1 Αυγούστου 2008

Νίκος Κακλαμανάκης





Ο Νίκος Κακλαμανάκης 4 χρόνια πριν, ήταν εκείνος που άναψε τη δάδα στο ΟΑΚΑ και σήμανε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Θέλησα σήμερα, αρχή του πιο καλοκαιρινού μήνα και λίγες μέρες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας στο Πεκίνο, να αναφερθώ στο καπετάν Νικόλα, ένα αγαπημένο μου αθλητή, πραγματικά πλέον έναν από τους λίγους που με κάνουν να αισθάνομαι υπερήφανη, τόσο για τις επιδόσεις του, όσο κυρίως για το προφίλ που έχει διατηρήσει. Πάντα προσηλωμένος στους στόχους του, απέχοντας απο τα media, με σεβασμό προς τους συναθλητές του και φιλοσοφημένος για τη ζωή.

Ο Κακλαμανάκης είναι ένας από τους ελάχιστους αθλητές στο κόσμο που έχει καταφέρει να διακριθεί σε τέσσερις συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη Βαρκελώνη 1992 (9η θέση), στην Ατλάντα 1996 (1η θέση), στο Σίδνεϊ 2000 (6η θέση), στην Αθήνα 2004 (2η θέση) και τώρα θα συμμετάσχει και στην Κίνα!

Οι ρίζες του Νίκου κρατούν από την Αμοργό, από τη Μάνη και από τη Κρήτη. Το γενεαλογικό τρίγωνο τον βγάζει κάπου στην καρδιά του Αιγαίου. Από τα 4 του, κάθε καλοκαίρι βρισκόταν στην Άνδρο. Ένα βήμα απ΄ το νερό, κάθε μέρα μέσα στο κύμα, στο Νημποριό.

Στις συνεντεύξεις του, οι δηλώσεις του ουσιαστικές. Δείχνει ένας άνθρωπος καλλιεργημένος και προσγειωμένος παρόλη την επιτυχία του.. με ήθος.. Αξίζει να αναφερθεί η στιγμή στη διοργάνωση "Athens Reggata 2003", όπου ο Νίκος μόλις 50 μέτρα απο το τερματισμό και την 1η θέση στον αγώνα, χτύπησε δίχως δική του ευθύνη μια Ελβετίδα συναθλήτρια του, τότε αμέσως εγκατέλειψε τη κούρσα για να τη βοηθήσει.

photo copyrights http://www.kaklamanakis.gr/

Σας παραθέτω ένα αποσπάσμα από συνεντεύξη του στην εφημερίδα Τα Νεα, που έδωσε λίγο πριν φύγει για την Ολυμπιάδα της Κίνας:

"Τι σας κάνει σημαντικό αθλητή; Το μυαλό ή το σώμα;
Δεν είναι η φυσική μου κατάσταση, μη γελιόμαστε. Υπάρχουν πολύ πιο δυνατοί αθλητές από μένα, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο της ζωής μου. Στα 28 μου ήμουν τόσο δυνατός που ακόμα κι αν έκανα κάποιο λάθος, τα «διόρθωνε» το σώμα μου. Τώρα πια δεν έχω περιθώρια να κάνω λάθη.

Εγώ θα νόμιζα ότι το σημαντικότερο είναι τα μπράτσα που κρατούν το πανί και τα πόδια που πατούν στη σανίδα.
Το σημαντικότερο είναι να μπορείς να διαβάσεις τον αέρα, να καταλάβεις αν το σύννεφο της βροχής θα σου δώσει περιστροφικό αέρα ή δυνατή σπιλιάδα. Να έχεις εμπειρία και να μπορείς να συμπεριφερθείς σωστά υπό πίεση. Το πρώτο λοιπόν είναι το μυαλό, μετά η καρδιά και μετά το σώμα.

Όταν λέτε η καρδιά; Τραβάς το ιστίο με τα χέρια σου και αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση σού αυξάνει πάρα πολύ την καρδιακή λειτουργία. Όλη η αίσθηση είναι πάνω στα χέρια σου. Τα πέλματα απέχουν λίγα εκατοστά από το νερό. Δεν έχεις ούτε τιμόνι ούτε σκοινιά. Η καταπόνηση είναι απίστευτη: 180 σφυγμούς, επί 40 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, επί 10 μέρες.

Δεν υπάρχουν μέρες που να βαριέστε τη θάλασσα;
Τη θάλασσα όχι, ποτέ. Τους αγώνες καμιά φορά ναι. Η θάλασσα όμως είναι το πρώτο σπίτι μου, η ζωή μου. Η στεριά είναι το δεύτερο. Από τη στιγμή που είμαι ξύπνιος, τις μισές ώρες είμαι στη θάλασσα. Ακόμα κι αν δεν είμαι μέσα στη θάλασσα, την ψάχνω, αλλιώς δεν μπορώ, νιώθω δυσφορία.

Από όλες τις θάλασσες που έχετε γνωρίσει ποια είναι η πιο ωραία; Και μη μου πείτε το Αιγαίο..
Η καρδιά του Αιγαίου, ναι, είναι πολύ ωραία. Ένας βράχος άγριος, το βαθύ μπλε, ο γαλανός ουρανός και οι αέρηδες. Όλα αυτά σου δίνουν μοναδική ενέργεια. Υπάρχουν και άλλες γωνιές στον πλανήτη με ανάλογη δύναμη. Στην τροπική μεριά του Ειρηνικού, Αυστραλία, Νότια Αφρική, έχει πολύ ωραίες θάλασσες.

Ξεχωρίστε μου μια.
Νέα Ζηλανδία, η πρωτεύουσα της ιστιοπλοΐας. Ανάμεσα σε Νέα Καληδονία, Αυστραλία, Ταϊτή και Νέα Ζηλανδία είναι μια απ΄ τις πιο ωραίες θάλασσες στον κόσμο. Και από τις τελευταίες που έχουμε αφήσει ζωντανές, γιατί δεν έχουμε αφήσει και πολλές. Και δεν νομίζω ότι θα τις αφήσουμε και για πολύ καιρό... Μια γενιά, μιάμιση; Είναι καταπληκτικά νερά, αγνά και σου δίνει φοβερή ενέργεια ο ωκεανός.

Πάντως έχει πολλή μοναξιά το άθλημά σας. Δεν υπάρχει εξέδρα, δεν υπάρχουν φωνές. Εσείς και η θάλασσα.
Ναι, οι ιστιοπλόοι είναι μόνοι τους στο κύμα. Εμείς δεν έχουμε κερκίδα, δεν έχουμε επικοινωνία, κανένας δεν μαθαίνει πού είμαστε.

Και μετά τους αγώνες; Οι επόμενοι μήνες;
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΄96 είχα μελαγχολήσει. Είχα πάρει το χρυσό αλλά έλεγα «και τώρα τι;». Ήθελα την επόμενη Ιθάκη.
Και είπα θα κάνω τον διάπλου του Αιγαίου. Στην επέτειο λοιπόν της Ολυμπιακής νίκης, έκανα τη διαδρομή Αθήνα- Κρήτη μέσα σε δύο μέρες. Οι στιγμές με τους ανθρώπους που με περίμεναν στον μεσοσταθμό στη Σαντορίνη αλλά και στην Κρήτη όταν τελείωσα, ήταν μοναδικές.

Στη Κίνα είναι ανοιχτή θάλασσα, έχει αέρηδες;
Την περίοδο του Αυγούστου, όχι. Με βάση τουλάχιστον τα μετεωρολογικά στοιχεία των τελευταίων 15 ετών, δεν βγάζει ποτέ αέρα πάνω από 3 Μποφόρ. Είναι Ολυμπιακοί στα μέτρα των μικρόσωμων αθλητών, Κινέζων κ.λπ. Λίγο αέρα, υπερβολική υγρασία, ζέστη και πολλά θαλάσσια ρεύματα. Εμείς αγωνιζόμαστε 1 με 3 Μποφόρ το μεσημέρι, οπότε φαντάσου. Υγρασία 85% ως 99% και 40 βαθμούς Κελσίου! Δυσφορείς σαν να έχεις 40 πυρετό…

Αυτή θα είναι η τελευταία διεθνής συμμετοχή σας;
Όχι, δεν θα κλείσω την καριέρα μου στην Κίνα. Ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών, ένας Πολωνός, είπε ότι η ιστιοπλοΐα στην Κίνα είναι σαν να κάνουμε χειμερινή Ολυμπιάδα στη Σαχάρα. Κάνεις κωπηλασία στην ουσία, τραβώντας το πανί σου."

photo copyrights http://www.kaklamanakis.gr/

«Όταν ζεις στη θάλασσα, νιώθεις πάντα μικρός, όσο μεγάλος και αν είσαι».


Ο Νίκος Κακλαμανάκης λίγο πριν φύγει για την προετοιμασία του στη Κίνα, έφτιαξε μια 'διαδικτιακή' κερκίδα. Αν θέλετε μπορείτε να σταθείτε δίπλα του και να ζήσετε την πορεία στην Ολυμπιάδα της Κίνας, κάνοντας κλικ στο : http://www.kaklamanakis.gr/.
photo copyrights http://www.kaklamanakis.gr/


Κλείνω το post, δανειζόμενη τα λόγια με τα οποία, ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο γιός του ανέμου, ανοίγει την ιστοσελίδα του:

«Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου, και με ή χωρίς αέρα να είστε σίγουροι ότι θα πρεσβεύω εσαεί την αξιοπρέπεια του αγώνα μου»...

Νίκο σε ευχαριστούμε για όλα! Είσαι ήδη νικητής!

Συνεντεύξεις, φωτο: εδω , εδω .

106 σχόλια:

Roadartist είπε...

Εύχομαι ένα πολύ καλό μήνα σε όλους μας..
Χαρείτε όσο μπορείτε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού ..πρίν φύγει!!
Καλά να περάσετε όλοι,
Πολλά φιλιά!

Laplace είπε...

καλα να περνας κ εσυ roadartist!μεγαλος αθλητης ο κακλαμανακης!

Είδωλο είπε...

Τωρα που μεστωσα εγω γερασε ο Νικος...
κριμα κριμα Νικο γιατι σε αυτο το πανι επανω θα μπορουσαμε να γραψουμε ενα σερφορομαντζο.
αχαχα

Roadartist είπε...

χαχαχαχαχ αρε x-ourane!! E, οχι και μεστωσε!! Φιλάκια! :)) Κοιτα να ξεκουραστεις!

laplace: επισης φιλε μου, σε ευχαριστω πολύ! φιλιά!

VAD είπε...

Πρώτη επίσκεψη και πέφτω σε αφιέρωμα για έναν άνθρωπο με ήθος ,ποιότητα,σεμνότητα,είδη εν ανεπαρκεία σήμερα.Θυμάμαι την αδικία που του έγινε το 1988 και την αξιοπρέπεια με την οποία στάθηκε όρθιος.Και ήρθε η ώρα της δικαίωσης,κι ο Νίκος δεν ανέβηκε στο καλάμι!Αλήθεια,θυμάται κανείς του μικρόψυχους του'88;Οχι φυσικά!
roadartist,Καλή σου μέρα και καλο μήνα....

πνευμα είπε...

...Ένας γεννημενος νικήτης!

Την καλημέρα μου και καλό μήνα

Hfaistiwnas είπε...

Καλό μήνα!!!!!!!!!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

όπως και να το κάνουμε είναι από τους σημαντικότερους.
πολλά φιλιά για έναν πολύ καλό μήνα, και άστον να φύγει γρήγορα. λολ. να έρθει ο σεπτέμβρης γρηγορότερα, να φύγουν και μερικοί ξεχασμένοι. :)

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά μου δίνει την εντύπωση σεμνού παιδιού. Μακάρι κλείνοντας στην Κίνα την σταδιοδρομία του, με τους Ολυμπιακούς τουλάχιστον, να πάει όσο καλά περιμένει και του αξίζει. Καλά να περνάς roadartist μου και καλό μήνα!!
Φιλί κοραλένιο και μια αγκαλιά!

kikop80 είπε...

Καλό μήνα αρτιστάκι!!!
Κλάψ!
Όχι άλλη θάλασσα σε post...
ή μάλλον δεν πειράζει, αφού μόνο από 'δω θα τη βλέπω φέτος...
Καρακλάψ! Λύγμ! Καταθλίψ! Μελαγχόλ!
:))

kikop80 είπε...

ΥΓ
Πραγματικά έχει μεγάλο ήθος ο Κακλαμανάκης!
Μπράβο του!
Καλή δύναμη να έχει!!!

Roadartist είπε...

@ VaD: VaD καλώς όρισες..Αν και ήμουν αρκετά μικρή τότε, έμαθα αργότερα τα γεγονότα του '88. Μικροπρέπεια ναι ακριβώς έτσι.. Πιστεύω οτι ο Κακλαμανάκης δεν έχει κανένα ανάγκη απο όλους αυτούς τους μικρόψυχους..Το απέδειξε βέβαια στη συνέχεια.. Εχει κατακτησει την κορυφη με την αξια του. Τη καλημερα μου, καλό σου μήνα, και εισαι πάντα ευσπρόσδεκτος..

Roadartist είπε...

@ πνευμα: Κρατώ τη φράση σου και την τονίζω : "...Ένας γεννημενος νικήτης!" Καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Επίσης!!


@ b|a|s|n\i/a : Νομιζω οτι αν ειχε γεννηθεί σε άλλη χώρα θα τον είχανε σαν εθνικό ήρωα.. Οχι σαν εμάς.. Αλλά ας μην αρχίσω τη γκρίνια... Καλό μήνα :)
Οταν θα ερχόμαστε εμείς, εσύ θα φεύγεις? :)

Roadartist είπε...

@ zanzibar : Καλησπέρα zanzibar, δεν τον γνωρίζω βέβαια προσωπικά αλλά και εμένα αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει, με τη στάση του, απο τις δηλώσεις και την απόσταση του απο τα πολλά..Καλά να περνάς και εσύ, καλό μήνα!! Σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ kikop80: Πολύ θάλασσα θα έπρεπε να λες.. Υπομονή και τα σκ να προσπαθείς να τη βλέπεις.. Ζωή χωρίς θάλασσα..δεν νοείται! :)

Οι φράσεις σου στο δευτερο σχόλιο, με υπερκάλυψαν.. "μεγάλο ήθος", "Καλή δύναμη να έχει"..
Να εισαι καλα, καλο μήνα kikop!

Takiz είπε...

Η χρησιμότητα τέτοιων ανθρώπων είναι καταλυτική στην ζωή μας. Ο συγκεκριμένος είναι ένας κοινός άνθρωπος, που θέλει πάντα να είναι νικητής.

Ας είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα μετάλλια, με ενδιαφέρει το πάθος, το σθένος, η αγάπη, για το καλύτερο, όπου σε χαρακτηρίζει.

Μπράβο σου!!!

Roadartist είπε...

@ Takiz: Σαφώς ένας κοινός άνθρωπος, ένας αθλητής με νου και σώμα υγιή. Τέτοιοι άνθρωποι με πείσμα, πάθος και αγάπη για αυτό που κάνουν, τιμούν την Ελλάδα και είναι τα πιο υγιή πρότυπα για όλους μας. Ειδικά για τους νέους.
Και εμένα τα μετάλλια δεν με συγκινούν όσο το ήθος σε συνδιασμό με το πάθος. Γι'αυτό και πραγματικά δεν με νοιάζει καθόλου η κατάταξη του στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο, μου είναι αδιάφορο, ο Κακλαμανάκης είναι ήδη νικητής.
Καλη μέρα να έχεις Τάκη και καλό μήνα. :)

koulpa είπε...

με τόσες αποκαλθηλώσεις.. είναι ο τελευταίος που θα υποπτευθούμε.. καλή συνέχεια να έχει..:):)
καλό μήνα και καλές διακοπές:):)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλή του τύχη!!!

Μέσα από κάθε μορφή αγώνα, οφείλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

νατασσΆκι είπε...

Είναι Σπουδαίος -και αθλητής και άνθρωπος, και χαίρομαι που και πάλι είμαστε "παρέα" στις συμπάθειες!
:))

Πολύ καλό το αφιέρωμα, πολύ προσεγμένο, μπράβο σου και πάλι

Καλή του επιτυχία

και σε σένα καλό μήνα, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή αντάμωση, ξανά :)

(αν και δεν θα χάσω την επαφή, θα σας "χαζεύω" που και που ;) )

Φιλάκια πολλά!!!

manetarius είπε...

Γεια σου roadούλα!
Πολύ ωραίο το αφιέρωμα για το πιο γλυκό και γελαστό παιδί των ολυμπιακών. Κι αν δεν πάρει το χρυσό δε μας νοιάζει, φτάνει που ζει γι' αυτό που κάνει κι εμείς (σαν καλοί άνθρωποι που είμαστε) χαιρόμαστε μαζί του!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιράκι!
Υ.Γ. Πάλι φεύγεις βρε σουρτούκω;

BUTTERFLY είπε...

Ειναι οντως ηδη νικητης, γιατι εκτος του οτι ειναι ΚΟΥΚΛΟΣ, εχει ηθος και αξιοπρεπεια, σπανιο πραγμα στην εποχη της ντοπας και της ευκολης νικης. Ειναι αξιος εκπροσωπος του ελληνικου αθλητικου/ολυμπιακου ιδεωδους και μπραβο του!
Μπαραβο και σε σενα για τις τοσο ενδιαφερουσες και ξεχωριστες αναρτησεις σου!
Καλο μηνα!

H.Constantinos είπε...

Ας ελπίσουμε να κάνει κάτι κι εκεί! Μάλλον άς ευχηθούμε!

iLiAs είπε...

...καλή επιτυχία να έχει στην Κίνα..

καλό μήνα Αρτίστα!!! :)
Να είσαι καλά :)

Sophia Kollia είπε...

Υπάρχουν και μερικοί καλοί, ευτυχώς!
Καλό μήνα με υγεία και ελπίζω μερικές βόλτες ακόμα!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Καλό μήνα καλλιτέχνιδα μου :))

Είναι ήδη νικητής!!!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Καλό, δροσερό και γελαστό μήνα!
Ξέρεις τη γνώμη μου για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Για τον αθλητή δεν μπορώ να πω κάτι.
Φιλιά

Roadartist είπε...

@ koulpa: Μα τετοια αποκαθηλωση πια..Στην ιστιοπλοία παίζουν τόσα πολλά πράγματα ρόλο που 'του βγάζω το καπέλο'.. Ξερεις .. γνωσεις μετεωρολογιας, καιρικες συνθηκες κλπ.. Καλο μηνα και σε σενα :)

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Πάντα! να εισαι καλα γλαρένια!! :)

@ νατασσούκο : Νατασσούκο :) πολύ χαίρομαι λοιπόν ξανά που είμαστε "παρέα" στις συμπάθειες!!
Σε ευχαριστώ πολυ για τα λόγια σου, χαίρομαι ιδιαίτερα που το βρήκες καλό. Καλά να περάσεις στις διακοπές σου.. Ε, τον αύγουστο όλοι χαμένοι θα είμαστε..
Εκει στα μεσα ξανα πισω εδω.. φιλια!

Roadartist είπε...

@ manetarius: Μanet μου καλησπερα, σε ευχαριστω. Τοσες χαρες μας εχει χαρισει ο Κακλαμανακης..Δεν μας αφορα αν δεν παρει μεταλλιο, ειναι ηδη νικητης..
Ε, οτι μπορω κανω, να την κανω οσο μπορω.. Εχουμε ενα χειμωνα μπροστα μας μανιταρακι.. :)

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY: Ηθος και αξιοπρεπεια αυτα μετρανε. Πολυ σπανια καλη μου σε ολους τους τομεις..
Σε ευχαριστω πολυ, καλα να περασεις το υπολοιπο καλοκαιρακι και λογικα απο μεσα αυγουστου θα τα λεμε ξανα ευχομαι οπως και πριν! Πολλα-πολλα φιλια!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Ευχομαστε τα καλυτερα στο πολυ δυσκολο αγωνα που εχει να δωσει.. Αν διαβασες τη συνεντευξη θα καταλαβες για τι συνθηκες μιλαμε.. Καλο μηνα!

Roadartist είπε...

@ iLiAs: Σε ευχαριστώ πολύ Ηλία, να εισαι καλα! Καλό μήνα!


@ sofia: Ναι έχουνε μεινει καποιοι ευτυχως, αξιζουν την αγαπη και τη συμπαρασταση μας..
καλο μηνα και σε σενα Σοφακι και με πολλες βολτες σε ολους μας.. Οσο μπορεσω θα τις κανω κ εγω :)

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας» : Ετσι ακριβως Κρητικιά μου! Καλό μηνα!!


@ "Ένα γελαστό απόγευμα" : Την άποψη σου για τους Ολυμπιακους του Πεκινου ..τη ξερω..Αδικο δεν εχεις σιγουρα..το ξερεις πως το ξερω!
:)) Σε ευχαριστω Στελιο για τις ευχες σου.. Να σαι καλα, καλό μήνα!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Καλο μηνα φιλενάδα
Δεν ειναι τυχαία η συμπάθεια που σου
εχω αρτίστα μου...έχουμε πολλά κοινά σημεία τελικά
Κι εγω αγαπώ αυτό το παιδί ...το πρόσωπό του ειναι ο καθρέφτης της ψυχής του
Μακράν ο καλύτερος αθλητής μας, εάν συνυπολογίσουμε όλα αυτά που έκανε
κάνει άλλα και όλα αυτά που ειναι!!!
Ευχαριστώ πραγματικά γι αυτή σου την ανάρτηση και για το δώρο(την διεύθυνση του Νικόλα)

πολλά πολλά κοτσυφοφιλάκια

τσίου!!!!!

Φωτεινή S είπε...

Καλό μήνα, Roadartist,
υπέροχη και ολοκληρωμένη ανάρτηση.
Μπράβο σου!

lila είπε...

«Όταν ζεις στη θάλασσα, νιώθεις πάντα μικρός, όσο μεγάλος και αν είσαι»
Τα είπε όλα σε μια φράση.
Καλή του επιτυχία,στο Πεκίνο.

Καλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Κότσιφα συμφωνώ, φαίνεται πολύ σωστός. Τόσο απο τη παρουσία του, όσο απο τις δηλώσεις και το πάθος που καταπιάνεται με αυτό που ασχολείται.. Μακάρι να είχε και απο το κράτος τη συμπαράσταση που του αξίζει!
Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να έβλεπα πολύ το Νικο να κράταει αυτός τη σημαία στη τελετη έναρξης στο Πεκίνο.. Του άξιζε..
Να μπεις στην ιστοσελιδα να του στειλεις και μηνυμα..
Καλο υπολοιπο καλοκαιριου, καλο μηνα.

roadartist είπε...

@ Φωτεινή S: Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινή, πραγματικά χαίρομαι που σου άρεσε. Καλά να περάσεις το υπόλοιπο του καλοκαιριού στο όμορφο Ρεθυμνο :)

Roadartist είπε...

@ lila : Ακριβώς! :) Lila σε ευχαριστώ και καλως ορισες στο blog! Καλο μηνα και να τα λεμε!

ILive2LoveMe είπε...

Πανέμορφο ποστ για έναν μεγάλο αθλητή. Το αξίζει. Κι αξίζεις κι εσύ ένα μεγάλο μπράβο για τα ποστ που κάνεις.
Καλό απόγευμα, καλό μήνα και φιλιά!

Side21 είπε...

Πραγματι ΑΘΛΗΤΗΣ ...
με όλη τη σημασία της λέξης
και πάνω απ' όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ
με προσωπικότητα ...
παρόλο που το κράτος κάποτε του
φέρθηκε άσχημα - λόγω ονόματος.
Εύχομαι να φέρει ένα ακόμα χρυσό
απ' την Κίνα στη δύση της καριέρας του.
Έβαλα foto με το γατάκι του γιού μου.
είναι βέβαια λίγο θολή λόγω φωτισμού.
Ίσως καταφέρω αύριο καλύτερη ...
Καλό σου Αύγουστο ...

Αλεξάνδρα είπε...

Μπράβο για το αφιέρωμα στον Νίκο Κακλαμανάκη. Μεγάλος αθλητής, υπέροχος άνθρωπος. Καλή του τύχη και αέρα στα πανιά του. Αξιος και ικανότατος!

Καλό μήνα
Σήμερα φεύγωωωωωωωωωω

kiki είπε...

Αξιόλογος αθλητής πράγματι...

βιολιστης στη στεγη είπε...

Στην ανάρτησή σου, αναδεικνύεις όχι απλά έναν αθλητή, αλλά κυρίως έναν παθιασμένο αγωνιστή! Τον πιστεύω ακόμα και στη Κίνα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Ε ρε τι πανικός είχε γίνει όταν έφερε τα μετάλλια, όπως και με όλους μας τους αθλητές άλλωστε. Ας ελπίσουμε ότι και φέτος θα δείξουν τον καλύτερό τους ευατό και θα έχουμε καλές εμφανίσεις και συμμετοχές.

Dimitra Andritsiou είπε...

Όσες φορές έτυχε να ακούσω τον Κακλαμανάκη να μιλάει, ή να διαβάσω συνέντευξή του, χάρηκα.
Χάρηκα γιατί είναι άνθρωπος με ήθος, πνεύμα, ψυχή και ένα σθένος τρομερό.
Τον εκτιμώ πολύ και παρακολουθώ την πορεία του.
Θυμάμαι την πρώτη του συνέντευξη που διάβασα... Ήταν πολύ πριν το χρυσό στην Ατλάντα και μίλαγε για τις δυσκολίες και όλα αυτά που του είχαν κάνει το '88 αλλά χωρίς πικρία ή μίσος.
ΦΟΒΕΡΟΣ!
Καλή επιτυχία του εύχομαι..

faraona είπε...

Ο Νικος ειναι καμάρι για την Ελλαδα!
Ειδες τι λεει Αρτιστα μου για την θαλασσα?
Αστερι το παιδι ΑστΕρι με κεφαλαιο «Α».
Καλο Αυγουστο!

Μαριλένα είπε...

αν και καθυστερημένα, καλό μήνα καλλιτεχνιδα μου και πολλά φιλιά :))

(ποστ δεν προλαβαίνω να διαβάσω, σήμερα γυρίσαμε. με συγχωρεις γι' αυτο :))

Unknown είπε...

Καλημέρα

Σπουδαίος καπετάνιος ο Νικόλας
Πριν από όλα τα άλλα
Σαν αθλητής
Από τους σπουδαιότερους

Ο άνθρωπος και η θάλασσα

Καλό πρωινό
Καλή συνέχεια καλοκαιριού
φιλιά θαλασσινά

Σπύρος είπε...

Καλό μήνα ..:) ωραιο πόστ μας θύμησες μεγάλες στιγμές :) Φιλιά καλη κυριακή :)

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή μέσα στη διετία 1998-2000( συγχώρεσε με αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ανακαλέσω ακριβή ημερομηνία στη μνήνη μου) ο Νικόλας είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η συνάδελφος στο διπλανό γραφείο του είχε τηλεφωνήσει για να παρει τις πρώτες δηλώσεις του. Εκείνος ηταν σε μια παραλία της ΤαΙλάνδης (;) ούτε αυτό το θυμάμαι με σιγουριά αλλά θυμάμαι τι της είχε απαντήσει:
«Κάθομαι εδώ, βλέπω τη θάλασσα, βλέπω το ηλιοβασίλεμα και νιώθω τόσο όμορφα»
Ο άνθρωπος είχε κατακτήσει την κορυφή του κόσμου και αισθανόταν όμορφα επειδή έβλεπε το ηλιοβασίλεμα. Για αυτό είναι σπουδαίος!

Χριστίνα (lbt) είπε...

Η πιο συμπαθής παρουσία στον αθλητικό χώρο. Ίσως ο μόνος που πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για την καταγωγή μας, σ' αυτούς τους αγώνες που ξεκινούν σε λίγο.
Φιλιά!

Agobooks είπε...

Καλά να περνάς! Καιρό έχουμε να τα πούμε!

Nefelli είπε...

Καλό μήνα Roadίτσα μας.

Κακλαμανάκης, ο γιος του ανέμου...
εκείνος που μας χάρισε πολλές δυνατές συγκινήσεις και πόσες ακόμη ....
Υπέροχος άνθρωπος και πολύ σωστά επισημαίνεις, το ήθος και την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει.

Καλή επιτυχία εύχομαι στο Νίκο.

Φιλί γλυκό, αυγουστιάτικο για εσένα

Fegia είπε...

Καλό βράδυ γλυκειά μου.
Το προηγούμενο ΣΚ που ήμουν στην παραλία, δίπλα μου δύο νεαροί έκαναν serfing με ανεμόπτερα.
Παρατηρώντας τους, σκέφτηκα το ταξίδι του Κακλαμανάκη από Αθήνα σε Κρήτη με το σερφ!
Αστείρευτες δυνάμεις, σωματικές και - κυρίως - ψυχικές!
Ενας Μεγάλος αθλητής, ένας σεμνός Ανθρωπος!

Καλή εβδομάδα.

mtryfo είπε...

καλό καλοκαίρι αρτίστα μου
διάλεξες σπουδαίο αθλητή, καλή του επιτυχία!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Road,από τον Νίκο δεν περιμένω τίποτε περισσότερο από αυτό που είναι.Και αν θα έρθει ακόμη μιά νίκη ,καλοδεχούμενη.Οι νίκες όμως της ζωής μας,είναι ένα κομάτι μεγαλύτερες από τις νίκες στους αγώνες.Γι' αυτό και η εκτίμησή μου στον Νίκο Κακλαμάνακη απεριόριστη.
Να είναι γερός και δυνατός όπως πάντα.

dr.SeenG είπε...

Ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι ίσως η μοναδική περίπτωση δημόσιας προσωπικότητας η οποία δεν δέχθηκε, ούτε έδωσε αφορμή, για αρνητικά σχόλια. Ίσως επειδή αντιπροσωπεύει ένα όχι και τόσο δημοφιλές σπορ. Δεν έχει σημασία όμως.
Πραγματικά κι εγώ χαίρομαι όταν τον ακούω να μιλάει. Είναι παθιασμένος μ'αυτό που κάνει, δείχνει προσγειωμένος και πάντα έχει σωστά επιχειρήματα.
Το περιστατικό με την Ελβετίδα συναθλήτριά του δεν το ήξερα, αλλά δεν εξεπλάγην όταν το διάβασα από το ποστ σου.
Στη συνέντευξη που παραθέτεις είπε μερικά πράγματα που με εντυπωσίασαν. Εύγε του και μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι. Τον έχουμε ανάγκη.
Την καλησπέρα μου!

Pan είπε...

Καλησπέρα δρομοκαλλιτέχνιδα!

Κάποιοι βιάστηκαν να τον ξεγράψουν ήδη.

Ελπίζω να τους διαψεύσει οδυνηρά.

Ελπίζω να περνάς ευχάριστα τις ημέρες σου.

Σοφία είπε...

Ωραίος ο Νίκος! Μακάρι να πάει καλά στο Πεκίνο, γιατί δεν έχουμε και πολλούς να μας εκπροσωπήσουν φέτος.

Natassa είπε...

Roadartist μπράβο!! όντως είναι καταπληκτικός αθλητής και ευτυχώς που στην ιστορία των Ολυμπιακών της Αθήνας ήταν αυτός ο "πρώτος".
Πάντως ορμώμενη από την ανάρτηση σου θελω να πω ότι νομίζω ότι στην "αθλητική" φύση του Ελληνα (χωρίς να είναι κλισε αυτό) ταιριάζουν τα αθλήματα της θάλασσας (και όχι της πισίνας) και το μπάσκετ.
Καλά να περνάς !!

Thalassini είπε...

Πολύ όμορφο αφιέρωμα!Πρότυπο πραγματικά!
Καλή του επιτυχία λοιπόν!
Φιλιά πολλά!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

καλιτέχνιδά μου, του δρόμου και της ψυχής! Με γέμισε η ανάρτηση σου, αλήθεια. Με γέμισε αυτός ο άνθρωπος. Έχεις δίκιο, τόσο προσγειωμένος και ταυτόχρονα τόσο απογειωμένος!

Καλημέρα γλυκιά μου και να είσαι καλά!

Γ.Π. είπε...

Πραγματικά Ωραίος ως Έλληνας
Πολύ σωστή επιλογή να φωτίσεις αυτόν τον άνθρωπο πίσω από τον αθλητή ενόψει των Αγώνων...

Ανώνυμος είπε...

Αθλητικό ήθος πνευματικά ιδεώδη...μπράβο του!!
Καλό μήνα Road!!

NdN είπε...

Καλησπέρα Roadartist,

Διάβασα και εγώ τη συνέντευξη του Κακλαμανάκη στα ΝΕΑ και είναι όπως ακριβώς τον περιγράφεις στην εισαγωγή. Εχει ήθος που εχουμε συναντήσει σε ελάχιστους αθλητές. Μόνο και μόνο με τη συμμετοχή τους στην 5η συνεχόμενη Ολυμπιάδα έχει κάνει την Ελλάδα περήφανη. Μακάρι να καταφέρει και κάποια διάκριση, όχι για εμάς, αλλά κυρίως για τον αυτό του.

Σταλαγματιά είπε...

Ότι και να πούμε θα είναι λίγο.
Ένας από τους ελάχιστους που μας κάνουν περήφανους.
Τον παρακολουθούσα πάντα την πορεία του και πάντα με
Ενθουσίαζε.
Και φυσικά πολύ ωραίος άντρας αυτό να το επισημάνουμε!!!!
:)))

Καλή σου μέρα

Artanis είπε...

Γειά σου καλλιτέχνιδα...Γύρισες;

Sideras είπε...

Πραγματικά ο πιο συμπαθείς και άξιος αθλητής. Είναι μετριόφρον και ασχολείται με άθλημα της θάλασσας ,κάτι πολύ σπάνιο σε άνθρωπο. Έχει πραγματική ψυχή και του ευχόμαστε να μας φέρει πολλά χρυσά. Αλλά και να μην μας φέρει εμείς θα τον στηρίζουμε γιατί αρκετά μετάλλια μας χάρισε, ας μην το ξεχνάμε αυτό .
Όπως το είπε : “Το σημαντικότερο είναι να μπορείς να διαβάσεις τον αέρα”


Όπως και να έχει την καλησπέρα μου Roadartist

island είπε...

Πέρασα για μια καλησπέρα και είδα καλοκαιρινό θέμα. Κακλαμανάκης ούμπερ άλλες.

Μόλις επέστρεψα και η μπύρα δεν έχει ξεθυμάνει από μέσα μου οπότε δεν θα πω πολλά. Αν φύγεις καλές διακοπές να έχεις και σε περιμένουμε ανανεωμένη στα μετόπισθεν εδώ.

Φιλάκια πολλά

Unknown είπε...

τι κανεις καρδια μου ?

ευχομαι να τα περνας τέλεια !

αυριο φευγω για χαλκιδικη εγώ ....

Άστρια είπε...

Καλή τύχη σε όλους τους πραγματικά καλύτερους (και αυτό το "πραγματικά" είναι πολύ δύσκολο πλέον)
Πολλά φιλιά :)) :))

υγ1.Καλοκαίρι και ο κόσμος πάει και έρχεται.
υγ2. Η θάλασσα το στοιχείο σου, και οι Άνθρωποι.

P. Kapodistrias είπε...

Τι μάς θύμισες!!!! Σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος πρώτος! Μάς τίμησε! Εμείς όμως μήπως τον λησμονήσαμε; Και μαζί του όλους τους άλλους;

Να είναι καλά πάντως καισυνάμα κι εσύ με τις ωραίες σου αναδρομές!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

ζαφορα είπε...

Καλή επιτυχία
ΓΙΕ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

Να τον χαρούμε

Φιλιά για εσένα γλυκιά μου

eva είπε...

Σεμνός και μετρημένος, όπως θα' πρεπε να είναι όλοι οι αθλητές. Τον πραγματικό αθλητή δεν τον ορίζουν οι επιδόσεις του, αλλά η φιλοσοφία του.

Πολλά φιλιά :))

Ιάκωβος είπε...

εμείς εδώ τη θάλασσα (στη φινλανδία) ΟΎΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΆΖΟΥΜΕ....γτ έχει 14 βαθμούς,...
χαιρετίσματα από suomi,
Δες και την ανάρτηση στο http://kyklos-twn-eidwlwn.blogspot.com/2008/08/2008.html ή στο http://pigkouinoi.blogspot.com/2008/08/2008.html , σημειώνω ότι είναι ελεύθερα για αναδημοσίευση ή προώθηση.
Ιάκωβος

Meropi είπε...

Γλυκιά μου Roadartisτ,
πράγματι ο Κακλαμανάκης είναι ένας σεμνός αθλητής με όλη τη σημασία της λέξης. Τον συμπαθώ πάρα πολύ. Θα σου πω και μια ιστορία που ίσως δεν την ξέρεις. Η θεία του Ρούλα Κακλαμανάκη ήταν το έτος 1988 υφυπουργός παιδείας. Ο Νίκος τότε ήταν στην εφηβεία του. Η θεία του λοιπόν πρότεινε να τον βάλουν στην Ολυμπιακή Ομάδα για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ, αλλά της απάντησαν ότι δεν θα της κάνουν το χατήρι και ας είναι υφυπουργός, γιατί δεν άξιζε να μπει. Αναγκάστηκε τότε να παραιτηθεί από υφυπουργός. Οι εξελίξεις τη δικαίωσαν…..

π. ΛίΒυος είπε...

Μεγάλος ο αθλητής και αγαπημένος, όπως άλλωστε και εσύ... αγαπημένη γωνιά και διαδικτυακή συντροφιά!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

roadartist..... σπουδαίος αθλητής ο Κακλαμανάκης....

να περνάς καλά ε????????????

φιλάκια

geokalp είπε...

καλό υπόλοιπο!

ο Νίκος με τις 5 φορές έκανε κάτι το φανατστικό!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Όλα καλά?

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Σου στέλνω τις πιο ζεστές ευχές για τη γιορτή σου αύριο καλή μου, να περάσεις υπέροχα, οπως εσύ ορίζεις αυτό το υπέροχα. Να είσαι καλά, σε φιλώ!

Greca είπε...

Θεος!!! αυτος εχω μονο να πω! ανθρωπος με ηθος και αρχες που τις εκφραζει σε καθε στιγμη της ζωης του! οταν τον ειδα στους δικους μας ολυμπιακους να παιρνει τη δαδα για να αναψει τη φλογα δακρυσα απο συγκινηση και σηκωθηκα να τον χειροκροταω ορθια μεσα στο σταδιο οπου ημουν και το ιδιο εβλεπα να γινεται παντου τριγυρω μου...και δεν ηταν μονο για τη στιγμη! ηταν η αναγνωριση ενος μεγαλου ανθρωπου!

καλησπερες!

ειρηνη

eva είπε...

Ευχές κι από μένα για τη γιορτή σου, χιλιόχρονη κι πάντα ευτυχισμένη!

Πολλά φιλιά :))

"ζαχαρούλα.." είπε...

χρόνια πολλά καλή μου.... σου εύχομαι υγεία.. αγάπη.. ταξίδια.. και γέλιο.... και ότι άλλο θέλεις εσύ, εγώ σου το εύχομαι!!!!!!

φιλάκια πολλάααααααααα!!!!

Φωτεινή S είπε...

Πέρασα να σου πω Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου.
Πολλά φιλιά!

CsLaKoNaS είπε...

Μεγάλος ο Κακλαμανάκης...Υπόδειγμα αθλητή!!

Να σαι καλά που μας τον θύμισες τώρα που ο ελληνικός αθλητισμός είναι στα κάτω του...στα πολύ κάτω του...

Υ.Γ. Μή μου πεις ότι είσαι κ εσύ διακοπές ;!

ΦΙΛΙΑ

Madame de la Luna είπε...

Σε καιρούς χαλεπούς που ο αθλητισμός μας έχει κανει να χάσουμε τη χαρά της νίκης και να αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό κάθε επιτυχία, ο Νίκος νομίζω δίνει ένα άλλο παράδειγμα. Καλημέρα αρτιστάκι...

faraona είπε...

Χρονια καλα και δημιουργικα Αρτιστα μου!

τα φιλια μου

Ra Ma είπε...

Χρόνια Πολλά!!!
Τι έγινε? Πήρες τη σανίδα σου και την έκανες?

spy είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΗΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Κ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΔΑ!!

Roadartist είπε...

Kαλησπέρα σε όλους!
Χάθηκα λίγο..
Καταρχήν, πολλά συγχαρητήρια στην Σοφία Μπεκατώρου, στη Σοφία Παπαδοπούλου και στη Βιργινία Κραβαριώτη για το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα και στους Πολύμερο, Μούγιο για το αργυρό στην Κωπηλασία!
Ο Νικος τα έχει πάει πολύ καλά ως τώρα, καλή δύναμη να ευχηθούμε να έχει κ στην συνέχεια!


Κόκκινη ομπρέλα,
Ευαγγελία,
ζαχαρούλα,
Φωτεινή,
Faraona,
radio marconi
και σε όλους όσους στείλατε μέσω emails ευχές για την ονομαστική γιορτή μου, σας ευχαριστώ πολύ!
Να είστε καλά παιδιά!

Μαριλένα είπε...

καλώς το, καλώς το :))

πέρασες όμορφα, ξεκουράστηκες;
να εισαι καλά καλλιτεχνιδα μου, και να προσέχεις.

φιλιά πολλά :))

Κούκος είπε...

Χρόνια πολλά και καλα!

Καλώς μας ήρθες!!

VAD είπε...

Αφού οι άλλοι επισκέπτες σου λένε Χρόνια Πολλά,κάτι θα ξέρουν για τ'όνομα,να προσθέσω και γω τις δικές μου ευχές:Ο,τι αγαπάς , ό,τι καλύτερο για σένα!

Νατασα είπε...

Καλησπέρα
Χαθήκαμε, αλλά σύντομα θα συμμαζευτούμε
Δεν ασχολούμαι με τον αθλητισμό ιδιαίτερα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τον αγώνα που δίνουν πριν τους
αγώνες όλοι οι αθλητές
Καλά να περνάς όπου κι αν είσαι.
Η Φώτο στην Φλωρεντία είναι πρόσφατη ;
Γεια χαρά, φιλιά

Kaveiros είπε...

Καλως σε βρηκα!:)

Μαρια Νικολαου είπε...

Καλο υπολοιπο καλοκαιριου ευχομαι :)

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Ναι Μαριλένα, και εσύ να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ, πολύ :))

Roadartist είπε...

@ Κούκος: Κούκε σε ευχαριστώ πολύ :) Ασχετο.. είναι τύχη να δεις κούκο?? Κάτι τέτοιο έχω ακούσει..Γιατί πριν λίγες μέρες είδα έναν!!! :)
Ωρα 3,30 περίπου τα μεσάνυχτα, επέστρεφα από έξω, και είδα ένα πολύ μικρό κούκο :) πολύ χάρηκα γιατί δεν είχα ξαναδεί (φυσικά όχι στην αθήνα).. Σε λίγες μέρες θα τα λέμε πιστεύω όπως πριν.. πολλά φιλιά! :)

Roadartist είπε...

@ VaD : Να εισαι καλα, σε ευχαριστω πολύ, καλοδεχούμενες πάντα οι ευχές :))

@ μαρια νικολαου: Μαρία να είσαι καλά, καλό υπόλοιπο κ σε σένα (λίγο μας έμεινε).. :)

Roadartist είπε...

@ Νατασα : Γειά σου Νατάσα ναι χαθήκαμε.. Πολύ σύντομα θα τα λέμε όπως και πρίν. Σε ευχαριστώ πολύ και εσύ το ίδιο. Ναι η φωτο είναι πρόσφατη, ήμουν στην Φλωρεντία τον Ιούλιο. Θα υπάρξουν αναρτήσεις σύντομα με φωτο :) φιλιά!

@ Kaveiros: Και εγώ καλώς σε βρήκα Καβείρε, που τριγύρναγες στην όμορφη Σαμοθράκη! :) Καλό βράδυ!

Νατασα είπε...

http://fotomaties.blogspot.com/
_
Ρίξε μια ματιά στην Φλωρεντία (15Αύγουστο) κ.α.
Φιλιά

Dr_MAD είπε...

Φήμες θέλουν το Νίκο στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Λίγο σοκαρίστηκα με αυτό, αλλά τον έχω ικανό για πολλά, παρόλο που είναι χαμηλών τόνων και δεν απασχολεί τα ΜΜΕ σκανδαλοθηρικώς. Ενα μεγάλο μπράβο σε όλα του κι από μένα :-D

Related Posts with Thumbnails