφότερη?

Ν: Να μην χτίζουμε parking εκεί που δεν χρειάζεται, να φυλάμε τα λίγα δέντρα που μας έχουνε μείνει.. Υπάρχουνε όλες αυτές οι κινήσεις για ανακύκλωση και για πράσινο που μπορείς να τις έχεις στο μυαλό σου. Ή τουλάχιστον μπορείς να μην αφήνεις όλο το βράδυ τον υπολογιστή σου ανοικτό, ή να μην αφήνεις τα φώτα σου όλο το βράδυ ανοικτά να καίνε.. Πρέπει να φυλάξουμε το πράσινο!

R: Αισθάνεσαι ελεύθερη να δημιουργήσεις? Όχι από την άποψη της λογοκρισίας, αλλά σε αυτή την εποχή και την κοινωνία..

Ν: Μάλλον αισθάνομαι ελεύθερη γιατί μου δίνει πολλά ερεθίσματα. Και με τα καλά της και με τα κακά της. Για τα καλά της εποχής θα ήθελα να μιλήσω, για τα κακά δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω..

R: Τι αναζητά ο καλλιτέχνης?

Ν: ..(γέλια).. Προσωπικά αν μιλήσω για μένα, ξεκίνησα μάλλον να γράφω και να τραγουδάω επειδή δεν είμαι εκδηλωτικός άνθρωπος. Σε κάποια φάση φοβήθηκα πως θα περιοριστώ στο γράψιμο και δε θα μιλώ στους δικούς μου, αλλά τελικά έγινε το αντίθετο. Έχω γίνει περισσότερο εκδηλωτική μέσα από αυτό..

R: Αρκετοί ισχυρίζονται ότι το internet αποξενώνει τους ανθρώπους. Εγώ είμαι απόλυτα αντίθετη σε αυτή την άποψη. Ποια είναι η δική σου γνώμη? Κατά πόσο βοηθάνε ένα άνθρωπο οι νέες τεχνολογίες?

Ν: Έχει να κάνει με το πώς θα το χειριστείς. Αν είναι να αποξενωθείς, θα αποξενωθείς και χωρίς το internet. Νομίζω αντίθετα, ότι σου δίνει τις ευκαιρίες. Φέρνει ανθρώπους πιο κοντά, είναι πολύ πιο εύκολο να δημοσιοποιήσεις πράγματα σου. Είσαι πιο ελεύθερος, δεν εξαρτάσαι από κάποια δισκογραφική, ή από κάποιο εκδοτικό οίκο. Χάνεσαι ίσως πιο εύκολα, για το λόγο που είπαμε και πριν, της πληθώρας. Αλλά σου λέω, νομίζω ότι η αποξένωση είναι στο χέρι σου, όχι στο διαδίκτυο.

R: Τι σε εμπνέει?

Ν: Τα πάντα! (γέλια) Τα συναισθήματα τα πρωταρχικά, τα έντονα. Ο κόσμος που βλέπω έξω.. Ο δικός μου κόσμος, αυτοί που ξέρω. Ότι ακούω, ότι διαβάζω. Τα χρώματα γενικά. Και τα πιο γκρι, και τα πιο χρωματιστά. Για παράδειγμα, η Πατησίων με εμπνέει αφάνταστα για κάποιο λόγο. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου μέρη να περνάω. Και ότι μπορεί να μου προκαλέσει συγκίνηση. Κλισέ απάντηση, αλλά έτσι πάει (γέλια).

R: Τι ονειρεύεται η Νεφέλη?

Ν: Τα όνειρα μου αρχικά είναι τα πρακτικά. Να μπορέσω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου για να μπορώ να πατάω στα πόδια μου. Είναι και αυτό ένα θέμα. Όνειρο μου είναι να μην αλλοιωθώ, να μη χαθώ μέσα σε αυτά που απειλούν να με αλλάξουν και να με κάνουν τετράγωνη, τυποποιημένη, κονσερβοποιημένη.. Όνειρο μου είναι να συνεχίσω να πιστεύω στους ανθρώπους, τους δικούς μου και τους ξένους, να τους έχω αφετηρία και τέρμα μου...

R: Αυτή την εβδομάδα ξεκινά στο Γκάζι για δεύτερη χρονιά το Going Youth Festival. Ένα Φεστιβάλ με νέους δημιουργούς έως 29 ετών, στο οποίο θα συμμετάσχεις. Θες να πεις λίγα λόγια για το Φεστιβάλ?

Ν: Ναι, πρόκειται για ένα πανελλαδικό φεστιβάλ νέων δημιουργών που ξεκινά στην Τεχνόπολη και το οποίο διεξάγεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Διοργανώνεται από τις «Διαδρομές Πολιτισμού» και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Θα περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, χορού, μουσικά συγκροτήματα, φωτογραφία, εικαστικά, video-art. Ακόμη, θα πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο δρώμενα όπως skate, graffiti, installations, street art κ.ά. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με συμμετοχές από νέους καλλιτέχνες έως 29 ετών. Ο στόχος του είναι, όπως έχω διαβάσει, να αναδείξει καλλιτέχνες από την περιφέρεια και την Αθήνα, που έχουνε κάτι διαφορετικό να πούνε.


R: Ποια είναι τα συναισθήματα σου? Πως αισθάνεσαι? Ανυπομονείς? (γέλια)

N: Ανυπομονώ, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσω δικά μου πράγματα, όχι μόνο σε φίλους μου. Περιμένω πως & πως.. Να δω τι θα κάνω εγώ εκείνη τη στιγμή και πως θα περαστεί προς τα έξω…


"Όνειρο μου είναι να μην αλλοιωθώ, να μη χαθώ μέσα σε αυτά που απειλούν να με αλλάξουν και να με κάνουν τετράγωνη, τυποποιημένη, κονσερβοποιημένη.. Όνειρο μου είναι να συνεχίσω να πιστεύω στους ανθρώπους, τους δικούς μου και τους ξένους, να τους έχω αφετηρία και τέρμα μου..."

R: Τι ακριβώς θα παρουσιάσεις? Πες μας για την συμμετοχή σου.

Ν: Το project έχει τίτλο «Nefeli Walking Undercover: Οι Πιο Όμορφες Μέρες Μας».
Οι πιο όμορφες μέρες περνάνε ήσυχα απ' το πλάι μας και αφήνουν μετέωρους ψιθύρους.
Τους κατεβάζουμε στη γη και τους κάνουμε δικούς μας.
3 undercover καλλιτέχνες σε ένα οπτικοακουστικό project που συνδυάζει μουσική, λόγο και εικόνα για όλους αυτούς τους ανεπαίσθητους ψιθύρους.
Εγώ θα συμμετάσχω με φωνή, κιθάρα, βιολί, πιάνο και κείμενα. O Σταύρος Παργινός θα παίξει τσέλο και ο Σταύρος Γεωργιόπουλος με video art. Αυτή την Τετάρτη 23/9/09, στις 19.30 στην αίθουσα Δ7.

R: Νεφέλη σε ευχαριστώ πολύ για όσα συζητήσαμε, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όσα κάνεις. Όσοι μπορούν αξίζει να παραβρεθούν αυτή τη Τετάρτη στις 19.30 στο Γκάζι να σας απολαύσουν!

Ν: Ευχαριστώ πολύ και εγώ. Θα χαρώ να έρθει κόσμος να παρακολουθήσει από κοντά όλα όσα ετοιμάσαμε.


Nefeli Walking Undercover - Protest Live Concert At Kypseli Prt1


Going Youth Festival

Info: Γενική είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις 10 ευρώ (ημερήσιο), Διαρκείας και για τις 5 μέρες 40 ευρώ και 25 ευρώ το φοιτητικό, (τηλ. 210- 8840600).


Αξίζουν την επίσκεψη σας:
My space "Nefeli Walking Undercover"
nefeli haiku blogspot

69 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Δροσάτη σκέψη και διάθεση εν εγρηγόρσει! Εύγε!
Εάν υπάρχουν (και υπάρχουν!) τόσο συγκροτημένες σύγχρονες προσωπικότητες, τίποτε δεν έχει χαθεί.
Το κλίμα είναι αναστρέψιμο και η Ομορφιά ισχύει!!!

Hfaistiwnas είπε...

απαπα διαβάζω τόση ώρα και πιάστηκα χαχαχαχα! Μια χαρά ιδέες έχει πάντως.. και είναι και μικρή..
Καλό βράδυ!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

εξαιρετικός διάλογος. με εξαιτερική παρέα. (και για τις δυο). κάπου μελαγχόλησα (αισιόδοξα). καθώς μερικά πράγματα τόσα χρόνια μετά (από τα φοιτητικά χρόνια) παραμένουν τόσο ίδια.
και είναι αυτές οι νέες προσωπικότητες που επιβεβαιώνουν και δίνουν αξία στις παρενθέσεις.
φιλιά πολλά!

logia είπε...

μπραβο roadartist
έκανες υπέροχη δουλειά

τι να πω τώρα????
ενα μεγάλο ευχαριστω και στις δυο σας

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή επιτυχία και καλή τύχη στην Νεφέλη, που αν και μικρούλα είναι πολυτάλαντη και το κυριότερο συγκροτημένη!
Εύχομαι πραγματικά να μην "αλλοιωθεί" με τα χρόνια!
Καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Το χρυσάφι και αν το ξύσεις χρυσόσκονη θα βγάλει.
Συγχαρητηρια και σε σένα και σε αυτό το πλασματάκι που στην ηλικία του εχει κάνει τόσα οσα αλλοι ονειρεύονται σε δύο ζωες.

lakis είπε...

Σαν όαση στην έρημο των ημερών μας η "φωνή" της Νεφέλης. Χαίρομαι όταν βλέπω νέους ανθρώπους να σκέφτονται και να ενεργούν μ' αυτόν τον τρόπο. Μέρα καλή

kikop80 είπε...

Πραγματικά τώρα. δεν είναι απίστευτο πόση απλότητα, αλήθεια ή πές το και αυθεντικότητα κρύβουν τα λόγια ενός νέου παιδιού??
Καμία σχέση με συνεντέυξεις που έχεις συνηθίσει να ακούς ή να διαβάζεις!
Μπράβο στην κοπέλα και εύχομαι να μην ξεφύγει και να μην αλλάξει προς το "κακό" φυσικά!!!
Καλημέρα αρτιστάκι πολύ καλή συνέντευξη again!!!!
:-))

Ελένη Μπέη είπε...

Είναι παρήγορο που μέσα στο βούρκο καταφέρνουν και θάλλουν άνθη σαν τη Νεφέλη. Και θα ήταν ευτύχημα αν η σημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα αφουγκραζόταν τις φωνές τους, τις σκέψεις τους κι ικανοποιούσε τις ανάγκες τους. Όπως προείπε κάποιος συνομιλητής παραπάνω, σε κάνουν να πιστεύεις πως δεν μπορεί "το κλίμα είναι αναστρέψιμο". Μεγάλη υπόθεση αυτό!

Καλή επιτυχία στη Νεφέλη και μπράβο και σ' εσένα, roadartist, που την συστήνεις μ' αυτόν τον ωραίο τρόπο.

jacki είπε...

Είναι απίστευτο στην ηλικία των 19 να λες τόσο ώριμα πράγματα..
Η σκέψη αυτής της κοπέλας με γεμίζει αισιοδοξία..
Και εκεί που την απόλαυσα ήταν που μίλησε για τους συμφοιτητές της..
Έχει οξυμένη αντίληψη και μπράβο της.

Να είσαι καλά roadartist μας.

Artanis είπε...

Ωραία φωνήηηηηη!
Πολλά -πολλά μπράβο και σε σένα και σε 'κείνη και καλή επιτυχία!!!
Φιλιά πολλά απο ΝΖ...

Adamantia είπε...

Πολύ καλά τα λέει η Νεφέλη αν και μικρή (για τη Νομική έχει δίκιο απόλυτο) αλλά κι εσένα σου πάει για δημοσιογράφος, το σκέφτηκες ποτέ?
Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

παράδειγμα προς μίμηση. μπράβο σας

kariatida62 είπε...

H μικρή Νεφέλη...με την μεγάλη φωνή! Όπλα της το ταλέντο της και ή οικογένειά της...τίποτα μα τίποτα δεν είναι τυχαίο!(όπως η συγκροτημένη προσωπικότητα της, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της!)
Παιδιά σαν την Νεφέλη είναι το φως στο τούνελ του Αύριο!
Η Roadartist σε λίγο καιρό,μου φαίνεται, ότι θα γίνει επικίνδυνη ανταγωνίστρια των δημοσιογράφων που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ! ή μήπως βρίσκεσαι ήδη κοντά σ'αυτόν τον χώρο?

Roadartist είπε...

@ Π.Κ.: Καλημέρα Π.κ. μας, χαίρομαι ιδιαίτερα με τον ενθουσιασμό σου και που σου άρεσε η συζήτηση μας με την Νεφέλη.. Και εγώ νομίζω πως όντως αυτές ακριβώς είανι οι φωνές που μας δίνουν ελπίδα..για αναστροφή..

k είπε...

Ωραία κουβέντα... Και η Νεφέλη μ' αυτήν τη φωνή και την απλότητά της, τόσο αληθινή και ουσιαστική! καλή επιτυχία!

Roadartist είπε...

@ Ηφαιστίωνας : Καλημέρα! Όντως βγήκε μεγάλη η συνέντευξη, αλλά ήταν ακριβώς επειδή άξιζε.. Πίστεψε με θα μπορούσαμε να μιλούσαμε και για αρκετά ακόμη .. σχετικά με τις ιδέες που λες.. Καλή εβδομάδα!!

Roadartist είπε...

@ basnia : η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπου μελαγχόλησα για αυτό ακριβώς το λόγο.. Χαίρομαι που χάρηκες τον διάλογο μας. Σε φιλώ, καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Logia : Εγώ δηλαδή τι να πω? :)) Να χαίρεσαι την κόρη σου, μπράβο σε όλους σας οικογενειακώς που έχετε μια τέτοια σχέση και μια τόσο θαυμαστά όμορφη, διαμορφωμένη οικογένεια.. Πραγματικά χάρηκα πολύ για την συζήτηση που είχαμε.. κάθε φορά που γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, παίρνω πρώτη εγώ αρκετά πράγματα.. Εγώ λοιπόν σε ευχαριστώ! Καλή της επιτυχία!

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Και εγώ το εύχομαι αν και έχει τις βάσεις από ότι φαίνεται για να πατήσει πιο γερά.. και στο μέλλον να είναι ακόμη πιο συγκροτημένη από ότι σήμερα..

BUTTERFLY είπε...

Εξαιρετικο και πολυ ελπιδοφορο παιδια 19 ετων να εχουν τοση ευαισθησια, ολοκληρωμενες και εμπεριστατωμενες αποψεις, αλλα και Πιστη!
Μπραβο!

ανέμη είπε...

Χαρισματική!!!

Fegia είπε...

Υπέροχη συνάντηση, τόσο ευαίσθητα δοσμένη!
Είναι τόσο όμορφο να συναντάς νέους ανθρώπους και να μοιράζεσαι μαζί τους τις σκέψεις τους.
Και είναι τόσο αξιέπαινο αυτό που κάνεις καλή μου φίλη, (έστω κι αν η διαφορά ηλικίας σας δεν είναι μεγάλη) να συμμετέχεις στον προβληματισμό νέων δημιουργών, έχοντας την καλοσύνη να μας ενημερώνεις σχετικά.

Μου άρεσαν οι απόψεις της Νεφέλλης (στο σύνολό τους) με μια επιφύλαξη για την (προσωρινή) άρνησή της να ζήσει εκτός Ελλάδος.

Από τα τόσα ενδιαφέροντα της νεαρής δημιουργού, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση κάτι όχι και τόσο σχετικό με την τέχνη της. Μια εικόνα που περιγράφει σχετικά με τους συμφοιτητές της στη Νομική.
Ενα "κυριλέ" κλίμα....σαν να βλέπω την Μαρία Πολυδούρη εκείνη την εποχή με τους γραβατωμένους συναδέλφους και τις φίλες με τις γόβες!
Αν είναι δυνατόν! Πόσο δύσκολο να συνυπάρξουν τρυφερές καλλιτεχνικές ψυχές με εκκολαπτόμενους γιάπις...

Να είναι καλά το κορίτσι, με επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής της.
Η δουλειά της είναι καταπληκτική!

ΥΓ. Διαβάζοντας τα σχόλια, έκανα και την ανακάλυψη! Κορούλα της Logias λοιπόν!...
Υπέροχα! Να την χαίρονται!
"Το μήλο κάτω από τη μηλιά" :)))

Πολλά φιλιά. Μου φτιάξατε την εβδομάδα!

Margo είπε...

Τι να πω.. η Νεφέλη είναι ελπίδα για τον τρόπο που σκέφτεται και ζει.. με συγκίνησε ιδιαίτερα η δουλειά της, έχουμε να δούμε και να ακούσουμε αριστουργήματα. Μπράβο σε εκείνη μπράβο στους γονείς για τα σπουδαία εφόδια που της χάρισαν και σε σένα καλλιτεχνάκι μου που μας την παρουσίασες, με αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Bravo se ena polu orimo paidi polu katastalagemno me sostes- sobares apopseis!
Bravo kai se esena fusika pou mas kaneis kai gnorizoume tetoious antrhopous mesw tou blog sou!!
Filakia!!

kikop80 είπε...

Το κομμάτι της που παίζει στο podcast σου πάνω δεξιά έχει φοβερή δυναμική για να γίνει μεγάλη επιτυχία!!!
Αν το ενορχηστρώσει με δυνατό μπάσο και κιθάρες αλλάζοντάς το προς το πιο δυνατό ποπ-ροκ θα είναι άπαιχτο!!!
Το ακούω ήδη στο μυαλό μου!!!
Απίθανο!!!

Nefeli είπε...

[@kikop80
kikop80, το συγκεκριμενο κομματι ειναι διασκευη, λεγεται kettering και ειναι των antlers, μιας πρωτοεμφανιζομενης νομιζω αγγλικης μπαντας. μπορεις να τους ακουσεις εδω: www.myspace.com/theantlers
ευχαριστω για την προσοχη]

Roadartist είπε...

@ Τhalassokrator : Λέτε όλοι σας τόσο γλυκά λόγια που δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ εκ μέρους της. :)

Roadartist είπε...

@ Λακης Φουρουκλας : Καλησπέρα Λάκη, από "έρημο" πραγματικά άλλο τίποτα.. σε λίγες ώρες αρχίζει κ το Debate.. Πιστεύω πως πρέπει πλέον να αφιερώνουμε χρόνο μόνο σε ότι το αξίζει. Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ kikop80 : Αυτό ακριβώς! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. Μόνο να πάρουμε έχουμε.. Τόσο καιρό αυτό δε λέω.. Όσον αφορά για το τραγούδι που ακούγεται στο Blog, σου απάντησε η ίδια σε σχόλιο της. Αν σε βολεύει η ώρα, μπορείς να παραβρεθείς και στην συναυλία την Τετάρτη..Σίγουρα θα αξίζει :)

Roadartist είπε...

@ Νερένια : ..μακάρι να δινόταν φωνή σε όσους νέους έχουνε να πούνε πράγματα, έχουνε ιδέες και απόψεις.. Είναι θλιβερό να χάνονται ανάμεσα στη γενική "κακή" βαβούρα. Δυστυχώς επικρατούν λάθος πρότυπα..Καλή εβδομάδα, να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ jacki : Ναι η σκέψη για τους συμφοιτητές της μου άρεσε κ εμένα :)) μια μεγάλη αλήθεια! Να είσαι και εσύ καλά, καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Artanis : Χαίρομαι που σου άρεσε, καλή εβδομάδα Artanis να περνάς καλά στην Νέα Ζηλανδία!

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι όντως αυτό το σημείο μου άρεσε και εμένα, γι'αυτό και την ξαναρώτησα σχετικά. Καλώς ή κακώς υπάρχουν αρκετές στιγμές που έχω αισθανθεί παρόμοια.. Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : Βαγγέλη να είσαι καλά, καλή σου εβδομάδα.

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Τι ωραία λόγια.. Καρυάτιδα να είσαι καλά! Όσον αφορά την Νεφέλη, συμφωνώ πως ήταν καθοριστική η συμβολή της οικογένειας, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.. :) Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ kayadesigner : Η απλότητα στην δική μου σκέψη και νοοτροπία είναι πραγματικά ουσιαστική! Μακάρι βέβαια να είχανε την ίδια αντίληψη περισσότεροι γύρω μας.. Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Θα συμφωνήσω.. :) Να είσαι καλά!!


@ άγονη : Καλή εβδομάδα, ..να είσαι καλά :)

kiki είπε...

Ωωωω! Η "γνωστή" Νεφέλη! Τι καλά! ΚΑΙ ταλαντούα ΚΑΙ κούκλα!

Roadartist είπε...

@ Fegia : Fegia μου να είσαι καλά.. ..Όταν συζητούσαμε, της έλεγα αρκετά συχνά "στην ηλικία σου" και "είσαι ακόμη πολύ μικρή", και σε κάποια φάση μου απαντά "ε, και εσύ πια δεν είσαι καμιά μεγάλη" χαχαα τέλοσπαντων :))
Ναι εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία.. είναι μάλλον γνωστό πλέον.. Απλά όμως δίνω και αφιερώνω χρόνο μονάχα σε ότι πιστεύω πως αξίζει..όχι γενικώς..
Όσον αφορά για την αναφορά στους κυριλέ.., καταλαβαίνω πως νιώθει..και είναι όντως απογοητευτικό..
Ναι " Κατά μάνα, κατά κύρη…" :)
Χαίρομαι που σου άρεσε, καλή εβδομάδα φίλε μου :)

Roadartist είπε...

@ Margo : Να είσαι καλά margo σε διαβάζει και πιστεύω πως θα χαίρεται, όπως σίγουρα κ οι δικοί της. Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : ..Τι να σου απαντήσω τώρα εσένα?? :) καλό απόγευμα, πολλά φιλιά, θα τα πούμε :)

Roadartist είπε...

@ kiki :..Fun Club..ανοίξαμε.. :))

leondokardos είπε...

Έχει δίκαιο, τα πάντα είναι τόσο μα τόσο συγκεχυμένα στη χώρα μας που ένας ευαίσθητος άνθρωπος χρειάζεται δυνατές αντιστάσεις για να μη χαθεί. Και το όνειρό της να μην αλλοιωθεί, πολύ σωστό, αλλά και εδώ χρειάζεται δύναμη αντίστασης.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΕΦΕΛΗ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Άστρια είπε...

Πολυτάλαντη ξεχωριστή Νεφέλη!!

Συγχαρητήρια για τις μουσικές γνώσεις της, για τό ότι είναι συγχρόνως φοιτήτρια, για τη δημιουργική μουσική συνεργασία της με άλλα παιδιά και παρουσίαση της δουλειάς τους στο κοινό, για την έκδηλη αγάπη της στην οικογένεια και τους φίλους της, για την καθαρή σκέψη της και τον συγκροτημένο Λόγο της.

Και βέβαια, δεν έχει τον φόβο να "κονσερβοποιηθεί" ποτέ ούτε να γίνει "τετράγωνη".

Και να πω ότι η φωνή της μου άρεσε πολύ!!!

Καλή επιτυχία, να εκπληρωθούν όλα τα όνειρά σου Νεφέλη!

Νέλλη, στο ξαναείπα, το λέω και από εδώ. Είσαι τυχερή που έχεις τέτοια κόρη και εκείνη τυχερή που έχει τέτοια μαμά:))

roadartist μου, πρέπει να σκεφτείς να κάνεις συνεντεύξεις και να μας τις παρουσιάζεις, ήσουν εξαιρετική:))
Φιλάκια:))

marianaonice είπε...

Νάσαι καλά road!!
Τώρα έμαθα περισσότερα για τη Νεφέλη που με επισκέφθηκε να με ρωτήσει για τη Στέλλα την Πρωτονοτάριου, την υπέροχη δασκάλα!
Τώρα κατάλαβα, γιατί αυτή η κοπέλα θα κάνει αφιέρωμα στη δασκάλα αυτή, γιατί είναι άνθρωπος με όραμα!!
Πόσο χαίρομαι με τα νέα αυτά παιδιά σαν εσάς!
Φιλιά!
:))

H.Constantinos είπε...

Πάντα μου αρέσει να διαβάζω καλοστημένες έξυπνες συνεντεύξεις...!

Ιγκλέσιας είπε...

Η εμπειρία μου, που προσμετράται σε χιλιάδες συνεντεύξεις, αναγνωρίζει τις αδιαφιλονίκητες ικανότητες σας.
Νομίζω ότι οι "επαγγελματίες" του είδους δεν θα προσέδιδαν το ίδιο ενδιαφέρον που επιτύχατε εσείς.
Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια.

bluesmartoula είπε...

Τρομερή! Καθαρές ιδέες, νεανικά ώριμες και μεστές. Όμορφος λόγος και .... έξυπνες ερωτήσεις.
Σ΄ευχαριστούμε, όπως πάντα, καλλιτέχνιδα του δρόμου
Φιλιά

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Eίναι η πιό δύσκολη πλευρά μιάς συνέντευξης, να αναδεικνύεις το θέμα χωρίς κατάχρηση στις παρεμβάσεις σου.
Το έχεις και σίγουρα θα εξελιχθεί ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Καλημέρα.. αν σκεφτείς σοβαρά όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας..είναι σαν θέατρο παραλόγου.. Δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια..Ας βρίσκουμε διεξόδους ο καθένας ότι του αρέσει κ μπορεί!

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Να είσαι καλά σκρουτσάκο! Να πας στο Γκάζι, ακόμη και αν δε μπορέσεις να δεις τη Νεφέλη θα είναι εκεί άλλα παιδιά κοντά στην ηλικία σου που θα δημιουργούν..

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Σωστά όσα έγραψες προς την Νέλλη και τη Νεφέλη. Σε ευχαριστώ πολύ άστρια, καλημέρα να έχεις πολλά φιλάκια, θα τα πούμε φίλη μου :)))

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Η Στέλλα Πρωτονοτάριου είναι ένα φωτεινό πρότυπο, που μας δίνει μια ακτίνα ελπίδας.. για όλα όσα ζούμε.. Να είσαι καλά, ευχαριστώ για τα λόγια σου.. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε και την αισθανθήκατε ενδιαφέρουσα ως συζήτηση :)

Roadartist είπε...

@ Ιγκλέσιας: LoL..

Roadartist είπε...

@ bluesmartoulis : Καλημέρα bluesmartouli, χαίρομαι αν μαθαίνεται κάποιον (ή κάτι) από εδώ που αξίζει. Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ KYP : :)))) Καλημέρα Κυπ walking με τα πολλά πρόσωπα!!

Κορέλι είπε...

Μήπως η καλή αυτή κοπέλα έχει κάποια κενή θέση στην ορχήστρα;

koulpa είπε...

πολύ καλή και η νεφέλη και η συνέντευξη.. και ελπιδοφόρα.. :):)
καλημερουδιααα :):)

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Α! Τη δροσιά της να'χεις! ( που την έχεις...)
Στη γενικότερη στέγνα, τέτοιες παρουσίες - εννοείται - δροσίζουν, παρηγορούν. Και μια και λέμε για δροσιά, ποτέ δεν έλειπε από τη νιότη. Τη βλέπεις εκεί, στα φύλλα της, σα δροσοσταλίδα πρωινή, και αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να κρατήσει, να μην την εξατμίσει ο δυνατός ήλιος του μεσημεριού, να μη χαθεί.

Όπως και να'χει, την ανάρτησή σου την περίμενα, έλεγα αποκλείεται να μην αναφέρεις το Υouth Festival. Η Νεφέλη όμως και η φοβερή συνέντευξη ήταν εξαιρετική έκπληξη!
Μπράβο, μπράβο, καλλιτεχνουλάκι!

Roadartist είπε...

@ Κορέλι : άσε δύσκολες εποχές..


@ koulpa : 'hope' ;)


@ Διονύσης Μάνεσης: Είχα όντως σκεφτεί να αναφερθώ στο going youth, και τελικά νομίζω δεν θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφα. Ένα νέο παιδί που συμμετέχει να μιλήσει το ίδιο για αυτό. Εγώ την ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!

Μετεωρίτης είπε...

ΤΟ'ΧΕΙΣ, ΤΟ'ΧΕΙΣ,
συνέχισε έτσι, αυθορμητισμός, σούπερ!

Πάρα πολύ καλή παρουσίαση roadartist, μπράβο σου ρε συ!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Ομορφη φωνή! Ομορφη μουσική! Συγκροτημένη σκέψη!
Μακάρι να ξεχωρίσει μέσα στη λαίλαπα του "εύπεπτου" που μας κατακλύζει...
Της αξίζει!

roadartist είπε...

@ Metewritis: Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου :))) Πολλά πολλά φιλιά, το ξέρεις πως μετράς ιδιαίτερα για μένα!

roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : καληνύχτα!:)

nikiplos είπε...

πολύ όμορφα λόγια απο μιαν ενδιαφέρουσα και ανεπιτήδευτη (αυτό με κέρδισε) νέα κοπέλλα.

Πραγματικά με εκπλήσσει ευχάριστα και μέσα μου οφείλλω να το ομολογήσω, νιώθω κάπως περήφανος...

Σε φιλω

Related Posts with Thumbnails