7 Δεκεμβρίου 2017

«Nick Cave, Mercy On Me», ένα graphic novel κομψοτέχνημα



Αν σου αρέσουν τα graphic novel και ο Nick Cave, τότε θα πρέπει να πάρεις το συγκεκριμένο βιβλίο. Ολοκαίνουργιο από την πένα του διάσημου Γερμανού κομίστα Reinhard Kleist, μια ιδιαίτερη και ασυνήθιστη βιογραφία του μεγάλου μουσικού, στιχουργού και συγγραφέα Nick Cave.  Τη μετάφραση του βιβλίου από τα γερμανικά έκανε ο Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Το βιβλίο καλύπτει την παιδική ηλικία του Nick Cave, την εποχή με τους «The Birthday Party» και εκείνη με τους «The Bad Seeds» και τη μάχη του με τα ναρκωτικά.


Η κυκλοφορία του βιβλίου έγινε από τις εκδόσεις  Ηλίβατον και Οξύ, λίγο πριν από τη μεγάλη συναυλία του Nick Cave και του συγκροτήματός του Bad Seeds στην Αθήνα, στις 16 Νοεμβρίου. Δυστυχώς δε μπόρεσα να πάω στη συναυλία, άκουσα τα καλύτερα. 
Ήταν τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν... 


«Ο Reinhard ξέφυγε από τις συμβάσεις του graphic novel, δημιουργώντας ένα περίπλοκο, ψυχρό και απολύτως περίεργο ταξίδι στο σύμπαν του Cave. Είναι πιο κοντά στην αλήθεια απ’ ό, τι κάθε άλλη βιογραφία, αυτό είναι σίγουρο!», δήλωσε ο μεγάλος τραγουδιστής.
Ο Kleist έχει και ο ίδιος μια ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική γενικότερα, πράγμα που αποδεικνύεται μέσα από τα πολλά εξώφυλλα δίσκων που κατά καιρούς επιμελείται.






Ένα ταξίδι στη ζωή του Nick Cave. Μελαγχολικό, μποέμικο, με πίστη στις δημιουργίες και στα όνειρα του, με τις πρώτες αποτυχίες, το χάσιμο στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών και στη δικαιωματική βύθιση στην επιτυχία... 

Να γίνω κάποιος,
να γίνω κάτι.
Να βγω απ’ το σκοτάδι στο φως.
Να γίνω ήρωας, επαναστάτης…
Ένας δημιουργός κόσμων.
Ένας ροκ σταρ.
Να κάνω μουσική που να πονάει.
Που να είναι επικίνδυνη.
Σαν όπλο γεμάτο σφαίρες




4 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Τώρα, φταίω εγώ που, αντί να γράφω για τον Nick Cave ή την comicογραφία του, γράφω για σένα; Πού αλλού θα δω τον Αριστοτέλη και τον Νικ Κέιβ παρέα; Ποιο άλλο ιστολόγιο ξέρω με τόσο ωραία θέα στην Αθήνα, στα ταξίδια και στις βόλτες, στα βιβλία και στις ταινίες, στα θέατρα και στα γκράφιτι, στους παλιούς και στους νέους, σε κλασικά και σύγχρονα έργα;
Τα ωραία μαρκαδοράκια της φωτογραφίας της ανάρτησης (που -εννοείται - τα ζήλεψα αρκούντως) είναι εκεί σαν για να υπογραμμίζουν τα τόσα ωραία που σε περιτριγυρίζουν και που την ομορφιά τους αρνείσαι να την προσπεράσεις σιωπηλή και αδιάφορη. Να θυμηθώ να σου χαρίσω ένα :-)

~reflection~ είπε...

Με εκπλήσσει τόσο ευχάριστα η ταλάντωσή σου από τον Καμύ ως τον Nick Cave και σε ακόμη πιο ποικιλλόμορφες διαδρομές..

Roadartist είπε...

@ Διονύσης: Και έχω τόσο ανάγκη αυτό το χαμόγελο Διονύση, που κι εσύ χάρισες απλόχερα. :)

Roadartist είπε...

@ ~reflection~ : Είναι μεγάλη λατρεία ο Καμύ. Υπέροχος ο Ν. Cave. Υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα εκεί έξω, να αναζητήσεις, να διαβάσεις, το θέμα είναι να τα ξεχωρίζεις, χαίρομαι πσυ σε εκπλήσσουν ευχάριστα οι επιλογές, και όλες αυτές οι ταλαντώσεις :)

Related Posts with Thumbnails