23 Οκτωβρίου 2008

Μάνος Χατζιδάκις

(23 Οκτωβρίου 1925 – 15 Ιουνίου 1994)

Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 23 του Οκτώβρη του 1925. Την ημέρα της επετείου του θανάτου του, στις 15 Ιουνίου, είχε γίνει ένα αφιέρωμα στο blog, όπου παρατέθηκε το «βιογραφικό σημείωμα» του, έτσι όπως το έγραψε ο ίδιος σε πρώτο πρόσωπο.. Όποιος δεν το είχε δει τότε, μπορεί να το διαβάσει ΕΔΩ.

Tα πολλά λόγια είναι περιττά. Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που πέρασαν από αυτό το τόπο. Οι συνθέσεις και οι απόψεις του θα αποτελούν πάντα εφαλτήριο για όλους μας. Δε θα πάψω ποτέ να τον αγαπώ και να τον ευγνωμονώ γι’ αυτό.

Στην εποχή του αρκετοί τον κατηγόρησαν.. Πόσοι άραγε είχανε αντιληφθεί την μοναδικότητα του? Σήμερα, ημέρα των ..γενεθλίων του, σκέφτηκα να ανεβάσω στο blog ένα αφιέρωμα από την εκπομπή «Μηχανή του χρόνου», έτσι ώστε να γνωρίσουμε, κυρίως εμείς οι νεότεροι, και να θυμηθούνε οι υπόλοιποι.., κάποια στοιχεία για τη ζωή και την προσωπικότητα του Χατζιδάκι, αυτού του ανεπανάληπτου ανθρώπου και συνθέτη..








H ελευθερία του πνεύματος, η έμφυτη ευγένεια και το πηγαίο ταλέντο του Μάνου, ας λειτουργήσουν ως πρότυπο για όλους μας.

91 σχόλια:

tovenito είπε...

από τους λίγους που το ουδείς αναντικατάστατος μπορεί και να μην ισχύει.
πολύ όμορφο το μουσικό χαλί

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Στην πεζογραφία και στην ποίηση ο συναγωνισμός είναι μεγάλος.
Στη μουσική μόνο για το ποιός έρχεται δεύτερος μπορούμε να διαφωνήσουμε. Αξιοσημείωτη και η ιδιαιτερότητα με την οποία αντιλαμβανόταν το ρόλο του ως ενεργού πολίτη, ουσιαστικές παρεμβάσεις, χωρίς τυμπανοκρουσίες και λογοκοπία.

Hfaistiwnas είπε...

Καληνύχτα Roadartist μου!!

Axis Mundi είπε...

Tα πολλά λόγια είναι περιττά όπως είπες. Μεγάλη προσωπικότητα, και από αυτές που δύσκολα θα πλησιάσουν οι όποιοι τωρινοί *αντίστοιχοι καλλιτέχνες του χώρου. Πολύ όμορφο αφιέρωμα για ακόμα μια φορά καλλιτέχνιδα του δρόμου.

* αντίστοιχοι δεν υπάρχουν

VAD είπε...

Ηταν ο Μάνος ,μια διάλεξή του για το ρεμπέτικο χάραξε το δρομο για το ελληνικό τραγουδι από την εποχή του μέχρι σήμερα. Οχι μια ανάρτηση,ενα μπλογκ ολόκληρο δεν τον χωράει!

b|a|s|n\i/a είπε...

ευτυχώς που υπήρξε. ευτυχώς που υπάρχει. ευτυχώς που θα υπάρχει.
καλημέρες πολλές! :)

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Δεν είναι μόνο που βρίσκεται μέσα στη ζωή μου. Στους έρωτες, στις αναπολήσεις, στις παρέες που τραγουδούν, στους δίσκους μου, στα πλήκτρα του πιάνου, νυχτερινή παρέα σε μοναχικές νύχτες, στα δώρα που παίρνω και δίνω.

Εκεί, δηλαδή παντού, είναι η μουσική του. Με το Μάνο, όμως, είναι που είναι και μέσα μου ως αξία ανθρώπινη. Στοιχεία ήθους και αξιοπρέπειας, κοινωνικής συμμετοχής, προσωπικής παρέμβασης, ανυποχώρητος δυναμισμός και στέρεα υποστήριξη αρχών, αγέρωχη περηφάνια, επινοητικότητα, χιούμορ, φαντασία, πάλη με τη φτήνεια, την ευτέλεια, ανέκπτωτη ελευθερία πνεύματος και έκφρασης, σθεναρή υποστήριξη θέσεων, προσωπική φωνή απέναντι στη μαζοποιημένη αντίληψη και..και..και. Όλα αυτά και άλλα πολλά, στοιχεία ενός προσώπου που λειτουργώντας φωτεινά καταφέρνει να φωτίσει και τα δικά σου σκοτάδια.
Τι ωραία που τον "πιάνεις", καλλιτέχνιδα, παρόλο που δεν τον έζησες, ώστε να κατασταλάξει μέσα σου η καθημερινή του στάση απέναντι στα πράγματα..
Και πόσο μας λείπουν σήμερα τέτοιοι καλλιτέχνες και άνθρωποι..

Roadartist είπε...

Καλημέρα σε όλους!!

Έχει κάτι αλλάξει στο τρόπο που μπαίνουν τα σχόλια στο blog? Ή ιδέα μου είναι?
Έγινε κάποια καινούργια αλλαγή από τον blogger?? Όποιος βλέπει κάτι τέτοιο ας μου πει, γιατί ψιλοχάθηκα.. και δε μου πολυαρέσει η αλλαγή...

Θα επανέλθω..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
Ναι υπάρχει μια αλλαγή την οποία όμως δεν την βλέπω σε όλα τα blog. ίσως είναι ανά template.

όσο για τον Μάνο, .....θαυμασμός

Saligaros είπε...

Αν κουραστείς απ' τους ανθρώπους
κι ειν' όλα γύρω γκρεμισμένα,
μην πας ταξίδι σ' άλλους τόπους,
έλα σε μένα, έλα σε μένα.

Κι αν πέσει απάνω σου το βράδυ
με τ' άστρα του τ' απελπισμένα,
μη φοβηθείς απ' το σκοτάδι,
έλα σε μένα έλα σε μένα.

Έλα και γείρε το κεφάλι
στα χέρια μου τ' αγαπημένα,
να ζήσεις τ' όνειρο και πάλι,
έλα σε μένα, έλα σε μένα.

Κι αν δεις καράβια να σαλπάρουν
κι αν δεις να ξεκινάνε τρένα,
μην πεις μαζί τους να σε πάρουν,
έλα σε μένα έλα σε μένα.

Έχω μια θάλασσα σμαράγδια
μ'αγάπη κι ήλιο κεντημένα
για την καρδιά σου πού 'ναι άδεια
έλα σε μένα έλα σε μένα.

Έλα και κάθισε δεξιά μου
σαν ξεχασμένος αδερφός,
να μοιραστείς την μοναξιά μου
και να σου δώσω λίγο φως!
Έλα σε μένα! Έλα σε μένα!

Καλημέρα!!!

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα. Ξέρεις να υπάρχει κάποιος αντάξιος του Χατζιδάκη στις μέρες μας?
και πάλι καλημέρα, μουσική, αν είναι δυνατόν.

lakis είπε...

Μας πρόσφερε μερικές στιγμές μαγείας ο Χατζιδάκις. Πιότερο γι' αυτόν μου άρεσε το ότι αγαπούσε τους ποιητές. Μέρα καλή

ξανθίππη είπε...

Καλημέρα, γλυκό κορίτσι!
Όσα αφιερώματα και να κάνει κανείς στον Χατζιδάκι λίγα θα είναι...
Το πιο σημαντικό ότι ακόμα και για πολύ ακόμα μιλάει και θα μιλάει στην ψυχή μας και στα πιο ευαίσθητα κομμάτια μας. Η ευγένεια της ψυχής και της προσωπικότητάς του ας είναι παράδειγμα.
Φιλιά γλυκά και όμορφη μέρα να έχεις!

b|a|s|n\i/a είπε...

ναι έχει γίνει. για τα σχόλια λέω :)
προσθέσανε και ένα τρίτο το ενσωματωμένη ανάρτηση που έχεις. οι άλλες είναι το πλήρη σελίδα και το αναδυόμενο παράθυρο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Kαλημέρα καλλιτέχνιδα του δρόμου.
Ο Χατζιδάκης θα είναι πάντα μαζί μας με όσα θεϊκά έχει γράψει. Το πνεύμα του ευτυχώς θα συνοδεύει την ζωή μας. Καλημέρα.

H.Constantinos είπε...

Και αυτοί που τον κατηγόρησαν, τον κατηγόρησαν ακριβώς γι'αυτό, επειδή αντιλαμβανόντουσαν την μοναδικότητά του... Δεν κατηγορείς ποτέ έναν αδιάφορο άσχετο ασήμαντο άνθρωπο, έτσι δεν είναι...;

Adamantia είπε...

Toν Σεπτεμβρη ειχε οργανωσει το ΚΚΕ μια συναυλια στη Ρωμαικη Αγορα για τον Χατζιδακη.
Ηρθαν καποιοι ανθρωποι μονο και μονο για να βρισουν τον κοσμο λεγοντας τι δουλεια εχετε οι αριστεροι να οργανωσετε συναυλια για τον Μανο,δεν ντρεπεστε θα τριζουν τα κοκκαλα του και αλλα παρομοια. Συγνωμη που το λεω με θυμο σ'αυτο το ακρως πολιτισμενο μπλογκ σου αλλα ηθελα απλα να πω το ποσο μικρο μπορει να ειναι το μυαλο μερικες φορες.

eirini είπε...

Ο Μάνος Χατζηδάκης θα είναι πάντα ανάμεσά μας. Τα τραγούδια του είναι και θα παραμείνουν διαχρονικά. Και ποιός δεν τα έχει σιγοτραγουδήσει! Την εκπομπή στον Alpha την είχα δει, όντως εξαιρετική.
Όμορφη ανάρτηση ακόμα μια φορά roadartist μου!

Πράγματι η μορφή σχολίων έχει αλλάξει! Το πέτυχα σε ένα ακόμα μπλοκ! Γιατί έτσι;!!!

Φιλάκια καλή μου!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ναι, υπάρχει μια αλλα΄γη στο δικό σου και 2-3 αλλα, που είδα σήμερα,
Αντιγραφή του τρόπου σχολιασμού της Wordpress θα το έλεγα
Δεν είναι όμως γενικευμένος και θεώρησα πως τον επιλέξατε εσείς

- ΧΑΤΖΗΔΑΚΙS O ΔΙΑΧΡΟΝΚΟΣ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Side21 είπε...

Απ' τους λίγους ανθρώπους που κατάφεραν και μετουσίωσαν την τεράστια ευαισθησία τους σε δημιουργία ...
ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!

Μαριλένα είπε...

Λουδοβίκος των Ανωγείων "Ένα βράδυ με άκουσε να τραγουδώ παίζοντας το μαντολίνο με μια παρέα φίλους. Την άλλη μέρα με κάλεσε και μου έδωσε το τηλέφωνό του, με το «Χατζιδάκις» γραμμένο με δύο γιώτα. Τον ρώτησα γιατί με γιώτα και μου είπε ότι τα ήτα τον παχαίνουν."

Μαριλένα είπε...

για τη μορφη των σχολίων
(γιατί δεν ήθελα να μπει η γνωμη μου, στο ίδιο σχόλιο με τα του Συνθέτη) ένα έχω να πω: μπηκα στο ιδιο μου το βλογ και δυσκολεύτηκα να απαντήσω στα σχόλια μου καλέ!

φιλιά καλλιτεχνιδα μου, πολλά :))

nikiplos είπε...

Καλημέρα...

Πολλές ευκαιρίες είχα να τον ακούσω ζωντανά, κι ευτυχώς το έκανα... Με τους γονείς μου μικρός, και στη συνέχεια με παρέες αλλά και μόνος μου γιατί δεν ήταν της πρώτης προτίμησης και απαιτούσε ησυχία και προσοχή η ακρόασή του, πράγματα στοιχειώδη για μένα αλλά «πολλά» για τις τότε παρέες μου στη δεκαετία του 80... Μόλις καθόταν στο πιάνο, το κοινό που τον ήξερε έκανε απόλυτη ησυχία... Μπορεί να ήταν ένα ολόκληρο γήπεδο, ή ένας χώρος ασφυκτικά γεμάτος όπου ο καθένας συζητούσε κάπνιζε, έπινε, ώσπου ένα βιαστικό χειροκρότημα βίαια σβησμένο υποδήλωνε την παρουσία του... Αυτός έκανε ένα νεύμα βιαστικού χαιρετισμού στο κοινό και καθόταν στο πιάνο... Εκείνη τη στιγμή, έσβηναν και οι ήχοι από τους μη μυημένους και άρχιζε η πιό γλυκιά ησυχία... απόλυτη... ενίοτε ακουγόταν το θρόϊσμα του αέρα... Ο Μάνος είχε όσο χρόνο ήθελε... οι πρώτες νότες στο πιάνο, και μετά η εκτέλεση του πρώτου κομματιού... Αν ήταν έργο εκτελούταν ολόκληρο... εννοείται η πρώτη πράξη του ας πούμε... Τελείωνε και τότε ο Μάνος πλέον μπορούσε άνετα να χαιρετίσει το κοινό του εγκάρδια και να το δείξει πάντοτε ολόκληρο, ποτέ δεν ξεχώριζε μέσα σε αυτό τους άπειρους επώνυμους φίλους του που κάθονταν στις πρώτες επίσημες θέσεις... Όλοι οι ακροατές ήταν ισότιμοι...

Roadartist, σε ευχαριστούμε για το αφιέρωμα...

Roadartist είπε...

Καλησπέρα σε όλους!! :)

Εντάξει το πρόβλημα με τα σχόλια φτιάχτηκε... Μια ρύθμιση ήταν.. που προσθέθηκε...

b|a|s|n\i/a σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Σίγουρα δεν ισχύει στη περίπτωση του Μάνου.. είναι αναντικατάστατος....
Tovene και εμένα μου αρέσει πολύ ο ΚΒητα, αν και μάλλον σήμερα έπρεπε να ακούγεται Χατζιδάκης.. στο blog, ε? Θα βάλω αργότερα... :)

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Έτσι ακριβώς, στη μουσική είναι ο πρώτος..και στα λόγια του, στη σκέψη του..στη λεβεντιά της ψυχής του! Σίγουρα και στάση του ως προς τη πολιτική είναι πραγματικά ίσως η ορθότερη..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Ηφαίστιωνα μου καλησπέρα πλέον, φιλάκια!!!

Roadartist είπε...

@ Axis Mundi : Δυστυχώς αντίστοιχοι δεν υπάρχουν..πόσο ωραίο θα ήταν αυτό.. :) Που να βρίσκεσαι τώρα Κοσμικέ μου Άξονα???? Περιμένω.., φιλιά!

Roadartist είπε...

@ VaD : Ενας και μοναδικός.. Πάντα θα μας συντροφεύουν οι μελωδίες του.. Τα λόγια χάνονται μπροστά του, κρίμα που δε μπόρεσα να τον δω..αλλά είναι κ όμως σαν να τον ξέρω.. από όλα όσα μας άφησε!
Εννοείται σε τέτοιες προσωπικότητες τίποτα δεν αρκεί..τίποτα...Σεβασμός απλά και σιωπή!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Ευτυχώς δε λές τίποτα!! Τώρα που σου γράφω ακούω το Χαμόγελο της Τζοκόντα...... τι να περιγράψεις....

ΥΓ σε ευχαριστώ για τη βοήθεια με την αλλαγή του σχολιασμού, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ epikuros : Ακριβώς Βαγγέλη μου, να είσαι καλά. Τα φιλιά μου έχεις και τη δική μου καλησπέρα ;)

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Οπως τα περιγράφεις..παντού σε κάθε στιγμή και μια δική του αίσθηση να συμπληρώνει τη ψυχή μας..
Μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό! Ενας άνθρωπος με αξίες, ήθος, όλα αυτά που τόσο όμορφα επισήμανες στο σχόλιο σου..
Δυστυχώς δεν τον έζησα Διονύση..ούτε τη μέρα που πέθανε θυμάμαι.. :( Λείπουν πάρα πολύ σήμερα τέτοιοι καλλιτέχνες και άνθρωποι πνευματικοί, δυστυχώς.. και τους έχουμε τόσο ανάγκη..

Roadartist είπε...

@ evlahos : Εντάξει λύθηκε το πρόβλημα.. ;) Για το Μάνο, Θαυμασμός και σεβασμός.. :)

Roadartist είπε...

@ Saligaros : Αχχχχχχ ΤΕΛΕΙΟ!!! Ενα από τα πιο αγαπημένα μου.. κάποια στιγμή το είχα βάλει και στο blog να παίζει..Καλησπέρα!!

Roadartist είπε...

@ sofia : Με μία λέξη.. ΟΧΙ.....

roadartist είπε...

@ Λάκης Φουρουκλάς: Σε ποιο σημείο να πρωτοσταθείς όσον αφορά τις απόψεις του?.. Τον έχω πάρα πολύ μέσα μου..αγαπημένο! Για όλα του! Καλησπερα ;)

Roadartist είπε...

@ Ξανθίππη : Καλώς τη :))) Ναι Ξανθίππη ότι και να πεις, δεν αρκεί..Μιλάει και θα μιλάει πάντα στις ψυχές μας..Τα στοιχεία της προσωπικότητας να είναι παράδειγμα προς όλους μας..Σε ευχαριστώ πολύ, να μου είσαι καλά, φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Έχεις απόλυτο δίκιο Κωνσταντίνε!!! Απόλυτο όμως.. πολύ σωστά.. και τελικά αν κάποιος είναι ευγενικός σαν να προκαλεί περισσότερο! Καλησπέρα ;)

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Αυτοί που είπανε κάτι τέτοιο, απλά ήταν εντελώς ΑΣΧΕΤΟΙ.., κάτι τέτοια δε μπορώ να τα ακούω.. ΗΤΑΝ πιο αριστερός, πιο ουσιαστικά αριστερός, από όλους τους αριστερούς.. Ασε σε κάποιους ανθρώπους δεν οφελεί να ασχολείσαι ή να εξηγείς καν.. τους αφήνεις στην άγνοια τους..

Roadartist είπε...

@ eirini : Ο Μάνος θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στις ζωές και στις ψυχές μας.. Η Εκπομπή αυτή νομίζω οτι άξιζε να μπει στο blog, γιατί οι πληροφορίες, εικόνες, λέξεις που ακούγονται..δε θα χωρούσανε ούτε σε 50..αναρτήσεις!!! Οπότε αν κάποιος πραγματικά θέλει να θυμηθεί ή να μάθει για το Μάνο, είναι μια καλή αφορμή να το κάνει σήμερα.. Ή όποτε άλλωτε έχει τη διάθεση, γιατί η εκπομπή θα μείνει και θα υπάρχει πλέον εδώ..και μελλοντικά ;)

Εντάξει με τα σχόλια, τα διορθώσαμε! Ηταν μια επιπλέον ρύθμιση που προστέθηκε!! (και την απενεργοποίησα, δε μου άρεσε καθόλου), ΦΙΛΙΑ!!

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Εντάξει Γλαρένια διορθώθηκε.. :) Να είσαι καλά, ναι ο μάνος αιώνιος ερωτικός στις ζωές μας.. Καλησπέρα σου!

Roadartist είπε...

@ Side21 : Ακριβώς έτσι side21, η ευαισθησία του..σε καθηλώνει και σε γλυκαίνει! :)

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : χχχιχι αυτό το περιστατικό είχε αναφερθεί από κάποιον και στο προηγούμενο αφιέρωμα που είχε γίνει στο blog τον Ιούνιο.. Εκπληκτικός.. :)

ΥΓ εντάξει..ευτυχώς με τα σχόλια γιατί ήταν πολύ εκνευριστικά διαφορετικά ;)

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Nikiple η περιγραφή σου με συνεπήρε..πραγματικά εγώ σε ευχαριστώ γιατί με πήγες στιγμιαία σε στιγμές που δεν έχω ζήσει.. σε στιγμές που ονειρεύομαι και πραγματικά η περιγραφή σου ήταν τόσο πολύ ζωντανή, και εγκάρδια, που ένιωσα σαν να τα ζούσα..
Να είσαι καλά, για όσα μοιράστηκες.. (μα τα αληθινά όμορφα δεν είναι για τους πολλούς..και λίγοι τα νιώθουν.. το εκπληκτικό στον Μάνο ήταν πως μπόρεσε να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο..και να μπεί στις καρδιές όλων..Αυτό είναι διπλά ιδιοφυές..)

Φιλιά πολλά Νικιπλέ μου!

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ είπε...

Μοναδικός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ερωτεύτηκα μαζί του ,έκλαψα, αγάπησα,θύμωσα... που έφυγε.
Καλό απόγευμα.

doctor είπε...

Υπέροχο αφιέρωμα. Βέβαια μεταξύ Χατζηδάκη και Θεοδωράκη εγώ προτιμώ τους Pink Floyd...!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Η ταπεινοφροσύνη ήταν βασικό κομμάτι της προσωπικότητάς του, όπως πρέπει να ναι όλων των καλλιτεχνών , κατά την ταπεινή μου άποψη !!
Παντοτινά αγαπημένος Μάνος , σαν μουσικός και σαν άνθρωπος !!
Τα φιλιά μου στέλνω με τ αεράκι στην Αρτίστα του δρόμου !!

Fegia είπε...

Το άρωμά του (για να θυμηθούμε και το παλιότερο σχόλιό μου) συνεχίζει να με αγγίζει, αγαπημένη φίλη μου.
Οι νότες του, συνεχίζουν να συντροφεύουν κάποιε μοναχικές στιγμές.
Η αύρα του πλανάται, απελπιστικά μόνη, σε μια εποχή τόσο φτωχή σε ποιότητα και αξίες.

Πολλά μελωδικά φιλιά...

BLUEPRINTS είπε...

για πάντα κοντά μας, ποτέ δεν πρόκειται να σβήσει αυτό το άστρο

Kaveiros είπε...

Τα λόγια από ένα πλειβίο όπως εγώ, είναι περιτά...

kikop80 είπε...

Γειά σου αρτιστάκι!
Μακάρι να βγούν κι άλλοι πολλόι σαν τον Μάνο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τέτοιους ανθρώπους!

ΥΓ
Ξετρελάθηκες κανονικά με τη Φλωρεντία ε?
:)))

Καλησπέρα και φιλιά!

jf είπε...

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
αρκεί...

Ανώνυμος είπε...

Μοναδικός... Κι έβαλες και πολυαγαπημένο τραγούδι (από τα τόσα πολυαγαπημένα...)

Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Την θυμάμαι και την παλαιότερη ανάρτηση και τώρα το αφιέρωμα έχει γίνει πιο ολοκληρωμένο. (ειδικά με την προσθήκη των συγκεκριμένων videos..) ;)

cinderella είπε...

Ευχαριστούμε κουκλίτσα...για τις μνήμες που μας σερβίρεις. Για την ιστορία και τις μουσικές που μας χαρίζεις. Καλησπέρες!

"ζαχαρούλα.." είπε...

road... ακόμα μία υπέροχη ανάρτηση, συνοδευόμενη από σούπερ μουσική!!!!!!!!!

σε φιλώ....

mrs Smith είπε...

Τετριμένο ότι κι' αν πω!
Όλα έχουν ειπωθεί εξ' άλλου :)
Έτσι σαν μικρό φόρο τιμής στη μνήμη και το έργο του πέρασα
και για μια Καλημέρα :)))

Dee Dee είπε...

Τι να πει κανεις για τετοιους Ανθρωπους;;;

"H ελευθερία του πνεύματος, η έμφυτη ευγένεια και το πηγαίο ταλέντο του Μάνου, ας λειτουργήσουν ως πρότυπο για όλους μας."

Ηξερα πολυ λιγα γι' αυτον, αλλα με σενα φιλη εχω να μαθω ακοοοομα :)

Καλημερα κουκλιτσα!

Maria Tzirita είπε...

Υπέροχο και το δικό σου αφιέρωμα Ροντούλα μου, τα βίντεο μοναδικά κι η μουσική υπόκρουση συγκινητική. Να'μαστε καλά να τον θυμόμαστε και να τον τιμούμε όπως του αξίζει. Μας κάνει περήφανους που είμαστε έλληνες...
Καλή σου μέρα!

Σπύρος είπε...

Ουδεν σχολιο για το Μανο..απλα ενα ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑ..υπεροχο ποστ - αφιερωμα

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Μπράβο roadartistaki μου για την έξοχη ανάρτηση, που φρεσκάρει όπως λες τη μνήμη γι αυτούς που ξέρουν και πληροφορεί όσους δεν έμαθαν, για το μοναδικό μας Μάνο, του οποίου η σεμνότητα συνυπήρχε με την έξοχη μουσική δημιουργία και το ακριβό του πνεύμα. Χαίρομαι με τη καρδιά μου τα πιο πολλά από αυτά που κάνεις...

Phivos Nicolaides είπε...

Σπονδή το ωραίο αφιέρωμα σου σ' έναν μεγάλο μουσουργό, καλλιτέχνη και άνθρωπο. Μπράβο σου.

dyosmaraki είπε...

Ενας δημιουργός που μας κάνει να νοιώθουμε πραγματικά περήφανοι.
Με τις μουσικές του ταξίδεψε τα χρώματα της χώρας μας σε ολόκληρο το κόσμο.
Του πρέπει η μνήμη

Καλό ΣΚ εύχομαι

Roadartist είπε...

@ ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ : Καλησπέρα Σοφία, όλα αυτά που λες..και πόσα ακόμη.. να είσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ doctor : Ουπς! Θεϊκοί οι Pink Floyd..αλλά οκ... :) Πολλές ευχές για ένα όμορφο σκ, σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ αθηνα : Συμφωνώ απόλυτα Αθηνά. Το αέρινο φιλί .. είναι ότι καλύτερο, το δέχομαι, στο ανταποδίδω και σε ευχαριστώ! :) Παντοτινά υπέροχος..αθάνατος..
Να είσαι καλά ;)

Roadartist είπε...

@ Fegia : Το σχόλιο εκείνο το θυμάμαι Fegia.. :) Έχεις δίκιο η αύρα τέτοιων ανθρώπων δεν χάνεται ποτέ..ξαναγεννιέται καθημερινά μέσα από τις ψυχές που άγγιζει, μέσα από τις μελωδίες του σαν να στέκεται εδώ πάντα δίπλα μας..
Απλά και μόνο το να μιλάς για αυτόν, αγαλιάζει τη ψυχή σου! Η εποχή μας όντως διψάει για τέτοιες προσωπικότητες..εφόσον σήμερα..δεν τις βρίσκουμε..ξαναγυρίζουμε στα γνωστά αγαπημένα μας..πρόσωπα, και δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ..
Και τα δικά μου φιλιά, να'σαι καλά.

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : ..ακριβώς φίλε μου blueprints, εκανε το τόπο αυτό πλουσιότερο..

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : Καβείρε μπροστά στον Μάνο..όλοι σιωπούμε.. Αλλά η μνήμη μένει δυνατή..και πρέπει αυτό να το υπενθυμίζουμε.. σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ kikop80 : Γειά σου kikop, ναι μακάρι..αλλά..... .....
ΥΓ κανονικότατα... φάνηκε ε? ;)

Πολλά φιλιά και από εμένα, καλησπέρα!!

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Ετσι ακριβώς..



@ Δενδρογαλή : Αχ δεντρογαλή τι να πρωτοβάλεις..πολύ αγαπημένα του όλα... φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Akon : Χαίρομαι πολύ που τη θυμάσαι Ακον..Ναι πιστεύω οτι τώρα με τα βίντεο, είναι καλύτερα! :) Πολλά φιλιά :)


@ cinderella : Ξέρεις cindy πέρνω πολλά από αυτή τη διαδικασία, σαν ένα φόρο τιμής σε ανθρώπους που λατρεύω..Ελάχιστο βέβαια, αλλά ότι μπορώ..και όσο μπορώ μοιράζομαι στιγμές που ξεχωρίζω ..και ότι με έχει στιγματίσει.. Το να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό το 'ταξίδευμα' πραγματικά μου δίνει πολλά ερεθίσματα.. σε ευχαριστώ εγώ, φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ "ζαχαρούλα.." : Γλυκιά ζαχαρούλα (όνομα και πράγμα!!) σούπερ είναι ο μάνος... :) !!!

Roadartist είπε...

@ mrs Smith : Ακριβώς έτσι αισθανόμαστε όλοι.. ένα μικρό φόρο τιμής, σε έναν πολυαγαπημένο καλλιτέχνη..που μας λείπει..αλλά ταυτόχρονα είναι εδώ!
Σε ευχαριστώ για το πέρασμα, και τη δική μου καλησπέρα έχεις ;)

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Χαίρομαι πολύ βρε.. πραγματικά.. :))))) Ξέρεις πόσο όμορφα νιώθω με αυτό που λες? Ξεχωριστός και θα τον έχουμε πάντα στη καρδιά μας!! Καλησπέρα και από εμένα φιλενάδα!!! ;)

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita : Να είσαι καλά Μαρία μου, δε θα κουραστούμε να αναγνωρίζουμε τις "αξίες" που περνάνε από το τόπο αυτό..και τον εμπλουτίζουν.. τόσο υπέροχα.. Να έχεις ένα όμορφο σκ :)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : Σε ευχαριστώ πολύ Σπύρο μου για τα λόγια σου.. Όσο για το Μάνο ..σεβασμός..και αγάπη.. για όλα όσα μας χάρισε..

Roadartist είπε...

@ ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ : Φαίδων, ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, δική μου η χαρά όταν 'χαιρόσαστε' εγκάρδια όπως αναφέρεις..Με όσα από μεράκι αναρτώ.. Χαίρομαι όταν αποκτώ καλούς συνοδοιπόρους .. είστε πολύ σημαντικοί όλοι εδώ..ένα όμορφο σκ να έχεις, γεμάτο εμπνεύσεις!

Roadartist είπε...

@ Phivos Nicolaides : Απλά τα πάντα, ότι έχουμε είναι η μνήμη μας..και πάντα πρέπει να τιμούμε όσους μας έχουνε καθορίσει..
Το blog σου περάστηκε στα links..έτσι τωρα θα συνπορεύομαστε ;) Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Του αξίζει η μνήμη, ως το ελάχιστο από εμάς..Σπουδαίος και αθάνατος..πλέον στις ψυχές μας.. Καλό απόγευμα δυοσμαράκι!

leondokardos είπε...

Αρτίστα μου, θεωρώ οτι ο Χατζιδάκις είναι απο αυτούς που χαρακτηρίζουμε"αθάνατους". Πράγματι, η ευγένεια του ανθρώπου και ο εσωτερικός του κόσμος, φαίνονται στη ζωή, τη μουσική και τα τραγούδια του.
Θα τα τραγουδάμε πάντα.
Το τραγούδι που συνοδεύει το ποστ σου, υπέροχα ταιριαστό.
ΥΓ Είχα και εγω ένα περίεργο τρόπο ανάρτησης σχολίεων, άλλα τελικά το ρύθμισα.
Καλό Σαβ/ακο.

Άστρια είπε...

Αξεπέραστα αγαπημένος.
Σε ευχαριστώ, δεν είχα δει την εκπομπή (για τον ανατρεπτικό Μάνο) και την είδα τώρα, πολύ καλή δουλειά.
Αυτός ο χαρακτήρας του οπωσδήποτε πρόσθετε στην αγάπη και στον θαυμασμό μας.
Τα σχόλιά του στο Τρίτο, ήταν μία απόλαυση του Λόγου.
Μία εποχή που δεχόταν πόλεμο, η Πορνογραφία ήταν μία μαγευτική παράσταση με μοναδικούς γνωστούς συντελεστές, ηθοποιούς, σκηνικά (κλπ), δυστυχώς μπροστά σε λίγο κόσμο που πήγε να τη δει. Το πρόγραμμά της σε σχήμα και χρώματα ταχυδρομικού φακέλου. Δύο από τα μαυρόασπρα σκίτσα του Αντώνη Κυριακούλη για την παράσταση που είχε μέσα τα έχω κάνει καδράκια.
Και το τραγούδι που αναφέρει πιο πάνω ο saligaros από τα (ever) πιο αγαπημένα.

Να είσαι καλά, σε φιλώ:))


υγ. Κάτι έγινε χθες με τα σχόλια.
Δεν ξέρω αν το πήρες είδηση.
Σου έστειλα ένα σχόλιο μετά τον jamanfou και έβγαινε ένα μήνυμα ότι ο blogger δεν μπορεί να το προωθήσει και χάθηκε.

ritsmas είπε...

Σ ευχαριστούμε πολύ γι αυτή την ανάρτηση. Πραγματικά συγκινητική.\
ριτς

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Καλημέρα λεοντόκαρδε ;) Αθάνατος σίγουρα, ..πραγματικά περιττά και φτωχά τα λόγια μπροστά του..
Να είσαι καλά, καλό σαββ/κο επίσης.

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Χαίρομαι που την είδες τώρα την εκπομπή..Όντως καλή δουλειά, αν και στο τέλος αναφέρεται ότι θα γινόταν και μια δεύτερη..για να συμπληρωθεί το αφιέρωμα στο Μάνο, που αν δεν κάνω λάθος..δεν πρέπει τελικά να έγινε.. Αναμένουμε.. :)

Όλα όσα επισημαίνεις πως να μη σε καθορίσουν.. Ενας άνθρωπος βαθιά διορατικός..πολύ μπροστά από την εποχή του..Με αξίες, ταλέντο, ήθος..κρίση!..
Χαίρομαι για την αγάπη που καταθέτεις.. σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου άφησες..Περιγράφεις μέρες και συναισθήματα που τα έχω 'πολύ' βαθιά μέσα μου, παρόλο που δεν τα έζησα, με τον ίδιο τρόπο όπως εσύ..

Να είσαι και εσύ καλά..

ΥΓ. Το πρόβλημα που αναφέρεις, να θες να αφήσεις σχόλιο, και να μη μπορείς, μου το έχουνε πει και άλλοι.. Και πραγματικά δε ξέρω γιατί συμβαίνει..

Οχι δεν το είδα το σχόλιο που λες..Ελπίζω να μη ξανασυμβεί..

Roadartist είπε...

@ ritsmas : Ρίτσα να είσαι καλά, εγώ σε ευχαριστώ για τα λόγια σου..και που πέρασες..Τη καλημέρα μου:)

mahler76 είπε...

πραγματικά μοναδικός.
Ευτυχώς υπάρχει η μουσική του να μας συντροφεύει.

roadartist είπε...

@ mahler76 : ευτυχώς ..δε λες τίποτα..καλημέρες!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Απ' τους λίγους μεγάλους και πραγματικά κορυφαίους καλλιτέχνες!

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου : έτσι είναι!! Φιλάκια Γιώτα..

Κώστας είπε...

Τι να πούμε κι εμείς για ένα τέτοιο άνθρωπο.

Related Posts with Thumbnails