10 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γιάννη Κολεσίδη

Ένα ξεχωριστό φωτογραφικό οδοιπορικό στη Ζάμπια, το Νίγηρα και την Ινδία, παρουσιάζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ο διεθνώς βραβευμένος φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2009.

Ο Γιάννης Κολεσίδης μέσα από μια επιτυχημένη 15ετή πορεία στο χώρο της φωτογραφίας με σημαντικές συνεργασίες και διεθνείς διακρίσεις (σας θυμίζω το «2ο βραβείο στο διαγωνισμό World Press Photo στην κατηγορία People in the news» το 2009), παρουσιάζει την πρώτη προσωπική του έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από τα ταξίδια του με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Τρεις χώρες, δύο ήπειροι, 64 εικόνες, αμέτρητα συναισθήματα. Ταξιδεύοντας στη Ζάμπια, το Νίγηρα και την πολυπληθή Ινδία, ο διακεκριμένος φωτογράφος αποτυπώνει καρέ-καρέ την καθημερινότητα, τη δράση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν προορίζονται αποκλειστικά για προβολή της έκθεσης. Απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη αναπαραγωγή-αναδημοσίευση, μερική ή ολική των εικόνων, σύμφωνα με τον νόμο 2121/1993, χωρίς προηγούμενη άδεια χρήσης τους, από τον φωτογράφο Γιάννη Κολεσίδη.

Στην εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύθηκαν σκέψεις του Γιάννη Κολεσίδη από την αποστολή του, που πιστεύω πως αξίζει να τις μοιραστούμε..

Τα Νέα, της Δάφνης Κοντοδήμα - "Ο πόνος σε κάνει να εκτιμάς αυτά που έχεις.."
«Είδα ασθενείς να χαμογελούν στον Νίγηρα και παιδιά να παίζουν δίπλα σε πλημμυρισμένα σπίτια στην Ινδία κι εκτίμησα όσα θεωρούσα δεδομένα»

«Η εικόνα των πλημμυρισμένων σπιτιών στις απομακρυσμένες βόρειες επαρχίες της Ινδίας ήταν συγκλονιστική. Εκεί είδα και ανθρώπους να υποφέρουν από σπάνιες ασθένειες όπως το καλαζάρ, που στον δυτικό κόσμο προσβάλλει μόνο σκύλους. Στη Ζάμπια, πάλι, παρακολούθησα μάθημα σε μια βρώμικη τάξη με κατεστραμμένους τοίχους και μαθητές φτωχά παιδιά εμφανέστατα υποσιτισμένα. Υπάρχει εκεί έξω ένας κόσμος που υποφέρει. Αν ζήσεις δίπλα τους φτάνεις να εκτιμάς αυτά που έχεις»
Ο φωτογράφος (αποκλειστικός συνεργάτης του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters από το 2004) πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι σε χωριά της Αφρικής και της Ινδίας. Σπίτι του ήταν ένα παρατημένο εργοστάσιο κάπου στον Νίγηρα, «στέκι» του μια αυτοσχέδια κλινική και παρέα του οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Μοναδική του πολυτέλεια ένας ανεμιστήρας, καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη.

«Ήταν μια πρόκληση αυτό το φωτογραφικό οδοιπορικό. Ό,τι κι αν είχα στο μυαλό μου ξεκινώντας αυτά τα ταξίδια, ανατράπηκε από όσα είδα και έζησα. Και έτσι έφτασα να εκτιμήσω αυτά που έχω»..
Γιατροί που περιμένουν την ειδικότητά τους, νοσοκόμες, οικογενειάρχες, εθελοντές αλλά και ειδικοί στις γεωτρήσεις (που άνοιγαν πηγάδια για νερό) αποτελούσαν την ομάδα της αποστολής.

Ο Γιάννης Κολεσίδης τηρούσε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, που ακολουθούσε την αποστολή, το ωράριο το γιατρών: πήγαινε στα νοσοκομεία από το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Μόνη τους «διασκέδαση» ήταν το διάλειμμα για το μεσημεριανό φαγητό.
«Στον Νίγηρα υπήρχαν υπαίθριες αυτοσχέδιες κλινικές» αφηγείται. «Εκεί ζύγιζαν τα μωρά. Μάλιστα, πρόσφεραν μια ειδική κρέμα, πλούσια σε βιταμίνες, για τα υποσιτισμένα μωρά και τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών. Στο Μαντάουα, περιοχή του Νίγηρα, οι γιατροί κατοικούν σε ένα παλιό παρατημένο εργοστάσιο και το νερό εκεί δεν είναι πόσιμο, γι΄ αυτό το βράζαμε».
Νίγηρας. «Παρά τις κακουχίες, οι κάτοικοι εκεί είναι χαμογελαστοί. Δεν θα ξεχάσω τα παιδιά που με ακολουθούσαν. Από την άλλη, το νερό δεν είναι πόσιμο, οι ασθένειες πολλές και τα σπίτια τους είναι καλύβες από χώμα και άχυρα. Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής τους και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εξοικειωμένοι είναι».

Ζάμπια. «Θυμάμαι μια ηλικιωμένη που είχε προσβληθεί από ΑΙDS. Ήταν μόνη της στο νοσοκομείο και κάθε φορά που με έβλεπε χαιρόταν. Ήθελε να δει και κάποιο άλλο πρόσωπο εκτός του γιατρού. Ήταν από τους ελάχιστους κατοίκους ηλικίας άνω των 50 χρόνων. Οι περισσότεροι πεθαίνουν νέοι από μεταδοτικές ασθένειες».

Ινδία. «Οι άνθρωποι στις απομακρυσμένες επαρχίες ήταν πιο καχύποπτοι από παντού. Ζουν με τον φόβο της μόλυνσης καθημερινά. Κοιμούνται κάτω από κουνουπιέρες και τα κρεβάτια τους βρίσκονται 60 πόντους πάνω από το πάτωμα για να μην τους τσιμπήσουν μολυσμένα έντομα»

Ο Γιάννης Κολεσίδης μας μεταφέρει εκεί όπου, αν και η επιβίωση αποτελεί καθημερινή πρόκληση, η δύναμη και η ελπίδα συνθέτουν ένα δυνατό μήνυμα ζωής.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα προβληθούν μεταξύ άλλων ταινίες που βραβεύθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2009 και σε άλλα διεθνή Φεστιβάλ, όπως: Barcelona or Die του Indrissa Guiro, Πεθαίνοντας στην αφθονία του Γ. Αυγερόπουλου, Το όνομά μου είναι Σλομπιλέ του Σ. Δανέζη κ.α.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες γύρω από το "HIV/AIDS και τις σύγχρονες προκλήσεις του" και πάνω στο θέμα "Παχυσαρκία στην παιδική ηλικία και Υποσιτισμός".

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
* προβολή της ταινίας «Θετικοί στη ζωή» της ενημερωτικής ομάδας του Κέντρου Ζωής και της ομάδας HITSCOX
* αφρικανικές ενώσεις που παρουσιάζουν τοπικά ήθη και έθιμα
* το συγκρότημα Muzica (Αφρικάνικη Μουσική)
* πάρτυ με το KOSMOS RADIO 93,6 FM

ΙΝFΟ

Έκθεση φωτογραφίας «Κλικ στην ανθρωπιστική δράση» του Γιάννη Κολεσίδη, στην «Τεχνόπολι», αίθουσα Τάκης Παπατσώνης, (Πειραιώς 100, Γκάζι) από 10 έως 20 Σεπτεμβρίου. Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης : 12.00-23.00


Είσοδος Δωρεάν

Site: Yannis Kolesidis

Σύντομο Προφίλ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν τη βοήθειά τους: α/ σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης, β/ στα θύματα που προκαλούνται είτε από φυσικούς είτε από ανθρώπινους παράγοντες, γ/ σε όσους υποφέρουν εξαιτίας εξεγέρσεων, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, φιλοσοφική ή πολιτική διάκριση.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Όνομα: Θεοδώρα Θεοδωρίδου
Διεύθυνση Email: press@msf.gr

60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οχιοχι λάθος εχεις κάνει.
Ηρωες χωρίς σύνορα, ετσι τους λένε όχι γιατρους.
Καλησπέρα.

Hfaistiwnas είπε...

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι...

kostaslogh είπε...

Ποιές φωτογραφίες άραγε θα μπορούσαν να αναδείξουν το μεγαλείο της ψυχής αυτών των ανθρώπων;
Υποκλίνομαι!
Καλή σου μέρα ευγενική καλιτέχνιδα!

tovenito είπε...

εξαιρετικό ποστ
εξαιρετικές ψυχές
μόνο άνθρωποι χωρίς σύνορα μπορούν να αφιερωθούν σε κάτι τέτοιο

Unknown είπε...

Καλημέρα

Υπάρχει θέμα
Αν προλάβω θα περάσω στα γρήγορα
γιατί φεύγω για Αμοργό για
φωτογραφικό σεργιάνι στις
Κυκλάδες

Να είσαι καλά
που μας προσέχεις

Καλό πρωινό
Θα επιστρέψω 25 Σεπτέμβρη

Adamantia είπε...

Αυτοί οι γιατροί είναι η απάντηση στα φακελλάκια και στα 150 ευρω η επίσκεψη στο ιατρείο. Δεν πρέπει να είναι μόνο περήφανοι οι Γιατροί του Κόσμου αλλά να ντρέπονται οι άλλοι.
Αυτό που είναι επίσης πέρα για πέρα αληθινό όταν δεις τις συνθήκες ζωής σ΄αυτές τις χώρες είναι το συναίσθημα του ..εκτίμησα αυτά που θεωρώ δεδομένα.
Καλημέρα!

logia είπε...

μια φίλη μου γιατρός πήγε ΄
και όταν γύρισε αν και είχε τόσα στο μυαλό της να μας πει δεν είπε τίποτε άλλο εκτός απ΄αυτό που είπε κι ο Κολεσιδης:
"Επαναπροσδιόρισα τη ζωή μου, επανεκτίμησα το έχειν μου"
είναι συγκλονιστικά να τα διαβάζεις όλα αυτά,ακόμη περισσότερο να τα βλέπεις με το μάτι αυτού του έξοχου φωτογράφου-ανθρώπου...
με κάνει να ντρέπομαι...

υ.γ όσο για το καλαζάρ χτύπησε και μας τη πόρτα μας...της μικρής Νεφέλης όταν ήτανε στα 5 της...

P. Kapodistrias είπε...

Πολύ κατατοπιστική όπως πάντα! Γνωρίζεις ότι μού αρέσει η Αφρική και χαίρομαι όταν συναντώ ανθρώπους ευαίσθητους ως προς αυτήν την ΛΕΥΚΗ ήπειρο!!!

Ευχαριστώ για το νέο της έκδοσης. Θα φροντίσω!

Καλημέρες!

habilis είπε...

Μπράβο για το post !
Kαι όμως υπάρχουν ακόμα γιατροί με αλτρουισμό!

Dee Dee είπε...

Τι να σχολιασουμε πανω σ' αυτο βρε αρτιστακι μου; :)

Ενα μεγαλο μπραβο και να σκυψουμε το κεφαλι για οσα πεταμε καθε μερα και αδιαφορουμε ενω αλλοι δεν εχουν νερο ποσιμο να πιουν!!

Καλημερααα!!!

Ελένη Μπέη είπε...

Μπράβο σου, roadartistάκι!
Ο δυτικός κόσμος πολλά χρωστάμε στον επονομαζόμενο τρίτο. Αυτοί οι γιατροί τιμούν και την επιστήμη τους, και τον όρκο τους και τον άνθρωπο.
Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ thalassokrator : Πραγματικά έτσι είναι.. ή αλλιώς "άνθρωποι χωρίς σύνορα! Καλημέρα σου θαλασσινέ!

Roadartist είπε...

@ ηφαιστίωνας : Να παραδειγματιστούμε λίγο.. όσο γίνεται..και εμείς..Θα βοηθούσε..Καλημέρα Ηφ!

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Κώστα πόσο μικρά είναι όλα όσα μας ταλαιπωρούν και μερικές φορές μας αρρωσταίνουν μπροστά σε αυτές τις εικόνες.. Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Ζούμε στην εποχή που τίποτα πλέον δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας κινητοποιεί. Είναι υπέροχο να ξέρεις πως δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα. Μια έκθεση που αξίζει να την επισκεφτούμε όλοι...

Roadartist είπε...

@ Sailor : Καπετάνιε Αμοργό Σεπτέμβρη μήνα??? Τι ευλογία είναι αυτή? Εύχομαι να περάσεις υπέροχα στο ταξίδι σου..δεν χρειάζεται να σου γράψω πόσο πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν εκεί κ εγώ. Καλημέρες :)

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Είναι τρομερό ότι για να εκτιμήσεις αυτά που έχεις θα πρέπει να πας ένα ταξίδι ως εκεί.. Από την άλλη, ίσως είναι ακόμη πιο τρομερό ότι κάποιοι πάνε και όχι μόνο δεν τους αγγίζουν οι εκεί καταστάσεις αλλά αντίθετα κερδίζουν εις βάρος τους, κ τους εκμεταλλεύονται.. Τι να πεις, καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ logia : Μετά από ένα τέτοιο ταξίδι, αλλά και κάτω από τις συνθήκες που έζησε εκεί, δίπλα στους γιατρούς, σίγουρα τίποτα δε θα είναι το ίδιο.. Ίσως τελικά θα ήταν ο κόσμος καλύτερος αν όλοι πηγαίναμε προς τα εκεί.. Μακάρι να μην υπήρχε τέτοια εξαθλίωση στο κόσμο.., στην σημερινή εποχή και να υπάρχουν μέρη με τέτοια ζωτικά προβλήματα.. Χαίρομαι που η Νεφέλη το ξεπέρασε!

Roadartist είπε...

@ ΠΚ : Πάρα πολύ θα ήθελα να βρεθώ και εγώ εκεί.. Καλημέρα πκ μου! Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ habilis: Είναι μια έκθεση φωτογραφίας, που αξίζει να την δούμε.. Θα μας βοηθήσει εμάς ως ανθρώπους! Καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Έτσι ακριβώς φίλη μου.. και να γυρίσουμε το κεφάλι κ να ξαναπιστέψουμε στον άνθρωπο δίπλα μας.. Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Νερένια : Ξέρεις πάντα με προβληματίζει γιατί δεν προβάλλονται π.χ. άνθρωποι που δίνουν, αλλά μόνο οι κλέφτες. Και όλα τα αντίστοιχα.. Χρειάζεται προβολή κ το καλό..γιατί στο τέλος θα πιστέψουμε πως έχει εντελώς εκλείψει.. Καλημέρα σου!

jacki είπε...

Είδα ασθενείς να χαμογελούν στον Νίγηρα και παιδιά να παίζουν δίπλα σε πλημμυρισμένα σπίτια στην Ινδία κι εκτίμησα όσα θεωρούσα δεδομένα

Πόσο πολύ προσφέρουν κάποιοι άνθρωποι..
Να είναι πάντα καλά.. Μεγάλο και σπουδαίο το έργο τους.

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

αυτοί πρέπει να λέγονται ΆΝΘΡΩΠΟΙ, και αυτή είναι η προσφορά του φωτογράφου

kariatida62 είπε...

Συμφωνώ με την παρατήρηση του Τhalassokratora!΄Ηρωες χωρίς σύνορα είναι! Έχω παρόμοιες βιωματικές διηγήσεις απο το παιδί μου, που βρέθηκε 4 μήνες με το Π.Ν . στην Κένυα και Σομαλία να κυνηγά πειρατικά καράβια! Μου ομολόγησε ότι το ταξείδι αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για να εκτιμήσει τα δεδομένα του! Λάτρεψε τις παραπάνω χώρες για τις φυσικές τους ομορφιές και για την υπερηφάνια που χαρακτηρίζει τους λαούς τους! Μου δήλωσε ότι κι'αυτός, αν ήταν γεννημένος σ'αυτές τις χώρες πειρατής θα γινόταν εφ'όσον τίποτα άλλο δεν τους απομένει να κάνουν προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους!
Τι καλό θάκανε σ'ολους εμάς τους Δυτικούς και ηθικούς αυτουργούς της κατάντιας αυτών των ανθρώπων ένα ταξειδάκι...αναψυχής στην ΚΕΝΥΑ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΙΑ!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι μερικές χώρες που απλά έχουν επιλεγεί από τις άλλες τις μεγάλες για να παίζουν μερικοί άνθρωποι το παιχνίδι τους.
κάθε φορά δεν ξέρω τι μπορώ να νοιώσω διαβάζοντας παρόμοια πράγματα και αντικρίζοντας παρόμοιες εικόνες.
είναι οικτρό να συγκεντρώνουν μερικοί άνθρωποι μόνο, περιουσία πολύ μεγαλύτερη από τον προϋπολογισμό ολόκληρων κρατών και απλά να υπάρχουν άνθρωποι που αργοπεθαίνουν γρήγορα και σχεδιασμένα.

KitsosMitsos είπε...

Αξιόλογη προσπάθεια για ανθρώπους που πραγματικά προσφέρουν.

Margo είπε...

Σοκάρει όχι τόσο η ζωή αυτών των ανθρώπων που έτυχε να γεννηθούν σε αυτές τις χώρες, αλλά όλων εμάς που αδιαφορούμε πιστεύοντας ότι είναι πολύ μακρυά από εμάς. Δεν είναι μακρυά, δίπλα μας είναι αλλά δε τους βλέπουμε. Τυχεροί όποιοι θέλησαν να προσφέρουν για τη δική τους ζωή πρωτίστως!
Καλό απόγευμα Ροντάκι μου

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ότι και να πω για τους γιατρούς χωρίς σύνορα θα είναι λίγο και κοινότυπο.
Πολύ καλή επιλογή, πολύ ωραία ανάρτηση κι ευτυχώς υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα για τα οποία οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί αφήνουν μηνύματα αισιοδοξίας.

Roadartist είπε...

@ jacki : ...και ξέρεις με όλα τα αρνητικά που ακούμε και μας κατακλύζουν, τέτοιοι άνθρωποι προσφοράς, μας φαίνεται απίστευτο πως υπάρχουν..Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ vaggelis : Αυτή πρέπει να είναι η προσφορά του Φωτογράφου.. Ναι Βαγγέλη, πρωτίστως..

Roadartist είπε...

@ Karyatida : όσοι ταξιδεύουν σε αυτά τα μέρη, τους μένουν μέσα τους ανεξίτηλα.. Είναι σίγουρα ταξίδια εμπειρία ζωής.. Πόσο μάλλον για τον γιό σου που δεν το έζησα..ως τουρίστας..αλλά επί 4 μήνες.. Φυσικά και η ανέχεια, για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι, τους σπρώχνει σε τέτοια..

Roadartist είπε...

@ Basnia : Γιατί να υπάρχει αυτό το "Απλά" όμως που διαφοροποιεί και καθορίζει τις ζωές χιλιάδες ανθρώπων, ολόκληρων πόλεων? Γιατί ένας π.χ. χάρτης του Βατικανού (του πιο ισχυρού θρησκευτικού κράτους-κ γενικώς) ..να αρκεί για να θρέψει μια τέτοια πόλη για ένα χρόνο, και αντί να προσφερθεί, να εκτέθεται στους τοίχους του? Τι αξίζει πιο πολύ για μια θρησκεία, για μια κοινωνία...?? Η Τέχνη, το Κέρδος, η Χλιδή, η Προβολή από την ίδια την ανθρώπινη ζωή?
Φρίκη σε πιάνει αν τα σκεφτείς σοβαρά όλα αυτά.. Και αντιληφθείς πως πολύ 'απλά' κάποιοι μας δουλεύουν..

Roadartist είπε...

@ kitsosmitsos : Από τις καλύτερες φετινές εκθέσεις.. Αξίζει όλοι να πάμε.. καλό θα μας κάνει!

Roadartist είπε...

@ margo : Αυτό είναι σοκαριστικό.. μας χωρίζουν λίγες ώρες... αεροπλάνου από αυτούς τους ανθρώπους.. Μιλάμε για απίστευτη υποκρισία.. Να πεθαίνουν μικρά παιδιά από ασθένειες λες και ζούνε 200 χρόνια πριν.. Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : και δεν είναι μόνο οι γιατροι.. Αλλά πολλοί ακόμη που πάνε να προσφέρουν ότι μπορούνε.. Πόσο σε αντίθεση έρχονται στο μυαλό μου με αρκετούς από εμάς.. Και πόσο σε τέτοια φωτεινά περιστατικά ξανά νιώθω μια κάποια εμπιστοσύνη για το ανθρώπινο..είδος.. Καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ανθρωποι χωρίς σύνορα, ψυχούλες χωρίς σύνορα!
Τι να πει κανείς γι αυτούς τους ανθρώπους??
Ηρωες πραγματικοί!
Κι εμείς τελικά είμαστε τόσο πολύ "πλούσιοι" και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει;-)

Δημιουργία είπε...

Υπαρχουν Γιατροι και γιατροι, τιποτε αλλο.

Roadartist είπε...

@ EΛΕΝΑ : Ξέρεις τι σκέφτομαι όλες αυτές οι ματαιοδοξίες, οι δηθεν συμπεριφορές..τόση κενότητα.. Ενώ τα πάντα είναι απλά! να είσαι καλά Ελενα, καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Δημιουργία : ή καλύτερα 'άνθρωποι και άνθρωποι".. Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όσους τα αξίζουν. Μπράβο!

jf είπε...

Ότι και να πούμε είναι λίγο...
Αν δεν τα ζήσεις στο πετσί σου δεν μπορείς να τα 'ζήσεις' αλλιώς... νομίζω?
Την καλησπέρα μου

AlexMil είπε...

Σίγουρα οι γιατροί αυτοι ανιδιοτελώς, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη. Είναι βέβαια άξιοι θαυμασμού.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα γιαυτούς, όπως και οι περισσότεροι νομίζω. Οτι γράφουν κατα κανόνα τα μέσα ενημέρωσης και λένε οι ίδιοι.
Θα ήθελα να ξέρω για παράδειγμα από που χρηματοδοτούνται, ποια είναι η δομή τους, αν χρησιμοποιούν προσωπικό έμμισθο, υποστηρίζονται από κυβερνήσεις, δέχονται την υποστήριξη κυβερνήσεων, παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις κ.λ.π.
Μη ξεχνάμε όλοι μας πως η γνώση είναι ελευθερία και για τις σγκεκριμμένες οργανώσεις η γνώση
τους δίνει περισσότερη υποστήριξη, οικονομική, ηθική, κοινωνική.

καλό βράδυ

Colorfullsmoker είπε...

Κάποια παιδιά θεωρούν βαρετή τη γνώση
Κάποια άλλα διψούν και την αποκτούν σε τέτοιες συνθήκες
Κάποια παιδιά θέλουν κινητά, ρούχα και παιχνίδια κάθε λίγο και λιγάκι
Κάποια άλλα δεν έχουν επιλογή. Περπατάνε ξυπόλυτα και παίζουν με απομεινάρια οβίδων.
Κάποιοι θεωρούμε πως ο θάνατος δεν υπάρχει
Άλλοι του χαμογελάνε κατάφατσα
Παραπονιόμαστε που παίρνουμε 800€
Παραπονιούνται αν δεν τους δώσεις καλοσύνη
Πατέρα; άμα περάσω στο πανεπιστήμιο θα μου πάρεις εκείνο το κάμπριο;
Έλα παιδί μου να σε πάω πρώτα σε μια έκθεση φωτογραφίας...

Την καλημέρα μου Ευαίσθητε Άνθρωπε (that is you Roadartist!)

Artanis είπε...

Ωραία παρουσίαση...Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ζήσει φοβερές καταστάσεις και προσφερουν με κίνδυνο της ζωής τους...
Καλημέρα Καλλιτέχνιδα, σε φιλώ...

zekia είπε...

καλημέρα:) πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Στο περιοδικό των γιατρών χωρίς σύνορα έχω διαβάσει απίστευτες ιστορίες και αυτά που αναφέρει ο φωτογράφος είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Επίσης θα ήθελα να πω σε όλους οτι πρέπει να υποστηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους και οτι μπορούμε που και που να κάνουμε μια μικρή δωρεά στον οργανισμό.

Aristodimos είπε...

Εχω την τυχη να γνωρίζω εναν γιατρο που προσφέρει τις υπηρεσίες του απο μιαν αλλη ανάλογη μη κερδοσκοπική ομάδα...

Ειναι ολοι τους αξιέπαινοι και αυτο που πάντα προτάσουν ειναι ενα Α κεφαλαίο !!! αυτο της Ανθρωπιάς.

Καλό Σ/Κ να εχεις

Αρης

iLiAs είπε...

...αξιοι οι ανθρωποι!

Roadartist είπε...

@ Albireo: έτσι ακριβώς Albireo, είμαστε "μικροί" μπροστά τους.Tους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Roadartist είπε...

@ JamanFou : ..δεν είναι τυχαίο που λένε πως αν ένα παιδί που έχει μεγαλώσει σε μια τέτοια πόλη, έρθει στην Αθήνα...είναι πιθανό να τρελαθεί από τον εδώ τρόπο ζωής.. από το πόσο εύκολο π.χ. είναι να πιεις..νερό.. Το αντίστοιχο ισχύει και για εμάς..

Roadartist είπε...

@ AlexMil : Σωστά.. όποιος μπορεί καλό θα ήταν να βοηθήσει.. Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη δράση των Γιατρών χωρίς Σύνορα, όποιος θέλει μπορεί να μπει στο site της οργάνωσης για να μάθει κάποια στοιχεία : http://www.msf.gr/

Στην ανάρτηση υπάρχει και email υπεύθυνης επικοινωνίας..
Καλό βράδυ Παρασκεύης.

Roadartist είπε...

@ Έκτορας : Καταπληκτικές σκέψεις, καταπληκτικό σχόλιο Έκτορα. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, μας κινητοποιείς.. Να είσαι καλά..

Roadartist είπε...

@ Artanis : υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι λοιπόν.. Μπράβο τους.. και ξανά πολλά πολλά μπράβο.. Καλό βράδυ φίλη μου..

Roadartist είπε...

@ zekia : Σε ευχαριστώ για το πέρασμα και για τις σκέψεις σου.. Είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση.. όχι μόνο για τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις.. Όσοι μπορούμε να ενδιαφερθούμε και έμπρακτα..

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : τους χαίρομαι αυτούς τους ανθρώπους.. Καλό βράδυ Άρη.. να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ iLiAs: Πανάξιοι, υπέροχα άξιοι!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Έχω καιρό να σε επαινέσω, ρονταρτιστάκι. Συνεχίζεις με αμείωτη συχνότητα και ποιότητα να προσφέρεις αφορμές ευαισθητοποίησης και σκέψης, να ανοίγεις παράθυρα στους αναγνώστες σου.
Φευγαλέο όνειρο:Τα ΜΜΕ λειτουργούν σ' αυτή την κατεύθυνση και η "μαζική κουλτούρα" έχει τέτοια χαρακτηριστικά...Αποτελέσματα;
Ε. είπαμε. Φευγαλέο. Πάει.

Καλό σαββατοκύριακο. Ήδη μας χαρίζει τη δροσούλα του.

Anastasios είπε...

Εύγε σ' εκείνον που αποκαλύπτει τα υπέροχα έργα των εκλεκτών αυτών επιστημόνων!

θα ευχόμουν να ήμουν εκεί να δω την έκθεση και να σφίξω το χέρι σ' αυτούς τους ήρωες!

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης: Απλά Διονύση μοιράζομαι όλα όσα με προκαλούν να τα επισκεφτώ και ότι νομίζω ότι αξίζει στη πόλη μας.. Τίποτα περισσότερο.. Το όνειρο σου μιλάμε για "ΤΟ" (!!!) όνειρο! Τα αποτελέσματα δεν μπορούμε καν να τα διανοηθούμε τώρα..Σε ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου εδώ..και γενικώς..

Roadartist είπε...

@ Anastasios : ..έτσι ακριβώς.. Άνθρωποι μοναδικοί! την καληνύχτα μου, καλό σκ!

Related Posts with Thumbnails