23 Ιουλίου 2008

Nανά Μούσχουρη

Η Νάνα Μούσχουρη γεννήθηκε στα Χανιά αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη καριέρα της το 1959 και έως σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 1.600 τραγούδια σε 8 γλώσσες και 450 δίσκους παγκοσμίως.
Εχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα.
Εχει λάβει 350 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
Είναι πρέσβειρα καλής θέλησης της Unicef. Της έχουν αποδοθεί το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, του «Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας», από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και το μετάλλιο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής», από το Γάλλο πρωθυπουργό De Villepin.

Η σχέση της με το κοινό στις πέντε δεκαετίες της πορείας της είναι κάτι μοναδικό. Οπου κι αν πήγε, την αγάπησαν.
Ηχογράφησε τραγούδια σε οκτώ γλώσσες. Την αποκάλεσαν δίκαια «οικουμενική καλλιτέχνη». Είναι η πρώτη τραγουδίστρια που ένωσε μουσικά τόσες χώρες. Το μεγαλύτερό της κατόρθωμα είναι ότι το κοινό ακούει τα τραγούδια της σε οποιαδήποτε γλώσσα και τα καταλαβαίνει.
Την άκουσε, την κατάλαβε και μοιράστηκε μαζί της τα τραγούδια.

Μια μοναδική καριέρα, συνοδευόμενη με ένα ξεχωριστό ήθος..

Συγκράτησα απο μια συνέντευξη, τα παρακάτω λόγια της Νανάς Μούσχουρη:
"Το πιο σημαντικό είναι να έχεις μια πατρίδα και να την αγαπάς. Και να προσπαθείς να φτιάξεις ό,τι καλύτερο μπορείς για εκείνη. Σημασία έχει πώς την παρουσιάζεις στον κόσμο. Ημουν πολύ υπερήφανη για τη χώρα μου πάντα. Η χώρα μας είναι πολύ αξιόλογη και φιλόξενη. Γεμάτη υπερηφάνεια, με πολλές ικανότητες και με κουράγιο. Ο κόσμος με έχει αγαπήσει γι’ αυτή την εικόνα της Ελλάδας που μετέφερα. Ολοι έχουμε ανάγκη από μια πατρίδα. Γι’ αυτό τη ζωγραφίζουμε με τον καλύτερο τρόπο."

Σήμερα και αύριο η Νανά Μούσχουρη, μια απο τις πιο σημαντικές πρέσβειρες του ελληνικού τραγουδιού στα πέρατα του κόσμου, θα βρεθεί για ύστατη φορά στο Ηρώδειο, σε δύο sold out συναυλίες..τις τελευταίες της καριέρας της..



Πηγή: εδω
Related Posts with Thumbnails